Reklam Alanı
Reklam Alanı

YÜKSEKOVA’DA BUZ TUTAN DERELER ÇÖZÜLDÜ, MENDERESLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, sıfırın altında 20 derece hava sıcaklığında buz tutan dereler, sıcaklığın artmasıyla çözülmeye başladı. Kar yığınları arasındaki mendereslerin oluşturduğu görsel güzellik ise drone ile havadan görüntülendi.

Yüksekova’nın Cilo Dağları eteklerinde bulunan Nehil Çayı, Kadıköy, Adaklı, Aksu ve Köprücük derelerinde oluşan büyük menderesler drone ile havadan görüntülendi. Bölgedeki hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi ile birlikte buz tutan ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çözülmeye başlayan dere yataklarının oluşturduğu görüntü ise seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Bölgede fotoğraf çeken doğa fotoğrafçısı Erkan Çapraz, “1950 metre yükseklikteki Yüksekova ovasında birbirinden güzel dev menderesler bulunuyor. Bu menderesler bugüne kadar hiç gündeme gelmemiş ve görüntülenmemişti. Ayrıca, bu güzelliği sadece havadan görebiliyorsunuz o yüzden ben de drone ile Yüksekova’nın bu güzelliğini görüntülemek istedim. Menderesler Cilo Dağları ile birlikte kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Doğaseverleri Yüksekova’ya bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Karlı ovadan detaylar
-Karlı dağlar
-Menderslerden detaylar
-Havandan detaylar
-Dronla çekilen görüntü 
-Erkan Çapraz ile röportaj
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!