Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (ÖZEL) – “EĞLENCE SAHNESİ ÇEKECEĞİZ” DİYEREK 500 KİŞİLİK PARTİ DÜZENLEDİLER…

– TEL ÖRGÜYE TAKILANLAR, TUVALETE SAKLANANLAR, ORMANA KAÇANLAR, BEKÇİLERİ TEHDİT EDENLER…

– ÜSKÜDAR’DA 4 KATLI EĞLENCE MEKANINA YAPILAN BASKINDA İNANILMAZ ANLAR

– “Eğlence sahnesi çekiyoruz” diyerek 4 katlı eğlence mekanında parti yapan yaklaşık 500 kişiyi gören polis bile şaşkınlık yaşadı.
– Arka kapıdan kaçanlardan bazıları tel örgülere takıldı bazıları ise kaçtıkları millet bahçesinde tuvalete saklandı.
– Bir kadın bekçileri, ‘Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım” diyerek tehdit etti.
– Tuvalette saklanırken yakalanan kadın ise, DHA kameramanına  “Çekmeye devam edersen kafamı çöp varillerine vururum” dedi.
– Eğlence mekanından kaçarak çevrede taksi bekleyen bir kadın ise, “Çorabım tel örgüye takıldı” diyerek yakındı.
– Üst katta uyuduğu için olan bitenden haberinin olmadığını belirten eğlence mekanı yetkilisi ise, “Eğlence sahnesi çekeceklerdi” diye konuştu.

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) – ÜSKÜDAR’da 4 katlı eğlence mekanında yaklaşık 500 kişilik partiyi polis bastı. Polisten kaçanlardan bazıları tel örgülere takıldı, bazıları tuvalete saklandı, bazıları ise ağaçlık alana doğru koşarak uzaklaştı.
Üsküdar’da “sosyal medyada içerik üreten bir kanal için eğlence sahnesi çekiyoruz” gerekçesiyle toplanan ve büyük çoğunluğunu turistlerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişi, koronavirüs yasaklarını hiçe sayarak parti düzenledi. 
Kuzguncuk Mahallesi, Gümüş Yolu Caddesi’nde bulunan 4 katlı eğlence mekanına, ihbar üzerine polis saat 03.30 sıralarında baskın yaptı. 

Reklam Alanı

KORİDORU SANDALYE VE MASALARLA KAPATTILAR
Polis, bütün kapıları kilitli olan eğlence mekanına girmeye çalışırken içeride bulunan ve çoğunluğu turist olan yaklaşık 500 kişi arka kapıdan kaçmaya çalıştı. Polis, gördüğü kalabalık karşısında şaşkınlık yaşadı.
Eğlence mekanından kaçamayanlar ise gizli bölmelere, masa altlarına, tuvaletlere ve perde arkalarına saklandı. Polis mekanın içinde yaptığı incelemede, üzerinde acil çıkış kapısı yazan kapının açıldığı koridorun sandalye ve masalarla kapatıldığını fark etti. Sandalye ve masalarla kapatılmış bu koridoru geçen polis, teras kata çıkan kapıya ulaştı. Teras kata giren polis sessizce oturmuş bekleyen yaklaşık 100 kişilik bir grupla karşılaştı. 
Bir anda polisi karşılarında gören kalabalık grup, kendilerinden önceki grubun kaçarak çıktığı arka çıkışa yöneldi. Polisin yaptığı uyarılara kulak asmadan tel örgüleri aşarak Nakkaştepe Millet Bahçesi’nin yan tarafında bulunan ormanlık alana çıkan kalabalık ağaçların arasında gözden kayboldu. Polis ormanlık alana çıkarak olay yerinden kaçanları durdurmakta yetersiz kaldı. Takviye istenmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gelen takviyelerle birlikte polis çevrede, kaçanları yakalamak için çalışma başlattı. Ormanlık alanda ve çevresinde yapılan aramada yakalanan yaklaşık 100 kişiye Koronavirüs tedbirlerine uymadıkları ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı.

‘BEKÇİLERİN BAŞI BENİM DAYIM, HEPİNİZİ YAKARIM’
Polisin eğlence mekanının içerisinde işlemlerine devam ettiği sırada ön kapıdan dışarı çıkan bir grup olay yerinden ayrılmak istedi. Bu sırada kapıda bekleyen gece bekçileri kendilerine engel olmak istedi. Bunun üzerine taraflara arasında tartışmalar çıktı. Uzaklaşmaya grubun içinde bulunan bir kişi bağırarak, “Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım” diye tehditlerde bulundu. Ardından cep telefonu konuşarak yardım istedi. Ancak ceza yemekten kurtulamadı.

