Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- THODEX SORUŞTURMASI; YAZILIMCI ORAL ÇINAR HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) THODEX soruşturmasında şirketin yazılımcılarından şüpheli Oral Çınar, savcılık ifadesinin alınmasının ardından, adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Thodex soruşturması kapsamında firari bulunan Oral Çınar, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Çınar, burada savcıya ifade verdi. Savcılık, ifade vermesinin ardından ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ ve ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti. Şüpheli Oral Çınar, hakimliğe sevk edilirken kendisini çeken basın mensuplarına tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Cep telefonu görüntüsü
-Şüphelinin hakimliğe sevki
-Şüphelinin basın mensuplarına el hareketi yapması

=================

2- Ek bilgilerle yeniden//THODEX SORUŞTURMASI; FİNANS UZMANI SİBER ŞUBE’DE

-Rana Azap’ın nişanlı olduğunu belirten kişi bir süre karakolun önünde bekledi.

Reklam Alanı

Halil YILMAZ-Mustafa ESEN-Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL (DHA) 
Thodex soruşturmasında hakkında gözaltı kararı bulunan ve şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap’ın emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi. Mevcutlu bir şekilde adliyeye getirilen Azap, savcılık talimatıyla Gayrettepe Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınmak üzere önce Maltepe Cumhuriyet Karakolu’na götürüldü. 
Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden gelen polis ekipleri, şüpheli Azap’ı karakoldan alarak Gayretepe’deki şubeye götürdü. 
Savcılığın şüpheli Azap’ın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Görüntü dökümü  
——————
-Rana Azap’ın polis tarafından çıkarılması
-Polis otosunun polis merkezinden ayrılması
-Polis merkezi önünde Rana Azap’ı bekleyen arkadaşı

=================

3- THODEX SORUŞTURMASINDA 3 KRİTİK İSİMDEN 2’Sİ  YAKALANDI 

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) KRİPTO para borsası Thodex’le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ile  yazılımcı Oral Çınar yakalandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ifadeleri alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer’in bu işte yalnız olmadığını, firari şüpheli şirket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlattılar. Şüpheliler dolandırıcılıktan haberdar olmadıklarını ama bu durumun Özer’in de aralarında olduğu şirket yöneticilerinin ortak planı olduğunu savundular. İfadeler sonrası, yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer’in eşi Zuhal Özer’in soruşturmada 3 kritik isim olduğu belirlendi.
Şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap ve şirketin yazılımcısı  Oral Çınar yakalandı.  Oral Çınar’ın Sarıyer’de gözaltına alındığı öğrenildi. İki şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

====================

4- (Geniş haber) FATİH’TE KOLONLARINDA ÇATLAKLAR OLUŞAN 4 KATLI BİNA BOŞALTILDI (Havadan görüntülerle) 

Ersan SAN -Murat SOLAK-Uğur ŞAHİN / İSTANBUL (DHA) FATİH’te 4 katlı binanın kolonlarında çatlaklar oluştu. Dış cephesindeki sıvaların da döküldüğü binada oturanlar tahliye edildi. 50 senelik bir yapı olduğu öğrenilen bina belediye ekipleri tarafından mühürlendi. 
Fatih Ayvansaray Mahallesi Sulu Sokak’ta bulunan yaklaşık 50 senelik bir yapı olan Saray Apartmanı’nda sıvaların döküldüğünü gören mahalle sakinlerinin uyarısıyla vatandaşlar apartmanı boşaltı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, zabıta ve itfaiye güvenlik önlemi alarak binada yaşayanları çıkarttı. Mumhane Caddesi ve Sulu Sokağını trafiğe kapatan yetkililer apartmanı mühürledikten sonra incelemelere devam ediyor. 

SIVALAR AŞAĞIYA İNDİ 
Yoldan geçerken binanın yıkılma tehlikesini ilk fark eden Hamdi Dereci, “Ben oradan geçerken namaza gidiyordum sıvalar olduğu gibi indi aşağıya. Ben bağırdım kimse duymadı. Zillere bastım çalışmıyordu. Komşular bağırdı. Herkes dışarıya çıktı” dedi. 

