Reklam Alanı
Reklam Alanı

Vaka sayısı en az illerden Batman’da, esnafın ‘normalleşme’ sevinci

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KORONAVİRÜS vaka sayılarının en az olduğu kentler arasında yer alan Batman’da esnaf, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının sevincini yaşadı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında 100 binde 8,06 oranla Türkiye’nin en az vaka sayısının olduğu kentler arasında yer alan mavi listedeki Batman’da, koronavirüsle mücadelede kontrollü normalleşme süreci başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir işletmelerine müşteri alamayan kafe, lokanta, pastane gibi yerler sabahın ilk saatlerinde müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Batman’ın mavi listede yer almasına sevindiklerini anlatan lokanta işletmecisi Nurullah Batar, “Bugün itibarıyla iş yerimizin temizliği yaptıktan sonra kurallara uygun bir şekilde masalarımızı dizdik. O sıkıntılı günleri artık geride bırakmak istiyoruz. Ancak en düşük iller arasında bulunmamız nedeniyle vatandaşların rehavete kapılmamasını istiyoruz. Bugün itibarıyla tüm işçilerimizi görev başında ve nefes aldık, umarım daha iyi notalara geliriz” dedi.

Çay ocağı işletmecisi Seyfettin Güneri, işletmeleri kapalı olmasından dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, sıkıntılı günleri bugünden itibaren geride bıraktıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:
-Batman’dan genel görüntü
-Çay ocaklarından görüntü
-Çay hazırlanışı ve dağıtımı
-İşletmecilerle röportaj
-İşyerleri temizlik yaparken
-Genel ve detaş görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,(DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!