Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eski eşini, kızının gözü önünde dövdü, ‘Bir anda gözüm döndü’ dedi
 
SAMSUN’da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.’yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Z. (27), adliyeye sevk edildi. Saldırgan, polisteki ifadesinde “Kızımı teslim ederken bana, ‘Sana bir daha kızı göstermeyeceğim’ gibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım” dedi. Samsun’da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.’yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Zarap (27), sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Z., önceki gün kendisinde kalan kızları E.M.’yi teslim etmek üzere anne E.M. ile ilçe meydanında bir araya geldi. Bu sırada İbrahim Z., 3 yıl önce boşandıkları eski eşi E.M.’ye bilinmeyen nedenle tekme- tokat saldırdı. İbrahim Z.’nin yere yığılan kadına tekme atmaya devam ettiği anlar ise çevredeki evlerden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kayıt altına alındı.
Görüntülerde; çevredekilerin evlerinin penceresinden  bağırmasına, küçük kızının da anne diyerek ağlamasına aldırmayan saldırganın, yerde yatan eşine art arda tekmeler savurduğu, başını da yere çarptığı görüldü.

VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ, POLİS GÖZALTINA ALDI
Vatandaşların müdahalesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri İbrahim Z.’yi gözaltına alırken, E.M. ise ihbarla gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan E.M.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Küçük kız korumaya alınırken, olayla ilgili Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bürosu ekiplerince de soruşturma başlatıldı.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI
Bu arada, kısa sürede sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken olayla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Gül, “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak” ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK: MÜDAHİL OLACAĞIZ
Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, saldırganın en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, “Samsun’da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır” paylaşımında bulundu.

BAKAN KOCA: HASTANIN HAYATİ SORUNU YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da E.M.’nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye’yi üzdü. Samsun’daki olayda 112 Acil Ekibimiz, 21.11’de gelen çağrı üzerine 21.16’da hastaya, 21.20’de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olan hastanın hayati sorunu yok” ifadelerini kullandı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayın ardından tedavisi için Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen E.M.’yi ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyarete Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç’ta eşlik etti.

Reklam Alanı

Samsun’da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.’yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven ve ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanan İbrahim Zarap’ın (27), savcılık sorgusunda, olay gecesi alkol aldığı gerekçesiyle aklının yerinde olmadığını söylediği ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan saldırı anlarına ait kamera görüntüleri kendisine izlettirilen Zarap, ifadesinde kendisini tanıyamadığını ve çok pişman olduğunu söylediği belirtildi.

“Görüntüleri izledim, kendimi tanıyamadım, o kişinin ben olduğuna inanamadımö diyen Zarap ifadesinde olayı şöyle anlattı:
“Çocuğumla bir süre vakit geçirdikten sonra kendim de ayrıca alkol aldım. Alkol aldığım sırada çocuğum yanımda değildi. Saat 21.00’da çocuğu teslim etmek üzere anlaştık. Eşim beni görünce ‘çocuğu bir daha sana göstermeyeceğim’ dedi. Daha öncesinde böyle tehdit ediyordu. Bilincimi kaybettim. Ne oldu hatırlamıyorum. Eşim en son yerdeydi. Çocuğumu alıp gidiyordum. İnsanlar bana saldırdı. Çok pişmanım. Aklım yerinde değildi, yoksa böyle yapmazdım. Özelikle çocuğumun önünde yapmazdım. Görüntüleri izledim, orada kendimi tanıyamadım, o kişinin ben olduğuna inanamadımö

VALİ DAĞLI: ANNE VE KIZININ DURUMU İYİ
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Eğitim Araştırma Hastanesi’nde müşahade altında tutulan eski eşinin saldırısında yaralanan E.M.’yi önceki gecenin ardından dün de ziyaret etti. Hastane Başhekimi Ahmet Şen’den bilgi alan Dağlı, E.M’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Dağlı, konunun takipçisi olduklarını vurgulayarak, “Maalesef Samsun olarak önceki gece çok acı bir olay yaşadık. Sizlerin de bildiği gibi tüm Türkiye geceyi ayakta geçirdi. Bizler de olayın yaşandığı ilk andan beri olayın üzerine gitmek suretiyle 4 dakikada sağlık ekiplerimiz, 5 dakikada emniyet güçlerimiz olay yerindeydi. Mağdure önce özel bir hastaneye kaldırıldıktan sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altına alındı. Bizler de ekiplerle birlikte gece 03.30’a kadar burada bekledik. Mağdure önceki akşam durumu iyi olmakla birlikte bilinci yerinde olmadığı için iletişim sağlayamamıştık ancak iyi olduğu bize ifade edildi. Müşahade amaçlı birkaç gün daha hastanede gözetim altında tutulacağı bize söylendi. Sabah saatlerinde mağdure ile görüşme imkânımız oldu ve kendisinin durumu iyi. Çocuğumuza gelecek olursak maalesef böyle bir tramvaya maruz kaldı. Çocuğumuzun saat 03.30’a kadar yanındaydık. Zaman zaman yaşı gereği uyusa da çocuğumuzun da durumu iyi. Birazdan anneannesi ve dedesinin evinde bulunan çocuğumuzu ziyaret edeceğizö dedi.

‘TESELLİMİZ CANİNİN TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLMESİDİR’
Küçük çocuğun yaşadığı tramvayı bir an önce atlatması temennisinde bulunan Vali Dağlı, “Psikolojik destek ekiplerimizle birlikte çocuğumuzun bundan sonra yanında olacağız. İnşallah anne de birkaç gün içinde iyileşip çocuğumuzun yanına gelecek. Tabi burada bizi teselli eden arkadaşlar bu caninin tutuklanıp cezaevine gönderilmesidir. Devletimiz ve tüm bakanlarımız anında olaya müdahale ederek açıklamalarda bulundular. Emniyet, sağlık ve aile müdürlüğü ekiplerince çocuğumuzun ve mağduremizin en yakın zamanda sağlıklarına kavuşarak bu caniye en yakın zamanda gerekli cezayı alması için hep birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Bunlar çok acı olaylar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde böyle bir olay yaşandı. Bu olayların olmaması için de hep birlikte uğraşacağız. İçişleri Bakanlığı da konuya müdahil, inşallah bir daha bu olayı yaşamayız. 2 buçuk yıl önce boşanmışlar, çocuğu gösterme düşüncesiyle bir araya gelmişler. Ancak karşıdaki alkollü ve böyle bir olay yaşandı. Akşam çocukla da beraberdik, destek ekiplerimiz de zaten evinde. İnşallah çocuğumuz bu travmayı en yakın zamanda atlatırö diye konuştu.

