Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Geniş haber) BAŞAKŞEHİR’DE AŞIRI YÜKLÜ TIR BÖYLE DEVRİLDİ 

-Kumaş topları yola saçıldı

Haber – Kamera: Vedat BAYRAKTAR- Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA)  BAŞAKŞEHİR’DE aşırı yüklü TIR,  sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle devrildi. Sürücü yaralanırken, TIR’da bulunan kumaşlar yola saçıldı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza saat 09.30 sıralarında, MASKO Sanayi Sitesi 6. Kapı girişinde yaşandı. İddiaya göre, 64 AZ 691 plakalı TIR’ın, sürücüsü sanayi sitesine giriş yapmak isterken, dorsedeki yük sağa doğru kaymaya başladı. Şoför direksiyon hakimiyetini kaybederken TIR devrildi. TIR sürücüsü kaza sonrası hafif şekilde yararlanırken, TIR’da bulunan kumaş topları yola saçıldı. Kaza sonrası MASKO Sanayi Sitesi girişi trafiğe kapandı.  Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri TIR sürücüsüne ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. TIR’dan dökülen kumaş ise olay yerine gelen kamyona yüklendi. Devrilen TIR’ın kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Görüntü dökümü:
———————
Güvenlik kamerası görüntüleri
Aktüel görüntü
Devrilen TIR’ın detay
Kumaş malzemesi detay
Çalışmalardan detay
Genel görüntü ve detay

================

2-İSTANBUL HAVALİMANI’NDA GÖREVLİ MEMURLARA OPERASYON: 7 GÖZALTI

Reklam Alanı

İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL Havalimanı’nda yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını Dolar ve Euro olarak ödeme yapmak istemeleri üzerine kurları merkez bankasının kur fiyatından düşük fiyata yetkileri olmamasına rağmen bozan ve Türk lirası olarak ödeme yapmak isteyen yabancı kişilerin vermiş oldukları paraları da el çabukluğu aldıkları tespit edilen veznede görevli 7 memura yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda da 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin lira ele geçirildi.  
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar geliş-gidiş katı transit bölgede bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü’ne bağlı veznede çalışan memurların, yurt dışından gelen ve yurt dışına çıkacak olan yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını Dolar ve Euro olarak ödeme yapmak istemeleri üzerine kurları merkez bankasının kur fiyatından düşük fiyata yetkileri olmamasına rağmen bozarak irtikap suçunu ve Türk lirası olarak ödeme yapmak isteyen yabancı kişilerin vermiş oldukları paraları el çabukluğu yaparak “Tırnakçılık yoluyla Nitelikli Hırsızlık” suçlarını işleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün “İrtikap” ve “Tırnakçılık yoluyla nitelikli hırsızlık” suçlarından İstanbul’da 7  şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin lira ele geçirildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
—————
-Şüphelilere yapılan operasyon

================

3- ESENYURT’TA TAKSİCİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYAYIP, PARASINI GASBEDEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Haber – Kamera: Veysel TİMDU – Ersan SAN – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) ESENYURT’ta, taksi şoförünün boğazına bıçak dayayıp, 230 lirasını gasbeden şüpheli, polis ekiplerinin 23 farklı güvenlik kamerasını incelemesi sonucunda 8 saat içinde yakalandı. Şüpheli polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Olay, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Esenyurt Battal Gazi Mahallesi Limon Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Uğur Bayram Çırak’ın kullandığı 34 TJB 31 plakalı taksiye binen Doğan Ç., sürücünün boğazına bıçak dayadı. Taksi şoförünün 230 lirasını bıçak ile tehdit ederek gasbeden şüpheli daha sonra yaya olarak olay yerinden kaçtı. Taksi şoförü ise durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, mağdur şoförün ifadesini aldıktan sonra şüphelinin peşine düştü.

YAKLAŞIK 23 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ, ŞÜPHELİ 8 SAATTE YAKALANDI
Mahalle içindeki yaklaşık 23 güvenlik kamerasını inceleyen Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kimliğini tespit ettikten sonra harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda Doğan Ç., gasbettiği parayı harcayamadan 8 saat içinde yakalandı. Para, geri taksiciye iade edilirken, şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Doğan Ç., adliyeye sevk edildi.

