Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AMASYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

IRAK’ın kuzeyinde, terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Hüsamettin Gökçe’nin (22) Amasya’da oturan baba ocağına ateş düştü. 
Irak’ın kuzeyindeki Avaşin- Basyan bölgesinde PKK’ya yönelik başlatılan Pençe- Şimşek ve Pençe- Yıldırım Operasyonlarında, arama tarama köpeği ile görev yapan Veteriner Uzman Çavuş Hüsamettin Gökçe, teröristlerce yapılan füze saldırısı sonucu şehit oldu. Şehidin acı haberi, Amasya’nın Hacılar Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehadet haberinin ardından Gökçe ailesinin oturduğu apartmana ve sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları taziyeye geldi. Şehit askerin cenazesi, bugün Amasya’nın Beldağ Mahallesi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şehidin baba evine bayrak asılması
-Şehidin baba evinden detaylar
-Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklaması
-Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya açıklaması

Haber-Kamera: Serap Şerife KARA /AMASYA,(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428214
=======================================================================

2) ŞARKÜTERİDE ÇALIŞAN KADINI AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRÜP, KAÇTI
 
BURDUR’un Bucak ilçesinde 2 çocuk annesi Hatice Işık (28), çalıştığı şarküteriye gelen R.T.’nin (30) av tüfekli saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Polis kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi’ndeki şarküteride meydana geldi. Yanında getirdiği av tüfeğiyle şarküteriye giren R.T., henüz bilinmeyen nedenle, burada çalışan Hatice Işık’a 3 el ateş etti. Saçmaların isabet ettiği Hatice Işık kanlar içerisinde yere yığılırken, R.T. ise olay yerinden uzaklaştı. Şarküterideki diğer çalışanlar ve silah sesini duyanlar olay yerine ambulans ve polis istedi. İhbar sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, gelen sağlık ekipleri Hatice Işık’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
AV TÜFEĞİNİ OLAY YERİNDE BIRAKTI
Hatice Işık’ı vuran R.T.’nin olaydan sonra kullandığı tüfeği olay yerinde bırakıp, bir araçla uzaklaştığı belirlendi. Polis kaçan R.T.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
CENAZE MORGA KALDIRLDI
Hatice Işık’ın cansız bedeni olay yeri incelemesi yapıldıktan sonra Cumhuriyet savcılığının talimatı ile otopsi yapılmak üzere Bucak Devlet Hastanesi morguna konuldu. Olay yerine gelen Hatice Işık’ın yakınları feryat etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri önünden görüntüler
-Ölen Hatice Işık’ın ağlayan yakınları
-Cenazenin iş yerinden çıkarılıp araca konulması
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Halim AKCA /BUCAK(Burdur),(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428207
=======================================================================

3) HUSUMETLİ KOMŞULAR ARASINDA SATIR VE BIÇAKLI KAVGA: 10 YARALI

MALATYA’da husumetli komşu iki aile arasında çıkan satır, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada 1’i ağır 10 kişi yaralandı. Kavga hastanede de sürerken, güvenlik güçleri önlem aldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Boran Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan komşu iki aile arasında tartışma çıktı. Ailelerin diğer fertlerinin de dahil olduğu tartışma büyüyerek bıçak, satır ve sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki taraftan da 1’i ağır toplam kişi 10 yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Acil Servis’te tedaviye alınan yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kavga hastanede de devam ederken, güvenlik güçleri, mahalle ve hastanelerde önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden görüntü
-Polis ve jandarma ekipleri
-Kalabalıktan görüntü
-Hastane içinde arbede görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428208
=======================================================================

4) 2 YAŞINDAKİ SÜLEYMAN YAYLADA KAYBOLDU, ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