O KADIN KONUŞTU: HEP TUTUKLU KALSIN
Samsun’da sokak ortasında eski kocasının saldırısında yaralanıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müşahade altında tutulan E.M., yaşadığı korku dolu anların ardından Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuştu. E.M., “Ben daha önce de kendisinden şikayetçi olmuştum, zaten boşanmıştık. Dışarı çıkmasını asla istemiyorum hep tutuklu kalsınö dedi.

OLAYIN GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU
Samsun’da sokak ortasında eski kocasının saldırısında yaralanıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müşahede altında tutulan E.M.’nin tedavisi sürüyor. Olayın görgü tanıkları ise o gece yaşanılanları anlattı. Çocuğun bağırma sesini duyunca balkona çıktıklarını belirten Hilal Birol, “Kadını darp ettiği gördük ve aşağı indik. o sırada mahalleli de aşağıya inmişti. Adamı darp ettiler, kadın ise yerde yatıyordu, küçük çocuk da birinin kucağındaydı. Kadının bilinci çok açık değildi, elini tuttum ve ambulansa binene kadar yanındaydım. Bilinci kapatmasın diye sürekli kendisiyle konuşmaya çalıştım, elimi sıkmasını söyledim ama tam sıkamadı. Bilinci çok açık değildi, kalkmaya falan çalıştı. Kadın olarak tedirginiz, bu şahıs buralarda gezen birisiydi. Böyle bir insan herkese zarar verebilir. Durumu çok kötüydü, tanıdığımız biri bile olsa o an tanıyamazdık. Çünkü yüzü kan içindeydi. Eve geldiğimde kendime gelemedim, bir süre sonra elimde kolumda kadının kanlarının olduğunu fark ettim. Anne ve çocuğu o şekilde görmek çok kötüydü. Çocuk ise ‘annem öldü’ diye ağlıyorduö diye konuştu.

‘KÜÇÜK KIZ, ‘ANNEM ÖLDÜ’ DİYE AĞLIYORDU’
Seslerle birlikte aşağı indiğini anlatan Özlem Şahin, “Sesleri tesadüfen duyduk, çocuğun bağırma seslerini duyunca ve kadını görünce hemen aşağı indik. Mahalleli adamı, bir tarafa almışlardı. Kadının yanına gittik ve tanınmayacak bir haldeydi. Öldü diye korktuk, ‘İyi misin? İyiysen en azından kafanı salla’ dedim. Kafasını salladı ama bilinci tam yerinde değildi. O küçük çocuk, bu travmayı hayatı boyunca yaşayacak. Annesini öyle görünce ‘annem öldü’ diye ağlıyordu. Bir insana bu şekilde vurmak insanlık dışı, canice bir şey. Eve gelince de kendimize gelemedik. Sosyal medyada duyurmaya çalıştık, çok zor bir geceydi. o kadın benim kardeşim, annem veya arkadaşım da olabilir. En ağır cezayı almalı, biz gitmeseydik belki de ölecekti. o kadının yerinde biz de olabilirdik, inşallah bu son olurö şeklinde konuştu.

‘KADININ YÜZÜ TANINMAYACAK HALDEYDİ’
Olayın tanıklarından Cemalettin Yanak, “Tesadüfen balkona çıktım, kadını dövdüğünü gördüm. Vatandaş olarak kadını kurtarmalıyım düşüncesiyle hemen aşağı indim. Kadını kurtardık, adamı da etkisiz hale getirip polis ekiplerine ve ambulansa haber verdik. Kadının yüzü tanınmayacak haldeydi, gözleri balon gibi şişmişti. Küçük de bir kız çocuğu vardı, şahıs ‘yanımızda kızım var, beni bırakın’ diyordu. Ben de ‘çocuğun yanında annesini nasıl bu hale getirdin’ dedim. Vatandaş olarak görevimizi yaptıkö dedi.

VALİ, ANNE VE KIZINI ZİYARET ETTİ
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, sokak ortasında eski kocasının saldırısında yaralanıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altında tutulan E.M.’yi ziyarete etti, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Doktorlardan kadının sağlık durumu hakkında bilgi alan Vali Dağlı ardından E.M.’nin evine giderek annesi babası ve kızı Eslem ile görüştü. Vali Dağlı ziyaret sırasında küçük kıza hediyeler verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Olay yerinden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Görgü tanığı Hilal Birol’un röportajı
-Görgü tanığı Özlem Şahin’in röportajı
-Görgü tanığı Cemalettin Yanak’ın röportajı

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL, Miraç ŞENTÜRK, Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

====================================

Denizli’de silahlı kavga: 1 ölü
 
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Olay, saat 20.00 sıralarında Yeni Mahalle 5001 Sokak’ta bulunan bir oto yıkamacıda meydana geldi. Aralarında husumet olduğu ileri sürülen iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar tabanca ve tüfeklerle birbirine ateş edip kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kavgada ağır yaralanan Mustafa Dev, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Dev, burada doktorların yaptığı müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 
Polis, olayın ardından iki otomobille kaçtıkları belirlenen Y.E.İ., F.İ.,  Z.T., Y.H. ve H.B. yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin kullandığı otomobillerde saçma ve kurşun izlerinin olduğu görüldü.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Olay yerinden görüntüler

Haber: Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA) – 

====================================

Kadına yönelik şiddetin nedeni ve çözümü taştan tablolarda
 
ADANA’da aile içi şiddet mağduru olan ve yıllarca verdiği mücadelelerin ardından, kurduğu Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği’nde çeşitli projeler üreten Serap Erkoç (44), kadına yönelik şiddetin nedeni ve çözümünü anlatan taştan tabloları evinin duvarında sergiliyor. 

