Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL’DA HELİKOPTER DESTEKLİ PKK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT ve Küçükçekmece’de, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik Esenyurt ve Küçükçekmece’de önceden belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon kapsamında Esenyurt’taki 4 katlı bir binanın en üst katındaki daireye giren özel tim polisleri, evde bir süre arama yaptı. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyonda evde bulunan çeşitli örgütsel dokümanlara el konuldu. Operasyon sonucu iki ilçede toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere İstanbul emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Operasyon yapılan dernek
-Polisin binaya girmesi
-Polisin çevrede ki önlemi
-Polis helikopterinden görüntü
-Gözaltına alınan şüphelinin binadan çıkarılması
-Gözaltına alınanların sağlık kontrolü
-Genel ve detaylar

========================

Reklam Alanı

2- SARIYER’DE ORMANDA DEFİNE ARAYAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Cemil ÖZDEMİR-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, (DHA)- SARIYER’de, define aramak için kaçak kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. Yaklaşık 1 yıldır kazdıkları alanı aydınlatmak amacıyla jeneratör kullanan definecilerin oksijensiz kalmamak için boru sistemi kullandıkları tespit edildi.
Garipçe 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Rumeli Feneri Caddesi mevkiinde 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, polis ekipleri devriye attıkları sırada ağaçlık alandan ses geldiğini fark etti. Ormana giren polis bir süre yürüdükten sonra iki çukurun yanında çalışan bir jeneratör buldu. Çukurları ve çevresini inceleyen polis, içeriye uzatılmış iki boru fark etti. Çukurlarda defineciler bulunduğunu anlayan ekipler, içeridekilere seslenerek çıkmalarını istedi. Polisin çağrısı üzerine dışarı çıkan İbrahim B, Necmettin Ç. ve Hamdi A. gözaltına alındı. 

BİRİ 10 DİĞERİ 15 METRE DERİNLİKTE 2 ÇUKUR
Olay yerinde yapılan incelemelerde, çukurlardan birinin 10 metre diğerinin ise 15 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Definecilerin yaklaşık 1 yıldır kazdıkları çukurları aydınlatmak için jeneratör kullandığı anlaşılırken, boruların da oksijensiz kalmamak için kullanıldığı öğrenildi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen defineciler hakkında “Kültür ve Tabiatlarını Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:
————-
-Çukurdan görüntüler
-Borulardan görüntüler
-Kullanılan ekipmanlardan detay
-Kıyafetlerden detay
-Polis ekiplerinden detay
-Yakalananlardan detay

=============================

3- İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE DÜZENLENEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 34 ŞÜPHELİ ADLİYEYE 

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – İSTANBUL merkezli 4 ilde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli Kocaeli, Balıkesir ve Bursa’da sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun İstanbul ayağında, Beykoz’daki bir adreste çete lideri olduğu iddia edilen C.K.’nın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Gözaltına alınanlar
-Gözaltına alınanların polis otobüsüne bindirilmeleri
-Genel ve detaylar

===============================

(ÖZEL) 
4- MALTEPE’DEKİ ÇÖP YIĞINLARINDAKİ TIBBİ ATIKLARDA KORONAVİRÜS UYARISI…

– Maltepe’de çöplerle birlikte maske, eldiven ve tıbbi atıklar da sokaklarda günlerdir bekliyor.

– Uzmanlar koronavirüs salgınıyla müdahale edildiği bu günlerde bunun büyük bir sorun olacağını kaydediyor.

Ramazan EĞRİ –  Gamze ŞİMŞEK – Elif YAVUZ – Buğra BENLİOĞLU İstanbul DHA  – MALTEPE’de belediye işçilerinin önceki gün aldığı grev kararının ardından cadde ve sokaklarda çöp dağları oluştu. Çöp yığınlarının içindeki tıbbi atık ve maskelerin büyük tehlike oluşturduğunu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. İlker İnanç Balkan, “Maskelerin ulu orta atılması, atılmış maskelerin bekletilmesi maalesef zaten salgının kontrol altına alınmasında ciddi güçlükler yaşadığımız şu günlerde ikinci bir sorun doğuracaktır” dedi.
Maltepe’de DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine önceki günden itibaren grev başladı ve sokaklarda çöp yığınları oluştu. Koronavirüsle mücadele sürerken uzun süre bekletilen çöpler halk sağlığı açısından tehdit oluşturuyor. Ayrı bir poşete konularak atılması gereken maske ve eldivenler, çöp yığınlarının üzerine gelişigüzel bir şekilde günlerdir bekliyor. Ayrıca mahallelerde bulunan hastanelerin etrafındaki çöp konteynerlerinde de kullanılmış maske, eldiven ve tıbbi atıklar tehlike saçıyor.