KAÇANLAR YOLDA TAKSİ BULMAYA ÇALIŞIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ
Polisin mekana ilk geldiği sırada arka kapıdan kaçanların bir kısmı çevredeki caddelerde taksi veya herhangi bir araç bulmaya çalışırken görüntülendi. Taksi arayan bir kadın, “Eve gideceğim de üstüm başım paramparça, çorabım tel örgüye takıldı” dedi

ÖNCE İÇERİDE KİMSE YOK DEDİ, ARDINDAN KANDIRILDIK DİYE KENDİNİ SAVUNDU
İsmini vermek istemeyen ama eğlence mekanının yetkilisi olduğunu söyleyen bir kişi ise, “Bir sahne çekecektik, yani bana öyle söylediler. Ben de arkadaşlara yardımcı oldum. Eğlence sahnesi çekeceklerdi” dedi. Ardından maskesini indirerek,” Kandırıldık abi, normal bir Youtube programı çekeceğiz dediler. Ben de yukarıda oturuyordum, kapıyı da ben açtım memur arkadaşlara. Bir indim ki durum bu. Ben hiç aşağı inmedim, yukarıda yatıyordum” diye konuştu.

“ÇEKMEYE DEVAM EDERSEN KAFAMI ÇÖP VARİLLERİNE VURURUM”
Polisin yaptığı baskında eğlence mekanının arka kapısından kaçan iki genç kadın ise, Nakkaştepe Millet Bahçesi’nin içindeki tuvaletlere saklanırken bulundu.  Kadınlardan biri, DHA kamerasını görünce yüzünü apatarak duvar dibindeki çöp konteynerlerine yaslandı. Küfürler ve tehditler savuran kadın, “Beni çekmeye devam edersen kafamı çöp varillerine vururum” şeklinde konuştu 
Polis ekipleri yakalayabildiği kişiler hakkında koronavirüs salgını ile mücadele tedbirlerine uymadıkları ve sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde dışarı çıktıkları için işlem yaptı. Eğlence mekanı da mühürlenerek kapatıldı. Mekanın yetkilileri ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Polisin eğlence mekanına girmesi
-Masa ve sandalyelerle kapatılan acil çıkış koridoru
-Polisin, içeride saklanan kalabalığı bulması
-Polisi gören kalabalığın arka çıkışa yönelmesi
-Tel örgülerden geçerek ormanlık alanda gözden kaybolan şahıslar
-Masanın altına ve tuvalete saklananlar
– Görüntülenen genç kızın tehditler savurması
-Mekanın yetkilisi ile röportaj
-Mekandan kaçanların yolda taksi bulmaya çalışması
-Bekçiler ile şahıslar arasındaki tartışma
-Ormanlık alanda saklanırken bulunan şahıslar
-Genel ve detay görüntüler

======================

2- (ÖZEL) CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNE ŞANTAJ DAVASINDA SANIKLARA TAHLİYE 

Özden ATİK – Büşra ÇOBAN / İstanbul, (DHA)  – CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a,  gizli kamera kaydıyla şantajda bulundukları iddiasıyla yargılanan 4 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. 
İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün kapalı oturumda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar getirildi. Duruşmada taraf avukatları dışında izleyici alınmadı.  Mahkeme, tutuklu sanıklar sanıklar Aynur D.E., Cahit A., Ahmet A. ve Erdoğan B’nin imza şeklindeki adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine karar verdi. Duruşma ertelendi. 
OLAYIN GEÇMİŞİ
CHP’li Özgür Karabat’ın o dönem Çekmeköy Meclis Üyesi olan Aynur D.E ile bir evde yakınlaşması sonrasında şantaja uğradığı iddia edilmişti. Sanık Aynur D.E. ve yine partinin eski Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan B’nin arasında bulunduğu 4 sanığın, evdeki yakınlaşmayı gizli kamerayla kayda alarak milletvekili Karabat’a şantaj yaptığı öne sürülmüştü. Görüntüleri milletvekiline gönderen sanıkların önce 10 milyon TL, milletvekilinin şantaja boyun eğmemesi üzerine de bu parayı 3 milyon TL istedikleri iddia edilmişti. Şantajın devam etmesi üzerine milletvekili Özgür Karabat, adli makamlara şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine sanıklar yakalanan sanıklar Aynur D.E., Cahit A., Ahmet A. ve Erdoğan B. 24 Aralık 2020 tarihinde tutuklanmışlardı. 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca tamamlanan soruşturma sonucunda 4 sanık hakkında “Zincirleme şekilde özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” ve “Zincirleme şekilde şantaj” suçlarından dava açılmıştı. 

