Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -1 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)TEKİRDAĞ ÇORLU’DA SAĞANAK; SUYLA KAPLANAN SOKAKLARDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi, cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Metrekareye 47 kilogram yağış düşen ilçede, bazı araçlar suyla kaplanan sokaklarda mahsur kaldı.
Çorlu’da   dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 22 derece olduğu ilçede sağanak yağışla birlikte rögarlar taştı, Bülent Ecevit Bulvarı, Harriyet Mahallesi Çamlıbel Caddesi, Şeyhsinan Mahallesi’nde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Şeyhsinan Mahallesi’nin suyla dolan Kızılcık Sokak üzerinde bazı araçlar mahsur kaldı. Bazı bölgelerde ise su baskınları yaşanırken, Alipaşa Mahallesi’nde apartman girişinde mahsur kalan bir kadın sırtta taşınarak kurtarıldı.
Çorlu Belediye Başkan Vekili Mert Yılmaz, 1 saatte metrekareye 47 kilogram yağış düştüğünü belirterek, “Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Dört noktada sıkıntı vardı. Şuan için su tahliye çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Suyla kaplanan caddeler
-Araçların geçmeye çalışması
-Ekiplerin çalışması
-Su altına kalan minibüs
-Suyla dolan sokak
-Mahsur kalan kadının kurtarılması
-Detaylar
Haber- Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)

=========================================================

2)SAĞANAK YAĞIŞ, NAZİLLİ’DE SU BASKININA YOL AÇTII

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde sağanak yağmurun ardından su baskını meydana geldi. Yüksek kesimlerden gelen sel suları nedeniyle dere taştı, evler ve tarlalar su altında kaldı.
Nazilli’ye 18 kilometre mesafede, dağ yamacında yer alan kırsal Bağcıllı Mahallesi, sağanak yağmur nedeniyle yüksek kesimlerden akan yağmur sularının etkisi altında kaldı. Yaklaşık 1 saat süren sağanağın ardından yüksek kesimlerden akan sular, Bağcıllı mahallesinden geçen derenin taşmasına yol açtı. Çamur halinde akan taşkın nedeniyle sokaklardaki parke taşları söküldü, önüne kattığı motosiklet, traktör kasası ve arazi araçlarını sürükledi. Ekili alanlar su altında kalırken, ev ve işlerlerinin zemin katlarını da su baskı. Sağanak sırasında evlerinden çıkamayan vatandaşlar, yağmurun dinmesiyle, hayvanlarının, tarlalarının ve araçlarının yanına gitti. Baskının ardından Nazilli Belediyesi ekipleri ve iş makinaları temizlik çalışması başlattı.
Bağcıllı Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı belirtirken, “Yaklaşık 1 saatlik yağışta, her şey alt üst oldu. Geçen yıl da benzer bir olay yaşadık. Şimdi ne zarar var onu tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Arzu Ay ise geçen yıl da su taşkınının yaşandığını belirterek, “Her yağışta sel baskını yaşıyoruz. Bu yıl da yaşandı, can kaybı olmadan bu baskınlara karşı bir önlem alınsın” diye konuştu.
BÖLGEDE İNCELEME YAPILDI
Nazilli ilçesinde sağanak yağmurun ardından su baskını meydana geldi. Yüksek kesimlerden gelen sel suları nedeniyle dere taştı, evler ve tarlalar su altında kaldı. Sağnak yağış Bağcıllı, Ovacık, Ketenova, Kahvederesi, Kuşcular, Göcekli ve Gedikaltı mahallelerinde ekili tarım arazilerine zarar verdi. Yağışın en fazla hasar verdiği Bağcıllı Mahallesinde sürüklenen araçlar taşkınla birlikte gelen çamura saplandı. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter ve MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Bağcıllı’ya gelerek incelemelerde bulundu. 
Her yıl yağışlarla beraber meydana gelen sel felaketinin Bağcıllı Mahallesinde büyük zararlara yol açtığını söyleyen Milletvekili AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, bunun önüne geçebilmek için tensip bentleri ve istinat duvarlarının yapılması için proje hazırlatacağını ve en kısa zamanda ödeneğinin yapılarak ihaleye verileceğini açıkladı.
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise yağışla beraber 7 ayrı mahalleden ihbar alır almaz bölgede inceleme yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm ekiplerimizi ve iş makinelerimizi bölgeye sevk ettik” dedi.
Milletvekili Erim’in daveti üzerine bölgeye gelen DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter ise taşkın koruma programı çerçevesinde dere islah çalışması başlatacaklarını belirterek, “Yarın ekiplerimizi bu bölgeye yönlendireceğiz, Tensip bantları ve istinat duvarlarının bir an önce yapılması için çalışma başlatacağız. Bu konuda elimizde projemiz vardı ,ancak bunu daha da kapsamlı hale getirip sorunu kökten çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Yaşanan sel felaketinin ardından AFAD ekipleri bölgeye gelerek zarar tespit çalışması başlattı. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
——————————
-Yağışla beraber gelen selden görüntü(Vatandaş cep telefonundan)
-Bağcıllı Mahallesindeki selden görüntü
-Çamura batan Jeep’den görüntü
-Çamur basan hayvan damını temizleyen besiciden görüntü
-Ağıldan koyunları taşıyan besiciden görüntü
-Milletvekili Erimin açıklamalar-Belediye Başkanı Özcan’ın açıklamaları
-DSİ.21 Bölge Müdürü Göktuğ İlter’in Mahallede yapılacak olan çalışmaları anlatması
– Su baskınından genel görüntüler
– Sürüklenmiş araçlardan görüntü
-Temizleme çalışmalarından görüntü
– Muhtar Hasan Güler röportaj
– Mahalle sakini Arzu Ay röportaj
-Genel ve detay görüntü
Haber – Kamera: Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (AYDIN), (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620108
21.06.2021 – Haber Kodu : 210621004
21.06.2021 – Haber Kodu : 210621005
20.06.2021 – Haber Kodu : 210620118

