Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)TOKAT 22 SAAT SONRA BULUNAN SÜLEYMAN’IN ANNESİ: UMUDUMUZU KESMİŞTİK

ÇAT beldesinde bulunduktan sonra 112 Sağlık ekiplerince kontrol amaçlı Gazi Osman Paşa Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Süleyman Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 24 saat müşahede altında tutulacak olan Süleyman Yıldırım’a annesi Sema Yıldırım refakat ediyor. Oğlunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen anne Sema Yıldırım, “Mutluyum, evladını bulan bir anne olarak çok şükür Rabbime. Sağ salim evladımıza kavuştuk. Sürpriz oldu bizim için, ümidimizi kesmiştik. Ambulansta uyuyarak geldi.  Aşağı inince ekmeği gördü, ‘anne ekmek’ diye ekmek istedi.
‘EŞİM ÇOCUĞU GÖRÜNCE AĞLAMAYA BAŞLADI’
Kayıp çocuğu tarlada çalışırken bulan Abdulhamit-Zeynep Gümüş çifti de o anları anlattı. 6 çocuk annesi Zeynep Gümüş, çok mutlu olduklarını belirterek, “Tarlada çalışıyordum, aşağı doğru çocuk geldi. Sağa sola baktım kimse yok. Dedim bu kaybolan çocuk. Koşturdum, kucakladım. Traktöre bindirdik, aldık, götürdük teslim ettik. Sadece çitin dibinden girmeye çalışırken fark ettim. Bulunca sevindik, bizim o sonuçta. Eşimle beraber burada ekin ilaçlıyordum. Koşarak gittim çocuğu kucakladım. Allah annesine, babasına bağışlasın, kimseye de bu acıları tattırmasın. Üzerinde mavi elbisesi, pijaması vardı, ayakları çıplaktı. Elinde çorabı vardı. Eşim çocuğu görünce ağlamaya başladı. Ben de eşime kızmaya başladım. Ağlanacak bir şey değil dedim. Ben tanımıyordum çocuğu. Annesini de babasını da tanımıyorum. Evleri bana uzakta. Sabah herkes dağa çıkacak diye anons yapıldı. Ben de, ‘Bizde gitsek iyi ama ihtiyarız, gezemeyiz. Allah yardımcısı olsun’ demiştim. Allah bize buldurdu” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Hastaneden görüntüler
-Saleyman ve annesinin görnütüleri
-Ekmek yemesi
-Annesinin konuşmaları
-Çocuğun bulunduğu tarla
-Çocuğu bulan Zeynep Gümüş’ün açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL /TOKAT,(DHA)
Haber Kodu : 210429253

====================================================

2)DİNLENME TESİSİNDE OTOMOBİLDEN İNEN KADIN GERİ DÖNMEDİ
 
DÜZCE’nin Gümüşova ilçesinde, TEM Otoyolu üzerindeki dinlenme tesisinde eşiyle birlikte mola veren alzheimer hastası Naciye Özcan (67), 4 bin euro ile ortadan kayboldu.
Olay, dün saat 02.00 sıralarında TEM Otoyolu Gümüşova mevkiinde bulunan dinlenme tesislerinde meydana geldi. Almanya’da yaşayan Hüseyin ve Naciye Özcan çifti tatil için Türkiye’ye geldi. Ankara’da bulunan akrabalarını ziyaret eden Özcan çifti daha sonra İstanbul’daki akrabalarını da ziyaret için yola çıktı. Düzce’ye gelen Özcan çifti, TEM otoyolu Gümüşova mevkiinde bulunan dinlenme tesisine girerek mola verdi. Tesis içinde ihtiyaçlarını gideren çift daha sonra otomobile döndü. Bir süre otomobilde bekleyen kadın eşinin uyuduğu sırada otomobilden inerek tesisin çıkışına yürümeye başladı. Yanına seyahatte kullanılmak üzere ayrılan 4 bin euro parayı da alan kadın kayboldu. Eşini bulamayan Hüseyin Özcan durumu jandarmaya haber verdi.Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri kadının bulunması için çalışma başlattı. Kadının araçtan inerek TIR’ların arasından tesis çıkışına gittiği ve kaybolduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Tesiste bekleyen Hüseyin Özcan, “50 yıllık eşim. Arabadan çıkıyor ve kapıyı yavaşça örterek gidiyor. Suyu dolduruyor, çöpleri atıyor. Gidiyor ve geri dönmüyor. Sorunumuz yoktu. Çok iyi aile düzenimiz var. Eşimin yanında 4 bin euro para vardı. Üstünde sadece bir tişört, yazlık ayakkabı ve kot pantolon var. Gelecek diye burada tesislerde bekliyorumö dedi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
——————————-
Güvenlik kamerası görüntüleri
Hüseyin Özcan ile röp
Tesisten görüntüsü ve detaylar
Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)

