Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KUŞADASI’NDA KAYBOLAN DÖVİZ BÜROSU ÇALIŞANININ, SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, işe gideceğini söyleyerek evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan döviz bürosu çalışanı Berk Ergier’e (36) ait son görüntüler ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı cep telefonu görüntülerinde Ergier’in, Belentepesi mevkiindeki kayalıklarda bir süre oturduktan sonra tırmanarak yukarıya çıktığı görülüyor.
İkiçeşmelik Mahallesi’nde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Berk Ergier, geçen salı günü saat 14.00 sıralarında çalıştığı döviz bürosuna gideceğini söyleyerek evinden yaya olarak ayrıldı. Ergier’in, iş yerine gitmemesi üzerine endişelenen mesai arkadaşları durumu ailesine bildirdi. Cep telefonu da kapalı olan Ergier’den 24 saat haber alamayan yakınları, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri, Ergier’in bulunması için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Ergier’in cep telefonu sinyalinin son olarak Kirazlı Mahallesi’nden geldiği belirlendi. Bunun üzerine, Kirazlı’nın ormanlık kesimlerinde AKUT ve AFAD’ın da verdiği destekle arama-kurtarma faaliyeti yürütüldü. Drone ile desteklenen kurtarma çalışmasına, havanın kararması nedeniyle dün gece ara verildi. Ekipler bugün aynı bölgede arama çalışmalarına devam edecek.

SON GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONU KAMERASINDA
Öte yandan, Berk Ergier’e (36) ait olduğu iddia edilen son görüntüler ortaya çıktı. DHA’nın ulaştğı ve bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerinde Ergier, kaybolduğu salı günü saat 16.30 sıralarında Kirazlı Mahallesi Belentepesi mevkiindeki kayalıklarda bir süre oturup karşıdaki ormanlık araziyi seyrederken görülüyor. Oldukça dalgın olduğu gözlenen Ergier, daha sonra tırmanarak yukarıya çıkıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu kamerası)
-Berk Ergier’in kayalıklarda otururken ile çekilmiş görüntüleri 

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==========================

ADANA’DA PKK/KCK OPERASYONU: 15 GÖZALTI KARARI

Reklam Alanı

ADANA’a terör örgütü PKK/KCK adına düzenlenen yasadışı korsan gösterilere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı öne sürülen 15 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.
Yaklaşan Nevruz öncesi terör örgütü PKK/KCK tarafından düzenlenmesi ihtimal provokatif eylemlerin önüne geçmek ve örgüt faaliyetlerini deşifre etmek için çalışmalarını sürdüren Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri
kentte örgüt adına orsan gösterilere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı öne sürülen 15 kişiyi tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde sabahın ilk ışıklarıyla şüphelilerin kaldığı 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. TEM ve Özel Harekat ekipleri, direnişin yaşanabileceği evlerin demir kapılarını koç başları ile kırarak içeri girdi. Ekiplerin evlerde yaptığı aramalar sonrası haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, bazı dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Zırhlı polis araçlarının baskın yerine gidişi
-TEM ekiplerinin tim yürüşüyü ile evin önüne gelmesi
-Polisin kapıya vurup “Aç kapıyı” demesi
-TEM ekibinin koç başı ile kapıyı kırması
-Ekiplerin eve girmesi
-Evin önünde uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi alan TEM polisleri
-Özel Harekat polislerinden görüntü
-Gözaltına alınan şüphelinin evden çıkartılıp, zırhlı polis aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

SURİYE’DEN KİLİS’E 2 ROKET ATILDI
 
SURİYE’den terör örgütü PKK/YPG tarafından ateşlenen 2 roket Kilis’te düştü. Biri boş araziye diğeri ise mermer atölyesinin yakınına düşen patlamayan roketlerin güvenlik güçlerince imha edileceği belirtildi.
PKK/YPG’li teröristlerce Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden atıldığı tahmin edilen 2 roket Kilis kent merkezindeki Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesinde düştü. Roketlerden biri boş araziye, diğeri ise mermer atölyesinin yakınına disabet etti. Gürültüyü duyanların ihbarıyla arazinin bulunduğu bölge polis ekipleri tarafından çembere alınarak, kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Olayın ardından Kilis Valisi Recep Soytürk ile İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Patlamadığı belirlenen roketlerin güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından kontrollü şekilde imha edileceği belirtildi.
Öte yandan roketlerin ateşlendiği bölgedeki terörist unsurların sınır hattındaki ve Suriye’deki birlikler tarafından ateş altına alındığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mahalleden görüntü

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU /KİLİS,(DHA)
=============================

ŞANLIURFA VE İSTANBUL’DA PKK’YA OPERASYON: 14 GÖZALTI

ŞANLIURFA ve İstanbul’da, polis ekiplerince terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 21 Mart Nevruz öncesinde ‘terör örgütü içerisinde faaliyet yürütüp deşifre olmadan ülkeye yasa dışı yollardan geri döndükleri ve sosyal medya hesapları üzerinden silahlı terör örgütü propagandası yaptığı’ şeklinde haklarında tespit bulunan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında İstanbul’da 2 şüpheli, Şanlıurfa ve ilçelerinde ise 12 kişi özel hareket polislerinin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin adreslerindeki aramada silah ve dijital materyaller de ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyette sorgulanmasına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şubeden çıkan araçlar
-Polis evlere girmesi
-Yapılan aramada ele geçen malzemeler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

MALATYA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONUNA 5 TUTUKLAMA

MALATYA’da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 ayrı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslerde yapılan aramada, 1 kilo esrar ve bir miktar metamfetamin, uyuşturucu ticaretinden kazanılan 78 bin 950 lira ile 300 dolar parayla yakalanan 5 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyondan görüntüler
-Polis ekipleri
-Ele geçirilen uyuştucu
-Yakalanan para
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: PARTİ KAPATMA, İLK DEFA KARŞILAŞILAN DURUM DEĞİL

