Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-(geniş haber) ESENYURT’TA SİLAHLI, KILIÇLI KAVGA 

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT-Erol DEĞİRMENCİ-Veysel TİMDU – İSTANBUL – ESENYURT’ta ellerinde silah ve kılıç olan 15 kişilik gruptan kaçan kişi binaya sığındı. Şüpheliler kaçan kişiye pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırganlar ile kaçan kişiyi koruyan mahalle sakinleri arasında kavga çıktı. Silahlı ve kılıçlı kavga polisler tarafından sonlandırılırken olayda biri kılıçla olmak üzere iki kişi yaralandı. 
Olay saat 15.30 sıralarında Piri Reis Mahallesi 2270 Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, ellerinde kılıç ve silah olan yaklaşık 15 kişilik grup, henüz bilinmeyen bir sebepten bir kişiyi kovalamaya başladı. Kovalamaca sırasında şüphelilerden elinde pompalı olan bir kişi ateş açtı. Saldırganlardan kaçan kişi bir binaya sığındı. Mahalle sakinleri kaçan kişiyi korumak için evlerine alırken, saldırganlar binanın içine girerek kapıları kırmaya çalıştı. Mahalle sakinlerinin saldırganlara karşı koyması üzerine kavga çıktı. 

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ BÖLGEYE GELDİ
Olay yerine özel harekat da dahil olmak üzere çok sayıda polis sevk edildi. Polislerin gelmesiyle saldırganlar kaçmaya başladı. Polis kaçan saldırganlardan iki kişiyi yakalarken, boş bir arazide, kavgada kullanılan pompalı tüfeği ele geçirdi.

“POMPALIYLA SALDIRIYA UĞRADIK”
Kaçan kişiyi binaya alanlardan biri, “Biz balkondaydık. Pompalıyla ateş ederek çocuğu kovaladılar. Biz balkondan bağırdık binaya gel diye. Kurtaralım diye biz onu binaya aldık. Eğer biz o çocuğu binaya almasaydık öldürmüşlerdi. Biz içeriye aldık diye binaya saldırıp kapıları kırmaya çalıştılar. Komşularımızı darp ettiler. Bildiğiniz pompalıyla saldırıya uğradık” dedi.

Görüntü Dökümü:
——–
-Özel harekat polisleri
-Polisin ele geçirdiği kılıç
-Sağlık ekipleri
-Gözaltına alınan kişi
-Genel ve detay görüntü

=================

Reklam Alanı

2- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE KABE FOTOĞRAFININ YERE SERİLMESİYLE İLGİLİ GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Alper KORKMAZ – İSTANBUL,(DHA)  BOĞAZİÇİ Üniversitesi önünde kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” gerekçesiyle başlatılan soruşturmada  D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U. gözaltına alındı. Savcılık talimatıyla R.Ö. serbest bırakıldı. Diğer 4 kişi ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevkedildi. 
Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor. 

Görüntü Dökümü:
——–
-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

==================

3- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR İLE LGBTİ+ KULÜBÜNDEKİ ARAMA POLİS KAMERASINDA

Ali TİNBEK – İSTANBUL,(DHA)  BOĞAZİÇİ Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan arama polis kamerasına yansıdı.
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” gerekçesiyle başlatılan soruşturmada  D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor. Polis ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan arama polis kamerasına yansıdı.
Soruşturmayla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste cuma günü rektörlük binası karşısına ‘Kabe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması’ içeren resim asıldığı tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak’ fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D., S.N.B, H.K., R.Ö. ve S.C.U. isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübünde yapılan aramada söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunmuştur.  Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir. Savcılık talimatıyla R.Ö adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir.  İslam Dininin mukaddes mekanı ve Müslümanların Kıblesi Kabe-i Muazzamaya yönelik bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Görüntü Dökümü:
——–
-Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar ile LGBTi+ Kulüplerinde yapılan arama
-Boğaziçi üniversitesi önündeki görüntüler (sosyal medya)

==================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SENEGAL VE GİNE BİSSAU CUMHURBAŞKANLARINI KABUL ETTİ-2

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya geldi. Çengelköy’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Görüntü Dökümü:
————–
-Kabulden fotoğraflar
-Erdoğan’ın konvoyundan görüntüler
-Konuk cumhurbaşkanlarının konvoyu
-Detaylar  

======================

5- BEYOĞLU’NDA 2 KATLI BİNADA YANGIN-1

Hasan YILDIRIM-Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) BEYOĞLU’nda 2 katlı binada yangın çıktı. Binada yaşayanlar kendilerini dışarıya attı.  İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, alev alev yanan binadaki yangına müdahale ediyor. 

