Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(Ölen kadının fotoğrafıyla) 

1- BEŞİKTAŞ’TA ÇİFT KATLI İETT OTOBÜSÜ KAZA YAPTI; 1 ÖLÜ, 1 YARALI 

Hasan YILDIRIM – Özgür EREN – İstanbul DHA – BEŞİKTAŞ’ta çift katlı İETT otobüsünün bariyere çarpması sonucu 31 yaşındaki kadın yolcu Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybederken M.B. isimli yolcu da yaralandı. Otobüs şoförü Baki T. gözaltına alındı.
Kaza, Barbaros Bulvarı Balmumcu’da bulunan alt geçitte saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çift katlı İETT otobüsünün şoförü henüz bilinmeyen nedenle bariyere çarptı. Bariyerin otobüsün içine girmesi sonucu 31 yaşındaki Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybederken, M.B.  isimli yolcu da yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, bariyerlerin saplandığı Sevgi Yamaç Yalçin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı yolcu M.B. ise  ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de bariyerleri keserek otobüsten çıkardı. Otobüs şoförü Baki T. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Olay yerine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri otobüsteki incelemelerini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:
——————–
ÖLEN KADININ FOTOĞRAFI
/////////////////
Olay yerinden görüntü
Bariyerlerin girdiği otobüs
İtfaiye ekiplerinin çalışması
Polislerin çalışması
Bariyerlerin çıkarılması
Genel ve detaylar

================

(Özel) 

Reklam Alanı

2- PROF. DR.  ASİLHAN : İSTANBUL’UN METEOROLOJİK BÜTÜN ÖZELLİKLERİ DEĞİŞECEK

– Dünya Meteoroloji Örgütü, 2020 yılının şimdiye kadar kaydedilen en sıcak 3 yıldan biri olduğunu açıkladı.  Küresel sıcaklık ise son 10 yılda 1,2 santigrat derece arttı.

– Prof. Dr. Sevinç Asilhan,

“Türkiye’de gerçekleşecek 1 ya da 2 derecelik sıcaklık artışı, yeşil alanlarımızdan biri olan Doğu Karadeniz bölgesinde kuraklık olması demek. Yine sıcaklık artışına bağlı olarak ülke genelinde taşkınların artması, kasırgaların meydana gelmesi, ülkemizdeki canlı türlerinin birçoğunun yok olması ve İstanbul’un meteorolojik bütün özelliklerinin değişmesi anlamına gelir”

“İstanbul’un, meteorolojik bütün özellikleri değişecek Sıcaklık artışına bağlı meteorolojik değişiklikler, yaz aylarının yaşanamayacak kadar sıcak geçmesine kısa süre sonra da sel yaşanmasına neden olacak” 

Esma MURAT – Mertcan ÖZTÜRK / İstanbul, (DHA) İSTANBUL Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, küresel sıcaklığın son 10 yılda 1,2 santigrat derece arttığını belirterek, “Dünya olarak artık neredeyse dönülmez bir noktadayız. Küresel ısınma, Doğu Karadeniz bölgesinde kuraklık yaşanmasına, ülke genelinde taşkınlar ve kasırgalar meydana gelip, pek çok canlı türünün yok olmasına neden olacak. İstanbul’un ise meteorolojik bütün özellikleri değişecek, yaz aylarında yaşanılmayacak kadar sıcaklık ve şiddetli seller meydana gelecek” dedi.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2020 yılının şimdiye kadar kaydedilen en sıcak 3 yıldan biri olduğunu açıklarken kasırga, sıcak hava dalgaları, sel ve orman yangınları gibi aşırı hava olayları da dünya genelinde en yüksek seviyelere ulaştı. Raporun Türkiye’ye yansımalarını değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, atmosferde sıcaklık değerlerinin her geçen gün arttığını belirterek, “Son 10 yılda küresel sıcaklığın daha önceki dönemlere göre 1,2 santigrat derece arttığını gözlemledik. Bu sıcaklığın artışını durdurmak için gereken küresel aksiyon alınmadığı için sıcaklık artışı her geçen gün devam ediyor. Bu sıcaklıklara bağlı olarak da ani değişiklikler meydana geliyor. Örneğin bir anda yağışın başlaması, taşkınların olması veya uzun süre yağışın olmaması gibi durumlarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

