Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL’DA TEFECİ OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA 

Haber Ali Çağlar TINBEK-Çağrı ÇALIŞKAN-Murat SOLAK / İstanbul,(DHA)
İstanbul ve Muş’ta 11 şüpheliye yönelik tefeci operasyonu düzenlendi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken adreslere yapılan baskınlarda çeteye ait olduğu tespit edilen materyal ve doküman ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saat 06.00’da İstanbul ve Muş’ta Muşlu Tefeci Çetesi denilen gruba yönelik 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İddiaya göre, Anadolu yakasında faaliyet gösteren ve tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, silahla tehdit ve yağma gibi suçlara karıştığı belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 11 adrese yapılan baskına Özel Harekat polisleri, Siber Şube ekipleri, ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı. Polis ekiplerince adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda çeteye ait olduğu tespit edilen materyal ve doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, baskın düzenlenen adreslerden birisi Sancaktepe, Fatih Mahallesi, Gazali Sokak’ta bulunan 5 katlı apartmanın 5’inci katta bulunan daireye yapıldı. Özel harekat polislerinin öncülüğünde baskın düzenlenen dairede bir kişi gözaltına alındı.

Görüntü dökümü:
———-
-Özel harekat polisinin baskın anı
-Polis ekiplerinin adrese girişi
-Polis ekiplerinin şüpheliyi gözaltına alma görüntüsü 
-Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler
-Genel ve detaylar
===================

Reklam Alanı

2- BAĞCILAR’DA ALEVLERDEN KAÇMAK İÇİN ÇATIDAN ATLAYAN KİŞİ ÖLDÜ

Serdar ALTINTEPE – Erol DEĞİRMENCİ – İSTANBUL DHA -Bağcılar’daki yangında 6 katlı binanın çatısından atlayan Ahmet Çilingir, kaldırıldığı hastanede öldü. Ahmet Çilingir’in köyündeki bir çatıda çalışırken kendini çektiği görüntüler ortaya çıktı.
Bağcılar, Kirazlı Mahallesi 1232 Sokak’ta bulunan 6 katlı binanın çatısında tadilat yapılırken dün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede çatıyı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çatıdaki yangında Ahmet Çilingir adlı kişi alevlerin arasında mahsur kaldı. Alevler nedeniyle aşağı kata giden yola ulaşamayan Ahmet Çilingir, çatının kenarında bir süre alevlerden kaçmaya çalıştı. Alevlerin kendine yaklaştığını gören Çilingir, aşağıya doğru sallanmaya başladı. Bu sırada bir grup aşağıda Ahmet Çilingir için battaniye açtı. Ahmet Çilingir çatıdan sarkarak, 6’incı kattan kendini aşağıya bıraktı. Mahalle sakinlerinin açtığı battaniyeye düşen Çilingir yaralandı. Ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Çilingir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Dehşet dolu anlar kameralara yansıdı. 
Öte yandan, Ahmet Çilingir’in köyündeki bir çatıda çalışırken cep telefonu kamerasıyla kendini çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:
——–
-ÇATIDAN ATLAMA ANLARI
-Alevler arasında kalan kişi
-Yangından görüntü
-Ahmet Çilingir

27.04.2021 – 03.13 Haber Kodu : 210427197

================

3- (ÖZEL)GÜNGÖREN’DE ÇIKAN YANGINDA 1’İ ÇOCUK 2 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Güngören’de bir apartmanın bodrum katındaki dairede çıkan yangında yabancı uyruklu 1 çocuk ve 1 kadın dumandan etkilendi.
Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan 3 katlı apartmanın bodrum katındaki dairenin mutfağında yangın çıktı. Evden çıkan dumanları görenlerin bildirmesiyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, dumandan etkilenen yabancı uyruklu 1 çocuk ve 1 kadını daireden çıkardıktan sonra sağlık ekiplerine teslim etti. Dumandan etkilenenlerin tedavisi ambulansta yapılırken, dairede çıkan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Kadın ve çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, evde hasar meydana geldi.
 