TOKAT’ta yayladaki evlerinin önünde oyun oynayan Süleyman Yıldırım(2) kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla AFAD ve jandarma ekipleri bölgede küçük çocuğu bulmak için çalışma başlattı.  
Merkeze bağlı Çat beldesi yakınlarındaki Seküdağ Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan Süleyman-Sema Yıldırım çiftinin 6 çocuğundan biri olan Süleyman Yıldırım, anne ve babası ahıra hayvanları aldığı sırada ortadan kayboldu. Çocuklarının etrafta olmadığını fark eden anne ve babası kendi imkanlarıyla çevrede aramaya başladı. Ancak küçük çocuğun izine rastlanmadı. Bunun üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. Olay yerine sevk edilen AFAD ve jandarma ekipleri ile ANDA derneği üyeleri, 1 arama köpeği ve dron  ile çocuğu bulmak için arama çalışması başlattı. Belde sakinleri de aramalara eşlik etti. 
Çalışmaları takip eden Çat Belediye Başkanı Ramazan Altun, “Akşam saatlerinde yaylada bir çocuk kaybolmuş. İftar saatimizde duyduk, kasaba halkı, belediye olarak hep buraya hizmetimizi sunduk. Arıyoruz. Allah’ın izniyle bulacağız. Arazi şartları da çok zor. Ormanlık bölge olduğundan dolayı jandarma ekiplerimiz, AFAD burada. Devletimizden Allah razı olsun arıyoruz” dedi. Beldenin Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz ise, “Babası bize evinin önünde, olduğunu söyledi. Hayvanlarla uğraşırken dışarı çıkınca çocuğu bulamamış. AFAD, jandarma ve arkadaşlarımızla beraber aramaktayız. Allah’ın izniyle bulacağız” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yayladan görüntüler
-Çocuğun en son görüldüğü yer
-Ekiplerin arama çalışmalarından görüntüler
-Çat belediye başkanı Ramazan Altun’un konuşması
-Muhtar Ahmet Yılmaz’ın açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL /TOKAT,(DHA) 
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428219
=======================================================================

5) AYDIN’DA BAĞ EVİNDE UYUYA KALAN ÇİFTÇİ YANGINDA HAYATINI KAYBETTİ

AYDIN’ın İncirliova ilçesinde, bağ evinde uyuya kalan çiftçi Ersel Savaş (52) çıkan yangında hayatını kaybetti. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 
Yangın, dün saat 22.30 sıralarında kırsal Yazıdere Mahallesi’nde çıktı. Acarlar Mahallesi’nde oturan ve çiftçilik yaptığı öğrenilen Ersel Savaş, tarlasını sulamak için akşam saatlerinde Yazıdere Mahallesi’ndeki bağ evine gitti. Suyu açarak arazisinin sulanmasını bekleyen Savaş, iddiaya göre bu sırada evin içerisinde çekyatta uyuya kaldı. Bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle üst üste patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler kısa süre içerisinde tüm evi ve çatı kısmını sardı. O sırada çekyatta uyuyan Savaş, alevlerin içinde kaldı.
Mahalle muhtarı Davut Noyan’ın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa süre içerisinde kontrol altına aldı. Ekiplerin evde yaptığı incelemede Ersel Savaş’ın yanmış bedeni ile karşılaşıldı. Savcının incelemesinin ardından Savaş’ın cenazesi Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
‘PATLAMA SESİYLE DIŞARI ÇIKTIM’
Yazıdere Mahalle Muhtarı Davut Noyan, “Saat 22.30 sıralarında bir patlama sesi duydum. Ardından üst üste iki patlama daha oldu. Ne oluyor diyerek dışarıya çıktım. Komşularda beni arayarak yangın olduğunu söyledi. Hemen yangın olan evin bulunduğu bölgeye geldik. Bende itfaiye ve jandarmaya haber verdim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan evden görüntü
-Mahalle Muhtarı Davut Noyan’ın konuşmasından görüntü
-Yangında Ölen Ersel Savaş’ın fotosu
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)
29.04.2021 – Haber Kodu : 210429004
=======================================================================

6) SAMSUN’DA ZİNCİRLEME KAZA: 5 YARALI

SAMSUN’da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, 5 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Çevre Yolu üzerinde meydana geldi. Mehtap G. yönetimindeki 55 NF 827 plakalı otomobil ile Ethem E. yönetimindeki 55 AEY 856 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen İbrahim B. yönetimindeki 55 AAP 051 plakalı otomobile çarparak devrildi. Zincirleme kazada, araç sürücüleri Mehtap G. ve Ethem E.’nin yanı sıra Orhan İ., Sudenur S., Ayşegül S. yaralandı. Kentteki hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden detaylar
-Kazazede İbrahim B. röportajı

