Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- OTOGARDA PATLAYICI BIRAKAN ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Ali Çağlar TINBEK /İSTANBUL,(DHA)- 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na 5 kilogram patlayıcı bırakan 3 şüphelinin otogara gelişleri ve kaçışlarına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda bir aracın altına yerleştirilmiş halde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini açıklamıştı. Operasyonun görüntüleri saniye saniye DHA kamerasınca görüntülenmiş, güvenlik kameralarına ve vatandaşların cep telefonu kameralarına yansımıştı. 
Dün sabah 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda polisin operasyonuyla bir aracın altına yerleştirilmiş halde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Polis ekipleri patlayıcıyı bırakan  A.R.,İ.Z., isimli şüphelileri kaçarken, kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin bıraktığı çantadan 6 adet düzenek şeklinde sigara kartonları içerisine hazırlanmış patlayıcı çıktı. Patlayıcıların 4’ünün uzaktan kumandalı, 2’sinin zaman ayarlı düzeneğine sahip olduğu bildirildi. Toplamda 5 kilogram plastik C4 patlayıcı maddesinin kullanıldığı öğrenildi. Düzenekte kullanılan cep telefonu ve piller dikkat çekti. Soruşturmayı genişleten ekipler, çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Ekipler, incelemelerin sonunda şüphelilerin, olayın sabahında otogara 3 kişi geldiklerini tespit etti. Polis ekipleri, bunun üzerine 3. şüpheli Y.S.’yi de gözaltına aldı. 

ŞÜPHELİLER KAMERARADA 
Şüphelilerin, otogara sabah ve akşam saatlerinde geldikleri anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de paylaşıldı. Görüntülerde ilk olarak sabah saatlerinde 3 şüpheli otogara geliyor. Şüpheliler bir süre sonra buradan ayrılıyor. Diğer görüntülerde ise 2 şüpheli  tekrar buraya geliyor. Şüpheliler bir süre sonra koşmaya başlıyor. Şüphelilerden biri yolun karşısına geçerken sırtındaki çantayı atıyor, koşarak uzaklaşıyor.

Görüntü dökümü:
—————
-şüphelilerin sabah saatlerinde gelmeleri
-akşamüstü gelen 2 şüpheli
-Şüphelilerin kaçması

================

2- OTOGARDAKİ OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR BASINA GÖSTERİLDİ 

Reklam Alanı

Ali Çağlar TINBEK-Mertcan ÖZTÜRK/İSTANBUL,(DHA)- 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dün polisin operasyonu sonucu bir aracın altına yerleştirilmiş halde bulunan 5 kilogram patlayıcı ve düzeneği basına gösterildi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda bir aracın altına yerleştirilmiş halde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini açıklamıştı. Operasyonun görüntüleri saniye saniye DHA kamerasınca görüntülenmiş, güvenlik kameralarına ve vatandaşların cep telefonu kameralarına yansımıştı. 
6 adet düzenek şeklinde sigara kartonları içerisine hazırlanmış patlayıcılar, basın mensuplarına gösterildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde basına gösterilen patlayıcıların 4’ünün uzaktan kumandalı, 2’sinin zaman ayarlı düzeneğine sahip olduğu bildirildi. Toplamda 5 kilogram plastik C4 patlayıcı maddesinin kullanıldığı öğrenildi. Düzenekte kullanılan cep telefonu ve piller dikkat çekti. 

Görüntü dökümü:
—————
-Düzenekler
-Sigara kartonları 
-Cep telefonları
-Plastik patlayıcılar
-Genel ve detaylar

==================

3- THODEX SORUŞTURMASINDA 16 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Ali Çaglar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) Thodex soruşturmasında aralarında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında ek gözaltı kararı verilen 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şirketin firari CEO’su Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