===================

3- (ÖZEL) İSTANBUL’DA DENİZDEKİ ÇEKİLME ENDİŞELENDİRDİ; UZMANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Burçak BOZKUŞ – Uğur Samet AVCI -Mertcan ÖZTÜRK – / İSTANBUL (DHA) – İSTANBUL sahillerinde son bir haftadır denizde çekilme yaşanıyor.  Sahilde bulunanlar çekilmeden dolayı endişelenirken Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, ” Bu, deprem belirtisi olamaz, korkulacak bir durum yok. Mevsimsel” dedi. 
İstanbul’da son günlerde denizlerdeki çekilme tedirgin etti. Sahillerde bulunanlar çekilmenin deprem habercisi olduğunu söylerken bazıları ise hava şartlarının denizleri etkilediğini ifade etti. Bakırköy, Florya, Silivri, Caddebostan sahillerinde yaşanan ve geçtiğimiz hafta 5-6 metreyi bulan çekilmeyle ilgili konuşan Meteoroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, “Özellikle Silivri, Bakırköy, Florya, Büyükçekmece ve Caddebostan sahillerinde çekilmeler görüyoruz. Bahar aylarında çok normal. Tahminen Mayıs ayı sonlarına kadar görmeye de devam edeceğiz. Korkulacak bir durum yok. Deprem habercisi olduğu düşüncesi yanlış” diye konuştu.

“METEOROLOJİK HADİSELER SONUCU MARMARA DENİZİ’NDE ÇEKİLMELER GÖRÜLMEKTEDİR”
Su seviyesindeki çekilmeyi DHA’ya değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, çekilmenin mevsimsel bir durum olduğunu söyledi. Özdemir, “Dünyamızın Farklı bölgelerinde değişik zamanlarda, mevsimlerde denizde çekilme ve yükselmeler görülmektedir. Çoğunlukla bu olay meteorolojik hadiselerin sonucunda meydana gelmektedir. En önemli etken rüzgar, atmosfer basıncı ve hava sıcaklığıdır.  Bu etkenlerin yanı sıra çekilmenin görüldüğü bölgelerde topografik arazi yapısı, bitki örtüsü, ormanlık alanlar, şehirleşme, ısı adalarının varlığı da etkili olacaktır. Sıraladığımız özellikler nedeni ile bölgemizdeki Marmara Denizi’nde çekilme belirgin olarak görülmektedir” şeklinde konuştu.

“BAHAR AYLARINDA ÇOK NORMAL, MAYIS AYI SONLARINA KADAR GÖRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
Mayıs ayı sonuna kadar sık sık bu görüntüyle karşılaşılacağını belirten Güven Özdemir, “Burada özellikle Silivri, Bakırköy, Florya, Büyükçekmece, Caddebostan sahillerinde çekilmeler görüyoruz. Bahar aylarında çok normal. Tahminen mayıs ayı sonlarına kadar görmeye de devam edeceğiz. Korkulacak bir durum yok. Deprem habercisi olduğu düşüncesi yanlış. Ülkemizi etkileyen hava basınç sistemleri bu yüzey suyunun çekilmesinde önemli rol oynamıştır. Yani Doğu Akdeniz merkezli alçak basıncın ve Doğu Avrupa kökenli, Balkanlar’da, Trakya’da etkili olan yüksek basıncın bir haftaya yakın bölgede kalması durumunda Kuzey Marmara bölgesinden ve Eğe bölgesine doğru esen yani poyraz, yıldız, karayelin Kuzey Ege denizinden Güney Ege denizine doğru akmasında veya çekilmesinde büyük rol oynamaktadır. Tabii ki bu su çekilmeleri denize sahili olan beldelerin sığlığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Hava basınç sistemlerinin o bölgelerdeki sürelerinin uzunluğuna bağlı olarak farklılık gösterir” ifadelerini kullandı.
 