Evlilik ve iş hayatında kadın olması dolayısıyla çeşitli baskılar gören ve şiddet mağdurlarından olan Serap Erkoç, her türlü zorluğa göğüs gerip tüm bunlara karşı sanatla sesini duyurmak için Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği’ni kurdu. Kadına yönelik her türlü şiddete dikkat çekmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Erkoç, bu şiddeti taşlar kullanarak sanata yansıtmak amacıyla taş bebek sanatçısı Saliha Tokat ile bir projeye imza attı. Sanatçı Tokat, kadına yönelik şiddetin nedeni ve çözümlerini taşları kullanarak yaptığı tablolarla ortaya koydu. Her birinin ayrı hikayeleri olan bu tabloları pandemi dolayısıyla şu an evinin duvarında sergileyen Erkoç, “Amaç kadınlarla paylaşmak, kadınları anlatmak, çocuklara anlatmak. Ayrıca her gece yatıp sabah bu tabloları görerek kalkmak hoşuma gidiyor” dedi. 

‘ÇOCUKLAR ANLARSA BÜYÜKLERİNİ DE EĞİTİR’
Her kadının hayatında aslında bir şiddet öyküsü bulunduğuna dikkati çeken Serap Erkoç, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: 
“İş hayatında, aile içinde fiziksel şiddetin yanı sıra bir başına bir kadın olarak mücadele ederken, yalnız bir anne olarak yaşadığım yıllarda da toplum içerisinde psikolojik şiddet ve mobbing ile karşılaşmış bir kadınım. Dolayısıyla her alanda bu şiddetle nasıl mücadele ederim diye yollar ararken kurduğum dernek kapsamında bir proje gerçekleştirdik. Kültür Bakanlığı taş bebek sanatçısı ve aynı zamanda emekçi bir kadın, yalnız bir anne olan Saliha Tokat’a giderek şiddeti taşlarla anlatmak istediğimi söyledim. Hayallarimi, kafamı kıran taşların nasıl güzelleşebileceğini anlattım. O da resimledi, tabloladı. Hem şiddeti anlatalım hem de buna çözüm üretelim ve çocuklar da anlasınlar istedik. Çünkü çocuklar anlarsa çocuklar eğitilirse büyüklerini de eğitir.”

Tabloların hikayesinden bir örnek veren Erkoç, “Mesela bu taştan ürettiğimiz tabloların arasında ilkokul çağı bir çocuğun çizdiği ünlü bir resim de var. Ailenizi resmedin diye ödev verildiğinde çocuk, annesinin yüzünü mor babasını da kolsuz ve ağızsız çizmiş. Nedeni sorulduğunda aile içi şiddeti bu şekilde çözebileceğini, babasının kolları olmazsa annesini dövemeyeceğini, ağzı olmazsa da kendilerine kızamayacağını ifade etmiş. Aslında gizli-saklı, okumuş- okumamış ayırmıyor bu şiddet, hayatımızın her aşamasında var” diye konuştu. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili de mesajlar veren Serap Erkoç, “8 Mart’ın hikayesinde zaten acı var. Fabrikaya kapatılıp yakılmış kadınların acısı ve o acı hiç dinmiyor. Dünyayı gezdim ben, kadın hikayeleri her yerde aynı. Şiddetin olmadığı, sevgi dolu bir dünya diliyorum” dedi.  

Görüntü Dökümü
———————-
– Serap Erkoç ile röp
– Tablolardan detaylar
– Tabloları anlatması

Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=========================

33 kadından 8 Mart’a özel ağıtlar
 
MERSİN’de, ‘Dünya yerinden oynar kadın ritim tutarsa’ sloganıyla harekete geçen Erdemli Belediyesi, kenti simgeleyen ve 33 kişiden oluşan kadın ritim grubu kurdu. Kalplerin aynı anda atmasını sembolleştiren ritim grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel söyledikleri parçalar ve ağıtlarla bam teline dokundu.

Tarihe inat sapa sağlam ayakta duran Kızkalesi surlarına çıkan 33 kadın söylediği ağıtla gönülleri titretti. Tutulan ritimle ‘kalpler bir atıyor’ mesajının verildiği programda,  ‘Kadına Şiddete Hayır’ pankartını, kalenin surlarından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu açtı.

Tarihte kadınlara verilen öneme dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Kadınlarla birlikte hareket ettiklerini vurguladı. Başkan Tollu, “Dünya kültür mirasında yer alan bir yerden sesleniyoruz insanlarımıza. Erdemli’den ve Kızkalesi’nden sesleniyoruz; tarihe inat yüz yıllardır dimdik ayakta olan, denizin ortasında olan kalemiz gerçekten, Kızkalemizin güzelliğine güzellik katan bir konumda. Fakat bunu asıl güzel kılan, Kızkalesi’ni bugün özel kılan, kadınlarımızın burada çok güzel bir çalışmayı ifa ediyor olmaları. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları, gerçekten kadınlarımız, eğitimde, kültürde, sanatta yine en önde olan bizim kadınlarımız. Toplumu ayakta tutan, toplumu yönlendiren, toplumda önderleri yetiştiren yine bizim kadınlarımız. Büyük Atatürk’ü ve tarihimize altın harflerle yazdıran nice kahramanlar yetiştiren yine bizim kadınlarımız. Kadınlarımız dün olduğu gibi yine bugün de güzelliklere imza atmaya devam ediyor. Buradan Kızkalemiz’den Türkiye ve Dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Güçlü Türkiye’nin yolu, aydınlık Türkiye’nin yolu, aydınlık Türkiyemiz’in geleceği, kadınlarımızın eliyle şekillenecek. Kadınlarımızla birlikte dimdik ayaktayız. Büyük Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine kadınlarımızla ulaşacağız. Güçlü Türkiye’yi kesinlikle icra edeceğiz. Bizim milletimiz dün dünyanın efendisiydi, yarında yüce milletimizi dünyanın efendisi yapma adına kadınlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kadın ritim grubunun üyeleri ise durumdan oldukça memnun. Dünya kadınlarına mesaj veren, kadın ritim grubu üyesi Şeyma Dölek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey Türk Kadını, sen yerlerde sürünmeyi değil, omuzlarda yükselmeye layıksın’ derken, iki cihan serveri peygamber efendimiz Hz. Muhammed ‘onlar sizlere Allah’ın emanetidir’ diyerek, hadisi şeriflerinde kadının ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymuştur” diye konuştu.
Kadınların gücünü ritim grubu ile göstermeye çalıştıklarını vurgulayan grup üyesi Hatice Ayan “Çok Mutluyum, hakikaten çok mutluyum,  çok huzurluyum. Kadınların gücünü, kadınların simgesini bir ritim grubu kurarak şu anda belediyemizin yapmış olduğu bu etkinlikte, hakikaten bu başarıyı bu yükseltiyi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu başarıya bizde gönülde katıldık. Gönülden, yürekten tüm hanımlara sesleniyorum, biz güçlüyüz, biz güçlü kadınlarız. Hiçbir zamanda yıkılamayacağız ayakta duracağız” ifadelerini kullandı.
Kadınların yüreklerinin bir attığını ifade eden ritim grubu üyesi Şengül Göktepe, “Mersin Erdemli’den, tüm kadınların, tüm Türkiye’den tüm kadınların yürekleri bir atıyor diyoruz” şeklinde konuştu.
Kadınların dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade eden ritim grubu üyesi Tülin Erdem, “Birlikte kuvvet doğar. Kadın kadına destek vermeli, yediden yetmiş yediye etkinliklerde bulunmalılar. Bizde şu anda tarihi bir yerde çok güzel bir etkinlikteyiz” dedi.
Ritim grubu ile verilen mesajla kadınların daha güçlü olacağını ifade eden ritim grup üyesi Sevgi Özaltlı, “Biz burada ritim grubu olarak, tabi ki güçlü kadınlar olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Drone  görüntüsü
– Kızkalesi surları üzerindeki kadınlardan genel ve detay
– Ritim grubundan görüntü
– Solistin görüntüsü
– Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile kadınların afiş açması
– Genel ve detay
– Belediye Başkanı Tollu’nun konuşması
– Şeyma Dölek’in konuşması
– Hatice Ayan’ın konuşması
– Tülin Erdem’in  konuşması
– Sevgi Özaltlı’nın konuşması
Haber-Kamera: ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