ÇANAKKALE Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’ni ve yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nü ziyareti sırasında, gündemde olan HDP’nin kapatılma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Anayasamızda parti kapatma var, bunun gerekçeleri ve sebepleri de var. Bu ilk defa karşılaşılan durum değil” dedi.
Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü sebebiyle Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, buradaki ziyaretlerinin ardından yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Mustafa Şentop’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet eşlik etti.
1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki incelemelerinin ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mustafa Şentop, gündemde yer alan HDP’nin kapatılmasına yönelik dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin konuyla ilgili inceleme yaptığını belirten Şentop, “Bu konuda daha önce bir düzenleme gelmişti meclise, 2010 yılında bir Anayasa değişikliği yapılıyordu. Bu değişikliklerden birisi de siyasi parti kapatılmasının tamamen yasaklanması mahiyetinde bir değişiklikti ama meclisten o zaman geçmemişti. ‘Parti kapatması olmasın’ diyenler varsa, bunların o tarihte destek verip vermediğine bakılmasını öneririm. Anayasamızda parti kapatma var, bunun gerekçeleri ve sebepleri de var. Bu ilk defa karşılaşılan durum da değil. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından dava açılıyor, Anayasa Mahkemesi bu konu ile ilgili incelemeler yaptıktan sonra karar verilecek. Sadece Türkiye’de değil, başka ülkelerde de siyasi partilerin kapatılması ile ilgili düzenlemeler, uygulamalar var. Gönül ister ki olmasın ama siyasi partilerin kapatılmasını gerektiren hususlar ile ilgili de, siyasi partilerin hassasiyet göstermesi, ihlallerde bulunmaması gerekirö dedi.

‘İLK DEFA KARŞIMIZA ÇIKAN BİR SÜREÇ DEĞİL’
Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin sorulan soruyu da yanıtlandıran TBMM Başkanı Şentop, “Daha önce bu şekilde benzer bir olay yaşandı, bir değil 3 milletvekilinin haklarındaki kesin hükümlerin genel kurulda suretiyle 4 Haziran 2020’de milletvekillikleri sona ermişti. Biri sayın Berberoğlu’ydu. Diğer iki milletvekili de HDP’li milletvekiliydi. Dolayısıyla Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili süreçte ilk defa karşımıza çıkan bir süreç değil. Anayasa’da çok açık bir şekilde kesin hükmün genel kurula bildirilmesiyle milletvekilliğinin düşeceği yazıyor. Burada itiraz edilen hususlardan birisi karar hukukidir, değildir, adildir, değildir tartışması. Tabii ki herkes tartışabilir ama bizi Meclis Başkanlığı olarak ilgilendiren Anayasa’daki açık hükümde yer alan, kesin hüküm meselesidir. Ortada bir kesin hüküm var mı yok mu, kesin hükümlerden beğendiklerimizi uygulama, beğenmediklerimizi uygulamama gibi bir lüksümüz yok. Kesin hüküm, kesin hükümdür. Yanlışlık varsa hükümle ilgili, onun nasıl düzeltileceğine dair süreç de mevzuatımızda var” diye konuştu.

‘BİREYSEL BAŞVURULAR, HÜKMÜN KESİNLEŞMESİNE ENGEL DEĞİL’
CHP’li Enis Berberoğlu’nun dava sürecine de değinen TBMM Başkanı Şentop, “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurular, hükmün kesinleşmesine engel değil. Bireysel başvuru ayrı bir mekanizmadır, nitekim sayın Berberoğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararları doğru okunursa, o kararda da Anayasa Mahkemesi kesin hükmü kendisi kaldırmıyor, kaldıramıyor, böyle bir yetkisi yok. Kesin hükmün kaldırılması konusunda ilgili mahkemeye, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne İstanbul o zaman, kesin hükmün kaldırılmasına dair kararında ayrı bir cümle koyuyor. Bu bakımdan Anayasa Mahkemesi, zaten kaldıracaksa kendisi kaldırırdı fakat bunu kaldıramayacağı için diğer mahkemeye havale ediyor. Bu bakımdan bireysel başvuru, kesin hükmün kesinleşmesini engellemiyor, ortada bir kesin hüküm var. Anayasa Mahkemesi’ndeki sürecin ne olacağını bilemiyoruz. Bir başka husus daha var; tedbir başvurusu yapılmış sayın eski milletvekili tarafından, bu tedbir başvurusunu Anayasa Mahkemesi reddetmiş. Daha önce benzer başvuruları reddediyordu ama, sayın Berberoğlu kararı sonrasında gelişmeleri dikkate alarak Anayasa Mahkemesi’nin ortada gecikmesinde sakınca olan bir durum olduğunu düşünmesi halinde tedbir kararı verme imkanı vardı, vermemiş. Bu bakımdan hukuki süreç olarak hiç kimsenin, karar şöyledir böyledir, okunmalı okunmamalı tartışmasını yapmaya hakkı yok. Bunlar siyasi tartışmalardır. Kesin hüküm, genel kurula bildirildikten sonra milletvekilinin milletvekilliği düşer. Dolayısıyla genel kurulda bulunması, milletvekili olmayan herhangi bir vatandaşımızın orada bulunması, oraya girmesi gibi bir husustur. Bu mümkün değildir. Bundan daha ilerisi de yasama faaliyetlerinin engellenmesi gibi bir duruma varmaz diye ümit ediyorum. Verilen ceza hükmünün infazı ile ilgili ise, Adalet Bakanlığımız, ceza hukukçuları ifade edebilirler” ifadelerini kullandı.

‘YAŞANANLARIN, 1994 DÖNEMİNDEKİ OLAYLARLA ALAKASI YOK’
Yaşananların, 1994 yılında yaşananlarla karıştırılmaması gerektiğinin altını çizen Şentop, “Bir husus daha belirteceğim; 1994’te yaşanan olaylara atıf yapılıyor, hiçbir alakası yok. 1994 yılında yaşanan olayda bazı milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı, milletvekillikleri devam ediyordu. Onların gözaltına alınması farklı bir süreç. Milletvekillikleri devam ederken, başka dosyalarla ilgili dokunulmazlıkları kaldırıldı. Burada ise, bir milletvekilinin, milletvekilliğinin sona ermesi söz konusu, o bakımdan birbirine benzemeyen iki statü karşılaştırılıyor. Burada teknik olarak bir kesin hüküm var, bu da okundu, milletvekilinin şahsı vesaire önemli değil, sadece Anayasa’daki bir hükmün gereği yerine getirilmiş olduö dedi.

