Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1-  KIZ KULESİ’NİN KARŞISINDAKİ AĞAÇLARI KESERKEN YAKALANDILAR

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA – ÜSKÜDAR’da biri kadın 4 kişi, Kız Kulesi’nin karşısında bulunan ağaçları keserken yakalandı. 
Üsküdar’da Kız Kulesi’nin hemen karşısında sahilde yer alan ağaçlar, gece saat 02.00 sıralarında 1’i kadın 4 kişi tarafından ellerindeki motorlu testerelerle kesildi. İhbar üzerine olay yerine zabıta ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, ağaçları kesen kişileri ellerinde 3 motorlu testere ile yakaladı. Zabıta ekipleri tarafından haklarında tutanak tutulan kişiler, polise teslim edildi.  Şüphelilere, “sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal”  ve “kamu malına  zarar vermekten” toplam 4 bin 27’şer lira para cezası kesildi. İfadeleri alınan 4 kişi hakkında soruşturmanın sürdüğü de kaydedildi

“NİYE KESTİKLERİNİ SÖYLEMİYORLAR”
Üsküdar zabıta ekipleri ağaçların kesildiği yere gelerek inceleme yaptı. Kesilen ağaç dalları ve parçaları ekipler tarafından temizlendi. 
Üsküdar Zabıta Müdür Yardımcısı İbrahim Kocaoğlu, “Sabaha kadar olan nöbetçi ekiplerimiz var. İhbar geliyor, polis ile beraber müdahale ediyorlar hemen. Saat 02.00’da biri kadın toplam 4 kişi, ağaçları keserken ekiplerimizce yakalandı. Biz kişiler hakkında belediye uygulama yönetmeliğine göre zabıt tuttuk, para cezası da verilecek. Ayrıca bu kişiler karakola götürülüp adli işlem başlatıldı. Toplam ikisi büyük olmak üzere 6 tane ağaç kesmişler. Niye kestiklerini söylemiyorlar. Sonuç itibari ile adli soruşturma sonucunda belli olacak” diye konuştu.

“BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ” 
Olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “Gece 02.15’te Kız Kulesi’nin karşısında, 3 kişiyi ellerinde hızarlarla yakaladık. Maalesef 2 yetişkin ağacı kesmişler, diğerlerini kesemeden yakalandılar. Tutanak tuttuk, polise teslim ettik. Bunu yapan insan olamaz. Yenilerini dikecek, bu zorbalığın da peşini bırakmayacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———–
-Kesilen ağaçlar
-Ekiplerin çalışmaları
-Ağacın kesilen parçalarının kaldrılması
-Kız kulesinden görüntü
-Üsküdar Zabıta müdür yardımcısı İbrahim Kocaoğlu ile röp
-Elektirikli testerelerin fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

=================

2-  (ÖZEL)- AKM’NİN İÇİNDE SON DURUM; KOLTUKLAR TAKILIYOR, İSKELE SÖKÜLÜYOR…

– Taksim’de tamamlanmak üzere olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nin içindeki son durum görüntülendi

–  805 kişilik bir tiyatro salonu ve kubbeli opera salonunda seyirci bölümünün zemin çalışmaları tamamlandı. İki salona da koltuklar yerleştirilmeye başlandı. 

– Tiyatro salonunda krem rengi koltuklar kullanılırken opera salonunda ise bordo renk tercih edildi. Salonların sahnelerinde ise hummalı çalışma devam ediyor. 

Gülseli KENARLI – Ali AKSOYER – Buğra BENLİOĞLU – İbrahim MAŞE / İstanbul, (DHA) – TAKSİM’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nin yapımında son aşamaya gelindi. Seyirci alanları tamamlanan, kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başlayan AKM’deki son durum havadan ve içeriden görüntülendi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019’da temeli atılan Taksim’deki AKM’nin yapımına hızla devam ediliyor. Kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yüzde 86’sının tamamlandığı söylediği AKM’deki çalışmalarda ince işçilikler tüm hızıyla sürüyor. 

