Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLEN AYŞE NAZLI’DAN GERİYE DANS ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER KALDI

İZMİR’in Menderes ilçesinde, parkta tanıştığı bir kişi tarafından boğularak öldürülen ve ormanlık alana battaniyeye sarılı şekilde cansız bedeni bulunan Ayşe Nazlı Kınacı’dan (20) geriye, dans ederken çekilen görüntüleri kaldı.
Menderes ilçesinde, 19 Şubat’ta saat 17.00 sıralarında bir orman görevlisi Atatürk Mahallesi Yaren Tepe mevkiindeki ağaçların arasında battaniyeye sarılı bir kadın cesedi olduğunu bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, bölgeye gelerek olay yerine şerit çekti. Yapılan incelemede, ölen kişinin 20 yaşındaki Ayşe Nazlı Kınacı olduğu ve genç kızın yakınlarının 15 Şubat tarihinde Alsancak Polis Merkezi’ne kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Bölgeye gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, cesedin bulunduğu yerde çalışma yaptı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Ayşe Nazlı Kınacı’nın 12 Şubat tarihinde Konak ilçesindeki evinden kendi rızası ile ayrılarak Seferihisar ilçesine bağlı Mersinalanı Mahallesi’nde oturan sevgilisi R.S.’nin yanına gittiği tespit edildi. Konuya ilişkin gözaltına alınan R.S.’nin ifadesinde, Ayşe Nazlı Kınacı ile tartıştığı ve Kınacı’nın evden ayrıldıktan sonra bir daha görmediğini söylediği belirtildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarından Ayşe Nazlı Kınacı’nın bir araca bindiğini tespit etti. Aracın T.Ö.İ.’ye ait olduğu belirlenirken, jandarma tarafından Seferihisar ilçesinde yakalanan T.Ö.İ. polise teslim edildi. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen T.Ö.İ.’nin çelişkili ifadeler verdiği ve daha sonra da cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. T.Ö.İ.’nin ifadesinde, Ayşe Nazlı Kınacı ile parkta tanıştığını daha sonra araçla Ürkmez Baraj mevkiine gittiklerini, burada birlikte vakit geçirdiklerini söylediği belirtildi. T.Ö.İ.’nin Ayşe Nazlı Kınacı ile kavga ettiklerini ve sinirlenmesi üzerine Kınacı’yı elleri ile boğduğunu söylediği ifade edildi.

GERİYE GÖRÜNTÜLERİ KALDI
Öte yandan, boğularak öldürülen ve cesedi battaniyeye sarılarak ormanlık alana atılan Ayşe Nazlı Kınacı’nın görüntüleri ortaya çıktı. Kınacı’dan geriye, 2019 yılında Mikrop Hikmet ismiyle tanınan İzmir’li Sanatçı Hikmet Durmuş ile bir mekanda dans ederken çekilen mutlu görüntüleri kaldı.
Ayşe Nazlı Kınacı’nın ölümünün ardından büyük bir üzüntü yaşayan Hikmet Durmuş da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk defa o gün tanışmıştık… O zaman Ayşe Nazlı 18 yaşındaydı… Katledildi ve yaşı 20.. Gencecik kız … O günü dün gibi hatırlıyorum gencecik kızımızı.. Ailesine başsağlığı diliyorum, kızımıza rahmet” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ayşe Nazlı Kınacı’nın dans ettiği video (cep telefonu)
+++
-ARŞİV görüntüler

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================

HAVAYA ATEŞ AÇAN MAGANDALAR, MAHALLE BEKÇİLERİNE SALDIRDI: 1 BEKÇİ YARALI

Reklam Alanı

ADANA’da havaya tabanca ve pompalı tüfekle ateş açan magandalar, kendilerine müdahale etmek isteyen mahalle bekçelerine de saldırdı. Saldırganların açtığı ateşte bir mahalle bekçisi elinden yaralandı. 
Olay, bugün saat 02.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi 27 Mayıs Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bir grup, tabanca ve pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Devriye görevindeki mahalle bekçileri, müdahale etmek üzere silah seslerinin geldiği yere gitti. Karşılarında mahalle bekçilerini gören kimliği belirsiz magandalar, bu kez silahın namlusunu bekçilere doğrultup tetiği çekti. Bir mahalle bekçisini elinden yaralayan magandalar, daha sonra otombil ile olay yerinden kaçtı. Yaralı mahalle bekçisi, çağrılan ambulans ile Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan mahalle bekçisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemed boş 5 tüfek kartuşu, yaklaşık 100 metre ilerisinde de çok sayıda boş tabanca kovanı bulundu. Bölgeyi zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Olay yerindeki polisler ve zırhlı araçlar
-Yerdeki boş kartuşlar
-Olay yeri inceleme polislerinin çalışması
-Seyhan Devlet Hastanesi ve acil servisin dış görüntüsü

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

KIRIKKALE’DE POLİSTEN KAÇAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ, OTOMOBİL LASTİKLERİNE ATEŞ EDİLEREK DURDURULDU

