Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI  

Haber- Kamera: Soner HASIRCIOĞLU-Ozan URAL- Buğra AKAY / İSTANBUL DHA 
İstanbul merkezli 5 ilde 35 ayrı adrese 38 şüphelinin yakalanmasına yönelik uyuşturucu operasyonunda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından İstanbul merkezli 5 ilde 35 ayrı adrese eş zamanlı olarak uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Narkotik ve Özel Harekat polisleriyle birlikte polis helikopteri de havadan operasyona destek verdi.

Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın 1. katına giren polis ekipleri içeride bir süre arama yaptı. Adreste bir şüpheli ise gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerden biri de Beyoğlu Bostan Sokak’taki 4 katlı binanın 2 katıydı. Polis ekipleri adreste arama yaptı.

Görüntü Dökümü 
—————
ŞİŞLİ
– Özel harekat polisinin binaya girmesi 
– Baskın yapılan bina 
– Polis helikopterinin görüntüsü 
– Gözaltına alınan şüphelinin çıkarılması 
– Genel ve detaylar

Reklam Alanı

BEYOĞLU
-Operasyona gidilmesi
-Adrese girilmesi
-Alınan güvenlik önlemleri 
-Genel ve detaylar

19.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210119006

=============================

2- İSTANBUL’DA DEAŞ OPERASYONU: 16 GÖZALTI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA
İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik 5 ilçede 20 adrese yapılan operasyonda operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, il genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik daha önceden belirlenen 5 ilçede 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi. 

Operasyon kapsamında Fatih ve Eyüpsultan’da bulunan binalara giren polis ekipleri içeride arama yaptı. Operasyon düzenlenen adreslerde yakalanan 16 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Operasyon yapılan adres
– Özel harekat polisinin adrese girmesi
– Polisin çevredeki önlemi
– Gözaltına alınan şüpheli sağlık kontrolü
– Genel ve detaylar

19.01.2021 – 03.50 Haber Kodu : 210119003

========================

3- KILIÇDAROĞLU DAVUTOĞLU’NU İSTANBUL’DA ZİYARET ETTİ

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda ziyaret etti.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu il başkanlığına gelişinde kapıda karşıladı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, basın mensuplarına açıklama yaparak, soruları yanıtladı. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncesi, kimliği, inancı, yaşam tarzı farklı olabilir ama hepimiz kendi ülkemizde bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Elbette ki; düşüncelerini söyleyeceklerini, kendileri açısından eleştirilmesi gereken bir konu varsa elbette eleştireceğiz. Siyaset dediğiniz zaten budur. Kimin doğru yaptığına, kimin yanlış yaptığı karanını millet verecektir. Ama birilerinin bir düşünceyi ‘beğenmiyorum’ diye, taşlarla, sopalarla, silahlarla saldırmasını asla kabul etmiyoruz, asla. İktidar olanların yapmaları gereken ilk şey, Türkiye’de can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Herkesin can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devleti yönetenlerdir. Bir partinin genel başkan yardımcısı eğer saldırıya uğruyorsa, derhal olayın üzerine gitmek ve olayı çözmek için gerekli talimatların verilmesi lazım. Seyirci olamazlar, can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadırlar” dedi.

“1970 ÖNCESİNE 1980 ÖNCESİNE DÖNMEK İSTEMİYORUZ”
1970’li yılları iyi bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu “O yıllarda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktu. Türkiye aynı kaosun içine sokulabilir, herkesin dikkatli olması lazım. Türkiye’nin gündemini çalıp, başka bir yere toplumu hedefleyebilirler. Öyle bir amaçları da olabilir. Türkiye’de hepimiz, 1970 öncesine 1980 öncesine dönmek istemiyoruz. Huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Halkın hakemliğinde siyaset yapmak istiyoruz. Başkalarının görüşleri çerçevesinde değil, başkalarının baskıları çerçevesinde değil, halkın hakemliğinde siyaset yapmak kadar güzel bir şey yok.” diye konuştu.