KOLTUKLAR TAKILDI 
Taksim Meydanı’ndan gözüken fin cephe yapımının yüzde 70’i tamamlanan AKM’nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları sürüyor.  805 kişilik bir tiyatro salonu ve kubbeli opera salonunda seyirci bölümünün zemin çalışmaları tamamlandı. İki salona da koltuklar yerleştirilmeye başlandı. Tiyatro salonunda krem rengi koltuklar kullanılırken opera salonunda ise bordo renk tercih edildi. Salonların sahnelerinde ise hummalı çalışma devam ediyor. 

İSKELELER SÖKÜLMEYE BAŞLANDI 
Kırmızı renkte yapılan opera salonun devamsa kubbesi tamamlandı. Salonun içinde bulunan iskelelerin söküm işlemlerine bugün başlandı. Salonun sahnesinde ise çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 

RESTORANIN EŞSİZ MANZARASI 
Binanın 13 katına yapılacak olan restoran bölümü ise ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Çalışmaların hızla sürdüğü bu bölümde, İstanbul Boğazı, Kız Kulesi ve tarihi yarımada restorandan panoramik olarak görülebiliyor. Restoran bölümünde ise kaba inşaatın tamamlandığı görülüyor. 

ÇATIDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
AKM’nin çatısında ise çalışanların güvenlik önlemlerini yüksek seviyede aldığı görüldü. Çalışanlar halatlarla kendilerini bağlayarak işlerini sürdürüyor. AKM’nin çatısında ise yapımı süren Taksim Camii ve Taksim Meydanı manzarası görülüyor. 
Atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonlarında da çalışmalar hızla sürüyor. Fayans zeminlerin yapımında sona gelinen tuvaletlerde ise çalışmalar tamamlanmak üzere.

AKM HAKKINDA 
Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM’de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları yer alacak.

Görüntü Dökümü: 
——————
/HAVADAN GÖRÜNTÜLER/ 
– Opera salonunun içinden görüntüleri
– Opera salonun dışından görüntüler
– Binanın dış cephe çalışmalarından görüntüler
– Binanın havadan görüntüleri
– Detaylar 

/AKTÜEL GÖRÜNTÜLER/
– Tiyatro salonundan görüntüler
– Çalışmalardan görüntüler
– Sahnenin görüntüsü
– Sandalyelerin görüntüsü
– Opera salonundan görüntüler
– Çalışmalardan görüntüler
– Opera salonun sahnesi 
– Seyirci bölümünden görüntüler
– Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI) 
– Sandalyelerin görüntüsü
– Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI) 
– Restorandan görüntüler
– Restoranın manzarası
– Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI)
– Çalışmalardan görüntüler
– Çatıdan görüntüler
– Taksim Meydanı’ndan görüntüler
– Çatıda çalışanların güvenlik önlemleri
– Binanın dış cephesinden yapılan çalışmalar 
– Detaylar 

======================

3- KÖPEĞİ EZEN AKADEMİSYENİN DAVASI: “ARACIN HİÇ DURMADAN DEVAM ETTİĞİ İZLENMİŞTİR”

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) MALTEPE’de 14 Mayıs 2020’de otomobiliyle üzerinden geçtiği “Max” isimli köpeğin ölümüne neden olduğu iddiasıyla “Mala zarar verme” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Doç. Dr. Birsen Ocaklı’nın davasında bilirkişi raporu mahkeme ulaştı. Raporda, “Aracın sağ ön kısmının tümsekten geçer gibi yükseldiği izlenmiştir. Aracın hiç durmadan veya yavaşlamadan devam ettiği izlenmiştir” denildi. Sanık Ocaklı, “30 yıldır meslek onurum doğrultusunda konuşuyorum, canlı yaşatmak benim görevim. Kesinlikle kasten bir canlı zarar vermediğimi tekrar beyan ediyorum” dedi. Duruşma tanık dinlenmesi için ertelendi. 
Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Birsen Ocaklı ve avukatı Nafiye Ceylan katıldı. Duruşmada müşteki avukatı Yasemin Babayiğit de yer aldı. Hakim, mahkemeye görüntülere ilişkin bilirkişi raporu geldiğini söyledi. Söz konusu bilirkişi raporunda sanığın kullandığı aracın sağ ön tekerleğinin köpeğin üzerinden geçtiği, sağ arka tekerleğin ise köpeğe çarparak kamera görüş alanından çıktığı belirtildi. Raporda “Aracın sağ ön kısmının tümsekten geçer gibi yükseldiği izlenmiştir. Aracın hiç durmadan veya yavaşlamadan devam ettiği izlenmiştir” ifadeleri kullanıldı. Sanık avukatı Nafiye Ceylan görüntüleri izlediklerini belirterek, “Çarpan kişi doktor olunca olay baya büyüdü” dedi. Bunun üzerine söz alan şikayetçi avukatı Yasemin Babayiğit, “Normal vatandaş çarpsa da böyle olurdu, meslek önemli değil” şeklinde konuştu. Avukat Ceylan müvekkilinin köpeğin üzerinden tamamen geçmediğini öne sürerek “O yüzden tümsek hissiyatı vermesi normal. Tamamen üzerinden geçse araç sıçraması daha yüksek olurdu. Biz de çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

“SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Şikayetçi avukatı Babayiğit ise “Raporda aracın 30-40 cm kadar yükseldiğini görüyoruz. Sanık beyanında taş veya tümsek üzerinden geçtiğini düşündüğünü söylemiş. 3-4 metre önündeki bir hayvanı görmeme ihtimali yok. Kasten yapmıştır, hayvanın üzerinden geçtiğini fark etmesine rağmen durmamıştır. Köpek aracın ön tarafındadır, köpeğin kör noktada olma ihtimali yoktur. Pişmansızlığı da açık ve net ortadadır. Fail 3-4 metre önündeki bir canlıyı görmediğini, hissetmediğini söylüyor. Bu şahsın toplum içinde bu kadar serbest dolaşabilmesi toplum güvenliği açısından endişe duymama sebebiyet veriyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİZ”
Sanık avukatı ise “Müvekkilim aracı yüksek araçtır. Müvekkilim oturduğu pozisyonun sağ tarafında aracın önünde yerde yatan köpeği görmemiştir. Köpek müvekkilimin kör noktasında kalmıştır. Müvekkilim bir tümsek üzerinden geçtiğini düşünmüştür. Müvekkilin kasten bilerek isteyerek köpeği ezdiğinin düşünülmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Müvekkilim talihsiz yerde yatan köpeği görmemiştir. Biz hayvan düşmanı değiliz. Biz hayvan için üzüldük. Müvekkilim hala psikolojik tedavi görmekte. Biz bu olayın kaza olduğunu düşünüyoruz. Yanlış anlaşılmak istemiyoruz” diye konuştu.

“CANLI YAŞATMAK BENİM GÖREVİM”
Söz alan tutuksuz sanık Birsen Ocaklı, ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek “Ben pandemi döneminde hekim olarak çalışırken bu olayı yaşadım. Böyle bir olayı yaşadığımı da sonradan öğrendim. Ben yaşatmak için çalışırken bir canlının yaşamını bilerek alacağımı kabul etmiyorum. Bu olay sosyal medyada düşene kadar ben kesinlikle izin kullanmadım” ifadelerini kullandı. Sanık Ocaklı şöyle devam etti: “30 yıldır meslek onurum doğrultusunda konuşuyorum canlı yaşatmak benim görevim. Kesinlikle kasten bir canlı zarar vermediğimi tekrar beyan ediyorum” dedi. Tanık dinlenmesi için duruşma ertelendi.

İDDİANAME
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Birsen Ocaklı’nın, müşteki Alev Eda Okutan Sarıbeyliler’in 14 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası’na bıraktığı 5 yaşındaki kangal cinsi köpeği aracı ile ezerek ölümüne neden olduğu belirtiliyor. Video görüntülerinde şüpheli Ocaklı’ya ait aracın yol üzerinde uyuyan köpeğin üzerinden sert bir şekilde geçtiği belirtilen iddianamede, bu olayda yaralanan köpeğin daha sonra öldüğü belirtiliyor. İddianamede, Ocaklı’nın, “Mala zarar verme” suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

