Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

FETHİYE’DE OTOMOBİL, TIR’IN ALTINA GİRDİ: 5 ÖLÜ

MUĞLA’nın Seydikemer ilçesinde, TIR ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 5 kişi yaşamını yitirdi.
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında, Fethiye- Antalya karayolu Yakabağ mevkisinde meydana geldi. Makedonya’dan domates almak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenilen Makedonya uyruklu Zare Mladenovski yönetimindeki GE 1827 AC plakalı TIR, Antalya’dan Fethiye yönüne giderken karşı yönden gelen Mehmet Serter (55) yönetimindeki 07 LH 035 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından TIR’ın altında metrelerce sürüklenen otomobil demir yığını haleni dönüştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ile sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobilde sıkışanlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. sağlık ekibinin yaptığı kontrolde otomobilde bulunan sürücü Serter ile Ümmühan Alaca (29), Ayşe İkis (59), Emir Alaca (10) ve Savaş Alaca’nın (35) yaşamını yitirdiği belirlendi.
Kaza haberi alarak olay yerine gelen otomobildekilerin yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Jandarma ekiplerinin kaza yeri incelemesi sonrası ölenlerin cenazesi, hastane morguna kaldırıldı. Ulaşıma kapanan karayolu ile, araçların çekilmesinin ardından yeniden açıldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, TIR şoförü Mladenovski, gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yerinden görüntü

Haber:Tolgahan KAYLI /SEYDİKEMER(Muğla),(DHA)
===================

OSMANİYE’DE 5 ARAÇLI ZİNCİRLEME KAZA: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Reklam Alanı

OSMANİYE’de 3 TIR, 1 kamyonet ve 1 hafif ticari aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Zincirleme kaza, dün saat 22.00 sıralarında Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu 8’inci kilometresi Mamure Tren İstasyonu mevkiinde meydana geldi. Gaziantep yönünden Osmaniye’ye doğru seyir halinde olan ve sürücüsünün isimi öğrenilemeyen 01 PY 608 plakalı TIR, kontrolden çıkarak devrildi. Bu sırada aynı istikamette ilerleyen 59 AB 698 ve 07 ALP 074 plakalı iki TIR ve 01 SR 278 plakalı kamyonet ile 80 HD 747 plakalı hafif ticari araç da birbirleriyle çarpıştı. 5 araçlı zincirleme kazanın bildirilmesi üzere bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 6 kişi, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Abdullah Rona, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 5 yaralının ise hastanelerdeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kaza nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluşurken, kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazaya karışan araçlardan detay görüntüler
-Kaza yerindeki çekici ve polis araçları
-Yolda temizlik yapan karayolları görevlileri
-Çekicilerin üzerindeki araçlar
-Kaza yerinden detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
========================

TIR’A ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde, TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Murat Gündaş (48), hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Ankara asfaltı Çambel kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Murat Gündaş yönetimindeki 35 AJ 0718 plakalı otomobil, aynı yönde ilerleyen Hayrullah Yılmaz’ın kullandığı 35 AJ 6919 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil TIR’ın altına girerek demir yığınına dönerken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri karayolunda trafiğin güvenliğini sağlarken itfaiye ekipleri de otomobilde sıkışan Gündaş’ı bulunduğu yerden çıkardı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Murat Gündaş’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
TIR sürücüsü Hayrullah Yılmaz ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Emircan DURAK /KEMALPAŞA(İzmir),(DHA)
==========================

‘KAN DAVASI’ YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ, BELEDİYE BAŞKANI ‘BAŞKALARI DA ÖLMEDEN SON VERİN’ DEDİ

