Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -1 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ADANA’DA 2 KADIN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA’nın Kozan ilçesinde 2 kadın ölü bulundu. Olay ilçeye bağlı Eskikabasakal Mahallesi, Müftü Mustafa Sokak üzeri kanal mevkiinde gece yarısı meydana geldi. İddiaya göre yoldan geçen kişiler yol kenarında park edilmiş bir otomobil gördü. Durumdan şüphelenen vatandaşlar polise haber verdi. Polis ekipleri olay yerinde geldiklerinde araç içerisinde 1 kadının tüfekle vurularak öldüğünü belirledi. Olay yerine çok sayıda polis jandarma sevk edildi. Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri yaptıkları incelemede araçtan yaklaşık 100 metre geride 1 kadının daha cesedini buldu. Olay yerine cumhuriyet başsavcısı gelerek incelemede bulundu. Cesetler, Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  Burada yapılan incelemenin ardından ölenlerin Tuğçe Duman (27), ve Suriye uyruklu Melek Elşemo (24) olduğu öğrenilirken, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili polis ve jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yerinden genel detay görüntüler
-Cenazelerin hastane morguna getirilmesi

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524006
==============================================================

2) SEDAT PEKER’İN KARDEŞİ, İFADE İŞLEMLERİ İÇİN MUĞLA EMNİYETİ’NE GETİRİLDİ 
 
MUĞLA’da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ile koruması Yunus Olcay, ifade işlemleri için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem gerçekleştirilen ve örgüt liderinin kardeşi olan Atilla Peker’in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine, polis ekipleri tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep edildi. Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in otomobilinde, bugün öğle saatlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi.
Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay, ifade işlemleri için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildi. 

Görüntü Dökümü
———————
-Atilla Peker’ in Muğla Emniyeti’ ne getirilişi
-Evin dış plan görüntüsü

Reklam Alanı

Cavit AKGÜN-MUĞLA/DHA
==================================================

3) AĞRI DAĞI’NDAN GELEN SEL IĞDIR-NAHÇIVAN KARAYOLU’NDA HASARA NEDEN OLDU; YOL TRAFİĞE KAPANDI

AĞRI Dağı’ndan sel suları ile birlikte gelen çamur ve kayalar Iğdır-Nahçıvan Karayolu’nu ulaşıma kapattı. Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından bölgede kuvvetli rüzgar, fırtına ve sel uyarısı yapılan Iğdır’da dün saat 09.30 sıralarında korkulu anlar yaşandı. Yaklaşık 30 dakika yağan yağmur kent merkezi ilçe ve köylerinde etkili oldu. Aralık ilçesi Gödekli köyü mevkiinde Ağı Dağı’ndan sel suları ile birlikte gelen çamur ve dev kayalar Iğdır ile Nahçivan karayolunda hasara neden oldu. Bazı araçlar çamura saplandı. Tonlarca çamur ve kayalar nedeniyle Nahçivan karayolu ulaşıma kapandı. Dilucu Sırın Kapısı’na yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan yolun onarım ve temizlenmesi için bölgeye giden Özel İdare ekipleri çalışmalarına başladı.
BAŞKAN GÜZELKAYA: IĞDIR-NAHÇIVAN KARAYOLU KAPANDI
Iğdır’ın Aralık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, Ağrı Dağından sel suları ile birlikte gelen çamur ve kaya paçalarının uluslararası yol olan Iğdır-Nahçivan karayolunu kapattığını söyledi. İlçenin altyapısı ve içme suyu şebekesinde hasar oluştuğunu kaydeden Başkan Güzelkaya, “Dün saat 21.00 sıralarında yoğun bir yağışın ardından afet Türkiye’nin çatısı olan Ağrı Dağından geldi. Karayolu çamir ve kaya parçaları ile kapandı. Allah beterinden korusun. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. İlçemiz ve bazı köylerde maddi hasar oluştu. İlçenin altyapısı ve içme suyu şebekesinde de hasar oluştu. Devletimiz büyüktür. İnşallah en kısa sürede bunun üstesinden geleceğiz. İl Özel İdaresi ile Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çamur ve kayalar nedeniyle kapanan yol saat 02.00 gibi açılır” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kapanan yoldan görüntü
-Ekiplerin çalışması
-Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya konuşması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Özkan AYDIN / IĞDIR,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524005 – 210524003
==============================================================