YANDAKİ EK BİNADA SORUN VAR
Apartman sakini Şükriye Erkaç, “Komşum bana telefon açtı. Sizin duvarlar yıkılıyor dedi. Sonra dışarıya çıktım dışarıya. Duvarlar yıkılıyor 6 senedir burada oturuyorum hiç böyle bir şey yaşanmadı. İçeride kolonlarda yaşanmadı. Yandaki ek binada sorun var” diyerek yetkililerden yardım istedi.  

Görüntü dökümü:
———————
-Havadan görüntüler
-Yıkılma tehlikesi olan apartman detay 
-Hamdi Dereci Röp 
-Şükriye Erkaç Röp 
-Haber detay 

====================

5- (ÖZEL)  ESENLER’DE 9 DAİRELİ 3 KATLI BİNANIN KOLONLARI ÇATLADI, EV SAHİPLERİ YAKINLARINA SIĞINDI
 
Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) Esenler’de 9 daireli 3 katlı binanın kolanları ile duvarlarında son 10  günde çatlaklar oluştu. Bina sakinleri de korkuyla evlerinden çıkıp, akrabaları ile komşularına sığındı.
Esenler Tuna Mahallesi Bağcılar Caddesi üzerinde bulunan 26 yıllık 3 katlı binanın kolonları ile duvarlarında derin çatlaklar oluşmaya başladı. Binanın yıkılmasından korkan ev sahipleri de 10 gündür akrabaları ile  komşularında kalıyor.
Bina sakinlerinden olan Fatma Alemdar, “Çatır çatır bütün kolonlar patlıyor, herkes dışarıda. İçeri giremiyoruz, herkes kaçtı komşulara, akrabalara. Belediye gelip bakmıyor, biz 10 gündür her yere bildiriyoruz ama kimseden ses çıkmıyor. Gelip bakın biz ölmedenö dedi.
Binaya 1,5 önce kiracı olarak taşındığını, şimdi yeniden ev aradığını anlatan Tuğba Dolu da “Taşınak için bir sürü masraf yaptım, bir sabah komşu gelip; ‘kolonlar patladı’ dedi. 10 gündür ev arıyorum ev yok. Evler ateş pahası nereye gideceğim? Kaynanamın evinde kalıyorum. Çıkıp sadece eşyalarımızı alıp, hemen iniyoruzö dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———-
Binadan görüntü
Kolonlardan çatlaklardan görüntü
Bina sakinleri röportaj

==================

6- YILDIZ PARKI’NDA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Burçak BOZKUŞ – Osman BAKIR – Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) – Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü’nün önünde bulunan havuzun yosunlarla kaplı olması ve içinde ölü martılar bulunması tepki topladı. Havuzun içler acısı halinin yer aldığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.
Beşiktaş Yıldız Parkı içerisinde bulunan Çadır Köşkü önündeki havuzun yosunlar ve çöplerle dolu hali, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından görüntülenip, yayınlandı. Bir kişi de dün akşam sosyal medya hesabında içerisinde ördek, kaplumbağa bulunan havuzda ölü martı görülen görüntüyü paylaştı. Tepkiler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışması başlattı. Parkta yürüyüş yapanlar ise yosunlarla kaplı havuzun bir an önce temizlenmesi gerektiğini söylerken, oluşan görüntünün parka yakışmadığını belirtti.

“BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMAMIŞ”
Parka sık sık geldiğini belirten Yeşim Yılmaz, “Burası temizlenecektir diye düşünüyorum. Buraya sık sık gelirim. İlk kez böyle görüyorum. Yosun olması buradaki eksiklik mi birinin kabahati mi bilmiyorum. Çok sevdiğim bir park. Burayla ilgili bir çalışma yapılacaktır diye düşünüyorum” dedi. Parkta eşiyle yürüyüş yapan Erdoğan Uğurlu ise, “Havuzda martı ölüsü gördük geçen biz. Buraya hep geliyoruz. Temizlenebileceğini düşünüyorduk, gördüğüm kadarıyla temizlemeye başlamışlar” diye konuştu. 
Bir başka vatandaş ise, “Biz de gezmeye geldik. Şu an farkettim görüntüyü. Bu manzarayla karşılaştık, içimiz buruk oldu açıkçası. Yosun dolu. Temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
-Havuzun havadan ve yerden görüntüleri
-İçindeki canlılardan ve çöplerden detaylar
-Vatandaş röpleri
-Sosyal medya paylaşımları
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