======================

8 yıldır direksiyon sallıyor, görenler önce şaşırıyor sonra tebrik ediyor

MERSİN’de 8 yıl önce şoförünün kaza yapması sonrası direksiyon başına geçen taksici Zeliha Acır (49), hem ailesinin geçimini katkı sağlıyor hem de görenlerin takdirini kazanıyor. Kadınların istedikleri zaman her işi yapabileceklerini belirten Acır, iyi araç kullanabilen her kadını şoför olmaya çağırdı.

Merkez Mezitli ilçesinde bir taksi durağında eşiyle birlikte taksicilik yapan Zeliha Acır, kentin ilk kadın taksi şoförü olmasıyla dikkat çekiyor. 3 çocuk annesi Acır’ı görenler önce şaşırıyor sonra takdir ediyor. Taksi şoförlüğüne başlama öyküsünü anlatan Acır, 2013’ten bu yana kentte direksiyon salladığını kaydetti.

8 yıl önce kendisine ait taksiyi kullanan şoförün kaza yapması sonrası direksiyon başına geçtiğini belirten Acır, “İlk günler çok korktum. Ayağım titriyordu. Zamanla alıştım. Beni şoför koltuğunda görenler önce şaşırıyor sonra el sallıyor. Özellikle kadınlar beni görünce mutlu oluyor. Taksiye ‘Merhaba abi’ diyerek binenler beni görünce özür diliyor ama zamanla alıştı herkes. Karşı tarafta bile olsa gelip tokalaşıyordu. Alkışlayanlar oldu. Bir gün eşine çiçek alan bir erkek beni görünce çiçeği bana verdi. Binen yolcularımız gayet seviyeli insanlar. Hiç kötü bir şeyle karşılaşmadım. İşimi seviyorum, araba yıkamayı çok seviyorumö dedi.

‘KADINLAR DAHA RAHAT YOLCULUK YAPIYOR’
Kadın şoför olmanın kadın yolcular için rahatlatıcı olduğunu kaydeden Acır, “Özgecan olayından sonra kadınlar minibüse binmek istemiyor. Taksi tercih ediyorlar. Çünkü korkuyorlar. Şoför koltuğunda beni görünce daha yolculuk yapıyorlar. Ben de daha rahat yolculuk yapıyorum. Sohbet ediyoruz. Gece yarısı arayanlar oluyor, biliyorum ki bana ihtiyaçları var. Onlar korktukça ben korkmamayı öğrendimö diye konuştu.

‘KADINLAR İSTERSE HER İŞİ YAPAR’
Kadınların istemesi halinde yapamayacağı bir şey olmadığını dile getiren Acır şunları söyledi:
“Kadınlar asla korkmasın. İstedikleri zaman yapamayacakları bir şey yok. Eğer şoför olmak istiyorlarsa ben onlar için elimden geleni yapmaya hazırım.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
-Zeliha Acır aracına binmesi
-Zeliha Acır araç sürmesi
-Zeliha Acır ile araç içinde röp
-Zeliha Acır ile röp
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=====================

Markette küçük çocuk ve annesini taciz etti, mahalleli tarafından dövüldü
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde önceki gün markette 5 yaşındaki erkek çocuğu ve annesi Nesrin Ş.’ye cinsel organını gösterip kaçtıktan sonra ailenin şikayeti üzerine yakalanıp, ifadesinin andından serbest bırakılan şüpheli, dün yine aynı ailenin yakınında görüldü. Çocuğunu parkta oynatırken tacizcinin çevrede olduğunu farkeden ailenin tepkisi üzerine vatandaşlar müdahale etti. Darbedilen şüpheli olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Serik’e bağlı Belek Mahallesi’ndeki sitede oturan Nesrin Ş., önceki gün öğle saatlerinde 5 yaşındaki oğluyla markete gitti. Markette dolaştıkları sırada yanlarına yaklaşan bir erkek, iddiaya göre cinsel organını çıkarıp anne ve oğluna gösterdi. Nesrin Ş.’nin bağırması üzerine şüpheli olay yerinden kaçarak, uzaklaştı. Anne Nesrin Ş., kendisi ve oğlunu şoke eden olayın ardından eşi Niyazi Ş.’ye durumu bildirerek, polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis ekiplerince başlatılan çalışmada şüphelinin M.G. (65) olduğu belirlendi. M.G. polis ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İfadesinin ardından savcılığa sevk edilen M.G., serbest bırakıldı.