Görüntü dökümü:
————————-
-Arşiv 

==================

4- KOCAELİ’DE ÖLDÜRÜLEN AVUKAT İÇİN ADLİYEDE ALKIŞLI EYLEM

Özden ATİK / İstanbul DHA KOCAELİ, Gebze’de öldürülen avukat Ersin Arslan için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir grup avukat alkışlı eylem yaptı. Avukatlar adliyenin Atrium alanında toplandı. Alkışlı protesto yapan grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-cep telefonundan avukatların eylemi
================
İSTANBUL- ÇATALCA’DA TIR’A ÇARPAN KAMYONUN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ-1

Ersan SAN / İSTANBUL (DHA) ÇATALCA Kuzey Marmara Otoyolu’nda kamyon sürücüsü henüz bilinmeyen bir nedenle önünde seyreden TIR’a çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada kamyon sürücüsü 33 yaşındaki Kenan Çerçi hayatını kaybetti.

Görüntü dökümü:
————
-Kaza yerinden görüntüler 

===================

5- BAKAN KASAPOĞLU: ALLAH BU MİLLETE TEKRAR İSTİKLAL MARŞI’NI YAZDIRMASIN

Esma MURAT – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL,(DHA) – GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “100. Yılında İstiklal Destanı Genç Gönüllüler Buluşması” programına katıldı. Burada konuşan Kasapoğlu, “Üretken gençlerimiz ile yarınlar çok daha aydınlık olacak. İstiklal Marşı’mızın 100. yılı vesilesiyle başlattığımız faaliyetlere devam edeceğiz. Ülke olarak güçlü yarınlara birlikte yürüyeceğimizi temenni ediyorum. Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı’nı yazdırmasın” dedi. 
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen organizasyonda konuşan Bakan Kasapoğlu “İstiklal destanımızın 100. yılındayız. Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandığı müddetçe bu aziz milletin başı asla yere eğilmeyecektir. Bu aziz coğrafyayı bize vatan kılan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Mehmet Akif deyince aklımıza İstiklâl Marşı geliyor. Bir milletin düşüncesini, hissiyatını ortaya koyan mısraların sahibi olmak Akif’i anlamlı kılan özelliklerden biri. Akif sadece İstiklâl Marşı ile değil pek çok yazısı, düşüncesi ve şiiri ile milletimizin gönlünde taht kurmuştur” dedi.

“AKİF’İN SESİ VE İNANCIYLA YETİŞEN NESİLLER BU ÜLKENİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR”
Bakan Kasapoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Akif sadece milletimiz için değil, tüm mazlum milletler için bir İstiklâl ve hürriyet kahramanıdır. Akif’in sesi ve inancıyla yetişen nesiller bu ülkenin en büyük teminatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, ‘İstiklal Marşımız, 84 milyonu buluşturan bir millî mutabakat metnidir.’ O yüzden 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kutlanması kararı bizlere ayrı bir mutluluk veriyor.” Gençlere inancının tam olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Yürüttüğümüz görevleri, gençliğimiz adına vekaleten yürütüyoruz. İnanıyoruz ki kutlu coğrafyanın yarınları da siz değerli gençlere emanet. Bizlerin görevi sizleri sadece yarınlara hazırlamak değil, bu günlerde de aktif görev almanızı sağlamak. Bu güzel gençler bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. İnanıyoruz k gençlerimiz ecdadımızın mukaddes emanetini daha yukarılara taşıyacaktır. Üretken gençlerimiz ile yarınlar çok daha aydınlık olacak. İstiklal Marşımızın 100. yılı vesilesiyle başlattığımız faaliyetlere devam edeceğiz. Ülke olarak güçlü yarınlara birlikte yürüyeceğimizi temenni ediyorum. Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı’nı yazdırmasın” diye konuştu. Program Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın video konferans yoluyla gerçekleştireceği konuşma ile sona erecek.

