Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

(ÖZEL) 
1- ESENYURT’TA ÜST GEÇİTTE SU BİRİKİNTİSİ VE ÇAMUR ÇİLESİ; ” SURVİVOR GİBİ… “

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)-  ESENYURT’ta bulunan Saadetdere metrobüs durağı üst geçidinde su birikintisi ve çamur nedeniyle burayı kullananlar zor anlar yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul, yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yağmur nedeni ile birçok noktada olumsuzluk yaşanırken, Esenyurt’ta bulunan Saadetdere metrobüs durağı üst geçidi su ve çamur altında kaldı. Sabah metrobüsü kullanmak isteyenler büyük zorluklarla yollarına devam edebildi. Suya ve çamura girmeden yürümek isteyenler, üst geçidin korkuluklarına tutunarak karşıya geçmeye çalıştı.

“MAYMUN GİBİ TUTUNARAK GİDİYORUZ”
Metrobüse binmek için korkuluklara tutunarak gitmeye çalışanlardan biri, “Buradaki köprü artık son zamanlarını yaşıyor. Ben burada ne zaman çalışma yapacaklar diye bekliyorum. Çok şükür bu hafta bir çalışma yapmaya başladılar ama vaziyet ortada. Normalde hafta sonu kısıtlamalarında vatandaş burayı kullanmıyorken çalışsalardı bitirecekleri işti. Şu anda vatandaşların hali ortada. Survivor yani gördüğün gibi. Maymun gibi tutunarak gidiyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:
———–
-Korkuluklara tutunarak gitmeye çalışanlar
-Suya basarak gidenler
-Su ve çamur birikintisi
-Üst geçidi kullananların birbirlerinin geçmelerini beklemeleri
-Rörtajlar

==========

Reklam Alanı

2- 15 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN 104 AMİRAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

Esma MURAT- Buğra BENLİOĞLU-Kubilay ÖZEV-Ahmet YEŞİLMEN/İSTANBUL,(DHA)- 15 TEMMUZ Derneği, bildiri yayınlayan 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.  
104 emekli amiralin yayınladığı bildiriye tepkiler devam ediyor.    15 Temmuz Derneği, bildiri yayınlayan 104 emekli amiral hakkında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. 

“DARBE HEVESLERİNİZ ARTIK BU ÜLKEDE MİADINI DOLDURDU”
Suç duyurunda bulunmadan önce adliyenin önünde açıklama yapan 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yenilmez, “Önceki gece bildiğiniz gibi 104 emekli Amiral Montrö Sözleşmesi bahanesiyle bir bildiri kaleme alıp yayınladı. Bu bildiride pek çok sayıklama ve hezeyanın ardından ‘aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve son olarak 15 Temmuz’da darbecilerin kullandığı sözleri hatırlatan bu tehdit dilini şiddetle kınıyoruz. 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayarak işgal girişimini engelleyen 251 şehidimizin aziz hatıraları, 2 bin 700’den fazla gazimizin görülmemiş cesareti, milletimizin basireti ve feraseti dün gibi aklımızdayken, bir gece yarısı böyle bir bildiri yayınlama cüretini gösteren emekli amirallere şunu söylüyoruz: Darbe hevesleriniz artık bu ülkede miadını doldurdu. Bu millet bir daha ne sizin ne de vesayet odaklarının bildirilerine papuç bırakmaz” dedi. 

“BİZİM DEMORASİ NÖBETİMİZ HİÇ BİTMEDİ, BİTMEYECEK”
Yenilmez açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün burada 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kim olursa olsun darbeye yeltenen, hatta aklının ucundan geçiren herkes artık hukuk önünde hesabını verecek. Bizim Demorasi Nöbetimiz hiç bitmedi, bitmeyecek. Milletimiz 15 Temmuz’da olduğu gibi milli iradeyi hiçe saymaya çalışan her girişime aynı kararlılıkla karşı duracaktır. 104 emekli amiralin bildirisi bizim nezdimizde hadsizliktir. Demokrasi nöbetimiz devam ediyor. 15 Temmuz’da nerde durduysak bugün de oradayız. Son olarak; şehit ailelerimiz, gazilerimiz, 15 Temmuz Derneği Yönetimi ve Danışma Kurulu adına şunu söylemek istiyorum. Son FETÖ’cü hesap verene, son darbeci yargılanana, son darbe heveslisinin hevesi kursağında kalana kadar mücadelemiz devam edecek” 
 
15 Temmuz Derneği tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda,  “Montrö, Türkiye’nin herhangi bir savaşta, savaşan taraflardan birinin yanında istemeden savaşa girmesini önleyen bir sözleşmedir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesi’nin tartışma konusu yapılmasına masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir” ifadeleri yer aldı. 