“PANDEMİ DOLAYISIYLA BÜTÜN İNSANLIK ORTAK KADER BİLİNCİNİ YAŞADI”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da, insanlığın ve Türkiye’nin son derece kritik bir eşikten geçtiğini dile getirerek, “Geçen sene pandemi dolayısıyla bütün insanlık ortak kader bilincini yaşadı. Ülkemiz de yaşadı. Tam da 2021’in başında hepimiz bu ortak kader bilinciyle daha hoşgörülü, birbirine saygı duyduğu, muhabbetle konuştuğu, güzel söz sarf ettiği bir dönem başlar diye ümit ederken, son günlerde siyasilere ve gazetecilere dönük olarak fiili saldırılara kadar giden tahditler, hakaretler ve olaylar yaşandı. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı şahsen Selçuk Özdağ’a yapılmış bir saldırı değildir. Hatta Gelecek Partisi’ne yapılmış bir saldırı da değildir. Ülkenin bütün siyasilerine şu mesaj verilmek istenmiştir. Bizi eleştirenler, eğer eleştirilerini beğenmezsek sokak ortasında, cuma namazına giderken dahi saldırıya ve hakarete uğrayabilirler. Bunun cezasını görmeden yola devam ederler ” şeklinde konuştu.

“HALKIN HAKEMLİĞİ KADAR DEĞERLİ BİR ŞEY YOKTUR”
Konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Kılıçdaroğlu “Tansiyon yükselir mi ya da iktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tevessül edebilir mi? Edebilir. Her şeyi yapabilirler. Altını özenle çiziyorum, her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yoktur. Gayet açık ve gayet net söylüyorum. Eğer başkentte, Ankara’da bir siyasal partinin genel başkan yardımcısına planlı bir şekilde geliniyorsa ellerinde silahlar ve sopalarla darp ediliyorsa, bu genel başkan yardımcısının kafasına 18 dikiş atılıyorsa ve kan kaybı varsa, failler hala yakalanamıyorsa veya tespit ediliyorsa ve bunlar birer adi suçlu muamelesi görüyorsa bunun altını özenle çizmek isterim, konuşan kişiye terörist, elinde sopa ile genel başkan yardımcısını darp eden kişi adi suçlu. Böyle bir devlet anlayışı olamaz. Terörist asıl o. Nerede yargılanması lazım? Hangi polisin bakması lazım. Poliste hangi masanın bakması lazım. Organize suçlar. Gidiyor mu organize suçlara, gitmiyor. Nereye gidiyor. Adi Suçlar. Yeni bir yol haritası çizmek zorundayız. Türkiye’yi bu badireden kurtarmak zorundayız. Bu tür organize işler olur, gündem saptırılmak istenebilir, başka şeyler yapılabilir ama biz soğukkanlılığımızı koruyacağız. Halkın hakemliği kadar değerli bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’na ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de eşlik etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————-
-Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu karşılaması 
-Salona girişlerden detay 
-Konuşmalar
-Genel ve Detaylar 

19.01.2021 – 03.55 Haber Kodu : 210119001

========================

4- KAĞITHANE’DE BUZLU YOLDA KALAN ARACI İTFAİYE KURTARDI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA
İstanbul’da yağan karın ardından gece saatlerinde yollarda buzlanma yaşandı. Ana arterlerde bir sorun yaşanmazken ara sokaklarda araçlar yollarda kaldı. Kağıthane’de yolda kalan araç itfaiye ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
İstanbul’da gece saatlerinde ara sokaklar buz pistine döndü. Ana arterlerde bir sorun yaşanmazken ara sokaklara giren araçlar yolda kaldı. Kağıthane’de bir ara sokağa giren çiğköfteci paket servis aracı buz tutan yolda kaldı. Tüm çalışmalarına rağmen yokuştan çıkamayan sürücü Bayram Şair, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yoldaki buzları kırdı. Vatandaşlar da buzlu yola sıcak su döktü. Başka araçlara zarar vermemek için yol kenarına araba lastiği konuldu. Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu araç itilerek kurtarıldı.

“UÇURUMDAN AŞAĞIYA UÇUYORDUM”
Servis şoförü Bayram Şair “Ben çiğköfteci servisiyim. Soğuk hava nedeniyle motorla çıkmadım. Araçla çıktım. Yollar buz tutmuş. Burada kaldım. Uçurumdan aşağıya uçuyordum. Allah razı olsun itfaiye ve polis ekipleri geldi. Bizi uçurumun kenarından kurtardılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Şuan yola çıktım. Tekrar servise devam edeceğim” dedi.