“ATIKLARIN AYRI BİR POŞETİN İÇERİSİNE KOYULARAK ATILMASI GEREKİR” 
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. İlker İnanç Balkan, çöplerin toplanmamasının halk sağlığı açısından sorun oluşturduğunu ve önemli bir bulaş kaynağı olduğunu belirtti .Balkan, ?Çöplerin toplanamaması evsel atık dahil olması dahil, hızlı ve güvenli bir şekilde uzaklaştırılamaması halk sağlığı açısından bir sorun. Bunun içerisinde tıbbı amaçla kullanılan malzemeler varsa kontrolsüz bir şekilde atılması ikinci bir sorun teşkil ediyor. Önemli bir bulaş kaynağı olarak görülmeli. Atıkların ilk oluştuğu yerde düzgün bir şekilde uzaklaştırılması gerekir. Atıkların ayrı bir poşetin içerisine koyularak atılması gerekir” dedi.

“KORONAVİRÜS YAYILIMINDA BİR KAYNAK OLUŞTURABİLİR”
Koronavirüs salgını sürecinde hem evsel atıkların, hem tıbbı atıkların toplanmasının geciktirilmemesi gerektiğini dile getiren Dr. İlker İnanç Balkan, ?Atıkların açık alanda uzun süre bekletilmesi, yeterine iyi poşetlenmeden kapalı kutulara koyulmadan bu şekilde kalması çok ciddi ve boyutlu sorunlara yol açabilir. Sadece tıbbı atıklar değil, bütün atıkların hızlı bir şekilde uygun bir şekilde uzaklaştırılması gerekir. İçerisinde bir de tıbbı atık olarak değerlendirdiğimiz malzemeler varsa bu ikinci bir risk oluşturuyor. Kirli nesnelerle bulaşan diğer enfeksiyonların yanı sıra bu durum koronavirüs yayılımında da bir kaynak oluşturabilir. Maskelerin ulu orta atılması, atılmış maskelerin bekletilmesi maalesef zaten salgının kontrol altına alınmasında ciddi güçlükler yaşadığımız şu günlerde, atıkların uzaklaştırılmasının geciktirilmesi ikinci bir sorun doğuracaktır” diye konuştu

“KAÇACAK HİÇBİR YERİMİZ KALMADI”
Mahalle sakinleri de durumdan rahatsız. Bir mahalle sakini, “İçimiz gidiyor, pandemi, maskeler, eldivenler. Hastane önü. Nereden yürüyeceğiz, nereye adım adım atacağız. Kaçacak hiçbir yerimiz kalmadı” dedi.  Başka bir vatandaş ise, “Hepimizin sağlığı için çok önemli. Bir tek burası değil Altayçeşme olduğu gibi rezillik içinde” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————
-Çöp yığınlarında gelişigüzel atılan maskeler
-Çöp yığınlarındaki maske kutuları
-Kaldırımdaki maskeler
-Muhabir anonsları(Gamze ŞİMŞEK)
-Dr. İlker İnanç Balkan ile röp
-Vatandaşlar ile röp
-Hastanelerden görüntüler 
-Hastane etrafındaki çöp yığınları
-Yerdeki maske ve eldivenler
-Genel ve detay 

25.02.2021 – 16.38 Haber Kodu : 210225194
==================

5- FATİH’TE YABANCI UYRUKLULARA YÖNELİK DENETİM: BİR KADIN FENALAŞTI 

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) -Fatih’te polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kişiler ve yabancı uyruklu kişilerin işlettiği iş yerlerine yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde ikametgah belgesi olmayan bir kadın işlemleri yapıldığı sırada fenalaştı.
Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri akşam saatlerinde ilçede yabancı uyruklu kişilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimde çok sayıda polis ekibine, polis helikopteri ve polis dronesi havadan destek verdi. Parklarda ve sokaklarda gezen yabancı uyruklu kişiler tek tek kontrol edilerek, Genel Bilgi Toplama ( GBT) taraması yapıldı. Yanında pasaportu olmayan, İstanbul ‘da yaşamak için ikametgah belgesi olmayan ve çeşitli suçlardan aranan kişiler gözaltına alındı. Polis ekipleri girdikleri bir iş yerinde masada yemek yiyen kişileri yakaladı. İş yeri sahibine işlem yapıldı. Girilen bir başka iş yerinde ise içerde kalabalık şekilde bekleyen yabancı uyruklu kişiler yakalandı. Kimlik ve adres bilgileri istenilen bir kadın bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Arkadaşı ve polis ekipleri tarafından sakinleştirilen kadın ile belgeleri eksik olan yabancı uyruklular polis merkezine götürüldü. 