“KÜÇÜK ÇOCUK VE YAŞLI TEYZE DUMANDAN ETKİLENDİ”
Yangının çıktığı binanın yanındaki apartmanda yaşayan Sümeyye Çelik, “Dumanları gördük. Ondan sonra evden çıkanları da görünce itfaiyeyi aradık. Hepsi evden çıktıktan sonra uzaklaştık. İtfaiye ve polis ekibi hemen gelip, müdahale etti. Küçük çocuk ve yaşlı teyze dumandan etkilendi. Üst kattakiler apartmanda kaldı. 2’nci kattakiler de balkondan atladı. Şu anda birine ciddi anlamda bir zarar yok” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
———–
-Dumandan etkilenen çocuğun ambulansta tedavisi
-Dumandan etkilenen kadının ambulanstan çıkıp eve yürümesi
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Yangın çıkan bodrum katındaki daire
-Olay yerindeki sağlık ekipleri
-Sümeyye Çelik ile röp
-Genel ve detay görüntü 

27.04.2021 – 21.29 Haber Kodu : 210427196

==================

(ÖZEL) 
4- OTOGARDA ZAM TEPKİSİ… TOFED BAŞKANI: CUMA GÜNÜNDEN SONRA YÜZDE 50 FİYAT ARTIŞI TALEP ETTİK

– Kapanma öncesi otogara akın eden çok sayıda kişi bilet fiyatlarına 24 saat geçmeden zam yapıldığını öne sürdü.
– Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan ise, “Şu an fiyatlarda bir artış söz konusu olmamalı. Yüksek fiyatla bilet satamaz kimse. Asıl artış Cuma gününden sonra uygulanacak. Bizler bu süreçte bakanlık ile görüştük. Cuma gününden sonra yüzde 50 fiyat artışı talep ettik” dedi.
– Özcan, “Günlük 600- 650 araç çıkıyordu. Bugün ise bu araç sayısı 800- 850’yi şimdiden buldu” ifadesini kullandı. 

Esma MURAT -Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA)- KORONAVİRÜS önlemleri kapsamında tam kapanma öncesi otogara akın edenlerden bazıları biletlerin zamlı satıldığı öne sürdü. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan ise, “Asıl artış Cuma gününden sonra uygulanacak. Bizler bu süreçte bakanlık ile görüştük. Cuma gününden sonra yüzde 50 fiyat artışı talep ettik” dedi.
Kapanma kararının ardından İstanbul’da otogarda yoğunluk başladı, bilet sistemleri kilitlendi.
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu. Açıklamanın ardından çok sayıda kişi otogara akın etti. Yasak başlamadan memleketlerine gitmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti. 
Ancak bunu bazı otobüs firmalarının fırsata çevirdiği öne sürüldü.
Bilet fiyatlarının bir günde yükselmesiden dert yanan Kazım Yılmaz, “20 gün önce Ankara’dan İstanbul’la 60 liraya geldim. Şimdi ise İstanbul’dan Ankara’ya 115 liraya gidiyorum. Bilet farkı çok fazla. Bu yapılan fırsatçılık. Kimse de buna el atmıyor. Neden bu kadar arttı dediğimizde ise kısıtlamalardan dolayı diyorlar” dedi.  

“BİLETİ SABAH 90 LİRAYA ALDIM AKŞAM İSE 110 LİRAYA GİDİYORUM” 
Bir gün bile geçmeden bilet fiyatlarına zam geldiğini belirten Ahmet Yılmaz, “Sabah 90 liraya Ankara’dan İstanbul’a geldim. Şimdi ise tekrar Ankara’ya 110 liraya gidiyorum. Neden fiyat bu kadar arttı dediğimde ise zam geldi diyorlar. 1 gün bile geçmeden nasıl zam gelir” diye konuştu. 

“MECBUR KALDIĞIM İÇİN YÜKSEK FİYATTAN ALDIM” 
Yasaklar başlamadan eve gitmek için bileti yüksek fiyattan satın aldığını söyleyen İbrahim Yücel, “Bir hafta önce ailem Adıyaman’a 170 liraya gitti. Şu an ise aynı bileti 200 liraya aldım. Bilet fiyatlarında artış söz konusu. Mecbur kaldığım için bilete 200 liraya aldım” dedi. 