“TELEFONU VER, GIRTLAĞINI KESERİM DEDİ”
Yaşadığı korku dolu anları anlatan Uğur Bayram Çırak, “Şahsı aldım arabama, ‘Aileme gideceğim’ dedi. Sokağa girdiğimde buranın çıkmaz olduğunu söyledim. O da ‘Ağabey alttan gir’ dedi. Girer girmez sağa yanaşmamı söyledi. Sol eliyle gırtlağımı tuttu, bıçağı dayadı. ‘Telefonu ver, gırtlağını keserim’ dedi. O sırada kemerimi çözmüştüm. Bıçağı biraz gevşetti, kendimi dışarı attım. ‘Gasp var’ diye bağırdım. Şahıs kaçtı. O anki stresle yakalayamadım. Birkaç arkadaş da müdahale etti ama yakalayamadık” dedi.

“BEN BİLE BU KADARINI BEKLEMİYORDUM”
Olaydan 8 saat sonra kendisinin arandığını söyleyen taksi şoförü Çırak, polis ekiplerinin bu kadar hızlı bir şekilde gaspçıyı yakalamasını beklemediğini söyleyerek, “155’i aradım. Onlar geldi 10 dakika içinde. Yunus, asayiş büro, gasp büro, sivil ekipler olsun hepsi 10 dakika içinde olay yerindeydi. 8 – 10 saat içinde beni arayıp, şahsı yakaladıklarını söylediler. Ben başta il emniyet müdürümüze, ilçe müdürümüze, asayiş büro ekiplerimize hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Olayı gerçekten çok hızlı bir şekilde çözdüler. Şahsı çok hızlı bir şekilde aldılar hemen. Ben bile bu kadarını beklemiyordum. Kendilerini seviyor ve saygı gösteriyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
Güvenlik Kamerası
-Gaspçının taksiden inip kaçması
Aktüel
-Taksi şoförünün, polis ekiplerine olayı anlatması
-Olay yerine gelen polis ekipleri
-Polis ekiplerinin çalışması
-Taksi şoförü ile röp
Polis Kamerası
-Gaspçının kıyafetlerinden sergi
-Gaspçının polis merkezinden çıkarılışı

====================

4- İSTANBUL’DA DEAŞ OPERASYONU; 10 GÖZALTI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da DEAŞ terör örgütüne yönelik 12 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Operasyon anları kameraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 12 ilçede, 16 adrese DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları değerlendirilen 16 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.  Operasyonda 10 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Diğer kişileri yakalama çalışmaları sürüyor. 

Görüntü dökümü
—————-
-operasyon anı görüntüleri
-adreslere özle harekat polislerin giriş görüntüsü
-adreslerde yapılan aramaların görüntüsü
-zanlıların gözaltına alınma görüntüleri
-genel ve detaylar

=================

5- SANCAKTEPE’DE KUMAR OYNATILAN İŞ YERİNE BASKIN

Ali Çağlar TINBEK / İstanbul,(DHA)- SANCAKTEPE’de koronavirüs denetimleri kapsamında kumar oynandığı belirlenen bir iş yerine baskın düzenlendi. Kumar oynadığı belirlenen 8 kişiye toplamda 19 bin lira para cezası kesildi. Baskın anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 1 Mart Pazartesi günü saat 22.00’de koronavirüs denetimleri kapsamında Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi’nde bir işyerinde kumar oynandığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, işyerinin bulunduğu adrese gelerek, baskın düzenledi. O sırada işyerine ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, içeride kumar oynayan kişiler polisin geldiğini duyunca bir anda kaçmaya çalıştıkları kameraya yansırken, bir kişi de masa üzerinde bulunan iskambil kâğıtlarını toplamaya çalıştığı görülüyor. İşyerinde yapılan kontrollerde, içeride bulunan 8 kişiden 7’sinin kumar oynadığı tespit edildi. Adreste yapılan aramalarda, 10 deste iskambil kâğıdı ile kumar oynatılmasından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 400 dolar ve 22 bin 475 lira para ele geçirildi. 
İş yeri sorumlusu olduğu belirlenen M.K. isimli kişi hakkında “Kumar Oynanmasına Yer ve İmkân Sağlama” suçundan adli işlem uygulanırken iş yerinde bulunan kişilere “5236 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçlarından toplamda 19 bin 521 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği belirlenen iş yeri mühürlendi.

