Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1- BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA: RASİM ÖZTEKİN’İN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMAKTA VE DURUMU CİDDİYETİNİ KORUMAKTADIR 

Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL, (DHA) KALP krizi geçiren tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları açıklama yaptı.  Prof. Dr. Koçoğulları ” Ekmo cihazı eşliğinde hastayı koronel anjiyografi ünitemize aldık. Koronel anjiyografi ünitesinde tıkanmış olan damarına da stent uygulaması yapıldı. Hasta bu haliyle yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda şu an ekmo cihazı, intraortik balon desteğiyle entübe olarak takip edilmekte. Hastanın hayati tehlikesi bulunmakta ve durumu ciddiyetini korumaktadır.” dedi.
62 yaşındaki  Rasim Öztekin dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürüldü. Kadıköy’de bulunan Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Öztekin’in sağlık durumu ile ilgili hastanenin  Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sayın Rasim Öztekin dün öğle saatlerinde evinde fenalaşması üzerine eşi tarafından ilk müdahalesi yapılarak 112 ekiplerimize haber verilmiş. 112 ekipleri tarafından yerinde müdahalesi yapılan hasta en yakın Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürülmüş. Beykoz Devlet Hastanesi’nde ek müdahaleleri yapılan hastanın kardiyak durumunun stabilleşmemesi üzerine hastanemiz ile kontağa geçildi ve hastanemize getirildi. Dün öğlen saat 15.30 sıralarında hastanemizin acil servisine getirilen,  daha önceden kardiyak problemleri nedeni ile tedavi alan hastayı acilen ameliyata aldık. Ameliyathanede yapay kalp destek cihazı, geçici kalp destek cihazı ekmo dediğimiz cihazı bağladık. Ekmo cihazı eşliğinde hastayı koronel anjiyografi ünitemize aldık. Koronel anjiyografi ünitesinde tıkanmış olan damarına da stent uygulaması yapıldı. Hasta bu haliyle yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda şu an ekmo cihazı, intraortik balon desteğiyle entübe olarak takip edilmekte. Hastanın hayati tehlikesi bulunmakta ve durumu ciddiyetini korumaktadır.”

Görüntü dökümü 
—————–
-Hastaneden görüntüler 
-Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları açıklama

==========================

2 – (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) – ZEYTİNBURNU’NDA KARAYA OTURAN GEMİ SÖKÜLEREK PARÇALANIYOR

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA)  BU yılın ilk ayında Zeytinburnu sahilinde karaya oturan  Morini Limanına kayıtlı ve Comoros bayraklı gemi “STREAMLINE”  için karar verildi. Karaya oturduktan sonra büyük yarıkların meydana geldiği ve kurtarılma ihtimalinin bulunmadığı gemi için bugün yerinde bozum ve söküm işlemi başladı.
Marmara Denizi’nde şiddetli fırtınanın etkisiyle 29 Ocak’ta saat 15:45 sıralarında Zeytinburnu Ahırkapı’da Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı “STREAMLINE” isimli kargo gemisi sürüklenerek karaya oturmuştu. Boş olarak Ahırkapı Serbest Demir Alanında demirlemiş haldeyken sürüklenen gemi için yapılan incelemelerde “kurtarılamayacağıö raporu hazırlandı. Balık adamlar tarafından geminin alt kısmında yapılan çalışmalarda da yan bordada ciddi yarıklar olduğu, ambar kısmının tamamen su aldığı ve tamir edilmesinin mümkün olmadığı belirlendi.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yerinde bozum ve söküm işlemi de bugün başladı. Yerinde bozum ve söküm sürecinin ilk işlemi, ambar bölümünü kapatan demir blokların kesilmesi oldu. Çalışmalar sonunda 800 ton demirin 45 gün içinde geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
Çalışmaların havadan görüntüsü
İşçilerin çalışması
Gemiden aktüel görüntü