===============================================

3)SELE KAPILAN OTOMOBİL ÇAMURA GÖMÜLDÜ

AYDIN’ın Köşk ilçesinde sağanak yağmurun ardından oluşan sel sularına kapılan otomobil sürüklendi. Sürücü kendi imkanları ile otomobilden çıkarken, araç ise yarısına kadar çamura gömüldü.
Kırsal Başçayır Mahallesinde öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle bazı evleri su bastı ve maddi hasara neden oldu. Sağanak sırasında yolda seyir halinde olan bir otomobil ise sele kapılarak sürüklendi. Selin sürüklediği ve yarısına kadar çamura gömülen otomobilin sürücüsü kendi imkanlarıyla kurtuldu. Mahalleye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Su ve toprağa gömülen araç iş makinesi yardımıyla kurtarılırken, su basan evdeki kişilerin yardımına itfaiye ekipleri koştu. Etkili yağışta herhangi bir can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Ekipleri de iş makineleriyle selin yaşandığı mahallede temizleme çalışmalarına başladı.

Görüntü Dökümü
——————————
-Selin yaşandığı mahalleden görüntüler

Haber-Kamera:Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620118

===============================================

4)DENİZE GİREN GENÇ BOĞULDU

SAMSUN’un Çarşamba ilçesinde ailesiyle birlikte gittiği sahil kenarında denize giren Murat Can Güngör (24), boğuldu. 
Olay, dün saat 18.30 sıralarında Çarşamba ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte gittiği sahilde denize giren Murat Can Güngör, bir süre yüzdükten sonra çırpınmaya başladı ve gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Timi’ne bağlı ekipler, denizde arama çalışması başlattı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren arama sonucu, Güngör’ün cansız bedenine 20 metre açıkta ve 3 metre derinlikte ulaşıldı. Güngör’ün cesedi, savcılık incelemesinin ardından Çarşamba Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü
——————————
– Arama çalışmalarından detaylar
– Kalabalıktan detaylar
Haber-Kamera: Mehmet Emin COŞKUNDERE/ÇARŞAMBA (Samsun), (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620120