Görüntü dökümü: 
————————
-Programdan görüntüler 
-Bakan Kasapoğlu konuşması 
-Genel ve detay görüntüler

===================

6- KUMAR OPERASYONUNDA YAKALANMAMAK İÇİN SAMAN DOLU ÇUVALLARIN ARASINA SAKLANAN KİŞİ KAMERADA 

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)- FATİH’te polisin kumar oynayanlara yaptığı baskında bir kişi üst kattaki saman dolu çuvalların arasına saklandı. Polis binada yaptığı aramada kişiyi yakaladı. O anlar kameya yansıdı. 
Olay, geçen gün Mimar Hayrettin Mahallesi Bali Paşa Yokuşu üzerinde bir kahvehanede yaşandı. Saat 22.30 sıralarında kumar oynandığı ihbarı alan Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, kahvehaneye operasyon düzenledi. 1’i kahvehane sahibi olmak üzere 28 kişiye, kumar oynamaktan 37 bin 408 lira, koronavirüs tedbirleri kapsamında 97 bin 132 lira, toplamda 134 bin 540 lira cezai işlem uygulandı. Kahvehanenin ruhsatsız olduğu tespit edilmesi üzerine, bölge zabıta ekipleri olay yerine gelerek iş yerini mühürledi. Kahvehane sahibi ise polis merkezine götürüldü. 

POLİSTEN SAKLANMAYA ÇALIŞTI 
Yapılan operasyonda bazı kişilerin, polislere yakalanmamak için kahvehanenin üst katında bulunan saman dolu çuvalların arasına saklandı. Polisin binada yaptığı aramalarda bir kişi çuvalların arasında yakalandı. O anlar polis kamerasına yansıdı. 

Görüntü dökümü:
———————
-Gizlenen kişinin yakalanma anları 
-Mekanda bulunan kişiler
-Kumar Makinesi

==================

7- PENDİK’DE OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ 

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)  Pendik’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarıyla atlattı.  
Kaza, Ömerli – Kurnaköy yolu Uzundere mevkiinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi.  Ömerli istikametinde ilerleyen Ertuğrul Yılmaz yönetimindeki 11 DG 246 plakalı otomobil, hava yağışı  nedeniyle kayganlaşan yolda,  sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle şarampole devrildi. Sürücü Yılmaz kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemi aldı. Hafif sıyrıklarla kazayı atlatan sürücü Yılmaz, ambulansta tedavi edildi. Jandarma ekipleri ise kaza yerinde incelemelerde bulundu. Ekiplerin incelemelerin ardından şarampole devrilen otomobil, çekici yardımıyla çıkarıldı.
Jandarma ekipleri kaza ilgili soruşturma başlattı.  
Sürücünün kaza yaptığını duyan arkadaşı Volkan Akdeniz “Kazada herhangi bir yaralı yok. Bir anda kontrolden çıkarak uçuruma uçmuş arkadaş” dedi 

Görüntü Dökümü 
———————-
-Kaza yeri 
-Otomobilden detaylar 
-Jandarma ekiplerin çalışması 
-Sürücünün arkadaşıyla röp. 
-Sürücü cep telefonuyla konuşması (Siyah kapşonlu) 
-Genel ve detaylar 

================

8- İETT OTOBÜSÜNDE MASKE TARTIŞMASI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL (DHA) Arnavutköy-Eminönü seferini yapan İETT otobüsünde bir yolcu ile otobüse maskesiz bindiği öne sürülen, İETT görevlisi arasında tartışma çıktı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği o anlar yolcu tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
Olay geçtiğimiz gün, Arnavutköy-Eminönü seferini yapan İETT otobüsünde meydana geldi. İETT’de şef olduğu iddia edilen bir kişi ile bir yolcu arasında maske takma tartışması çıktı. İETT görevlisinin maske takmadan otobüse bindiğini söyleyen yolcu bu sırada telefonuyla kayda girdi. İki taraf birbirlerinden şikayetçi olacaklarını söylerken, otobüs şoförü gerginliği sonlandırmaya çalıştı. İETT görevlisi, tartışma sırasında kendisine tepki gösteren başka bir yolcuyu vatan haini olmakla suçladı. Yolcularla uzun süre tartışan amir, otobüs şoförüne “Polisi gördüğün anda dur” şeklinde talimatlar verdi.
Yaşanan tartışma anları kameralara yansırken bir süre sonra tarafların, sakinleştikleri görüldü.

HES KODU OLMAYAN YAŞLI KADINI OTOBÜSTEN İNDİRDİLER
Bir diğer tartışma Arnavutköy’de oldu. Otobüse binen yaşlı bir kadın HES kodu olmayınca, otobüsten indirilmek istendi. Otobüs şoförünün yanı sıra yolcular da yaşlı kadına tepki göstererek, otobüsten indirmek istedi. Yaşlı kadın otobüsten inene kadar otobüs hareket etmedi.

