Reklam Alanı
Reklam Alanı

Atıl durumdaki çuvallardan giysi tasarladılar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) – ÇANKIRI’da üniversite öğrencilerinin çuvallardan yaptığı giysiler, sanal ortamda açılan sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Arzu Evecen ve öğrencileri, atıl durumdaki çuvallardan giysi yaptı. Hazırlanan giysiler, ‘Çuvalladık’ isimli sergiyle internet üzerinden ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğretim üyesi Evecen, bazı öğrencilerinin pandemi ve maddi imkansızlıklar nedeniyle uygun kumaş ve malzeme temin edemediğini ve bu nedenle de çuvaldan giysi tasarlama fikrini geliştirdiğini söyledi.
Çuvaldan giysileri nasıl yaptıklarını anlatan Evecen, “Önce uygun çuvalları seçtik. Ardından drapaj tekniğiyle cansız mankenler üzerinde birçok giysi tasarımı, denemeleri yaptık. Uygun tasarımların taslağını oluşturduktan sonra yüzeylere dokuma, baskı tasarımları uygulayarak sonucunda bu yüzeyleri nihai giysi tasarımlarına dönüştürdük” dedi.
Öğrencilerin de bu çalışmadan çok mutlu olduğunu ifade eden Evecen, “Hem dersimizin bir gereğini farklı öğretim materyalleriyle yerine getirmiş, hem de en az maliyetle yaratıcı tasarımlara imza atmış olduk. Tasarımlarımızı sergiye dönüştürdük. Sergimizin adına da ‘Çuvalladık’ dedik ve internet üzerinden sergilemeye başladık. Öğrencilerime başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!