GÖRENLER TEDİRGİN OLDU
Sahillerdeki çekilmeyi görenler ise endişelerini dile getirdi.
Taner Çakır, “Denizde çekilme varsa tehlikeli. Her şeye alamet. Zaten havalar da çok kötü gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Sonumuz kötü. 5 – 6 metre oluyor ara ara. O zaman daha kötü. Suların çekilmesi depremin habercisidir. Öyle diyoruz hep. Bu durum bizi endişelendirdi. Hepimiz burada yaşıyoruz. İstanbulluyuz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

“ENDİŞELENİYORUZ, KORKUYORUZ BAZEN”
Sular çekildiğinde teknede sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen denizci Fırat Bey, “Çoğu zaman su çekiliyor. 5 metre 10 metre çekildiği oluyor. Şu anda da çekilmiş durumda. Deprem alameti olabilir. Biz ona inanıyoruz. Endişeleniyoruz. Korkuyoruz yani bazen. Teknedeyken denizden çıkamıyoruz bazen. Çıkarken etkiliyor bizi” diye konuştu. 
Vahap Topal ise, “Devamlı biz burada olduğumuz için bunu hep yaşıyoruz. Çekilir. Poyraz olduğu zaman daha çok gider deniz. Lodos olduğu zaman biraz daha gelir bu tarafa doğru. Poyraz olduğu zaman biz buradaki taşları çıkarıp örebiliyoruz yani. Burada rahatlıkla geziyoruz”  şeklinde konuştu.

“15-20 GÜN ÖNCE YÜRÜYEBİLİYORDUK BURADA”
Adem Sipahi de, “15-20 gün önce yürüyebiliyorduk burada. Aşağı yukarı 6-7 metre şu durumdan içerideydi. Sebebini bilmiyorum. Bu taraftan rüzgar estiği zaman kışın çekiliyor. Hatta dalgalar geldiği zaman yola kadar gelebiliyor. Belirli zamanlarda da çekilmeler oluyor. 8 -10 metreye kadar çekiliyor”  ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————
-Havadan detaylar
-Yerden detaylar(Silivri, Bakırköy, Florya sahilleri)
-Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir ile röp.
-Vatandaş röp.
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

  =================
4 – BAKAN KARAİSMAİLOĞLU :  BİR YIL OLMADAN ÇALIŞMALARDA NEREDEYSE YÜZDE 50’LERE ULAŞTIK

Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA) – ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi metro hattımızı da biliyorsunuz devraldığımızda yüzde 5’ler seviyesindeydi. Bir yıl olmadan çalışmalarda neredeyse yüzde 50’lere ulaştık. Orada da yıl sonunda hastaneye ulaşım Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi.
Bakan Karaismaioğlu, Kirazlı-Bakırköy Metro Hattının ise 2022 sonunda açılacağını belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i makamında ziyaret etti. Bakan Adil Karaismailoğlu, ziyareti sonrasında kısa bir açıklama yaptı. Sabiha Gökçen bağlantı metrosunun ray kaynağını yaptıklarına dikkat çeken
Karaismailoğlu, “İnşallah önümüzdeki yıl veya yıl sonuna belki de kalmadan burayı hizmete açacağız. Önemli bir işti, 7 kilometrelik Kadıköy-Kartal-Pendik metro hatının Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlantısı. Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı değil, arada 4 tane istasyon var, oradaki mahallelerin hepsini de İstanbul’daki merkezlere bağlıyoruz. İstanbul gözbebeğimiz, İstanbul’un yaşam kalitesini yükseltecek çok projemiz var, 91 kilometre devam edene metro hattımız var. Onları da bir bir önümüzdeki günlerde hizmete alacağız. Bir taraftan devam ediyoruz, yeni iki tane metro raylı sistem hattı çalışmalarımızı inşallah yakın zamanda başlayacağız. Çamlıca-Ferah Mahallesi-Altunizde Metro Hattı ve bizim eski Kazlıçeşme-Sirkeci arasındaki banliyö hattının, Kazlıçeşme-Sirkeci arasında inşallah bir şehircilik projesiyle birlikte düşük kapasiteli bir toplu taşıma araçlarıyla birlikte, özel araçlarla birlikte Fatihlilerin, İstanbulluların hizmetine kazandıracağız” dedi.

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA HASTANESİ METRO HATTI YIL SONUNDA AÇILACAK
Karaismailoğlu, “İşlerimizi takip ediyoruz, bugünde Pendik Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, onlarla istişarelerde bulunduk. Pendik için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapılacak işlerin istişaresinde bulunduk” dedi. 
Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Metro Hattının bu sene içinde açılmasının planlandığını belirterek, “Aynı şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Metro Hattımızı da biliyorsunuz devraldığımızda yüzde 5’ler seviyesindeydi. Bir yıl olmadan çalışmalarda neredeyse yüzde 50’lere ulaştık. Orada da yıl sonunda hastaneye ulaşım Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak” diye konuştu. Bakan Karaismailoğlu, Kirazlı-Bakırköy Metro Hattının açılışı konusunda ise, “2022 yıl sonu olarak tahmin ediyoruz çünkü orada yoğun bir çalışma var. Şehir merkezinden geçiyor, alttaki tünellerde farklı mühendislik metotlar uyguladık. Ama işi çözdük, şimdi rayında ilerliyor” ifadelerini kullandı.  