DURAKTA DURMADIN TARTIŞMASI 
Bir başka tartışma da Başakşehir, Sultangazi arasında sefer yapan otobüste oldu. 2 gün önce 78C Fenertepe Yunus Emre Mahallesi hattında çalışan otobüsün şoförü ile kadın yolcu arasında, ‘durakta durmadın’ diye tartışma çıktı. Tartışmaya diğer yolcular da dahil oldu. Otobüs şoförünün “Durakta durmak zorunda değiliz” dediği öne sürülürken, tartışma bir süre sonra sonlandı.

Görüntü dökümü:
————–
Tartışma anlarına ait görüntüler

=================

9- ESENYURT’TA, BAVUL İÇİNDE YARIM MİLYON LİRALIK UYUŞTURUCU YAKALANDI

Ersan SAN – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, Nijerya uyruklu oldukları öğrenilen kişilere ait adreslere yapılan operasyonda, bir bavulun içinde değeri yaklaşık 500 bin lira olan bonzai yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan 1’i kadın 5 yabancı uyruklu şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Narkotik ekipleri, Namık Kemal Mahallesinde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin gece saatlerinde uyuşturucu satışı yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler, şüphelileri takibe aldı. Polis ekipleri, şüphelilerin 2 farklı adreslerde uyuşturucu sakladığını belirledi. Eşzamanlı olarak 2 adrese düzenlenen operasyonda bazanın altındaki bavulun içinde yaklaşık değeri 500 bin lira olan 16 kilo 500 gram ağırlığında bonzai maddesi, satışa hazır halde uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyonda1’i kadın olmak üzere 5 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 4 şüpheli çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi.

Görüntü dökümü:
-Polislerin ev içindeki aramaları
-Bir dolabın içinde uyuşturucu yakalanması
-Baza altında bulunan bavulda yakalanan maddeler
-Dolabın içinden çıkan uyuşturucu maddeler
-Yakalanan maddelerin sergilenmesi

==============

10 – ŞİŞLİ’DE “MERYEM ANA” FİGÜRLÜ AHŞAP TABLO ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) – ŞİŞLİ’de denetimler sırasında durdurulan bir araçta, “Meryem Ana” figürü bulunan iki kapaklı ahşap tablo ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alınırken, arama yapılan aracın arka koltuk bölmesinde tablonun çıkarılma anı kameraya yansıdı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlileri, dün Şişli Odessa Bulvarı üzerinde genel asayiş denetimleri esnasında şüphelenerek durdurulan bir aracın içerisinde arama yaptı. Aramalarda aracın arka koltuğunda bulunan bölmede havluya sarılı şekilde, “Meryem Ana” figürü bulunan iki kapaklı ahşap tablo ele geçirildi. Araçta bulunan S.A. ve A.Ç. gözaltına alındı.  Şüpheli S.A. ifadesinin ardından savcılık talimatları doğrultusunda serbest bırakıldı. Şüpheli A.Ç. hakkında da  “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen tablo ise incelenmek üzere Kültür Bakanlığı’na bağlı Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Denetimde ele geçirilen tablonun görüntüsü
-Araç arka koltuk bölmesinde tablonun bulunma anı görüntüsü
-Yakalanan şüphelilerin gözaltı görüntüsü
-Genel ve detaylar

=================

11- DOLANDIRICILIKTAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN İRANLI ŞİŞLİ’DE YAKALANDI

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) ŞİŞLİ’de, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Azerbaycan ile İran’da gayrimenkul dolandırıcılığı yaptığı belirlenen İran uyruklu şüpheli Farzad F. (41) yakalandı. Kimseyi dolandırmadığını söylediği öğrenilen şüpheli, adliyeye sevk edildi. 
Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Azerbaycan ve İran’da gayrimenkul dolandırıcılığı yaptığı belirlenen ve Interpol tarafından  kırmızı bültenle aranan şüpheli Farzad F.’nin adresini tespit etti. Polis ekipleri, şüpheliyi Şişli’de ikamet ettiği adreste yakaladı. Şüphelinin emniyetteki sözlü ifadesinde, “Ben o ülkelerde çok fazla inşaat işi yaptım. Herkese yaptıklarımı teslim ettim. Kimseyi de dolandırmadım.” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Şüphelinin adliyeye sevk anı

