Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- HASDAL’DA HAFRİYAT KAMYONU İLE KAMYONET ÇARPIŞTI (1)

Ersan SAN – İSTANBUL DHA – Eyüpsultan, Kemerburgaz- Hasdal yolunda hafriyat kamyonu ile kamyonet çarpıştı. Bariyerlere de çarpan hafriyat kamyonunun damperi devrildi. Kazada iki sürücü yaralanırken yola dökülen hafriyat nedeniyle ulaşım aksıyor.

Görüntü Dökümü:
————-
-Kaza yerinden görüntü

===================

2- THODEX KURUCUSU ÖZER’İN YURT DIŞINA KAÇIŞ GÖRÜNTÜLERİ

Ali TİNBEK – İstanbul DHA – KRİPTO para borsası Thodex soruşturmasında kırmızı bültenle aranan şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in, İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçışına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.
Güvenlik kamerası görüntülerinde, Faruk Fatih Özer’in, 20 Nisan Salı günü saat 17.15’te 34 DFC 567 plakalı siyah renkli otomobil ile İstanbul havalimanına geldiği ve 3 numaralı kapı karşısında bulunan otopark girişinde aracını valeye teslim ettiği görülüyor. Özer,
arka koltuktaki sırt çantasını alarak 3 numaralı kapıdan 17.21’de terminale giriyor. Saat 17.46’da ise M-18 numaralı bilet kontuarında
check-in işlemini yapan Özer, dış hatlar gidiş terminalinde saat 17.57’de 32 numaralı pasaport kontuarından çıkış işlemlerini yaptırıyor
Faruk Fatih Özer, arındırılmış alanda bir süre dolaştıktan sonra saat 19.25’te C-4 uçuş kapısından işlem yaparak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gidecek olan uçağa biniyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
——-
-Havalimanındaki güvenlik kamerası görüntüleri

==================

3-  ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE ‘SAHİL RÜZGARI’ OPERASYONU (2)

– EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ertan KILIÇ-Soner HASIRCIOĞLU- Serdar ALTINTEPE  İSTANBUL DHA-  Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösterdiği belirlenen suç örgütlerine yönelik 8 ilde ‘Sahil Rüzgarı’ operasyonu düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 
Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösterdiği tespit edilen suç örgütlerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli, Antalya, Muğla, Mersin, Balıkesir, Adana, Aydın ve İzmir’de eş zamanlı olarak ‘Sahil Rüzgarı’ adı verilen operasyon düzenlendi. Saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak başlayan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 171 kişiye yönelik operasyona özel harekat polisleri de destek verdi. 
 
İSTANBUL’DA KEMAL C. VE ADAMLARINA OPERASYON
Operasyon kapsamında İstanbul’da aralarında Sultangazi ve Beşiktaş’ın da olduğu bir çok ilçede eş zamanlı baskınlar yapıldı. İstanbul’da yabancı iş adamlarından zorla para aldıkları vermeyenlerin iş yerlerine baskın yaparak zorla yağma yaptıkları öne sürülen Kemal C. ve adamlarının diğer suç örgütlerine de silah temin ettikleri kaydedildi.
 
İSTANBUL’DA DA GÖZALTILAR VAR
İstanbul’da yapılan baskınlarda aralarında kadınlarında bulunduğu şüpheliler  gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerden biri Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi’nde bulunan 4 katlı binaydı. Binaya giren ekipler, bir kadını gözaltına aldı. Sultangazi’de ise özel harekat ekiplerinin girdiği evlerde aramalar yapıldı. 
Ekipler tarafından gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 171 HEDEF KİŞİ
Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.
Yazılı açıklamada, “Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçları; haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmaktır. Bu doğrultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturmaktadır. Bu kapsamda; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde “Sahil Rüzgarı” kod adlı operasyon başlatıldı” denildi.
Açıklamada, “8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya’da 32, Aydın’da 15, Balıkesir’de 25, İzmir’de 30, Mersin’de 19, Muğla’da 19, İstanbul’da 13 ve Adana’da 18 şüpheli kişiye yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef kişiye yönelik  eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı” bilgileri yer aldı.