Haber Kodu : 210429235

==============================================

3)İSTANBUL SINIRINA UYGULAMA NOKTASI KURULDU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 17 gün boyunca uygulanacak ‘tam kapanma’nın başladığı dün saat 19.00’da polis ve jandarma ekiplerince Tekirdağ’da İstanbul sınırına uygulama noktası oluşturuldu. Noktada uygulama yapan polis ekipleri İstanbul yönünden gelen tüm araçları durdurup kontrol etti. Yolcu otobüslerinde ise yarı kapasite kontrolleri gerçekleştirildi. Kontrollerde seyahat belgesi olanların geçişine izin verilirken, olmayanlar ise geri çevrildi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Kent merkezindeki araç yoğunluğu
-Çanakkale karayolu üzerindeki kuyruk
-Kuyruklar drone ile havadan
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Drone ile araç kuyruğu
-Trafikte seyreden araçlar
-Otobüs yolcularının kontrolü
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN-Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR /TEKİRDAĞ,(DHA)

Haber Kodu : 210429255
Haber Kodu : 210429233
Haber Kodu : 210429146

============================================

4)KAHVEHANEDE OYUN OYNAYAN 8 KİŞİYE CEZA

İZMİT’te, kahvehanede oyun oynayan 8 kişiye koronavirüs kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle ceza kesildi. 
İzmit’te bir kahvehanede oyun oynandığı yönünde gelen ihbar üzerine polis baskın düzenledi. Sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu ihlal ederek oyun oynayan 8 kişiye para cezası kesildi. Ruhsatsız olduğu belirlenen kahvehanenin sahibi hakkında ise idari işlem uygulandı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yaralı işçinin merdiven ile indirilmesi
-Ambulansa alınması
-Detaylar

Haber-Kamera: Nabi YAZICI /KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

Haber Kodu : 210429245
====================================================

5)İZMİR’DE 17 GÜNLÜK TAM KAPANMA BAŞLADI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de 17 günlük tam kapanma kararı saat 19.00’da uygulamaya başlarken, İzmir’de  evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında ve yollarda yoğunluk oluşturdu.
İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs tedbirleri kapsamında dün saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar haftaiçi ve haftasonu ayrımı olmaksızın tam kapanma kararı Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de saat 19.00’dan itibaren evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında ve yollarda yoğunluk oluşturdu. Önlemler kapsamında polis ekipleri kentin en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Gündoğdu Meydanı’nda ve Alsancak Gar civarında uygulama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

Görüntü dökümü
——————————-
-Gündoğdu meydanı’ndan detay
-Vatandaşlardan detay
-Yunus ekiplerinden detay
-Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden detay
-Alsancak Gar’dan detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)