KIRIKKALE’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü Yaşar Özçelik, polis otomobiline çarptı. Kaza sonrası kaçmaya devam eden Özçelik, polisin otomobil lastiklerine ateş açmasıyla durduruldu. Alkollü sürücünün ehliteyetine el konuldu ve kısıtlamayı ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.
Olay, dün akşam 21.30 saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Polis ekipleri durumundan şüphelendikleri 71 AAJ 055 plakalı hafif ticari aracı durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan sürücü, Yeşilöz Caddesi’nde polis aracına çarptı. Şüpheli sürücü kaza sonrası kaçmaya devam etti. Sürücü, polis ekiplerinin otomobil lastiklerine ateş etmesiyle Bahçelievler Mahallesi Kapalı Pazar Pazarında durduruldu.
Otomobil sürücüsü Yaşar Özçelik’in yapılan kontrolde alkollü olduğu belirlendi. Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan ve gözaltına alınan sürücü Yaşar Özçelik’e sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak, polisin ‘dur’ ihtarına uymamak ve trafik kurallarını ihlal etmekten cezai işlem uygulandı. Ayrıca, araç içerisinde 3 bidon akaryakıt bulunması üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri incelemede bulundu. Yapılan incelemelerde bidonlardaki yakıtın kaçak olmadığı anlaşıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin otomobili incelemesi
-Olay yeri inceleme çalışmaları
-Sürücünün gözaltına alınması
-KOM ekiplerinin incelemeleri

Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA)
======================

IRAKLI KADIN, 1 GÜN ÖNCE TAŞINDIĞI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANKARA’da yaşayan Irak uyruklu bir kadın, önceki gün taşındığı evde, erkek arkadaşı tarafından ölü bulundu. 
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Mamak ilçesine bağlı Mutlu Mahallesi 706’ncı Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre kimliği henüz belirlenemeyen Irak uyruklu adam, akşam saatlerinde yeni taşındığı eve geldi. Irak uyruklu kişi, eve geldiğinde birlikte yaşadığı ve kimliği henüz belirlenemeyen kız arkadaşını yerde baygın halde buldu. Iraklı erkek, 112 Acil Sağlık ekiplerine ve polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemede soba zehirlenmesi üzerinde duran polisler, Iraklı kadının kafasının arkasında kan izlerinin bulunması üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler, yaşamını yitiren kadının erkek arkadaşını kanında karbonmonoksit tespiti yapmak için hastaneye götürdü. Kadının cansız bedeni ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi işlemleri için morga kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Ambulans ve polis ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat EKİNCİ-Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
========================

DİYARBAKIR’DA TAŞ, SOPA VE SİLAHLI ‘HAYVAN OTLATMA’ KAVGASI: 9 YARALI
 
DİYARBAKIR’ın Çınar ilçesinde iki aile arasında ‘hayvan otlatma’ nedeniyle çıkan, taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, jandarma mahallede güvenlik önlemi aldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Çınar ilçesine bağlı kırsal Karaçevre Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iki aile arasında hayvan otlatma nedeniyle tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma taş, sopa ve silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda 9 kişi yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ilçe ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, jandarma ekipleri mahallede taraflar arasında yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden görüntü

Haber: Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
================================

YOL VERME TARTIŞMASINDA SÜRÜCÜYÜ TABANCAYLA VURDU; O ANLAR KAMERADA
 
BURSA’da ‘yol verme’ nedeniyle tartıştığı kimliği belirsiz sürücü tarafından tabancayla vurulan Yücel Çakmakçı, ağır yaralandı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayın görüntülerinde; şüphelinin rahat tavırları dikkat çekti.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Gürsu ilçesi İstiklal Mahallesi’nde meydana geldi. Servis minibüsü sürücüsü Yücel Çakmakçı ile kimliği belirsiz bir araç sürücü arasında ‘yol verme’ nedeniyle tartışma çıktı. Araçlarından inen sürücüler, bir süre yol kenarında tartışmaya devam etti. Kimliği belirsiz sürücü, aracına doğru yürüyen Çakmakçı’ya belinden çıkardığı tabancasıyla ateş açtı. Vücuduna isabet eden mermilerle kanlar içinde yığılan Çakmacı, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çakmakçı, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. 

SALDIRI ANI KAMERADA
Öte yandan, olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülerde; iki sürücünün de kaldırımda bir süre tartıştığı, yürüyüşe geçtikleri sırada şüphelinin belinden çıkardığı  tabanca ile Yücel Çakmakçı’ya ateş açtığı görüldü. Bunun ardından Çakmakçı’nın kanlar içerisinde kaldığı, şüphelinin ise rahat tavırları dikkat çekti.
Olaydan sonra kaçan şüpheli sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay anı güvenlik kamera görüntüsü
-Olay yeri cep telefonu görüntüleri

Haber-Kamera: Derya EVREN-Muammer İRTEM-Abdulselam UĞUR /BURSA,(DHA)
======================================