Görüntü Dökümü
————–
-Özel Harekat Polislerinin binaya girişi
-Bina çevresinde özel harekat polislerinin güvenlik tedbirleri alması
-Beşiktaş’ta ekiplerin binaya girişi
-Gözaltına alınan kadının çıkarılması 
-Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

===================

4- (Özel) İÇ HASTALIKLARI UZMANI DOKTOR KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Haber – Kamera: Gamze ŞİMŞEK – Ramazan EĞRİ / İSTANBUL (DHA) ATAŞEHİR’de bulunan özel bir hastanenin ortaklarından olan İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Osman Arıkan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Arıkan, Küçükbakkalköy Mezarlığı’na defnedildi. 
Ataşehir’de bulunan özel bir hastanenin ortaklarından olan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Arıkan (50), 28 Mart’ta koronavirüse yakalandı. Arıkan, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ağırlaşması üzerine 54 gün yoğun bakımda tedavi gören Arıkan, dün hayatını kaybetti. Arıkan için çalışma arkadaşları, hastaları ve yakınları saatler öncesinden hastane bahçesinde toplandı. Arıkan’ın cenazesi Türk Bayrağına sarılmış halde helallik alınmak üzere çalıştığı hastanenin bahçesine getirildi. Osman Arıkan’ın sevenleri gözyaşları içinde dualara eşlik etti. Ardından Arıkan’ın cenazesi alkışlar eşliğinde hastaneden ayrıldı. Cenazesi Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ataşehir Küçükbakkalköy Mezarlığı’na defnedildi. 

“YERİNİ DOLDURAMAYACAĞIZ”
Hastane başhekimi, Uzman Dr. Nazmi Demirtaş, “Sevgili arkadaşımız, dostumuz, ortağımız, meslektaşımız, hemşerimiz birçok şeyi paylaştığımız bir insan. Bu salgın hastalık nedeniyle maalesef iki aya yakın yoğun bakım tedavisinden sonra kaybettik. Çok üzgünüz kelimelerle anlatmak mümkün değil. Yerini dolduramayacağız. Allah rahmet eylesin.” dedi. 

“OSMAN HOCAM HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ BİR HEKİMDİ”
Arıkan’ın çalışma arkadaşı Prof. Dr. Halil İbrahim Bekler, “Çok acı ve beklenmedik bir kayıp. Osman hocam herkesin çok sevdiği bir hekimdi. Hem hastaları tarafından hem hekim arkadaşları tarafından. Çok çalışkandı. Belki de bunun nedeni kendisini hastaları için aşırı yormasından kaynaklanıyor, ben öyle düşünüyorum. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

“BELKİ O BU TEŞHİSİ KOYMUŞ OLMASAYDI BİR HAFTA ON GÜNÜM KALMIŞTI”
Cenaze törenine gelen Arıkan’ın hastası Gülsüm Paşasoy ise “Türkiye’nin başı sağ olsun. Kendisi çok ender insanlardan biri. Geçen sene kendisi bana tümör teşhisi koydu. Belki o bu teşhisi koymuş olmasaydı bir hafta on günüm kalmıştı. Bugün ben ayaktayım, kendisini kaybettik. Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
——————
-Hastane bahçesinde toplananlar
-Osman Arıkan’ın çalışma arkadaşlarıyla röp
-Osman Arıkan’ın hastasıyla röp
-Cenaze aracının etrafında gözyaşı döken sevenleri
-Osman Arıkan için dua edilmesi
-Osman Arıkan’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi
-Çalışma arkadaşlarının tabutu bırakmak istememesi
-Cenazenin alkışlar eşliğinde uğurlanması
-Camiye getirilen cenaze
-Cenazeye katılanlar
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazenin omuzlarda taşınması
-Genel ve detay