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL /SAMSUN,(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428216
=======================================================================

7) KLİMADAN ÇIKAN YANGINDA EVDE MAHSUR KALAN ANNE VE 3 ÇOCUĞU İLE 4 KUŞ KURTARILDI

AYDIN’ın Efeler ilçesinde, klimadan çıktığı ileri sürülen yangında evde mahsur kalan anne ile 3 çocuğu ve 4 muhabbet kuşu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Yangın, dün gece saat 23.00 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi 2055 sokakta bulunan bir apartmanın 4’üncü katında çıktı. İddiaya göre, evde bulunan klima bir anda alev aldı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evde mahsur kalan 3 çocuk ile anneleri F.S.’yi dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen anne ile çocuklarına ambulansta ilk müdahaleleri yapılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, ekipler yangına müdahale ettiği sırada evde muhabbet kuşlarının bulunduğu kafesi fark etti. Dumandan etkilenen 4 muhabbet kuşu da ekipler tarafından kurtarıldı. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, ev kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Dumandan etkilenen 4 kişinin ambulansta tedavileri yapılırken detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)
29.04.2021 – Haber Kodu : 210429005
=======================================================================

8) KAZADA ÖLEN KAZAKİSTAN NEVŞEHİR FAHRİ KONSOLOSU VE EŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KOCAELİ’de otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Kazakistan Nevşehir Fahri Konsolosu Halil Uluer (52) ve eşi Fatma Uluer (47) memleketleri Nevşehir’de toprağa verildi.   
Kuzey Marmara Otoyolu’nun İzmit Akmeşe mevkiinde önceki gün meydana gelen kazada İstanbul yönüne giden Kazakistan Nevşehir Konsolosu Halil Uluer yönetimindeki otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dijital yol bilgilendirme tabelasının bulunduğu direğe çarptı. Kazada, konsolosluğa ait otomobilde sürücü Halil Uluer ile yanında bulunan eşi Fatma Uluer, iş insanı Ahmet Demirhan ve eşi Ayşe Demirhan hayatlarını kaybetti. Turizm, havacılık, denizcilik sektöründe 8 şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapan Halil Uluer, çok sayıda sivil toplum kuruluşunda görev yaptı. Müsiad Nevşehir Kurucu Şube Başkanı, Dünya Yaşlanma Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve Yatırım Başkanı, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi, Kapadokya Havacılık Kulübü Derneği Kurucusu ve Başkanı, Kazakistan-Türkiye İşbirliği Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, Tütap Türkiye Tanıtma Platformu Onur Kurulu üyesi olan Uluer’in ölümü, kentte üzüntüyle karşılandı.
CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
2002-2003 yılları arasında Anavatan Partisi Nevşehir İl Başkanlığı da yapan Halil Uluer ile eşinin cenazesi, otopsi işleminin tamamlanması ardından Nevşehir’e getirildi. 3 çocuk sahibi Uluer çifti için ikindi Alibey Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rızvi Hassen, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile Halil Uluer’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
‘HEPİMİZE HAYAT VEREN, DOLU BİR İNSANDI’
Kürşat Tüzmen, Halil Uluer’in Nevşehir’in yetiştirdiği mümtaz bir iş insanı olduğunu belirterek, “Çok değerli bir insandı. O bir Yörük Türkmen Beyi. Sorumluluk aldığı alanlarda çok çeşitli görevleri oldu. Çok sayıda sivil toplum örgütünde görev aldı. Kazakistan’ın Nevşehir Fahri Konsolosuydu. Saymakla bitmeyecek görevlerin üstesinden gelmiş, mümtaz bir insandı. Halil Uluer’i ebediyete uğurlamak için burada bulunuyorum. Hepimiz çok üzgünüz. Hepimize hayat veren, hayat dolu bir insandı. Bundan sonra hayat çok eksik olacak. Nevşehir’in, tüm Türkiye’nin ve tüm Kazakistan’ın başı sağ olsun” diye konuştu.
Uluer çiftinin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Güzelyurt Mahallesindeki Taşlıbel mezarlığında toprağa verildi. Kazada ölen Demirhan çiftinin cenazesi de Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenazeden görüntü
-Kürşat Tüzmen ile röportaj
-Genel detay