Görüntü Dökümü: 
——————–
-polis ekipleri detayları
-GBT işlemi detaylar
-İşyeri detayları
-Yabancı uyruklu kişiler detay
-Gözaltı detayları
-Genel görüntü ve detay

25.02.2021 – 21.39 Haber Kodu : 210225235
=============================

6- ERDOĞAN’A HEDİYE EDİLEN ESERİ 27 AYDA HAZIRLADI 

– Ahşap Yakma Sanatçısı Münir Erbörü, 
“Kendisiyle de ufak bir sohbetimiz oldu. Nereli olduğunu, ismimi soyadımı falan sordu. Sonradan ben kendisine söyledim. ‘Bunun güzel bir yerde tanıtılmasını istiyorum Cumhurbaşkanım’ dedim. ‘Elbette’ dedi. Teslim ettik ve ayrıldık” 

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İstanbul, (DHA) 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?a, AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi sonrası Bayram Şenocak tarafından hediye edilen ve ahşap dağlama yöntemiyle yazılan Kur’an-ı Kerim’i hazırlayan Münir Erbörü, “Bunun güzel bir yerde tanıtılmasını istiyorum Cumhurbaşkanım’ dedim. ‘Elbette’ dedi” diye konuştu.

“BEN AHŞAP YAKMAYA BAŞLADIĞIMDA BU İŞİ YAPAN KİMSE YOKTU”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl kongresine katıldı. Erdoğan’a konuşmasının ardından eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından, dünyadaki ilk ve tek olan, dağlama yöntemiyle 3 milimetre huş ağacına yazılan Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 27 ayda tamamlanan eseri ortaya koyan Ahşap Yakma Sanatçısı Münir Erbörü, bu işi ilk olarak kendisinin yapmaya başladığını ve dünyada böyle bir eserin örneğinin olmadığını vurguladı. Erbörü, ?1978-80 seneleri falandı. Elime bu havya makinası geldi. O havya makinası sayesinde aldım, ufak tefek yazılardan başladım. Ticaretle uğraştığım için akşamları eve geldiğim zaman televizyon seyretmezdim, oturur bununla meşgul olurdum. Çünkü 2-3 saat insanı çok dinlendirir. Böyle başladık, 82-83 senelerinde bir sergi açtık ve daha çok ilgi gördük. 1998 senesinde ayakkabıcılığı bıraktıktan sonra kendime bir atölye açtım. İlk başta Küçük Ayasofya?da açtım. Orada talebeler gelmeye, biz de öğrenebilir miyiz demeye başladılar. Türkiye?nin çeşitli yerlerinde talebelerimiz mevcut. Ben ahşap yakmaya başladığımda bu işi yapan kimse yoktu. Bir tek Selahattin Ölçeroğlu diye bir arkadaşımız vardı, yalnız resim, gravür yapardı. Hat çalışmazdı. Camilere, medreselere bu hat yazılarını verdim assınlar diye” ifadelerini kullandı.

27 AYDA TAMAMLANDI
Bu Kur?an-ı Kerimi yapmaya nasıl karar verdiğini ise Erbörü, ?Talebelerimle oturmuş sohbet ederken, Çamlıca Camii?nin yapılacağını ve altında kuran müzesi olacağını duyunca, oraya ne bırakabiliriz derken talebelerimle birlikte bu Kur?an-ı Kerimi yazmak için teşebbüse geçtik. Talebelerden örnek çıkartmalarını istedim. Örnek çıkartmakta yardım ettiler. Kur?an-ı Kerim, Hafız Osman?ın kuranından alınan bir örnektir, onun yazısıdır. Onlardan bir örnek çıkartıldı. Ahşaba aktarmada talebelerimden yardım aldım ama yakmasını tamamen kendim yaptım. Böylelikle Kur?an-ı Kerimi 27 ayda tamamladık. Yalnız versek bunu bir dolaba koyacaklar, bir yere koyacaklar dedik, bunu bir takım haline nasıl getirebiliriz diye düşünürken, bu komodin aklıma geldi. Bu şekilde bir takım hazırladık. Sonra Üsküdar Belediye Başkanımız ile tanıştım ve sergilenmesini istedi. Çok ilgi gördük, hatta İbrahim Kalın bey de vardı.  Belediye Başkanımız bunu beraber verelim dedi, memnun olurum dedim. 2015?te, Çamlıca Camii açılacağı zaman her şeyimizi hazırladık ancak sonradan bir haber geldi, yoğun bir program olduğundan dolayı ertelendi. Sonra İstanbul il başkanımız talepte bulundular. Biz de Cumhurbaşkanımıza hediye etmek için dün götürdük ve takdim ettik” diye anlattı. 

