Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDEKİ KAFE ALEV ALEV YANDI

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – BEŞİKTAŞ’ta bulunan Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü içerisindeki kafe alev alev yandı. Yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile söndürüldü. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlattı.
Boğaziçi Üniversitesi’nin Rumeli Hisarüstü’nde bulunan kampüsündeki kafede saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, binanın ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, yaklaşık bir saatte söndürüldü. Daha sonra soğutma çalışması yapıldı. Yangın sonucu kafe kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşma başlatılırken, yangının çıkış nedeni yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Yanan bina
-Alevlerin binayı sarması
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Genel ve detay görüntüler

=======================

2-  ZEYTİNBURNU’NDA OTOMOBİL DEVRİLDİ, SÜRÜCÜYÜ İTFAİYE KURTARDI

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – ZEYTİNBURNU’ndaki Topkapı Alt Geçidi’nde virajı alamayan otomobil devrildi. Kaza sonucu otomobilde sıkışan sürücü itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı. Sürücü, alkol metreye üflememek için uzun süre polise direndi. 
Kaza, saat 02.30 sıralarında Topkapı Tüneli, Zeytinburnu-Atatürk Havalimanı istikametinde yaşandı. Alkollü olduğu iddia edilen 34 CKL 881 plakalı otomobilin sürücüsü Necdet G., Davutpaşa istikametinden, Atatürk Havalimanı istikametine dönerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil önce kaldırıma çarptı sonra devrildi. Kaza sonucu sürücü Necdet G., otomobilde sıkıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen, itfaiye ekipleri sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmak için otomobilin ön camını kesti. İtfaiye erlerince otomobilden çıkarılan sürücü, sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü, bir süre ambulansa binmemek için direndi. 
 
ALKOLMETREYİ ÜFLEMEK İSTEMEDİ
Alkollü olduğu ileri sürülen Necdet G., alkol metreye üflememek için polislere zor anlar yaşattı. Necdet G., yapılan alkol testinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, kaza nedeniyle Topkapı Tüneli’nde trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kazalı otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Görüntü dökümü:
—————————–
-Kaza yapan otomobil
-İtfaiyenin olay yerine gelmesi
-İtfaiyenin otomobilde sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışması
-Ekiplerin otomobilin camını kırması
-Sürücünün kırılan camdan dışarı çıkması
-Sürücünün alkol metreyi üflemek istememesi
-Sürücünün ambulansa binişi
-Otomobilin olay yerinden kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

=======================

3 –  YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ’IN BABASI HAYATINI KAYBETTİ

Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL DHA
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç, hayatını kaybetti. Saraç’ın cenazesi yakınları tarafından hastaneden alındı.
İstanbul Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde hayatını kaybeden Mehmet Emin Saraç’ın vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.  Bakan Koca’nın mesajı şöyle: “Memleketimize insan yetiştirme sevdasında bir ömür boyu çalışmış, YÖK Başkanımız Yekta Saraç Beyefendi’nin muhterem babası, İslam Alimi Muhammed Emin Saraç Hocamızı kaybettik. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Milletimizin başı sağ olsun.”
Mehmet Emin Saraç’ın cenazesi yakınları tarafından hastaneden alındı. 

Görüntü Dökümü:
————
-Hastaneden detaylar
-Hastane önünde toplananlar
-Cenaze aracının hastaneden çıkışı

==============

4- RUBATO GRUBUNUN SOLİSTİ ÖZER ARKUN UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI

İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA
Üsküdar’daki polisin yaptığı operasyonda evinde 1 gram esrar ele geçirildiği öğrenilen Rubato grubunun solisti Özer Arkun gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Arkun, hakkında “uyuşturucu kullanmak” suçlamasıyla işlem yapılıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Evlenme aşamasında olduğu kız arkadaşına şiddet uyguladığı, cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında 19 yıldan 40 yıl 6 ceza istemiyle dava açılan Rubato solisti Özer Arkun’ın evine polis bu akşam uyuşturucu operasyonu düzenledi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Üsküdar’daki evine düzenlediği baskında yapılan aramada 1 gram esrar bulunan Arkun, gözaltına alındı. Polis merkezinde hakkında “uyuşturucu kullanmak” suçlamasıyla işlem yapılan Arkun, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————
ARŞİV