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER /NEVŞEHİR,(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428186
=======================================================================

9) BORNOVA’DA MÜSTAKİL EVDE YANGIN: 1 YARALI

İZMİR’in Bornova ilçesinde, tek katlı müstakil bir ev alev alev yandı. Yangın nedeniyle bir kişi hafif şekilde yaralandı.
Yangın, bugün saat 04.00 sıralarında Çınar Mahallesi 5023 sokaktaki müstakil bir evde çıktı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Coşkun Çolak’ın oturduğu evden dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale etti bir yandan da Çolak’ı dışarı çıkardı. Hafif şekilde yaralandığı öğrenilen Çolak, ilk müdahalenin ardından ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada alevler evin tamamına sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu, yandaki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle evde maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Evden detay
-Sokaktan detay
-Ekiplerin müdahalesinden detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
29.04.2021 – Haber Kodu : 210429007
=======================================================================

10) EVİN GİZLİ BÖLMESİNDE SAKLANAN 2 KADIN, POLİS EKİPLERİNCE YAKALANDI
 
KOCAELİ’de haklarında arama kararı bulunan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi yakalanırken, 2 kadın evin gizli bölmesinden çıktı.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı gibi suçlardan aranan ve haklarında 1 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezası bulunan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Haklarında arama kararı bulunan 19 kişi polis ekiplerince yakalandı. Operasyonda en ilginç anlar ise İzmit’te bir eve yapılan baskın sırasında yaşandı. Sabahın erken saatlerinde yapılan baskında 2 kadını yakalamak için evde arama yapıldı. Bu sırada koltuk çekildiğinde gizli bölme fark edildi. Duvardaki, duvar kağıdı kaplı kapağın açılmasıyla içeride bulunan kadının çıkması istenildi. Polis dışarı çıkan kadına, “Güzel yer yapmışsın kendine. İçeride başka kimse var mı? diye sorarken, kadın ise içeride kimse olmadığını belirtti. Polis içeri baktığında diğer kadının da orada olduğunu belirledi ve çıkmasını istedi. 2 kadın da gözaltına alındı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Gizli bölmede bulunan kadınların yakalanması

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428185
=======================================================================