4) IĞDIR’DA SAATTEKİ HIZI 90 KİLOMETREYE ULAŞAN RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

IĞDIR’ın Karakoyunlu ilçesinde akşam saatlerinde hızı saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Meteoroloji tarafından kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yapılan Iğdır’da dün akşam saatlerinde korkulu anlar yaşandı. Öğleden sonra başlayan rüzgar dün saat 18.30 sıralarında etkisini artırdı. Saatteki hızı 70-90 kilometre olan rüzgar bir süre sonra fırtınaya dönüştü. Karakoyunlu ilçesinde fırtına nedeniyle 1 işyeri ile 5 evin çatısını uçtu. Çatılardan kopan sac ve tahta parçaları çevreye dağıldı. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.
Yaklaşık 30 dakika etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına dün saat 19.00 sıralarında yerini yağmura bıraktı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Uçan çatılardan görüntüler
-Yollardan görüntüler
-Hasarın genel ve detay görüntüleri

Haber: Özkan AYDIN/IĞDIR, (DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523136
==============================================================

5) ADANA MERKEZLİ 3 İLDE PKK/KCK OPERASYONU: 20 GÖZALTI

ADANA merkezli 3 ilde, PKK/KCK terör örgütünün siyasi yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda HDP ve DBP mevcut ve eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi adreslerine yapılan şafak operasyonu ile gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK/KCK’ın siyasi alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri ve kırsalda aktif faaliyette bulundukları iddia edilen 20 şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı çıkarttı. Adana merkezli Tunceli ve Şırnak’ta il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.  Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) mevcut ve eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişinin adresleri belirlenerek şafak vakti eş zamanlı baskınlar yapıldı. Özel Harekat Timlerinin de katılımıyla söz konusu şüphelilerin evlerinin bulunduğu sokaklarda zırhlı araçlar ve uzun namlulu silahla güvenlik önlemi alınarak şüphelinin evlerine girildi. Şüpheliler yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. 
Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin, HDP Gençlik Meclisi yapılanmasını paravan olarak kullanarak terör örgütü adına araç kundaklama, pankart asman, el yapımı patlayıcı (EYP) atma, Molotof kokteyli atma ve yasadışı eylem ve faaliyetlerinde bulundukları iddia edildi. 
Gözaltına alınan şüpheliler adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Özel harekat polislerinin eve girmeleri
-Baskın yapılan evden genel ve detay görüntüler
-Evde yapılan aramalarda kitapların bulunması
-Şüphelilerin adli tıp birimine getirilmesi
-Adli tıp birimi tabelası
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524011
==============================================================

6) VAN’DA 66 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI, 5 ORGANİZATÖRE GÖZALTI

VAN’da, polis ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda, takibe alınan 3 araçta yurda yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen yabancı uyruklu 66 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte kaçak göçmenlerin geldiği ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, kaçak göçmen taşıdığı belirlenen 1 minibüs ve 2 otomobili takibe aldı. Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen ve aralarında küçük çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 66 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler işlemleri için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, göçmen ticareti yaptığı belirlenen M.Y, İ.P., M.G., D.Y ve yaşı küçük olan İ.İ gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen M.Y. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Diğer 4 kişinin ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Durdurulan araçlar
-Balık inisiyatifi doldurulan yabancı uyruklu göçmenler
-Detaylar

Haber: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523145
==============================================================

7) ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİS KONTROL NOKTASINA DALDI: 1’İ POLİS 3 YARALI

