Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A EVİNİN ÖNÜNDE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Gülseli KENARLI – Harun UYAHNIK – İSTANBUL DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 67. yaş günü dolayısıyla vatandaşlar evinin önünde doğum günü sürprizi yaptı.
Cuma gitmek üzere Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracını, konutunun yakında bulunan pastahanenin önünde, kendisini pasta ve çikolatayla bekleyen vatandaşları görünce durdurdu.
Aracından inen Erdoğan, doğum gününü kutlayan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  Pasta ve çikolata ikram edilen Erdoğan, teşekkür etti.
Erdoğan, doğum günü pastasını kestikten sonra camiye doğru hareket etti.

Görüntü Dökümü:
———–
-Erdoğan’ın makam aracını durdurması
-Açıklaması
-Pasta ikramı
-Detaylar

==================

2- KABE FOTOĞRAFININ YERE SERİLMESİ SORUŞTURMASI: 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ (1) 

Haber: Özden ATİK / İSTANBUL,(DHA)- BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılıkça, 2’si tutuklu 7 öğrenci hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
————–
-ARŞİV

==========================

3- BEYOĞLU’NDA POLİSİN KOVALADIĞI İKİ HIRSIZIN ESNAF TARAFINDAN YAKALANMASI KAMERADA 

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA)
Beyoğlu’nda farklı işyerinden hırsızlık yapan iki kişiyi polis kovaladı esnaf yakaladı. Esnafın hırsızları yakalama anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Taksim İpek Sokak üzerinde pazar günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki hırsız farklı işyerine girerek hırsızlık yaptı. Güvenlik kameralarını izleyen polisler, hırsızların eşkalini belirledi. Ara sokakta eşkale uyan iki kişiyi gören ekipler, şüphelileri kovalamaya başladı. O sırada polisin hırsızları kovaladığını gören esnaf da hırsızların peşine düştü. Kısa bir kovalamacanın ardından Ercan As iki hırsızı da yakaladı. Polisler gelerek hırsızları esnaftan teslim aldı.

HIRSIZ ESNAF KOVALAMACASI KAMERADA
İki hırsızın kaçma anı ve esnafın hırsızları kovalaması güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, polisten kaçan iki hırsızın esnaf tarafından kovalanması ve yakalanma anı görülüyor. Yakalanan iki hırsız polise teslim ediliyor.

KOŞARAK HIRSIZLARI YAKALADI
Bir işyerinde çalışan Musa Uçar “Mesaimiz bitmişti. İşyerinden çıktık giderken köşeden iki kişi geldi. Polis ‘yakalayın’ deyince arkadaşlar da ani bir refleks ile koşan kişileri yakaladı. Daha sonra polis geldi. Şüphelileri polise teslim ettik. Biz turizm de çalıştığımız için bu tür şeyler daha önce çok yaşandı. Bu olaylara çok kayıtsız kalınıyor. Bu noktada biraz daha hassasız. Acaba bir turiste karşı bir şey mi diye hareket ettik. Sonuç ne olursa olsun. Bizim için suçlunun yakalanması önemliydi. Suçluları yakalanıp polise teslim ettik. Arkadaşlarıma da emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BEN VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM
Hırsızları yakalayan Ercan As “Biz müdürümle işten çıktık eve giderken koşarak iki şahıs yaklaştı. Arkadan da biri onları kovalıyordu ‘Tutun ben polisim’ deyince ben o anki refleksle iki kişiyi yakaladım. Polisler geldi. Onlara teslim ettim. Polis tutun deyince hiç tereddüt etmedim. Hemen yakaladım. Ben vatandaşlık görevimi yaptım” diye konuştu. Esnaf tarafından yakalanan iki hırsız polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:
—————–
Güvenlik kamerası
Hırsızların koşması
Polisin hırsızların arkalarından koşturması
Esnafın hırsızların peşine düşmesi
Hırsızları yakalamaları
Polise teslim etmeleri
Aktüel görüntü
Hırsızları yakalayan esnaf ile röp.
Sokaktan görüntü
Genel ve detaylar

=======================

4- TAKSİM’DEKİ AKM’DE SON DURUM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Zeki GÜNAL – İstanbul DHA – TAKSİM’de yapımı yüzde 86 tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatı havadan görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019’da temeli atılan AKM’nin yapımı devam ediyor.
Taksim Meydanı’ndan gözüken fin cephe yapımının yüzde 70’i tamamlanan AKM’nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları sürüyor. Bina dışı ve çatı işleri tamamlanan AKM’nin yüzde 86’sı bitti. Binadaki çalışmalarda son durum havadan görüntülendi.
Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM’de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları yer alacak.