Görüntü dökümü:
——————
-15 Temmuz Derneği tarafından yapılan açıklama 
-Genel ve detay görüntüler 

=================

3- SOSYAL MEDYADA HAKARETLERİ NEDENİYLE TEPKİ GÖREN KİŞİ YAKALANDI

Ali TİNBEK / İSTANBUL, (DHA)- SOSYAL medya üzerinden Türk bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk ve 2015 yılında Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’a yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan A.Ş. yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, görüntülerde yer aldığı tespit edilen 18 yaşından küçük A.Ş.’yi Kağıthane’de yakalayarak gözaltına aldı. A.Ş.’nin, “5816 Sayılı Kanuna Muhalefet”, “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” , “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” ve “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçlarından bugün adliyeye  sevk edileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Şüphelinin emniyete getirilmesi
-Genel ve detaylar

================

4- ESENYURT’TA “ÇOCUK GÜRÜLTÜSÜ” NEDENİYLE İKİ KOMŞUSUNU ÖLDÜREN SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

* Eşi öldürülen Gönül Kurt; 

“Küçük 2 yaşındaki kızımda korkudan klozetin arkasına saklanmıştı. Bir ses yüzünden insan insanı öldürebilir mi? Şikayetçiyim”

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL (DHA) – ESENYURT’ta geçen yıl üst kattan gelen çocuk sesinden rahatsız olduğu için komşusunun evine çıkarak pompalı tüfekle 2 kişiyi öldüren ve bir kişiyi yaralayan sanık Akın Aydın ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Aydın, avukatı duruşmaya katılmadığı için savunma yapmadı.  Duruşmada ifade veren maktul Tuğrul Kurt’un eşi müşteki Gönül Kurt, “Olay gerçekleştiğinde ben 9 aylık hamileydim. Doğumuma 10 gün kalmıştı. Eşimi yerde görünce çığlık attım, sanık bana da tüfeği doğrulttu. Ben eve kaçtım, beni de öldürecekti. Küçük 2 yaşındaki kızımda korkudan klozetin arkasına saklanmıştı. Bir ses yüzünden insan insanı öldürebilir mi? Şikayetçiyim” dedi. 

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Akın Aydın getirildi. Öldürülen Tuğrul Kurt’un ailesi ve yakınları duruşmaya müşteki olarak katıldı. Sanık avukatı mazeret sunarak duruşmaya katılmadı. Sanık Aydın, avukatı duruşmaya katılmadığı için savunma yapmadı. 

“AĞABEY YAPMA ANNEM VURULDU DEDİM AMA BANA DA ATEŞ ETTİ”
Duruşmadaki ifadesinde olay  günü gece vardiyasından geldiğini ve o sırada uyuduğunu silah sesleri üzerine uyandığını söyleyen maktul Fadime Kurt’un oğlu müşteki Emrah Kurt, “Sanık bizim bir alt katımızda oturuyor. Silah sesine uyandığımda annem kapının arkasındaydı, kapıyı tutuyordu ‘Ateş ediyorlar kimse yok mu? yardım edin’ diye bağırıyordu. Sanık da üst üste kapının kilit kısmına ve ortasına pompalı tüfekle ateş ediyordu. Kapı yarı şekilde açıldı, sanık kapının arkasından anneme ateş etti, annem yere yığıldı. Sonra bana doğru yöneldi. Ben ‘Ağabey yapma, annem vuruldu’ dedim, ama bana da ateş etti. Ben sol omzumdan yaralandım. Bu olaylar saat 13.30 civarları oldu. Sanık önce ağabeyimi vurmuş, sonra bizim kapıya üst üste ateş etmiş. Ağabeyimi vurduğu anı görmedim. Ben yaralanıp yere düştükten sonra kendime geldiğimde ağabeyimin kapının önünde yattığını gördüm. Ağabeyim de bizim üst katımızda oturuyor. Sesler üzerine bizim kapıya doğru geldiğinde, sanık ağabeyime ateş etmiş. Bizim, sanık Akın Aydın ile bir husumetimiz yoktu. Kendisi 2 yaşındaki yeğenimin çocuk sesinden rahatsız olup eylemi gerçekleştirmiş. Ancak, ağabeyim bizim üstümüzde sanık ise bizim alt katımızda oturuyor. Ben gece vardiyasından gelmiştim, uyuyordum. Ses olmuş olsaydı önce o sesi ben duyardım” dedi.