=========================

3 – TASARIMCI YILMAZTÜRK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Muğla’nın Ula ilçesinde kaldığı evde, ocaktan sızan gazdan etkilenerek hayatını kaybeden tasarımcı Aslı İpek Yılmaztürk, son yolculuğuna uğurlandı.
Tatil amacıyla, bir süre önce İstanbul’dan Muğla’nın Ula ilçesine giden tasarımcı Aslı İpek Yılmaztürk, geçtiğimiz cuma akşamı, kaldığı evde ölü bulundu. Mutfaktaki ocaktan sızan gazdan etkilenerek öldüğü belirlenen Yılmaztürk, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere İstanbul’a getirilerek Zincirlikuyu Gazilhanesi’ne konuldu.
Aslı İpek Yılmaztürk’ün cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün gasilhaneden alınarak cenaze töreni yapılmak üzere Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Yılmaztürk, burada yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Tasarımcı Aslı İpek Yılmaztürk’ün cenaze törenine, ailesi, yakınları, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı. Törene katılan isimlerden ressam Bedri Baykam, “Hepimizin başı sağ olsun. Nafiz Yılmaztürk ve eşi Siren Yılmaztürk çok yakın dostlarımız. Nafiz Yılmaztürk yarım asırdır benim tenis dünyasından çok yakın arkadaşım. Söyleyecek laf bulamıyorum. Aslı Yılmaztürk, çok değerli bir tasarımcı, uluslararası boyutta başarıları olan, inanılmaz bir görsel zenginlik yansıtan, sonsuz değerli bir sanatçımızdı. İnanılmaz bir şansızlık, inanılmaz bir kader oyunu, söyleyecek laf bulamıyorum. Allah ailesine sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Hepimiz elimizden geldiğince dikkat edelim böyle kazalara, bu korkunç bir acı yüreğimiz yanıyor. Zamansız ağır bir ölüm. Allah kimseye vermesin. Bunu söylemekten başka bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-Cenaze töreninden görüntü
-Yakınlarından görüntü
-Tabuta sarılarak ağlayan yakını
-Tabutun taşınması
-Bedri Baykam röportaj
-Genel ve detaylar

===========================

4- (ÖZEL) ÖZCAN DENİZ’E ESKİ EŞİ FEYZA AKTAN’I “YARALAMA” SUÇUNDAN DAVA

-ÖZCAN DENİZ’İN 6 AYDAN 1 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA
Ünlü şarkıcı Özcan Deniz hakkında eski eşi Feyza Aktan’ı dövdüğü iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Özcan Deniz hakkında Feyza Aktan’ı “Yaralama” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Feyza Aktan’ın şikayet dilekçesi sunduğu, dilekçesinde eski eşi Özcan Deniz’in 3 yıl önce Sarıyer’deki evlerinde kendisine tokat attığını, yara bere izinin kalmadığını, o zaman pişman olduğunu söyleyen Deniz’den şikayetçi olmadığını söylediği belirtildi. Özcan Deniz’in 2018 yılında Göcek’te de kendisini dövdüğünü, o zaman da şikayetçi olmadığını belirten Feyza Aktan, üçüncü dövme olayının ise Almanya’da meydana geldiğini öne sürdü. Feyza Aktan, kendisini dövdüğünü iddia ettiği Özcan Deniz’den şikayetçi olduğunu ifade etti. 

ÖZCAN DENİZ SUÇLAMAYI REDDETTİ
Şüpheli Özcan Deniz’in savunmasında, iddiaların doğru olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini söylediği de iddianamede yer aldı. 

HAFİF NİTELİKTE YARALANMIŞ
Müşteki Feyza Aktan’ın Levent Hastanesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinden alınmış geçici adli rapor fotokopisini sunduğu, bu rapor üzerinden Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nden kesin rapor alındığı, 18 Şubat 2021 tarihinde alınan rapora göre müştekinin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı kaydedildi. İddianamede, geçici raporun Özcan Deniz’in Sarıyer’de meydana gelen dövme olayına ilişkin olduğu belirtilerek her ne kadar geçici tarihin 2019 tarihli olduğu, müştekinin bu tarihte şüpheli tarafından yaralandığına ilişkin beyanda bulunmadığı anlaşılmışsa da bu konudaki delillerin takdirinin mahkemeye ait olduğu ifade edildi. 

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
İddianamede, şüpheli Özcan Deniz’in “Yaralama” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. Özcan Deniz, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Özcan Deniz hakkındaki “Tehdit” ve “Hakaret” iddialarıyla ilgiliyse takipsizlik kararı verildi.