Görüntü Dökümü:
——–
-AKM inşaatındaki son durumun havadan görüntüler

========================

5- TAKSİM MEYDANI’NDAKİ CAMİ TAMAMLANMAK ÜZERE… SON DURUM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Zeki GÜNAL – İstanbul DHA – TAKSİM’de yüzde 99’u tamamlandığı belirtilen camideki son durum havadan görüntülendi.
Taksim Meydanı’nda temeli 17 Şubat 2017’de atılan camide sona yaklaşılıyor. Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanına sahip camideki çalışmalar havadan görüntülendi.
Genel işçiliğinin yüzde 99’u tamamlandığı kaydedilen caminin ana kubbesindeki göbek yazısı da bitti ve etrafı boyandı. Caminin içerisinin boyanmasıyla çevresindeki peyzaj çalışmalarına da devam edeliyor. Caminin ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Görüntü Dökümü:
———-
-Camideki son durum havadan görüntüler

=======================

6 – BEYLİKDÜZÜ’NDE UYUŞTURUCU SERASINA BASKIN KAMERADA

Ali Çağlar Tınbek/İstanbul(DHA) Beylikdüzü’nde polis ekipleri, binanın çatı katında uyuşturucu yetiştirilen seraya baskın düzenledi. Dün düzenlenen baskında, Hint keneviri ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı. Operasyon kameralara yansıdı.
Beylikdüzü Barış Mahallesi’nde bir binanın çatı katında uyuşturucu yetiştiriciliği yapıldığı ihbarını alan ekipler dün adrese operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, 8 parça halinde 5 kilo 250 gram esrar, 230 gram eroin, 19 kök hint keneviri, 1 adet hassas terazi, 2 adet termometre, 1 adet iklimlendirme LED cihazı, 2 adet havalandırma borusu, 2 adet reflektör, 1 adet balast ele geçirdi. Adreste bulunan O.E. (36) isimli şüpheli gözaltına alındı. Yakalan kişi “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti” suçundan adli makamlara sevk edildi.

Görüntü dökümü
-çatı katında ekilen uyuşturucu maddelerin görüntüleri
-uyuşturucu yetiştiriciliğinde kullanılan diğer malzemelerin ele geçirilme görüntüsü
-zanlının adli makamlara sevk görüntüsü
-genel ve detaylar

===================

7- İSTANBUL’DA TİCARETİ YASAKLANAN HAYVAN OPERASYONU

*Piton, Boa ve Hognose yılanı, Tarantula, Gecko, Çin Ejderi ele geçirildi

Erol DEĞİRMENCİ – Ali TINBEK / İSTANBUL , (DHA) İstanbul’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda ticareti yasaklanan çok sayıda sürüngen ve tarantula ele geçirildi.
Kadıköy ve Eyüpsultan’da yasak olan hayvan ticareti yapıldığı bilgisine ulaşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. 2 ilçedeki adreslere operasyon düzenleyen ekipler yaptıkları aramalarda 21 adet piton, 12 boa ile 3 Hognose yılanı, 4 Tarantula, 1 Gecko, 1 Savanna monitör, 1 Çin Ejderi, 40 yılan, 25 sürüngen ele geçirdi. Hayvanların ticaretini yapan kişiye 17 bin 400 lira para cezası kesilirken, canlılara el konuldu. Hayvanların hayvanat bahçesine götürüldüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
-Ele geçirilen yılanlar
-Ele geçirilen ender türdeki yılanlar
-Tarantula

=======================

8- İSTANBUL 2 NO’LU BAROSU’NDAN ÇAĞLAYAN’DA 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

