Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (ÖZEL) SARIYER’DE AÇ KALAN DOMUZLAR MESİRE ALANINA İNDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL,(DHA) -Sarıyer’de, ormanda aç kalan domuzlar mesire alanına indi. Etrafta dolaşarak yiyecek arayan domuzlar, piknikçilerin bıraktığı yiyecek artıklarıyla karınlarını doyurdu.
Ayazağa Yeşiltepe mevkiinde önceki gün hafta içi ormanlık alanda aç kalan yaban domuzları mesire alanına indi. Bir süre mesire alanında dolaşan domuzlar, piknik yapan vatandaşların şaşkın bakışları arasında etrafta yiyecek aramaya başladı. Kendilerini fark eden köpeklerin havlamalarına aldırış etmeden etrafta gezinen domuzlar, piknikçilerin bıraktığı yiyecek artıklarıyla karınlarını doyurdu. O sırada, domuzlardan biri kendilerine havlamaya devam eden köpeklere doğru koştu. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Görüntülerde, domuzların yeşil alanda koştuğu, daha sonra videoyu çeken vatandaşın önünde durduğu görülüyor.  Köpeklerin kendilerine havlamasına aldırış etmeyen domuzlar yerde ekmek parçalarını yemeye başlıyor. Bu sırada domuzlardan biri havlayan köpeklere doğru koşuyor Köpeklerin kaçmasının ardından domuzlar yiyecek aramaya devam ediyor.  

HAYVANLAR AÇLIKTAN GELİYOR
Son zamanlarda, aç kalan domuzlarla sıklıkla karşılaştıklarını söyleyen Recep Karakuş “Kar yağdığında gelmişti. Aramızda 100 metre mesafe vardı. Sık geliyorlar. Çünkü hayvanlar açlıktan geliyorlar. Onlar gittikten sonra yerlere bakmaya gittik. Yerleri hep eşmişler. Hayvanlar yiyecek arıyorlar. Ya da birileri piknik yaparsa onların kokusuna geliyorlar. İnsanlara saldırdıklarına hiç denk gelmedim. Tabii karşısına fazla çıkmayacaksın. Kızdırırsan illa ki saldırır. Geçen gün arkadaşlar mesire alanında gördüler. Mesire alanının girişine kadar gelmişler” dedi.

İNSANLARA SALDIRMIYORLAR
Ali Karakuş ise insanların bulunduğu yerlerde dolaşmalarına rağmen kimseye saldırmadıklarını ifade ederek, “Koyun gibi yayılıyorlar. Açlıktan geliyorlar. Hayvanlar bir şey bulamıyor ki. Onlar da bizimle beraber karnını doyuruyor. Vatandaşların attığı yiyeceklerle karnını doyuyorlar. Sadece piknik alanına değil her yere gidiyorlar” diye konuştu.
Domuzların geçtiğimiz hafta kar yağdığı günlerde de mesire alanına inmesi vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Mesire alanına inen domuzlar (cep telefonu kamerası)
-Kar yağdığı zaman mesire alanına inen domuzlar (cep telefonu kamerası)
-Mesire alanından görüntü
-Röpler
-Genel ve Detaylar

==================

Reklam Alanı

2- ZEYTİNBURNU’NDA PAZARDAN DÖNEN YAŞLI KADINI GASP EDEN KİŞİ YAKALANDI

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)- ZEYTİNBURNU’nda, 20 yaşındaki Afganistan uyruklu Z.S., pazardan dönen yaşlı kadını takip ettikten sonra dövüp gasp etti. Yaşlı kadını takip anları güvenlik kamerasına yansıyan gaspçı yakalanarak tutuklandı.
Olay, 4 Aralık 2020’de Zeytinburnu’nun Nuripaşa Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.K. isimli yaşlı kadın pazardan eve döndüğü sırada, peşine Afganistan uyruklu Z.S. peşine takıldı. B.K. yaşadığı apartmana girdiği anda arkasından gelen Z.S., bina içinde kadını darp edip, ardından cep telefonunu çalarak kaçtı. Yaşananları gören bir vatandaş durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları çalışmaların ardından Z.S.’yi yakalamak için çalışmalara başladı.