“BUGÜN OTOGARDAN GÜNLÜK 800- 850 ARAÇ ÇIKTI” 
Genelge yayınlanmasıyla birlikte otogarlarda yoğunluk başladığını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, “Yoğunluğun cuma gününe kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Geçen günlerde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda günlük 600- 650 araç çıkıyordu. Bugün ise bu araç sayısı 800- 850’yi şimdiden buldu. Tahminim çarşamba ve perşembe günü bin araç olacağı yönünde. Bugün yoğunluk yüzde 60’ın üzerine çıktı. Asıl yoğunluk yarın oluşacak” dedi. 

“CUMA GÜNÜ SONRASI İÇİN YÜZDE 50 BİR FİYAT ARTIŞI TALEP ETTİK” 
Kısıtlamayı fırsata çevirmek isteyenlerin olduğunu vurgulayan TOFED Başkanı Birol Özcan, “Bu durum fırsata çevirmek isteyenler olabiliyor. Belediyeler ile görüştük. Yüksek fiyattaki taşımacılar için önlem alınacak. Burada bulunan otobüs firmalarının yüksek fiyatlarda bilet satacaklarını zannetmiyorum.  Böyle bir fırsatçılık ile karşı karşıya kalan vatandaşımız gelip bize söylesin. Şu an fiyatlarda bir artış söz konusu olmamalı. Yüksek fiyatla bilet satamaz kimse. Asıl artış Cuma gününden sonra uygulanacak. Bizler bu süreçte bakanlık ile görüştük. Cuma gününden sonra yüzde 50 fiyat artışı talep ettik. Bakanlığımızda bu talebimizi makul karşıladı. Birkaç gün içerisinde sonuç alacağız” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———-
– Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan röportajı 
– Kazım Yılmaz röportajı 
– Ahmet Yılmaz röportajı 
– İbrahim Yücel röportajı 
– Otogardan yoğunluk görüntüleri 

27.04.2021 – 18.44 Haber Kodu : 210427179

================================

5- İSTANBUL HAVALİMANI’NDA TAM KAPANMA HAREKETLİLİĞİ 

Haber-Kamera: Enver ALAS – İSTANBUL, DHA 
Tam kapanma kararının ardından İstanbul Havalimanı’nda yolcu hareketliliği yaşandı. Özellikle iç hatlarda yaşanan hareketlilikte, önceki akşam açıklanan kararın hemen ardından bilet alanlar ile ileri tarihli uçak biletlerini öne çeken yolcular etkili oldu. Bazı yolcular ise bilet bulamamaktan dolayı sıkıntı yaşadı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ülke genelinde 29 Nisan’da saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs’ta 05.00’a kadar sürecek ‘tam kapanma’ya geçileceğini bildirmişti. 17 günlük tam kapanmanın başlamasına iki gün kala İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde yolcu hareketliliği meydana geldi. 

TAM KAPANMA ÖNCESİ İSTANBUL’U TERK EDİYORLAR
Ramazan Bayramı’nı da içine alan 17 günlük süreyi memleketlerinde geçirmek isteyenler, İstanbul’dan ayrılmaya başladı. Ailesiyle birlikte Malatya’ya giden Dilek Bayram, tam kapanma sürecinde memleketlerinde olmak istediklerini söyledi. Bayram, “Biz Malatyalıyız. İşimiz gereği buradayız, işimiz, evimiz burada. Kısıtlama var ve memlekete gidiyoruz. Orada rahat ediyoruz. Gittiğimiz yer merkezi değil, müstakil. Dolayısıyla kimseyle iletişimimiz yok, temasımız yok. O nedenle sakin olduğu için orayı tercih ediyoruz. Kısıtlama olmamış olsaydı bayrama iki gün kala gidecektik. Kısıtlamadan dolayı önceye aldık” dedi. 

