Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ardahan’da, vaka artışına sıkı denetim

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KORONAVİRÜS risk haritasında, turuncu kategoride ‘yüksek riskli’ iller arasında gösterilen Ardahan’da, son verilere göre vaka artışı sonrası denetimler sıkılaştırıldı. Vali Hüseyin Öner, “Bu artış korkulacak düzeyde değil ama bizler denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın haftalık olarak açıkladığı vaka oranı tablosuna göre Ardahan, artış gösteren iller arasında yer aldı. Kentte 27 Şubat- 5 Mart’ta, 100 binde 70,71 olan vaka oranı, 6-12 Mart’ta 73,83’e yükseldi. Halk, vaka sayılarının artış göstermesinden endişelendiklerini dile getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadelede, 81 ilde uyguladığı haftalık tematik denetim genelgesi kapsamında, Ardahan esnafı denetlendi. Vali Hüseyin Öner başkanlığındaki denetimlere Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Zorba, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, ilgili kurum müdürleri, esnaf odaları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.  

‘HASTALIĞI AZALTMA VE BİTİRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ’

İş yerlerini ziyaret eden Vali Öner, kontrollü normalleşmenin yaşandığı bu süreçte herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Öner, okulların açık kalabilmesi, restoran ve çay ocaklarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için vicdani sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kentte vaka sayısı artışına da değinen Öner, “1 haftalık süreçte çok küçük artış olduğunu görüyoruz. Bu artış, korkulacak düzeyde değil ama bizler denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz; bu hastalığı azaltma ve bitirme gayretinde olacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:   
-Vatandaşlarla röp
-Ardahan vatandaşlardan genel görünü
-Parkta oturanlardan görüntü
-Denetimden görüntü
-Vali Hüseyin Öner ile röp

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI / ARDAHAN (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!