POLİS EKİPLERİ EVİNDE YAKALADI, SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları güvenlik kamerası çalışmalarında Z.S.’nin, aynı sokakta bir apartmana girdiği ve bu apartmanda yaşadığını tespit etti. Ulaşılan bilgileri değerlendiren polis ekipleri, yaptıkları baskında Z.S.’yi evinde yakaladı. Şüpheli verdiği ifadede suçunu itiraf edip, telefonu bir sokak satıcısına sattığını söyledi. Sokak satıcısı M.A.’ya da ulaşan polis ekipleri, telefonu alarak yaşlı kadına iade etti.
Gözaltına alınan M.A., “Suç eşyasını satın almak” suçlaması ile sevk edildiği adliyede ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gasp şüphelisi Z.S. polis merkezindeki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
———
GÜVENLİK KAMERASI
-Şüphelinin yaşlı kadını takip etmesi
Aktüel
-Şüphelinin polis merkezinden çıkarılışı

==================

3- (Özel) BAŞAKŞEHİR’DE POMPALI TÜFEKLE KAĞIT TOPLAYICILARINA ATEŞ EDEN KİŞİ DEHŞETİ YAŞATTI

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Şahin BOZKURT – Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL , (DHA)
Başakşehir’de, daha önceden aralarında husumet bulunan 2 kağıt toplayıcıya pompalı tüfekle 5 el ateş eden kişi, dehşet saçtı. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, silahlı saldırgan çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, 23 Şubat Salı günü saat 15.30 sıralarında Başakşehir Bahçekent 2. Kısım’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir kişi otomobili ile daha önceden aralarında husumet bulunan kağıt toplayıcılarının yanına geldi. Kağıt toplayıcılarını görür görmez aracından inen kişi, yanında getirdiği pompalı tüfek ile ateş etmeye başladı. Ateş açılması üzerine kağıt toplayıcılar kaçmaya başlarken, silahlı saldırgan araba ile peşlerine düştü. Silah sesini duyan vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polisler, saldırganı yakalayarak gözaltına alırken, olayda kullanılan tüfeğin kurusıkı olduğu öğrenildi. Yaşanan dehşet anlarında şans eseri yaralanan olmadı.

YAŞANANLAR VATANDAŞ KAMERASINA YANSIDI
Yaşanan korku dolu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde, saldırganın tüfekle yürüdüğü anlar, yaşanan kovalamaca ve vatandaşların kağıt toplayıcılara “Kaçın, polise haber verdik” dediği anlar yansıdı.

“ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETTİ”
Yaşananları kendi aracında otururken gören Gökhan Aksu, “Araç çöpün arkasında durdu. Ben de arka taraftaydım. Çek çek arabasının arkasında durdu ve ateş etmeye başladı. Gençler arsaya doğru koşmaya başladı. Tekrar arabaya binip, onları kovalamaya başladı. Bir de oradan ateş etmeye başladı. Çocuklar tekrar geri döndü. Saldırgan da geri döndü. Zaten polis araçları hemen geldi, aldılar. Yaralanma falan olmadı. Aralarında önceden bir husumet varmış. Neden olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Öldürmek için ateş etti, çocuklar iyi kurtuldu” diye konuştu.

“AĞAYBEY YAPMA DİYENLER OLDU AMA DİNLEMEDİ”
Olayın yaşandığı dükkanda çalışan Taner Aksoy ise “Bir tartışma oldu. Silahla bir iki el ateş etti. Bir olay mı önceden yaşandı bilmiyoruz artık. Kalabalık vardı. Biz de telaşlandık. Polise haber verdik. Karşısında kişiler vardı. ‘Ağabey yapma’ diyenler oldu ama dinlemedi. İleriye gittiğinde de silah sesleri devam ediyordu” dedi.