“TANITILMASINI İSTİYORUM CUMHURBAŞKANIM DEDİM, ELBETTE DEDİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hediyenin verildiği sırada ufak bir sohbetleri  olduğunu aktaran 79 yaşındaki Erbörü, o anları şöyle anlattı: ?Kendisiyle de ufak bir sohbetimiz oldu. Nereli olduğunu, ismimi soyadımı falan sordu. Sonradan ben kendisine söyledim. ‘Bunun güzel bir yerde tanıtılmasını istiyorum Cumhurbaşkanım’ dedim. ‘Elbette’ dedi. Teslim ettik ve ayrıldık. A3 bazında büyütülerek, 3 milimetre kalınlığında Huş ağacı ile yapıldı. Bu ağaç bizde yok. Rusya ve çevresinde yetişen bir ağaçtır. Kontrplaklar oradan geldi. Beyaz ve damarları ince, sert olduğu için onu tercih ettik. Yaktık, bitirdik. Sonra tamamen etrafını deri ile çevirerek koruma altına aldık”

Görüntü dökümü: 
———————— 
-Cumhurbaşkanı Erdoğan?a hediyenin verilmesi(ARŞİV) 
-Münir Erbörü ile röportaj 
-Atölyeden görüntüler
-Genel ve detay

25.02.2021 – 17.24 Haber Kodu : 210225212
25.02.2021 – 17.37 Haber Kodu : 210225215
=========================

7- İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU: BİZ TERÖRLE MESAFESİZLİĞE YARGILANMA YOLUNUN AÇILMASINI İSTİYORUZ

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) – İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Biz terörle mesafesizliğe yargılanma yolunun açılmasını istiyoruz” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyükçekmece ve Esenyurt’ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında kendisine eşlik eden İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP’lilerle ilgili hazırlanan fezlekelerle ilgili konuştu. Ağıralioğlu, “Hassasiyetimiz şu, Türkiye hukuk ülkesi. Türkiye’de kanun çiğnendiği zaman hukuk devreye girsin. Hukuk siyasete de nezaret etsin. Yani memlekette siyasetçiler hukuku değil, hukuk siyasetçileri kontrol etsin. O yüzden bu süre içerisinde Türk mahkemelerinin inisiyatifine, Türk mahkemelerinin kurallarının İhlal edilip edilmediğine dair açılan alanda biz her zaman devletin milletin beraberliğinden yana. Bu mevzuyla ilgili terör mevzu olunca İYİ Parti’nin siyasi koordinatları hep milletinden devletinden yana. Bir yere kadar mücadele, bir yere kadar siyasi kavga, bir yerden sonra İYİ Parti’nin safı Ay-yıldızlı al bayrak tarafıdır. Şunun bilinmesi lazım Türkiye’de hiç kimseye partisinden dolayı değil, hiç kimseye meşrebinden dolayı değil, kuralı ihlal etti diye hukuk müdahale etmelidir. Yani bu memlekette siyasi bölücülüğün önüne geçilmek isteniyorsa yapılacak en esaslı iş adalet mekanizmasını doğru çalıştırmaktır. İYİ Parti olarak biz bu siyasi çerçevenin içerisinde kalarak siyaset yapacağız” ifadelerini kullandı.

“TERÖRE KARŞI VERİLECEK EN İYİ CEVABIN ADALET OLDUĞUNA İNANIYORUZ”
“Teröre karşı verilecek en iyi cevabın adalet olduğuna inanıyoruz” diyen Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Terörle mücadelede devletin milletin elindeki en kuvvetli silahın adalet olduğuna inanıyoruz. Memlekette birbirinden farklı siyasal eğilimleri birbirinden farklı dünya görüşlerini birbirinden farklı hissiyatları bir arada tutabilecek şeyin de adalet olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti her şartta adaletten yana taraf olacak. Fezlekeler gelince, genel olarak terör hassasiyetimiz bizim şiddetin gölgesinde siyaset yapılmasının önüne geçilmesi lazım. Ama orada bir kıymet var ölçü var onu unutturmamamız lazım. Yüce ve müberra dinimiz bize buyurdular ki emirlerinde, ‘Bir topluluğa olan kızgınlığınız sizi adaletsiz yapmak imkanıyla karşı karşıya bırakmasın.’ Yani bir topluluğa olan gareziniz, kininiz yüzünden adaletsizlik yapmayın. Dolayısıyla biz her şartta herkesin adaletinden emin olacağı bir ülke hayali kuruyoruz. Bu hayalin içerisinde İYİ Parti milletine devletine sorumluluklarını taşıyacak. Fezlekeler gelecek, terörle ilgili hassasiyetimizi defalarca ısrar ettik, izah ettik. Grup kararı alınmıyor biliyorsunuz bu süreçte. Ama bizim bu mevzuda ahengimizle ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. İYİ Parti siyasi koordinatları belli bir partidir, devletin milletin tarafında yer alırız. Fezlekeler gelecek biz terörle mesafesizliğe yargılanma yolunun açılmasını istiyoruz”

Görüntü Dökümü:
————
-Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamaları
-Detaylar

25.02.2021 – 18.30 Haber Kodu : 210225217
=================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!