Görüntü Dökümü:
—————
-Kumar oynayan kişilerin panik halde kaçışma görüntüleri 
-Kumar oynanan malzemelerin görüntüsü    
-Ele geçirilen paraların görüntüsü
-Genel  ve detaylar

====================

6- (ÖZEL) BEYKOZ RİVA’DA İKİ ÖLÜ YUNUS KARAYA VURDU

Haber – Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK / İSTANBUL DHA – BEYKOZ, Riva’da dün akşam saatlerinde iki ölü yunus karaya vurdu.
Olay, dün akşam saatlerinde Beykoz Riva Ezgi Koyu’nda meydana geldi. Sahilde gezintiye çıkan vatandaşlar, 2 ölü yunusun karaya vurduğunu gördü. Bunun üzerine hemen yetkililere haber verildi. Ölü yunusların bulundukları yerden alınması için bölgeye İBB Atık Yönetimi Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Sahilde gezintiye çıkan bir vatandaş, “Biz buranın sakinleriyiz. Arkadaşımla gezmeye geldik. Şu manzarayı gördük, cidden üzüldüm. Deniz de dalgalı. Şu anda en yakın yetkilinin gelmesini bekliyoruz” dedi. 
 
Görüntü Dökümü
————–
-Karaya vuran ölü yunuslar
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Bir vatandaş ile röp
-Genel ve detay

====================

7- (Özel)- KADIKÖY’DE KURYELERİN AYIRDIĞI MİNİBÜSÇÜLERİN KAVGASI KAMERADA

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, (DHA)  – KADIKÖY’de iki yolcu minibüsü şoförü arasında cadde ortasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Yoldan geçen motokuryelerin ayırdığı kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, önceki gün öğle saatlerinde Söğütlüçeşme Caddesi’nde yaşandı. İddiaya göre caddede seyir halindeki iki minibüs sürücüsü arasında bilinmeyen bir nedenle gerginlik yaşandı. Minibüslerden inen iki sürücünün tartışması bir anda kavgaya dönüştü. Bu sırada yoldan geçen motokuryeler kavgayı görerek tarafları ayırmaya çalıştı. Kavga sırasında sürücülerden bir tanesi minibüsten kesici alet alarak karşı tarafı tehdit etmeye çalıştı. Vatandaşların da araya girmesi ile kavga daha fazla büyümeden sona erdi. Sürücülerden biri minibüse binerek olay yerinden ayrılırken, yaşanan kavga cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntü dökümü
—————-
-İki yolcu minibüsünün görüntüsü
-Sürücülerin kavga etmesi
-Motor kuryelerin kavgayı görerek durması
-Tarafları ayırmaya çalışması
-Bir sürücünün minibüsten kesici alet alması
-Tarafların ayrılması
-Genel ve detay görüntüler

=================

8- ATAŞEHİR’DE İŞ YERİNDEN ARAÇ ÇALAN KİŞİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL,(DHA)- ATAŞEHİR’de bir işyerinden araç anahtarını çalıp, yine aynı gün işyerine gelerek aracı çalan T.G., isimli kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının işyerinde aracı çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 28 Şubat’ta Ataşehir’de bulunan bir iş yerine ait aracın çalınması ihbarı aldı. Harekete geçen ekipler, olayın gerçekleştiği yerde 5 ayrı güvenlik kamera görüntüsü inceledi.  Ekipler hırsızlığı gerçekleştiren şüphelinin T.G. olduğunu tespit etti. 1 Mart Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi’nde yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda çalıntı araç park edildiği yerden polis ekiplerince muhafaza altına alındı. Öte yandan hırsızlık anlarını görüntüleyen güvenlik kamerasında, Zanlı T.G., önce aracın bulunduğu sokak ve çevresinde keşif yapıyor. Ardında kimsenin olmadığını anlayınca aracı çalarak hızla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından T.G. hakkında “Oto Hırsızlığı” suçundan adli işlemlerinin tamamlanması sonucu adli makamlarca serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————-
-Zanlının aracı çalmadan önce iş yeri ve civarda yaptığı keşif görüntüleri
-Zanlının aracı çalma anı güvenlik kamerası görüntüleri
-Genel ve detaylar 
 