PARKTA GÖRÜNCE DARBETTİLER
Dün saat 15.30 sıralarında oturdukları sitenin önündeki parka eşi Niyazi Ş. ile çocuğunu götüren Nesrin Ş., M.G.’nin parkın yakınlarında olduğunu fark etti. Niyazi ve Nesrin Ş. çiftinin yanı sıra durumdan haberdar olan diğer site sakinleri de M.G.’ye marketteki taciz nedeniyle tepki gösterdi. M.G., olay sırasında alkollü olduğunu ve pişmanlık duyduğunu söyledi. Site sakinleri M.G.’ye tepki gösterip, darbetti. Daha sonra durum polise haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, M.G.’yi gözaltına alıp, Belek Polis Merkezi’ne götürdü. Niyazi ve Nesrin Ş. ile site sakinleri M.G.’den şikayetçi olduklarını söyledi.

‘GÖRÜNTÜLER OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILMIŞ’
Niyazi Ş., “Olay önceki gün meydana geldi. Eşimle çocuğum markette alışveriş yaparken etraflarında birinin dolandığını fark etmiş. Bu görüntülerde (marketin güvenlik kamerası) de sabit. Eşim tedirgin olunca çocuğumu yanına çekip şahsa market içerisinde geçmesi için yol vermiş. Bu sırada az ileriye giden şahıs montunun önünü açarak cinsel organını oğluma göstermiş. Eşim o tarafa döndüğünde eşim de görmüş. Bunun üzerine şikayetçi olduk. Gözaltına alındı. Bugün de evimin 10 metre mesafesindeki çocuk parkında aynı şahsı gördüm. Gayet rahat bir şekilde selam verdi. Alkolün etkisiyle böyle bir şey yaptığını söyledi. Çocuğum hala o parkta oyun oynuyor. Şahsın gayet rahat davranması beni tedirgin etti. Ben ve komşularımız sitede oturan herkes şahsa tepki gösterdi. Şahsın evimize çok yakın oturmasından ve bize bunun bilgisi verilmemesi bizi tedirgin etti. Serbest bırakılmasına diyecek bir şey yok. Görüntüler olmasına rağmen serbest bırakılmış. Şahıs kendisi de yaptığını inkar etmiyor. Şahıs şu an serbest. Yargıdan adalet bekliyoruz” dedi.

‘AYNI SİTEDE OTURDUĞUMUZU DÜN ÖĞRENDİK’
Anne Nesrin Ş. ise “Cumartesi günü saat 14.20 sıralarında 5 yaşındaki oğlumla beraber markete gittik. Peşimizde olduğunu hissettiğim bir şahıs market içinde cinsel organını çocuğuma ve bana gösterdi. Şahıs sürekli reyonlar arasında çocuğumun peşinde olması nedeniyle şüphelendim. Çocuğumu yanıma alınca bu yaptığını oğlumla birlikte gördük. Tek başına olsa belki oğluma yapacaktı. Sapık diye bağırdığımda şahıs marketten kaçtı. Daha sonra polis gözaltına aldı. Şahsın daha önce okul servis şoförlüğü yaptığı dönemde de böyle bir taciz olayı olduğunu duyduk. Benim anladığım kadarıyla çocuğuma yönelik bir şeyler yapmak istemiş. Çocuğumu yanımdan ayırmadığım için bana da yaptı. Şahıs ile aynı sitede oturduğumuzu dün öğrendik. Şahıs serbest kalıyor elini kolunu sallayarak geziyor. Ben adaletin tecelli etmesini ve şahsın tutuklanmasını istiyorum” diye konuştu.

‘OĞLAN ÇOCUĞUNA BUNU YAPAN KIZ ÇOCUĞUNA NELER YAPAR’
Site sakini kadınlar da “Biz böyle insanları sitede ve çevremizde istemiyoruz. Serbest bırakılmamasını ve tutuklanmasını istiyoruz. Cezasını çeksin. ‘Ben alkollüyüm yaşlıyım’ diyerek küçük çocukları kandırmasın. Küçük çocukların dünyasını karartmasın. Oğlan çocuğuna bunu yapan kız çocuğuna neler yapar. Bu başkasının çocuğu da olabilir. Site sakinleri olarak psikolojimiz bozuldu” diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan olayın ardından M.G., polis tarafından gözaltına alınarak, ifadesi için merkeze götürüldü. M.G.’nin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Vatandaşların çektikleri cep telefonu görüntüleri
– Şüphelinin darp edilme görüntüleri
– Şüphelinin polis merkezine götürülmesi
– Site sakinleri ve annenin açıklamaları
– Baba Niyazi Ş.’nin açıklaması

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

======================================

Papa Francis, Erbil’de zeytin dallarıyla karşılandı (2)
 
ERBİL’DE 10 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI AYİNİ YÖNETTİ

Papa Francis, Irak’taki ziyareti kapsamında Erbil kentinde 10 bin kişinin katılımıyla ayini yönetti. Erbil kentindeki Franso Hariri Stadyumu’ndaki ayine IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’in de yer aldığı ayinde Papa, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Farklı din ve etnik gruplardan 10 bin kişi, saatler öncesinde Franso Hariri stadyumunu doldurdu. Saat 16.20 sıralarında stadyuma gelen Papa Francis, üstü açık araçla kalabalığı selamladı. Daha sonra platforma geçen Papa, terör örgütü DEAŞ tarafından elleri ve kafası kesilen bir Meryem Ana heykelinin kutsanmasıyla ayini başlattı. 

Ayinde konuşma da yapan Papa, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Papa Francis, “İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun” ifadelerini kullanarak, tüm inananlara, “Tüm halklar kardeştir. Yanlışların önüne geçilmeli” sözleriyle seslendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Stadyum
Bayraklar 
Vatandaşların marş söylemesi
Katılımcılar
Helikopterler 
Tribünlerde oturanlar 
Muhabir Mehmet Mucahit Ceylan anons
Papanın selamlaması
Papanın ayin düzenlemesi
Konuşmalar
Dualar ve mesajların okunması
İkramların dağıtılması
Genel ve detay

DİYARBAKIR, (DHA)

====================================

TOKAT’TA 5 EVE YAYILAN YANGIN 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

TOKAT’ta 2 katlı ahşap evde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek 2 eve sıçradı. Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. 