=================

12- İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ÇANAKKALE ZAFERİ PROJESİ ‘DİNLE YOLCU’

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,  (DHA) ÇANAKKALE Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda kurulan bilboardlarda yayınlanan videolarla zaferin nasıl kazanıldığı terminaldeki yolculara anlatılıyor.
İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, Çanakkale’yi geçilmez kılan ve istiklâl mücadelemize zemin hazırlayan destansı mücadeleyi günümüze taşımak amacıyla “Dinle Yolcu” isimli projeyi Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü vesilesiyle hayata geçirdi.  15-19 Mart tarihleri arasında İstanbul Havalimanı terminalinde zaferin günümüze ulaşan destanlarıyla billboard etkileşimi üzerine kurulu proje yolcuların büyük ilgisini gördü. Çanakkale’de o döneme kadar görülmüş en büyük donanmaya “Dur Yolcu” diyerek geçit vermeyen kahraman askerlerimizden Seddülbahir Kahramanı Yüzbaşı Yusuf Kenan, Anafartalar’da 56. Fırkada erkek kılığına girerek mücadele eden Hatice Hanım ve Kayserili Mehmet’in zafer esnasındaki duyguları terminal içerisindeki yolculara İngilizce ve Türkçe alt yazılarla anlatılıyor.

YÜZ TANIMA SİSTEMİYLE YOLCULAR O ANLARI YAŞIYOR
Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle havalimanına kurulan billboardların içerisine yüz tanıma cihazı ve gopro kameralar eklendi. Ardından billboard çevreleri siper ve bayraklar ile süslendi. Eğer yolcular billboardlara odaklanmaz ise sabit görsel olarak afiş ekranda duruyor. Eğer kullanıcı billboardların karşısına geçerek 5 saniye billboarda baktığında yüz tanıma cihazı sayesinde tablodaki kahraman hareketleniyor ve dinle yolcu diyerek savaş esnasındaki hikayesini anlatmaya başlıyor.

Görüntü dökümü
-İÇ Hatlardaki bilboardlardan görüntüler
-Yolcuların kahramanların destanlarını anlatan videoyu izlemesi
-Asker selamı veren çocuklar
-Dış Hatlardaki bilboardlardan görüntüler
-Yabancı yolculardan görüntüler
-Detay görüntüler

=================

13- İSTANBUL’DA KORSAN KİTAP OPERASYONU

-60 BİN ÜNİVERSİTE DERS KİTABI ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul(DHA) İstanbul’da 2 ilçede 3 ayrı adrese eş zamanlı korsan kitap operasyonu düzenlendi. Baskında 60 bin 384 korsan kitap ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı. Operasyon anları kameralara yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri, Sarıyer ve Kâğıthane’de bulunan 3 ayrı adreste bulunan depolara operasyon düzenlendi. Depolara yapılan baskınlarda, 58 bin 804 adet bandrolsüz (korsan) kitap, bin 580 adet sahte bandrollü kitap, 4 bin 519 adet yabancı dil ders cd-dvd’si, bin 200 adet kitaplara yapıştırılmaya hazır sahte bandrol, 40 bin adet kitap kapağı,3 adet cd çoğaltıcı olmak üzere toplam 106 bin 103 adet ürün ele geçirildi. Yakalanan kitapların , çoğunun tıp kitabı ve yabancı dil kitabı olduğu, bunların orijinal ve bandrollü olduğu iddia edilerek internet ortamında satışının yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, kitapların yurt dışından temin edilerek alıcıların kandırıldığı belirlendi. Baskında yakalanan şüpheli hakkında “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı. Ele geçirilen korsan kitaplar sergilendi.

Görüntü Dökümü
-baskın anı görüntüleri
-ele geçirilen kitapların görüntüleri
-Ele geçirilen kitapların emniyetteki sergisi
-genel ve detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!