‘AB İLE MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR’
TBMM Başkanı Şentop, AB’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım planını askıya almasına yönelik ise, “Türkiye için olumlu bir gelişme şüphesiz. Müzakereler devam ediyor. Türkiye konusunda AB’nin geçen hafta Avrupa Birliği Parlamentosu’nun Suriye üzerinden bir değerlendirme vardı; Türkiye ile ilgili bilgilerin, doğrudan Türkiye’den alınması. Türkiye’deki terör örgütlerinden, Türkiye’ye karşı terör faaliyeti yürüten örgütlerden veya bu örgütlerle ilişkili olan Avrupa’daki uzantılarından bilgi almak, Türkiye hakkındaki kararları değerlendirmeleri bunlar üzerinden yapmak çok hatadır, yanlıştır. Bununla ilgili olumlu gelişme olması muhtemelen müzakereler üzerindendir”  açıklamalarında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-1915 Çanakkale Köprüsü dron görüntüsü 
-Mustafa Şentop’un heyetle gelişi 
-Köprüye vapurla gidiş 
-Genel detaylar 

Haber-Kamera: Huzeyfe ÖZDEMİR-Semih ŞAHİN /ÇANAKKALE,(DHA)
============================

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ÇANAKKALE’DE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106 yıldönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’daki programlarının ardından karayoluyla Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyünü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada köy muhtarları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106 yıldönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada şehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

‘TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale ziyareti kapsamında Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyüne giderek vatan şairi Namık Kemal ve Süleyman Paşa’nın mezarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası, köyde kurulan kürsüden konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Namık Kemal’in çağın ötesinde bir düşünür olduğunu ifade etti. Bayrak ve vatan söz konusu olduğunda herkesin kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bayrağımız ve vatanımız için hepimiz, canımızı feda edebiliyoruz. O nedenle, milli kurtuluş savaşının ön sözüdür diyoruz. Bedeller ödendi burada, hayatlar gitti onu biliyoruz. 7’den 70’e herkes Çanakkale’ye koşuyorsa, temel nedeni budur. Ama siyasiler gerçeği yeteri kadar kavradılar mı? Yeteri kadar öğrendiler mi? Bunu da hepimizin düşünmesi gerekiyor. Namık Kemal’in mezarını ziyaret ettim. Milli duygularımızı en iyi anlatan vatan şairlerimizden bir tanesidir Namık Kemal. Hiç sorduk mu acaba, Namık Kemal neden her yerden sürüldü? Şimdi ziyaret ediyoruz. Niye ziyaret ediyoruz? Bizi affetsin diye aslında. Onun verdiği mücadelenin etrafında kaç kişi vardı? Kıbrıs’ı, Adalar’ı tutun, neredeyse coğrafyanın her tarafına sürüldü bu insanlar. Neden sürüldü Namık Kemal? Ve neden Namık Kemal’i çok seviyoruz? Çünkü çağları aşan düşüncesi vardı. Mustafa Kemal Atatürk’ü neden seviyoruz? Çağları aşan bir düşünürdü aynı zamanda. Ne diyordu hedef olarak? Çağdaş uygarlığı aşacaksınız diyordu, muasır medeniyeti aşacaksınız diyordu. Koyduğu hedefe bakıyor musunuz? O hedef için neler yapıyoruz acaba? Hepimizin düşünmesi lazım. İşçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin herkesin düşünmesi lazım. Tarihimize sahip çıkalım, tarihin verdiği dersleri asla unutmayalım ama geleceği iyi bilelim ve geleceği iyi çizelim.”

‘HEPİMİZİN VATANI’
Kılıçdaroğlu, bugün hala eğitim sisteminden şikayet ediliyorsa oturup düşünmek gerektiğini belirterek, “Bizim çocuklarımız denek mi? Her yıl eğitim sistemi değişiyor. Neden? Neden uygarca bir eğitim sistemi getiremiyoruz? Neden 10 milyonu aşkın işsizimiz var, neden? Neden çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alamıyor? Hepimizin düşünmesi lazım. Vatan sadece benim vatanım değil, hepimizin vatanı. Ne yapacağız? Amaç ne? Herkesin kazandığı, ürettiği, alın teri döktüğü ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Çağdaş, uygar bir Türkiye’yi istiyoruz. Benim çiftçim kazanmasın ama dışarıdaki çiftçi kazansın. Ben Yozgat’ın kokulu mercimeğini bütün dünyaya tanıtmam gerekirken dışarıdan mercimek getiriyorum, neden? Neden nohut getiriyorum? Dışarıdan canlı hayvan getiriyorum, neden? Dışarıdan saman. Hiç aklınıza gelir miydi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışarıdan saman getirecek. Mısır getiriyoruz, hayvan yemi getiriyoruz neden? Şunu düşündük mü acaba hiç? Konya’dan daha küçük bir devlet olan Hollanda, yıllık 183 milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 18 milyar dolar ihracatı var, daha fazla ithalatı var. Neden? İnsanımız var, toprağımız var, güneşimiz var, denizimiz var, göllerimiz var, suyumuz var, her şey bereketli, gençlerimiz var, taşı sıksa suyunu çıkaracak. Neden bu işsizlik, bu fukaralık? Neden bu tablo, neden bu karamsarlık?”
Kılıçdaroğlu, Bolayır’da vatandaşlara seslendikten sonra Gelibolu ilçesinde belediye başkanlığını ziyaret etti. Burada basına kapalı olarak muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu daha sonra şehit aileleri ve muhtarlara bir restoranda yemek yedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra geceyi geçireceği Tekirdağ’a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kılıçdaroğlu’nun Alçıtepe Köyü’ne gelmesi
-Köyde esnafı ziyareti
-Muhtarlarla bir araya gelmesi
-Köyden ayrılması
-Kılıçdaroğlu’nun anıta gelmesi
-Kalabalığın karşılaması
-Şehit mezarlarına karanfil bırakması
-Vatandaşların Kılıçdaroğlu’yla fotoğraf çekilmesi
+++
-Kılıçdaroğlu’nun Bolayır köyüne gelmesi
-Namık Kemal ve Süleyman Paşa mezarlarını gezip çiçek bırakıp, dua etmesi
-Kılıçdaroğlu’nun konuşması
-Halktan detaylar
-Köy meydanından detay
-Gelibolu’dan uğurlanması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU /GELİBOLU(Çanakkale),(DHA)
========================================