Yangın, saat 17.15 sıralarında Kaleardı Mahallesi Dikmenler Sokak’taki 2 katlı ahşap evde çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını fark eden mahalleli, durumu Tokat Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede büyüyen yangın, yandaki 2 eve de sıçradı. Gelen itfaiye ekiplerince yangın müdahale edildi. Polis ekipleri olay yerinde önlem alırken, mahalleli yangına hortumlarla müdahale etti. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YANGIN 3 EVE DAHA SIÇRADI
Tokat’ta 2 katlı ahşap evin alt katında bulunan ekmek fırınında çıkan yangının kısa sürede büyümesi sonucu bitişiğindeki 2 eve sıçramasının ardından alevler 3 eve daha yayıldı.

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Toplamda 6 evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 6 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Evlerden 2’si yangında kullanılamaz hale gelirken, 4 evde maddi hasar meydana geldi.

‘YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ’
Olay yerinde incelemede bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Çıkan yangında 6 evin hasar gördüğünü söyleyen Başkan Eroğlu, “Kaleardı Mahallemizde ki bir fırından çıkan yangın ne yazık ki etrafındaki 5 eve sıçradı. Tek kattan ahşaptan oluşan evlerde ne yazık ki hasar gördü. Evin altında bulunan fırın tamamen yanarken diğer evlerde ise çatılarında hasar oluştu. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

‘ARACIM VARDI ONU KURTARDIM’
Mahalleli Murat Sağdıç, “Fırından sıçrayan ateşten dolayı ev yandı. Evden de doğal olarak yukarıya sıçradı. Benim aracım vardı. Aracı kurtardım. Kendi imkanlarımla söndürdük. Aracı çektim sonra bütün evlere sardı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Yangından cep telefonu görüntüsü
-Soğutma çalışmaları
-Belediye Başkanı Röportaj
-Murat Sağdıç röportaj
-Genel Detay

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL

==================================

Malatya’da barajda tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

MALATYA’da, balık tutmak için baraj gölüne açılan 2 kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. Teknedeki 1 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, kayıp kişi için başlatılan arama çalışmalarına bugün devam edilecek.
  
Olay, akşam saatlerinde Dilek Mahallesi’nde meydana geldi. Balık tutmak için tekneyle Küllümağara mevkisindeki Karakaya Barajı’na açılan 2 kişi, teknelerinin alabora olması sonucu suya düştü. Suya düşenlerden Niyazi Güldaş (48) kendi imkanlarıyla kurtuldu. Güldaş’ın ihbarı üzerine kayıp Ercan Kala (36) için Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma dalgıçlarıyla arama çalışması başlatıldı, ancak bir sonuç alınamadı. Su sıcaklığının düştüğü barajda zorluk çeken dalgıçlar, kayıp Kala’nın bulunması için sabah saatlerinde tekrar çalışma başlatacak.
Sağlık durumu iyi olan Güldaş ise sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Olay yerinden detay
– İtfaiye ve dalgıçlar
– Barajdan detay
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===================================

Kayserili iş insanının öldürülmesiyle ilgili bir şüpheli yakalandı

KAYSERİ’de iş insanı Orhan Adıbelli’nin ölümüne ilişkim soruşturma kapsamında aranan şüpheli Vedat Kılıç, Gaziantep’te sahte kimlikle yakalandı.

Çimento firması sahibi Orhan Adıbelli, geçen yıl 4 Ağustos’ta, iş yerinde Emrah Y. tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Polisin 270 kişi ile yüz yüze görüşme yapıp, 750 saatlik kamera görüntüsünü incelemesi sonucu iş insanını öldürdüğü tespit edilen Emrah Y., Gaziantep’te yakalandı. Cinayeti 2 milyon euro karşılığında işlediği ileri sürülen Yıldırım’ın ifadesi doğrultusunda 4 kişi daha gözaltına alınarak tutuklandı.

KARDEŞİNİN KİMLİĞİ İLE YAKALANDI
Olayla ilgili olarak aranan ancak bulunamayan şüpheli Vedat K.’nın Gaziantep’te bulunduğu bilgisi üzerine, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Şüphelinin kardeşine ait kimliği kullandığını belirleyen polis Vedat K.’yı, akşam saatlerinde Münifpaşa Mahallesinde yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyette sorgulanmasına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Şüphelinin karakola getirilişi
– Şüphelinin karakoldan çıkışı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ -Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=================================

TIR’a arkadan çarpan hafif ticari araçtaki 3 kişi öldü
 
ADANA’nın Cayhan ilçesinde TIR’a arkadan çarpan hafif ticari araçtaki 3 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Yılankale mevkisinde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 80 EN 107 plakalı hafif ticari araç, Eren K. (48) yönetimindeki 42 V 4283 plakalı TIR’a arkadan çarptı. TIR’ın altına sıkışan araç, yakalış 50 metre sürüklendi. Yoldaki diğer sürücülerin uyarılarını fark eden TIR sürcüsü, aracı yolun sağına çekerek durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kaza yerine sevk edilen itfaiye ekibi, TIR’ın altında sıkışan aracı ve içindeki 3 kişiyi, uzun uğraşlar sonucu çıkardı. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde kimlikleri henüz tespit edilemeyen 3 kişinin öldüğü belirlendi. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından cenazeler, kimlikleri belirlenmesi için morga kaldırıldı
Polis kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Kaza yeri görüntüleri

Gökhan KEKİNCİ- Ceyhun ÖZER/CEYHAN (Adana), (DHA) 

==================================

Uşak polisinden torbacı operasyonu
 
UŞAK İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde uyuşturucu satışı yapan torbacılara yönelik operasyon yaptı. 16 uyuşturucu satıcısının gözaltına alındığı operasyonda silahlar ele geçirildi.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek il olarak gösterilen Uşak’ta, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 60 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon yaptı. İl genelinde uyuşturucu satışı yapan torbacılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ile adreslerde yapılan aramalarda bıçak, tabanca ve otomatik tüfek de ele geçirildi. torbacı olarak tabir edilen 16 sokak satıcısı da gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Operasyondan görüntüler

Müslim SARIYAR/UŞAK, (DHA) 