====================

7- (ÖZEL) ÜSKÜDAR’DA ARAÇ SAHİPLERİNİN KİLİMLİ BATTANİYELİ DOLU ÖNLEMİ

Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL,(DHA) METEOROLOJİ’nin İstanbul için öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli yağış uyarısının ardından Anadolu Yakası’nın bazı ilçelerinde dolu yağışı olabileceğini düşünenler araçlarının üzerine kilim, battaniye ve bezler koyarak önlem aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden öğleden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış ve dolu uyarısı yapıldı. Meteorolojiden yapılan açıklamada su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Uyarıda olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Meteorolojinin uyarısının ardından Anadolu Yakası’nda özellikle daha önce dolunun vurduğu Üsküdar’da araçların üzeri battaniye, kilim ve bezler konularak önlem alındı. Dolu önlemi aldığını söyleyen Mustafa Türk, “Üsküdar’da daha önce dolu yağışı yaşandığı için araçlar çok fazla zarar gördü. Bizde zarar görmesin diye battaniye ile kapattık. Bizde böyle önlem almaya çalıştık” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————-
-Dolu önlemi alan araçlar
-Battaniye, kilim ve bezlerle örtülen araçlar
-Araç sahibi ile röp
-Genel ve detay görüntüler

====================

8-(Özel) – 112 ACİL’İN MOTORİZE EKİPLERİ HAYAT KURTARIYOR

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ-/ İSTANBUL -( DHA)  – Yaralılara ilk müdahalede her dakika hayati önem taşıyor. Bu amaçla İstanbul’da kurulan 112 motorize ekipleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde görev alıyor. Motorize ekipler, trafik yoğunluğu ya da sokağın dar olması nedeniyle ambulansın ulaşamadığı yaralılara, saniyeler içinde ulaşıp hayat kurtarıyor.
Kazaların ardından yaralılara ilk müdahalede her dakika hayati önem taşıyor. Bu amaçla kurulan 112 motorize ekipleri, 1 yıldır araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde aktif görev yapıyor. Motorize ekipler, trafik yoğunluğu ya da sokağın dar olması nedeniyle ambulansın ulaşamadığı yaralılara, saniyeler içinde ulaşıp, hayat kurtarıyor.

“YARALIYA İLK MÜDAHALEYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
İlk müdahale için 112 motorize ekiplerinin çok önemli olduğu söyleyen İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Ümit İncesu, “112 motorize ekiplerimizin amacı özellikle halkımızın yoğun olarak kullandığı meydanlarda, trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve ambulansın gecikeceği noktalarda ilk müdahaleyi yapabilmek. Bu noktalara 112 motorize ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Arkadaşlarımız ambulansın geleceği süre içerisinde yaralıya ilk müdahaleyi yapıyor. 112 motorize ekipleri bir iki dakika bile olsa kritik anlarda ilk müdahaleyi yapma adına çok önemli” dedi.

“DARP, TRAVMA, VE KALP KRİZİ GİBİ VAKALARDA OLDUKÇA ÖNEMLİLER”
112 motorize ekiplerinin bir eğitim sürecinden geçtiğini belirten İncesu, “122 motorize ekiplerimizin hepsinin motosiklet ehliyeti var. Bunun yanı sıra ekibimiz emniyet birimlerinden beş haftalık bir eğitim aldı. Genellikle hayatı tehlikesi olan, darp, travma ve kalp krizi gibi vakalarda çok daha büyük fark yaratıyorlar. Çünkü bu gibi vakalarda ilk müdahalenin bir iki dakika bile gecikmiş olması büyük olumsuzluklara sebep olabiliyor. Motorize ambulans, doğası gereği her yerde kullanılabilecek bir ekip değil. Doğru ve uygun noktanın seçilmesi oldukça önemli. Şu an bizim ekibimiz Beyoğlu ve Taksim civarında görev yapıyor” diye konuştu.