===================

9- BEYLİKDÜZÜ’NDE SİNYAL KESİCİ KULLANAN HIRSIZ KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK / İstanbul,(DHA)
Beylikdüzü’nde, sinyal kesici cihazla otomobillerin kilit sistemlerini bozup araç içerisinden hırsızlık yaptığı belirlenen E.A., gözaltına alındı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 8 ve 24 Şubat tarihlerinde Beylikdüzü’nde 4 ayrı yerden otomobilden hırsızlık ihbarı aldı. Harekete geçen ekipler, olayların işleniş biçimi ve gerçekleştiği zamanları inceleyerek, aralarında benzerlik olduğunu tespit etti. Ekipler, çalışmaları sonucunda, zanlının jammer (sinyal kesici) cihazı kullanarak otomobillerin kilit sistemlerini bozup araç içerisinden hırsızlık yaptığını belirledi. Polis, şüpheli kişinin eşkali ve olaylarda kullandığı otomobilin bilgilerini belirleyip zanlının E.A. isimli kişi olduğunu saptadı. Hırsızlık şüphelisi E.A., dün bulunduğu adreste yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekiplerinin zanlının evi ve aracında yaptığı aramalarda 2 adet jammer cihazı ve 1 adet çanta ele geçirdi. Şüpheli E.A.’nın, 2 Mart  tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği öğrenildi.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Hırsızlık anının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, E.A., önce  aracını park ediyor. Ardından yanına başka araçların park etmesini bekliyor. Zanlın park eden araç olmadığını fark edip yolun karşısına geçiyor. E.A., tekrar aracının yanına geçerek park eden başka bir aracın sinyalini keserek, kilitlenmesini engelliyor. Şüpheli hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra aracıyla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. 

Görüntü Dökümü
——————
-E.A., isimli hırsızlık zanlısının hırsızlık anı (güvenlik kamerası görüntüleri)
-Otomobilin jammer ile kilit sisteminin devre dışı bırakılma görüntüsü
-Zanlının sevk görüntüsü
-Genel ve detaylar 

=================

10- (ÖZEL) YÜZÜNDEKİ DEV TÜMÖRDEN “SANAL AMELİYAT” İLE KURTULDU

Özlem YURTÇU KARABULUT, Hüseyin ÇAKMAK / İstanbul, (DHA)
Sağ çenesini kaplayan dev tümör, nefes yolunu tıkamaya başlayınca acilen ameliyat edilmesi gereken üniversite öğrencisi Tuncay Topçu’ya, Türkiye’de ilk kez “sanal ameliyat” ile bilgisayarda çene tasarımı yapıldı. İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çene Cerrahisi uzmanları tarafından, sanal ortamda tümörü çıkarıldıktan sonra yerine konacak kemiğin de ölçüleri birebir ayarlanan Topçu, dijital olarak tasarlanan bu ameliyatın ardından gerçek ameliyata alındı ve normalde 12 saat süren operasyon bu sayede 6 saate indi. Üstelik bacak kemiğinden alınan parça, önceden tasarlandığı için birebir uyum sağladı ve ameliyat sırasında da bir sürprizle karşılaşılmadı.  

Üniversite öğrencisi Tuncay Topçu (23), Eylül ayında dudağında uyuşma ile doktora gitti. Yüz felci zannederek nöroloji bölümüne başvuran Topçu’da nörolojik bir sorun bulunamadı. Ardından diş doktoruna görünen genç öğrencinin çene bölgesinde yapılan görüntülemelerde, minik bir lezyon tespit edildi ve biyopsi sonucu nadir görülen ve iyi huylu bir tümör olan “ossifiye fibrom” teşhisi kondu. Dudakta minik bir uyuşma ile başlayan hastalık, birkaç ay içinde hızla ilerleyerek Topçu’nun sağ yüzünün neredeyse tamamını kapladı. Alt çenesindeki üç dişi dahil tümör, nefes yolunu tıkayacak kadar genişleyince, acilen ameliyat planlandı. Ancak çene kemiğinin rekonstrüksiyon ile yeniden yapılandırılması gerekiyordu. Türkiye’de ilk kez, operasyon öncesi bilgisayarda hazırlanan “sanal ameliyat” ile çene kemiğinin birebir üç boyutlu dijital tasarımı yapıldı, tümörün olduğu bölge önce sanal olarak çıkarıldı ve yerine yerleştirilecek kemik parçası da bilgisayar ortamında birebir ölçü ile dizayn edilerek, genç hasta ameliyata alındı. Sanal ameliyat sorasındaki ölçümlerle fibula kemiğinden alınan ve çenesine yerleştirilen parça birebir uyum sağladığı için hiçbir sorun yaşanmadı, normalde 12 saati bulan ameliyat süresi ise önceden yapılan bu tasarım sayesinde yarı yarıya inerek 6 saatte tamamlandı.