==================================

İşkence edilen köpeğe, jandarma ekipleri sahip çıktı

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde,  kimliği belirsiz kişi yada kişilerce  işkence yapılmış baygın haldeki köpek,  bölgede  devriye görevi yapan jandarma ekipleri tarafından bulundu. Yapılan incelemede boynunda ip ve kesik izleri bulunan ve ilk müdahalesi jandarma ekiplerince yapılan köpek, tedaviye alındı. 
Yüksekova ilçesinin Dilekli köyünde, devriye görevi yapan jandarma ekipleri, sokak ortasında baygın halde yatan köpeği gördü. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede köpeğin boynunda kesik izleri ve ip bulunduğunu belirledi. Jandarmanın ilk müdahalesinin ardından köpeğe yiyecek ve su verildi. Yaralı köpek, Yüksekova’daki Hayvan ve Rehabilitasyon ve Merkezine götürülerek tedaviye alındı. Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Yaralı köpekten detaylar
-Mehmetçiğin köpeğe müdahalesi
-Yüksekova Belediyesi ekiplerin köye gelmesi
-Olay yerinde ilk müdahalesi
-Yaralı köpeğin araca konması
-Genel detaylar

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

==============================

Evinin önünde kısıtlama denetimi yapan polislere lahmacun ikram etti

AKSARAY’da Yaşar Güler,  evinin önündeki sokakta kontrol noktası oluşturup sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan polislere, eşinin evde yaptığı lahmacunu ikram etti. 

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haritaya göre ‘çok yüksek riskli il’ olarak kırmızı kategoride bulunan Aksaray’da dün sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatıldı. Polis, tam kapanmanın uygulandığı kenttin farklı noktalarında denetim için kontrol noktaları oluşturdu.
Ereğlikapı Mahallesi Selçuk Bulvarı’nda oluşturulan kontrol noktasında denetim yapan polisler ise bir sürprizle karşılaştı. Sokakta oturan Yaşar Güler, polislere lahmacun ikram etti. 
Kısıtlama gereği her yerin kapalı olduğunu belirten Yaşar Gürer,  “Balkondan dışarıda görev polislere bakıyorduk. Hanımda lahmacun yaptı. Bende bizim için görev yapan polis ekiplerimize lahmacun ikram ettim. Onlar soğuk havada görevlerinin başında. Biz ise sıcak evlerimizde oturuyoruz. Bizde polislerimize ikramda bulunduk. Onlarda bize teşekkür etti. Şehir genelinde kurallara uyuluyor. Daha önceki hafta sonlarında uyum yoktu. Bugün Aksaray halkı olarak evimizdeyiz.ödedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Polislerin kavşakta denetim yapması
-Denetim yapan polislere Yaşar Gürer’in lahmacun ikram etmesi
-Yaşar Gürer’ röp
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=============================

Dizi oyuncuları Suriye’de yetimlerin gönlünü fethetti

DİRİLİŞ Ertuğrul ve Kuruluş: Osman dizisinin oyuncuları Celal Al, Murat Karak ve Melikşah Özen, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak Suriye’nin İdlib kentinde savaş mağduru aileleri ziyaret edip çocuklarla oyunlar oynadı. Oyuncular savaşta ailelerini kaybeden yetim çocukların gönlünü kazandı.

Savaş mağduru ailelere gıda kolisi, kışlık kıyafet ve yakacak dağıtımında bulunan ünlü oyuncular Celal Al, Murat Karak ve Melikşah Özen, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bölgede yürüttüğü eğitim faaliyetleri, giyim mağazası, yetim kampları ve İyilik Konutları gibi projeleri yerinde görme imkanı buldu. Oyuncular, yetim çocuklarla oyun oynayıp gönülleri fethetti.
Kuruluş: Osman dizisinde ‘Abdurrahman Alp’ karakterini canlandıran Celal Al, gittikleri her yerde ‘Şükran Türkiye’ sloganlarıyla karşılandıklarını kaydetti. Al, “Suriye’nin her köşesinde yardım sever Türk halkının varlığını görevilmek mümkün. Türk, beklenendir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Günümüzde de nerede bir mazlum ve mağdur varsa elhamdülillah Türkiye Diyanet Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardımına koşuyoruz. Suriye’de savaşın en acı yüzünü yaşayan kardeşlerimizi ziyaret etme imkanımız oldu. Türkiye Diyanet Vakfı’nın her biri birbirinden kıymetli çalışmalarını gördük. Muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılama, bizlere vekalet olarak verilen emanetleri teslim etme fırsatı bulduk”dedi.

TÜRKİYE VE TÜRK HALKI ÜMİTLERİ YENİDEN YEŞERTTİ
Bağışçıların yaptığı yardımların Suriye’deki insanların hayatını değiştirdiğini belirten Al, uzatılan küçücük bir yardım malzemesini alan çocukların sevinçle koşarak evlerine gittiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Türkiye ve Türk milletinin mazlum topraklardaki varlığının onlar için umut olduğunu ifade eden Al, “Savaş mağduru kardeşlerimiz için umut ve ümidin git gide tükendiği noktada Türkiye ve Türk milleti buradaki varlığıyla ümitleri yeniden yeşertti. Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah Türk devleti var olsun. Bağışçılarımızdan Allah razı olsun kardeşlerimizin, geleceği güzel yavrularımızın gönlünü fethettiö diye konuştu.
Kuruluş: Osman dizisinde ‘Şahin Bey’ karakterini canlandıran Murat Karak ise hayırsever Türk milletinin yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla mazlum ve mağdurlara ulaştırdıklarını söyledi. Suriye’deki insanların çok ciddi anlamda Türkiye’nin ve Türk halkının desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Karak, “Sizlerin gönülden yapacağı bağışlar onların yüreklerine kadar ulaşıyor. Türk halkı ve Türk milleti burada var oldukça, savaş mağduru kardeşlerimiz daha insanca bir şekilde yaşam sürdürebilecekö ifadelerine yer verdi.
Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Melikşah Alp’ karakterini canlandıran Melikşah Özen ise Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak mazlum coğrafyada yürütülen yardım çalışmalarını yerinde görme fırsatı bulduklarını belirterek, “Suriyeli kardeşlerimizi, yetimlerimizi gördük. Türkiye Diyanet Vakfı’nın ve ülkemizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu birbirinden kıymetli yardımları inceledik. Bunların her biri buradaki insanlar için çok kıymetli. Burası bizim ata topraklarımız. Osmanlı 600 yıldan fazla hükmetmiş. Onun için buradaki insanları yalnız bırakmamalıyızö dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2’nci Başkanı İhsan Açık da, toplumun her kesiminden insanları Suriye’ye davet ederek oradaki insanların durumunu gösterip yapılan yardım çalışmalarını yerinde görmelerini sağladıklarını ifade etti.
Bu vesileyle insanlara yapılan yardımların nerelerde ne şekilde değerlendirildiğini gösterebildiklerini belirten Açık, bölgede her geçen gün faaliyetleri artırdıklarını dile getirerek, “Göçün ilk başladığı dönemlerde sadece çadırlar vardı. Şimdi kalıcı konutlar inşa ediyoruz. Camisi, okulu ve diğer sosyal alanların da olduğu mahalleler kuruyoruz. Yardımsever milletimizin destekleriyle gıda, eğitim, dini hizmetleri destekleme faaliyetleri, barınma gibi hemen her alanda hizmet veriyoruz. İnşallah çalışmalarımız artarak devam edecekö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Oyunculardan genel detay
– Suriyeli yetimlerden genel detaylar
– Röportajlar 
– Hediye verirlerken