AKŞENER, ŞEHİTLER ABİDESİNİN ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale programı kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti. Eceabat ilçesinde İYİ Partili Belediye Başkanı Saim Zileli’yi makamında ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti yapan Akşener, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü nedeniyle Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’ne geçti. Şehitler Abidesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Akşener, partililer ile birlikte saygı duruşunda bulundu. Akşener, daha sonra şehitlikte dua etti. Şehitler Abidesi’nin çevresinde dolaşan Akşener, buradaki vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Ardından da İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şehitler Abidesine çelenk bırakan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den görüntü.
-Meral Akşener’in sembolik şehit mezarlarınd dua etmesinden görüntü.
-Şehitler Abidesini gezmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Nedim BAYHAN /ÇANAKKALE,(DHA)
======================================

SEYİT ONBAŞI’NIN TORUNU: DEDEMİN ÇOK GÜÇLÜ BİR YAPISI VARMIŞ

MANİSA’da görev yapan Çanakkale Deniz Zaferi kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın torunu Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Seyit Çabuk, dedesinin anılarını anlattı. Kahraman dedesinin ismini taşıyan torunu Seyit Çabuk, “Dedem suyu bardakla değil testiyle içermiş. Çok güçlü bir yapısı varmış” diye konuştu.
Manisa Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Bir otelde düzenlenen programa; Çanakkale Deniz Zaferi’nde 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayıp İngiliz zırhlısını vurarak, Türk ordusunun savaşı kazanmasında büyük pay sahibi olan Seyit Onbaşı’nın 3. kuşak torunu Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Seyit Çabuk da katıldı. Müttefik donanmasının 18 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı’nı geçmek istemesi üzerine, mekanizması bozulan bir topun 276 kiloluk mermisini sırtına alarak namluya süren ve İngiliz zırhlısını vurarak savaşın yönünü değiştiren Seyit Onbaşı ile aynı ismi taşıyan 3. kuşak torunu Seyit Çabuk, ailesinin dedesiyle ilgili anlattığı anıları paylaştı.
Sözlerine tüm şehitleri rahmetle anarak başlayan Çabuk, “20 yıldır Jandarma Genel Komutanlığının emrinde çalışıyorum. Manisa İl Jandarma Komutanlığında görev yapıyorum. Askerlik, Türk milletinin özünde var. 18 Mart’ta birçok kez Çanakkale’ye gitmek nasip oldu. Oraya herkesin gitmesi lazım. Şehitlerimizin o küçücük toprakta neler yaptığını görmeliler. Biz de bu yüzden asker olduk. Tüm şehitlerimizden bir kez daha Allah razı olsun. Dedem, 1889 yılında önceki ismi Manastır olan Koca Seyit Mahallesi’nde dünyaya gelmiş. 1939 yılında 50 yaşındayken vefat etmiş. Torunu babam Şaban Çabuk’tur. Henüz babam 1 yaşındayken dedem vefat etmiş. Bu yüzden babam da görememiş. Dedem, Çanakkale Savaşı’nda Mecidiye tabyasında savaşmış. 276 kilo mermiyi bu tabyada kaldırıyor. Savaş bittikten sonra Balıkesir’in Havran ilçesi şu anki ismiyle Koca Seyit Mahallesine dönmüş. Burada hayvancılık, orman ve kömürcülük işleriyle uğraşmış. Babaannem anlatırdı; suyu bardak ile değil, testi ile içermiş. Çok güçlü bir yapısı varmış. Hayvancılık yaptığı dönemlerde derenin karşısına geçemeyen yüklü hayvanı sırtını alıp geçirirmiş. Öyle güçlü bir insanmış. Hastanede zatürreden dolayı vefat etmiş. Şu an bizim köyümüzde devletimizin yaptığı bir Koca Seyit Anıt Mezarı var. Devamlı ziyaretçileri de gelip gitmektedir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yemekten detay
-Seyit Onbaşı’nın torunu Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Seyit Çabuk’un konuşması

Haber-Kamera: MANİSA,(DHA)
========================

ŞEHİT YAKINI EĞİTİMCİLERİN İSTİKLAL MARŞI VİDEOSU BEĞENİ TOPLADI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan şehit yakını personeller, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Sosyal medyada paylaşılan video beğeni topladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla müdürlük bünyesinde çalışan şehit yakını personelinin İstiklal Marşı söyledikleri videonun beğene topladığını kaydetti. Doğru, videoda ilçede görev yapan üst düzey yöneticilerin de katılım sağladığını belirterek şunları söyledi:
“Çanakkale Savaşlarında Türk Milletinin azim ve kararlılığını, bağımsızlık aşkını tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Müdürlüğümüzde görev yapan şehit yakını personelimizle hazırlamış olduğumuz İstiklal Marşı video etkinliğine katılımlarından dolayı İnegöl Kaymakamı Sayın Eren Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şakir Lakşe İlkokulu, Hacer Salih Yıldız İlkokulu, İstaş Kentaş Ortaokulu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl, Fikriye Koşarer Anaokulu, Vehbi Koç İlkokulu öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Paylaşılan video

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

NEMRUT DAĞI’NDA MAHSUR KALAN 2’Sİ KADIN 3 TURİSTİ JANDARMA VE AFAD KURTARDI

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Nemrut Dağı’na tırmanan ve mahsur kalan 2’si kadın 3 turist, jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.
Kahta ilçesinde bulunan 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na tırmanan 2’si kadın 3 kişi, bir süre sonra dönmek istedi ancak kar ve tipi nedeniyle başarılı olamadı. Dağda mahsur kalan 2’si ABD biri Kanada vatandaşı 3 turist, telefonla ulaştıkları jandarma ekiplerinden yardım istedi. İhbarla bölgeye giden jandarma ve AFAD ekipleri zirvede mahsur kalan turistleri 1 saatlik çalışmayla Nemrut Dağı’ndan indirdi. Sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrolde 3 turistin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Sağlık kontrollerinin ardından turistler Narince Jandarma Karakoluna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Nemrut Dağı
-Jandarma ve AFAD ekipleri
-Kurtarılan turistler
-Genel ve detay görüntü