YAZICIOĞLU SANIĞI ÖZMEN’İN CEZASI ONANDI

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasının ardından arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattığı suçlamasıyla yargılandığı Kahramanmaraş 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce 2 yıl hapis cezasına çarptırılan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce onandı.
25 Mart 2009’da düşen helikopter enkazı ve içerisinde bulunan BBP Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını yanlış yönlendirme yaptığı suçlamasıyla dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen, hakkında Kahramanmaraş 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Kabul edilen iddianamede, ‘arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, “Devam eden çalışmalarda ilimiz Göksun ilçesi Hacıömer Köyü Temurağa Köyü Kazmadere Mevkiinde helikopterin enkazına ulaşıldığı, gruptan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayağının kırık olduğu, ölü olmadığı, diğer şahısların yaralı oldukları, ilimiz Göksun Devlet Hastanesine intikal ettirilmekte oldukları, Göksun Devlet Hastanesi görevlilerinin yaralılara müdahale için hazır bekledikleri şeklinde bilgiler intikal etmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir” şeklindeki bilgi notunu çevre illere çekerek arama-kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattığı’ bilgisi yer almıştı. Görevi kötüye kullanma suçundan yargılanan Dursun Özmen, 25 Ocak’ta 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özmen, Kahramanmaraş 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını istinafa gönderdi.

KARAR İSABETLİ
Yerel mahkemenin kararını inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 14’üncü Ceza Dairesi, dün yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı. Dairenin onama kararında şöyle denildi:
“Sanığın eylemini görevinin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme boyutunu aşacak şekilde icrai davranışla işlediğine ve bu eylem neticesinde objektif cezalandırma şartlarının oluştuğuna dair ilk derece mahkemesinin kabulü dairemizce de isabetli bulunmuş, yapılan yargılamaya dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşan ve mahkemenin soruşturma sonucunda ki inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine, kabul ve uygulamaya, hukuka uygun yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçelere göre sanık müdafi ve katılan vekillerinin sair istinaf başvuruları yerinde görülmemiştir.”

‘YETERLİ DEĞİL AMA KESİNLEŞMİŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ’
Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Kemal Yavuz, aynı zamanda FETÖ’den de hüküm giymiş olan Dursun Özmen’e Kahramanmaraş 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce verilen 2 yıl hapis cezasının istinaf mahkemesince onanmasını değerlendirdi. Kararla birlikte Özmen’in cezasının kesinleşmiş olduğunu belirten Yavuz, “Böylece Yazıcıoğlu davalarında ilk defa bir karar kesinleşmiş oldu. Bu karar elbette yeterli değil. Kararın zaman aşımı dolmadan kesinleşmiş olması elbette sevindirici bir durum ama arama kurtarmayı akamete uğratan, Kayseri valisinin ‘Kurtarıldı, getiriliyor’ açıklamasına sebebiyet veren bu bilgi notunun hazırlanmasında, gönderilmesinde, sahte olarak üretilmesinde katkısı bulunan en az 20 kişi var. Bu sahte bilgi notunu göndererek arama kurtarmayı akamete uğratan Dursun Özmen’in esas itibariyle örgütlü yapı tarafından gerçekleştirilen bu suikast eyleminin suç delillerini yok etmeye yönelik bir eyleme katılmış olması sebebiyle. Yani ana suça hizmet eden araç suçlardan birini işlemiş olması sebebiyle ana dosya ile birlikte yargılanması ve mahkum olması gerekirdi” diye konuştu.

‘ÖZMEN’İN, ANA DOSYADA YARGILANIP CEZALANDIRILMASINI BEKLİYORUZ’
Dursun Özmen’in almış olduğu cezanın yatarı olmadığını ancak ilk mahkumiyet ve ilk kesinleşme olması sebebiyle de önemsediklerini kaydeden Avukat Kemal Yavuz, “Arama kurtarmayı akamete uğratan diğer kişilerin de cezalandırılması, en azından ana dosyanın açılması ana dosyanın bir cinayet dosyası olarak, bir suikast olarak örgütlü yapı tarafından gerçekleştirilen bir suikast olarak değerlendirilerek açıldığı takdirde aynı zaman FETÖ’den de tutuklu olan Dursun Özmen’in ana dosya içerisinde yeniden yer alarak yargılanmasının yapılıp, bu cezaların da geçersiz olup daha ağır cezalarla yeniden cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kemal Yavuz’dan detay
-Yavuz ile röp.
-Yavuz’dan detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ /KAHRAMANMARAŞ,(DHA)
======================

KARAMAN’DA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 6 YARALI
 
KARAMAN’da 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Araçlar, kullanılamaz hale geldi.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Alacasuluk Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’ndaki kavşakta meydana geldi. Koray Salman yönetimindeki 42 ADK 552 plakalı otomobil, Ayşenur Eker’in kullandığı 34 AJE 295 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar hurda yığınına dönerken, sürücüler Salman ve Eker ile araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla 6 yaralı, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hurdaya dönen araçlardan detay
-Yaralılardan detay
-Olay yerinden genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

KARAMAN’DA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 YARALI
 
KARAMAN’da 2 otomobilin çarpıştığı kazada, 2’si kadın 5 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Yeni Mahalle İbrahim Öktem Caddesi’ndeki kavşakta meydana geldi. Ömer Dilekçi yönetimindeki 70 AAF 035 plakalı otomobil, Batuhan Sunay idaresindeki 70 EN 255 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Sunay’ın kullandığı otomobil, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak durdu. Kazada, sürücüler Ömer Dilekçi, Batuhan Sunay ve otomobillerde bulunan Kürşat Sunay, Hülya Yıldırım ve İmican Yıldırım yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hurdaya dönen araçlardan detay
-Yaralılardan detay
-Olay yerinden genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