“YAŞAM KAYNAKLARIMIZ AZALIYOR”
Özellikle sektörlerin sürdürülebilirlik için acil tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Sevinç Asilhan, “Ülkelerin sınırları olabilir. Ancak atmosferdeki bu hareketlilik sınır tanımıyor. Atmosfere herhangi bir etkide bulunduğumuz zaman sadece o bölge etkilenmiyor. Diğer bütün bölgelerde etkileniyor. Atmosferde gerçekleşen sıcaklık değişimi bizim içtiğimiz sudan tutun soluduğumuz havaya kadar etki ediyor. Bu şekilde devam ederse ileride içecek suyumuz bile kalmayacak. Bugünkü şartlarda bile 2.2 milyar insan kaliteli suya ulaşamıyor. Her gün 6 bin çocuk sağlıklı su olmaması nedeniyle ölüyor. Kısacası yaşam kaynaklarımız azalıyor. Birey olarak da elbette tedbirler almalıyız. Fakat burada en önemli görev üreticilere düşüyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Sevinç Asilhan, sözlerine şöyle devam etti:
“Ancak atmosferi büyük ölçüde etkileyen üreticiler, gelecek 10 yıl içerisinde çalışmalarını değiştirmeli. Çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşamlarını devam ettirebilmesi için sorumluluk hissederek bugünden harekete geçmemiz gerekiyor. Sıcaklıktaki artış nedeniyle yaz ayları yaşanamayacak kadar sıcak geçiyor. Ardından kısa bir süre sonra sel meydana geliyor. Bunlar yaşanırken insan kayıpları da gerçekleşiyor.”

“SICAKLIK ARTIŞI CANLI TÜRLERİNİN NESLİNİ TÜKETECEK”
Ek tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Sevinç Asilhan, “Türkiye’de sürekli taşkınlardan ve kuraklıktan bahsediyoruz. Ülkemizde iklim değişikliği artık her şeyin içerisinde yer almaya başladı. Ancak bu durumun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ek tedbirler almamız lazım. Sıcaklık artışı için büyük tedbirler almadan bu şekilde devam edersek, atmosferdeki canlıların sayısı azalacak ve birçok canlının nesli tükenecek. Aynı zamanda soğuk dönemlerde yağan kar yağışlarının su kaynaklarını beslediğini biliyoruz. Ancak büyük şehirlerde var olan şehirleşme, bu su kaynakları üzerinde olumsuz etkilere sahip” ifadelerini kullandı.

“DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN KURAKLIK TEHDİDİ”
Çok az bir sıcaklık artışının bile çok büyük etkileri olacağını belirten Prof. Dr. Sevinç Asilhan, “Artık neredeyse dönülmez bir aşamadayız. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) yayınladığı rapora göre, sıcaklığı 2 derecenin altında tutmamız lazım. Ancak şu an atmosferde sıcaklık 1 derecenin üzerine çıktı. Bundan sonra gerçekleşecek 0.1 derecelik bir artış bile atmosferi çok fazla etkileyecek. Türkiye’de ise sıcaklık değeri değiştikçe ülkede bulunan yeşil alanlar da yok oluyor. Örneğin Türkiye’de gerçekleşecek 1 ya da 2 derecelik sıcaklık artışı, yeşil alanlarımızdan biri olan Doğu Karadeniz bölgesinde kuraklık olması demek. Yine sıcaklık artışına bağlı olarak ülke genelinde taşkınların artması, kasırgaların meydana gelmesi, ülkemizdeki canlı türlerinin birçoğunun yok olması ve İstanbul’un meteorolojik bütün özelliklerinin değişmesi anlamına gelir. İstanbul’un, meteorolojik bütün özellikleri değişecek
Sıcaklık artışına bağlı meteorolojik değişiklikler, yaz aylarının yaşanamayacak kadar sıcak geçmesine kısa süre sonra da sel yaşanmasına neden olacak” dedi.

