Reklam Alanı
Reklam Alanı

Afyon’da saldırıya uğrayan çiğ köfteciye Şanlıurfalı meslektaşlarından destek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFALI çiğ köfte ustaları, Afyonkarahisar’da sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan meslektaşlarına destek verdi. Şanlıurfalı ustalar, çiğ köftenin acı tüketilmesi gerektiğini ifade etti, tartışmanın üzücü olduğunu belirtip hem müşteri hem de saldırıya uğrayan meslektaşlarını barışmak ve köfte yemek üzere kente davet etti.
Afyonkarahisar’da bir müşterinin sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle, iş yeri çalışanına saldırması, Şanlıurfalı çiğ köfte ustalarının tepkisine yol açtı. Çiğ köftenin ana vatanının Şanlıurfa olduğunu ifade eden ustalar, köftenin acısız olamayacağını ifade etti.
Ustalardan Faruk Akbaş, çiğ köftenin Şanlıurfa’dan çıktığını, Türkiye ve dünyaya mal olduğunu ifade etti. Harran Ovası’nda yetişen buğdaydan elde edilen ince bulgur, Karacadağ bölgesinde yetişen domatesle yapılmış salça ve kentte yetişen acı isot biber ile etin yoğrulması ile çiğ köftenin hazırlandığını anlatan Akbaş, Afyonkarahisar’da acılı olduğu gerekçesiyle yaşananlara üzüldüğünü ifade etti. Çiğ köftenin acısız olmayacağını savunan ve tartışmanın taraflarını Şanlıurfa’ya davet eden Akbaş, “Çiğ köfte bizim önemli bir kültürümüzdür. Çiğ köfte Şanlıurfa’nın tescili bir üründür. Adıyaman çiğ köftesi Şanlıurfa çiğ köftesiyle kesinlikle kıyaslanmaz. Afyonkarahisar’daki olay bizi çok üzdü. Bir nimet atılmaz. Esnafa karşı yapılan bir saygısızlıktır. Çiğ köfte acısız olarak düşünülemez. Eğer sen acı sevmiyorsan, çiğköfte yemeyeceksin. Çünkü isotsuz çiğ köfte olmaz. Yaşanan bu olayı kınıyoruz. Biz hepimizi üzen bu olayı tatlıya bağlamak için her iki arkadaşı da acılı çiğ köfte yemek üzere Şanlıurfa’ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!