“BU KADAR BÜYÜK BİR TÜMÖR SONRASI ÇENENİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI GEREKİYOR”
Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Celal Çandırlı ve Uzm. Dr. İlker Burgaz’ın yaptığı önce sanal, daha sonra gerçek ameliyatla yeni yüzüne kavuşacak olan Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Tuncay Topçu’nun yüzündeki ameliyat sonrası şişliklerin de birkaç ay içinde normale döneceği belirtildi. Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çandırlı, süreci şöyle özetledi: “Hastamız bize kısa süre içinde çenesinde hızla büyüyen bir şişlik ile geldi. Radyolojik incelemeler ve biyopsi sonucu çenesinde benign (iyi huylu) bir tümör olduğu gözlendi. Ama tümör o kadar büyümüştü ki nefes almakta dahi zorlanıyordu.  Zaten ağzını açamıyordu. Kısa sürede hızlı bir büyüme vardı. Agresif bir tümördü. Tabii ki cerrahi olarak almamız gerekiyordu ama bu kadar büyük bir tümör alındıktan sonra rekonstrüksiyon gerekecekti. Rekonstrüksiyon için altın standart, kemik rekonstrüksiyonudur. Bu da Türkiye’de çok fazla yapılan bir operasyon değil. Ayağından damar yapısı ile beraber fibula kemiğinden bir parçayı alıp, çenesine monte ettik. Ancak o kadar büyük kemiğin yeni yerinde canlı kalabilmesi için de boyun bölgesindeki damarlarla kemiğin damarlarını mikrocerrahi ile anastomoz (birleştirme) yaptık.”

“AMAÇ HEM BİREBİR TASARIM HEM AMELİYAT SÜRESİNİ KISALTMAK”
Topçu’nun kısa zaman içerisinde normal çene görünümüne kavuşacağını da ekleyen Prof. Dr. Çandırlı, ossifiye fibrom’un aslında çok sık görülen bir tümör olmadığını söyleyerek “Bu kadar agresif de değildir. Ama hastamızda çok kısa zamanda çok büyümüş. Genetik altyapısı olan bir tümör bu. Solunum yolunu dahi tıkaması tabii ki acil tedavi gerektiriyordu. Alt çenesindeki ön dişlerinden neredeyse üstteki çene eklemine kadar büyümüştü tümör. Biz bu ameliyatta ilk kez sanal cerrahi yaptık. Yani ameliyat öncesinde bilgisayar ortamında cerrahinin kendisini planladık. Kesi hatlarını belirledik. O kesi hattı ölçümüne göre oluşturduğumuz şablonu ayak kemiği yani fibulaya transfer ettik. Sonra tamamen orijinal kemik boyutunda fibula alıp çene eklemini rekonstrükte ettik. Buradaki amacımız hem operasyon süresini azaltmak hem de orijinal kemik bütünlüğünün sağlamaktı” dedi.

“BİREBİR HASTANIN ANATOMİSİNE UYGUN TASARIM”
Sanal ortamda hastanın çene kemiğindeki tümörün birebir görüntüsünü dizayn ettikten sonra tasarımı da ekranda yaptıklarını kaydeden Dr. İlker Burgaz ise şu bilgileri verdi: “Eskiden de çene kemiğini rekonstrükte ediyorduk. Ancak sanal cerrahi kullanmadığımız için bütün planlamayı ameliyat içinde tasarlıyorduk. Bu da vakit kaybı ve ameliyatın uzamasına neden oluyordu. Bu hastamızda ilk defa bilgisayar ortamında sanal cerrahi planlaması yaparak bu işlemi gerçekleştirdik. Bunun nedeni, tümörün çok büyük olmasıydı ve hastamızın kendi anatomisine uygun bir şekilde çene kemiğini rekonstrükte etmemiz gerektiğiydi. Sanal ortamdaki planlamamızda üç boyutlu model elde ederek klinik olarak daha detaylı inceleme şansımız da oldu. Tümör, hastamızın çenesinin neredeyse yarısını kaplıyordu. Sağ tarafının neredeyse tamamına yayılmıştı. Bu teknolojiyi kullanmanın bizim için en büyük avantajı, ameliyat süresini kısaltması ve birebir hastanın anatomisine uygun bir rekonstrüksiyon operasyonu yapabilmemizdi. Her şey önceden planlandığı için ameliyat sürprizleri de minimuma indirmiş olduk. Bu da komplikasyon riskini düşürdü.”