Görüntü Dökümü:
———–
– İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan röportajı 
-Genel ve detay görüntüler 

===========================

(havadan görüntülerle) 

3- TAKSİM’DE YAPIMI DEVAM EDEN CAMİNİN DEV AVİZESİ TAKILDI

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK – Zeki GÜNAL – Can EROK / İstanbul, (DHA) TAKSİM’de yapımı devam eden caminin 20 metre yüksekliğinde 12 metre çapındaki dev avizesi ile 7 metre yüksekliğindeki kapısının kasası takıldı. Camide ince işçiliğe geçildi.
Taksim’de yapılan ve Ramazan ayının son cuma günü ibadete açılması planlanan caminin inşaatında sona yaklaşıldı. Caminin 12 metre çapında, 20 metre yüksekliğindeki 60 ışıklı dev avizesi takıldı. Avizenin elektrik testleri yapıldı.

KAPININ ÇERÇEVESİ TAKILDI
Caminin ana girişi için yapılan 7 metre yüksekliğinde, 3 metre enindeki çelik kapının kasası da takıldı. Kamyonla getirilen kasa, vinçle indirildikten sonra kalabalık bir ekip tarafından yerine monte edildi.

İNCE BOYAYA BAŞLANDI 
Öte yandan cami içine inşaat için kurulan iskeleler sökülüp, boyama işlemlerindeki ince işçiliğe geçildi. Namaz alanının ahşap duvar kaplamaları tamamlanırken, pencerelere ise korkuluklar takıldı.

HAT LEVHALAR ASILDI, AYETLER YAZILDI
Caminin tavanına Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan üzerinde “Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali” yazılı 6 hat levhası asıldı. Kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, kubbe kasnağında Al-i İmran Suresi, orta kuşak yazısında Bakara Suresi’nin 285’inci ve 286’ncı ayetleri ile Haşr Suresi’nin 20’nci ve 24’üncü ayetleri, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi 103’üncü ayeti yazıldı.

MİHRAB VE MİNBER
Caminin mihrabının üst bölümünün yapımı bitirilirken, mihrabın zemin bölümünde çalışmalar sürüyor. Mihrabın yazılı bölümü ise tozdan etkilenmemesi için naylonla kapatıldı. Minberde ise taş kaplamalar tamamlandı. Taş kaplamalarda süsleme çalışmalarına geçildi. Vaaz kürsüsünün taş kaplaması da bitti ve süsleme başladı.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
Cami içinde tamamlanan bölümlerde ise, temizlik çalışmaları başladı. Hummalı çalışmanın sürdüğü caminin bahçesindeki mermerlerin döşeme işi ise tamamlanmak üzere.

RAMAZAN’IN SON CUMASI AÇILACAK
Caminin Ramazan ayının son cuması açılacağı öğrenildi. Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan caminin temeli 17 Şubat 2017’de atıldı. 2 bin 482 metrekare arsanın yaklaşık 16 bin 500 metrekarelik bölümüne inşa edilen camide 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Konferans ve sergi salonları yer alacak olan caminin minare yüksekliği 61 metre olacak. Bu yükseklik çevredeki diğer dini yapıların yüksekliği dikkate alınarak projelendirildi. Caminin ayrıca 165 araçlık otoparkı da bulunacak.