===================

4-  (ÖZEL) – TÜRKİYE 3’ÜNCÜ AŞISINA KAVUŞUYOR, ANLAŞMAYI SAĞLAYAN FİRMANIN SAHİBİ DETAYLARI DHA’YA ANLATTI
 
Özlem YURTÇU KARABULUT, Kubilay ÖZEV / İstanbul, (DHA) Sputnik V aşısının Türkiye’deki üretimi için düğmeye basıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın “50 milyon doz aşı için anlaşma yaptıkö diyerek, müjdesini verdiği Rus Gamelya Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının önce bizzat bakanlık tarafından alımı yapılacak. Daha sonra da teknoloji transferi gerçekleştirilerek,Türkiye’de üretimine başlanacak. Aşıyı, Türkiye’ de üretebilmek için Sağlık Bakanlığı ile yaklaşık 10 aydır Rusya Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileriyle yoğun bir bürokrasi trafiği yürüten Viscoran A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, süreci ilk kez DHA’ya anlattı.
Türkiye, Sinovac ve Pfizer-Biontech aşılarının ardından, üçüncü anlaşmasını Rusya ile yaptı. Koronavirüse karşı dünyada ilk tescil edilmiş aşı olan ve şu ana kadar 61 ülkede acil kullanım onayı alan Sputnik V  aşısının Türkiye’ye getirilmesi ile üretiminin yapılabilmesi için süreç tamamlandı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ilk etapta 50 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını açıklayarak ilk müjdeyi verdi. 50 milyon doz aşı Sağlık Bakanlığı tarafından bizzat getirilecek, ardından da üretimi tamamen Cinnagen İlaç Firması’nın Çerkezköy’deki Avrupa standartlarındaki GMP tesislerinde üretilecek. Aşının Türkiye’de üretilebilmesi için Rus Gamelya Enstitüsü ve Rusya Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri ile geçtiğimiz yılın Nisan ayından bu yana görüşmeler yürüten, Ağustos ayında da anlaşma sağlayan Viscoran A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran,Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

“15 BİN SAYFAYA YAKIN BELGE İNCELENDİ”
Rus aşısının önümüzdeki günlerde teknoloji transferinin tamamlanacağını ve Türkiye’deki üretimine başlanacağını söyleyen Oran, “Bu aşıyı Türkiye’ye kazandırmak için onlarca kişilik ekiplerimizle aylarca gece gündüz mesai harcadık. İlaç sektöründeki 21 yıllık tecrübemizle RDIF ile görüşmelere başladık. Onlar da bizi aylarca araştırdı, bu aşı Türkiye’ye bir günde kazandırılmadı. 15 bin sayfaya yakın literatür, ruhsatlandırma süreciyle ilgili belgeler, Rusça-İngilizce yazışmalar didik didik incelendi, tercüme edildi, okundu ve bakanlığımıza sunuldu. Sağlık Bakanlığımızın büyük desteği ve TİTCK ekiplerinin de titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu RDIF, aşının ülkemizdeki üretimi için gerekli tüm koşulları sağladığımıza kanaat getirerek, Türkiye ile iş birliği yapmayı kabul etti. Ayrıca Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililerimiz de aşının Rusya’da geliştirilen laboratuvar ve tesislerini bizzat inceleyerek, Avrupa standartlarına uygun GMP üretimi yapıldığına dair onay verdi. Aşının Türkiye’de ekstra olarak TİTCK tarafından toksikoloji testleri istendi ve firmamız bunu akredite bir kurumda yaptırdı. Sonuçları olumlu çıkınca Acil Kullanım Onayı’na sunuldu. Öncelik Türkiye’nin ihtiyacı. O sağlandıktan sonra bölge ülkelere de ihracat söz konusu olabilir. Şu an Rusya dışında 10 ülkede daha bu aşının üretimi yapılıyor. Türkiye, üretimin yapılacağı 12’nci ülke olacak” dedi.

“TEKNOLOJİ TRANSFERİ SÜREÇLERİ 3-4 AY SÜRDÜ”

Öztürk Oran, anlaşmanın aylar önce yapılmasına rağmen teknoloji transferi ve üretim aşamasına gelinmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü ise şu şekilde özetledi:

“Temmuz ayında belli bir noktaya gelmişti görüşmelerimiz. 16 Ağustos’ta imzaya döktük. Biz Rusya’nın Direkt Yatırım Fonu ile Türkiye olarak birlikte üretme protokolünü yaptık. Ondan sonra (bürokratik) süreçler başladı. Bunun nerede üretileceği konusu ilk adımdı. Bizim kendi üretim tesislerimiz de vardı ama bu aşıyı üretmeye yeterli değildi. Türkiye’de başka tesislerde bunu yapabilir miyiz, bunun araştırmalarına giriştik. Maalesef o zamanlar bir iki tesis vardı ama onlar da yeterli düzeyde değildi. Dünyada da çok yeni bir olaydı bu. Türkiye’de de neredeyse hiçbir tesisin altyapısı aşı üretmeye yeterli değildi. Altyapısı üretime en yakın olan firmalarla görüşmelere başladık. Daha sonra onları Ruslarla da görüştürdük. Geldiğimiz noktada iki firma şu anda kapasiteyi büyütmek için hazır. Bir firmayla da teknoloji transferini başlattık. Sadece 3-4 ay, bu teknoloji transferi için gerek Rusya’dan gelen ekipler gerek buradan giden ekiplerin karşılıklı görüşmeleri, denetimleri, raporlamaları ile geçti.”

“SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ AŞI KONUSUNDA ÇOK TİTİZ BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜ”
Sağlık Bakanlığı’nın da aşı ile ilgili konularda çok titiz bir süreç yürüttüğüne işaret eden Oran, “Bakanlığımızın bu konudaki prensipleri gerçekten dünyaya örnek olacak düzeyde. Aşı her ne kadar Rusya’da tüm incelemeleri yapılmış, Faz 3 çalışmaları bitirilmiş, hatta insanlara uygulanmaya başlanmış olsa da Türkiye’de de aşının toksikoloji testlerini yaptırmak zorundasınız. Bizim de ülkemizin mevzuatına göre toksikoloji testlerini yaptırmamız gerekiyordu. Toksikoloji testlerinin raporları da olumlu çıkınca, teknoloji transferi sürecini fiili olarak başlattık. Acil Kullanım Onayı için ise aşının Rusya’da geliştirildiği ve üretildiği tesisleri Türkiye yetkilileri denetledi. Bu aşıyı geliştiren Rusya’daki Gamelya Enstitüsü’nün müthiş bir üretim tesisi var zaten. Türkiye’den yetkililer, oranın Avrupa standartlarında GMP sertifikasyonuna uygun şekilde üretim yapabileceğine dair kendileri incelemelerde bulundu ve onay belgesi verildi. Bu belge verilmese, yine bu teknoloji transferi gerçekleşemezdi. Bu çok önemliydi. Çünkü Türkiye çok titiz davranıyor ve şart koşuyor. GMP standartlarına uygun olup olmadığının denetlemesi lazımdı. Bu bürokratik süreçleri bitirmeden, aşının burada üretilmesi söz konusu olamazdı. Ama artık Türkiye’de üretim yapabilecek konuma geldik” dedi.

“SPUTNİK V, TÜM SÜREÇLERDEN YÜZÜNÜN AKIYLA GEÇTİ”
Türkiye’yi sağlık alanında Avrupa standartlarının bile üstünde gördüğünü vurgulayan Öztürk Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bakanlığımız bu konuda çok titiz davrandı. Biz de bunu saygıyla karşıladık, çünkü neticede insanlara bir aşı yapılacak. Zarar vermek değil, onların sağlığı için uğraşıyorsunuz. Bu aşı bu süreçlerin hepsinden yüzünün akıyla geçti. Dünyada da bugüne kadar Rusya dışında 61 ülkede ruhsat aldı. Bunların 3 tanesi Avrupa Birliği ülkesi. Yaklaşık 3 milyarlık nüfusa hitap eden bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye de inşallah bu aşıyı ruhsatlandıran 62’nci ülke olacak.”

“SADECE BANKACI DEĞİLİM SAĞLIK SEKTÖRÜNDE 21 YILLIK TECRÜBEMİZ VAR”

Aynı zamanda Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Öztürk Oran, yıllardır sağlık sektöründe de yer aldığına işaret ederek “Ben sadece bir bankacı değilim. 42 yaşımda genel müdür yardımcılığından emekli oldum ve 1998 yılından sonra da sağlık sektörüne girdim. Bankacılığım da devam ediyor, ama bankadaki görevim sabit bir görev değil. 21 yılı aşkın bir süredir sağlık sektörünün içindeyiz. Hem pazarlama firması hem ilaç üretim fabrikamız var. Diğer taraftan da birçok sivil toplum kuruluşlarında da görevlerim var. Maaş olarak sadece Katılım Bankası’ndan maaş alıyorum, onun dışındakilerin hepsi gönüllülük üzerine yapılan görevler. STK olduğu için zaten herhangi bir maddi geliriniz olamaz. Sağlık sektörü her daim bizim için çok önemliydi. Bu pandemi döneminde ise biz ne yapabiliriz diye ortaya çıktık. Bu virüsü ancak aşıyla yok edebilirsiniz. Daha salgının başında bu yönde girişimlere başladık” dedi.