VAN’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan, Hakkari Yüksekovalı Bedirhan Derinsu (40), önceki gün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, olayın ‘kan davası’ndan kaynaklandığını ve başka kişiler de ölmeden buna artık son verilmesi gerektiğini söyledi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Van’a gelen ve bir süredir burada yaşayan, 4 çocuk babası Bedirhan Derinsu, önceki gün akşam saatlerinde İpekyolu ilçesi Kültür Sokak’ta kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Derinsu, vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Derinsu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Bedirhan Derinsu’nun cenazesi, dün Yüksekova’daki Akalın Mezarlığı’nda toprağa verildi. Polis ise silahlı saldırı sonrası kaçan kişilerin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. 
Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Bedirhan Derinsu’nun öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Büyüksu, “İlk olay 2015 yılında başladı. Bugüne kadar devam etti. Bu olay nedeniyle şu ana kadar 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Artık bu kan davasına kesinlikle son vermemiz lazım. Kardeşçe, insanca yaşamak varken, bu kan davasına, kin ve nefrete hiç gerek yok. Bir olalım, kardeş olalım, hayatı paylaşalım. Dünya yaşamak için güzeldir. Umarım bu; beldemizdeki son olay olur, son kan davası olur, son gözyaşı olur. Birçok çocuk yetim kaldı. Bu çocukların hiçbir günahı yok. Tek dileğimiz, bu olayın bir an önce son bulması ve barışla sonuçlanmasıdır. 2015 yılında 1 vatandaşımız, 2020 yılında 2 vatandaşımız, dün de 1 vatandaşımız boş yere hayatını kaybetti. Çok üzgünüz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mezarlıktan detaylar
-Güvenlikten detaylar
-Kalabalıktan detaylar
-Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ile röportaj
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN /YÜKSEKOVA(Hakkari),(DHA)
=========================

ÜVEY AĞABEYİNİN İSTİSMARINA UĞRADI, EVDE DOĞUMA ZORLANDI

ZONGULDAK’ta ağabeyi G.K.’nın (28) cinsel istismarına uğrayan S.K. (17) hamile kaldı. Olay, anne H.K.’nın ilk evliliğinden olan oğlu G.K. ile birlikte evde doğum yaptırdığı S.K.’nın kanaması durmayınca kaldırıldığı hastanede ortaya çıktı. Duruşmada pedagog eşliğinde ifadesi alınan S.K., iki ağabeyinin de kendisine defalarca cinsel istismarda bulunduğunu anlatarak, “Evde sancım tutunca G.K. makasla karnımı kesmeye çalıştı” dedi.
Kilimli ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan S.K., geçen yıl 24 Şubat’ta evde yaptırılan doğum sonrası kanaması durmayınca annesi H.K. ve ağabeyi G.K. tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doğum yapan S.K., polise verdiği ifadesinde başından geçenleri anlattı. İfadesinde annelerinin bir, babalarının ise ayrı olduğu ağabeyi S.K.’nin kendisine evde cinsel istismarda bulunduğunu söyleyen S.K., annesinin durumu öğrendiğinde üzüldüğünü ve ağladığını söyledi. S.K.’nin Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporunda ise ruhsal yönden kendini savunamayacak durumda olduğu ve mevcut zeka geriliğinin hekim olmayanlarca anlaşılabileceği, ancak vereceği ifadelere ana hatları ve kuvvetli delillerle desteklendiği takdirde itibar edilebileceği belirtildi. Alınan DNA raporunda ise bebeğin S.K. isimli ağabeyinden değil, diğer ağabeyi G.K.’den olduğu anlaşıldı.
Gözaltına alınan G.K. tutuklanırken, S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamenin ardından tutuklu sanık G.K. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 24 yıl, tutuksuz sanık S.K. hakkında ise 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anne H.K. hakkında ise ‘suçu bildirmeme’ suçundan 1,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.K. ise doğumun ardından bebeğiyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