====================

5- DOÇ. DR. BAKIRCIOĞLU: mRNA TEKNİĞİ SPERM YOKLUĞUNA BAĞLI KISIRLIĞA ÇÖZÜM OLABİLİR

Özlem YURTÇU KARABULUT-İdris TİFTİKÇİ / İstanbul,(DHA) ÜROLOJİ ve Üreme Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu’nun sperm yokluğuna bağlı kısırlık (infertilite) sorunu olan 246 erkek hastayı incelediği araştırması, anne babası birinci dereceden akraba olan erkeklerin üçte birinde bu sorunun olduğunu ortaya koydu. Şimdiye dek hastaların yarısında nedeni bulunamayan sperm yokluğuna bağlı kısırlığın, aileden gelen genetik mutasyonlardan kaynaklı olabileceğini ilk kez gösteren bu çalışma, Amerikan Üreme Tıbbı Derneği’nin dergisinde de yayınlandı. Doç. Dr. Bakırcıoğlu, araştırmanın, sperm yokluğuna bağlı kısırlıkta genetik faktörlerin kanıtlamasıyla, Kovid-19 ile dünya gündemine oturan mRNA aşılarının, bu türden infertil erkeklere çare olabileceğini göstermesi bakımından çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon çift, infertilite (kısırlık) nedeniyle çocuk sahibi olamıyor. İnfertilitenin üçte biri erkeğe bağlı nedenlerle ortaya çıkıyor. Erkek infertilitesinin yüzde 10 ila 15’i, azospermi yani sperm yokluğu nedeniyle meydana geliyor. Ancak azospermisi olan erkeklerin yarısında neden, tam olarak tespit edilemiyor. Üroloji ve Üreme Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu, 15 yıllık klinik gözlemleri sonucu azospermi sorununun en çok, anne babası birinci derecede akraba (kuzen) olan erkeklerde olduğunu fark etmesi üzerine bir araştırma yapmaya karar verdiğini söyleyerek “Toplumda sperm yokluğu olan erkeklerin oranı yüzde 1 civarındadır. Ancak azospermi yani sperm yokluğu, tüm infertil erkeklerin yüzde 10 ila 15’inde görülüyor. Bu erkeklerin de yaklaşık yarısında, altta yatan sebebi ortaya koyamıyoruz. Bu çalışmaya o yüzden başladık. Altta yatan sebepleri araştırırken, Türkiye’de akraba evliliği olan erkeklerin, yani annesi babası akraba olan azospermik erkeklerin çoğunlukta olduğunu fark ettim. Bu gözlemim de yaklaşık 15 yıllık klinik tecrübelerime dayanıyor. Bunun üzerine geriye dönük bir çalışma yaptık ve 246 tane nedeni bilinmeyen azospermi sorunu olan erkek hastalarımızdaki akraba evliliği oranına baktık. 81 erkeğin, yani yaklaşık 3 erkekten 1’inin anne babasının yakın, akraba kuzen derecesinde yakın akraba olduğunu gördük” dedi.

KARDEŞLERDE DE AYNI SORUNUN ÇIKMA İHTİMALİ ÜÇ KAT ARTIYOR
Daha sonra bu hastaların klinik verilerini de incelediklerini belirten Doç. Dr. Bakırcıoğlu, dünyada ilk kez annesi babası akraba olan erkeklerle olmayanlar arasında da klinik farklılıklar olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Genetik faktörlere bağlı olarak gelişen sperm yokluğunu ortaya çıkaran mekanizmanın klinik olarak farklılığını da açıklayan Doç. Dr. Bakırcıoğlu, “Örneğin bu kişilerin hormonları ve testis boyutları normal seviyelerde, testisten aldığımız örneklerde de spermler belli bir döneme kadar gelişiyor. Ancak çoğunlukla mayoz bölünme dediğimiz spermatit düzeyinde duraklama gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu verileri de dünyada ilk kez ortaya koymuş olduk. Çalışmamız Amerikan Üreme Tıbbı Derneği’nin dergisinde de yayınlandı. Gördüğümüz bir diğer özellik de anne babası akraba olan ailelerde, birden fazla çocukta infertilite problemi ortaya çıkma ihtimali üç kat daha fazla. Yani tek birden fazla kardeşte azospermiye bağlı kısırlık gelişme ihtimali üç kat daha yüksek. Ailede başka birinde olması da gerekmiyor. Bazen ailede hiç görülmediği halde tek bir çiftin çocuklarında da ortaya çıkabiliyor” diye konuştu.

“AKRABA EVLİLİĞİ SADECE GENETİK HASTALIKLARA DEĞİL, KISIRLIĞA DA DAVETİYE”
Bu çalışmayla, Türkiye’de oldukça yaygın olan akraba evliliklerinin genetik bozukluklara bağlı diğer nadir hastalıkları artırdığı gibi, üreme sağlığını da olumsuz etkilediğinin ispatlandığını anlatan Doç. Dr. Bakırcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akraba evliliğinin sadece nadir ve genetik hastalıklar açısından değil üreme sağlığında, kısırlıkla ilgili sorunlara da yol açabildiğini üzerine basarak ifade etmek isterim. Batı toplumlarında akraba evliliğini çok nadir görürüz, ya da hiç görmüyoruz. Ama bizim toplumumuzda sosyokültürel kültürel olarak uzun yıllardır var olan bir gerçeklik bu. Bizim çalışmamız bunu ilk kez gösteren çalışmalardan bir tanesi. Ayrıca da dünyada ilk kez, akraba evliliği sonucu doğan infertil erkeklerin, olmayanlardan farklı (klinik) yapıda olduğunu gösteren de ilk çalışma.”