“10 GÜN DAHA KALACAKTIK”
Babasının rahatsızlığı için İstanbul’da bulunan Vedat Tontuş da tam kapanma kararının ardından memleketine dönüş tarihini erkene çekmek zorunda kaldı. Hasta babasının yanında 10 gün daha bulunmayı planladığını ancak tam kapanma kararının ardından ailesiyle Malatya’ya dönmek zorunda olduğunu belirten Tontuş, “Babam rahatsızdı onun için buraya gelmiştik. Şimdi de kısıtlama başlayınca erkenden gitmek istiyoruz. Kısıtlama gelmeseydi 10 gün kadar daha kalacaktık. Kısıtlama ile en doğrusu yapıldı” diye konuştu.
Dalaman’a uçağı olan Mehmet Sami ise, “İş için İstanbul’daydım. Bu şekilde sokağa çıkma yasağı çıkınca mecbur gitmek zorunda kaldım. Yasak süresince de burada kalamayız zaten o nedenle geri dönüyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“SEYAHAT SIKINTISI OLMASIN DİYE İZMİR’E GİDİYORUM”
Tam kapanma öncesi İzmir’e giden Mertcan Ağ, “Babam rahatsız olduğu için onu hastaneye getirdim. Tedavisi burada devam ediyor şimdi yasaklar başlayacak. Ben de yasaklar gelmeden memleketime ailemin akrabalarımın yanına gidiyorum. Kısıtlama kararı gelmeseydi kalacaktım ama tam kapanma nedeniyle seyahat sıkıntısı olmasın diye İzmir’e gidiyorum” şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————
-İç hatlarda seyahat edecek yolcular
-Yolcuların bilet ve bagaj işlemlerini yaptırması
-Check-in kontuarları
-Sırada bekleyenler
-Güvenlik noktasından geçenler
-Vedat Tontuş ile röp
-Ailesiyle Malatya’ya giden Dilek Bayram’ın açıklamaları
-Mehmet Sami ile Röp
-İzmir’e giden Mertcan Ağ’ın açıklamaları
-Terminalden yolcu görüntüleri
-Genel ve detaylar

27.04.2021 – 21.00Haber Kodu : 210427192

============================

6- EMİNÖNÜ’NDE ‘KAPANMA ALIŞVERİŞİ’ YOĞUNLUĞU

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ – İbrahim MAŞE / İSTANBUL (DHA) – KAPANMA kararının ardından Eminönü Mısır Çarşısı’nda yoğunluk yaşandı. Vapur iskelesi ve tramvay duraklarında da yoğunluk dikkat çekti.
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu. Açıklamanın ardından bugün İstanbul’un birçok noktasında yoğunluk oluştu. O noktalardan biri de yine Eminönü oldu. Kapanma öncesi çok sayıda kişi alışveriş için akın akın Mısır Çarşısı’na geldi. Bazıları kalabalıktan korktuğunu söylerken, esnaf ise satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. Tramvay durağı ve vapur iskelesi ile Galata Köprüsü de oldukça kalabalıktı.

“BUGÜN SATIŞLAR ÇOK İYİ, KURU KALABALIK YOK”
30 yıldır Mısır Çarşısı’nda esnaf olan Mehmet Memiş, satışların iyi olduğunu söyledi. Memiş, “Bugün çok hareketli burası. Gayet güzel bir kalabalık. Kuru bir kalabalık değil, alışveriş kalabalığı. Yasak Perşembe başlayacağı için bugünden yoğunluk var. Normalde Cuma günleri en yoğun gün olurdu. Şu an satış açısından çok iyi gidiyoruz” diye konuştu.
10 yıldır esnaf olan Metin Çindar ise, “Bir kalabalık var burada bugün. Herkes alışveriş yapıyor. Peynirciler güzel iş yaptı şu an yoğun bayağı. Biraz erken başladı ama yoğunluk. İnşallah birkaç gün daha böyle devam eder. Şu an satışlar güzel” dedi.

