Reklam Alanı
Reklam Alanı

14 bin dezavantajlı çocuk, okul öncesi eğitimden faydalandırıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2017 yılından bu yana çeşitli nedenlerle okul öncesi eğitimden yararlanamayan yaklaşık 14 bin dezavantajlı çocuğun, okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalandırıldığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılış izni verilen özel kreş, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri kapasitesinin yüzde 3’ü, çeşitli nedenlerle okul öncesi eğitimden yararlanamayan dezavantajlı durumdaki çocukların desteklenmesi için ayrılıyor. Ücretsiz bakım hizmetinden ekonomik durumlarına bakılmaksızın şehit ve gazi çocukları, bakanlığa bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocuklar, cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu olan anneleri ile birlikte kalan çocuklar, ekonomik gücü yeterli olmayan ailelerin çocukları ile ekonomik güçlük içindeki anne veya babası vefat etmiş çocuklar, tek ebeveyni ile yaşayan çocuklar, engelli ebeveyni olan çocuklar, kadın konukevinde bulunan veya ayrılan kadınların çocukları yararlanabiliyor. Bu kapsamda 2017 yılından bu yana yaklaşık 14 bin dezavantajlı çocuk, okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!