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

=============================

Saç çıksın diye başını buzağısına yalattı

TRABZON’da Ali Suiçmez’in saç ektirenlere tavsiyede bulunup, başında saç çıkması için ahırdaki buzağısına başını yalattığı görüntüler sosyal medyada ilgi gördü. Takipçilerin ‘Karadeniz usullü saç çıkartma’ yorumu yaptığı görüntüler tebessüm ettirdi.

Köprübaşı ilçesinde yaşayan Ali Suiçmez, saç ektirenlere tavsiyede bulunup,  başında saç çıkması için ahırdaki buzağısına başını yalattı. 
Suiçmez, bu anları cep telefonuyla kaydedip, sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüler, kısa sürede ilgi görerek çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Takipçilerin ‘Karadeniz usullü saç çıkartma’ yorumları yaptığı görüntüler, izleyenleri tebessüm ettirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları da paylaşıma esprili yorumlarda bulundu.

‘SAÇ EKTİRMEYİN, YAZIKTIR PARANIZA’
Kayda aldığı görüntülerde, buzağıya ‘Yerim senin ballarını’ diyerek seslenen Suiçmez, paylaşımında “Saçımın çıkması için ‘bana buzağı kafanı yalasın’ dediler. Ben de onun için başımı buzağıma yalatıyorum. Saç çıkması için saç ektirmeyin, yazıktır paranıza. Allah aşkına buna bir bakın. Saçınızın çıkması için gelin burayaö ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Suiçmez’in buzağısına kafasını yalattığı anlar

HABER: Fatih TURAN KAMERA:TRABZON,(DHA)-

=========================

Kadınlar hem öğreniyor, hem üretiyorlar
 
MERSİN’in Bozyazı ilçesinde Halkeğitim Müdürlüğü bünyesinde sabun şekillendirme kursu öğrencisi kadınlar hem öğreniyorlar, hem de sabun şekillendirme ve geri dönüşümden elde ettikleri katı atıkları çeşitli şekillerde sanatsal değerlere dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Halkeğitim Müdürlüğü’nün açtığı kursa katılan kursiyerlerin, atık malzemelerden geri dönüşüm sağlayarak ülke ekonomisine de katkıda bulunduklarını belirten Bozyazı Halk Eğitim Usta Öğreticisi Fatma Kütük, kadınların çiçek, vazo, sepet, ahize gibi birçok ürünü kendi elleri ile şekillendirerek hem süs, hem de kullanım eşyası olarak ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

7 yıldır Bozyazı ve Anamur Halkeğitim Müdürlükleri’nde sabunları eriterek yeni şekiller verdiklerini ifade edeh Kütük, “Böylece öğrenme isteği olan kadınlarımıza hem eğitim veriyor, hem de aldıkları eğitim sonrası ürettikleri değerleri ekonomiye kazandırıyoruz. Kendi aldıkları ürünleri, tekrardan geri dönüşüm yaptığı objeler üzerine dizayn yaparaktan da çok güzel tasarımlar elde ediyorlar. Ayrıca iş yeri açarak veya sosyal medya üzerinden satış yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar” dedi.

Kursta ayrıca boş zamanlarını değerlendirdiklerini kaydeden kursiyer Ayten Aşkın ise “Çiçekler yapıyoruz, meyveler yapıyoruz, Hem güzel vakit geçiriyoruz, hem aile bütçesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Kursiyer Alev Şen de bu kursa katılmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Kursta çok şey öğrendiğini kaydeden Şen, “Sabun kursunun bana kattığı şey, hem kazanç, hem yenilik, yeni şeyler öğrenmek, kendimi geliştirmek, hem de kendi kazancımı sağlamak çok güzel bir şey. Burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
– Kurs sınıfından genel
– Genel ve detay çekimler
– Kadınların çalışmaları
– Ürünler
– Röportajlar

Mithat ÜNAL/BOZYAZI(Mersin), (DHA)-

=========================

Güvenlik kameralı kahvehanede kumar oynayan 30 kişiye ceza

ADANA’da güvenlik kamerasıyla girişi izlenen bir kahvehaneye baskın yapan polis, kumar oynadığı ve koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği öne sürülen 30 kişiye para cezası uyguladı.

Merkez Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi’nde 5 katlı iş hanının en üst katındaki iş yerinin ışıklarını yanar halde gören vatandaşlar, içeride birilerinin olabileceği düşüncesiyle, durumu polise bildirdi. İhbar edilen iş yerinin kahvehane olduğunu belirleyen polis, içeride kumar oynatılabilme ihtimali karşı çok sayıda ekiple adrese baskın yaptı. İş hanı giriş ve bulunduğu katı güvenlik kamerasıyla izleyen şüpheliler, polisin suçüstü  baskınından kaçamadı. Baskında kahvehane içerisinde bulunan biri kadın 30 kişiye, kumar oynatmak-oynamak, sokağa çıkma kısıtlamasını, sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlalden para cezası kesildi. İş yeri ise Seyhan Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince mühürlendi.    

Görüntü Dökümü 
———————–
– Sokaktaki polis araçları
– Kahvehanedeki masaların üzerindeki oyun malzemeleri
– Güvenlik kamerasının ekranı
– Kahvehanedeki polis ve ceza kesilenler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!