“BENİ DE VURACAKTI”
Maktul Tuğrul Kurt’un eşi müşteki Gönül Kurt duruşmadaki ifadesinde eşinin normalde sabah 09.00’da işe gittiğini ancak, o gün uyuyakaldığını belirterek, “Eşim Tuğrul balkondaydı,o sıra şiddetli bir kapı çarpma sesi ardından üst üste silah sesleri duyduk. O an eşimle göz göze geldik ve fırladı gitti. Ben de 2 yaşındaki kızıma ‘Sen bekle, biz geliyoruz’ dedim, eşimin arkasından gittim. Olay saniyeler içerisinde gerçekleşti. Ben merdivenlerin yarısına kadar indiğimde eşimin yerde yattığını gördüm. Ben çığlık attım bana da tüfeği doğrulttu, ben eve kaçtım. Biraz daha orada dursaydım beni de vuracaktı. Bu olay yaşandığında ben hamileydim, doğumuma 10 gün kalmıştı. Eve döndüğümde kapıyı kilitledim, polisi ambulansı ve yakınlarımı aradım. Küçük 2 yaşındaki kızımda korkudan klozetin arkasına saklanmıştı” dedi.

“6-7 AY ÖNCE SANIK ‘ÖLDÜRTECEKSİNİZ KENDİNİZİ’ ŞEKLİNDE BENİ TEHDİT ETTİ”
Yaşanan olaydan 6-7 ay önce sanığın kendisini tehdit ettiğini söyleyen müşteki Gönül Kurt, “Sanığın annesi olaydan 6-7 ay önce beni yolda çevirdi; ‘Bir daha çocuğunu kayınvalidene göndermeyeceksin, ses geliyor, oğlum rahatsız oluyor’ dedi. Bana baya sinirlendi, ben de ‘Tamam ben de senin alt katına sizin de sesiniz onlara geliyor mu? diye soracağım’ dedim. Sorduğumda ‘Evet sesleri geliyor’ cevabını aldım daha sonra kapılarını tıklattım, ‘Bak sen bize laf ediyorsun ama sizin de sesiniz aşağıya geliyormuş’ dedim. O sıra oğlu yani sanık Akın Aydın geldi üstüme yürüdü. ‘Çıkacağım yukarı öldürteceksiniz kendinizi’ şeklinde beni tehdit etti. Bir ses yüzünden insan insanı öldürebilir mi? Şikayetçiyim” dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen maktul Tuğrul’un kapı komşusu olan Suriyeli Mahmut Arash, “Silah sesleri üzerine kapıyı açtım. Tuğrul Ağabey benim önümde, ben de arkasında aşağı iniyorduk.Tuğrul Ağabey vuruldu, ben de hemen yukarı kaçtım” dedi.  Duruşmada sanığın rahat tavırları ve zaman zaman tebessüm etmesi de dikkat çekti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İddianamede, sanık Akın Aydın’ın maktul Fadime Kurt ve oğlu Tuğrul Kurt’a karşı ‘Kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet, müşteki Emrah Kurt’a karşı “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Olayın nasıl gerçekleştiğinin de anlatıldığı iddianamede, sanığın iddiasına göre gürültü gelmesi üzerine av tüfeğini alarak üst kata çıktığı, burada maktul Fadime ile tartışmaya başladığı, Fadime’nin kapıyı kapatması üzerine sanığın kapının arkasında Fadime’nin olduğunu bilerek kapının orta ve kilitlenmesini engellemek için kilit bölgesine 5-6 el ateş ettiği anlatıldı.Kapının açılması üzerine sanığın, maktul Fadime ve oğlu Emrah’a ateş etmeye devam ettiği belirtilirken, sanığın maktul Tuğrul’a da birden fazla kez ateş ettiği kaydedildi. Sanığın emniyet ve sorgu hakimliğince verdiği ifadelerde üzerine atılı eylemleri gerçekleştirdiğini kabul ettiği de belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———————————
-ARŞİV

===================

5- EMRE AŞIK VE YAĞMUR AŞIK’IN BOŞANMA DAVASINDA TANIKLAR DİNLENDİ

Büşra ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)
ESKİ milli futbolcu Emre Aşık ve eşi Yağmur Aşık’ın çekişmeli boşanma davasında tanıklar dinlendi. Mahkemenin Yağmur Aşık’ın velayet talebini reddettiği öğrenildi.

