Reklam Alanı
Reklam Alanı

BAĞCILAR’DA YIKIM SIRASINDA BİTİŞİKTEKİ BİNANIN DUVARLARI DA YIKILDI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İlkay DİKİCİ- Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA)-BAĞCILAR’da riskli olduğu tespit edilen bir binanın yıkımı sırasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.  Duvarların yıkımı, molozların odalara dolması cep telefonu kamerasına yansıdı. Daire sahiplerinin  yıkım ekibiyle anlaştıkları, duvarlarının yeniden örüleceği öğrenildi.
Bağcılar Barbaros Mahallesi 220. Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binaya depremde riskli olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındı. Kararın ardından bina sakinlerinin anlaştığı firmanın yıkım ekipleri, sabah saatlerinde yıkım çalışmasına başladı. Yıkım esnasında bitişikteki  Demircan Apartmanı’nda 2 dairenin duvarı yıkıldı, duvarlardan dökülen molozlar odalara doldu. Yan binadaki  daire sakinleri dışarıya çıktı. Yıkım nedeniyle çevrede güvenlik şeridi çekilmediği,  bina çevresine önlem olarak yan yana pazar tezgahları dizildiği görüldü.  Çalışmalar sırasında sokak üzerinden bulunan bir elektrik direğinin kabloları da koptu.  Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan vatandaşlarıın  yıkımları izledikleri, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları görüldü.

“HERHANGİ BİR UYARI DA YOK ÖNLEM DE YOK”
Demircan Apartmanı’nda oturan Hikmet Keskin, “Kablolarda önlem yok, sokakta önlem yok. Şimdi trafoyu kopardı. Bina alev alacak. Duvarı yıkılan dairenin bir alt katı benim dairem. Orası yıkıldı benimki de yıkılacak. Binayı depreme dayanıksız olduğu için yıkıyorlar. Herhangi bir uyarı da yok önlem de yok. Sabah komşular aradı evi boşaltın, dediler. Önlem olsun diye herkes birilerini arıyor” ifadelerini kullandı. Demircan Apartmanı’nda dördüncü katta oturan İsa Berber, “İlk önce güvenlik önlemleri alınması lazım. Bir şerit çekilmesi lazım. Kablolara falan değiyorlar. Bir de burada kalabalık var. Yoğunluk var. Sıkıntı içerisindeyiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
———–
-Duvarın yıkılması
-Vatandaşlardan detay
-Yıkımdan detay
-Hikmet Keskin röportaj
-Yıkılan binadan detay
-Duvarı yıkılan Demircan Apartmanı’ndaki 2 daireden detay
-Yıkılan bina ve duvardan detay
-Pazar tezgahından detay
-Elektrik kablolarından detay
-Muhabir Anonsu(İlkay DİKİCİ)
-Havadan görüntü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!