Görüntü Dökümü:
———–
Yolda kalan araç
İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
Yolun temizlenmesi
Buzların kırılması
Yoldaki lastikler 
Yola sıcak su dökülmesi
İtfaiye ekiplerinin ve vatandaşların aracı itmesi
Aracın kurtarılması
Sürücü ile röp.
Genel ve detaylar
 
18.01.2021 – 00.15 Haber Kodu : 210118297
 
========================

5- KADIKÖY’DE VAPURDAN SUYA ATLAYAN KİŞİYİ BAŞKA BİR YOLCU KURTARDI

Haber – Kamera: Murat KORKMAZ / İSTANBUL(DHA)
Kadıköy’de, yolcu vapurundan suya atlayarak intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Fatih K., aynı vapurda bulunan başka yolcu tarafından kurtarıldı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Kadıköy İskelesi’nden kalkan Adalar vapurunda meydana geldi. İddiaya göre, Fatih K. vapurun hareket etmesinden kısa süre sonra denize atlayarak intihar girişiminde bulundu. Aynı vapurda yolculuk yapan ve ABD vatandaşı olduğu belirtilen Tahir D., suya atlayarak K.’yı kurtardı. Bildirilmesi üzerine Kadıköy Vapur İskelesi’ne 112 sağlık ekibi, polis ve Kıyı Emniyeti ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından Kıyı Emniyeti teknesine alınan K. ve onu kurtaran yolcu kıyıya çıkarıldıktan sonra bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
Görgü tanıklarından Barış Özkaraman, “Arkadaşın biri Adalar’a giden vapura binip, intihar girişiminde bulunuyor. Ne sebepten intihar girişiminde bulunduğunu bilemiyoruz. Vapurda olan bir Amerikalı turistte peşinden atladı ve kurtardı. Adamı kıyıya çıkardılar. Kıyı emniyet ve sağlık ekipleri ve polis geldi. İntihar etmeye çalışan kişi kıyıya çıkarıldığında yarı baygındı” diye konuştu. 
Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü dökümü 
———–
-Cep telefonu görüntüsü 
-Ambulanstan görüntü
-Kurtaran Amerikalı vatandaştan görüntü
-Hastaneye götürülmesinden görüntü
-Röportaj 
-genel ve detay görüntü 

18.01.2021 – 20.06 Haber Kodu : 210118244

========================

6- ZEYTİNBURNU’NDA BİNANIN KUŞ KÜMESİ OLARAK KULLANILAN ÇATI KATINDA YANGIN 

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Zeytinburnu Demirciler Sitesi’nde bir işyerinin kuş kümesi olarak kullanılan çatı katında yangın çıktı. Paniğe neden olan yangında iş yeri çalışanları güvercinleri salarak kurtardı.
Yangın, dün saat 14.30 sıralarında Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi Demirciler Sitesi 2. Cadde’deki bir işyerinin çatı katında çıktı. Bir bölümü güvercin kümesi olarak kullanılan çatı katında kömür sobasından çıktığı öğrenilen yangın bir anda büyüdü. Dumanları gören iş yeri çalışanları güvercinleri kümesten salarak yanmaktan kurtardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Çatı katındaki alevlere müdahale eden ekipler yangını büyümeden söndürdü.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————
Yangın anı cep telefonu görüntüsü
İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