SERBEST BIRAKILDI
Silahlı saldırgan emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırganın çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————–
Cep telefonu:
-Silahlı saldırganın pompalı tüfekle yürümesi
-Kağıt toplayıcıları, arsada kovalamacası
-Vatandaşların, kağıt toplayıcılara “Kaçınö diye bağırması
-Silahlı saldırganın geldiği otomobil
AKTÜEL
-Olayın yaşandığı yer
-Taner Aksoy ile röp
-Gökhan Aksu ile röp
-Genel ve detay görüntü 

==================

4- MALTEPE’DE İŞÇİLERİN GREVİ DEVAM EDERKEN ÇÖP YIĞINLARI ARTIYOR

Haber – Kamera: Ramazan EĞRİ – Gamze ŞİMŞEK / İSTANBUL (DHA) MALTEPE’de belediye işçilerinin grevi sokağa çıkma kısıtlamasında da devam ediyor. İşçilerin şantiye alanındaki bekleyişi sürerken, cadde ve sokaklardaki çöp yığınları giderek artıyor.
DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Şubatta grev kararı alındı. Çöp konteynerlerinden taşan çöplerin oluşturduğu yığınlar gün geçtikçe daha da arttı. Çöp birikintileri kaldırımlara yayılarak cadde ve sokaklara taştı. Öte yandan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından işçiler, Gülsuyu’nda çöp kamyonlarının bulunduğu şantiyede beklemeye devam etti. Çöpler toplanmayınca bazı çöp konteynerlerindeki çöpler, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı.
 
Görüntü Dökümü
——————–
-Şantiyede bekleyen işçiler
-Muhabir anonsları (Gamze Şimşek)
-Şantiye dışında bekleyen polis ekipleri
-Ateşe verilen çöp konteyneri
-Cadde ve sokaklardaki çöp dağları
-Genel ve detay

===================

5- BEYLİKDÜZÜ’NDE “BANKA MEMURUYUM” DİYEREK EMEKLİ MAAŞLARINI ÇEKEN KİŞİLERİ DOLANDIRAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL (DHA) Beylikdüzü’nde kendisini banka müdürü olarak tanıtıp, emekli maaşlarını çeken kişileri dolandıran şüpheli yakalandı. Şüphelinin kişileri banka önünde aracına alarak, dolandırdığı anlar kameralara yansıdı.
Olay, 22 Şubat’ta Beylikdüzü’nde meydana geldi.  Bankadan emekli maaşını çeken 67 yaşındaki N.Ç. ve eşinin yanına araçla kendisini bir bankanın müdürü olduğunu söyleyen S.Ç. isimli kişi yanaştı. Şüpheli S.Ç. yaşlı çifti gidecekleri yere götürmek amacıyla aracına aldıktan sonra öldürmekle tehdit ederek emekli maşlarını aldı. Şüpheli yaşlı çifti, Büyükçekmece’de yol kenarına bıraktı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri S.Ç.’yi aynı gün Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde gözaltına aldı. S.Ç.’nin benzer şekilde 65-80 yaş aralığında yaşlı insanları 6 kez dolandırdığı ortaya çıktı. Ayrıca Ş.Ç.’nin toplam 11 suçtan aranması ile 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Şüpheli S.Ç. cezaevine gönderildi. Öte yandan şüphelinin aracıyla yaşlı çiftinin yanına yanaştığı anlar kameralara yansıdı.

Görüntü dökümü
-zanlının araçla yaşlı kişilere yaklaşma görüntüleri (güvenlik kamerası)
-yaşlı kişilerin cadde üzerinde yürümesi görüntüleri (güvenlik kamerası)
-zanlının polis merkezinden çıkış görüntüleri
-genel ve detaylar

===================

6- JANDARMADAN LÜKS REZİDANSA UYUŞTURUCU BASKINI

*İran’dan yasadışı yolla getirip İstanbul’da satıyorlardı.

-Rezidansa baskın kamerada.

İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İran’dan Türkiye’ye yasadışı yollarla sokulan uyuşturucuyu pazarlayan İran uyruklu S.R.S. ve R.B. isimli şüphelilerin Esenyurt’ta kiraladığı rezidansa baskın düzenledi. Yapılan aramada 50 kilogram eroin, 20 kilogram Afyon sakızı, 3 kilogram kokain ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 5 bin dolar para ele geçirildi. Gözaltına alınan İran Uyruklu S.R.S. ve R.B. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışmalarda, İran uyruklu kişilerin uyuşturucu madde pazarladıkları bilgisine ulaştı. Esenyurt’ta farklı kişiler adına kiralanan rezidansı kullanan şüphelilerin, çeşitli iletişim yollarıyla ulaştıkları insanlara, burada piyasaya sürmek üzere uyuşturucuları sakladığı belirlendi. Jandarma ekiplerinin teknik ve fiziki takiple yaptığı çalışmalar sonrası, İran’dan getirilen uyuşturucuların yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulduğu belirlendi.

UYUŞTURUCU VALİZLERE, PARA KOLTUK KILIFLARINA SAKLANDI
İran uyruklu S.R.B ve R.B. isimli şüphelilerin lüks sitede kiraladığı rezidans etrafında çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma ekipleri, operasyon için hareke geçti. Şüpheliler S.R.B. ve R.B. gözaltına alındığı operasyonda, rezidans içinde kapsamlı arama yapıldı. Jandarma ekiplerinin yaptığı aramada valizler içine uyuşturucu, koltuk kılıflarına ise suçtan elde edilen paranın gizlendiği ortaya çıkarıldı. Aramalarda paketler halinde valizlere yerleştirilmiş 50 kg eroin, 20 kg Afyon sakızı, 3 kg kokain ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen koltuk kılıfına gizlenmiş olan 5 bin dolar para ele geçirildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İran Uyruklu S.R.S. ve R.B. isimli uyuşturucu satıcıları Jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Şüphelilerle bağlantısı olduğu değerlendirilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
———–
-Baskın anları
-Uyuşturucuların bulunması
-Detaylar

=====================

7- (Özel) GAZİOSMANPAŞA’DA PASTANEDEN HIRSIZLIK KAMERADA

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)  GAZİOSMANPAŞA’da kimliği belirsiz bir kişi, tornavida ile kapısını açtığı pastaneye girerek kasada bulunan yaklaşık 4 bin lira ve sadaka kutusunu çaldı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, geçen Çarşamba saat 04.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Küçükköy Mahallesi’nde meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan pastanenin önüne gelen kimliği belirsiz kişi, bir süre çevreyi gözetledi. Etrafta kimsenin olmamasını fırsat bilen şüpheli, tornavida ile iş yerinin kapısını zorlayarak açtı. İçeri giren şüpheli kasaya doğru yöneldi. Kasada bulunan bozuk paraları ve poşet içerisinde saklanan paraları alan şüpheli, daha sonra iş yerindeki sadaka kutusunu fark etti. Şüpheli, yaklaşık 4 bin lira para ve sadaka kutusunu da çalarak, iş yerinden ayrıldı. Hırsızlık olayı iş yeri sahibi Özcan Deniz’in güvenlik kamerası görüntülerini izlemesiyle ortaya çıktı. Deniz, durumu polise bildirdi. 

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken yaşanan hırsızlık olayı iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, iş yerinin önüne gelen cerrahi maskeli kişinin, bir süre etrafı gözetledikten sonra yanında bulunan tornavida ile iş yerinin kapısını açtığı ve daha sonra içeri girerek, kasaya yöneldiği görülüyor. Üç kasada bulunan tüm bozuk paraları ve ufak bir poşet içerinde bulunan paraları alan şüpheli, iş yerinden çıkacağı sırada sadaka kutusunu fark ediyor. Sadaka kutusunda para olup olmadığını anlamak için sallayan şüpheli, sadaka kutusunu da çalarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntü dökümü:
———————-
Güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelinin tornavidayla kapıyı açması
-İçerde dolanması
-Kasadan paraları alması
-Sadaka kutusunu alması
-Dükkandan ayrılması