“NEDENİN ORTAYA KONMASI, TEDAVİYİ DE BERABERİNDE GETİRECEK”
Sperm azlığı olan erkeklerde, var olan spermleri kullanarak tüp bebek yöntemleri ile çocuk sahibi olmalarının sağlanabildiğini söyleyen Doç. Dr. Bakırcıoğlu, bu çalışma ile nedenlerden birinin ortaya konmasının, tedavi açısından da yeni fırsatlar doğurabileceğini söyledi. 
Doç. Dr. Bakırcıoğlu, şöyle devam etti: 
“Tüp bebek yöntemleri de bir kısım çiftlere yardımcı oluyor. Azospermik erkeklerde hiç sperm yok. Eğer altta yatan sebep genetikse, bunları bugün için düzeltme şansımız yok. Bazılarında da sperm bulma başarısı gösteremeyebiliyoruz. Ama eğer altta yatan genetik sebebi düzeltebilirsek, belki bu durumda olan erkeklerden de sperm elde etmek kolaylaşacak ve yeni bir takım tedavi yöntemleri ortaya çıkacak. Altta yatan sebebi bulmamız, hem bunun çözümü için, tedavileri için bize yeni olanaklar sunacak, hem de belki de menide hiç spermi olmayan erkeklerin ameliyat olmadan da belki bir takım testlerle (kanda veya menide bakılan testlerle) (gelişmemiş) sperm varlığını önceden anlayabilme şansına sahip olacağız. Eğer genetik bir faktör varsa, altta yatan bir gen mutasyonu varsa, bunu öğrenmemiz belki yeni tedavi yöntemlerini de getirecek. Örneğin messenger RNA tekniği ile bunları düzeltmemiz ve hücrelerin, o bozulmuş olan genini fonksiyonunu yerine getirmemizi sağlayacak”

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA AKRABA EVLİLİĞİ ORANI YÜZDE 50’Yİ BULUYOR
Türkiye’de nüfus istatistikleri araştırmasının 1968 yılından beri yapıldığına işaret eden ve bu araştırmalara göre akraba evliliği oranlarında 50 yıldan fazla bir süredir bir azalma olmadığını da vurgulayan Doç. Dr. Bakırcıoğlu, bu durumun erkek kısırlığı oranlarını da artıracağını vurguladı ve sözlerini şöyle noktaladı: “Bu veriler 5 yılda bir tekrarlanıyor. Türkiye’de yapılan 5 yıllık analizlerde, akraba evliliği oranı yüzde 20-24 bandında değişiyor. Hatta en son 2018 yılında yapılan Türkiye Nüfus İstatistikleri Araştırmasına göre, bu oran en son yüzde 24 idi. Bu oran batıdan doğuya doğru gittiğimiz zaman giderek artıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu illerimizde, yüzde 40’lara, 50’lere ulaşan akraba evliliği oranlarıyla karşı karşıyayız.”

Görüntü dökümü:
——————-
-Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu röp
-Genel ve detay görüntüler

==================

6-(Ek bilgilerle) DENETİMDEN KAÇARKEN OTOMOBİLİYLE BEKÇİLERE ÇARPTI: 1’İ AĞIR 2 BEKÇİ YARALANDI

-Bacağı kopan Kadir Aykutluğ isimli bekçinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,(DHA) – BAĞCILAR’da polisin, ‘dur’ ihtarında bulunduğu otomobil sürücüsü, kaçarken, Küçükçekmece’de denetim yapan gece bekçilerine çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle yola savrulan 2 bekçiden Kadir Aykutluğ’un bacağı koptu, diğer bekçi ise yaralandı. Şüpheli sürücü, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında yaşandı. Bağcılar’da devriye gezen polis ekipleri, Önder Çınar’ın kullandığı 34 JDD 85 plakalı otomobilden şüphelenerek ‘dur’ ihtarında bulundu. Polisin uyarısına aldırış etmeyen sürücü, kaçtı. Bir süre polisten kaçmaya devam eden şüpheli, Küçükçekmece istikametine doğru süratli şekilde ilerledi. Şüpheli, 2. Hürriyet Caddesi’ne geldiği sırada denetim yapan gece bekçilerine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle denetim noktasındaki 2 bekçi yola savruldu. Kaçan otomobil ise caddedeki aydınlatma direğine de çarparak yaklaşık 200 metre sonra durdu. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada Kadir Aykutluğ isimli bekçinin, bacağının dizinden koparak ağır yaralandığı öğrenildi. Yaralı 2 bekçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kaçan sürücü Önder Çınar’ı kaza sonrası gözaltına aldı. Şüpheli sürücü, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza sonrası gözaltına alınan Çınar’ın alkollü olduğu ileri sürüldü.