“PANDEMİ DE ASILSIZ İHBARLARINDAN MUZDARİP DURUMDAYIZ”
Asılsız ihbarların oldukça fazla olduğunu söyleyen Ümit İncesu, “Pandemide asılsız ihbarlardan çok muzdarip durumdayız. Pandemi sürecinde de oldukça sık asılsız ihbarlar gelmeye devam ediyor. Tabi herkesin sağlığı kendisi için önemli. Ancak acil vakaların olmadığı durumlarda bile ısrarla acil olduğunu söyleyen vatandaşlarımız oluyor. Halkımızdan pandemi sürecinde asılsız ihbar konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

“BAGAJDA AMBULANSTA BULUNAN BÜTÜN TIBBİ CİHAZLAR MEVCUT”
İnsan hayatında saniyelerin bile çok önemli olduğunu söyleyen 112 motorize ekibinde görevli paramedik Ufuk Çelikoğlu, “Ambulansın gidemediği yerlerde en hızlı şekilde vakaya ulaşmaya çalışıyoruz. Zaten motor kullanmayı biliyordum. Gerekli eğitimleri de aldıktan sonra başvuru yaptım, başvurum onaylandı ve göreve başladım. Bu süreçte unutamadığım olaylar da oldu. İstiklal Caddesi’nde genç bir şahıs kalp krizi geçiriyordu. Ambulanstan önce hastaya ilk müdahaleyi ben yaptım. Ortalama 40 saniyede vakanın yanındaydım. Motosikletimizin bagajında bir ambulansın alabileceği bütün donanımsal tıbbi cihazlar mevcut.” ifadelerini kullandı.

“ORTALAMA BİR YA DA İKİ DAKİKADA VAKALARIN YANINDA OLABİLİYORUZ”
112 motorize ekibinde görevli paramedik Hasan Sağlam ise, “Bu göreve başlamadan önce motosiklet kullanmayı biliyordum. Bizlerin insan hayatına kısa sürede müdahale etmemiz önemli. Bir ambulansın ortalama vakaya ulaşım süresi dört veya beş dakika civarında biz bu süreyi daha da kısa hale getiriyoruz. Ortalama bir ya da iki dakikada vakaların yanında olabiliyoruz. Vakaların yanında bizi gören vatandaşlar bizi trafik polisi ya da zabıta sanıyor. Hatta bize hastayı ne ile taşıyacaksın diye soranlar bile var” dedi.
Pandemi döneminde yaptıkları işin daha önemli olduğunu dile getiren 112 motorize ekibinde görevli paramedik Ömer Cümen, “Ambulansların insanlara yetişemeyeceği, ulaşım sürelerinin yoğunluktan uzayacağı dönemlerde biz motosikletli ekipler olarak çok daha hızlı vakaya intikal etmekteyiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————
-İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Ümit İncesu röportajı
-112 motorize ekibinde görevli Ömer röportajı
-112 motorize ekibinde görevli Hasan Sağlam röportajı
-112 motorize ekibinde görevli Ufuk Çelikoğlu röportajı
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT)
-112 motorize ekibinden görüntüler
-Motosikletli sağlık çalışanının Beyoğlu’nda yaralıya müdahalesi

==================

9- (ÖZEL) PENDİK MARİNA’DA TEKNE VE YAT SAHİPLERİNİN DENİZ SALYASI İSYANI

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ-Murat KORKMAZ / İstanbul DHA – PENDİK Marina’yı deniz salyası sardı, tekne ve yat sahipleri zarar gördüklerini söyledi. Yat sahibi Levent Aslan, “Teknelerin su emisyonlarının bulunduğu bölgelerden girdiği takdirde motorlara hararet yaptırarak, motorların yanmasına kadar zarara yol açabiliyor” dedi.
Deniz salyası olarak bilinen müsilaj, Marmara Denizi’nde görülmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde deniz suyunu tamamen kaplayarak, deniz canlıları için tehlike oluşturan, balıkçıların sezonu erken kapatmasına neden olan deniz salyası Pendik Marina’da ise, milyonluk tekne ve yatları da sardı. Sahipleri, deniz salyasının tekne ve yatlara da zarar verdiğini söyledi.