===============================================

5)SULAMA KANALINA DÜŞEN ÇOCUK YAŞAMANI YİTİRDİ

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, üzüm bağında sulama havuzuna düşen 2.5 yaşındaki Mustafa Burak Evren, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Evren’in cenazesi, Kozluca Mahallesi Camii’nde kılınan namazın ardından Alaşehir Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Alaşehir’in kırsal Kozluca Mahallesi’nde yaşayan Murat Evren (40) ve eşi Ümmü Evren, dün saat 18.30 sıralarında oğulları Mustafa Burak Evren’i de alarak Bağarası mevkisindeki üzüm bağına gitti. Bağda çalışan Evren çifti, bir ara oğulları Mustafa Burak’ın ortadan kaybolduğunu fark edip, aramaya çıktı. Murat Evren, bağdaki 1.5 metre derinliğindeki içi su dolu havuzda oğlunun çırpındığını fark etti. Hemen suya atlayan Evren, oğlunu sudan çıkardı. Ailesi tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’ne götürülen çocuk buradaki ilk müdahalenin ardından çok su yuttuğu ve durumunun ağır olduğu gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz Mustafa, burada doktorların müdahalesine rağmen bugün sabaha karşı yaşamanı yitirdi. Jandarma, Mustafa Burak Evran’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.
TOPRAĞA VERİLDİ
Evren’in yakınlarına teslim edilen Mustafa Burak Evren ‘in cenazesi ilk olarak Kozluca Mahallesi’ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından çocuğun cenazesi, Kozluca Mahallesi Camii’ne götürüldü. Cenaze töreninde baba Murat Evren ve anne Ümmü Evren güçlükle ayakta durabildi. Evren’in cenazesi, ikindi vakti Alaşehir Yeni Mezarlığa götürülüp, toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Yaşamını yitiren Mustafa Burak Evren’in fotoğrafı
-Yaşamını yitiren Evren’in baba evinden görüntü
-Helallik alınmasından görüntü
-Evren’in boş kalan salıncağından görüntü
-Cenaze namazının kılınmasından görüntü
-Baba murat Evren ve anne Ümmü Evren’in görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler
 Haber – Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620106

============================================

6)İZMİR’DE ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ŞEBEKE SUYUNDAN RAHATSIZLANDIĞI İDDİASI

İZMİR’in Buca ilçesinde, içtikleri şebeke suyunun ardından rahatsızlandığı ileri sürülen aralarında çoğu çocuğun olduğu çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.
İddiaya göre, dün Gaziemir ve Buca ilçelerinde şebeke suyundan yoğun koku alan vatandaşlar durumdan endişelendi. Şebeke suyundan içen çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişi mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkları nedeniyle Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’ne geldi. Hastanede tedavileri tamamlanan çoğu vatandaşın taburcu edildiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 
İZSU’DAN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan, kısa süreli yaşanan arıza nedeniyle  sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ” Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir bölgesinde 2 saat su kesintisi uygulanacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” 

Görüntü Dökümü
——————————
-Hastaneden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621007