ÇARPIŞAN OTOMOBİLLERDEN BİRİ İKİYE BÖLÜNDÜ: 2 YARALI
 
ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde çarpışan iki otomobilden birinin ortadan ikiye bölündüğü kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Tefenni yol kavşağında meydana geldi. Engin Hamza Cebi (37) yönetimindeki 34 CEJ 664 plakalı otomobille kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen Süleyman Erdal (59) yönetimindeki 20 AY 313 plakalı otomobil çarpıştı. Kazanın şiddetiyle Erdal’ın kullandığı otomobil ikiye bölündü. Aracın ön kısmı bir tarafa, arka kısmı ise başka bir tarafa savrulurken, diğer otomobil ise yan yatarak durabildi.
Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ortadan bölünen otomobildeki Süleyman Erdal ile yanında bulunan Fatih Çetin (63) yaralandı.
Yaralılar olay yerinde ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Korkuteli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Diğer sürücü Engin Hamza Cebi ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yapan araçlar
-İkiye ayrılan otomobil
-Kaza sonrası yaralılara müdahale edilirken
-Yaralılar ambulanslara yüklenirken
-Olay yerinden genel detaylar

Haber-Kamera: Adem DURMAZ /KORKUTELİ(Antalya),(DHA)
==========================

EŞİNİN SİLAH ÇEKİP ‘SENİ KİMSE KURTARAMAZ’ DİYE TEHDİT ETTİĞİ KADIN, KADES UYGULAMASIYLA KURTULDU

ADANA’da, Nuri Y.’nin kredi kartı borcu nedeniyle tartışıp silah çekerek “Seni elimden kimse kurtaramaz” diye tehdit ettiği Raziye Y., telefonuna indirdiği Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile polise haber verdi. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, kendilerini görünce dama çıkan Nuri Y.’yi yakalayıp gözaltına aldı. Raziye Y.’nin koruma kararı aldırdığı, sürenin bitiminin ardından da barıştığı eşi Nuri Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, önceki gün saat 14.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Raziye Y. ile hakkında koruma kararı aldırdığı, sürenin bitiminin ardından da barıştığı eşi Nuri Y. arasında evde kredi kartı borcu yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Nuri Y., iddiaya göre eşine hakarette bulundu, tabancasını çekip, “Seni elimden kimse kurtaramazö diyerek ölümle tehdit etti. Raziye Y., cep telefonundaki Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile ihbarda bulundu. Bunun üzerine adrese Yüreğir Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

DAMDA SAKLANIRKEN YAKALANDI
Polisin geldiğini gören Nuri Y., tabancasını apartmanın merdiven boşluğuna atıp dama çıktı. Polis ekipleri, yaptığı baskınla Nuri Y.’yi yakalayıp, gözaltına aldı. Polisin yaptığı aramada, şüphelinin tabancayı merdiven boşluğuna attığı tespit edildi. Tabancanın şarjöründe ise 5 merminin bulunduğu belirlendi. Polis merkezine götürülen Raziye Y., eşinden şikayetçi oldu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nuri Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KOMŞULARINDAN HELALLİK ALIP, EVİ TERK ETTİ
Adana’da, Nuri Y.’nin kredi kartı borcu nedeniyle tartışıp silah çekerek “Seni elimden kimse kurtaramaz” diye tehdit ettiği eşi Raziye Y.’nin (39), 4 yaşındaki kızları Yağmur ve ilk evliliğinden olan Arda’yı da yanına alarak komşularına “Hakkınızı helal edin” deyip, evi terk ettiği öğrenildi. İlk evliliğinden olan bir oğlunun da yurt dışında yaşadığı bildirilen Raziye Y.’nin, işsiz eşi Nuri Y. ile sürekli maddi konular yüzünden tartıştığı, evi kendisinin geçindirdiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olayın yaşandığı apartmanın görüntüsü
-Olayın yaşandığı dairenin kapısı
-Merdiven boşluğundan görüntü
-Nuri Y.’nin saklandığı damdan genel görüntü
-Raziye Y. ile oğlunun fotoğrafı

Haber-Kamera: Anıl ATAR /ADANA,(DHA)
=====================

OTO TAMİRHANESİNİN YANDIĞINI GÖREN İŞ YERİ SAHİBİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
SAMSUN’da, iki kardeşe ait oto tamirhanesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olay yerine gelen iş yeri sahibi S.E., fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Yangın, dün saat 20.30 sıralarında Canik ilçesi Yenimahalle’de bulunan Gülsan Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Kapalı haldeki iki kardeşe ait oto tamirhanesinde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, alevlere müdahale etti. Yangını haber alarak gelen iş yeri sahibi S.E. ise dükkanını görünce sinir krizi geçirdi. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri, S.E.’yi özel bir hastaneye kaldırdı.
Yangınla ilgili Irmak Polis Merkezi ekiplerince soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Yangından detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
=======================