YAŞADIĞI İSTİSMARI PEDEGOG EŞLİĞİNDE ANLATTI
Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada tutuklu sanık G.K., tutuksuz sanıklar S.K. ve anne H.K. ve taraf avukatları hazır bulundu. S.K. ise pedagog eşliğinde özel odadan kamera sistemiyle davaya katıldı. Pedagogun sorularını cevaplayarak ifadesi alınan S.K., ‘Neden burada olduğunu biliyor musun” sorusuna, ‘Ağabeylerimin yaptığı şeyler için’ diye cevap verdi. Ağabeyleri S.K. ve G.K.’nın değişik tarihlerde cinsel istismarına maruz kaldığını anlatan S.K., “Evde kardeşlerim varken annem markete gittiğinde G.K. kapıyı çaldı. Açmayınca camdan atladı, içeri girdi. Biz G.K. ile yatak odasında kaldık. Uygunsuz yerlerimi ellemesine izin vermeyince bana bağırdı. Üstümü çıkardı. Ben yapma dedim. Bunu her gün yapıyordu. Cinsel istismarda bulundu. Anneme G.K.’nın bir şey yaptığını söylemedim. Kardeşim S.’ye söyledim. Sonra benim midem bulandı. Makasla bebeğimi almak için G.K. karnımı kesmek istedi. Bunu doğum sancısı olunca yaptı. Hamile olduğumu bir tek babam bilmiyordu.” dedi.
S.K., diğer ağabeyi S.K.’nin da G.K.’nin yaptığı şeylerin aynısını yaptığını ifade etti. Mahkeme başkanının diğer ifadeleriyle duruşmadaki ifadeleri arasındaki çelişkiyi sorduğu S.K., “Ağabeylerimden korktuğum için ifadelerim öyle oldu” diye konuştu.

HAKİM: O ZAMAN ÇOCUK NASIL SENDEN OLDU’
Tutuklu sanık G.K. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “Böyle bir şey olmadı kesinlikle. Ben burada değildim o tarihte” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanının, “O zaman çocuk senden nasıl oldu'” sorusunu cevaplayan G.K., “Ben geldiğimde mağdur 7 aylık hamileydi. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Tutuksuz sanık S.K. de, “Ben böyle bir şey yapmadım kesinlikle. Ben evlerine de gitmiyorum. Kesinlikle kabul etmiyorum” diye konuştu. Anne H.K. ise kızının beyanlarına bir diyeceği olmadığını ifade ederek, “Kızımı ilk istismar eden sanık S.K.’dir” şeklinde konuştu.
Duruşma, sanıklardan G.K.’nın tutukluluk halinin devamına karar verilerek dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastane görüntüsü
-Adliye görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN /ZONGULDAK,(DHA)
=============================

ÜMİTCAN UYGUN’UN ARKADAŞININ, BİR KADINI DARP ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

ANKARA’da Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in (21) ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun’un arkadaşı olduğu öne sürülen G.Ö.’nün bir kadını darbederken kaydedilen görüntüleri, sosyal medyada tepki topladı.
Kamuoyunda Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen’in şüpheli ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun’un arkadaşı olduğu iddia edilen G.Ö.’nün, bir kadına şiddet uygularken kaydedildiği görüntü, sosyal medyaya yansıdı. Görüntülerde, G.Ö.’nün yerde yatan kadına hakaret ederek, tekme ve yumruklarla dövdüğü görüldü. Söz konusu görüntülerin Twitter’da yayınlanmasının ardından, binlerce sosyal medya takipçisi duruma tepki göstererek, G.Ö.’nün tutuklanmasını istedi.
Yapılan araştırmada, olayın 16 Mart 2020 tarihinde meydana geldiği, G.Ö.’nün olay sonrası polis ekiplerince gözaltına alındığı, mağdur kadının şikayetçi olmaması üzerine de G.Ö.’nün serbest bırakıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Sosyal medya-Cep telefonu kamerası)
-G.Ö.’nün kadını darp ettiği anlar