“MOTORLARI YAKIYOR”
Yat sahibi Levent Aslan, “Yaklaşık 20 gündür bu vakayla karşı karşıyayız. Denizin sadece bu bölgesinde değil, Kalamış’tan Tuzla’ya kadar olan sahil şeridinde, rüzgara bağlı olarak burada toplanıyor ya da geri gidiyor. Devamlı bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Buna bir çözüm arıyoruz açıkçası. Teknelerin su emisyonlarının bulunduğu bölgelerden girdiği takdirde motorlara hararet yaptırarak, motorların yanmasına kadar zarara yol açabiliyor. Aynı zamanda kirlilik ve koku yapıyor. Bu bölgedeki birçok balık ölüyor” dedi.

“FİLTLERİ TIKIYOR”
Bir başka yat sahibi ise, “Bu kirlilik bir aydır var. Şu anda bu denizin ürettiği planktonların çoğalması sebebiyle oluşan doğal bir olay. İnşallah gideceğini umuyoruz. Bir yandan marina toplamaya çalışıyor. Ama tabi çok yetersiz kalıyor. Bir yandan ürüyor, bakteri türü şeyler bunlar. Denizin kirliliğinden de oluşan malzemelerden de kaynaklanan şeyler. Beraber birleşince çok kötü bir oluşum oldu denizde. Bu tekne sevenleri çok kötü bir duruma soktu. İnsanlar bu yaz nasıl denize gireceklerini düşünüyorlar. Ana makine emişlerinde, jeneratör emişlerinde, deniz suyu devir daimini tıkma söz konusu. Filtreleri tıkıyor, her hafta tıkama sonucu açıyoruz filtreleri söküyoruz. Meşakkatli ve devamlı masraflı bir iş. Filtre temizliği derken usta çağırıyorsun. Benim elimden geliyor kendim yapıyorum. Elinden gelmeyenler ne yapacak? Devamlı malzeme getirtip, usta çağıracaklar. Bu vaziyette devamlı masraf. Bu boyutta, 18 metre civarında bir tekne, yılda 60 bin lira civarında bağlama parası ödüyor. Bunun haricinde elektrik ve su masraflarıyla birlikte bu 70 bin lirayı geçiyor” diye konuştu

Görüntü Dökümü
————–
-Pendik marinada bulunan tekne ve yatlar
-Yatların aralarında biriken deniz salyaları
-Marinanın havadan görüntüsü
-Muhabir anons (Gamze ŞİMŞEK)
-Yat sahipleri ile röp
-Genel ve detay

======================

10-  ŞİŞLİ’DE FİLM STÜDYOSUNDA YANGIN ÇIKTI; ÇALIŞANLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ
 
Yılmaz OKUR – Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA) – ŞİŞLİ’de bulunan film stüdyosunda çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi. Kendilerini dışarı atan çalışanlar gözyaşlarına hakim olamazken, yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Şişli Yazarlar Sokak üzerinde bulunan film stüdyosunda saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, film stüdyosunda dekor çalışması sırasında kaynak yapılırken yangın çıktı. Kıvılcımlar kısa sürede dekorları tutuşturunca içerisi duman altında kaldı. Çalışanların ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Dumanlar arasında kalan çalışanlar, kendilerini dışarı attı, bazı çalışanlar gözyaşı döktü. Dumandan etkilenen iki kadına, olay yerine gelen ambulansta oksijen verildi. Bahçede bulunan iki kedi ise çalışanlar tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen Mecidiyeköy ve Beşiktaş itfaiye ekipleri yangını söndürerek kontrol altına aldı. Binada duman tahliye çalışması devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
Olay yerinden görüntü

Dumandan etkilenen çalışanlar

2 kadına oksijen verilmesi

Yangından kurtarılan kediler

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi

2 kadın ağlaması 

Genel ve detaylar

===============================

11- (ek bilgiyle)  ŞİŞLİ’DE AYNI SOKAKTA 45 GÜNDE 30 HIRSIZLIK İDDİASI

– Emniyet başvuru olmadığını açıkladı.