“ÇENEM KAYDI DİŞLERİM YAMULDU”
Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler Öğrenci Tuncay Topçu, hastalığının 4-5 ay önce dudağının bir kısmında uyuşma ile başladığını söyleyerek yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Küçücük bir kısmında uyuşma başladı. Nörolojiye gittim çünkü dudak uyuşukluğu yüz felcinin belirtisi olabiliyormuş. Nöroloji yüz felci olmadığını söyledi. Diş doktoruna gittim, röntgende düz bir lezyon fark etti. Çene cerrahına yönlendirdi Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne. Tomografi MR ve biyopsisi yapıldı ve o zaman ortaya çıktı iyi huylu bir tümör olduğu. Ama ameliyata kadar her geçen gün daha çok şişti tümör. Yemek yiyemeyecek hale geldim. Çenem kaydı, içeride arkadaki dişlerim yamuldu. Sadece çorba içebiliyordum. Uyuyamıyordum, gece yarısı uykudan uyandıracak kadar ağrılarım oluyordu. Günde 4-5 tane ağrı kesici alıyordum. Şimdi rahatladım artık yemek yiyebiliyorum. Kemiğin alındığı ayağımda da sıkıntı yok şu anda. Çenem de yavaş yavaş düzeliyor, şişlikler de tam olarak inince  eski haline dönecek yüzüm.”

Görüntü dökümü:
————-
-Dr. Celal Çandırlı röp
-Dr. İlker Burgaz röp
-Tuncay Topçu röp
-Sanal modelleme görüntüleri
-Sanal modelleme ile yapılan birebir çene kemiği modeli üzerinde ameliyat detayları anlatımı
-Muayene görüntüleri
-Genel ve detay görüntüler

==================

11- ARNAVUTKÖY’DE AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 7 KOYUN ÖLDÜ

Taylan ERGÜN /İSTANBUL DHA 
Arnavutköy’de bir ahırda meydana gelen yangında 7 koyun öldü. Edinilen bilgiye göre Arnavutköy Fatih Mahallesi Trabzon Caddesi Toygar Sokak üzerindeki bir ahırda dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Ahır sahibinin ısınmak için yaktığı sobadan sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle başlayan yangın kısa sürede ahır içinde bulunan saman yığınlarına sıçradı. Ahır sahibi ve çevredeki vatandaşlar ahırda bulunan hayvanları tahliye etmeye çalıştı. Tüm ahırı saran alevler karşısında çok az hayvanı kurtarabilen ahır sahibi ve vatandaşların çabaları sonuçsuz kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangında ahırdan çıkarılamayan 7 koyun öldü. 

Görüntü Dökümü:
—————- 
-Yanan ahırdan görüntü 
-İtfaiyenin söndürme ve soğutma çalışmaları 

===============

12- TUZLA’DA CAMİLERDEN MUSLUK ÇALAN KİŞİ YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL,(DHA) Tuzla’da camilerden musluk çalan T.K. isimli şüpheli yakalandı. Zanlının hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Tuzla’da camilerden muslukların çalındığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, olayın gerçekleştiği camilerde çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında ekipler, güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelinin eşkâlini belirledi. Şüpheli T.K. 1 Mart Pazartesi günü Tuzla’da yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan zanlının yapılan üst aramasında, Tuzla Aydıntepe Mahallesi’nde bulunan bir camiye ait 5 adet musluk ele geçirildi. T.K., dün emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Görüntü Dökümü
———–
-Şüphelinin camide bulunan güvelik kamerasına yakalanma görüntüleri
-Şüphelinin adliyeye sevk görüntüsü
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!