Haber: ANKARA,(DHA)
==================

İZMİR’DE SİLAHLI KAVGA; 1 YARALI, 1 GÖZALTI

İZMİR’in Konak ilçesinde, 2 kişi arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Silahlı kavga sırasında kurşunların isabet ettiği bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay sonrası polis, bir kişiyi gözaltına aldı.
Olay, saat 00.30 sıralarında Lale Mahallesi 1433 sokakta meydana geldi. T.Ö. ile Şafak Yurtsever K. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Sokak ortasında birbirine giren ikilinin tartışması, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında T.Ö., belinden çıkarttığı tabancayla Şafak Yurtsever K.’ya art arda ateş etti. Olayda sağ bacağına ve sol koluna kurşunların isabet ettiği Şafak Yurtsever K., hafif şekilde yaralandı. Yurtsever K., çevredeki vatandaşların yardımıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının durumunun iyi olduğu ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olay sonrası kaçan T.Ö. ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Olay yeri ekiplerinin çalışmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY İZMİR,(DHA)
===============================

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL İKİ ARACA ÇARPTI, SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

İZMİR’in Gaziemir ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce park halindeki otomobile çarptı ardından takla atarak kamyonete vurdu. Kazada, otomobil sürücüsü yaralanırken, 3 araçta hasar meydana geldi.
Kaza, saat 05.00 sıralarında Gazi Mahallesi Önder Caddesi’nde yaşandı. Bülent A.’nın (34) kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıktı. Otomobil, önce yolun solunda park halindeki bir otomobile çarptı sonra da takla atarak bir kamyonete vurdu. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bülent A., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Bülent A.’nın hastanedeki tedavisi sürerken, kaza nedeniyle 3 araçta hasar meydana geldi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Kazadan genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN TIR, OTOMOBİLE ÇARPTI: 3 YARALI

KÜTAHYA’da kırmızı ışık ihlali yapan TIR’ın çarpıştığı otomobilde bulunan 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.
Kaza, dün Kütahya-Afyonkarahisar karayolu Zafertepe Kavşağında meydana geldi. Kütahya’ya giden R.Y. yönetimindeki 43 ABE 269 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yapan A.İ. yönetimindeki 43 NP 585 plakalı TIR ile çarpıştı. Kazada 1’i çocuk 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü R.Y., itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından otomobilden çıkarıldı. Otomobilde yaralanan R.Y., Z.Y. ve E.Y. olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılırken, kaza nedeniyle yarım saat araç geçişine kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araçta sıkışan sürücünün ambulansa alınması
-Kaza yerinden görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin incelemesi
-Kaza yerinden genel görüntü
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ /KÜTAHYA,(DHA)
=========================

ARAÇLARA ÇARPIP, TÜFEKLE RASTGELE ATEŞ AÇAN SÜRÜCÜ, İNTİHAR ETTİ; O ANLAR KAMERADA

SAMSUN’un Terme ilçesinde, önce kırmızı ışıkta bekleyen 2 araca ardından refüje çarpan minibüsün sürücüsü E.K. (30), araçtan inip, tüfekle rastgele ateş açtı. Bir süre sonra tüfeği başına dayayan E.K., kendisini vurarak yaşamına son verdi. E.K.’nin intiharı çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.
Olay, Samsun- Ordu yolu Terme Devlet Hastanesi kavşağında meydana geldi. Samsun yönüne giden E.K. (30) yönetimindeki 28 AAJ 914 plakalı minibüs, kırmızı ışıkta bekleyen 2 araca ardından yolun sağındaki refüje çarptı. Kazanın ardından minibüsten inen sürücü E.K., bir anda elindeki pompalı tüfekle etrafa birkaç el ateş etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen polis ekipleri, E.K.’yi elindeki tüfeği bırakması için ikna çalışmasına başladı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen E.K. polisin çabasına rağmen namlusunu başına dayadığı tüfeği, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında ateşledi. Ardından kanlar içerisinde yere yığıldı. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde E.K.’nın hayatını kaybettiği belirlendi. E.K.’nin cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından Terme Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. E.K.’nın intiharı çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cep telefonu kamerasına yansıyan intihar anı
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Emin COŞKUNDERE /ÇARŞAMBA(Samsun),(DHA)
====================================