Haber: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)
================

BOZCAADA AÇIKLARINDA KUM YÜKLÜ GEMİ KARAYA OTURDU
 
ÇANAKKALE’nin Bozcaada ilçesinde, silika kumu yüklü Panama bayraklı 149 metre uzunluğundaki ‘Kemet Star’ isimli gemi, Batı Burnu mevkisinde kıyıdan yaklaşık 1 mil açıkta, demir sahasında karaya oturdu. 
Mısır’ın Abuzenima Limanı’ndan Kocaeli’nin Derince Limanı’na silika kumu taşıyan Panama bayraklı 149 metre uzunluğunda ve 11 bin 848 grostonluk ‘Kemet Star’ isimli gemi, dün saat 19.30’da Çanakkale Boğazı’na giriş yapmak üzere demir alıp, manevra yaptığı sırada, karaya oturdu. Gemi kaptanının durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma- 3 römorkörü ile KEGM- 9 isimli tahliye botu sevk edildi. Bozcaada Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti ekiplerinin yapacağı inceleme ve değerlendirmenin ardından geminin, bulunduğu yerden kurtarılması için çalışma başlatılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kıyı emniyetinin paylaştığı görüntü

Haber: Burak GEZEN /ÇANAKKALE,(DHA)
==================

SİVEREK’TE GÖLETTE KAYBOLAN GENÇLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, balık tutmak için açıldıkları gölette, teknelerinin alabora olması sonucu suda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Siverek’te yaşayan Jiyan Kendiş (19) ile akrabası Mahmut Kendiş (25) ve Ahmet Mendeş (22), önceki gün akşam saatlerinde Soydan Mahallesi’ndeki sulama göletine balık tutmaya gitti. 3arkadaşın üzerinde olduğu tekne, bir süre sonra rüzgar nedeniyle alabora oldu. Teknede bulunan gençlerden Mahmut Kendiş yüzerek sudan çıkarken, Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş ise gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen su altı arama kurtarma ekipleri, iki gencin bulunması için arama-kurtarma çalışması başlattı.
Önceki gün havanın kararması nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Adıyaman ve Diyarbakır’dan gelen polis ve jandarma ekiplerine bağlı dalgıçlar, gölette yaptığı aramalarda şu ana kadar gençlere ulaşamadı. Gölet kıyısında çalışmaları takip eden Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş’in yakınlarını, Siverek Kaymakamı Hasan Olgun ve Belediye Başkanı Ayşe Çakmak teselli etti. Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, gençlerin bulunması için seferber olunduğunu belirterek, “Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor ve gençlerin bulunması için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Temennimiz bir an önce gençlerimize ulaşmak. Acılı aileleri bekliyor ve bizler de ekiplerimizle buradayızö dedi.       

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Toplanan kalabalık
-Gölet ve ağlayan yakınları
-Ağlayan kadınlar
-Mahalle sakininin konuşması
-Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın konuşması
-Jandarma ve sağlık ekibi
-Su altı dalgıçları
-Dalgıçların arama yapması
-Jandarma su Altı kurtarma ekipleri
-Mehmet Sezgin’in anonsu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN /SİVEREK(Şanlıurfa),(DHA)
===========================

GÖLETE UÇAN OTOMOBİLDEKİ KARI-KOCA HAYATINI KAYBETTİ

BİLECİK’in Gölpazarı ilçesine bağlı Üyük köyü yakınlarındaki baraj göletine uçan otomobilin sürücüsü Cemalettin Öztürk (50) ile yanındaki eşi Kıymet Öztürk (49) hayatını kaybetti.
Gölpazarı ilçesine bağlı Üyük köyünde Cemalettin Öztürk, kullandığı 11 AF 176 plakalı otomobilin iddiaya göre direksiyon hakimiyetini kaybederek gölete uçtu. İhbar üzerine gelen Jandarma ekiplerince yapılan incelemede otomobil sürücüsü Cemalettin Öztürk, kıyıya yakın bir alanda ölü olarak bulundu. Kullandığı otomobilin ise suya tamamen gömüldüğü tespit edildi. AFAD ekipleri, dalgıçlar ve vinç yardımıyla araç sudan çıkarılırken, otomobilde sürücü Cemalettin Öztürk’ün eşi Kıymet Öztürk de ölü olarak bulundu. Savcılık ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Öztürk çiftinin cansız bedenleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Aracın vinçle çıkarılması
-AFAD, Jandarma ve sağlık ekipleri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS /GÖLPAZARI(Bilecik),(DHA)
========================

4 ÇOCUK ANNESİ 10 YILLIK EŞİNİ ÖLDÜRÜP, KAÇTI

VAN’ın Erciş ilçesinde 4 çocuk annesi Aysel Y. (28), 10 yıldır evli olduğu eşi Remzi Y. (31) tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Polis, 112 ekiplerine haber verdikten sonra kaçan Remzi Y.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, ilçe merkezindeki Alkanat Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Çanakkale’de inşaat işlerinde çalışan ve 3 gün önce evine dönen Remzi Y., henüz bilinmeyen nedenle 10 yıllık eşi Aysel Y.’yi başına av tüfeği ile ateş ederek öldürdü. Remzi Y., cinayetin ardından 112 ekiplerine haber verip, kaçtı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Aysel Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Genç kadının cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırılırken, evdeki çocuklar ise koruma altına alınmak üzere Van’a gönderildi. Cinayetin yaşandığı evin çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kaçan Remzi Y.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerinin çalışmasında dron da kullanıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cinayetin olduğu evden görüntüler
-Polisin metruk bina ve şehrin giriş, çıkışlarında arama yapması
-Hastane ve ambulans görüntüsü
-Detaylar