Yalın ONAT – Osman BAKIR/İSTANBUL(DHA) ŞİŞLİ, Mecidiyeköy Mahallesi Kekik Sokak’ta, iddiaya göre 45 günde yaklaşık 30 hırsızlık olayı yaşandı. Kendilerini bezdiren hırsızlara karşı nöbet tuttuklarını söyleyen sokak sakinleri, yetkililerden yardım istedi. Yaya olarak gelen iki kişinin sokaktaki kamera açısını değiştirmesi ve motosikletle gelen iki kişinin park halindeki motosikletin sepetini çalmaları güvenlik kamerasına yansıdı. Emniyet ise hırsızlık iddialarıyla ilgili polis merkezine herhangi bir başvuru olmadığını açıkladı.
Sokak sakinlerinin iddiasına göre, Mecidiyeköy Mahallesi Kekik Sokak’ta 45 günde 30 hırsızlık olayı meydana geldi. Sokağa dadanan hırsızların para ve çeşitli eşyalar çaldığını dile getiren sokak sakinleri, iki gün önce güvenlik kameralarının yönlerinin değiştirilip hırsızlık yapılması üzerine nöbete başladıklarını söyledi. Sokak sakinleri, kendilerini bezdiren hırsızlara karşı yetkililerden yardım istedi. Yaya olarak gelen iki kişinin sokaktaki kamera açısını değiştirmesi ve motosikletle gelen iki kişinin park halindeki motosikletin sepetini çalmaları güvenlik kamerasına yansıdı.

“KAMERANIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRİP BURADA 4-5 EVE GİRMİŞLER”
Sokak sakinlerinden Sebahattin Öztürkler “Saat 5’te işe gidiyordum, pantolon gördüm bir evin önünde, ev sahibi Osman’a seslendim, uyuyordu, uyandırdım.  ‘Ne oldu?’ dedi. ‘Eve hırsız girmiş’ dedim. Pantolonun cebine baktı, ‘abi 3 bin lira param gitmiş, laptopum gitmiş cep telefonu gitmiş’ dedi. Kameramanın yönünü değiştirmiş. Şuan burada 4-5 eve girmişler” dedi. 

“HIRSIZLIK VAKALARI 45 GÜNDE 30’U GEÇTİ”
Sokak sakinlerinden Recep Karaman da, “Can güvenliğimiz sıkıntıda. Buraya gelenler madde bağımlısı, kendinden geçmiş halde geliyor. En son gördüğüm olay, sabah 7’de sırtında 51 ekran televizyonla biriyle karşılaştık dedim ki ‘hayırdır?’ o da bana dedi ki, ‘çöpte buldum çalışıyor’ dedi. Tek sıkıntımız elbise, pahalı eşya değil; artık can güvenliğimiz tehlikeye girmek üzere. Benim gördüğüm kadarıyla hırsızlık 45 günde 30’u geçti” diye konuştu.

“BİZİM EVE GİRDİKTEN SONRA GECELERİ NÖBET TUTMAYA BAŞLADIM” 
Evine hırsız giren Berkay Ergen “Üçüncü katta otur oturmamıza rağmen tırmanıp evimize girdiler. Şans eseri babaannem uyandı. Babaannem uyanınca hiçbir şey alamadan çıktılar. Ayakkabıları çaldılar, telefonları çaldılar, laptopları çaldılar, televizyon çaldılar, emniyet güçlerinden yardım istiyoruz. Bizim eve girdikten sonra nöbet tutmaya başladım” şeklinde konuştu.

EMNİYET: BAŞVURU YOK
Öte yandan emniyet müdürlüğü yetkilileri ise, polis merkezine herhangi bir başvuru olmadığını belirttiler.

Görüntü Dökümü 
——————–
Mahalleli ile röp. 
Hırsızların güvenlik kamerası görüntüleri 
Hırsızların güvenlik kamerasını döndürme anları
Mahalleden detaylar 
Evlerden detaylar 