HDP’Lİ MİLLETVEKİLİNİN EŞİ, TERÖR OPERASYONUNDA TUTUKLANDI

MERSİN’deki terör operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden, aralarında HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık’nın eşi olduğu öğrenilen M.I.’nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nce silahlı terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP’nin Mersin’deki eski il eşbaşkanları M.I. ve Z.Ö., Akdeniz eski ilçe başkanı A.K. ve M.G., Toroslar eski ilçe başkanı A.K., parti yöneticisi R.E. ve üyeler B.Ö. ile Z.İ.’yi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirken, emniyete götürülen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan M.I., A.K., M.G., B.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Bu arada tutuklananlar arasında bulunan M.I.’nın, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık’nın eşi olduğu ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüpheliler emniyetten çıkartılırken
-Şüpheliler araca bindirilirken
-Şüpheliler adliyeye getirilirken
-Şüpheliler adliye girerken

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN /MERSİN,(DHA)
=========================

BURSA’DA UYUŞTURUCU PARTİSİNE BASKIN

BURSA’nın İnegöl ilçesinde bir evde uyuşturucu partisi yapan 6 kişi, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı. Operasyon polis kamerasına yansıdı.
Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir süre önce teknik takibe aldığı şüphelilerin Mesudiye Mahallesi’ndeki bir evde uyuşturucu partisi yaptığını belirledi. Hemen adrese operasyon düzenledi. Uyuşturucu kullanan Damla İ., Yüksel K., Furkan B., Zeliha E. ve Ali B. ile uyuşturucuyu sattığı belirlenen ev sahibi Mustafa Çağlar B., suçüstü yakalandı. Evde ve şüphelilerin üzerlerinde 35 gram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca, uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 850 TL ile uyuşturucu paketlemede kullanılan alüminyum folyo ele geçirildi.
Mustafa Çağlar B., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Operasyon anı ise polis kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyon anı
-Eve giriş ve şüphelilerin yakalanması

Haber: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

KAYNAK MAKİNESİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI; 1 TUTUKLAMA

DENİZLİ’de, polis ekiplerince takibe alınıp, kontrol noktasından durdurulan otomobilde yapılan aramada kaynak makinesinin içerisine gizlenmiş halde, 517 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah şehir dışından kente uyuşturucu getirileceği bilgisine ulaştı. Bu kapsamda başlatılan çalışma sonucu polis ekiplerince takibe alınan şüpheli otomobil, kontrol noktasında durduruldu. Otomobilde narkotik köpeği ‘Chako’nun da katılımıyla yapılan aramada, bagaj kısmındaki kaynak makinesinin içerisine gizlenmiş halde 517 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polislerden görüntü
-Kaynak makinesinden görüntü
-Narkotik köpeği Chako’nun arama yapması
-Uyuşturucu maddenin bulunması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

TARİHİ ESERİ JANDARMAYA 250 BİN DOLARA SATMAK İSTERKEN YAKALANDI

TEKİRDAĞ’ın Şarköy ilçesinde H.M., üzerinde çeşitli figürlerin ve istavroz işaretinin olduğu Bizans dönemine ait sütun altlığını, alıcı kılığına giren jandarma ekiplerine 250 bin dolara satmak isterken yakalandı.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada Şarköy ilçesinin Beyoğlu köyünde yaşayan H.M.’nin elinde tarihi eser bulunduğunu ve satmak istediğini belirledi. Alıcı kılığına giren jandarma, irtibat kurduğu H.M. ile tarihi eseri 250 bin dolara almak üzere anlaştı. H.M., tarihi eseri alıcı kılığındaki jandarma ekiplerine satmak isterken yakalandı.
Bizans dönemine ait üzerinde çeşitli figürler ve istavroz işaretinin bulunduğu yaklaşık 100 kilo ağırlığında, 120×60 ebadındaki sütun altlığına el konuldu. Gözaltında alınan H.M. hakkında soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ele geçirilen eser 
-Eserden detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN /TEKİRDAĞ,(DHA)
==================