Haber-Kamera: Barış KUL /ERCİŞ(Van),(DHA)
===========================

DUVARA ÇARPAN LÜKS OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ, ÖLDÜ 

BURSA’da iş insanı Muhittin Ülger’in (34) kontrolünü kaybettiği lüks otomobil, duvara çarptı. Hurdaya dönen otomobildeki Ülger, hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Bursa-Ankara Karayolu İnegöl ilçesi Babasultan Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Bursa’dan İnegöl’e giden mobilya fabrikası bulunan iş insanı Muhittin Ülger yönetimindeki 16 ABU 218 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda Ülger’in kontrolünden çıktı. Takla atarak, yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil, yol kenarındaki bahçe duvarına çarptı. Hurdaya dönen lüks otomobildeki sürücü, sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Muhittin Ülger’in hayatını kaybettiği belirlendi. Ülger’in otomobilde sıkışan cesedi, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Kaza haberinin ardından olay yerine gelen Muhittin Ülger’in eşi Gülay Ülger ise sinir krizi geçirdi. Şoka giren kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ülger’in cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Otomobilden ve ekiplerden görüntüler
-Detaylar
-Gülay Ülger’in hastaneye getirilmesinden  görüntü

Haber-Kamera Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

ADANA’DA OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ADANA’da otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Hasa Ayan yaşamını yitirdi, arkasında oturan arkadaşı Hüseyin Delikanlı ise ağır yaralandı. Kazanın ardından aracını terk edip, kaçan otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 01 CLD 07 plakalı otomobil, Hasan Ayan yönetimindeki 01 BAT 73 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü aracını terk edip, kaçarken, motosiklet sürücüsü ile arkasında oturan arkadaşı Hüseyin Delikanlı ise yola savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Ayan’ın yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralanan Delikanlı ise özel hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan, kazayı duyan bazı mahalle sakinleri ise sokağa dökülüp, koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak, polisin çalışmasını izledi. Meraklı kalabalık, polisin ikazı sonrası dağıldı. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından Ayan’ın cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, kazanın ardından otomobili sokak ortasına bırakıp, kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yeri
-Otomobil ve yerde üzeri örtülü ceset
-Kaza karışan araçlar ve yerde üzeri örtülü ceset
-Polisin kaza yerinde inceleme yapması
-Otomobilin hasar gören sağ ön kapısı
-Kaza yerindeki ambulans
-Hayatını kaybeden sürücünün yerdeki terliği
-Kaza yerindeki meraklı kalabalık
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

KAZADA YAŞAMINI YİTİREN MUHAMMED’İN CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

ISPARTA’da otomobille minibüsün çarpıştığı kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Muhammed Emin Okudan (26) dün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan babası Prof. Dr. Rifat Okudan kıldırdı.
İstanbul Caddesi ile 253 numaralı caddenin kesiştiği Çünür kavşağında 15 Mart Pazartesi günü meydana gelen kazada, Salim M.’nin kullandığı 07 ANF 520 plakalı otomobil ile Erbay B. yönetimindeki 07 LKL 27 plakalı minibüs çarpıştı. Kontrolden çıkan minibüsün yan yattığı kazada, sürücülerle otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
Kazaya karışan otomobilde bulunan ve ağır yaralanan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan ve aynı fakültenin öğretim üyesi Prof. Dr. Rıfat Okudan’ın oğlu olan Muhammed Emin Okudan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Muhammed Emin Okudan için dün Ayazmana Mahallesi’nde bulunan Dilara Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Muhammed Emin Okudan’ın cenaze namazını babası Prof. Dr. Rifat Okudan kıldırdı. Cenaze namazı sırasında baba Rifat Okudan’ın üzüntülü hali dikkatlerden kaçmadı. Namazın kılınmasının ardından Muhammed Emin Okudan’ın cenazesi Akyol Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cenazeden görüntüler
-Namazın kılınması

Haber-Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ /ISPARTA,(DHA)
=========================

Öldürülen Gizem’den ‘Türkiye’de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay’ paylaşımı (3)
SINAVA GİRMEK İÇİN GELMİŞ

Burdur’un Bucak ilçesinde, parkta tartıştığı sevgilisi olduğu öne sürülen Eren Yıldız tarafından bıçaklanarak öldürülen Gizem Canbulut’un cenazesi, yakınları ve köylüler tarafından Susuz köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay da katıldı.
Bucak Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi olan ve ailesiyle Susuz köyünde oturan Gizem Canbulut’un önceki gün sınav için ilçeye geldiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mezarlıktan görüntü
-Cenazenin araca yüklenmesi
-Cenazenin mezarlığa getirilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Halim AKCA /BUCAK(Burdur),(DHA)
=======================

PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ KAÇTI; YARALI KADINI İTFAİYE KURTARDI

İZMİR’in Konak ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kaza sonrası sürücü olay yerinden kaçarken, otomobilde sıkışan bir kadın ise itfaiye ekiplerince kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.
Kaza, bugün saat 02.30 sıralarında Çınartepe Mahallesi Güneş Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Murat K. yönetimindeki 35 ACF 861 plakalı kiralık otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, park halindeki Muzaffer Kızıltaş’a ait 35 ABH 38 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilde bulunan Didem S. araçta sıkışırken, sürücü Murat K. ise yaya olarak kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İhbarla gelen itfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan Didem S.’yi yaptıkları müdahaleyle bulunduğu yerden kurtardı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Didem S., Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolunda kırık olan Didem S.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Öte yandan Murat K.’nın otomobilinde içki şişeleri göze çarparken, polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

‘BEN KADINA MÜDAHALE EDERKEN BEYEFENDİ KAÇTI’
Kazanın görgü tanıklarından Serpil Karataş, yaşadığı korkuyu anlattı. Karataş, “Beyefendi arabadan indi, kadının yanından, tekrar arabaya geldi. Ben kadını sakinleştirmeye çalıştım. Kadın paniklemişti bağırıyordu. Ben kadına müdahale ederken beyefendi kaçtı” dedi.