==========================================

7)KURYEYE TEKME VE YUMRUKLU SALDIRI KAMERADA

ANTALYA’nın Serik ilçesinde bir restoranda kurye olan Oğuzhan Güner (19), kimliğini bilmediği bir kişinin saldırısına uğradı. Sipariş teslim ettikten sonra yanına yaklaşan ve önce boynuna sarılıp ‘Seninle kardeşçe konuşalım’ diyen saldırganın peş peşe yumruk ve tekmeyle darbettiği Oğuzhan Güner, neye uğradığını şaşırdı. Dişi kırılan, vücudunda morluklar oluşan Oğuzhan Güner, şikayetçi oldu. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlatırken, saldırı anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Serik’teki bir restoranda kurye olarak çalışan Oğuzhan Güner, geçen cuma akşamı sipariş teslim etmek üzere yola çıktı. Paketi teslim edip iş yerine dönen Güner’in yanına yaklaşan bir kişi, başını okşayıp elini omzuna atarak yürümeye başladı. Ne olduğunu anlamayan Oğuzhan Güner’in yanında yürüyen kişi, bir anda kendisine yumruk atmaya başladı. Yere düşen Oğuzhan Güner elleriyle başını ve vücudunu korumaya çalışırken, saldırgan ise yumruk ve tekmelerle kendisine vurmayı sürdürdü. Başına ve vücuduna peş peşe tekme ve yumruklar inen Oğuzhan Güner’i saldırganın elinden çevredekiler kurtarmaya çalıştı. Hastaneye götürülen Oğuzhan Güner’e 21 gün iş göremez raporu verilirken, vücudunda morluklar oluştu ve dişi kırıldı. Oğuzhan Güner, kendisine saldıran ve tanımadığını söylediği kişi hakkında polis merkezine giderek şikayette bulundu. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.
‘DİŞİM KIRIK, YÜZÜMDE VE KAFAMDA, KOLLARIMDA YARALAR VAR’
Epilepsi hastası olduğunu ve olaydan sonra çalışamadığını söyleyen Oğuzhan Güner, 2 yıldır kurye olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
“Her zaman olduğu gibi iş yerine bir paket siparişi geldi. Ben de siparişi ulaştırmak için gittim. Paketi ulaştırabilmem için bana verilen numarayı aradım. Numarayı aradığımda bir bayan açtı. Paketi teslim ettim ve iş yerime dönerken, bana saldıran şahsın galiba hasımları varmış. O esnada mahallede dolaşıyormuş. Beni hasımlarına benzetmiş. Daha sonra dükkanın önüne gelmiş, beni sormuş. Ben paketi teslim ederken kendi özel telefonumdan bana ulaştı, yanıma gelir gelmez de ‘Seninle kardeşçe konuşalım’ diyerek elini omzuma koydu, yürümeye başladık. Daha sonra birden tekme ve tokat atmaya başladı, beni yere yatırdı. Sürekli yumruk ve tekme vurdu. Dişim kırık, yüzümde ve kafamda, kollarımda yaralar var. Epilepsi hastalığım da var ve defalarca darbe aldım, o sırada hasta olduğumu söyledim, ‘vurma’ dedim ama beni dinlemedi, sürekli tekme ve yumruk vurdu. O anda 2 kişi geldi ayırmak istedi. O anda bile bana vurdu. Şahıstan şikayetçiyim. Olaydan sonra psikolojim bozuldu. Geceleri uyuyamıyorum.”
‘İŞ YERİNE GELİP ORADA OĞLUMU DÖVMÜŞ’
Anne Ayşe Güner de “Çocuğumdan paket istemişler. Oğlumu döven kişinin yakınlarıymış paket isteyen. Kadın paketi almış. Sonra adam bunu takip etmiş. İş yerine gelip orada oğlumu dövmüş. Bu sırada iş yerinin diğer çalışanı oğlumu sadece seyretmiş, kurtarmamış. Ben döven şahıstan şikayetçiyim” diye konuştu.
Öte yandan saldırı anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kimliği belirsiz saldırganın önce Oğuzhan Güner’in yanına gelip elini omzuna attığı, ardından da yumruk ve tekmeyle vurmaya başladığı görüntülere yansıdı. Çevreden olayı görüp gelen birkaç kişinin kendisini uzaklaştırmaya çalıştığı görülen saldırganın, Oğuzhan Güner’e peş peşe darbe indirmeye devam ettiği anlar görüntülerde yer aldı.