JANDARMA, KAMYONETTE 25 KAÇAK GÖÇMEN YAKALADI

İZMİR’in Dikili ilçesinde, jandarma ekiplerinin durdurduğu kamyonette 25 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirlenen 1 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığının önlenmesi için yaptığı çalışma kapsamında Çanakkale’den İzmir’e kaçak göçmen getirileceği bilgisini aldı. İhbar üzerine harekete geçen Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bahçeli Mahallesi Madra mevkisinde A.E’nin kullandığı kamyoneti durdurdu. Ekiplerin araçta yaptığı aramada 24 Somali, 1 Güney Afrika uyruklu 25 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Geri Gönderim Merkezine gönderilirken, organizatör olduğu ileri sürülen A.E. ise gözaltına alında. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kamyonetteki kaçak göçmenlerden görüntü
-Şüphelinin adliyeye sevkinden görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
======================

KAZI SIRASINDA YURDA DOĞAL GAZ SIZDI, ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

DÜZCE’de, kız öğrenci yurdunda tıkanan rögar hattının açılması için yapılan kazı çalışması sırasında doğal gaz boruları zarar gördü. Yurda yayılan gaz kokusu nedeniyle öğrenciler tahliye edildi.
Olay, öğleden sonra Konuralp Mahallesi’nde bulunan Raziye Begüm Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. Yurdun ana gider borusunda meydana gelen tıkanıklık nedeniyle yurt binasının rögar hattında kazı çalışması yapılmaya başlandı. Bu sırada iş makinesi binaya doğal gaz sağlayan borulara zarar verdi. Binaya yayılan gaz kokusu nedeniyle yurda gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı yurdun tahliye edilmesini istedi. Kız öğrenciler tahliye edilirken, bölgeye gelen ekipler doğal gaz borusunun tamiri için çalışma başlattı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İsa Yazıcı, “Raziye Begüm Sultan Kız Yurdu pandemi sürecinde nöbetçi olarak kullandığımız aktif bir yurt. Yurtta ana giderle ilgili bir tıkanıklık söz konusuydu. Kazı yapılırken doğal gaz hattına bir delik oluştu ve bununla alakalı öğrencileri tahliye ettik. Herhangi bir can kaybı ya da yaralımız yok. Doğal gaz, itfaiye ve yetkili kişiler geldi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tahliye edilen öğrencilerin görüntüsü
-Doğalgaz ve itfaiye ekiplerinin çalışmasının görüntüsü
-İsa Yazıcı’nın açıklamaları ce detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
==========================

OTOYOLDA YANAN TIR, KULLANILMAZ HALE GELDİ

MERSİN’in Tarsus ilçesinde hareket halindeyken kupa kısmından alev alan TIR, yanarak kullanılmaz hale geldi.
Tarsus-Pozantı Otoyolu Damlama mevkiinde dün akşam saatlerinde hareket halinde olan Bahettin Şahin yönetimindeki 33 AAK 138 plakalı plastik boru yüklü TIR, kupa kısmından henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Alevleri fark eden sürücü, TIR’ı güvenlik şeridine çekip, durumu itfaiyeye ve polise bildirdi. Kupa kısmı alev topuna dönen ve dorse kısmına sıçrayan yangını söndürmek için bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Polisin güvenlik amacıyla trafiğe kapattığı yolda alevlere tazyikli su ile müdahale eden itfaiye erleri, yangını söndürdü. Ölün ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında TIR kullanılmaz hale gelirken, dorsedeki plastik boruların da çoğu kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Alev alev yanan TIR
-İtfaiye erinin alevlere su sıkması