Haber – Kamera: Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL 2 No’lu Barosu 28 Şubat sürecinin 24’üncü yılında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İstanbul 2 No’lu Barosu Başkanı Gönül Yıldız, “28 Şubat FETÖ’nün Paralel Devlet Yapılanmasının temellerini sağlamlaştırdığı gündür.” dedi
İstanbul 2 No’lu Barosu  İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı önünde 28 Şubat sürecinin 24’üncü yılı sebebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İstanbul 2 No’lu Barosu’na bağlı birçok avukat katıldı. Açıklamayı okuyan İstanbul 2 No’lu Barosu Başkanı Gönül Yıldız, “28 Şubat tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Toplumun kahır ekseriyetini kılcal damarına kadar etkilemiştir. 28 Şubat 1997’de, 9 saat süren MGK toplantısı sonrasında cunta zihniyeti irtica bahanesi ile ideolojik ve özgürlükleri daraltan şu an yaşadığımız birçok soruna neden olan kararları hükümete dikte etmiştir. Akabinde ülkede oluşturulan kaosa destek veren sivil görünümlü dikta destekçileri ile meşru hükümet düşürülmüş bu kararları uygulayacağını taahhüt eden yeni bir hükümet kurdurmuştur. 28 Şubat Türkiye’de yaşayan büyük bir kesimin, doğuştan sahip olduğu evrensel insan haklarının mevcut Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen ayaklar altına almıştır. 28 Şubat inanç özgürlüğünün yok sayıldığı, zulmün asker postal ve tanklarına malzeme yapılarak had safhaya ulaştığı, peygamber ocağı ordumuz ile aziz milletimizin karşı karşıya getirildiği günün adıdır. 28 Şubat bu memleketin çocuklarının başörtülü ve başörtüsüz diye ayrıştırılarak, yerlerde sürüklendiği, ağızlarının kapatıldığı gündür.” dedi.

“FETÖ’NÜN PARALEL DEVLET YAPILANMASININ TEMELLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDIĞI GÜNDÜR”
Yıldız şöyle devam etti:
“28 Şubat ikna odalarında sırf başörtülü diye üniversite öğrencilerinin geleceklerine ipotek altına aldığı günün adıdır. 28 Şubat imam hatiplerin kapısına kilit vurulduğu, imam hatipli öğrencilere üniversite kapılarının kapatıldığı gündür. 28 Şubat 61 yaşındaki Makbule İbrahimoğlu’nun imam hatipteki çocuklarının yanına gittiği için anayasal düzeni bozduğu iddiasıyla yargılandığı, kanser hastası Medine Bircan’ın başörtülü diye tedavi edilmeyip ölüme terk edildiği gündür. 28 Şubat FETÖ’nün paralel devlet yapılanmasının temellerini sağlamlaştırdığı gündür. Gelecek hayallerinin ellerinden zorla alındığı gündür. 28 Şubat binlerce başörtülü avukat, doktor ve öğretmenin kamuda ve özelde çalışmasına engel olunduğu, İslami terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla insanların tutuklandığı, birçok kimsenin polis otobüslerine doldurularak meçhule gönderildiği gündür” 

“ACILAR HALA YÜREKLERİMİZDE”
Yıldız, “Son yıllarda mevzuatımızda insan haklarına ilişkin demokratik düzenlemeler yapılmış, 28 Şubat’ın simgesi olan kamusal alanda başörtüsü yasağı sorunu çözülmüştür. Tam da toplumsal barışımız sağlanmışken, demokrasi ve insan hakları bağlamında büyük adımlar atmaya başlamışken 15 Temmuz’da FETÖ Silahlı Terör Örgütü hain darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak, Türkiye tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Bu hain darbe girişimini aziz milletimiz iman dolu göğsünü siper ederek durdurmuştur. Bu vesileyle 15 Temmuz günü şehit olan tüm vatandaşımızı rahmetle anıyor, gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz. Ülkemizin de 28 Şubat gibi 15 Temmuz gibi insan haklarının, adaletin, demokrasinin hiçe sayıldığı günleri bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz. 28 Şubat Türkiye siyasi tarihine sürülen kara bir lekedir. Sebep olduğu acılar hala yüreklerimizdedir. Bugün dolayısıyla, dünyada ve Türkiye’de yapılan tüm darbeleri, adalete, demokrasiye yapılan tüm saldırıları İstanbul 2 No’lu Barosu olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
——————–
Baro Başkanı açıklaması
Genel ve Detay

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!