Haber Kodu : 210429254

====================================================

6)SİNOP’TA KAPANMA ÖNCESİ HALK PAZARI DOLDU, TEZGAHLARDA ÜRÜN KALMADI

KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi, Sinop halk pazarı tıklım tıklım oldu, sosyal mesafe unutuldu. Pazar esnaflarından Adem Şahin, tezgâhlardaki malın bitmesine sevinirken, sosyal mesafenin sağlanamadığını ifade ederek, “Kazandığımız parayı bundan sonra sağlığa harcayacağız. 30 senedir pazardayım ben böyle bir yoğunluk görmedim.” dedi.
Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi, vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere ve pazarlara akın etti. Sinop merkeze kurulan halk pazarı da tıka basa doldu. Adım atacak yer kalmayan pazarda, tezgah önlerinde yığılma yaşandı, sosyal mesafe kuralları da unutuldu. Sabah saatlerinden itibaren dolmaya başlayan pazar tezgahlarındaki ürünler gün sonunda tükendi. Tezgahtaki malın bitmesine sevinen pazarcılar ise sosyal mesafenin unutulmasına tepki gösterdi.
‘BEN BÖYLE BİR YOĞUNLUK GÖRMEDİM’
Pazar esnafı Adem Şahin, “30 senedir pazardayım ben böyle bir yoğunluk görmedim. Vatandaş marketlerden kaçıp pazara geldi. Saat 13.30 gibi malzememiz bittiö dedi. İbrahim Kaptan, “2 liraya elma, 5 liraya karpuz sattık. Arabada 10 ton daha karpuz var. İftardan sonra mallarımızı hazırlayacağız” diye konuştu.
‘HASTA OLMAYAN DA BUGÜN VİRÜSÜ KAPMIŞTIR’
8 ton patates ve soğanın tükendiğini ifade eden Mustafa Şen, “Saat 16.00’dan sonra mal kalmadı. Alışveriş pazarcı için güzel oldu ama hasta olmayan da bugün virüsü kapmıştır. Paramızı koyduk cebimize ama sağlık için harcayacağız bundan sonra öyle görünüyor” dedi.
‘İZDİHAM OLDU, HASTALIK VARSA BİRİSİNDE HERKESE BULAŞTI’
Tüm ürünleri sattıklarını söyleyen Ahmet Aslan, “Artı bir araba daha malımız vardı o da bitti. Bizim milletimiz çok değişik. ‘Korona var’ diyoruz ama bugün izdiham oldu. Hastalık varsa birinde bugün herkese bulaşmıştır. ‘Açlıktan öleceğiz’ diye korkuyoruz” dedi.
Pazarın çok yoğun olduğunu ifade eden Hasan Kurt, “Herkes pazara akın etti, İstanbul’dan gelenler de var. Tezgâhlar boşaldı ama millet hep iç içeydi” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Pazardan ve kalabalıktan detaylar
-Pazarcı Adem Şahin’in röportajı
-Pazarcı Hasan Kurt’un röportajı
-Pazarcı Mustafa Şen’in röportajı
-Pazarcı Ahmet Aslan’ın röportajı
-Boşalan tezgahlardan detaylar
-Detaylar
-Para sayan esnaftan detaylar

Haber-Kamera: Deniz ÖZEN /SİNOP,(DHA)

Haber Kodu : 210429252

====================================================

7)ANTALYA’DA KISITLAMA ÖNCESİNDE YOĞUNLUK, SONRASINDA SESSİZLİK HAKİM OLDU

ANTALYA’da, 17 günlük tam kapanma öncesi yoğunluk, sonrası ise sessizlik hakim oldu. Kentte kısıtlamaya girileceği saate yakın oluşan trafik, kısıtlama saatinden yaklaşık 45 dakika sonra azalırken, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de sessizliğe büründü.
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 29 Nisan Perşembe saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanmaya dakikalar kala, Antalya’nın ana artelleri ve işlek caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle Yüzüncü Yıl Bulvarı’nda araç trafiği kuyruğu oluşurken, insan sirkülasyonunun fazla olduğu Üçkapılar bölgesinde de yoğunluk oluştu. Kısıtlama saati başladığında ise Yüzüncü yıl Bulvarı’nda oluşan trafiğin sürdüğü gözlendi.
KONYAALTI SAHİLİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Polis ekipleri, 17 günlük kısıtlamanın başlamasıyla denetimlerini artırırken, yasak saatiyle beraber dışarıda olan vatandaşlar da evlerine bir an önce gitmeleri konusunda uyarıldı. Saatler ilerledikçe cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Gündüz saatlerindeki yoğunluğuyla yaz aylarını aratmayan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de kısıtlamaya birlikte sessizliğe büründü.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yoğun trafik detay
-Durakta bekleyenler detay
-Cumhuriyet Meydanı detay
-Kediler detay
-Konyaaltı Sahili detay
-Yollardaki yoğunluğun azalması detay
-Polislerin uygulama yapması detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)