===================

8- ŞİŞLİ’DE KÜÇÜK HIRSIZ KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL (DHA) ŞİŞLİ’de kozmetik ürünleri satılan dükkanda müşterilerin, eşyalarını çalan yaşı küçük hırsız yakalandı. Hırsızlık anları kameralara yansıdı.
Şişli’de bulunan ve kozmetik ürünleri satılan dükkanda meydana gelen hırsızlık olayları üzerine polis ekipleri inceleme başlattı. Dükkanın güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Görüntülerde dükkana giren ve yaşları küçük olan 2 kız çocuğunun müşterilerin eşyalarını çaldığı tespit edildi. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, S.K. isimli yaşı küçük şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen, şüpheli serbest bırakıldı. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü dökümü
—————
-Hırsızlık anları

======================

9- (ÖZEL)- DÜNYADA 33, TÜRKİYE’DE 2’NCİ VAKA…  5 AYLIK IRAKLI BEBEĞİN KALBİNE TÜRK DOKTORDAN ZIRH…

– Türk hekimler literatüre geçecek ameliyata imza attı.
– Kalbi dışarıdan rahatlıkla görülen 5 aylık Iraklı bebeğe Türkiye’de yapay göğüs kafesi duvarı yapıldı.
– DHA’nın görüntülediği operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özyurtkan,
“Bu durum çok nadir görülüyor. Bebeğimiz Türkiye’ de görülen ikinci vaka olacak”

İlknur SARGUT-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA)- TÜRK hekimler literatüre geçecek bir operasyona imza attı. Doğuştan, iman tahtası adı verilen göğüs bölgesinde ‘sternum’ kemiği olmayan 5 aylık Iraklı Rusul Haitnam Mohammed Al Mahdawi’ye Türkiye’de yapay göğüs kafesi duvarı yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Medicana International İstanbul Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özyurtkan, “Bu durum çok nadir görülüyor. Bebeğimiz sternum kemiği tamamen gelişmeyen ve Türkiye’de görülen ikinci vaka olacak” dedi.
Irak’ta yaşayan 5 aylık Rusul Haitnam Mohammed Al Mahdawi, doğumsal bir rahatsızlık olan göğüs kafesinde şekil bozukluğu ile dünyaya geldi. İman tahtası adı verilen göğüs bölgesinde sternum kemiği olamayan bebek ve ailesi tedavi için Türkiye’nin yolunu tuttu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan ile Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucu, minik bebeğe yapay göğüs kafesi yapılmasına karar verildi. Literatür incelemesinde, dünyada göğüs kafesinin kısmen gelişmediği 120 vaka, Rusul bebekte olduğu gibi tamamen gelişmediği yalnız 33 vaka olduğunu belirten hekimler, gerçekleştirdiklerini operasyonun Türkiye’de 2. ameliyat olduğuna dikkat çektiler. Özyurtkan, ameliyatın literatüre girmesi için planlamaları yaptıklarını ve bu konuda çalışmalarının başladıklarını da duyurdu.

“STERNUM KEMİĞİ YOKTU”
DHA’ nın görüntülediği operasyonu gerçekleştiren Medicana International İstanbul Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan, “Bebeğin doğumdan itibaren göğüs kafesinde bir şekil bozukluğu var. İman tahtası adını verdiğimiz göğüs bölgesinde ‘sternum’ adını verdiğimiz kemiğin tamamen olmadığı gözüküyor. Nitekim biz bebeğin filmlerini görünce tedavi için Türkiye’ ye davet ettik. Tomografi ve kalp üzerindeki incelemelerimizi yaptık. Durumun, sternum kemiği dediğimiz iman tahtası kemiğinin tam olarak gelişmemesi olduğunu gördük” dedi.