Görüntü Dökümü
——————————
– Oğuzhan Güner’den ve vücudundaki yaralardan detay görüntü
– RÖP 1: Oğuzhan Güner 
– RÖP 2: Ayşe Güner
– Güvenlik kamerası görüntüleri
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620102

====================================

8)’BABALAR GÜNÜ’NDE BABA ACISI YAŞADI, ‘BABAM NEREDE ?’ DİYE GÖZYAŞI DÖKTÜ

HATAY’da otomobil ile kamyonun karıştığı trafik kazasında Halit Gençoğlu (45) hayatını kaybetti, İ.M. ile G.M. yaralandı. Babalar Günü’nde babasının yaşamını yitirdiğini öğrenince kaza yerine giden Mehmet Gençoğlu (23), “Babam nerede?” diyerek gözyaşı döktü.
Kaza, Antakya-Reyhanlı Karayolu’unda meydana geldi. Reyhanlı istikametine seyir halinde olan Halit Gençoğlu yönetimindeki 31 ZF 321 plakalı otomobil, virajlı yolda kontrolden çıkınca karşı şeride geçip İ. Mansuroğlu yönetimindeki kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle iki araç da savrulurken, karayolu trafiğe kapandı. Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hurdaya dönen otomobilden çıkarttığı sürücü Halit Gençoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Kamyondaki yaralılar İ.M. ile yanındaki G.M. ise sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENİNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kazayı haber alan Halit Gençoğlu’nun oğlu Mehmet Gençoğlu (23) olay yerine geldi. Mehmet Gençoğlu, babasının hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizi geçirip, “Babam nerede?” diyerek gözyaşı döktü. Acılı genci kaza yerinde bulunan polis ekipleri sakinleştirdi.
GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ
Kazada hayatını kaybeden Halit Gençoğlu, Antakya Mezarlık Kompleksi’nde kılınan cenaze namazının ardından Narlıca Mahalle Mezarlığı’nda yakınlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gençoğlu’nun ayakkabı imalatçısı olarak çalıştığı ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Öte yandan kazada yaralanan İ.M. ile G.M. ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Kaza yerinden genel görüntüler
– Mehmet Gençoğlu’nun feryat etmesi
– Hurdaya dönen otomobilden detay
– Kazada ölen Halit Gençoğlu’nun fotoğrafı
Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY, (DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620107

==============================================

9)ÖLEN OĞLU İÇİN ‘YANINA GELECEĞİM’ DİYEREK AĞIT YAKTI, ‘BABALAR GÜNÜ’NDE HAYATINI KAYBETTİ
TOPRAĞA VERİLDİ

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde, 18 gün önce otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki oğlu Zafer Ceylan’ın cenazesinde “Ben de yakında yanına geleceğim oğlum” diyerek gözyaşı döken ve Babalar Günü’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Yılmaz Ceylan (72) için cenaze töreni düzenlendi. Helallik için ilçedeki evine götürülen baba Ceylan’ın cenazesi, Güzelyurt köyünde oğlunun kabri yanında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Cenaze görüntüleri