Haber-Kamera: TARSUS(Mersin),(DHA)
====================

‘AÇIK HAVADA MASKE TAKMAK ZORUNLU DEĞİL’ DİYEREK DİRENEN KADINA, 3 BİN 150 TL CEZA

BURSA’da maskesiz yürüdüğü için kendisini uyaran polise, “Açık havada maske takmak zorunlu değil” diyerek direnen kadına, 3 bin 150 TL ceza uygulandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı risk tablosunda sarı kategoriden turuncu kategoriye geçen Bursa’da polis ekipleri kent merkezinde maske ve mesafe uygulaması gerçekleştirdi. Fevzi Çakmak Caddesi’nde uygulama yapan ekipler, maskesiz gezen bir kadını görünce maskesini takması için uyardı. Maske takmamak için direnen kadın “Uygulama varsa herkese yapın. Açık hava burası. Açık havada takmıyorum, takmayacağım. Gücünüz bana yetiyor değil mi. Bu nedir ya biraz saygı duyun. Kimse bana açık havada maske taktıramaz. Tüm dünya eylem yaptı. Ölümcül virüs yok. Ben köle değilim, olmayacağım. Açık havada maske takmayacağım. Ben korkmuyorum. Gerekirse de ölürüm. Kimse bana ceza yazamaz” dedi.
Polis ekipleri maske takmamak için direnen kadını ikna etmeye çalıştı. Vatandaşların olay yerine toplanması üzerine polisler, kadını polis otosuna bindirdi ve maske takmadığı için 3 bin 150 TL cezai işlem uyguladı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tartışma anına ait görüntü

Haber: Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
============================

MALATYA’DA 13 KÖY OKULUNA YAPILACAK KÜTÜPHANEYE 13 ŞEHİDİN İSMİ VERİLECEK

MALATYA’da, avukatlık yapan Veysel Taner Şenel, kentte bulunan 13 okula 13 kütüphane yaptırarak, 13 şehidin isminin verileceğini söyledi.
Malatya’da, avukatlık yapan Veysel Taner Şenel, 13 köy okulundan kütüphanesi olmayana kütüphane yaptıracağını, atıl durumda olanların ise onarımını gerçekleştireceğini belirterek, her kütüphaneye bir şehidin ismini vereceğini ifade etti.
Daha önce bu yılın ocak ayında Doğanyol ilçesinde Şehit Oğuzhan Günay adına yapılan kütüphaneden hemen sonra 4 ilçe için de kütüphane yapıldığını kaydeden Şenel tamamlananları şöyle sıraladı
Arapgir Ahmet Zeyneloğlu Ortaokulu’na Arapkirli Şehit Hüsnü Bilgiç, Hekimhan Kurşunlu Yatılı Bölge Okulu’na Şehit Furkan Peker, Kuluncak İlisuluk Ortaokulu’na 9 Ocak’ta şehit düşen Malatyalı Mehmet Çelik, Pütürge Bakımlı İlk ve Ortaokulu’na 18 Eylül 2015’te Tunceli- Erzincan kara yolunda alıkonulan 14 Şubat’ta şehit edilen Semih Özbey’in ismi verildi. Kalan diğer ilçeler için okul tespiti yapıldıktan hemen sonra kütüphanelerin yapılması için çalışmalara başlanacak.
Avukat Şenel, Allah rızası için çıktığımız bu yolda, köylerde yaşayan çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmek isterken aynı zamanda aziz şehitlerimizin isimlerini ilelebet yaşatma gayretindeyiz. Vatanımız için gözünü kırpmadan toprağı kanıyla sulayarak Şehadet şerbetini içen yiğitlerimiz için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Emanet bıraktıkları bu aziz vatanı canımız pahasına korumak ve şehitlerimizin isimlerini ebediyen yaşatmak boynumuzun borcudur. Minik yavrularımızın kalbine, aklına ve vicdanlarına şehitlerimizin isimlerini ve kahramanlık nişanesi olan şehadetlerini ilimle, irfanla, milli ruh ile aşılamak en büyük gayretimizdir dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kütüphaneden görüntü
-Şehit fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