‘DEPREM Mİ OLUYOR?’
Kazanın meydana geldiği yerde oturan İbrahim Yamaç ise kaza sırasında deprem olduğunu düşünerek korku dolu anlar yaşadığını ifade ederek, “Korkmak ne kelime, yataktan fırladık. Ben dedim ne oluyor acaba deprem mi oluyor? Aşağı indim baktım fırtına kopuyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araçlardan detay
-Ekiplerden detay
-Vatandaş röportajları
-Tepeden kaza yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

URLA’DA ARAZİDE MAHSUR KALAN 204 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

İZMİR’in Urla ilçesinde yardım talebinde bulunan ve zor durumda oldukları ihbarını yapan 204 kaçak göçmen jandarma ekiplerince kurtarıldı.
İl Jandarma Komutanlığı, Zeytinler Mahallesi Kokar Koyu mevkiinde kaçak göçmenlerin olduğu ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisini aldı. İhbar üzerine, Jandarma ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin koordineli çalışması sonucu bölgeye ulaşıldı. Arazide mahsur kalan aralarında çocukların da olduğu  204 kaçak göçmen ekiplerce kurtarıldı. İşlemlerinin ardından kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaçak göçmenlerden detay

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA) 
================================

VAKALARIN GİZLENDİĞİ MAHALLEDE TEST ALINAN 150 KİŞİNİN YARISI POZİTİF ÇIKTI

SAMSUN’da bir mahallede vakaların gizlendiği bilgisi üzerine filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı olan 150 kişiye yaptığı covid-19 test sonuçlarında yarıya yakını pozitif çıktı. Mahalle karantinaya alındı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Bir kısmımızın yaptığı hatayı maalesef hep beraber ödüyoruz” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü Samsun’da filyasyon ekipleri yoğun mesai harcıyor. Koronavirüs haritasında geçen hafta 348,36 olan Samsun’da bu oran 458,53’e yükseldi. Son 1 hafta içinde vaka sayısı en çok artan Samsun’da bir mahallede vakaların gizlendiği ortaya çıktı. Mahallede filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı olan 150 kişiye yaptığı covid-19 test sonuçlarında yarıya yakını pozitif çıktı. Mahalle karantinaya alındı. 

VALİ: HEP BERABER HAREKET ETMEZSEK SONUÇ ALAMAYIZ
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, koronavirüse karşı etkin bir denetim ve bilgilendirme süreci yürütüldüğünü belirterek “Samsun’da zincir marketler, AVM’ler ve şehir girişlerimiz başta olmak üzere birçok alanda HES kodu kontrolü yapılıyor. Ekiplerimiz kalabalık caddelerimizin girişlerinde yaptıkları kontrollerle kalabalıkların bir araya gelmesini önlemeye çalışıyorlar. Yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarında amacımız, halkımızın tehlikenin farkında olarak kendi isteğiyle çalışmalarımıza destek olması. Genel olarak Samsun halkından büyük bir destek görüyoruz. Bu nedenle maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına uyup, gerekmedikçe evinden çıkmayan, çıktığında önlemlere azami ölçüde dikkat eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak pandeminin ilk gününden beri vurguladığımız gibi bu mücadelede halkımız tek bir yürek gibi hep beraber hareket etmezse sonuç almamız güçleşiyorö diye konuştu.

‘5 KATLI BİNADAKİ KİŞİLERİN YÜZDE 70’İ POZİTİF ÇIKTI’
Vali Dağlı, “Sağlık İl Müdürlüğü filyasyon ekiplerimizin çalışmalarına ait bir değerlendirme raporu elime ulaştı. Raporu değerlendirdiğimizde maalesef hastalığın yayılım hızı ve mutasyon virüsün gücünün halen yeterince ciddiye alınmadığını gördüm. Raporda vaka yayılımına dair çeşitli örnekler vardı.  Bir ilçemizde 5 katlı bir apartmanda bir pozitif çıkması üzerine tüm apartman sakinleri test yapılarak taranıyor ve 5 katlı binadaki kişilerin yüzde 70’inin pozitif olduğu ortaya çıkıyor. Yine bir başka ilçemizde Covid-19 belirtileri olan ama gizlediği bilgisi alınan bir mahallemizde Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan yaygın test uygulamasında 20’den fazla pozitif vaka tespit ediliyor. Bu pozitif vakaların hepsinin ortak noktasının katıldıkları bir cenaze töreni olduğunun tespiti üzerine, mahallede yaşayanlar ve taziye ile bağlantılı olduğu düşülen yaklaşık 150 kişiden daha test numunesi alındı. Burada da 70’in üzerinde vatandaşımız pozitif olduğu ortaya çıktıö şeklinde konuştu.

‘TÜM GÖREVLİLERİMİZ ADINA ÜZÜLÜYORUM’
Bu bilgiler karşısında çok üzüldüklerini ifade eden Vali Dağlı, “Sağlık çalışanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, kamu kurumlarımızda görev alıp denetim, bilgilendirme ve filyasyon süreçlerine görev alan tüm görevlilerimiz adına üzülüyorum. Hastanelerimizde yatarak tedavi görmek zorunda kalan ya da evinde acaba iyileşecek miyim endişesi taşıyan insanlarımız adına üzülüyorum. İnanın herkes büyük bir özveriyle koronavirüse karşı mücadele gösteriyor. Samsun Valiliği olarak bu güçlü mücadelede halkımızın tamamını istinasız olarak yanımızda görmek istiyoruz. Bir kısmımızın yaptığı hatayı maalesef hep beraber ödüyoruz. Acıyı her zaman paylaşan, tüm zorluklarda bir araya gelip, en güçlü tepkiyi gösteren bir millet olduğumuzu biliyorum. Lütfen yanımızda olun, beraber mücadele edelim. Gerekmedikçe kalabalık ortamlarda bulunmayın, maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat edin. İlimizi hep beraber çok riskli statüden çıkarıp, hedefimiz olan maviye taşıyalımö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Samsun’un bir mahallesindeki karantina tedbir detayları (ARŞİV)