Haber Kodu : 210429256

====================================================

8)ANTALYA’DA TRAFİK POLİSLERİ ÇARPIŞTI: 1 POLİS YARALI

ANTALYA’da bir ihbara giden trafik polis otosuyla, motosikletli trafik polisi çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü polis memuru Özgür Gül, hafif yaralandı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesi Hürriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir ihbara giden trafik polis otosu ile trafik polis memuru Özgür Gül’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan Gül yaralanırken, meslektaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Polis telsizinden yapılan anonsla kaza yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, sağlık ekipleri gelene kadar arkadaşlarının yanında bulunurken, sağlık ekipleri polis memuru Özgür Gül’e ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Gül, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan polis memuru Gül’ün, sol bacağında kırık olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yaralı polis memuru detay
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi detay
-Polis memurunun sedye ile ambulansa alınması detay
-Motosiklet ve polis otosu detay
-Polisler detay
-Kaza yeri detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)

Haber Kodu : 210429278

====================================================

9)ŞANLIURFA’DA İFTAR SAATİNDE ZİNCİRLEME KAZA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

ŞANLIURFA’da iftar saatinde 3 otomobilin çarpıştığı kazada İbrahim Urtekin (14) hayatını kaybetti, 1’i ağır 3 kişi de yaralandı.
Kaza, dün iftar saatinde Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 13’üncü kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine doğru seyir halinde olan Emir Urtekin yönetimindeki 63 NB 400 plakalı otomobil, İsa Çetindağ’ın kullandığı 26 AP 103 plakalı otomobille çarpıştı. Aynı güzergahta ilerleyen Casım Baykuş’un kullandığı 63 M 0520 plakalı otomobil de 26 AP 103 plakalı otomobile çarptı. Kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla kaza yerine gelen ekipler, sürücülerden Emir Urtekin ve İsa Çetindağ ile araçlardaki İbrahim Urtekin ve Hasan Çetindağ’ı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan İbrahim Urtekin, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan İsa Çetindağ’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü
——————————-
Yoldaki trafik
Kaza yeri
Kazaya karışan araçlar
Ekipler ve vatandaşların çalışmaları

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)

Haber Kodu : 210430004

====================================================

10)HUSUMETLİLERİN ARAÇLARI ÇARPIŞTI, ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ANKARA’nın Çubuk ilçesinde, husumetli kişilerin kullandığı kamyonet ile otomobilin çarpışmasının ardından çıkan silahlı kavgada Emrah Mayalı (35), Hasan G. ile eşi Mehtap G.’yi tabancayla vurarak yaraladı. Mayalı, olayın ardından aynı silahı başına dayayıp, ateşleyerek yaşamına son verdi.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında Çubuk ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Samur Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önce husumet bulunan taraflardan Emrah Mayalı’nın kullandığı 06 FA 6231 plakalı otomobil ile Hasan G. yönetimindeki 71 EP 484 plakalı kamyonet çarpıştı. Kaza sonrası Emrah Mayalı ile Hasan G. arasında kavga çıktı. Kavgada Emrah Mayalı, çıkardığı tabanca ile Hasan G.’ye ve eşi Mehtap G.’ye ateş etti. Hasan G. ve eşi Mehtap G. kanlar içerisinde kalırken, Mayalı ise aynı silahı başına dayayıp, ateşledi. 
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Emrah Mayalı’nın yaşamını yitirdiği belirlenirken, Hasan G. ile eşi Mehtap G. ise yapılan ilk müdahalenin ardından Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hasan G.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Mayalı’nın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
——————————-
Olayın yaşandığı sokak
Polis ekip ve araçları
Ambulans ve dağlık ekipleri
Mayalı’nın cesedinin kaldırılması
Olay yeri görüntüleri
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Müfit ONBAŞI /ANKARA(Çubuk),(DHA)