MESLEKTAŞLARI OLAY YERİNE KOŞTU
Öte yandan, meslektaşlarının yaralandığını haberini alan polis ve bekçiler de olay yerine koştu. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, caddeyi trafiğe kapatarak incelemelerde bulundu. İncelemelerin tamamlanması sonucu, kazaya karışan otomobil kaldırıldı, yol tekrar ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Kazanın meydana geldiği yer
-Polis ekiplerinin olay yeri incelemesi
-Kazaya karışan aracın görüntüsü
-Genel ve detaylar
+++
(EK GÖRÜNTÜ)
-Olay yeri ekiplerinin incelemesi
-Röportaj 
-Genel ve detaylar

==============

7- (Özel) MALTEPE’DE HIRSIZ VETERİNER HEKİMİN CEP TELEFONUNU BÖYLE ÇALDI 

Haber – Kamera: Ali Kerem BENGİ – Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL (DHA) MALTEPE’de veteriner hekimin muayenehanesine gelen bir kişi, koltuğun üzerindeki cep telefonunu çalarak kaçtı. Yaşanan hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı. 
Olay geçtiğimiz hafta Altıntepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, olayın yaşandığı saatte veteriner hekim Muhammet Albayrak, muayenehanesinde kediye müdahalede bulunuyordu. Bu sırada içeri giren bir kişi, önce etrafa bakındıktan sonra kimseyi göremeyince koltukta unutulan cep telefonunu gördü. Telefonu saniyeler için alan kişi, hızlı bir şekilde muayenehaneden çıkarak uzaklaştı. Kediye müdahale ettikten sonra odadan çıkan veteriner hekim Muhammet Albayrak, cep telefonunu göremeyince güvenlik kameralarını izledi. 
Telefonu çalınan Veteriner Hekim Muhammet Albayrak, “Biz muayenedeydik. Dışardan bir tane beyefendi geliyor, etrafa bakındıktan sonra koltuğun üzerindeki telefonu alıp hızlı bir şekilde çıkıyor ve koşmaya başlıyor” dedi. Yaşadığı üzüntüyü ifade eden Muhammet Albayrak, “Eğitim hayatım boyunca biriktirdiğim tüm bilgiler cep telefonumdaydı. Onları kaybettiğim için çok üzgünüm” şeklinde konuştu.  
Veteriner hekim olayın ardından yaşanan hırsızlığı polise ihbar ederken, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.  

Görüntü Dökümü 
——————————— 
(Güvenlik Kamerası) 
-Bir kişinin dükkana girmesi 
-Koltuğun üzerindeki cep telefonu alıp kaçması 
-Genel ve detaylar 
(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)     
-Veteriner Hekimi Muhammet Albayrak ile röp 
-Dükkandan detaylar 
-Telefonun çalındığı koltuktan detay 
-Genel ve detaylar 

===================

8- (Özel) MARMARAY’DA TEKME TOKAT KAVGA 

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) Marmaray’da 4 kişi tartıştıkları genci darbedip, durağa yanaşan trenden indirdi. O anlar kameralara yansıdı.
Olay, çarşamba akşam saatlerinde Marmaray’da gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece yönünde giden trende bir gençle dört kişi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.  4 şüpheli darbettikleri ve tişörtünü yırttıkları genci durakta trenden indirdi. Kavga anları durakta bekleyen bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
-Kavga anları
-Genci trenden atmaları 

