Reklam Alanı
Reklam Alanı

TÜİK-Termik santrallere 11 ayda 66.17 mln. ton kömür verildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 29 Ocak (DHA) – Türkiye genelinde termik santrallere, Ocak-Kasım döneminde 19.74 milyon tonu taşkömürü ve 46.43 milyon tonu da linyit olmak üzere toplam 66.17 milyon ton kömür teslim edildi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, bu dönemde 35.82 milyon tonu taşkömürü, 55.71 milyon tonu linyit olmak üzere toplam kömür teslimatları da 91.53 milyon tonu buldu.
TÜİK verilerine göre Kasım ayında taşkömürü teslimatının yüzde 50.1’i termik santrallere, yüzde 12.8’i kok tesislerine, yüzde 13.6’sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 78.8’i termik santrallere ve yüzde 13.2’si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 94.0 ile demir-çelik sanayine yapıldı.
Türkiye’de Kasım ayında aylık bazda yüzde 3.6 artış, yıllık bazda ise yüzde 18.1 azalışla 5.86 milyon ton linyit üretildi. Linyit üretimi Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 22 azaldı.
Taşkömürü ithalatı ise Kasım’da aylık bazda yüzde 10.8 artışla 3 milyon 795 bin tona yükseldi. Taş kömürü ithalatı, Ocak-Kasım döneminde yüzde 9.4 arttı. (Grafik – Tablo)
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!