======================

5 – TBMM’YE SUNULAN İSTANBUL’UN DEPREM RAPORUNDAN KORKUTAN AYRINTILAR

– Prof. Dr. Haluk Eyidoğan,
“Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama İstanbul ve çevresini etkileyecek olası bir deprem önümüzdeki 25 yılda 7 ve daha büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 60 diyoruz”

“Eğer 7.5 şiddetinde bir depreme göre yapıyorsak ve şu noktada olacak diyorsak o zaman 15 bin can kaybımız var, ağır yaralı 8 bin, 39 binde hastanede tedavi var”

“Büyükçekmece ve Küçükçekmece göl havzası Sazlıdere Barajına kadar uzanan o havzada, Anadolu Yakası’nda sahillerde çok ciddi zemin sorunları var, sıvılaşma sorunları var”

“Son yapılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin tsunami analizine göre 10 metreye, 12 metreye varan tsunami yükseklikleriyle karşılaşıyoruz”

– İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Tayfun Kahraman,

“İstanbul’da 48 bin binanın ağır ve çok ağır hasar alması, 150 bine yakın binanın orta hasar alması bekleniyor. Yani İstanbul’da olası bir depremden sonra 200 bin binanın kullanılamaz hale geleceğini bunların bir kısmının çökebileceğini biliyoruz.”

“Sahil yollarının olası bir tsunami ile kapanmasını bekliyoruz”

Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)- TBMM’ye sunulan İstanbul’un deprem raporunda olası 7,5 büyüklüğündeki depremde, 48 bin binanın ağır ve çok ağır hasar alması, 150 bine yakın binanın orta hasar alması bekleniyor. Raporda tsunami tehlikesine de dikkat çekiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Tayfun Kahraman ile Avcılar ve Esenler ilçelerinden bir heyetle TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na İstanbul’un deprem raporunu sundu. 
Raporda, İstanbul’da 1999 Marmara depreminden önce yapılmış olan 790 bin binadan 194 bininin risk barındırdığı ve olası 7.5 büyüklüğündeki depremde bu binaların orta ve üstü hasar almaları beklendiği kaydedildi. Kıyı şeridinde bulunan 17 ilçenin de tsunamiden etkilenmesi bekleniyor. 

“ÖNÜMÜZDEKİ 25 YILDA 7 VE DAHA BÜYÜK BİR DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 60 DİYORUZ”
İBB Deprem Bilim Kurulu üyesi Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, raporu değerlendirerek, “7.5 büyüklüğünde bir deprem eğer İstanbul kıyılarına yakın bir noktada olursa ne olur? 15 bine yakın vatandaşımızın can kaybından bahsediyoruz, 8 bin ağır yaralı, 39 bin hastanede tedavi. Eğer bu olasılıksal modele göre olursa; o zaman can kaybı 53 bine çıkıyor, ağır yaralı 31 bin, hastanede tedavi 139 bine çıkıyor. Çeşitli yöntemler var deprem tehlikesinin hesaplanmasıyla ilgili bir istatistiksel model kuruluyor. Olasılıksal modele göre örneğin 50 yılda yüzde 10 aşılma olasılığı göre bir deprem olursa yani 475 yıl periyodla bir deprem olursa o zaman kayıplarımız 53 bine çıkıyor. Ona 7 ve daha büyük şiddette deprem diyoruz” dedi. “Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama İstanbul ve çevresini etkileyecek olası bir deprem önümüzdeki 25 yılda 7 ve daha büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 60 diyoruz” diyen Eyidoğan, “Ona göre hesaplamalar yapıyoruz. Eğer 7.5 şiddetinde bir depreme göre yapıyorsak ve şu noktada olacak diyorsak o zaman 15 bin can kaybımız var, ağır yaralı 8 bin, 39 binde hastanede tedavi var. Bina kayıpları ne olacak? Eğer 7.5 büyüklüğünde bir modele göre hesaplarsak 14 bin binada yıkım ve ağır hasar var, ağır hasar 35 bin, orta hasar 146 bin. Bunları bir araya getirdiğimizde 194 bin bina bir anda kullanılamaz hale geliyor çünkü orta hasarlıları da kullanamıyorsunuz. Eğer bunu olasılıksal modele göre yaparsak o zaman çok ağır hasar ve yıkık 57 bin oluyor. Yani 3.5-4 misline yakın bir artış var olasılıksal modelde. İster 7.5 şiddetine göre konuşalım ister olasılıksal modele göre konuşalım çok ciddi kayıplarla karşı karşıyayız. Bunlar şimdi tekrar revize ediliyor. Bu hesaplar tek tek bina bazında değil. Biz 2000 yılında önce yapılmış 1 milyon 116 bin binanın eldeki verilere göre kayıpları bu” diye konuştu.