BİTLİS’TE TERÖR BİTTİ, YATIRIMLAR BAŞLADI

BİTLİS’te, terör olaylarının bitmesinin ardından bölgeye gelen yatırımcılar, istihdama büyük katkı sunuyor. Yüzlerce gencin çalıştığı Bitlis Birinci Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Vali Oktay Çağatay ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler OSB’lerin kent ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
Terörle mücadelede yürütülen kararlı çalışmalar, özel sektör yatırımlarına da büyük katkı sağlıyor. Bitlis’te, özellikle tekstil sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Vali Çağatay da AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, OSB yöneticileri ve iş insanları ile tekstil atölyelerini gezdi.
AK Parti’li Kiler, terörle mücadeleye dikkat çekip, yapılan yatırımlara değinerek, “Eğer güvenlik yoksa huzur yoksa kimse gelip buraya yatırım yapmaz. Özellikle son 2 yıldır güvenlik güçlerimizin, polisimizin, emniyet teşkilatımızın, İçişleri Bakanlığı’mızın koordinasyonunda burada yapılan iyi çalışmanın bugün karşılığını görüyoruz. Yıllardır hayalini kurduğumuz Bitlis Birinci Organize Sanayi dolmuş durumda. İnşallah ikincinin temellerini atacağız. Bulunduğumuz tekstil atölyesinde yaklaşık 250 gencimiz çalışıyor. Gezdiğimiz diğer tekstil atölyelerinde de gençlerimiz çalışıyor. Ayrıca bu ay sonuna kadar açılacak fabrikalarımız var. Önümüzdeki aylarda artık binleri konuşacağız. Bitlis’in eksiği istihdamdı. Bu istihdam sorununu yatırımcı ve girişimcilerimizin gayretiyle gidereceğiz” dedi.
Vali Çağatay ise artık Bitlis için terörü konuşmadıklarını söyledi. Terörün sorun olmaktan çıktığını da vurgulayan Çağatay, “Geçmiş yılların aksine artık Bitlis’te biz terörü konuşmuyoruz. Bakanımızın desteğiyle de terörü Bitlis’te sorun olmaktan çıkarmışız. Bununla beraber yüksek adımları görüyorsunuz. Bitlis deresinde bir sorun vardı. Belediyemizle birlikte orada temizlik yapmaya başladık. Bitlis’imizi hak ettiği o güzelliklere kavuşturacağız. İkinci önemli adımımız Organize Sanayi Bölgesi’nde oldu. Müthiş bir sinerji yakaladık. Tüm kurumlarımızla birlikte birinci gündem maddesi olan işsizliği ele aldık. Birinci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tüm parselleri bitirdik. Burada 44 fabrikayı yıl sonuna kadar bitireceğiz. Gelecek yıl bu dönemde organize sanayi bölgemizde 4 bin gencimizi istihdam etmiş olacağız. Devletimiz sağ olsun. Olağanüstü teşvikler var. Bir işçinin maliyeti burada 107 TL. 1000 TL’lik desteği devletimiz sağlıyor. Yatırımcılar için büyük teşvik anlamına geliyor. Huzurlu bir ortam. Yatırımın teşvik edildiği bir ortam, organize sanayimizi doldurdu. İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmalarını başlattık. Müthiş bir talep var. Şu an bizden yer isteyen 35 kişi var. Bitlis genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusu istihdam edeceğimiz bir ortam oluşacak. Emeği geçen bütün devlet büyüklerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Organize Sanayi Bölgesindeki atölyelerden görüntü
-Bitlis Valisi ve AK Parti Bitlis Milletvekili ile birlikte atölyelerin ziyaretinden detaylar
-Atölyelerden detaylar
-AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in gazetecilere açıklamaları
-Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın açıklamaları
-Özel ve genel detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE /BİTLİS,(DHA)
====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!