11) TOKİ BAŞKANI BULUT: BAYRAKLI BÖLGESİ TAŞIMA GÜCÜ AÇISINDAN ZAYIF BİR ZEMİNE SAHİP

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kurumun deprem bölgesi İzmir’de devam eden projeleriyle ilgili incelemelerde bulundu. Hem yerinde hem rezerv alandaki örnek daireleri gezen Bulut, “Gerçekten Bayraklı’nın zemini taşıma gücü açısından çok zayıf bir zemin. Bu yüzden inşaatların yapımı için hem fore kazık kullandık hem de zemin emniyet gerilmesini güçlendirecek tedbirleri aldık” dedi.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından rezerv alanda ve yerinde devam eden inşaatları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Proje şantiyelerini tek tek gezen Bulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da katılımıyla örnek daireleri de inceleyerek çalışmalarda gelinen son durumu değerlendirdi. İzmir Bayraklı ilçesinde 4-5-6-7’nci bölgelerde yapılacak olan 116 adet konut ve 37 adet dükkan inşaatı, 1’nci bölgede 228 adet konut ve 15 adet dükkan inşaatı, 3’ncü bölgede 910 adet konut ve 132 adet dükkan inşaatı ile rezerv alandaki birinci etap 397 adet konut ile ikinci etap 444 adet konutun inşaat çalışmasını sırasıyla gezen Bulut, yetkililerden bilgi aldı. Deprem bölgesinde hızla konutların yükseldiğini ifade eden Bulut, “İzmir’imizde 117 vatandaşımızı kaybettik. Diğer illerde ne yaptıysak İzmir’de de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda süratle çalışmalara başladık. 117 vatandaşımızı kaybettiğimiz toplam 65 blok yıkıldı ve biz de suratla projeleri tamamladıktan sonra inşaatlara başladık. Gerçekten Bayraklı’nın zemini taşıma gücü açısından çok zayıf bir zemin. Biz orada inşaatların yapımı için hem fore kazık hem de zemin emniyet gerilmesini güçlendirecek tedbirleri aldık. Binalarımız hızla yükseliyor” dedi.
TOKİ’nin sosyal konut anlamında bir milyonun üzerinde konut üreten bir kurum haline geldiğini ifade eden Bulut, “Bunun yanında sosyal donatı, hastanesinden stadyumuna, kamu kurumlarımızın baraj ve sulama işine kadar pek çok projeyi yürütüyoruz. Yaklaşık 570 aktif şantiyemiz var. Belirli aralıklarla bu şantiyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de deprem sebebiyle yapmış olduğumuz konutları yerinde inceledik. 2020 yılı gerçekten memleket için deprem ve sel açısından birçok afeti yaşadığımız yıl oldu. Birçok canımızı kaybettik. Yapılarımız hasar gördü ve yıkıldı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Ölenleri geri getirmek mümkün değil ancak hasarları telafi etmek büyük bir devletin gereği olarak yerine getiriliyor zaten. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın her hasardan sonra olayın acılarının sarılması yönünde talimatları var” diye konuştu.
Yurt genelindeki inşaat çalışmalarından da söz eden Bulut, “2020 yılında birçok Elazığ, Malatya, Van, Manisa, Bingöl, Denizli, Giresun gibi pek çok noktada hasarlar meydana geldi. Biz süratle fiilen çalışmayı başlatarak bütün bölgelerde aynı hassasiyetle inşaatlarımızı yükselttik. İzmir’de hem rezerv konut alanı hem de yerinde inşaatlarımız sürüyor. Rezerv konut alanının zemin yapısı açısından çok uygun bir yer olduğunu söylemek isterim. Burasının zemin yapısı sert kayadır. Binanın temelini kazabilmek için kazıcı makinelerle bunu yapmak yeterli olmuyor, patlatmayla yapılıyor. Dolayısıyla zemin emniyeti açısından hiçbir problemimiz yok. Alan büyüklüğü açısından da 3 milyon 800 metrelik geniş bir alan. Yüzde 50’nin üzerinde yeşil alan ve sosyal donatı bıraktığımız bir bölge. Bu bölgede toplam 8 bin 100 konut yapılması planlanıyor. İlk etapta bizim yapacağımız konut sayısı 3 bin 500’dür. Bugün itibariyle bin 700’e yakın konutun inşaatı başlamış ve devam ediyor. Eylül Ekim ayında ilk etapların teslim edilmesi planlanıyor” dedi.
Bayraklı merkezdeki çalışmalara da değinen Bulut, “Yıkımın gerçekleştiği Bayraklı merkezde ise bin 444 konutun inşaatı yükseliyor. Konutlar ağırlıklı olarak 3+1 olmak üzere inşa ediliyor. Hem mutfakları hem salonları hem balkonlarıyla çok geniş ve ferah daireler. İnsanlar tercihini ilk yaparken daha çok Bayraklı merkezi tercih ediyorlar. Ancak şunu söyleyebilirim ki çok yakın bir gelecekte rezerv alan çok daha cazip bir yer haline gelecek. Merkezdeki konutlarla ilgili zaman zaman metrekarenin küçük olmasıyla ilgili tenkitler alıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kullanılabilecek metrekarenin tamamı vatandaşımızın yararlanabileceği şekilde kullanılmıştır. Baktığımız zaman mekanlar açısından çok kullanışlı daireler olduğunu gördük. Büyük dairelerde ölü alanların da çok olduğunu görüyoruz. 2+1 konuttan alacağınız konforun daha altında olabilir. Dolayısıyla bölgedeki dairelerin vatandaşımızın huzur içerisinde oturabileceği daireler olduğunu düşünüyorum. Merkezdeki konutların teslimlerine ağustos ayında başlanacak. Yıl sonuna kadar da etaplar halinde konutları vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ömer Bulut açıklaması
-Rezerv alanından genel detay görüntü
-Merkezdeki şantiyeden görüntüler
-Örnek dairelerin gezilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Hande NAYMAN-Can ÇUBUKÇIOĞLU /İZMİR,(DHA)
28.04.2021 – Haber Kodu : 210428191
=======================================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!