“SAHİLLERE YAKIN OLAN İLÇELERİMİZDE FAZLA KAYIPLAR ORTAYA ÇIKABİLİYOR”
Eyidoğan, zemin sıvılaşmasına dikkat çekerek sahil şeridi ile Büyükçekmece ile Küçükçekmece havzasının heyelan bölgesi olduğunu belirtti. Eyidoğan, “Acil sinyal veriyor dediğimiz İstanbul’un eski yerleşimleri ve göç nedeniyle denetimsiz yapılmış, mühendislik hizmeti almamış yapılar. Gecekondular, daha sonra çok katlı apartmanlara dönüşenler, bunlar her ilçede var. Büyük bir depreme yakın olmak büyük bir dezavantajdır ama uzak olduğu zamanda çok kötü bir binada yıkım oluyor. Bunun en son örneğini İzmir’de gördük. Deprem 7 büyüklüğünde Sisam’da oldu, 70 kilometre uzakta zemin sorunları ve bina sorunları nedeniyle 500 tane binada ağır ve orta hasar var Bayraklı ve çevresinde. Demek ki bir kentte deprem tehlike ve riskleri hesaplanırken uzaklık önemli ama yapının durumu ve zeminde önemli. Ama depreme yakınlığı itibariyle Silivri, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, böyle gidiyor. Anadolu Yakası’nda da Maltepe, Kadıköy’ün sahilleri, Kartal, Tuzla, buralardaki zemin durumlarına ve bina yapı özelliklerine göre hasar daha az veya daha çok olabiliyor. Sahillere yakın olan ilçelerimizde fazla kayıplar ortaya çıkabiliyor. Mesela Bayrampaşa, Güngören sahil yakın değil ama yapı stokuna bağlı olarak sorunlar çıkıyor. O nedenle çok karmaşık durumla karşı karşıyayız. Buralara kesinlikle yapı yapılmasın denen çoğu da sahil kesiminde Avrupa Yakası’ndaki zeminler toplasanız yüzde 15’tir en kötü zemin. Çok büyük bir rakam değil, ama nüfus ve yapılaşma yoğunluğu oralarda fazla olmuş. Büyükçekmece ve Küçükçekmece göl havzası Sazlıdere Barajına kadar uzanan o havzada, Anadolu Yakası’nda sahillerde çok ciddi zemin sorunları var, sıvılaşma sorunları var” ifadelerini kullandı.

“10 METREYE, 12 METREYE VARAN TSUNAMİ YÜKSEKLİKLERİYLE KARŞILAŞIYORUZ” 
Tsunami beklentiyle ilgili de konuşan Eyidoğan, “Ayrıca tsunami sorunları var. Son yapılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin tsunami analizine göre 10 metreye, 12 metreye varan tsunami yükseklikleriyle karşılaşıyoruz. Yapılan hesaplar bunu gösteriyor. Hem deprem nedeniyle, hem de depremin tetiklediği heyelanlar nedeniyle, deniz içindeki heyelanlar nedeniyle. Bu heyelanlar da tsunamiye ek yapıyor” diye konuştu. 