İstanbul 10. Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmada davacı-karşı davalı olan Emre Aşık ve taraf avukatları yer aldı. Davalı-karşı davacı Yağmur Aşık’ın ise duruşmaya katılmadı. Davada gizlilik kararı olduğu için salona gazeteci ve izleyici alınmadı.

“YAĞMUR AŞIK’IN VELAYET TALEBİ REDDEDİLDİ”
Duruşmada Emre Aşık’ın getirdiği 2 tanığın dinlendiği öğrenildi. Duruşma sonrasında Emre Aşık’ın avukatı karşı tarafın velayet talebinin mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi. Duruşma eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Eski futbolcu Emre Aşık’ın anlaşmalı boşanma davası açtığı 8 yıllık eşi Yağmur Aşık, mahkemeye sunduğu dilekçe ile anlaşmalı olarak boşanmaktan vazgeçtiğini belirterek, karşı boşanma davası açmıştı. 3 çocuk annesi Yağmur Aşık, boşanmalarına ayrı yaşadığı eşinin ailesi ile 3’üncü bir kişinin neden olduğunu ileri sürmüştü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Emre Aşık’ın adliye koridorunda çekilen görüntüsü
-Genel ve detaylar 

==============

6- PLEVNE KAHRAMANI GAZİ OSMAN PAŞA KABRİ BAŞINDA ANILDI 

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL,(DHA)- PLEVNE kahramanı Gazi Osman Paşa, vefatının 121’inci yılında mezarı başında anıldı. 
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gazi Osman Paşa’nın Fatih Camii haziresinde bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş katıldı. Anmada Kur-an’ı Kerim okunmasının ardından Gazi Osman Paşa başta olmak üzere hayatını kaybetmiş komutanlar ve şehitler için dualar edildi.

“ASIL KOMUTANLAR TÜRK BAYRAĞINA SAHİP ÇIKAN KOMUTANLARDIR”
Anma törenine katılan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, “Allah kendisine rahmet eylesin. Milletimizin yiğit evlatları umarım 
Gazi Osman Paşa’yı aratmazlar. Programı gerçekleştiren değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Orada yaşamak, onun ismini taşımak benim için bir gurur. Onun gibi nesil yetiştirmek, onun gibi yöneticilere ve özellikle de komutanlara sahip olan bir ülkeyi yaşamak, görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gaziosmanpaşa’nın manevi torunu olduğunu belirten Saffet Gümüş, “Gazi Osman Paşa’nın torunlarıyız. Tokatlıyız. Tokatlı şehidimizi, paşamızı unutmadık. Onun torunu olmak bizim için bir onurdur, bir gururdur. Çünkü bu vatan için, bizler için, torunları için 145 gün mücadele etmiş, esir olmamıştır. Böyle komutanlara ihtiyacımız var bizim. Şu anda da görüyoruz dün 104 tanesi, adı komutan. Asıl komutanlar Türkiye’ye, Türk Bayrağına, devletine, milletine sahip çıkan komutandır. Gazi Osman Paşa gibi, Kazım Karabekir gibi, Gazi Mustafa Kemal gibi komutanlar olsun diyoruz. 121’inci yıl dönümü dolayısıyla 121 dakika burada saygı nöbeti tutacağız” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
——–
-Anma töreninden detaylar
-Vali yardımcısı konuşma
-Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı konuşma
-Saffet Gümüş ile röp
-Genel ve detay

================

7- KADIKÖY’DE MOTOSİKLETTE UNUTULAN CEP TELEFONUNUN ÇALINDIĞI ANLAR KAMERADA

Ali Kerem BENGİ – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL (DHA) Kadıköy’de park halindeki motosiklette unutulan cep telefonu, sokakta yürürken fark eden iki kişi tarafından çalındı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 
Olay, Hasanpaşa Mahallesinde geçen cumartesi gecesi meydana geldi. Motosiklette unutulan cep telefonunu sokakta yürüyen iki kişi fark etti. Biri motosikletin ön kısmında unutulan cep telefonu alırken, ikili daha sonra kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Görüntü Dökümü 
————
(Güvenlik Kamerası)
-İki kişi motosiklete doğru yönelmesi
-İki kişiden biri motosikletteki cep telefonu alması ve uzaklaşması 
-Genel ve detaylar 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!