Haber Kodu : 210430008

====================================================

11)OCAKTA UNUTULAN İFTAR YEMEĞİ MUTFAĞI KÜLE ÇEVİRDİ; 1 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

AYDIN’ın Efeler ilçesindeki bir evin ocağında unutulan iftar yemeği mutfağı küle çevirdi. Çıkan yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.
Yangın, dün saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet mahallesi 1957 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın çatı katındaki evin mutfağında çıktı. İddiaya göre, evde iftar yemeği hazırlandığı sırada ocakta unutulan yemek bir anda alev aldı. Kısa sürede mutfağın çeşitli yerlerine sıçrayan alevler büyümeye başladı. Yangını görenlerin iharı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ev sahibi  Efe Orcan, kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmek istediği sırada yoğun dumandan etkilenerek dışarı çıktı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından dumandan etkilenen Orcan’a ilk müdahalesi yapıldıktan sonra  Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinİn yoğun uğraşları sonrası yangın kontrol altına alınırken mutfak kullanılamaz hale geldi. Öte yandan, apartmanda yoğun duman nedeniyle telaşlanan vatandaşlar balkonlarına çıktı. Yapılan çalışmalar sonucunda, apartmandaki dumanlar hava motoru ile tahliye edildi. Yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yangına müdahale edilirken detay
-Balkonlarda mahsur kalan vatandaşlardan detay
-Dumandan etkilenen Efe Orcan ambulansta tedavi edilirken detay
-Efe Orcan komşularının durumunu sorarken detay
-Apartmana ve evlere dolan yoğun duman tahliye edilirken detay
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)

Haber Kodu : 210429264

====================================================

12)İFTAR VAKTİ OCAKTA UNUTULAN YEMEK YANGINA NEDEN OLDU

KAYSERİ’de iftar saatinde pişirilen yemeğin ocakta unutulması sonucu çıkan yangında, 1 kişi yaralandı. 
Yangın, dün akşam saat 19.15 sıralarında Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Nergiz Sokaktaki 3 katlı binanın son katında meydana geldi. Gülay Ş., iddiaya göre iftar için yemek pişirmeye başladı. Yemeğin bir süre sonra ocakta unutulması sonucu yangın çıktı. Alevlerin aspiratöre sıçramasıyla yangını farkeden Gülay Ş., durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada yangını söndürmeye çalışan kadın, elinden yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İtfaiye ekipleri ise mutfaktaki yangını kısa sürede söndürdü.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,(DHA)

Haber Kodu : 210429268

====================================================

13)EVİNİ ATEŞE VERİP, KENDİNİ CAM PARÇALARI İLE YARALADI

KAYSERİ’de henüz bilinmeyen nedenle evini ateşe verip, kendini cam parçaları ile yaralayan Ziya Ç., polis ekiplerinin biber gazlı müdahalesi ile etkisiz hale getirildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Kocasinan ilçesi Sümer Mahallesi 4’üncü Caddedeki müstakil evde meydana geldi. Ailesiyle birlikte yaşayan Ziya Ç., kimsenin olmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle evi ateşe verdi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin yangına müdahale etmek istediği evden ayrılmayan genç, balkona çıkarak ekiplere direndi, elindeki cam parçaları ile de kendine zarar verdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından polis ekipleri, ikna olmayan Ziya Ç.’yi biber gazı kullanarak etkisiz hale getirdi. Vücudunun çeşitli bölgelerini yaralayan Ziya Ç., sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Olay yeri
-Balkonda kendine zarar vermeye çalışan Ziya Ç’den görüntü
-Genel detay