KOCAELİ’nin Derince ilçesinde alkollü sürücünün kullandığı otomobil, polis kontrol noktasında bulunan 4 araca çarptı. Kazada, biri denetim yapan polis olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Kaza dün 22.30 sıralarında D-100 Karayolu Derince liman ışıkları mevkiinde meydana geldi. Ankara yönünde ilerleyen Erkan Özkol idaresindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol üzerinde bulunan denetim noktasındaki 2 otomobile ve 2 polis aracına çarptı. Denetim noktasındaki diğer polislerin telsizden durumu bildirmesi üzerine bölgeye acil sağlık ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kaza nedeniyle yaralanan polis memuru Halit Yeşil ile ismi öğrenilemeyen iki kişiyi olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı.
Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan D-100 karayolu araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazayı yara almadan atlatan sürücü Erkan Özkol’un 233 promil alkollü olduğu belirlendi. Alkollü sürücü gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yerinden görüntüler
– Polis ekiplerinin çalışmaları
– Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/DERİNCE(Kocaeli),)(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524004
==============================================================

8) TOKAT’TA TAKSİ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 6 YARALI

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde taksi ile otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, saat 20.00 sıralarında ilçeye bağlı İverönü köyü yakınlarında yaşandı. İverönü köyünden Erbaa istikametine seyir halinde olan Mustafa Çınar (32) yönetimindeki 60 KB 220 plakalı otomobil karşı yönden gelen İsmail Yılmaz (46) yönetimindeki taksi ile çarpıştı. Kazada araçların sürücüleriyle birlikte Umut Erarslan (33), Salih Erarslan (26), Fevzi Çınar (64) ve Alaattin Demir (52) yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntüler 

Haber: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) 
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523148
==============================================================

9) SAKARYA DEPO OLARAK KULLANILAN BARAKADA ÇIKAN YANGIN BİNAYA SIÇRADI: 2 YARALI

ADAPAZARI’nda depo olarak kullanılan barakada çıkan yangın bitişikteki binaya sıçradı. Panikle evi boşaltan bina sakinlerinden 2 kişi yaralanırken, yangın itfaiye tarafından 1 saat süren çalışma ile söndürüldü.
Olay dün saat 18.00 sıralarında Adapazarı Karaosman Mahallesi Beşik Sokak üzerindeki depo olarak kullanılan bir barakada başladı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın depodaki tahta ve plastik malzemelerin tutuşması ile kısa sürede büyüdü. Alevleri gören vatandaşlar itfaiyeye ihbarda bulunduktan sonra bahçelerindeki hortumlarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada alevlerin kendi binalarına sıçradığını görerek panikle dışarı çıkmaya çalışan Nurhan ve Özcan Çınar çiftinin vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralanan 2 kişi ambulanslara alınarak müdahale edildi. Ambulansta yaraları sarılan Nurhan ve Özcan Çınar çifti, hastaneye gitmek istemedi. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışması ile söndürüldü. Yangının başladığı baraka tamamen kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı 3 katlı binanın da dış cephesi ve pencerelerinde hasar oluştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yangında yüzünden yaralanan Nurhan Çınar, “İkinci kattaydım. Biz anlamadık, birdenbire oldu. Mutfakta akşam yemeği yiyorduk. Alevler sarınca dışarı çıktım, ama alevlerin sıcaklığı yüzümü yaktı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Olay yeri vatandaş görüntüsü (Cep telefonu-alevli)
– Olay yeri görüntü
– İtfaiye söndürme çalışmaları
– Yaralanan Nurhan Çınar ile röp. 
– Olay yeri detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523135
==============================================================

10) İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİYE MÜDAHALE EDEN SAĞLIK EKİBİNE SALDIRI

BURSA’da çalıştığı inşaatın 2’nci katından düşen Zafer Erçetin (41), ağır yaralandı. Erçetin’in sağlık ekiplerince ambulansta ilk müdahalesi yapıldığı sırada çalışma arkadaşları arasında olduğu öğrenilen bir kişi, hemen hareket edilmediği iddiasıyla ambulansın camını kırdı. Yaralının hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, polis taş atan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, dün saat 12.30 sıralarında İnegöl ilçesi Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, dengesini kaybeden Zafer Erçetin, çalıştığı inşaatın havalandırma boşluğundan beton zemine düştü. Yaklaşık 3 metre yükseklikten düşen Erçetin, ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı işçi, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılmak üzere ambulansa alındı. Bu arada işçinin çalışma arkadaşları ambulansın yanına geldi. Erçetin’in çalışma arkadaşları arasında bulunanlardan biri, sağlık ekibiyle kısa süreli tartıştı. Damar yolu açımı için beklemenin normal olduğunu söyleyen görevlilere kızan kişi, ambulansın hemen hareket etmediği iddiasıyla sinirlenerek ambulansı taşlayarak kaçtı. Camı kırılan ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralı Erçetin’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, ambulansa taş atan şüpheliyi arıyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının taşınmasından görüntü
-İnşaattan görüntüler
-Ambulanstan görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZİNEGÖL(Bursa), (DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523098
==============================================================

11) CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKIP, KISITLAMADA POLİSTEN KAÇAN SÜRÜCÜ KAZA YAPTI, BASIN MENSUPLARINA SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Bursa’da kısıtlama saatlerinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil sürücüsü Oğuzhan Salih (24), 15 dakikalık kovalamacanın ardından kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarparak durdu. Araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli kıskıvrak yakalandı. Cezaevinden izinli çıktığı ve 0.73 promil alkollü olduğu tespit edilen Salih, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Sen misin bu devletin polisi, adamlar burada işini yapacak. Sen mi ödeyeceksin cezamı” diyerek saldırmaya çalıştı. Şüpheliye toplam 15 bin 187 TL ceza kesildi.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Mudanya Bulvarı’nda meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle uygulama yapan Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüphe üzerine Oğuzhan Salih yönetimindeki 16 JA 300 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak ihtara uymayan sürücü, aracını polis ekiplerinin üzerine sürerek hızla yoluna devam etti. Bölgeye takviye ekip isteyen polisler de şüphelinin peşine düştü. Takviye isteği üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Çırpan Mahallesi’ne giren şüpheli ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışsa da polis bölgeyi ablukaya alarak giriş-çıkışları kapattı. Yaklaşık 15 dakika süren kovalamacanın ardından Stadyum Caddesi’nde kırmızı ışıkta bekleyen Serkan Ç. idaresindeki 16 AJ 554 plakalı otomobile çarpan şüpheli araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı.
“SEN MİSİN BU DEVLETİN POLİSİ”
GBT sorgusunda ise cezaevinden 15 gün izinle çıktığı öğrenilen Oğuzhan Salih, basın mensuplarının “Polisten neden kaçtın?” sorusu üzerine “Sen misin bu devletin polisi, adamlar burada işini yapacak. Sen mi ödeyeceksin cezamıö diyerek tepki gösterdi. Basın mensuplarına saldırmaya çalışan şüpheliye polis ekipleri müdahale etti.
TOPLAM 15 BİN 187 TL CEZA KESİLDİ
Yapılan kontrollerde 0.73 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu tespit edilen Salih’e, alkollü araç kullanmaktan bin 339 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 TL, polisin dur ihtarına uymamak ve trafiği tehlikeye düşürmekten 8 bin TL ile sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 15 bin 187 lira ceza kesildi. Otomobil çekiciyle emniyet otoparkına çekilirken, şüphelinin polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüpheli Oğuzhan Salih’in basın mensuplarına cevap vermesi
-Salih’in basın mensuplarına saldırmaya çalışması
-Olay yeri detay
-Şüphelinin otomobili detay
-Polis ekipleri detay
-Salih’e alkol testi yapılması detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524009
==============================================================