EŞİYLE FOTOĞRAFINI HIZ GÖSTERGESİNE KOYUP, ‘BEN BU GECE ÖLMEZSEM’ ŞARKISINI AÇARAK İNTİHARA KALKIŞTI 
 
ADANA’da caddeye park ettiği otomobilinin hız göstergesi paneline dini nikahlı eşiyle çekilen fotoğrafını koyup, tabancayla başına ateş eden Ahmet Ş. (40), ağır yaralandı. Ahmet Ş.’nin intihar girişimi sırasında Ümit Besen’in ‘Ben bu gece ölmezsem’ şarkısını dinlediği kaydedildi.
Olay, dün saat 16.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi İbo Osman Caddesi’nde meydana geldi. Caddeye park ettiği 35 KHJ 02 plakalı otomobilinin hız göstergesi paneline dini nikahlı eşiyle çekilen fotoğrafını koyan Ahmet Ş. bir süre sonra yanındaki tabancasının namlusunu başına dayayıp, tetiği çekti. Silah sesini duyan çevredekiler, Ahmet Ş.’yi araçta kanlar içinde görünce polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ağır yaralanan Ahmet Ş., ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

‘BEN BU GECE ÖLMEZSEM BİR DAHA ÖLMEM’
Ahmet Ş.’nin intihar girişiminde bulunduğu otomobilde incelemelerde bulunan polis ekipleri, aracın teybine takılan flaş bellek üzerinden Ümit Besen’in ‘Ben bu gece ölmezsem’ şarkısını dinlediği belirlendi. Ahmet Ş. ile dini nikahlı eşi arasında bir süredir sorunlar olduğu, görüşmedikleri belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Aracın genel görüntüsü
-Ahmet Ş. ile dini nikahlı eşinin fotoğrafı
-Araçta müzik çalması
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması
-Ahmet Ş.’nin ağabeyinin olay yerine gelmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Akif ÖZDEMİR-Anıl ATAR /ADANA,(DHA)
=================================

GÖZALTINA ALINMAKTAN KAÇMAK İÇİN DENİZE ATLADI
 
İZMİR’in Balçova ilçesinde polis tarafından yapılan kimlik sorgusunda aranması olduğu tespit edilen Sefa Ş., gözaltına alınmamak için denize atladı. Polislerin saatler süren ikna çabasına rağmen Sefa Ş. sudan çıkmak istemeyince, polis ekipleri şüpheliyi denize girip, çıkararak, gözaltına aldı. 
Olay, dün saat 18.30 sıralarında Engelliler Parkı Kent Ormanı sahil kısmında yaşandı. İddiaya göre, sahilde oturan vatandaşlar, Sefa Ş. tarafından rahatsız edilince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, şüphelinin kimliğini kontrol etti. Yapılan kontrolde, aranması olduğu tespit edilen şüpheli, gözaltına alınmamak için kendini denize attı. 

POLİS DENİZE GİRDİ
Şüphelinin denizden çıkmaması üzerine ekipler, durumu deniz polisine bildirdi. Bölgeye ulaşan deniz polisi ekipleri, Sefa Ş.’yi denizden çıkarmak için ikna etmeye çalıştı. Denizden çıkmaması üzerine hem deniz polisi hem de Balçova Emniyet Amirliği ekiplerinden bir polis, denize girdi. Sefa Ş. etkisiz hale getirilip, karaya çıkarıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından ekip otosuna bindirilen Sefa Ş., polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin ikna çabalarından detay
-Denizdeki Sefa Ş.’den detay
-Ekiplerin denize girmesinden detay
-Şüphelinin denizden çıkarılmasından detay
-Ekip otosuna bindirilmesinden detay
-Şüphelinin konuşmalarından detay

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

POLİSİN ‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ, OTOMOBİLİ BIRAKIP, KAÇTI

ADIYAMAN’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobili bırakıp, kaçtı. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün gece saatlerinde Karapınar Mahallesi’nde yaşandı. Polis ekipleri, şüphe üzerine 27 ACN 084 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ uyarısına rağmen sürücü, aracıyla kaçtı. Sürücü ve polis ekipleri arasında yaşanan kovalamaca sırasında şüpheli, otomobili durdurarak, yaya olarak kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılırken otomobil ise arama için polis merkezi otoparkına çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Polis ekipleri
-Polis ekiplerinin otomobili araması
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)
======================

PARK HALİNDEKİ HURDA MİNİBÜSTE 550 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde park halindeki plakasız hurda minibüste, 550 litre etil alkol ele geçirildi. Minibüs sahibi U.B. (28), polise verdiği ifadesinde, aracında bulunan etil alkollerden bilgisinin olmadığını söyledi.
Armutalan Mahallesi, 551 Sokak’ta oturan bir kişi, zabıta ekiplerini arayarak, park halindeki bir minibüsten ağır alkol kokusu geldiği ihbarında bulundu. Zabıta ekipleri durumu, Marmaris İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne bildirdi. Polis ekiplerinin, minibüste yaptığı aramada, 5 litrelik bidonlarda toplam 550 litre etil alkol ele geçirildi. Ele geçirilen alkol, imha edilmek üzere Marmaris İlçe Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne gönderildi. Üzerinde plakası bulunmayan minibüsün şase numarasından, sahibinin U.B. olduğu tespit edildi. Polis merkezine çağrılarak ifadesi alınan U.B., minibüsü bir yıl önce hurdaya ayırdığını ve park ederek bıraktığını söyledi. U.B., minibüsün kapılarının bilgisi dışında açıldığını, bulunan etil alkollerle kendisinin bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Polis, etil alkolleri hurda minibüse koyan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Park halindeki minibüsün görüntüsü
-Marmaris KOM sivil ekiplerin minibüs başına gelip inceleme yapmasından görüntü
-Ele geçirilen etil alkolün sivil polis aracına yüklenmesinden görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN /MARMARİS(Muğla),(DHA)
==========================