HABER KAMERA: GİRESUN-DHA

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620041

============================================

10)YAYLADA KAYBOLAN 11 YAŞINDAKİ KIYMET’TEN HABER ALINAMIYOR

KONYA’nın Beyşehir ilçesinde yaylacılık yapan ailesinin yanında kalan 11 yaşındaki Kıymet Camız kayboldu. Öğle saatlerinde kaldıkları çadırın yanından ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Kıymet’i bulmak için başlatılan arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.
Olay, Beyşehir ilçesi Üstünler Mahallesi, Karaburun Plajı yakınlarında meydana geldi. Antalya’nın Manavgat ilçesinden Konya’nın Beyşehir ilçesine yaylacılık yapmaya gelen Camız ailesinin çocukları Kıymet Camız, dedesi Halil Camız ile kaldığı çadırdan ayrıldı. Kendisinden bir daha haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri ile AFAD ve vatandaşlar Kıymet’i aramaya başladı. Kıymet’in bir dere kenarında görüldüğü ihbarını alan ekipler, o bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Havanın kararıncaya kadar süren arama çalışmalarında gece görüş ve termal kamera özelliği bulunan dronlar da kullanıldı. Geç saatlere kadar yapılan aramalarda sonuç alamayan ekipler, çalışmalara sabah başlamak üzere sonlandırdı.
Kızı kaybolduğunda Toros Dağları’nda yaylada olduğunu belirten baba Mehmet Camız, “Ben Toroslar’da hayvanların yanındayken kızım kaybolmuş. Her yıl geldiğimiz bir yer. Kızım çok akıllıdır ve buraları bilir. Bir balıkçı kızımı görmüş. Kaçırıldı mı? bilemiyorum. İnşallah kızım sağ salim bulunur” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Arama çalışmalarından görüntüler
-Bölgeye gelen komandolar ve AFAD’dan görüntüler
-Kıymet’in babası Mehmet Camız’ın konuşması
-Detay
Haber-Kamera:Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya),(DHA))

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620121

====================================

11)NEMRUT DAĞI’NDA UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlendi.
Altınşehir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen telafi eğitimi kapsamında haftanın 4 günü akademik olarak yoğunlaştırılmış eğitimlerin yanında gezi ve etkinliklerle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. Okul yönetimi tarafından 50 kişilik öğrenci grupla bir günlük gezi planlamasıyla Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta Kalesi ve Nemrut Dağı’na gezi düzenlendi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’na çıkan öğrenciler getirdikleri uçurtmaları gök yüzüyle buluşturdular.
Gezi hakkında bir açıklama yapan Altınşehir Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uslu,”Altınşehir Anadolu Lisesi olarak pandemi sürecinin öğrencilerimizde bıraktığı akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olumsuz etkileri gidermek amacıyla Milli Eğitim Bakanınınız Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamalardan esinlenerek düzenlediğimiz telafi eğitimi kapsamında haftanın 4 günü akademik olarak yoğunlaştırılmış eğitimlerin yanında düzenlediğimiz gezi ve etkinliklerle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Programımız kapsamında düzenlediğimiz spor müsabakalarından sonra kadim medeniyet mirası Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlemek amacıyla 50 kişilik bir ekiple bir günlük gezi planlamasıyla önce Cendere Köprüsü, Arsemia ve Eski Kahta Kalesi’ni gezdikten sonra günbatımında uçurtmalarımızla Nemrut Dağı’na çıktık. Yerli ve yabancı turistlerin ilk defa gördükleri Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlemek doğal güzelliklere ayrı bir renk kattı” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Uçurtmaların hazırlanışı
– Uçurtmaların uçurulması
– Uçurtmaların görüntüsü
– Genel ve detay görüntü
Haber- Kamera: -ADIYAMAN-DHA)

20.06.2021 – Haber Kodu : 210620109

====================================

12)BARAJ GÖLÜNE GİREN YABAN KEÇİSİNİ İTFAİYE KURTARDI

KAHRAMANMARAŞ’ta, baraj gölüne giren yaban keçisi, eğitimden dönen itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Sualtı Arama Kurtarma Ekibi, Menzelet Barajı’nda eğitim yaptı. Eğitimin sonunda dönüşe geçen ekip, Ali Kayası mevkisinde baraj gölü içerisinde yaban keçisi olduğunu fark etti. Ekipte bulunanlar bitkin haldeki keçinin yanına gitti. Dalgıç ekibi, bota aldıkları yaban keçisini baraj kıyısına bıraktı. Yaban keçisi ise koşarak ormanda gözden kayboldu. 

Görüntü Dökümü
——————————
– Barajdaki yaban keçici
– Ekibin keçinin yanına gitmesi
– Keçiyi bota almaları
– Keçiyi kıyıya bırakmaları
– Keçinin koşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621009
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!