18.01.2021 – 17.25 Haber Kodu : 210118237

===========================

7- YAĞ ALDIRMA AMELİYATI SONRASI HAYATINI KAYBEDEN KADININ ÇOCUKLARI KONUŞTU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Ataşehir’de 3 buçuk yıl önce özel bir estetik merkezinde yağ aldırma ameliyatı olan 67 yaşındaki Aynur Çolakoğlu operasyondan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Mahkeme sonucunda hatalı bulunan doktorun cezası istinaf mahkemesine taşındı. Çolakoğlu’nun ailesi yaşanan olayla ilgili konuştu. 
Olay, 3 buçuk yıl önce Ataşehir’de bulunan özel bir estetik merkezinde meydana geldi. Kadıköy’de yaşayan ve vücudundaki yağlanmadan rahatsız olan 67 yaşındaki Aynur Çolakoğlu, televizyon kanallarında gördüğü Doç. Dr. İbrahim A.’nın sahibi olduğu estetik merkezine giderek ameliyat olmak istedi. Doktora muayene olan Çolakoğlu kısa bir süre sonra estetik merkezinde operasyon geçirdi. Ameliyat sonrası dayanılmaz ağrılar yaşayan talihsiz kadın, 4 gün sonra hayatını kaybetti. Aynur Çolakoğlu’nun çocukları ise doktordan şikayetçi oldu. 3 yıl süren mahkeme sonucunda Doç. Dr. İbrahim A. kusurlu bulunarak 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı ve cezası 38 bin lira para cezasına çevrildi. Çolakoğlu’nun çocukları durumun takipçisi olacaklarını söyleyerek yaşadıklarını anlattı. 
Aynur Çolakoğlu’nun kızı Gökçe Çolakoğlu Nathwani, “Annem çok sıhhatli ve sağlıklı bir kadındı. Kronik hiçbir hastalığı olmayan biriydi. 2017 senesinde liposuction yaptırmak istediğini söyledi. Bu doktoru sürekli televizyonlarda gördüğünü, iyi bir doktor olduğunu söyledi. Gittik tanıştık, 3 gün sonraya randevu aldık. Karın kısmından yağ alınacağı için kendisini sağlık açısından rahatlatacağını düşündüğümüz için kabul ettik. Operasyona 12.00’de girdi. Normal şartlarda doktorumuz en fazla 2 saat sürecek bir operasyon demişti. Fakat operasyon 5 saate yakın sürdü. Biz sürekli bu sırada operasyon odasını aradık. ‘Ne oldu, bir sorun mu var.’ diye sorduk. Hemşireler, tıp merkezindekiler sorun yok çıkacak dediler. Çıktıktan sonra 24 saate yakın hiç dinmeyen ağrılar çekti” dedi. 
Anneleri ameliyattan çıktıktan sonra ameliyatı yapan doktoru görmediklerini söyleyen Çolakoğlu, “Sonra anladığımız kadarıyla Almanya’ya seminere gitmek için saat 18.00-18.30 civarında Atatürk Havalimanı’nda chekin yaptığını gördük. Hiç dinmeyen ve gittikçe artan ağrılar vardı ama çözümsel hiçbir şey yoktu. Ağrı dayanılmayacak şekilde olduğu için bizim zorumuzla başka bir hastaneye sevkini istedik. Tıp merkezinde ambulansın olmadığını söylediler. Kantin şoförüne ait bir arabaya iki büklüm şekilde tekerlekli sandalyeye konularak acil bir şekilde Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürdük annemizi. Emara girdi, çıktı bir takım tetkikler yapıldı ama hiçbir sonuç yoktu. Tekrar ikinci bir operasyona almak istediklerini söylediler. Korku ve dehşet yaşadık o anda. Operasyona aldılar. Batında bir şey olduğunu düşündüler. Ameliyat sonrasında bağırsağın delindiğini anladılar. Zaten ondan sonrasında cesedini aldık annemizin. Kurtulamayacağını hissetmiştim. Doktorumuz başında olsaydı belki daha farklı olabilirdi. Otopsimizi istedik. Çünkü ben yüzde yüz emindim doktorun hatalı bir hareketinden bunun kaynaklandığına. Ben kamuoyunda bir farkındalık yaratmak istiyorum. Annemizi geri getiremeyeceğiz ama en azından böyle doktorların daha hassas olmalarını istiyorum” diye konuştu. 
Avukat Onur Genco ise, “Konu bize sirayet ettiğinde ortada bir hekim hatası nedeniyle vefata sebebiyet verme, kusurlu ölüme sebebiyet verme dosyasıydı. İşlemleri başlattık, savcılık aşamasında alınan adli tıp raporlarına göre yağ aldırma operasyonunda hekim hatası sebebiyle hastasının vefatına sebebiyet verdiğine dair rapor alındı. Ceza mahkemesine gönderildi dosyamız. Sonuna kadar süreci takip ettik. Hekime hapis cezası verilerek bu hapis cezası da 38 bin lira tutarında para cezasına çevrildi. Ceza mahkemesi hekimi ilgili operasyon sırasında hekim hatası ile hastasının ölümüne sebebiyet verdiğine hükmetti ve gerekli dikkat ve özeni göstermediğine karar verdi. Dosyamız hem karşı taraf, hem de tarafımızdan istinaf mahkemesine taşındı. İstinaf mahkemesinden de neticesini bekliyoruz. Daha kesinleşmiş bir karar yok tabii ki” dedi. 
 