“İMAN TAHTASI KEMİĞİ KALBİ KORUYOR”
Rusul bebekte görülen bu rahatsızlığın son derece nadir olduğunu anlatan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan, “İman tahtası kemiği, kalbin önündeki çok önemli bir duvar, büyük damarları, kalbi korur. Bir insanda sternum kemiği kısmen gelişmemiş ya da tamamen gelişmemiş olabiliyor. Literatürü incelediğinizde kısmen gelişmeme durumu yaklaşık 120 vaka var. Ama bu çocuğumuzda olduğunu gibi tamamen gelişmediği durum ise 30-33 civarında bildirilmiş. Bu durum çok daha nadir görülüyor. Tabi ki bunun cerrahi olarak düzeltilmesi gerekiyor. Bizde ekip olarak hazırlanarak bir ameliyat planladık. Türkiye’de ise bildiğimiz kadarıyla 2’nci vaka olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“KALBİ SIKIŞTIRMAMASI İÇİN ÇABA HARCADIK”
Prof. Dr. Özyurtkan, gerçekleştirilen operasyonda uygulanan işlem hakkında şunları söyledi:
“Bu ameliyatla yapay bir şekilde göğüs kafesi duvarını oluşturmamız yeniden kemik yapmamız gerekiyordu. Yaptığımız yapay göğüs kafesi duvarının çocuğun büyümesini engellememesi gerekiyordu. Önce hasarlı dokuları çıkartıp etrafı temizledik ardından kalbin zarar gören zarını tamir ettik. Ardından biz o bölgeye sentetik greftler yerleştirdik. Bir sert doku oluşturmaya çalıştık. Üstüne de metalik bir plak yerleştirdik. Bunu hallettikten sonra da dokunun kuvvetlendirilmesi gerekiyordu. Bunu da kas flebi adını verdiğimiz kasların o bölgeye getirilmesi ilave bir doku yapılması gerekiyordu. Bunu da plastik cerrahi hocamız gerçekleştirdi. Greftleri sıkı ve gergin yaparsanız kemiklerin büyümesi engellenebilir. Biz yamaları kalbe baskı yaratmayacak şekilde biraz da geniş bir şekilde bıraktık. Çocuk önümüzdeki dönemlerde boy attığı ve büyüdüğü zaman bu greft kalbini sıkıştırmasını engellemeye çalıştık.”

“AMELİYAT OLMASAYDI HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ”
Ameliyat olmasaydı bebeğin hayati riski olacaktı diyen Prof. Dr. Özyurtkan, “Kalbi ortada çocuğun, ince bir deri tabakasıyla kalbi görebiliyoruz. Bu gibi durumlarda vücut büyüdükçe kalp daha da dışarı çıkabilir. Akciğer ve damarlar kalbi daha dışarıya ittirebilir. Kalbin dışarda durması ise tehlikeli, küçük bir parmak darbesi ile bile kalpte hasar oluşabilir. Bu durum kalp travmalarına kalp yetmezliklerine kalp ritim problemlerine son derece açıktır. Eğer birinde sternum kemiği gelişmediyse bu problemleri çok sık görürüz. Genelde bu çocukların kaybedilme sebepleri oluyor. Bir kalbin önünü koruyucu dokuyu oluşturduğumuzda kalp normal fonksiyonlarına devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

“SAĞLIKLI VE ESTETİK BİR YAPIYI SAĞLADIK”
Medicana International İstanbul Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu ise operasyonda plastik cerrahinin önemlini şu sözlerle anlattı:
“Sentetik materyalin üstünü sağlıklı bir damarlı yapıyla örtmek gerekiyordu. Biz plastik cerrahlar olarak burada devreye girdik. Göğüs kafesinin ön kısmındaki kaslardan iki tanesini serbestleştirip oradaki yerleştirilen sentetik materyalin üzerini sağlıklı bir damarlı kasla örtmüş olduk. Estetik bir şekilde diktik ve bu şekilde gerek göğüs kafesinin bütünlüğünü sağlamak gerekse sentetik materyalin üzerini örtmüş olduk. Böylece sağlıklı ve estetik bir yapıyı sağladık. Türk hekimler olarak biz böylesine bir yavruyu sağlığına kavuşturduğumuz için ülkemiz adına çok mutluyuz. Bu bir hekimin yaşayabileceği en güzel anlardan biriydi”

Görüntü Dökümü:
————
-Ameliyat öncesi iman tahtası adı verilen bölgenin görüntüsü
-Ameliyattan görüntüler
-Ameliyat sonrası bebeğin muayene görüntüleri
-Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan röportajı
– Prof. Dr. Necmettin Kutlu röportajı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!