İNGİLTERE’DEN REZERVASYONDA YÜZDE 350 ARTIŞ

İNGİLTERE’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında tatil amaçlı yurt dışına yapılacak seyahatler için vatandaşlarına uyguladığı kısıtlamayı 17 Mayıs’ta kaldıracağını açıklaması, turizm camiasında heyecana neden oldu. İngiltere’den Türkiye’ye en çok turist getiren Jet2holidays ve Easyjet’in Türkiye temsilcileri, rezervasyonlarda yüzde 350’nin üzerinde artış yaşandığını aktardı. Alanya ilçesinde yaşayan ve Türk vatandaşlığına geçen İngilizler de kendi ülkelerinden turistlere bir an önce tatil için gelmeleri çağrısında bulundu.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde koronavirüs kısıtlamalarını 21 Haziran’a kadar 4 aşamada kaldıracaklarını açıkladı. İngiltere vatandaşlarının, 17 Mayıs’tan itibaren tatil amaçlı yurt dışına seyahat edebileceği kararı, Türkiye turizm sektöründe olumlu hava yarattı. Türkiye’ye en çok turist getiren tur operatörlerinden Easyjet Holidays’in Türkiye temsilcisi, Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Türkiye için çok önemli bir pazar olan İngiltere’nin, başta Antalya, Dalaman ve Bodrum olmak üzere İstanbul, İzmir, Aydın, Kuşadası gibi tüm destinasyonlara 12 ay seyahat eden bir ülke olduğunu kaydetti.

REZERVASYONLARDA YÜZDE 350 ARTIŞ
İngiltere başbakanının yaptığı açıklamanın, turizm camiası için en azından bir netlik takvimi olduğunu belirten Tonbul, “Hem tüketici, hem tur operatörü, hem uçak şirketleri, hem de otelci için bu pazardan beklentilerde bir netlik takvimidir. Bunun ilk aşamada tüketiciye etkisini hemen gördük. Bir günden ertesi güne günlük aldığımız rezervasyon sayısında yüzde 350’nin üzerinde artış yaşandı. Bunlar çok önemli ve artık tüketicinin rezervasyon yapmak konusunda motivasyonunun geri geldiğini gösteriyor” dedi.

TÜRKİYE TALEPLERDE İKİNCİ SIRADA
Johnson’ın ‘Artık bu tarihte Türkiye’ye gideceğiz’ gibi bir şey söylemediğine dikkat çeken Tonbul, “Boris Johnson, ‘Bu tarihte seyahat kısıtlamalarını kaldıracağız her şey yolunda giderse, bunun da tekrar değerlendirmesini 12 Nisan’da yapacağız’ diyor. Eğer Türkiye 17 Mayıs’taki ilk açılışta yer almak istiyorsa, tabi ki atması gereken adımlar var. Ama şu gösteriyor ki; İngiltere’de yapılan rezervasyonlar içinde Türkiye, İspanya’dan sonra en fazla rağbet gören ikinci ülke” dedi.

2021 BEKLENTİSİ YÜZDE 70
Türkiye’ye 2019’da İngiltere’den yaklaşık 2.6 milyon turist geldiğini anlatan Tonbul, “Tahmin ediyorum buna yüzde 70 oranında yaklaşacağız. Sezon geç başlayacak olmasına rağmen. Eğer bu takvim birebir işler ve Türkiye de bu takvimin içinde başından itibaren yer alabilirse, mayıs ayını da kaybettiğimizi varsayarak hazirandan ekim aylarına tahminim 2019’da yaptığımız işin yüzde 70’ini yine yakalamış oluruz” dedi.

AŞI VE MALİYETİNİ KARŞILAMA TALEBİ
Türkiye’nin uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikası’nın öneminden bahseden, sadece bir belge değil ciddi bir referans da olduğuna dikkat çeken Tonbul, turizm çalışanlarının da bir an önce aşılanması beklentisini açıkladı. Tonbul, “Eğer aşılanmayı da yaparsak ve kendimizi aynı zamanda sadece ülke olarak değil, belki daha öncesinde resort havalimanları ve kaynak pazardaki şehirler arasında güvenli koridor oluşturup bunu açabilirsek, tahminim çok daha hızlı ve avantajlı bir şekilde bu seneye başlayabiliriz. Rakiplerimizden daha önce başlayabiliriz. Sektörümüzün de ülkemize yük olmadan aşı maliyetini karşılayabileceği fikrindeyim” dedi.