Görüntü Dökümü:
—————-
– Havadan görüntüler
– Avizeden görüntüler
– Hat levhalar
– Kubbe yazıları
– İnce işçilikler
– Minberden görüntüler
– Mihraptan görüntüler
– Temizlik çalışmaları
– Dış alandan görüntüler
– Kapı kasasının getirilmesi
– Yerine takılması
– Detaylar   

====================

(ÖZEL) 
4-BAŞAKŞEHİR’DE KURYENİN ÖLÜMDEN DÖNDÜĞÜ KAZA, KAMERADA

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)- BAŞAKŞEHİR’de sipariş teslim etmek için yola çıkan kuryenin kullandığı motosiklet ile otomobil çarpıştı. Kuryenin otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulduğu kaza, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza, yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı geçen pazar günü, Başakşehir ilçesi Başakşehir Mahallesi’nde meydana geldi. Sipariş teslim etmek için yola çıkan kurye Ömer T.,  kullandığı motosiklet ile verilen adresteki sokağa döndüğü sırada karşı yönden gelen otomobili fark etti. Hemen manevra yapmak istedi ancak ön tekeri kayan motosiklet devrildi. Ömer T., yola savrulurken otomobil çarptığı motosikleti sürükledi.
Kazada hafif yaralanan kurye Ömer T.’nin yardımına ise,  vatandaşlar koştu.
Park halindeki bir otomobilin de hasar gördüğü kaza, sokakta bulunan binanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
Kaza anı
Yere düşen kuryeye yardım edenler
Kuryenin motorunun yol kenarına çekilmesi
Kaza yerinden aktüel görüntü

=================

(Özel) 
5-MALTEPE’DE FECİ MOTOSİKLET KAZASI KAMERADA

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) – MALTEPE’de hafif ticari araca çarpan motosiklet sürücüsü metrelerce sürüklendi. Yaralı sürücü hastaneye kaldırılırken, feci kaza güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, önceki gün Zümrütevler Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, hafif ticari aracın sürücüsü sinyal vermeden manevra yaptı. Bu sırada, karşı yönden gelen motosiklet sürücüsü hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücü, motosikletten  düşerek metrelerce sürüklendi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar yaralının yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücüye ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hafif ticari araç sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

KAZA ANI KAMERADA
Feci kaza bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde dönüş yapmak için manevra yapan hafif ticari araca motosiklet sürücüsü çarpıyor. Sürücü motosikletten düşerek sürüklenirken, kazayı gören vatandaşlar yaralının yardımına koşması görüntülere yansıdı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Caddedeki trafikten görüntü
-Sokağa dönüş yapmak için manevra yapan araç
-Motosikletin araca çarpması
-Sürücünün düşerek sürüklenmesi
-Vatandaşların yardıma koşması
-Genel ve detay görüntüler

================

(Özel) 
6-GÜVENLİK KAMERASIYLA ÖNLEM ALINAN KAHVEHANEYE BASKIN

Haber – Kamera: Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER’de güvenlik kamerasıyla girişi izlenen kahvehaneye baskın yapan polis, oyun oynayan ve koronavirüs tedbirlerini ihlal eden 12 kişiye toplam 37 bin 800 lira ceza kesti. İş yeri ise mühürlendi. 
Bahçelievler Merkez Mahallesi Mahmutbey Caddesi’nde 3 katlı iş merkezinin giriş katındaki iş yerine gündüz vakitleri birilerinin girdiğini, geceleri ise ışıkları yanar vaziyette olduğunu görenler, durumu polise bildirdi. Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, ihbar edilen iş yerinin kahvehane olarak kullanıldığını tespit etti. Polis ekipleri akşam saatlerinde adrese baskın yaptı. Kahvehane olarak kullanılan yeri güvenlik kamerasıyla izleyen şüpheliler, polisin baskınından kaçamadı. Baskında kahvehanede bulunan 12 kişiye pandemi kurallarını ihlal ettikleri için kişi başı 3 bin 150’şer liradan toplam 37 bin 800 lira ceza yazıldı. Masa oyunları oynayan iş yeri ise zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

Görüntü dökümü:
————–
-Yakalanan kişilerden detaylar
-Polisten detay
-Güvenlik kamera sistemi detay
-Ceza işleri detay
-Genel görüntü ve detay

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!