” KIYI BÖLGESİ İSTANBUL’UN EN RİSKLİ ALANLARINI OLUŞTURUYOR”
İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Tayfun Kahraman ise, “Tamamen hasar tahmin çalışmaları üzerinden yapıyoruz. Bizden önceki dönemde de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile birlikte gerçekleştirilmiş olan çalışmalarda bizler İstanbul’da kaç binanın olası deprem senaryosuna göre zararlar görebileceğini biliyoruz. İstanbul’da 48 bin binanın ağır ve çok ağır hasar alması, 150 bine yakın binanın orta hasar alması bekleniyor. Yani İstanbul’da olası bir depremden sonra 200 bin binanın kullanılamaz hale geleceğini bunların bir kısmının çökebileceğini biliyoruz. Bu tabi ki İstanbul’da 3 milyon insanı ilgilendiren bir mesele ve çok büyük bir mesele. 3 milyon insan demek İstanbul nüfusunun neredeyse 5’te biri demek. Şimdi böyle nüfusu etkileyen bir olayla beraber bizim İBB olarak yapmamız gereken şey bu alanları önceliklendirmek. En yüksek risk hangi alanlarda, en yüksek riski barından binalar hangileri? Bunları tespit etmek ve ilk olarak bunlardan başlayarak müdahale haritalarını belirlemek. Şu anda geldiğimiz noktada bu müdahale haritaları belirlendi, alan seçimleri yapıldı. Bu alanlar içerisinde de en riskli binaları şu anda belirliyoruz. Arkadaşlarımız şu anda saha çalışıyorlar. Tek tek binalara giderek, binaların deprem kabiliyetlerini test ediyorlar. Buna göre de bir yol haritası hazırlayarak bu binaların hem devlet desteğiyle, hem İBB ile, hem de vatandaşların kendi öz kaynaklarıyla birlikte dönüşümleri nasıl sağlayacaklarıyla ilgili bir rota hazırlıyoruz. Özellikle fayın kırılması beklenen noktasına da en yakın bölgemi olan Fatih ilçemizden başlayarak Silivri ilçemize kadar kıyı bölgesi İstanbul’un en riskli alanlarını oluşturuyor. Şu anda bu bölgelere özellikle konsantre oluyoruz. Gerçekten de en büyük riskin İstanbul’daki en fazla 1999 depreminde de önce yapılmış binaların da bulunduğu alanlar bunlar. İstanbul’da 790 bin bina var 1999’dan önce yapılan, bu binaların 200 bin tanesinin biz depremde hasar almasını bekliyoruz. Önceliğimiz bunlara müdahale etmek” dedi. 

“E-5 KARAYOLU GÜZERGAHINDA BİR SORUN YAŞANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”
Kahraman, deprem durumda acil müdahale yolları konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili de, “Bizim ilk önceliklendirdiğimiz aksımız yani acil müdahale yolumuz E-5 Karayolu aksımız. Bu anlamda E-5 aksımız üzerindeki tüm sanat yapıları dediğimiz köprüler, viyadükler şu anda deprem davranışları açısında inceleniyor. Bunların depremde olası bir hasar alıp almayacaklarına ilişkin incelemeler yapılıyor. Bunların bir hasar alma durumu varsa müdahaleler gerçekleştiriliyor. Bu anlamda E-5 güzergahında bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz. Fakat sahil yollarının olası bir tsunami ile kapanmasını bekliyoruz. Bu yolların acil durumda çok da kullanılır tutmamızın çok da bir anlamı yok çünkü gerçekten bir tsunami etkisiyle bu yollar kullanılamaz hale gelebilirler. Tsunami etkisini giderecek önlemleri de bir yandan konuşuyoruz” dedi. 