Görüntü Dökümü:
————-
ARŞİV

=====================================

5- (Geniş Haber)ÜNLÜ OYUNCU AYŞEGÜL ÇINAR ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI

Haber-Kamera: Ahmet YEŞİLMEN- Büşra ÇOBAN/ İSTANBUL (DHA)-Bebek’te otomobilinde bir miktar uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan oyuncu Ayşegül Çınar, eski sevgilisi Furkan Çalıkoğlu ve Nimet Y. çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.
Oyuncu Ayşegül Çınar, eski sevgilisi Furkan Çalıkoğlu ve Nimet Y. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildiler. Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler mahkemeye sevk edildiler. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüpheliler “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“MÜVEKKİLİME ATILMIŞ İFTİRADIR” 
Furkan Çalıkoğlu’nun avukatı Mehmet Ali Özel yaptığı yazılı açıklamada, “7 Mart 2021 tarihinde Ayşegül Çınar’ın aracında yakalanan uyuşturucu sebebiyle gözaltına alınması olayı ile ilgili olarak müvekkilimiz Furkan Çalıkoğlu’nun uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkilimiz ile Ayşegül Çınar 14/02/2021 tarihinde ayrılmışlardır. O tarihten itibaren müvekkilim bütün telefon ve sosyal medya hesaplarından Ayşegül Çınar’ı engellemiş ve kendisi ile irtibat kurmasının önüne geçmiştir. Ayşegül Çınar ise buna rağmen sahte hesaplardan müvekkilime ulaşmaya çalışmış farklı numaralardan müvekkilime mesajlar atmıştır. Müvekkilimden karşılık alamayınca bu defa ortak arkadaşlarını araya sokarak müvekkilimi Bebek’e çağırmıştır. Bu husus mesaj kayıtları ve tanık beyanları ile her türlü şekilde ispat edilecektir. Ayşegül Çınar’ın müvekkilimiz hakkındaki asılsız iddiaları tamamen suçtan kurtulmak için atılmış iftiradır. Müvekkilimin intikam almaya ihtiyacı yoktur, zira Ayşegül Çınar’dan müvekkilimin kendisi ayrılmıştır. Tam tersine bu durumu kabullenmek istemediği için müvekkilimi zor durumda bırakarak intikam almaya çalışan Ayşegül Çınar’ın kendisidir. Daha önce de defalarca intihar girişiminde bulunarak müvekkilimin vicdanı üzerine oynayan Ayşegül Çınar müvekkilimi barışmaya zorlamış, başarılı olamayınca bu defa da uyuşturucunun aracına müvekkilim tarafından konulduğu iddiasıyla müvekkilimi kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışmaktadır. Müvekkilimin bir başkasının aracına uyuşturucu bıraktığı iddiası mantıkla izah edilemez bir iftiradır. Müvekkilimin ismini kullanarak akla ziyan iddialarla suçtan kurtulmaya çalışan Ayşegül Çınar’ın müvekkilimin itibarı ve kişisel haklarına saldırı mahiyetinde konusu suç teşkil eden iddialarıyla ilgili olarak cezai ve hukuki olarak tüm yasal yollara başvuracağız” ifadelerine yer verdi

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bebek Cevatpaşa Caddesi üzerinde iki gün önce bir otomobilde uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı alan polis, verilen adrese baskın yapmış, arka arkaya park etmiş iki otomobilden birinde birlikte oturan oyuncu Ayşegül Çınar ile arkadaşı Nimet Y.’ye Genel Güvenlik Taraması (GBT) yapan polis daha sonra araçlarda arama yapmıştı. Yapılan aramada, Çınar’a ait olduğu tespit edilen lüks otomobilin bagajında toplamı 19 gram olan iki ayrı uyuşturucu madde bulunmuştu. Gözaltına alınan genç oyuncu ile arkadaşı sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliğine götürülmüştü. Emniyetteki işlemlerini ardından Ayşegül Çınar, yapılan sorgusunda bagajında bulunan uyuşturucu maddelerin kendisine ait olmadığını iddia ederken, kendisinden intikam almak isteyen eski sevgilisi Furkan Çalıkoğlu tarafından konulmuş olabileceğini iddia etmişti. Genç oyuncunun bu ifadesi üzerine polis, Furkan Çalıkoğlu’nu da gözaltına almıştı.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Şüphelilerin adliyeye getirilişi 
-Ayşegül Çınar’ın asayiş büro amirliğinden çıkarılıp araca bindirilmesi
-Nimet Y.’nin araca bindirilmesi
-Furkan Çalıkoğlu’nun araca bindirilmesi