Haber-Kamera: Yusuf AĞAŞE /KAYSERİ,(DHA)

Haber Kodu : 21042926

====================================================

14)YANGINDA MAHSUR KALAN ANNE VE 3 ÇOCUĞU İLE 4 KUŞ KURTARAN İTFAİYECİLER KONUŞTU 

AYDIN’ın Efeler ilçesinde, bir apartman dairesinde çıkan yangında 3 çocuğunu çıkardıktan sonra dumandan etkilenen anne ile 4 muhabbet kuşu itfaiye görevlileri tarafından kurtarıldı. Nefes almakta zorlanan anneye kendi solunum cihazını bağlayarak binadan çıkartan itfaiye görevlisi Deniz Coşkun, “Biz itfaiye olarak vatandaşımızın canı, malı için 7/24 her zaman göreve hazırız. Bir canlının hayatını kurtarmanın bize verdiği gurur ve sevinci kelimelerle anlatmak mümkün değildir” dedi.
Efeler ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesi 2055 sokaktaki bir apartmanın 4’üncü katında oturan Fahriye S. ve 3 çocuğunun oturduğu dairede, önceki gün saat 23.00 sıralarında iddiaya göre klimadan kaynaklı yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Fahriye S. kendi imkanları ile çocuklarını dışarıya çıkartırken, yoğun duman nedeniyle dairede kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları müdahale ile mahsur kalan Fahriye S.’yi kurtardı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürürken, dairede muhabbet kuşlarının olduğunu fark etti. Muhabbet kuşlarını alan itfaiye ekipleri, dışarıya çıkartarak kuşları telef olmasını önledi. Fahriye S. ve 3 çocuğunun yanı sıra muhabbet kuşlarının da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. 
‘BİR CANI KURTARMAK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’
Öte yandan, muhabbet kuşlarını yanmaktan kurtaran Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli çavuş Ahmet Tanrıverdi, o anları Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine anlattı. İtfaiye Çavuşu Tanrıverdi, “Aydın Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığında 34 yıldır görev yapıyorum. 112 komuta merkezine gelen ihbar üzerine olay yerine 4 araç ve 10 personel ile intikal ettik. Olay yerine vardığımızda arkadaşlarımız hortumları serip yangına müdahale ederken, diğer taraftan da evde mahsur kalan vatandaşlara solunum cihazı takıp kurtarma işlemine giriştik. Arkadaşlarımızdan bir tanesi dumana çok maruz kalan ev sahibine kendi solunum cihazını takarak dışarı çıkartıp sağlık ekiplerine teslim ettik. Çevreyi kontrol ederken içeride kuş kafeslerini gördüm. Hemen kucaklayarak temiz havaya çıkartarak güvenliğini aldım.” dedi.
‘KENDİ SOLUNUM CİHAZIMI ANNEYE TAKTIM’
Ev sahibi Fahriye S.’ye kendi solunum cihazını taktıktan sonra yangından kurtaran itfaiye eri Deniz Coşkun, “Aldığımız ihbar doğrultusunda adresi intikal ettik. Olay yerine vardığımızda klimanın alev aldığını gördük ve hemen müdahale ettik. O esnada evde 3 çocuk ve annesi vardı. Çocuklar annelerinin ve kendi imkanları ile çıkmayı başarmışlar. Durumları iyiydi fakat anneleri paniklemiş ve dumandan etkilenmişti. Bende o esnada üzerimde olan kendi kullandığım solunum cihazımı çıkarttım ve anneye taktım. Daha iyi nefes almaya başladı. Vakit kaybetmeden aşağıya indik ve sağlık ekiplerine teslim ettim. Tekrar vakit kaybetmeden yanan eve çıktım o arada itfaiye çavuşumuzun kuş kafesini kucakladığını gördüm. Kuşları kurtararak güvenli bire yere taşıdı. Böylece hem anneyi hem de kuşları sağ salim kurtarmış olduk. Biz itfaiye olarak vatandaşımızın canı, malı için 7/24 her zaman göreve hazırız. Elimizden gelen bütün imkanlar ile bunu yapıyoruz. Çünkü bir canlının hayatını kurtarmanın bize verdiği gurur ve sevinci kelimelerle anlatmak mümkün değildir.” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Dumandan etkilenen 4 kişinin ambulansta tedavileri yapılırken görüntü
-Anneye solumun cihazı takan itfaiye erini “o an”fotoğrafı
-Kuş kafesini yanmaktan kurtarılma anı fotoğrafı
-İtfaiye eri Deniz Coşkun röp.
-İtfaiye Çavuşu Ahmet Tanrıverdi röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber Kamera: Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)