Görüntü Dökümü:
——————–
– Karaismailoğlu’nun açıklamaları
– Detaylar  

=========================

5- BAYRAMPAŞA’DA PİYASAYA SÜRÜLMEK İSTENEN 4 MİLYON SAHTE DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul,(DHA) Bayrampaşa’da Suriyeli iki kişi piyasaya 3 milyon 950 bin sahte Amerikan doları sürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Polis ekiplerince şüphelilerin adresine yapılan baskında valizler içerisinde saklanmış sahte Amerikan doları ele geçirilirken, baskın anı kameralarca görüntülendi.
Bayrampaşa’da bulunan adreste piyasa değeri 31 milyon lira olan, yaklaşık 3 milyon 950 bin sahte Amerikan doları ele geçirildi. Polis Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi Çiftlik Caddesi’nde bulunan bir adreste Suriye uyruklu M.Ş., ve M.Q., isimli iki kişinin piyasaya yüklü miktarda sahte Amerikan doları sürdüğü bilgisi aldı. Harekete geçen ekipler, dün saat 19.15’te şüphelilerin bulunduğu adrese baskın düzenledi. Ekiplerce adreste yapılan aramalarda valizlere saklanmış şekilde, 2 adet para sayma makinası, 168 deste içerisinde 100’er adet 100 dolarlık 16 bin 800 adet banknot, 150 deste içerisinde 100’er adet 100 dolarlık 15 bin adet banknot, 66 deste içerisinde 100’er adet 100 dolarlık 6 bin 699 adet banknot,5 deste içerisinde 100’er adet 100 dolarlık 500 adet banknot, 6 deste halinde içerisinde 100’er adet 100 dolarlık 600 adet banknot olmak üzere toplamda; 3 milyon 950 bin Amerikan doları ve 2 milyon 620 bin basıma hazır beyaz banknot ele geçirildi. Adreste bulunan M.Ş., ve M.Q., isimli iki Suriyeli gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Görüntü dökümü
-polisin adrese baskın anı
-valizler içerisine saklanmış sahte dolarların görüntüsü
-sahte dolarların görüntüsü
-para sayma makinasının görüntüsü
-genel ve detaylar

=======================

6 – İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU SULTANGAZİ GÜVENLİK TOPLANTISINA KATILDI 

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Kubilay ÖZEV/İstanbul, (DHA)  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Sultangazi Güvenlik Toplantısı’na katıldı.
Sultangazi Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya Soylu’nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Göç İdaresi Müdürü Bayram Yalınsu, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Turan Çelik ve diğer yetkililer katıldı. 
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ilçedeki uyuşturucu ve terörle mücadele ile göç, asayiş ve salgın konuları ele alındı.

Görüntü dökümü:
———
-Toplantıdan görüntüler
-Genel ve detay

========================

7 – BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE İSTANBUL’A HİZMET EDECEĞİZ

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK / İstanbul, (DHA) ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ilk ray kaynak törenine katıldı.
Bakan Adil Karaismailoğlu, metro hattının Pendik’te bulunan tünelindeki kaynak töreninden önce yaptığı konuşmada, “Artık, yük, insan ve data ulaştırmada geleceği yakalayacak bu altyapıyı ülkemizin her noktasında eksiksiz bir şekilde tamamlıyoruz. Hareketliliğin ülke içinde ve bölgemizle aramızda akıcı bir şekilde sağlanması için stratejik bir yol haritası dahilinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ulaşım master planı,  Lojistik Ana Planımız ve 2023 Stratejik Planımız doğrultusunda ülkemizi dünya ile ulaşımın her modunda bağlayacak, şehirlerimiz arasında erişilebilirliği artıracak bir hareketlilik altyapısını oluşturduk. Bu süreçte demiryolları ve raylı sistemler hep odağımızda yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak uzun yıllar taş taş üzerine konmamış bu alanda 19 yıldır çok önemli işlere imza attık. Demiryolu atılımımızı bir üst seviyeye taşımak üzere Demiryolu Reformu’nu ilan ettik. Ülkemizi küresel düzeyde bir lojistik güç haline getirecek bu reform kapsamında, Bakü-Tiflis- Kars demiryolu hattı gibi projelerimizle Yeni İpek Demiryolu’nu dünyanın tercih edilen bir ticari rotası haline getirdik. Avrupa ve Asya’yı Marmaray ile bir kez daha birbirine bağlayarak orta koridorun hâkimi olduk. Mevcut konvansiyonel hatlarımızın tamamını yeniledik ve YHT hatlarımızın kapsama alanını genişleterek pek çok şehrimiz arasında seyahati hızlı, konforlu, güvenli ve çevreci bir duruma getirdik. Bütün bu çalışmaların çok önemli bir bileşeni de her geçen gün nüfusu ve ekonomik hareketliliği artan şehirlerimizdeki ulaşımdır. Bu nedenle bakanlık olarak bölgesel ve şehirlerarası hedeflerimiz kadar, şehir içi raylı sistem ulaşımını yaygınlaştırma hedeflerimizi de her geçen gün yükseltiyoruz” dedi.