12) ADANA’DA KÖPRÜ KORKULUKLARINA ÇARPAN OTOMOBİL ALEV ALDI: 1’İ AĞIR, 2 YARALI

ADANA’da A.K.’nin kullandığı otomobil Seyhan Baraj Gölü Çatalan Doğu Köprüsü korkuluklara çarparak alev aldı. Otomobilde bulunan A.K. ve yolcu konumundaki Halim Ş. yaralandı. Hastaneye kaldırılan A.K.’nin durumun ciddi olduğu öğrenildi.
Kaza, dün Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Bayramhacılı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Seyhan Baraj Gölü Batı köprüsünden Doğu köprüsüne giden A.K. adlı kadının yönetimindeki 01 C 8807 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprü korkuluklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle alev alan otomobilde bulunan A.K. ve Halim Ş. yanan araçtan kendisini dışarı attı. Köprüden geçen bir taksi sürücüsünün ihbarıyla olay yerine 112 sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Taksi sürücüsü kıyafetleri yanan kadın sürücü A.K.’nin kıyafetlerini kendi imkanlarıyla söndürdü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri A.K.’yi Adana Şehir ve Araştırma Hastanesine, Halim Ş.’yi ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırdı. Hastanede tedavisi süren A.K.’nin vücudunda yanıklar olduğu ve durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, Halim Ş.’nin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yanan otomobil ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanarak hurda haline gelen otomobilin görüntüsü
-Köprü korkulukları detay
-Genel ve detaylar 

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524007
==============================================================

13) ANTALYA’DA 2 GRUP ARASINDA KAVGA: 2 YARALI

ANTALYA’da kısıtlamayı ihlal eden iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahallesi’ndeki Bayındır Parkı’nda yaşandı. Bankta oturan bir grup ile parka gelen başka bir grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden gruplar arasında büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce, grup üyeleri kesici aletlerle birbirine saldırdı. Kavgayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, siren sesini duyan bir grup hızla olay yerinden uzaklaştı. Parkta kalan gruptaki 2 kişi yaralanırken, olay yerine gelen ambulansta ilk müdahaleleri yapıldı.
Kavgayı görünce olay yerine gelen Baran Ayva, “Bir grup burada parkta bankta oturuyordu. Birbirlerine bir süre bakınca da kesici aletlerle kavgaya tutuşmuşlar. Polis sirenini duyunca bir grup olay yerinden kaçtı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kavga eden gruptan bazıları detay
-Polis ekipleri detay
-Sağlık ekipleri detay
-Yaralı şahıslar detay
-Kavgayı polise anlatanlar detay
-Baran Ayva ile röp
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523147
==============================================================

14) KISITLAMADA POLİSTEN KAÇARKEN BİSİKLET SÜRÜCÜSÜNE ÇARPAN ŞÜPHELİ KAYIPLARA KARIŞTI; 1 YARALI

Bursa’da, kısıtlamada polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ve otomobili ekiplerin üzerine süren şüpheli, bisikletiyle yolun karşısına geçen Ayhan Uylaşarslan’a (48) çarparak kayıplara karıştı. Tedavi altına alınan Uylaşarslan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken polis kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi’nde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında Şehit Er Mustafa Pehlivanoğlu Sokak’ta denetim yapan polis ekipleri, şüphe üzerine 16 ANA 361 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü otomobili polis ekiplerinin üzerine sürerek kaçtı. Polis ekipleri bölgeye takviye ekip isteyerek şüphelinin peşine düşerken hızla kaçan şüpheli, bisikletiyle yolun karşısına geçen Ayhan Uylaşarslan’a çarparak kaçışını sürdürdü. Çarpışmanın etkisiyle bisikletinden düşerek metrelerce savrulan Uylaşarslan’ın ağır yaralandı. Polis ekiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Ayhan Uylaşarslan İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Tedavi altına alınan Ayhan Uylaşarslan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Polis ve sağlık ekipleri detay
-Kullanılmaz hale gelen bisiklet detay

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524008
==============================================================

15) ADIYAMAN’DA, KAMYONET YANDI

ADIYAMAN’ın Besni İlçesinde seyir halinde alev alan kamyonet kullanılmaz hale geldi.
Yangın, dün gece saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Mahallesi’nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında Cumali Aktaş idaresindeki 01 BLP 18 plakalı kamyonetin motor bölümü alev aldı. Kamyoneti park eden sürücü Cumali Aktaş, alevleri söndürmek istedi ancak başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında kamyonet kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri
– İtfaiye ekiplerinin yanan kamyonete müdahalesi
– Yanan kamyonetin söndürülmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524002
==============================================================