==================

12- TÜRKAN SAYLAN ÖLÜMÜNÜN 12. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yalın ONAT – Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL, (DHA) PROF. Dr. Türkan Saylan ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı.  
Türkan Saylan’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başındaki anma törenine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri, sevenleri ve öğrenciler katıldı. Anmaya gelen kişiler mezara çiçek bıraktı. Ardından ÇYDD üyeleri Türkan Saylan’ın mezarı başında konuşma yaptı.  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel “Türkan Hoca öğrettikleri ile yaptıklarıyla asla ölmedi, bu ülkede yaşıyor. Gençlerin kalbinde yaşıyor, öğretilerinde yaşıyor, biz büyüklerin yaptıkları işlerde yaşıyor” dedi. Ayşe Yüksel, “Eğitimli her kadının bu Cumhuriyet’e borcu var’ diyerek yaptıklarını, öğrettiklerini biz de hayata geçirmeye gayret ediyoruz.Covid-19’u yaşadığımız bugünlerde Türkan Saylan’ın lepra mücadelesi aslında Covid-19 mücadelesi için çok iyi bir örnek. Covid-19 bulaşıcı bir hastalık, yaşam koşullarının kötü olmasıyla daha hızlı bulaşan bir hastalık, aynı zamanda sosyal bir hastalık” şeklinde konuştu.  

Görüntü dökümü
—————————-
Türkan Saylan’ın mezarından detaylar 
Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümü için toplananlardan detaylar 
Ayşe Yüksel ile röp.
Genel ve detaylar

=============

13- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE TARTIŞTIĞI KARDEŞİNİ BACAĞINDAN SİLAHLA VURDU

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de bir kişi tartıştığı kardeşini bacağından vurdu. Olay sonrası kayıplara karışan ağabeyi yakalamak için polis çalışma başlattı.
Olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında Malkoçoğlu Mahallesi 312 Sokak’ta bulunan bir binanın beşinci katında yaşandı. İddiaya göre, F.Ç. ve B.Ç. (25) arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine ağabey F.Ç., yanında bulunan silahla kardeşi B.Ç.’ye bir el ateş etti. B.Ç., sağ bacağına isabet eden mermiyle yaralanıp, yere yığılırken, F.Ç., olay yerinden kaçtı. Baba oğlu B.Ç.’ye bez parçasıyla tampon yaptı. Daha sonra B.Ç., apartmanın girişindeki merdivenlere kadar inip ambulansın gelmesini bekledi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan B.Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı. B.Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis her yerde kaçan F.Ç.’yi arıyor. 

Görüntü dökümü:
———————-
-B.Ç.’nin merdivenlerde oturması
-Polislerin B.Ç ile beklemesi
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Ambulansa bindirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

===============

14- (ÖZEL) ARNAVUTKÖY’DE İKİ ARKADAŞIN İLGİNÇ KÖPEK KURTARMA OPERASYONU 

Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA) ARNAVUTKÖY’de içindeki yiyeceği almaya çalışırken kafası plastik kavanoza sıkışan sokak köpeğini iki arkadaş kurtardı. İki arkadaşın ilginç köpek kurtarma operasyonu cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Olay, Arnavutköy Tayakadın Mahallesi’nde meydana geldi. Piknik yapmak için Tayakadın Mahallesi’nde bulunan yazlık evlerine giden Bayram Çetin ve Burhan Berçin isimli iki arkadaş, bir köpeğin kafasının plastik kavanoza sıkıştığını gördü. Nefes almakta zorlanan köpeği kurtarmak için iki arkadaş zamanla yarıştı. Kaçan köpeği Bayram Çetin yakalarken kavanozu tutup etrafında dönmeye başladı. Bu şekilde köpeğin başı kavanozdan çıkmazken, Burhan Çetin köpeği tuttu. İki arkadaştan biri köpeği tutarken diğeri kavanozu çekerek köpeği kurtardı. Köpek kurtulduktan sonra koşarak kaçtı. O anları ise ikilinin başka bir arkadaşı cep telefonu ile kaydetti.

“GEÇ KALSAYDIK KURTULMASI İMKANSIZDI”
Bayram Çetin kurtama anlarını şöyle anlattı: “Bir anda köpek karşımıza çıktı. Kafasında bir şişe vardı. Bir yere oturmuştu. Ben nefes alamayıp öldüğünü düşündüm. Sanırım şişenin içinde bir yemek artığı veya bir et parçası vardı. Onu almaya çalışırken kafası içine sıkışmıştı. Kendisine yöneldiğimde kalkıp kaçmaya başladı. Koştuk, yetişmeye çalıştık. 2-3 dakika boyunca peşinden koştuk. Birkaç dakika daha geç kalsaydık gerçekten kurtulması imkansızdı. Öncelikle çevirerek çıkarmaya çalıştım. Çıkmadığını ve köpeğin zarar göreceğini görünce arkadaşım hemen yardımcı oldu. Daha sonra şişeyi çıkardık.” 