“BU İŞ BİR GÜNDE OLMADI, RUSLAR DA BİZİ ARAŞTIRDI”
Rus yetkililer ile bir günde masaya oturmadıklarının da altını çizen Oran, süreçte yaşadıkları zorlukları ise şöyle anlattı:

“Onlar da bizi araştırdılar. Öyle hemen getirip, aşıyı bize teslim etmediler. Biz Ruslarla anlaşma yaptıktan sonra da buradaki çalışmalar başladı. Bu çalışmalar hiç de kolay süreçler değildi. Her bir aşamada onlarca dosya oluşturuyorsunuz, müracaat yapıyorsunuz, görüşmeler yapıyorsunuz, Rusya’ya gidiliyor, ekip buraya geliyor, Sağlık Bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapıyorsunuz, bütün regülasyonları tamamlıyorsunuz, buradaki yetkililerle görüşüyorsunuz, Bilim Kurulu Üyeleri ile görüşüyorsunuz, onların hepsi bir zaman aldı. Öyle getirdiler aşıyı bize bir günde verdiler şeklinde bir durum yok. Hemen bunu burada üreteceğiz diye bir şey yok. Çok zor bir süreçti. Türkiye bu işte çok yeni, dünya bu işte çok yeni. Çok yoğun bir çalışmayla, ekibimizle birlikte süreci yürüttük. Çok şükür sonuna da getirdik. Amacımız, bu milletin bir ferdinin bile bu virüs yüzünden zarar görmemesiydi.”

“ÖNCELİK TÜRKİYE, DAHA SONRA İHRACAT DÜŞÜNÜLEBİLİR”
Sputnik V aşısının teknolojisi Rusya’dan alınsa da üretiminin ülkemizde yapılacak olmasıyla bir anlamda yerlileşeceğini de belirten Öztürk Oran, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Sağlık Bakanlığımız aşıyı Ruslar’dan alıyor şimdilik evet ama, aynı zamanda bu aşı burada üretilecek ve bir anlamda yerlileşecek. Türkiye’nin ihtiyacını karşılamak birinci önceliğimiz. Eğer Türkiye’nin ihtiyacından fazla üretim yapılırsa da bunu çevre ülkelere buradan ihraç etmek mümkün olabilecek. Bu aşı Rusya dışında 10 ülkede daha üretiliyor. Örneğin Çin ve Brezilya’da. Ülkeler arası bu işi organize etmek hiç kolay olmuyor. Her iki taraf açısından da böyle. Süreçte yoğun bir bürokrasi işlediği için devreye ancak özel sektörün girmesi ile bu işler hız kazanabiliyor, proaktif oluyor. Biz yeri geldi gece ikide, üçte, bazı günler 24 saat görüşmeler yaptık. Bunu her iki taraf için de kamu ile yapmak çok zor. Rus ekip buraya üç kez geldi. Üretim yapılacak fabrikayı bizzat incelediler. Ondan önce de zaten 70’in üzerinde Zoom toplantıları yapıldı. Daha evvel anlaşma yapılmıştı, doğrudur. Ama teknoloji transferi için süreçlerin sağlıklı yürütülmesi, toksikoloji testlerinin tamamlanması, Rusya’nın tesislerinin aşıya uygun olup olmadığının onayı, bunlar gerçekleşmeseydi aşının Türkiye’de üretilme şansı yoktu. Olması da doğru olmazdı. Çünkü insan sağlığı ile ilgili bir konu bu. Son derece hassas bir konu”

Görüntü Dökümü:
——-
-Ankara’da incelemek için getirilen aşıdan detaylar
-Oran ile röp.
-Detaylar

===================

5- (ÖZEL) TAM KAPANMA ÖNCESİ SON BALIKLARINI TUTTULAR

Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL(DHA) Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi olta balıkçıları, Beşiktaş sahilinde son balıklarını tuttu. Kovalarını balık ile dolduran balıkçılar, son gün kısmetlerinin açık olduğunu belirterek,  “Akşama balık var” dediler.