“KORKMAMAK ELDE DEĞİL”
Alışverişe gelen Ahmet Öz, “Kalabalık korkuttu. Korkmamak elde değil. Ama yapacak bir şey de yok. Mecbur geldik alışverişe. Çünkü 17 gün bayağı uzun bir süre. En azından 17 gün kafamız rahat etsin istedik” şeklinde konuştu.
Kapanmaya 2 gün kala alışverişe geldiğini söyleyen Aydemir Akgül, “Alışverişe geldim. Biraz ceviz içi, biraz kaju aldık. Fiyatlar uygun çok yüksek değil. Perşembeden sonra dışarıya çıkmak zorlaşıyor haliyle. Ondan dolayı şimdiden ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ayfer coşkun ise, “Pastırma, beyaz peynir, kaşar peynir, zeytin aldım. Burası daha uygun fiyat olarak o yüzden geldim. Kapanma öncesi hazırlığı. Perşembe yasak geliyor onun için hazırlık yaptım” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Eminönü’nde oluşan kalabalıktan detaylar
-Vatandaş röpleri
-Esnaf röpleri
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Galata köprüsü, vapur iskelesi ve tramvay durağındaki yoğunluk
-Genel ve detay

27.04.2021 – 16.35 Haber Kodu : 210427141

===============================

7- KADIKÖY’DEKİ TARİHİ KONSERVATUVARDA YER BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR 

Haber-Kamera: Uğur ŞAHİN – Özgür KUMANOVALI / İSTANBUL, (DHA) 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Haldun Taner Sahnesi’nin restorasyonu için hazırladığı projede İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na(İÜDK) yer vermemesi, öğrenci ve ailelerini endişelendiriyor. Öğrenci ve velileri, İBB’nin Göztepe’de önerdiği yerin konservatuvar için uygun olmadığını iddia ederek, çözüm bekliyorlar.
Kadıköy Sahil’de yer alan Haldun Taner Sahnesi’nin deprem riski taşıdığı sebebiyle İBB tarafından restorasyonu başlayacak. İBB’nin mevcut projede Haldun Taner Sahnesini genişletmek istemesiyle İÜDK binayı boşaltmak zorunda. Bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü konservatuvarın yeri hala kesinleştirilmiş değil. Öğrenci ve aileleri ise eğitimin aksamaması için yetkililerden yardım bekliyor. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde bugün toplanan öğrenci ve aileleri, tarihi binadan ayrılmak zorunda kalacaklarsa da en azından eski binalarına eş değer büyüklükte ve çağdaş bir binaya en kısa sürede taşınarak eğitimin başlamasını talep ediyor.
 
“KURUMLAR ARASI BİR İLETİŞİM SAĞLANMALI” 
Bale öğrencisi Ekin Ertem’in babası Doğuhan Ertem, kişi ve kurumlarla herhangi bir problemlerinin olmadığını tek isteklerinin modern ve çağdaş bir okul olduğunu belirterek, “Biz İÜDK ortaokul ve bale öğrencilerinin velileriyiz. Okulumuz inşaat nedeniyle çevrelenmiş durumda. Burası normalde İBB’ye ait bir bina ve okulumuzun buradan taşınması söz konusu. Yani İBB’nin bu yönde bir talebi var. Fakat bir belirsizlik içerisindeyiz. Kurumlar arası bir iletişim sağlanması ve bizde taraf alınarak bu konunun paydaşı olarak bir çözüme ulaşılmasını istiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin öğretim hayatıyla ilgili bir belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu. 
Konservatuvar öğrencilerinden Rüya Duran, konservatuvara beşinci sınıfta başladığını ve gelecek yıl on birinci sınıfta olacağını söyleyerek, “Eğitimimize devam edebileceğimiz ve sanatımızı gerçekleştirebileceğimiz bir bina talep ediyoruz” dedi. Bir başka öğrenci Hilal Filiz Acar ise, modern ve çağdaş bir okul istediğini söyledi. 
Öğrenci velilerinden Özlem Yılmaz, yerleşkeden ayrılmak zorunda oldukları için endişeli olduklarını belirterek, “Bizim istediğimiz modern şartlarda, sanatçı adaylarının iyi eğitim alabileceği ve Anadolu yakasında bir bina istiyoruz” ifadelerini kullandı.
  