Görüntü Dökümü:
———————-
-Aynur Çolakoğlu’nun çocukları ile röp
-Avukat ile röp
-Genel ve detay
 
18.01.2021 – 17.20 Haber Kodu : 210118230

====================

8- AKARYAKIT VERGİ KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDAN DETAYLAR

İSTANBUL, (DHA) İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olarak açıkladığı, “Silici” kod adlı operasyonda, vurgunun en önemli noktasının hayali satış üzerinden usulsüz kesilen naylon faturalar olduğu bildirildi.   Faturasız akaryakıtları şantiye, taş ocağı gibi yerlere sattıkları belirlenen şüphelilerin satış verilerini silme işlemi için oyun geliştirdikleri de ortaya çıktı.
Şebekenin 13 elebaşı olduğu ve devam eden operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 220 kişiden, bir kısmının akaryakıt çalışanı olduğu ve polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Operasyonlarda yurt çapında gözaltına alınan 72 kişiden 29’unun İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesinde sorgulandığı, diğer şüphelileri arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

SİLME İŞLEMİ YAPMAK İÇİN “OYUN” GÖRÜNÜMLÜ BİR PROGRAM KURUMUŞLAR
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  yapılan analizler ve saha araştırmaları sonucunda silme işlemini yapan şüphelilerin Konya’da faaliyet gösteren iki otomasyon şirketinin sahipleri ile çalışanları olduğu ve mercek altına alınan söz konusu firmaların otomasyon sistemi kurduğu ve aylık ücret karşılığı anlaşmaya vardığı akaryakıt bayilerinin satış verilerini sildiğinin belirlendi. Şüphelilerin otomasyon şirketlerinin EPDK ve Maliye Bakanlığı’nın fark etmemesi için silme işlemi yaptıkları, İstanbul’da farklı bir sunucu kiraladıkları ve korsan sunucunun otomasyon verilerinin gönderildiği yasal sunucu ile bağlantısının olmadığı, silme işlemi yapacak akaryakıt istasyonlarına otomasyon şirketleri tarafından “oyunö görünümlü bir program kurulduğu ve akaryakıt bayilerinin oyunu başlattığı ile bitirdiği süre içerisinde sanal sunucuya bağlanılarak satış verilerinin silinmesini sağladıkları öğrenildi.

FATURASIZ AKARYAKITI ŞANTİYE, TAŞ OCAĞI GİBİ YERLERE SATMIŞLAR
Akaryakıt piyasasında yasadışı faaliyetlere yönelik çalışmalarda akaryakıt otomasyon sistemlerinde satış verilerinin,  bazı bayiler tarafından silindiği ve bu bayilerin sildikleri akaryakıtı faturasız olarak başka bayilerden temin ettikleri, akaryakıtı faturasız satan bayilerin de akaryakıtın faturasını yüzde 6 komisyon karşılığında yakıt tüketim kapasitesi fazla olan şantiye, taş ocağı gibi firmalara sattıkları belirlendi.
Komisyon karşılığında akaryakıtın faturası satın alan firmaların, hayali olarak kesilen faturaları ‘gider’ gösterip devlete daha az vergi vermek suretiyle haksız vergi iadesi aldıkları, dağıtım şirketlerinin yasadışı veya sahte fatura ticaretinden elde ettikleri kazançtan dolayı sözleşme yaptıkları bayilerin satış verilerini silmesine müdahale etmeyip EPDK’ya bildirimde bulunmadıkları, bazı dağıtım şirketlerinin sahipleri ile arasında akrabalık ve suç birlikteliği gibi bağlardan dolayı silme işlemini bayilerle birlikte işbirliğinde olduğu kaydedildi.

136 AKARYAKIT BAYİİSİ MÜHÜRLENDİ
Silme işleminin otomasyon şirket çalışanlarının akaryakıt istasyonlarına teknik ve bilgi açısından çağrı merkezi gibi her türlü yardımı yaptığı şeklinde bulgular olduğu, suç örgütünün, 5 ay boyunca teknik ve fiziki takip ile izlendiği, bu süre zarfında örgütün kullandığı korsan sunucuda yer alan bilgilerin ele geçirildiği, yapılan incelemelerde 2015 ila 2020 yılları arasında akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi.  Suç örgütünün devleti bu yöntemle yıllık 3 milyar TL’den toplamda 15 milyar TL vergi kaybına uğrattığı bildirildi.
Çalışmalar kapsamında 136 istasyonun mühürlendiği. firmaların lisanslarının iptali için de çalışma başlatıldığı, şüphelilerin malvarlıklarıyla ilgili olarak da “suçtan elde edilen gelirö için de soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
————
-Operasyondan görüntüler

18.01.2021 – 17.05 Haber Kodu : 210118224

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!