“17 GÜN BOYUNCA EVDE SIKILACAĞIZ”
Balık tutan Bülent Hekimoğlu, “17 gün boyunca evde sıkılacağız. En sevdiğimiz eğlencemiz buydu. Balıktan mahrum kalmak bizim için büyük sıkıntı yaratır. Evde oyalanmanın yollarını arayacağız. Kapanma nedeniyle 17 gün evde hanımla didişeceğiz. Pandemi nedeniyle balıklar daha da büyür. Bayramdan sonra büyük balıklar tutmaya başlarız” dedi.
Kadir Çınar “Benim için sıkıntı yok. 20 gün balık tutmaya gelmem. Evde oturur oltalarımı bağlarım. Takım yaparım. Benim için sıkıntı yok” diye konuştu.

“BUGÜN TUTABİLDİĞİMİZ KADAR BALIK TUTACAĞIZ”
Harun Sezer “Bugün tutabildiğimiz kadar balık tutacağız. Daha sonra da çıkamayacağız. Sokağa çıkma yasağı sonuç olarak bizler için yapılan bir şey. Biz buna uymakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu.
Son günlerini değerlendirdiğini söyleyen Sadık Kahraman “Ne yapacağız. Son günümüzü değerlendireceğiz. Çıkarabildiğimizi çıkaracağız. 17 gün boyunca bunu yiyeceğiz. Bugünde maşallah balık var. Akşam iftarda balık yiyeceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————-
Beşiktaş Arnavutköy sahilden görüntü
Balık tutanlardan görüntü
Oltalardaki balıklar
Vatandaşlarla röp.
Kovalardaki balıklardan görüntü
Genel ve detaylar
 
======================

6- BAHÇELİEVLER’DE TOPLU TAŞIMA DURAKLARINDA YOĞUNLUK 

Murat SOLAK – Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA) Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tam kapanma kararının uygulanmasına saatler kala sabah saatlerinde İstanbul’da toplu taşıma duraklarında yoğunluk yaşandı.
İstanbul’da sabah saatlerinde toplu ulaşım duraklarında yoğunluk yaşandı. Tüm Türkiye’ye uygulanacak olan 17 günlük tam kapanma sürecine saatler kala, İstanbul’da son mesai günüyle sabahın erken saatlerinde duraklar doldu taştı. Şirinevler’de işlerine gitmek isteyenler metrobüs, metro ve otobüs duraklarında yoğunluğa sebep oldu. Öte yandan D-100 Karayolu’nun da aralıklarla trafik yoğunluğu oluştuğu görüldü.

Görüntü dökümü:
——————–
-Duraklardaki yoğunluk
-Trafikteki yoğunluk
-Genel ve detaylar

====================

7- TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA KORONAVİRÜS DENETİMİ-2

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-Hasan YILDIRIM-Özgür EREN /İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE’de İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yaptı. Ekipler durdukları minibüs ve otobüslerde sosyal mesafe ve maske uyarıları yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  Beyoğlu,  Fatih Kadıköy, Sarıyer, Bakırköy, Beykoz, Eyüp, Esenyurt, Beşiktaş  ilçelerinde kontrol noktalarında toplu taşıma araçlarına yönelik koronavirüs denetimi yaptı.

SOSYAL MESAFE VE MASKE UYARILARI YAPTI
Maltepe’de D-100 Karayolu üzerinde de denetim yapıldı. Ekipler sürücülerin evraklarını kontrol ederken, maske, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol etti. Polis araç içerisinde bulunan yolculara, sosyal mesafe, maske takımı konusunda sık sık uyarılarında bulundu.

BEŞİKTAŞ’TA TOPLU TAŞIMA DENETİMİ
Beşiktaş’ta da toplu ulaşım araçları tek tek durdurularak denetlendi. Koronavirüs denetimleri kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yaptı. Otobüs, taksi ve minibüsler durdurularak denetlendi. Denetimlerde sürücülerin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması ile araçların ruhsat ve sigorta durumlarını kontrol edildi.