“LAF DEĞİL, İŞ ÜRETECEĞİZ”
Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlığımızca yapımı tamamlanarak işletmeye açılan toplam 312 kilometrelik raylı sistem hattında yılda 2 milyar 393 milyona yakın yolcu taşınmaktadır. Ülke genelinde yapımı devam eden toplam 11 raylı sistem hattımızın toplam uzunluğu 147 kilometredir. İstanbul yedi düvelin hayran olduğu, medeniyetlerin beşiği olan bir dünya kenti. İstanbul ve İstanbullular bizim için kaderlerine terk edemeyeceğimiz kadar kıymetli ve özel. Bugüne dek modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda, İstanbul’a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık. İstanbul Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi haline getirdik. Herkes bilsin ki, daha nice dev eserle, nefes aldığımız sürece İstanbul’a hizmet edeceğiz. Laf değil, iş üreteceğiz. İstanbul’a uzun yıllardır kesintisiz olarak devam eden hizmetlerimizi bugün kilometrelerce uzunlukta raylı sistem projelerimizle de devam ettiriyoruz. İstanbul’a kazandırdığımız 80 kilometrelik kent içi raylı sisteme ek olarak, devam ettiğimiz 5 önemli metro hattının toplam uzunluğu tam 91 kilometredir. Çok yakında yapımına başlayacağımız iki metro hattının uzunlukları da 13,5 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un kent içi raylı sistemlerinin yarısını bakanlığımız tarafından yapmış olacaktır. Bu projeleri hayata geçirirken çok önemli bir gayemiz de şehrin her noktasından havaalanlarımıza ulaşımı kolaylaştırmaktır. Bölgenin hava trafiğini omuzlayan havaalanlarımızın İstanbul’un her noktasından raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesi tüm İstanbul trafiğini rahatlatacak ve İstanbulluların yaşam kalitesini arttıracaktır. Bu nedenle her iki hava alanını da şehir merkezine metro konforuyla bağlayarak hızlı ve ekonomik bir alternatifi sunmak için hummalı bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

“2021-2045 YILLARI ARASINDA, EKONOMİK KAZANÇLARIMIZIN TOPLAMI 181 MİLYON 297 BİN EURO”
Karaismailoğlu, “Metrolarla sadece havaalanlarını bağlamıyor güzergah üzerindeki istasyonlarla da mahallelerimizi merkezlere bağlıyoruz. Bu çerçevede, bugün ilk ray kaynağını yapmakta olduğumuz Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen havalimanı Metro Hattımızda çalışmaları süratle devam ettiriyoruz. Bu hattımız, İstanbul’un şehirler ve milletlerarası hava ulaşım terminallerinden birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Pendik Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını kesintisiz şekilde sağlayacaktır. 7,4 kilometre uzunlukta olan ve 4 istasyonu bulunan bu hatta saatte tek yönde 70 bin yolcu rahat, hızlı, güvenli ve ekonomik olarak seyahat edecektir. Bugün itibariyle; hattımızın tünel inşaatındaki kazıları tamamlandı. Projemizin tünel ve iç kaplama betonu imalatları ile birlikte, istasyon betonarme ve ince işleri devam ediyor. Bunun yanında, demiryolu işleri ve elektromekanik imalatları da başladı. Bugüne kadar hattımızda, 15 bin 970 metre tünel kazısı yaptık. 90 bin metreküpün üzerinde beton döktük. 14 bin 536 metrelik ray montajı işinin yüzde 73’ü yani 10 bin 674 metresini tamamlandık. Ve sıra geldi ilk ray kaynağını başlatmaya. Proje bedeli 2 milyar 369 milyon lira olan hattın inşaat faaliyetlerinde ilerlemesi yüzde 91’e ulaştı, elektromekanik işlerde ilerleme yüzde 20 mertebesindedir. Metromuzun tamamlanmasıyla birlikte, 2021-2045 yılları arasında, ekonomik kazançlarımızın toplamı 181 milyon 297 bin euro olarak tespit edilmiştir. İstanbul’da yapımı devam eden metro hatlarımızı sıralamak gerekirse şöyle bir tablo ortaya çıkmaktadır; Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattımız ile birlikte, Bakırköy sahil (İDO)-Bahçelievler-Güngören, Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro hattı, Gayrettepe-Kağıthane-Kemerburgaz, İstanbul Havalimanı Metro hattı, Küçükçekmece, Halkalı-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hatlara ek olarak, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem hattı ve Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projelerine de en kısa sürede başlıyoruz. İstanbul’un ihtiyaçları her geçen gün artıyor. İstanbul hizmet ister. Devlet aklı, ileri görüşlülüğü ve planlı bir yaklaşımla İstanbul’u yarınlara eksiksiz olarak hazırlamak bizim için çok önemli. İstanbullular müsterih olsunlar. Devletimiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tüm imkanlarıyla İstanbul’a dört elle sarılmıştır. İstanbullular için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Karaismailoğlu konuşmasının ardından metro hattının ilk ray kaynağını gerçekleştirdi.  