=============================

6- YENİKAPI’YA KADİR TOPBAŞ’IN ADININ VERİLMESİ İÇİN TEKLİF

Beyza Nur GÜLER – İstanbul  DHA – İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri Merkezi’ne geçtiğimiz günlerde vefat eden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın adının verilmesi için meclise teklif sunduklarını açıkladı.
Göksu, İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantısında Kadir Topbaş andı. Göksu, “13 yıl boyunca bu şehre çok başarılı bir şekilde hizmet eden merhum Kadir Topbaş ağabeyimiz rahmeti rahmana kavuşması hepimizi derinden üzdü. Kendisine, huzurlarınızda bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”  dedi. Tevfik Göksu, AK Parti grubu olarak Tobaş’ın adının Yenikapı Meydanı ile Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ne verilmesini teklif ettiklerini söyledi. Tevfik Göksu, tüm partilerin teklifi kabul ettiğini söyleyerek, “Kadir Topbaş gibi İstanbul’a büyük hizmetleri geçmiş, İBB Başkanlığı yapmış birisine bu meclisin çok büyük bir vefa göstererek, O’nun adını nesillerden nesillere aktaracak, taçlandıracak bir vefa hareketi yapması gerektiğini düşünerek bütün siyasi partilerimize AK Parti grubu olarak bir teklifte bulunduk. Dedik ki, Kadir Topbaş ağabeyimizin, gerçekten onun adının kıyamete kadar yaşayacağı bir vefa örneği gösterelim. Bu teklifi bütün siyasi partilerimiz kabul ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Bütün İstanbullulara ve Kadir Topbaş ağabeyimizin ailesine şu müjdeyi vermek istiyorum. Kadir Topbaş döneminde yapılan bu görmüş olduğunuz Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri Merkezi’nin adı, bugün mecliste alacağımız kararla inşallah bundan sonra Kadir Topbaş Meydanı ve Kadir Topbaş Gösteri Merkezi olarak anılacak” fadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
——
-Göksu’nun açıklaması

======================================

7- EYÜPSULTAN’DA METRUK BİNADA ÇIKAN YANGIN YAN BİNAYA SIÇRADI, KORKU DOLU ANLAR YAŞANDI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR-Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA) 
Eyüpsultan’da üç katlı metruk bir binanın çatısında çıkan yangın yan binanın çatısına sıçradı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, ölen ya da yaralananın olmadığı yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi. 
Sakarya Mahallesi Çiçekli Sokak’ta bulunan üç katlı metruk bir binanın çatısında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede çatıyı kapladı. Çıkan alevler 5 katlı yan binanın çatısına da sıçradı. Büyük panik yaşayan bina sakinleri binayı tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine çok itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangın ekipler tarafından büyümeden kontrol altına alındı. 

‘ÇOCUKLARI HEMEN DIŞARI ÇIKARTTIM’
5 katlı binanın çatı katında oturan Ümit Pulat, “Pencereden baktım yan taraftan duman çıkıyor. ‘Acaba birileri mi içeride herhalde söner’ dedim. Bir yarım saat geçti yüksek alevler çıktı. Benim mutfak tarafında doğalgaz vardı. Çocukları hemen dışarı çıkarttım. Alevler çıkınca hepimiz aşağı indik. Az önce gittim yukarı baktım bayağı bir masraf olmuş, çatıda tahta olduğu için hepsi yanmış. Yan bina boştu, içeride tinerci mi vardı ne olduğunu bilmiyorum bir şekilde yakmışlar. Her şeyim gitti ortada kaldım.” dedi. 
Hasara neden olan yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Öte yandan, yangına müdahale için sokağa gelen itfaiye ekipleri sokakta yanlış park halindeki otomobil nedeniyle geçmekte zorlandı. Vatandaşlar otomobili iterek yolu açtı. Yaşanan o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Görüntü dökümü:
——————
Cep telefonu görüntüleri
Çevreden detaylar
Röportaj
Genel görüntü ve detay

===============================

8- PENDİK’TE GECEKONDUSUNDA YANGIN ÇIKAN KADIN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

* Dumandan etkilenen bir kadın ambulansta tedavi edildi. 