 
Görüntü dökümü:
————–
MALTEPE
-Polis ekiplerinden görüntü
-Otobüs ve minibüslerin durdurulması
-Belge kontrol edilmesi
-Maske ve sosyal mesafe denetimi
-Ekiplerin uyarıları
-Durdurulan araçlardaki dezenfektanları tek tek denemeleri
-Genel ve detay görüntüler
BEŞİKTAŞ
Denetimlerden görüntü
Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde denetim yapılması
Taksilerin durdurulması
Otobüslerin durdurulması
Minibüslerin denetlenmesi
Evrakların kontrol edilmesi
Genel ve detaylar

===============

8- SULTANGAZİ’DE MERDİVEN VE AYDINLATMA DİREĞİNİN KORUMASINI ÇALAN HIRSIZLAR KAMERADA

Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de hırsızlar bir binadan merdiven çalarken, bir başka hırsızlık olayında da aydınlatma direğinin koruma demiri çalındı.Yaşanan iki farklı hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Sultangazi İlçesi’ne bağlı 50. Yıl Mahallesi’nde iki farklı hırsızlık olayı yaşandı. Orhangazi Caddesi’nde kağıt toplayıcısı iki şüpheli, dün sabah saatlerinde cadde üzerinde bulunan aydınlatma direğinin koruma demirlerini çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, aydınlatma direğinin yanına gelen iki şüphelinin, kağıt toplama arabasında bulunan şüphe çekmemek için arabada bulunan atık kartonları yere boşalttıkları görülüyor. Şüphelilerden biri yerde bulunan atık kartonları yeniden kağıt toplama aracına koyduğu, diğer şüphelinin ise eğilerek aydınlatma direğinde bulunan koruma demirini tornavida ile yerinden söktüğü ve arabaya koyduğu anlara kameraya yansıyor. İki şüpheli daha sonra olay yerinden ayrılıyor.

MERDİVEN ÇALDI
Aynı mahallede yaşanan bir başka hırsızlık olayı ise ‘pes’ dedirtti. Bir binada internet bağlantısı için çalışma yapıldığını gören bir kişi, internet bağlantısı için binada bulunan çalışanın üst kata çıkmasını fırsat bilerek içeri girdi. Bir süre içeride oylanan şüpheli, daha sonra binada bulunan merdiveni çalarak, kayıplara karıştı. 

Görüntü dökümü:
———————-
Demir korumanın çalınma anı güvenlik kamera görüntüsü
Merdivenin çalınma anı güvenlik kamera görüntüsü

=================

9- (Özel) ARNAVUTKÖY’DE MİNİBÜSLE KAMYONET KAVŞAKTA ÇARPIŞTI; KAZA ANI KAMERADA 

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA  Arnavutköy’de minibüsle kamyonetin kavşakta çarpıştığı kaza güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza salı sabahı Arnavutköy, Karlıbayır Mahallesi Kızılerik Sokak ile Selçuklu Caddesi’nin birleştiği kavşakta meydana geldi. Kızılerik Sokak’tan Selçuklu Caddesi’ne geçmek isteyen minibüs ile caddede giden kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç savrulurken araç sürücüleri kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaşanan kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Çevredeki esnaf ise, yaşanan kazaların önüne geçilebilmesi için önlem alınmasını istedi.

Görüntü Dökümü:
———— 
– Kaza anı güvenlik kamerası görüntüsü 
– Aktüel 
– Çevre esnafı ile röp 

================

10- (ÖZEL) ESENYURT’TA YABANCI UYRUKLULARA YÖNELİK DENETİM

Haber-Kamera: Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta polis ekipleri tarafından yapılan denetimde oturma izinleri ve pasaportları bulunmayan yabancı uyruklu 50 kişi, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine sevk edildi.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yabancı uyruklu kişilere yönelik denetim yaptı. Yapılan denetimlerde şüpheli görülen yabancı uyruklu kişiler durdurularak, pasaport ve oturma izinleri kontrol edildi. Yapılan kontrollerde yabancı uyruklu 50 kişinin, pasaport ve oturma izinleri olmadığı tespit edildi. Türkiye’de bulunmak için gerekli belgeleri olmayan kişiler, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine sevk edildi.

Görüntü dökümü:
————
-Kontrolü yapılan yabancılar
-Otobüse bindirilen yabancılar
-Yabancıların otobüste görüntüleri
-Otobüse bindirilen yabancıların üzerlerinin aranması
-Genel ve detay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!