Haber Kodu : 210429271

====================================================

15)KOLU MAKİNEYE SIKIŞAN TEKSTİL İŞÇİSİ YARALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde tekstil fabrikasında kolunu makineye sıkıştıran işçi Ali Sert (44) yaralandı.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında meydana geldi. Fabrikada çalışan Ali Sert, bir anlık dikkatsizlik sonucu makineye kolunu sıkıştırdı. Yaralanan işçinin feryatları üzerine müdahale eden arkadaşı hemen makineyi kapattı. Ardındansökülen makineden kolu kurtarılan Sert, gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. sert tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yaralıyı taşıyan ambulansın hastaneye gelişi
-Yaralının sedyeyle hastaneye girmesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)

 Haber Kodu : 210430006

====================================================

16)TEKİRDAĞ’DA 957 TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 957 tarihi eser ele geçirildi, 1’i Ürdün uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri yaptığı çalışmada Marmaraereğlisi ilçesinde Ürdün uyruklu F.Ö. ile Türk vatandaşı G.D.’nin ellerinde bulunan tarihi eserleri satmaya çalıştığını belirledi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda piyasaya sürülmek istenen 789 sikke, 164 çeşitli ebatlarda obje, 3 kandil ve 1 taş obje olmak üzere toplam 957 tarihi eser ele geçirildi. Gözaltına alınan F.Ö. ile G.D. hakkında soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Ele geçirilen eserler
-Eserlerden detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)

Haber Kodu : 210429261

====================================================

17)ŞEKER KUTUSUNDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ; 2 GÖZALTI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri, durdurdukları otomobilin ehliyetsiz olduğu öğrenilen sürücüsünün üzerindeki şeker kutusunun içerisinde bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Sürücü ve beraberindeki genç kıza  toplamda 10 bin 798 lira ceza kesildi. İki kişi de gözaltına alındı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararının uygulanmaya başlanmasının ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda İnegöl’de polis ekipleri yol uygulama noktaları oluşturdu. Durdurulan araçlardaki vatandaşların GBT sorgulamasını yapan ekipler, izin belgelerini de kontrol etti. İnegöl girişinde uygulama yapan ekipler, 16 KJA 31 plakalı otomobili durdurdu. Ehliyetinin olmadığı öğrenilen sürücü Osman F. (20) ve beraberindeki Semra Y.’nin (16) hareketlerinden şüphelenen ekipler, üst araması yaptı. Sürücünün üzerindeki şeker kutusunun içine bakıldığında bir miktar metamfetamin ele geçirdi.
Şüpheliler gözaltına alınırken, sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 lira, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği için 3 bin 150 lira ve maske kurallarına uymadığı için 900 lira, Semra Y.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 lira cezai işlem uygulandı. 

Görüntü dökümü:
——————————-
-Uygulama dron görüntüleri 
-Uygulamadan görüntüler
-Polis ekipleri araç durdurması GBT sorgulaması yapması
-Şüpheli Osman F. ve Semra Y. nin üst arama yapılması
-Şeker kutusundan uyuşturucu çıkması
-Cezai işlem uygulanması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
Haber Kodu : 210430007

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!