* Evin sahibi ve akrabası, çıkan yangın nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.

Haber – Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL, (DHA) 
PENDİK’te tek katlı bir gecekondunun çatısında henüz bilinemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede söndürdüğü yangın sırasında bir kadın dumandan etkilenerek ambulansta tedavi edildi. Evin sahibi ve akrabası, çıkan yangın nedeniyle gözyaşlarını tutamadı. Yangın, saat 13.00 sıralarında Dumlupınar Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi’nde bulunan tek katlı bir gecekondunun çatısında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını gören komşular, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri,  kısa sürede yangını söndürdü. Polis ekipleri ise olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Cadde üzerinde bulunan bir kadın da dumandan etkilenince sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavi edildi. Yangın nedeniyle gecekondunun çatısında hasar oluşurken, polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.  

EVİN SAHİBİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 
Gecekonduda yaşayan Ayşe Keskin ve akrabası Fikriye Akbaşa, itfaiye ekipleriyle konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Ayşe Keskin “Evde bulaşıkları yıkıyordum. Dışarıdan ‘yangın var’ diye bağırlanları duydum. Dışarıya çıktım ki çatı yanıyordu” dedi. Ayşe Keskin’in akrabası Fikriye Akbaşa ise “Yangın sırasında ben karşı komşudaydım. Benim görümcemin evi yanan yer. Bizde çok şükür bişey yok”  diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———————————– 
-Gecekondudan detaylar 
-İtfaiye ekiplerin çalışması 
-Dumandan etkilen kadından detaylar 
-Sağlık ekiplerin ambulansta müdahalesi 
-Evinin sahibi ve görümcesi ile röp. 
-Polis ekiplerin detaylar 
-Genel ve detaylar 

===============================

9- – BEYLİKDÜZÜ’NDE 4 EVDEN HIRSIZLIK YAPTIKLARI BELİRLENEN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Haber: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Beylikdüzü’nde 4 farklı evden nakit para, altın, saat ve cep telefonu çaldıkları belirlenen 2 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yaşanan hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. 
Beylikdüzü Kavaklı Mahallesinde 4 farklı evden toplam 5 adet cep telefonu, 5 bin 400 lira nakit para, 3 adet çeyrek altın ve 2 adet kol saati çalınması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Hırsızlık yapılan adreslerde güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin N.K ile İ.B oluğunu tespit etti. 6 Mart Cumartesi günü Kavaklı’da polis ekipleri şüphelilerden N.K’yi yaşadığı adreste yakalayarak, ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Çevredeki diğer kameralarının incelenmesi üzerine İ.B.’nin Esenyurt’a gittiği belirlendi. Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polisler, İ.B.’yi Esenyurt’ta yakalayarak gözaltına aldı.
Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli mahkemeye sevk edildi. Çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler, cezaevine sevk edildi.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Yaşanan hırsızlık anları ise bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülere hırsızların camları zorladıkları ve hırsızlık sonrası apartmandan çıktıkları anlar yansıdı.

Görüntü Dökümü:
————-
-Hırsızların bir adrese girişi
-Camı zorlayarak içeri girişleri
-Binadan ayrılışları

====================

10 – İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’NIN EN ÇOK SEFER YAPILAN HAVALİMANI OLDU

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) 
TÜRKİYE’NİN dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı’nı 1-7 Mart tarihleri arasında Avrupa’nın en çok sefer yapılan havalimanı unvanını aldı. 
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı(EUROCONTROL), 1-7 Mart tarihleri arasında Avrupa’daki havalimanlarında gerçekleştirilen uçuş sayıları ile ilgili verileri paylaştı. Verilere göre, İstanbul Havalimanı 1 Mart’ta 551, 2 Mart’ta 455, 3 Mart’ta 525, 4 Mart’ta 558, 5 Mart’ta 597, 6 Mart’ta 504 ve 7 Mart’ta ise yapılan 555 uçuş ile Avrupa’da en çok sefer yapılan havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı’nı Almanya’da Frankfurt, Hollanda’da Schiphol ve Fransa’da Paris CDG havalimanları takip etti. Konuyla ilgili olarak İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Avrupa’da lideriz! @eurocontrol verilerine göre, 1 – 7 Mart tarihlerinde Frankfurt, Amsterdam Schiphol ve Paris CDG havalimanlarını geçerek Avrupa’nın en çok uçak seferi yapılan havalimanı olduk. Sağlıklı ve emniyetli nice uçuşlar dileriz” denildi.  