İNGİLİZLERİN KÜLTÜR TURU İLGİSİ
İngiliz vatandaşlarının Türkiye’de bütün tatil yörelerine seyahat ettiğine dikkati çeken Tonbul, “Sadece bir bölgeye odaklanmış değil. Birçok tatil ürününden faydalanıyorlar. Önce oteller geliyor fakat ilginç bir şekilde İngilizler sadece her şey dahil beş yıldızlı otelde tatil yapmıyor. Pansiyon, apart, villa tatiline de geliyorlar. Yine ilginçtir ülkemizdeki mavi yolculuk rotalarının en birinci müşterisi İngiliz vatandaşları. Kültür turlarına da bunun yansıyacağını düşünüyorum. Bakanlık çok önemli pazarlama çalışmaları yürütüyor. Başta Göbeklitepe, Truva, Kapadokya ve İstanbul olmak üzere çok önemli kampanyalar İngiltere’de de yapılıyor. Kısa ve orta vadede İngiltere’den bu alanda da önemli organizasyonların ülkemizde yer alacağını düşünüyorum. Yeter ki her şey bir an evvel normale dönsün” diye konuştu.

REZERVASYONLARDA DÖRT MİSLİ ARTIŞ
İngiltere’nin 17 Mayıs’a kadar yurt dışına yasakladığı seyahatlerle ilgili Boris Johnson’ın yaptığı açıklamanın dört aşamalı bir planı içerdiğini belirten NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz ise “Johnson’ın haziran sonuna kadar bütün yasakların kaldırılacağı, dolayısıyla uluslararası uçuşlar ve seyahatin başlayacağını söylemesi üzerine İngiliz halkında çok ciddi bir ilgi oluştu. Bir hafta içindeki bütün rezervasyonlar kıyaslandığında, dört misli rezervasyonun bir günde geldiği görüldü. Bu demek oluyor ki bir senedir evinde hapsolmuş insanların ciddi bir seyahat arzusu ve talebi oluştu. Bunun turizme çok olumlu yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.

EN ÇOK TALEP AĞUSTOS AYINA
Bu konuda İngiltere’nin ilk defa bir öngörü ortaya koymasının turizmciler açısından önemli olduğunu da belirten Recep Yavuz, “Özellikle rezervasyonlar ağustos ayına geldi. Sonrasında temmuz ve eylül ayına ciddi rezervasyonlar geldi. Rezervasyonlarda en çok öne çıkan ülkeler İspanya, Türkiye, Yunanistan ve Portekiz. TUI de bununla ilgili bir açıklama yaparak, Türkiye’nin de içinde olduğu rezervasyon patlaması yaşadıklarını, aynı zamanda turizm şirketlerinin borsadaki değerlerinin de arttığını belirtti. Bunun sektöre çok olumlu yansıyacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

17 MAYIS’A KADARKİ REZERVASYONLAR İPTAL
Türkiye’ye en çok turist getiren firmalardan Jet2holidays Türkiye temsilcisi MTS Globe Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya, İngiltere ve Almanya’daki gelişim olumlu seyrederse firma olarak bu yılki turist hedeflerinin 400-500 bin civarında olduğunu söyledi. İngiltere’deki açıklamalarla ilgili ölçmek için biraz erken olduğunu söyleyen Karakaya, “İki günlük bir hikayeden bahsediyoruz ve çok kesin şeyler söylenmiyor. En nihayetinde bildiğimiz bir şey var, 17 Mayıs’a kadar uçakların hepsi iptal. Devletin açıkladığı tarihlere göre müşterilerimizin iptal hakkı doğuyor ve 17 Mayıs’a kadar Türkiye’ye hiçbir İngiliz turist gelmeyecek. Ondan sonraki durum ise biraz belirsiz” ifadelerini kullandı.

ÜMİT VERİCİ
21 Haziran’da tüm yasakların kalkacağının belirtildiğini söyleyen Karakaya, şunları söyledi:
“Bu demektir ki, o zaman yurtdışı seyahatlerdeki yasak da kalkacak. Ancak zannediyoruz ki İngiliz hükümeti bunu ülke ülke açıklayacak. Yani rakamlara göre diyecek ki, ‘İspanya’da 100 bindeki vaka sayısı 25 ise oraya uçmayacağım. Türkiye’de 15 ise uçacağım.’ Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Onun için biraz erken buluyoruz açıklama yapmak için, ama görünen o ki ilk gelen rezervasyonlarda biraz artış görüyoruz. Ama bu bize istikamet göstermez. Biraz bekleyeceğiz. İngiltere hükümeti tarafından bunun açıklanması nisan ayı içinde yapılacak. Hangi ülkeler, hangi rakamlar ve genelde hangi rakamlara erişilmesi lazım ki turist gönderilecek ülkelere kapılar tamamen açık tutulsun. Rakam vermek çok doğru değil ama ümit verici rakam var mı evet.”