Burhan Berçin ise, “Benim arkam dönüktü. Farkında değildim. Baktım bir bağrışma var. Arkadaşım bayram köpeğin olduğu yere doğru koştu. Ben başka bir şey olduğunu düşündüm. Baktım köpeği tutmuş, kafasında bir şişe var. Köpeği çevirerek çıkarmaya çalışıyor. Bunu gördükten sonra bende koşarak yardımına gittim. Köpek artık yalpalıyordu. Sanki son dakikalarını yaşıyordu. Köpeğin boynundan tuttum ve şişeyi çıkardık. Köpek biraz zarar gördü. Ama kafasındaki pet şişeyi çekmemiz gerekiyordu. Elimizden başka bir şey gelmiyordu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştığımız için bizde çok tecrübeli değildik. Nefes alamadığı için şişenin içi buhar olmuştu. Çok şükür çıkardık” şeklinde konuştu. 

Görüntü dökümü:
———————-
-Köpeğin kaçması
-Köpeğin kafasındaki şişeyle kaçması
-Köpeği yakalamaya çalışmaları
-Köpeğin kafasındaki şişeyi çekerek çıkarmaya çalışmaları
-Köpeğin şişe çıkarılınca kaçması
-Bayram Çetin ile röportaj
-Burhan Berçin ile röportaj

===============

15- RUS SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ 

Haber-Kamera:Özgür EREN-Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA)
Rusya’nın Kuzey filosuna ait savaş  gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne açıldı. Savaş gemisinin geçişine sahil güvenlik botu eşlik etti.
Geçtiğimiz aylarda Ukrayna ile Rusya arasında gerilimin ardından Rusya Baltık ve Kuzey filosuna ait 4 gemiyi Karadeniz’e göndermişti. 
Rus Donanması’nın 031 Borda numaralı Kuzey Filosuna ait ‘Alexander Otrakovsky’ adlı savaş gemisi saat 14.00 sıralarında Karadeniz’den ayrılarak İstanbul Boğazına giriş yaptı. Savaş gemisinin boğaz geçişine sahil güvenlik botu da eşlik etti. 
Rusya yaklaşık 1 ay sonra Karadeniz’de  Baltık ve Kuzey filolarına ait 4 savaş gemisinden birini Karadeniz’den çekmiş oldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Rus savaş gemisinden genel ve yakın detaylar 
-Rus savaş gemisinden detay görüntü 
-İstanbul Boğazından detay görüntü
-Sahil güvenlik botundan detay görüntü
-Genel ve detaylar 

==================

16- BEYOĞLU’NDA 2 AYRI EĞLENCE MEKANINA BASKIN: 38 KİŞİYE 129 BİN 280 LİRA CEZA

İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU’nda 2 ayrı eğlence mekânına düzenlenen baskında 38 kişiye 129 bin 280 lira idari para cezası uygulandı. Ruhsatsız olduğu için mühürlenen eğlence mekânlarına yapılan baskın anları kameraya yansıdı. Beyoğlu İlçesi Hüseyinağa Mahallesi’nde bulunan 2 eğlence mekânına bu gece 03.30 ve 04.50 sıralarında baskın yapıldı. Baskında, eğlence mekânlarının koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken açık olduğu, yüzde 50 kapasitesinin üzerinde müşteri bulundurduğu, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 38 kişinin de sosyal mesafe kurallarına aykırı bir şekilde bir arada bulundukları tespit edildi. Koronavirüs tedbirlerini ihlal eden 38 kişiye 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesi gereğince toplam 129 bin 280 lira  idari para cezası işlemi uygulandı. Ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen her iki iş yeri zabıta görevlileri tarafından mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Görüntü dökümü:
————–
Eğlence mekânlarından görüntü
Genel ve detaylar 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!