16) MİLLET BAHÇESİ İNŞAATINDA TARİHİ MERMER SÜTUN BAŞI BULUNDU

KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde millet bahçesine dönüştürülen 900 dönümlük askeri kışla bölgesindeki inşaat çalışmaları sırasında mermerden yapılmış tarihi sütun başı bulundu.
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 900 dönüm büyüklüğündeki askeri kışla alanı 2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek millet bahçesine dönüştürüldü. Bir kısmı halkın kullanımına açılan alanın çeşitli noktalarında halen inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları sırasında mermerden yapılmış tarihi eser olduğu düşünülen bir sütun başına rastlanıldı. Millet bahçesinin halka kapalı şekilde depo olarak kullanılan kısmına taşınan sütun başının incelenmesi için Kocaeli Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.

Görüntü Dökümü
————————
– İnşaatta bulunan eserin görüntüleri

HABER-KAMERA: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523139
==============================================================

17) GENÇ KADININ ARKA CEBİNDEKİ CEP TELEFONU ALIP KAÇAN ŞÜPHELİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

BURSA’da çalıştığı iş yerinin kapısından girmeye çalışan Didem Turan’ın (21) arka cebinde bulunan cep telefonunu alıp kaçan şüpheli, güvenlik kameralarınca görüntülendi. Şüphelinin arkasından bir süre giden ancak yakalayamayacağını anlayınca polise ihbarda bulunan Turan, “Çok korktum. 5 senedir buradayım ilk defa böyle bir şey gördük. Cep telefonunu geçen yıl 3 bin 100 liraya almıştım. Şüphelilerin yakalanmasını istiyorum.? dedi.
Olay, dün merkez Osmangazi ilçesi Nalbantoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Atatürk Caddesi’nde bir pastanede çalışan Didem Turan (21), iş yerinin kapısına geldiği sırada arkasından yanaşan iki kişiden biri arka cebinde bulunan cep telefonunu alıp kaçtı. Koşarak uzaklaşan şüphelinin arkasından bir süre giden ancak yakalayamayan Didem Turan, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerinde gelen polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek, şüphelinin eşkalini belirledi. Şüphelilerin kaçış güzergahını belirleyen polis çalışma başlattı.
‘5 SENEDİR BURADAYIM İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜK’
Olayın ardından büyük korku yaşayan Didem Turan, “İş yerime girerken kapının önünde cep telefonumu arka cebimden alıp kaçtı. Sonra peşinden gittim fakat yetişemeyince geri döndüm. Yanımdan geçen diğer adamla beraberlermiş ama ben bunu görmediğim için ‘Abi bu kaçan kişiyi tanıyor musun?’ dediğimde bana tanımadığını söyledi. Çok korktum. 5 senedir buradayım ilk defa böyle bir şey gördük. Cep telefonunu geçen yıl 3 bin 100 liraya almıştım. Şüphelilerin yakalanmasını istiyorum.” diye konuştu.
KAPKAÇ ANI GÜVENLİK KAMERASINA
Kapkaç anı ise çevredeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Didem Turan’ın iş yerinin kapısını açtığı sırada arkasından yaklaşan iki kişiden birinin bir anda hızlanması, Turan’ın arka cebinde bulunan cep telefonunu alarak kaçması ve bunu fark eden genç kadının şüpheliyi kovalaması görülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kapkaç anı güvenlik kamerası
-Didem Turan’ın pastanede çalışması detay
-Didem Turan detay
-Didem Turan röportaj

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524001
==============================================================