Görüntü Dökümü:
——————–
– Karaismailoğlu’nun açıklamaları
– karaismaioğlu’nun incelemeleri
– Karaismailoğlu’nun kaynak yapması
– Detaylar  

======================

8- (Geniş haber) BALTALİMANI POLİS EVİ’NİN ÇATISINDA YANGIN

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) SARIYER Baltalimanı’nda bulunan Polisevi’nin çatısında yangın çıktı. Restoran bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Restoranda bulunanlar dışarı çıkarak yangının söndürülmesini bekledi.
Sarıyer Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde bulunan Baltalimanı Polisevi’nin restoran kısmında saat 11.30 sıralarında yangın çıktı.  Edinilen bilgiye göre, restoranın ızgara bölümünde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek bacadan çatıya sıçradı. Bir yandan alevlere müdahale eden görevliler bir yandan da restorandaki müşterileri tahliye etti. İhbar edilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen itfaiye yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Bir süre çatıda soğutma çalışması yapan ekipler, yangını tamamen söndürdü. Polis evindeki misafirler, yolun karşısına geçerek yangının söndürülmesini bekledi. 

GÖREVLİLER İÇERDEKİLERİ TAHLİYE ETTİ
Polisevi’nin restoranında kahvaltı yapan Canan Yılmaz “Biz yukarıya kahvaltıya çıktık. Birden alev aldı. Önceleri küçük bir şey zannettik. Pek aldırmadık. Ama içeriyi duman kaplayınca biz aşağıya indik. Biz indikten sonra yangın daha da büyüdü. Görevliler içeridekileri tahliye etti. Yangın, benim gördüğüm kadarıyla ızgaraya atılan kartonlardan çıktı. Kartonlardan alev aldı” dedi.

BİRDEN YANGIN ÇIKINCA NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK
Ailesi ile birlikte kantinde oturan Mehmet Kara “Biz kantinde oturuyorduk. Mangal yapılan yerden alevler çıktı. Alevler yukarıya sıçrayınca görevliler söndürmeye çalıştı. Yangın söndürücüyle uğraştılar ama alevler büyüyünce bizi dışarı çıkardılar. Birden birer yangın çıkınca ne yapacağımızı şaşırdık. Korktuk” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————-
Cep telefonu görüntüsü
Polisevinin çatısından dumanların yükselmesi
İtfaiyenin müdahalesi
Aktüel görüntü
Olay yerinden görüntü
İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi
Yangının söndürülmesi
Yolun karşısında yangının söndürülmesini bekleyenler
Restorandan tahliye edilenlerle röp.
Genel ve detaylar

=====================

9 – VALİ YERLİKAYA  BARCELONA’NIN FUTBOL AKADEMİSİNİ KAZANAN ÇİMEN’İ ZİYARET ETTİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  Sarıyer Belediyesi Kadın Futbol Takımı altyapısında eğitim görürken dünyaca ünlü İspanyol futbol takımı Barcelona’nın Barca Academy İstanbul Beko Futbol Okulu’na burslu olarak girmeye hak kazanan Derin Çimen Döger’i evinde ziyaret etti.
Vali Yerlikaya, Sarıyer Çayırbaşı’nda yaşayan Döger ailesinin evine misafir oldu.
Altyapısıyla ünlü olan Barcelona’nın resmi futbol okulu Barça Academy İstanbul Beko’da burslu eğitim görecek olmanın mutluluğunu yaşayan Derin Çimen Döger, küçük yaşta elde ettiği başarısını Vali Yerlikaya ile paylaştı.
Döger ailesiyle sohbet eden Vali Yerlikaya, Çimen’i başarılarından dolayı tebrik etti. Sarıyer Belediyesi yaz spor okullarında futbola başlayan 11 yaşındaki Çimen, gelecekte Milli Takım forması giymek istediğini dile getirdi. Vali Yerlikaya, Çimen’e sporla beraber derslerini de ihmal etmemesi gerektiğini hatırlattı. Ziyaret, Vali Yerlikaya’nın Çimen ve arkadaşlarıyla toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Ziyaretten görüntü