==================

9- (ÖZEL) AVM’LERİ ZİYARET SÜRESİ 45 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Esma MURAT – Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA) –  İSTANBUL’da 17 gün uygulanan tam kapanmanın ardından açılan alışveriş merkezlerini günde ortalama 2,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Salgın öncesinde günlük ziyaretçi sayısının 6 milyon olduğunu söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, “Artık insanlar alışveriş yapacağı yeri önceden belirliyor. AVM’lerde kalma süresi ortalama kişi başı 2 saat 45 dakikayken artık 45 dakikaya kadar düştü” dedi. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardında 17 Mayıs Pazartesi günü kademeli normalleşmeye geçildi, AVM’lerin saat 20.00’a kadar açılmasına yönelik karar alındı.  Salgın öncesi günlük 6 milyon ziyaretçi ağırladıklarını söyleyen AYD Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye’de bulunan 441 AVM’ye günlük 2,5 milyon kişinin geldiğini ve AVM’ler de kalma süresinin kişi başı 2 saat 45 dakikadan 45 dakikaya kadar düştüğünü söyledi. 
AYD Başkanı Hüseyin Altaş, “Pandemi öncesi günlük 6 buçuk milyon kişi AVM’leri ziyaret ediyordu. Normalleşme sonrası ilk gün bu sayı 2 milyon 200 bin civarındaydı. Salı günü 2 milyon 300 bin oldu. Çarşamba günü ise 2 milyon 350 bin kişi AVM’leri ziyaret etti” şeklinde konuştu.  Altaş, “Türkiye’de bulunan 441 AVM’de 600 bin doğrudan, 3 milyon da dolaylı olarak personel çalışıyor. Dolayısıyla bu kadar büyük bir alanda bu ziyaretçi sayıları anormal değil. Bizim umudumuz birkaç ay sonra AVM’lerin daha da yoğunlaşması. Pandemi öncesi var olan ziyaretçi sayılarına bu yıl belki ulaşamayız, ancak bu sene günlük 5 milyon ziyaretçiyi bulmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. 

“TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ”
Artık tüketici alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Altaş, “Cirolarımızda düşüş yaşanmıyor. Çünkü tüketici alışkanlıkları değişti. Artık insanlar AVM’ler de çok zaman geçirmiyor. İhtiyaçlarını görüp, hemen gidiyor. Bu nedenle ziyaretçi sayıları ve ciroları ayrı ayrı hesaplamamak lazım. Ciro anlamında yüzde 50’leri hemen yakalıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AVM’YE GELEN VATANDAŞLAR EN ÇOK GÖZLÜK TALEP EDİYOR”
AVM’ye gelen vatandaşların en çok gözlük talebi olduğunu belirten Hüseyin Altaş, “Market, teknoloji, çocuk ve bebek ürünleri ve kozmetik ürünleri gibi alanlarda ciddi bir artış söz konusu. Restoran, sinema, çocuk oyun alanları gibi yerler kapalı olduğu için AVM’lerin şu an da yüzde 30’u kapalı. Bu yerler bizim ziyaretçi sayımızı en çok artıran yerlerdi” dedi.

“AVM’LER DE KALMA SÜRESİ KİŞİ BAŞI 2 SAAT 45 DAKİKADAN 45 DAKİKAYA DÜŞTÜ”
Altaş, “AVM’ye gelen insanların artık hedef odaklı olduğunu söyleyen Altaş, “İnsanlar alışveriş yapacağı yeri önceden belirliyor. AVM’ler de kalma süresi ortalama kişi başı 2 saat 45 dakika iken, artık 45 dakikaya kadar düşmüş durumda.” ifadelerini kullandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-AYD Başkanı Hüseyin Altaş röportajı 
-AVM için genel görüntüler 
-AVM’ye giriş görüntüleri 
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT) 
-Genel ve detay görüntüler 

==============

10- SARIYER’DE KAÇAK İÇKİ VE SİGARA OPERASYONU

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) Sarıyer’de bulunan depoya düzenlenen operasyonda kaçak içki ve sigara ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği ekipleri Reşitpaşa Mahallesi, Tuncay Artun Caddesi üzerinde bulunan depoda kaçak içki ve sigara olduğu bilgisine ulaştı. Geçen salı akşam saatlerinde depoya baskın düzenleyen ekipler, 200 paket bandrolsüz elektronik sigara filtresi, 45 paket bandrolsüz sarma tütün, 350 paket bandrolsüz sigara ve 85 bandrolsüz içki ele geçirdi. Operasyonda Serkan S. isimli şüpheli gözaltına alındı. 

Görüntü dökümü:
———————-
-Tespit edilen adrese baskın yapılması
-Baskında ele geçirilen kaçak içki ve sigaralar
-Genel ve detay görüntüler

===================

11- İSTANBUL’DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hasan YILDIRIM-Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
İstanbul’da geçen çarşamba günü düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi.

Görüntü dökümü:
—————-
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
-Detay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!