Reklam Alanı
Reklam Alanı

AFAD’ın deprem simülatör TIR’ı Bolu’da

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ömer ÇETİNASLAN/BOLU, (DHA)- BOLU’da topluma deprem farkındalığı kazandırmayı ve afet bilincini artırmayı amaçlayan AFAD’ın Gezici Deprem Simülasyon TIR’ı faaliyetine başladı.
AFAD’ın tüm Türkiye’yi dolaşarak toplumda deprem bilincini artırmak ve afet farkındalığı kazandırmak amacıyla yola çıkardığı Gezici Deprem Simülasyon TIR’ı, Bolu’ya geldi. İlk gün Bolu kent meydanında vatandaşların ziyaretine açılan TIR, ikinci gün ise Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencileri için ziyarete açıldı. Anaokulu önüne gelen TIR’da minik öğrenciler, deprem simülasyonu ile depremi birebir yaşadı. Öğrencilere, AFAD görevlileri tarafından deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi.
DEPREMLER YENİDEN CANLANDIRILIYOR
İçişleri Bakanlığı’nca 2021 yılının Afet Yılı ilan edilmesinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Gezici Deprem Simülasyon TIR’ı hayata geçirildi. Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında 1999 Düzce ve İzmit, 2003 Bingöl ve 2011 Van depremleri yeniden canlandırılıyor.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!