18) BABAANNESİNİN EVDE  İSTENMEDİĞİNİ İDDİA EDEN GENÇ, KENDİNİ KİLİTLEDİ

KAYSERİ’de anne ve babası tarafından babaannesinin evde istenmediğini iddia eden Mehmet Ö. (30), eline aldığı bıçak ve testereyle kendini eve kilitledi. Polisin girişimiyle ikna olan Mehmet Ö., ifadesi için polis merkezine götürülürken, “Eşi için anasını kapının önüne koyan babam da olsa affetmem. Babaannemi kimse kapının önüne koyamaz” dedi.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Şems Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, birlikte yaşadıkları babaannesinin, ailesi tarafından istenmediğini öğrenen Mehmet Ö., anne ve babası ile tartıştı. Anne ve babası akraba ziyareti için evden ayrıldıktan sonra duruma sinirlenen Mehmet Ö., eline geçirdiği bıçak ve testereyle kendini eve kilitledi. Gürültü seslerini duyan bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis, Mehmet Ö.’yü ikna etmek için çalışma başlattı. Polisin evden çıkartmaya çalıştığı Mehmet Ö., teslim olmayacağını, ekiplerin gelmesi durumunda kendisini yaralayacağını söyledi.
Polisin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu Mehmet Ö. ikna edildi. Gözaltına alınan Mehmet Ö., polis aracına bindiği sırada, “Benim aileme canım feda. Eşi için anasını kapının önüne koyan babam da olsa affetmem. Babaannemi kimse kapının önüne koyamaz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri genel görüntü
–  Özel Harekat Polisin olay yerine gelmesi
– Polis ikna ettiği şüpheliyi getirmesi
– Şüpheli Mehmet Ö.’nün bağırması
– Diğer görüntüler

Haber – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523143
==============================================================

19) KAYSERİ MOBİLYA ATÖLYESİNİ MÜZEYE ÇEVİRDİ

KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesinde, Mustafa Eriş (48), Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kullanılan 1000’e yakın eşyayı, evinde yer kalmayınca mobilya atölyesinde sergilemeye karar verdi. İş yerini müzeye çeviren Eriş, “İş yerimin sanayi sitesinde olması nedeniyle bu eşyalarım çalınır diye korkuyorum. Evimde yer kalmadı. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin her biri birbirinden kıymetli” dedi.
Yeşilhisar ilçesi Sanayi sitesinde mobilya imalatçılığı yapan Mustafa Eriş, 1999’da antika eserlerle ilgilenmeye başladı. Eriş, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan güğüm, radyo, çıkrık, bakraç, gaz lambası, takunya ve eski mobilya tezgahlarının koleksiyonunu yaptı. 3 çocuk babası, 22 yılda topladığı 1000’e yakın eseri evinde yer kalmayınca mobilya atölyesinde muhafaza etmeye başladı. Eriş, “İş yerimi kurduktan sonra ilçedeki birçok kişinin evine mobilya yaptım. Burada gördüğüm antika eşyaları iş karşılığında bazen de para ile satın aldım. Aldığım antika eserleri iş yerimde sergilemeye başladım. İş yerimi müzeye çevirdim. Gelen, duyan herkes iş yerime gelip bu eserleri gördü. Amacım Yeşilhisar’a müze kazandırmak, öğrencilere yerli ve yabancı turistlere kültürümüz olan bu eserleri göstermekti. Ancak birçok yetkili ile görüşmeme rağmen mümkün olmadı” diye konuştu.
‘HER BİRİ BİRBİRİNDEN KIYMETLİ’
Mustafa Eriş, eşyaların çalınmasından korktuğunu kaydederek, “İş yerimin sanayi sitesinde olması nedeniyle bu eşyalarım çalınır diye korkuyorum. Evimde yer kalmadı. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin her biri birbirinden kıymetli. Her birinin anısı var ama korkuyorum. İş yerimde güvenlik kamerası var. Kapımı kilitleyip, Allah’a emanet ediyorum. Bir cesaretle topladım ama şimdi tedirginliğim var” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Mobilya atölyesinde bulunan antika eşyalardan görüntü
–  Mobilyacı Mustafa Eriş çalışma yaparken görüntü
– Antikacı Mobilyacı Mustafa Eriş ile röportaj
– Diğer görüntüler

Haber Yasin DALKILIÇ – Kamera: Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ, (DHA)
23.05.2021 – Haber Kodu : 210523127
==============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!