‘İNANILMAZ BİR ŞEKİLDE GELMEK İSTİYORLAR’
Alanya’da yaklaşık 21 yıldır bir otelin genel müdürlüğünü yapan İngiliz asıllı Türk vatandaşı Amanda Jane Özsoy (51), “Haberler çok karışık. Biri diyor nisanda, biri diyor mayısta, birisi de 21 Haziran’da açılacak diyor. Biz daha fazla 21 Haziran’ı mantıklı düşünüyoruz. Çünkü mutasyon çok yüksek İngiltere’de. Tabii ki İngilizler de inanılmaz bir şekilde gelmek istiyorlar, Türkiye’yi de çok seviyorlar ve gelecekler diye düşünüyorum. Her gün mail geliyor, telefon geliyor, gelmek isteyenler de çok. Tabii ki PCR testisten nasıl olacak, formaliteleri ve engelleri de kaldırabilirsek yoğun bir sezon yaşayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘İNGİLTERE’DEN ÇOK DAHA İYİYİZ’
Türkiye’de kendisini inanılmaz güvenli hissettiğini vurgulayan Amanda Jane Özsoy, “Ben her zaman söylüyorum. Türkiye’de inanılmaz güvende hissediyorum hem sağlıkta hem de normal hayatımızda. Benim için de ailem için de aynı şekilde. Burada yaşayan İngilizler de aynı şeyleri düşünüyor. Sağlık sürecinde gerçekten çok iyi, İngiltere’den çok daha iyiyiz. Buradaki aşılama sisteminde gerek bildirmeler gerek sisteminde çok çok ilerideyiz İngiltere’den. Artık gelin biz de özledik gerçekten” diye konuştu.

‘BENCE GELSİNLER’
İngiliz asıllı Türk vatandaşı Karen Giden (63) de İngiliz turistlerin Türkiye ve Alanya’ya tatile gelmesini şu sözlerle değerlendirdi:

“Ekonomi için lazım. Çünkü insanlar 1- 1,5 sene parasız yaşıyor. Çok ihtiyaç var. Bence az az gelsin. Çünkü hemen açılıyor, biz halen turuncu renkteyiz. Biraz sıkıntı bu. Bence daha aşı geliyor Türkiye’ye, çok güzel. Bizim Sağlık Bakanlığı her otelde turizm çalışanlarını aşı yapacak. Çok güzel olacak. Daha sağlıklı daha güvenli. Her otel sertifika alacak, herkes maske giyiyor, sosyal mesafe var biliyoruz. Bizim vaka sayısı iniyor, mayısta biraz daha inecek, daha güzel olacak. Bizim Türkiye bence İngiltere’den daha güvenli. Biz hafta sonu çıkmıyoruz, 21.00’den sonra çıkmıyoruz, yaşlıların, çocukların saatleri belli. Biz insanları daha iyi düşünüyoruz. İngiltere’de o biraz yavaş yapıldı, o yüzden mutasyon var. Bize fazla turist de gelmiyor. Orada her gün uçakla, başka ülkeden geliyorlar, o yüzden mutasyon oldu. Bence herkes aşı olmalı. Çok faydası var. Ben randevu aldım, gittim aşı oldum. Çok güzel. Dün akşam yattım bugün kalktım, hiçbir şey olmadı. Bence gelsinler.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ile röportaj
-NBK Touristik firması Genel Müdürü Recep Yavuz ile röportaj
-MTS Globe Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya ile röportaj
-Türk vatandaşı Amanda Jane Özsoy ile röportaj
-İngiliz asıllı Türk vatandaşı Karen Giden ile röportaj
 Sahil ve otel havuzlarından
-Havalimanından çıkan turistlerden
-Tur deski önünde bekleyenler
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR-Burcu MUTLU /ANTALYA,(DHA)
=========================

BİTLİS’TE EKSİ 20 DERECE SOĞUKTA ‘MEŞALELİ’ KAYAK GÖSTERİSİ
 
BİTLİS-Tatvan Karayolu üzerinde bulunan El Aman Hanı Kayak Merkezi’nde eksi 20 derece dondurucu soğukta düzenlenen meşaleli kayak gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu.
Bitlis Belediyesi’nce bu yıl 1’incisi düzenlenen meşaleli kayak gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kayak merkezine gelen kayakçılar, eksi 20 derece dondurucu soğukta, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle kayak yaptı. Görsel şölenin ortaya çıktığı gösteride, kayak severler de kayakçılara alkışlarıyla eşlik etti. Bitlis Belediyesi, kayak merkezine gelen vatandaşlara ekmek arası köfte ikramı yaptı.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, dondurucu soğuğa rağmen meşaleli kayak gösterisine gelen vatandaşlara teşekkür etti. Tanğlay, “Yapmış olduğumuz ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz kar şölenine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bitlis Belediyesi olarak, karın başkenti olan Bitlis’te kar şöleni yapalım dedik. Bunu da bugün Rahva mevkisinde El Aman Hanı Kayak Merkezi’nde halkımızla birlikte hem köfte ekmek hem de kar şölenini meşaleli kayakçılarla birlikte gerçekleştirdik. Bitlis Belediyesi olarak bu tür programlarımızı her kış daha da artıracağız. Bugün çok güzel ve yoğun bir katılım var. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kışın çekilmez çilesi olan karı, bu şekilde eğlenceli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kayak pistinden detay
-Meşaleli Kayak yapacak ekiplten görüntü
-Vatandaşların halay çekmelerinden detay
-Katılanlardan detay
-Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ile röportaj
-Meşaleli kayak yapacak kayakçıların yukarı çıkmaları
-Türk Bayrağı ve kayakçılardan detay
-Meşaleli Kayak gösterisi
-Kayakçıların meşalelerini bir yerde toplamalarından detay
-Özel ve genel detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE /BİTLİS,(DHA)
====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!