Görüntü Dökümü:
———–
ARŞİV

===================================

11 -SULTANGAZİ’DE KADIN POLİSLER KARANFİL VE KADES BROŞÜRÜ DAĞITTI

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA) Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara karanfil ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) broşürleri dağıttı.
Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli kadın polisler, Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda kadınlara karanfil ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan birçok bilginin içinde bulunduğu KADES uygulaması broşürleri dağıttı. Cep telefonlarına yüklenen uygulama üzerinden yardım taleplerine en kısa sürede cevap verildiğini belirten polis memuru, “Kadınlarımız için KADES adlı bir uygulamamız var. Bu uygulama kadına karşı her türlü şiddeti engellemek için kadınlarımıza yönelik hazırlanan bir proje. Akıllı telefonlarınıza bu uygulamayı indirdikten sonra, uygulama üzerinde bulunan acil arama butonuna bastığınız zaman, konumunuz tespit edilerek en kısa sürede ekiplerimiz tarafından olaya müdahale edip yaşadıkları zor durumdan kurtarıyoruz” dedi.
Kadınlar kendilerine karanfil veren ve KADES uygulaması hakkında kendilerini bilgilendiren polislere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. 

Görüntü dökümü:
———————–
-Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı
-Kadın polislerin karanfil dağıtması
-KADES uygulamasını anlatması
-Genel ve detay görüntüler

==================================

12- TUZLA’DA HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ 8 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL (DHA)
TUZLA’da haklarında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile farklı suçlardan aranması bulunan 2 şüpheli yakalandı. 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, “Aranan şahıs” ve “Oto hırsızlığı” konuları ile ilgili Tuzla’da çalışma yaptı. 2020 yılı içerisinde “Güveni kötüye kullanma” suçundan aranan H.M. (40) ve E.Ç.’nin (27) Tuzla Sultan Orhan Mahallesi’nde bulunan bir iş yerine gelecekleri yönünde bilgi edinen polis ekipleri, harekete geçti. Önceki gün saat 18.00 sıralarında iş yerine aracıyla gelen E.Ç.  yakalandı. E.Ç.’nin üst aramasında ise bir adet ruhsatsız tabanca ve 16 adet fişek ele geçirildi. E.Ç.’nin farklı hırsızlık  suçlarından 3 aranma kaydı ve 8 yıl 4 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. E.Ç.’nin aracı ile ilgili yapılan sorgulamada aracın şasi numarasının değiştirildiği ve 13 Ocak 2021 tarihinde Tuzla’dan çalındığı tespit edildi. E.Ç., H.M.’nin Kartal  Hürriyet Mahallesi Olimpiyat Caddesi’nde bulunan bir sitede bulunabileceği yönünde beyanı üzerine harekete geçen ekipler, adrese operasyon düzenledi. H.M.  ile K.K. (53) yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden H.M.’nin üst aramasında Y.B. isimli kişi adına düzenlenmiş sürücü belgesi ele geçirildi. Ayrıca H.M.’nin cezaevi firarisi olduğu, farklı suçlardan 14 adet aranma kaydı ile 8 yıl 3 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilirken, K.K.’nın ise “Güveni kötüye kullanma” ve “Açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık” suçlarından arandığı belirlendi. Şüpheliler, “Aranan Şahıs”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Oto Hırsızlığı” suçlarından adli makamlara sevk edildi. K.K. serbest bırakılırken, E.Ç. ve H.M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Aracın şasi numarasının değiştirildiğini gösteren görüntü
-Ele geçirilen malzemelerin görüntüsü
-Yakalanan şüphelilerin adliyeye sevki
-Genel ve detayalar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!