Haber: Zeynep IRMAK ÖCAL /SAMSUN,(DHA)
========================

TURUNCU KATEGORİDEKİ KARAMAN’DA, TAZİYE EVİNDEN 61 KİŞİ ÇIKTI

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladı ‘yüksek riskli’ il olarak turuncu kategoride yer alan Karaman’da bir taziye evinden 61 kişinin pozitif olduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine eve giden polis, evi tahliye edip 61 kişi hakkında işlem başlattı.
Karaman, Sağlık Bakanlığı’nın 6-12 Mart tarihlerini kapsayan haftalık vaka sayısına göre 100 bin nufusta 56,88 ile turuncu listede bulunuyor. Kentteki vaka sayısı yüksek olması nedeniyle tedbir ve denetimler artırıldı. Ancak dün akşam saatlerine 112 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine Yeşilada Mahallesi 820 Sokak’taki taziye evine giden polis, evde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Evin 3 odasında 61 kişinin olması üzerine polis tek tek evdekileri tahliye edip, haklarında işlem başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin mültecileri uyarması
-Taziye evinden çıkan mülteciler
-Polisin maske takmayanları uyarması

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

POLİSTEN KAÇAN GENÇLER KAZA YAPINCA YAKALANDI; “SÜRÜCÜ BENİM” DİYEN 3 GENCE DE CEZA KESİLDİ

ZONGULDAK’ta kısıtlama saatinde polisin dur ihtarını dikkate almayıp otomobille kaçan 3 genç, 1 saat süren kovalamaca sırasında kaza yapınca yakalandı. Otomobildeki 3 kişi de sürücünün kendisi olduğunu iddia edince, polis gençlerin hepsine para cezası kesti. Kazada hafif şekilde yaralanan gençler, hastaneye kaldırıldı.
Zonguldak Kozlu Sahili’nden kent merkezine ilerleyen 67 ABT 266 plakalı otomobildeki 3 genç, polisin denetim noktasında ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polisin peşine düştüğü otomobil, Ankara Karayolu’nda ters şeride girerek bir süre ilerledikten sonra mahalle aralarına saptı. Polis ekipleri, otomobili durdurmak için havaya ateş açarken, yaklaşık 40 kilometre boyunda kaçan kişiler, Elvanpazarcık Beldesi’nde virajı alamayıp kaza yaptı. Kaza sonucu yaralanan 3 genç için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı.

SÜRÜCÜ TESPİT EDİLEMEDİ
Kaza sonrası polis ekipleri kendilerine yetişene kadar araçtan çıkan 3 gencin, alkollü oldukları görüldü. Polisin sorularına aynı yanıtları veren 3 genç de sürücü olduğunu iddia etti. Gençlerin üçüne de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek, ehliyetsiz ve alkollü şekilde araç kullanmak suçlarından işlem yapılarak para cezası kesildi. Kazada hafif şekilde yaralanan gençler, olay yerine gelen ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Durdurulan otomobilden detaylar
-Polisin inceleme yapması
-Yakalanan şüphelilerin hastaneye götürülmesi

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN /ZONGULDAK,(DHA)
===========================

BEBEK ARABASI HIRSIZLIĞI GÜVENLİK KAMERASINDA
 
OSMANİYE’de bir apartmanda dairenin önündeki bebek arabasını çalıp satan A.Ş. (27) gözaltına alındı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, 13 Mart günü akşam saatlerinde Rahime Hatun Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Dairesinin önündeki bebek arabasının yerinde olmadığını fark eden F.D., polise haber verdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, binanın güvenlik kamerası kayıtlarından, bebek arabasının çalındığını belirledi. Şüphelinin A.Ş. olduğu tespit edildi. Evine baskın yapılan A.Ş. gözaltına alındı. A.Ş.’nin çaldığı 800 TL değerindeki bebek arabasını 70 TL’ye sattığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Ş. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bebek arabası ise satıldığı iş yerinden alınarak sahibine teslim edildi. İş yeri sahibi hakkında da ‘suç eşyası satın almak’ suçundan işlem yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelinin binaya girişi
-Bodrum kata yönelmesi
-Şüphelinin üst katlara çıkışı
-Bebek arabasını alarak aşağıya inişi
-Bebek arabası ile binadan çıkış

Haber: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
==================

MEZARLIKTA İZİNSİZ KAZI İDDİASI ÜZERİNE İNCELEME BAŞLATILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesindeki aile mezarlığına bir konteyner yerleştirdiği ve çevresinde izinsiz kazı yapıldığı yönünde gelen ihbarlar Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından inceleme başlatıldı.
Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Safranbolu Aile Mezarlığı’nda izinsiz kazı yapıldığı yönünde alınan ihbar üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. İzinsiz kazı iddiaları üzerine mezarlığa gelen ekipler, foseptik yapmak amacıyla açıldığı iddia edilen çukurdan çıkan taşın tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Polis ve belediye ekiplerinin de güvenlik önlemi çalışmada, iş makinesi ile taşın etrafı temizlendikten sonra incelenmek üzere taştan örnek alındı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– Mezarlıktaki inceleme kazısından görüntüler
– Detay

Haber-Kamera: Yasin ALDEMİR /SAFRANBOLU(Karabük),(DHA)
==========================

TIR’IN DORSESİNDE ÇIKAN YANGINI TOMA SÖNDÜRDÜ

BURSA’da çevre yolu üzerinde TIR’ın dorsesinde çıkan yangın, görev yerine gitmek için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden çıkan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA) müdahalesi ile söndürüldü.
İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’da görevli polis ekipleri, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’ndeki görev yerine gitmek üzere yola çıktığı sırada merkez Osmangazi ilçesinde bulunan İsmetiye Mahallesi’nde seyir halinde olan bir TIR’ın dorsesinden dumanlar çıktığını fark etti. İtfaiye ekiplerine bilgi veren polis ekipleri, yangının daha fazla büyümemesi için TOMA’da bulunan suyla alevlere müdahale etmeye başladı. TOMA’nın müdahalesiyle TIR’ın dorsesinde çıkan yangın, kısa sürede kontrol altına alınırken bu anlar diğer sürücüler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Ekipler, yangın söndürüldükten sonra bölgeden ayrılırken, TIR sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-TOMA’nın yanan TIR’a müdahale etmesi
-TIR’dan görüntü
-TOMA’dan görüntü

Haber: Derya EVREN /BURSA,(DHA)
=============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!