Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL’DA TERÖR OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA) 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü TKP/ML’ye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü TKP/ML’ye yönelik, 8 adrese eş zamanlı, operasyon gerçekleştirdi.  Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ndeki operasyonda sokak üzerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Yapılan baskında bir şüpheli gözaltına alındı.
Bahçelievler’de ise polis ekipleri 4 katlı binanın 3. katındaki daireye baskın düzenledi. İçeride yapılan aramanın ardından bir kişi gözaltına alındı. 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, Fatih Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü Dökümü: 
————
MALTEPE
-Polis ekiplerinden görüntü 
-PÖH’ten görüntü 
-Binadan görüntü 
-Gözaltına alınan şüphelinin araca bindirilmesi 
BAHÇELİEVLER
-Polis ekiplerinden görüntü 
-PÖH’ten görüntü 
-Binadan görüntü 
-Polisin binaya girişi
-Gözaltına alınan şüpheli
-Genel ve detay görüntüler 

19.05.2021 – 05.48 Haber Kodu : 210519019
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519022

Reklam Alanı

========================

2- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ELEKTRİK KONTAĞINDAN YİNE YANGIN ÇIKTI
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ -Ozan URAL / İstanbul DHA
İstanbul Üniversitesi, İstanbul TIP Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri binasının bodrum katında elektrik trafosunda çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Aynı binada dün de elektrik kablolarından yangın çıkmıştı. 
 
Yangın saat 05.00 sıralarında Fatih, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri binasının bodrum katında bulunan elektrik trafosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Dün öğle saatlerinde de aynı binanın 9. Katında elektrik kablolarında yangın çıkmış ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————-
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Polis ekipleri
-Sağlık ekiplerinin hazır beklemesi
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Genel ve detay görüntüler 

19.05.2021 – 05.55 Haber Kodu : 210519021

===========================

3- İSTANBUL’DA GÜN BATIMINDA GÖRSEL ŞÖLEN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ersan SAN – İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA
İstanbul’da gökyüzünde dün gün boyunca görülen bulutlar, gün batımında güneşle birlikte adeta bir renk cümbüşü oluşturdu. Gün içinde yaşanan yağışların ardından gökkuşağı da belirdi. Görsel şölen havadan görüntülendi. 
Dün gün boyunca bulutlu ve parçalı bulutlu havanın etkili olduğu İstanbul’da gün batımında güneş ışıkları bulutları sarı ve kızıl tonlarına adeta boyadı. Ortaya çıkan renk cümbüşü ise görsel bir şölene sahne oldu. Görsel şölen havadan görüntülendi. 
Bu arada, gün içinde yaşanan yağışların ardından gökkuşağı da belirdi. 

Görüntü Dökümü:
—————–
Havadan görüntüler
-Oluşan görsel şölen
Cep telefonu 
-Gökkuşağı 

18.05.2021 – 22.37 Haber Kodu : 210518190

====================

4- ARNAVUTKÖY’DE BARİYERLERİ AŞARAK KARŞI ŞERİDE GEÇEN OTOMOBİL ALEV ALDI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA
Arnavutköy’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil orta refüj bariyerlerini aşıp, karşı şeride geçerek alev aldı. Sürücü, çevredekilerin yardımıyla son anda otomobilden çıktı. Otomobil yangın sonucu hurdaya döndü.
Kaza, dün saat 18.30’da Arnavutköy Gazi Fahrettin Paşa Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, önce orta refüj bariyerlerini aşarak karşı şeride geçti. Yol kenarındaki bariyerlere çarparak duran otomobildeki sürücünün yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Kaza sonrası bir anda alev alan otomobildeki sürücü son anda dışarı çıkarıldı. Kaza yapan otomobil alevlerin büyümesiyle bir anda alev topuna döndü. Haber verilmesi üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yanan otomobil hurdaya dönerken, kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan otomobil sürücüsü ise, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. 
Kaza sonrası Arnavutköy – Haraççı yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Yanan otomobilin kaza yerinden kaldırılmasının ardından trafik normal seyrine döndü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————-
-Yanan otomobil
-İtfaiyenin müdahalesi
-Yaralı sürücünün ambulansa bindirilişi 
-Trafikten görüntü

18.05.2021 – 20.57 Haber Kodu : 210518175
18.05.2021 – 19.32 Haber Kodu : 210518165

============================

5- İSTANBUL’DA YÜZLERCE ARAÇLIK İSRAİL PROTESTOSU

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA
İstanbul’da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeleri yüzlerce araçlık konvoy oluşturarak, İsrail’in, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.
İsrail’in, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek için, Sivil Toplum Kuruluş(STK)’larının çağrısı üzerine dün saat 19.30’da Vatan Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi araç konvoyu oluşturdu. Araçlarına Türk ve Filistin bayrakları asan sürücüler, yol boyunca korna çalarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Görüntü Dökümü:
—————
-Araç konvoyu
-Ellerinde bayraklar
-Araçlardan sarkanlar
Detaylar

18.05.2021 – 23.24 Haber Kodu : 210518192

================================

6- THY UÇAĞINA TARİHİ FORMA…

Haber; Enver ALAS / İSTANBUL, DHA 
Türk Hava Yolları(THY)’nın “Tarihi Forma” adını verdiği proje ile milyonlarca kişinin adı, EURO 2020 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı taşıyacak uçağa yazdırılacak.  
THY’den yapılan açıklamaya göre, 23 Mayıs tarihine kadar “tarihiforma.com”  adresi üzerinden ad-soyad bilgilerini iletenlerin ismini, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarına taşıyacak uçağın üzerinde yer alacak devasa formada yazacağı bildirildi. 
Açıklamada geçen yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda internet üzerinden sanal biniş kartı alan 9 milyon kişinin katılımıyla düzenlenen ve “Tarihi Yolculuk” adıyla gerçekleşen saygı uçuşu hatırlatıldı. Bu yıl hayata geçirilecek olan “Tarihi Forma” projesinin de ses getirecek bir çalışmaya imza atılacağı kaydedildi.
Buna göre 23 Mayıs tarihine kadar tarihiforma.com adresi üzerinden ad-soyad bilgilerini ileten herkesin ismi, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarına taşıyacak uçağın üzerinde yer alacak olan formaya yazılacak.

İLKER AYCI’DAN İSİM YAZDIRIN ÇAĞRISI 
Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu özel gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere olan güvenini ve spora verdiği değeri yansıtması açısından da büyük önem taşıyor. Biz de bütün vatandaşımızı, isimlerini uçağa yazmaya ve Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda milli takımımızla birlikte olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

BURAK YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI  
Öte yandan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ve ‘Tarihi Forma’nın tanıtımı için kısa bir video hazırlandığı da belirtildi. Tarihi Forma’nın yer alacağı THY uçağının bulunduğu görüntülerde A Milli Futbol Takımı kaptanı Burak Yılmaz, “Aziz Türk Milleti! Kaptanınız konuşuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 102 yıl önce bugün Milli Mücadele’yi başlatmıştı. Bugün biz de onun izinde yeni bir yolculuğa hazırlanıyoruz. 84 milyonun kalbi bizimle atıyor, biliyoruz. Şimdi hedefimiz: Hep birlikte, daha yükseğe!” sözleriyle okuduğu bir anons da yer alıyor.

Görüntü Dökümü:
————
(Tanıtım videosu) 
-THY uçağı
-Burak Yılmaz’ın anonsu
-Genel ve detaylar

18.05.2021 – 05.32 Haber Kodu : 210518196

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!