Görüntü Dökümü
——————-
-Ziyaretten görüntü

=====================

10- ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ’NİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNE POLİS BASKINI 

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL (DHA)  OYUNCU Özge Özpirinçci’nin Sarıyer, Yenköy’deki evinde düzenlediği doğum günü partisine komşularının şikayeti üzerine polis baskın yaptı. 
Özge Özpirinçci, Sarıyer Yeniköy’deki evinde doğum günü partisi verdi. Oyuncular lüks villanın bahçesinde müzik çalarak eğlendi. Özpirinçci’nin komşuları yüksek sesten şikayetçi olup polisi aradı. 35. yaşını kutlayan oyuncunun evine polis geldi. Bunun üzerine polis ekiplerinden bir görevli evde kontrol yaptı. Evdekilere kurallara uyulduğu için ceza kesilmedi.

“ESKİDEN ÜZÜLÜYORDUM ARTIK SİNİRLENİYORUM”
Özge Özpirinçci yaşananların ardından soyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Kariyerim boyunca magazinle her zaman saygılı ve seviyeli bir ilişki korumaya çalıştım ve bu da başarılı oldu. Eskiden üzülüyordum ama artık sinirleniyorum. Açık hava bir restaurantta kutlanan doğum günüm evde bahçede devam ediyor ve magazin kameraları evin önüne gelip bahçenin içini çekmeye başlıyor.
Bahçe duvarlarına çıkıyorlar. Arkadaşım inip onlarla konusup Burak ve Uraz’ın röportaj yapabileceğini söylediğinde ‘Herkes gelip bizimle röportaj yapacak yoksa sabaha kadar burdayız’ cevabı ile karşılaşıyor.
Ortamı germemek adına bahçede asla etrafı rahatsız etmeyecek bir yükseklikteki müziğimizle ateş başında oturmaya devam ederken kapımıza polis geliyor. Evdeki insan sayısının üç katı sayıda olan magazin ellerine istedikleri malzeme geçmediği için akılları sıra polisi arayarak ortaya çıkacak görüntüleri manipüle ederek durumu bir ‘baskın’ gibi göstermeye çalışıyor.
Polis içeri geliyor ve bahçede yapılan konuşmada evde bulunan bizlerin yanlış bir şey yapmadığını söylüyor ve evden ayrılıyor. Magazin kameraları tarafından sürekli görüntü alınmasını istemediğimiz için de evin içine giriyoruz ve evlere dağılıyoruz.
Dediğim gibi, eskiden böyle şeylere üzülüyordum ama artık sinirleniyorum. Sadece içimi dökmek istedim çünkü yazılıp çizilen yalan haberlerin, çamur at izi kalsın tavırlarının karşısında biz sessizliğimizi korudukça yanlış anlaşılabiliyoruz ve ben artık böyle şeylere tahammül edemiyorum.”

Görüntü dökümü:
—————
-Kıvanç Tatlıtuğ’un açıklaması
-Polis ekipleri
-Evden görüntüler
-Bahçedekilerden görüntüler
-Evden çıkanlar
-Uraz Kaygılaroğlu, Berrak Tüzünataç’ın evden çıkarken yaptığı açıklamalar
-Murat Dalkılıç’ın açıklamaları

===================

11- ESENYURT’TA İŞYERLERİNE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Haber-Kamera: Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, işletmelere yönelik koronavirüs denetimi yapıldı.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumartesi günleri tekrar sokağa çıkma kısıtlamasına dahil edildi. Cuma günü saat 21.00 itibariyle başlayan kısıtlamada polis ekipleri, tedbirlere uyulup uyulmadığını yönünde denetim gerçekleştirildi. Tedbirleri ihlal eden işletmelere, kısıtlama olduğu hatırlatarak uyarılar yapıldı. Denetimlerin kısıtlama boyunca süreceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
-Polis ekiplerinin çalışması
-Vatandaşlara uyarılar
-İşyerlerinin denetlenmesi
-İşyerlerine yapılan uyarılar
-İşyerlerinin ruhsat ve belge kontrolleri
-Genel ve detay görüntü 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!