Görüntü dökümü:
————–
-Yanan bina
-Ekiplerin müdahalesi

====================

6- FIRTINA, ATIKLARI AVCILAR SAHİLİNE TAŞIDI
 

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul’da denizdeki fırtınayla Avcılar sahiline çöpler sahile ulaştı.
İstanbul’da etkili olan fırtınanın etkisi ile dalgalar Avcılar’daki Ambarlı sahiline çöpün yanı sıra tekstil sanayiinde kullanıldığı değerlendirilen yığınlar halinde iplik ve tekstil ürünlerini ağartmada kullanılan binlerce ponza taşını getirdi. Bunun üzerine çöpleri temizlemek için çalışma yapıldı. Dorbalar dolusu atık kamyona taşındı.
Ambarlı Mahallesi’nde oturan Necmi Dinç, “İnsanlarımız pisliklerini attıkça, deniz bunları geri veriyor. Bunlar fabrika atıkları. Onlar atıyor, deniz getiriyor. Bunlar kot taşı. Hep zararlı maddeler. Kotları bunlarla taşlıyorlar. Çok hafifler, deniz getiriyor, kıyıya atıyor. İplik dolu burası. Pislikler denize akıyor, deniz tekrar karaya taşıyorö dedi. Sahildeki sanayi atıklarına ilişkin bir başka kişi, “Çevremizi temiz tutmamız gerek. Çevremizi temiz tutmalıyız. Bu atıklar nereden gelmiş yetkililer bulmalı” diye konuştu.
Ambarlı Sahili’ndeki kirliliğe tepki gösteren bunun çok kötü bir görüntü olduğunu ifade eden Adnan Keskin ise, “Yazın insanlar burada denize giriyordu. Bu atıkların sanayi kuruluştan geldiğini zannediyorum. Önlem alınmalı. Nereden geliyor onu bulmamız lazım. Deniz geri getiriyor. Nereden gelmiş bulunmalı denize yakın olan hangi fabrikadan atılmışsa tespit edilmeli” dedi

Görüntü Dökümü:
Ambarlı Sahili’ndeki kirlilik
Sahile vuran iplik yumakları
Sahile vuran çakıl taşına benzer ponza taşları
İşçiler kürekle atıkları toplarken
Torbalara  doldurulan atıklar kamyona yüklenirken
Necmi Dinç (Üzerinde eşofman bulunan) ile röportaj
Adnan Keskin ile röportaj (İki kişiden soldaki)
Yaşlı bir kadın ile röportaj
Genel ve detay görüntüler

==========================

7-  ŞİŞLİ’DE GÜNLÜK KİRALIK EVDE İŞLENEN CİNAYETİN ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

Ali AKSOYER – Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)- ŞİŞLİ’de günlük kiralık evde işlenen cinayetle ilgili 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin birbirlerini suçlayarak ‘kazara öldürdük’ dedikleri ortaya çıktı. 
Olay, geçtiğimiz Cuma günü Mecidiyeköy Mahallesi Ağaoğlu Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Rasim Kocaman (43), Azerbaycan uyruklu Jabir R.(24) ve Hikmet T.(28) günlük kiralık ev tuttu. Saat sabah 07.50 sıralarında üç arkadaş alacak verecek yüzünden tartışmaya başladı.  Evden silah sesi gelmesiyle birlikte aynı apartmanda ikamet eden komşular, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde Rasim Kocaman’ın boynundan vurularak olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 

 ‘KAZARA’ ÖLDÜRDÜK
Asayiş  Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerden Jabir R.’yi evinde gözaltına aldı. Diğer şüpheliyi yakalamak için kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, Hikmet T.’yi ise Kocaeli’nin Darıca ilçesinde cinayette kullanılan silah ile yakaladı. İki şüphelinin emniyetteki sözlü ifadelerinde  birbirlerini suçladıkları, ve ‘kazara öldürdük’ dedikleri öne sürüldü. 