TOPLANMA VE BARINMA ALANLARI 
İBB’nin deprem raporunun hazırlayan ekipte yer alan Şehir Planlama uzmanı Erhan Demirdizen ise, “Acil toplanma alanları, geçici barınma alanları ağır hasarlı ve yıkıma uğramış olan depremzedelerin, afetzedelerin belirli bir süreyle iskan edildikleri alanlar. Kent içerisinden olması gerekiyor. Belirli alt yapılardan, kanalizasyondan içme suyundan yararlanacak olması gerekiyor. Aslında belediyelerin doğrudan doğruya imar planı yetkileri içerisinden çözmeleri gereken konular. Fakat bu konularla mevzuat arasında irtibat yok, kurulmamış geçmişten beri. Burada bir kötü niyet olduğundan değil, bir şekilde öyle bir ihtiyaç duyulmamış bugüne kadar böyle gelmiş. Biz diyoruz ki bunları belediyenin imar yetkilerinin içerisine de dahil edelim ki belediyeler bu alanları imar planlarında güvence altına alsınlar, buralarda yanlış yapılaşmaları mümkün olduğunda engelleyelim. Depremler halinde bizim en ihtiyacımız olan alanlardan birisi tahliye yolları. Bunlar belli ama yolların üzerinde bir deprem halinde ihtiyacımız olan yol hacmini bulamıyoruz. Neden? Oralardaki ilçe belediyeleri veya farklı idareler çeşitli yöntemlerle kullanıma açmışlar veya otoparka dönüştürmüşler. Buraların tahliye yolu olarak bu niteliğini koruması lazım olası bir deprem anına kadar. Bunlarında belediyenin imar yetkileri içerisine dahil edilmeleri lazım. Bunlara yönelik hazırladığımız çok ayrıntılı bir rapor var” değerlendirmesinde bulundu.  
 
Görüntü Dökümü: 
——————
– Eyidoğan’ın açıklamaları
– Kahraman’ın açıklamaları 
– Demirdizen’in açıklamaları
– Havadan bina görüntüler
– Havadan E-5 görüntüleri
– Binalardan inşaatlardan detaylar 
– Detaylar

===============

6- RUS SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ -Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- Rus savaş gemisi “Novocherkassk” İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaparak Marmara Denizi’ne açıldı.
Rus Karadeniz donanmasına ait 142 borda numaralı ‘Novocherkassk’ adlı savaş gemisi, dün İstanbul Boğazı’ndan geçti. Rus Savaş gemisine Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. İstanbul Boğazından geçiş yaparken geminin üzerinden bulunan askerlerin hatıra fotoğrafı çektiği görüldü. Savaş gemisi Boğaz geçişini tamamladıktan sonra Marmara Denizi’ne açıldı.

Görüntü Dökümü:
—–
-Gemiden detaylar
-Geminin Boğaz’dan geçişi
-Gemi ve galata kulesinden detay
-Gemi ve Kız Kulesi’nden detay
-Gemi ve camilerden detay
-Gemiden detay

==============

7 – KADIKÖY’DE 7 AYRI HIRSIZLIK OLAYINDAN YAKALANAN ŞÜPHELİNİN HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK-İSTANBUL, (DHA) 
KADIKÖY’de düzenlenen operasyonda 7 ayrı hırsızlık olayından aranan M.D (44) yakalandı. Şüphelinin bir marketten yaptığı hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. 
Üsküdar, Beykoz ve Ataşehir’de meydana gelen 7 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili polis çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, bu hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlenen M.D.’nin kaldığı Kadıköy Osmanağa Mahallesi’ndeki adresine baskın yapıldı. Baskında gözaltına alınan şüpheli emniyette sorgulandı. İfadesi doğrultusunda Üsküdar Küçüksu Mahallesi’nde çaldığı eşyaları sakladığı adres tespit edildi. Yakalandığı ve eşyaları sakladığı adresteki aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait Şarjör, 1 adet barkod okuyucu terminal, 3 adet televizyon, 2 adet tablet bilgisayar, 4 adet tıraş makinası, 750 paket sigara, çok sayıda farklı marka ve fonksiyonlarda elektronik eşya ele geçirildi. Şüphelinin, ‘hırsızlık’, ‘güveni kötüye kullanma’, ve ‘basit yaralama’ suçlarından çok sayıda poliste kaydının olduğu tespit edildi. 

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Şüphelinin bir markette yaptığı hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şüphelinin marketten malzeme çaldığı görülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
Güvenlik kamera görüntüsü
-Marketten hırsızlık anları 
-Ele geçirilen malzemelerin sergi görüntüleri
-Şüphelinin adliyeye sevk görüntüsü
-genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!