“BURADAKİ ANA KULLANICI BİZİZ” 
Okul Aile Birliği başkanı Selçuk Taçalan, “Kurumumuz önemli bir sorun yaşamaktadır. İBB’nin Kadıköy Meydanı ile ilgili bir düzenleme çalışması var. Bu düzenlemeden dolayı seçtikleri projede maalesef konservatuvar yok. Bize Göztepe’de bir yer sundular ancak o yeri gören her sanatçının diyebileceği gibi orada konservatuvar olmaz. Bu binanın 3 bin 500 metrekarelik kullanım alanı var. Bunun 3 bin metrekaresini biz kullanıyoruz. Bu duruma rağmen, kamuoyu ‘Haldun Taner restorasyonu, depreme karşı korunması’ olarak tartışıyor. Bu tartışma yanlış aslında biz ana kullanıcı olduğumuz için İÜDK’nın bulunduğu binanın restorasyonu denmelidir” diye konuştu.
  
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————–
-Haldun Taner Sahnesi Detay 
-Doğuhan Ertem Röp. 
-Özlem Yılmaz Röp. 
-Ruya Duran Röp. 
-Hilal Firuze Acar Röp 
-Selçuk Taçalan Röp 
-Bale Öğrencilerinin stüdyo çalışmaları 
Havadan görüntüler ARŞİV

27.04.2021 – 17.59 Haber Kodu : 210427171

===========================

8- BEŞİKTAŞ’TA METRUK BİNADAN DÜŞEN MOLOZLAR PANİĞE NEDEN OLDU
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL / İstanbul DHA
Beşiktaş’ta 2016 yılında boşaltılan ve yıkılma tehlikesine karşı tedbir alınan binadan düşen moloz ve demir parçaları paniğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri sokağı trafiğe kapattı. 

Olay, saat 02.15 sıralarında Cihannüma Mahallesi Çömezler Sokak’ta bulunan 3 katlı metruk binada meydana geldi. İddiaya göre, gürültü üzerine dışarı camlara çıkan vatandaşlar, 2016 yılında Beşiktaş Belediyesi tarafından yıkılma tehlikesine karşı boşaltılan binanın ikinci katından demir parçaları ve inşaat molozları sokağa düştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine zabıta, itfaiye ve  polis ekipleri sevk edildi. 
 
SOKAK TRAFİĞE KAPATILDI
Olay yerine gelen ekipler, binanın bulunduğu Çömezler Sokak’ı trafiğe kapattı. Binanın çökmesi durumunda risk altında bulunan park halindeki otomobillerin sahiplerine ulaşan ekipler, araçları da çektirdi. Alınan tedbirlerin ardından binanın durumu ile ilgili karar, gündüz yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

Görüntü dökümü:
————–
-Olayın olduğu sokak
-Binadan görüntü
-Sokağa düşen parçaların görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Zabıta ekiplerinin çalışması
-Polis ekiplerinin çalışması
-Park halindeki otomobillerin olay yerinden alınması
-Genel ve detay görüntüler

28.04.2021 – Haber Kodu : 210428009

=====================

9- İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇEN ABD SAHİL GÜVENLİK GEMİSİ KARADENİZ’E AÇILDI 

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR – Murat KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)
İstanbul Boğazı’ndan geçen ABD Donanması’na ait, 753 borda numaralı sahil güvenlik gemisi “USS Hamilton” Karadeniz’e açıldı.
Marmara Denizi’nden dün saat 17.30’da İstanbul Boğazı’na giriş yapan ABD Donanması’na ait, 753 borda numaralı “USS Hamilton” adlı sahil güvenlik gemisi saat 18.25’te Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün altından geçerek Karadeniz’e doğru yol aldı.
Geminin Boğaz’dan geçişine Türk Silahlı Kuvvetleri botu eşlik etti. Güverteye çıkan ABD askerlerinin cep telefonları ile görüntü almaları kameralara yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-ABD Sahil Güvenlik gemisinin boğazdan geçişi
-Güvertedeki askerlerin fotoğraf çekmesi
-Genel ve detay görüntüler

27.04.2021 – 19.35 Haber Kodu : 210427189

===================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!