APARTMANA GİRİŞ ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Hikmet T.’nin farklı suçlardan 16  sabıka kaydı, Azerbaycan uyruklu Jabir R.’nin ise her hangi bir kimlik, oturma izni olmadığı ve üzerinden sadece doğum belgesi çıktığı öğrenildi. İki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan Jabir R. ve Hikmet T.’nin apartmana giriş anları, güvenlik kamerasına yansıdı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———-
-Şüphelilerin adliyeye sevk görüntüleri
-Güvenlik kamera görüntüleri

========================

8-  POLİS EKİPLERİNDEN EVDE EĞİTİM GÖREN ENGELLİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, toplum ve halk sağlığı için alınan kısıtlama kararları dolayısıyla eğitimlerine evde devam eden engelli çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, toplum ve halk sağlığı için alınan kısıtlama kararları dolayısıyla eğitimlerine evde devam eden Küçükçekmece ve Üsküdar ilçelerinde ikamet eden 28 engelli çocuğu ziyaret etti. Moral ve 
motivasyonlarının artmasına yönelik yapılan ziyaretlerde çocuklara içindeki polis maskotunun da olduğu hediyeler verildi. 

“İYİ Kİ VARLAR DİYORUM”
Ziyaret adreslerinden biri de Küçükçekmece’de oturan 13 yaşındaki Kaan Koçdemir’in evi oldu. Polis ekiplerini kapıda karşılayan Kaan Koçdemir ve annesi bir süre polis ekipleriyle sohbet etti. Ziyaret hakkında konuşan Kaan Koçdemir, “Mutlu oldum, polis abilerim ve ablalarıma teşekkür ediyorum buraya kadar gelmişler. İyi ki varlar diyorum. Pandemi sürecinde ders çalışıyorum, kitap okuyorum, oyun oynuyorum, piyano çalıyorum. Bu şekilde zaman geçiyor” dedi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin ziyarette bulunduğu başka bir adres, erken doğum nedeniyle yürüyemeyen 8 yaşındaki Fadime Özdamar’ın evi oldu. Annesi Tuğba Özdamar ile birlikte polis ekipleriyle sohbet eden Fadime Özdamar verilen hediyeler ve ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti. 

“SÜREKLİ FİZİK TEDAVİSİ GÖRÜRSE FADİME YÜRÜYECEK”
Fadime Özdamar’ın annesi Tuğba Özdamar da kızının sağlık durumu hakkında konuştu. Eşi vefat ettiği için kızının tedavisini tek başına yapamadığını belirten Özdamar, “Polislerimizden Allah razı olsun. Kızım için fizik tedavi almak istiyoruz. Erken doğum nedeniyle yürüyemiyor, eşim tedavi ettiriyordu ama vefat edince tedavisini ben tek başıma yaptıramadım. O yüzden yarım kaldı tedavisi. Doktorlar, sürekli fizik tedavisi görürse Fadime yürüyecek diyorlar ama sigortamız olmadığı için tedavisini alamıyoruz” dedi.

“BU ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Ev ziyaretlerini gerçekleştiren ekibin başında bulunan Komiser Tayfur Akar ziyaretlerle ilgili olarak ailelerden olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. Ziyaretlerin devam edeceğini belirten Akar şöyle konuştu;
“Sayın il emniyet müdürümüzün talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak bu zorlu süreçte evden eğitim gören engelli kardeşlerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Onlara bu dönemde moral ve motivasyonlarının artması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü adına küçük hediyeler verdik. Ailelerimiz çok mutlu oluyorlar bizi karşılarında gördüklerinde. Onların bu mutluluğu için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Görüntü dökümü
Polis ekiplerinin binaya girmesi
Polis ekiplerinin çocuklar ve aileleriyle sohbeti
Ziyaret edilen çocuklar röportaj
Komiser Tayfur Akar röportaj

=====================

9- (ÖZEL) YANGINI BIRAKIP GAZETECİYE SALDIRDILAR

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA)
Sultangazi’de bir apartmanın girişinde bulunan elektrik panosunda yangın çıktı. Yangını görüntülemek isteyen basın mensubuna saldıran 3 kişiye polis güçlükle engel oldu.
Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi 2114 Sokak’ta dün akşam saat 21.30 sıralarında bir apartmanın girişinde bulunan elektrik panosunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların uyarısı üzerine bazı bina sakinleri kendilerini dışarı atarak, itfaiyeye haber verdi. 
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Bina sakinlerinden üç kişi yangını görüntülemek isteyen basın mensubuna küfür ve hakaret edip, saldırmak istedi. Polisin ve sağduyulu vatandaşların müdahalesiyle saldırganlar uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü:
———
-Yangından görüntü
-Sokağa dökülenyler
-Basın mensubuna saldıranlar
-Polisin engel olması

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!