Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

İZMİR’DE MARANGOZ ATÖLYESİ ALEV ALEV YANDI

İZMİR’in Buca ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katındaki marangoz atölyesi alev alev yandı. Yangın sonucu atölyede ve binada hasar meydana geldi.
Yangın, saat 05.00 sıralarında Seyhan Mahallesi 644/1 sokakta bulunan 3 katlı bir binanın zemin katındaki marangoz atölyesinde çıktı. Atölyeden çıkan dumanları gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112’ye bildirdi. İhbar üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve 110 AKS ekibi sevk edildi. Atölyenin tamamını saran yangın bir süre sonra üst katlara da sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için kapıları balyozla kırdı, kepenkleri ise keserek açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın sonucu atölyede ve 3 katlı binada hasar meydana geldi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, ikinci bir yangın çıkmaması için soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeni, itfaiye ekiplerinin incelemeleri sonrası netlik kazanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan marangoz atölyesinden detay
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden detay
-İtfaiye ekiplerinin kapıyı kırması ve kepenkleri açmasından detay
-Drone görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

SOKAKTA ÇELİK KASA BULUNDU 

Reklam Alanı

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, çalıntı olduğu değerlendirilen bir çelik kasa sokakta polis tarafından bulundu. Polis, olayla ilgili şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
İddiaya göre, dün saat 23.30 sıralarında bir taksi sürücüsü 112 Çağrı Merkezi’ne kimliği henüz öğrenilemeyen 2 şüphelinin çelik kasa taşıdığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Taksi sürücüsüne ulaşan polis ekipleri, yaptıkları araştırmada şüphelilerin Bornova ilçesinden taksiye bindiklerini ve Bayraklı 7301 sokakta indiklerini tespit etti. Ekiplerin bölgede yaptığı aramalar sonucu, çelik kasa 7324 ile 7344 sokağın birleştiği noktada bulundu. Şüpheliler tarafından siyah poşete sarılan ve 2 suntanın arasına gizlenen çelik kasa, polisler tarafından sahibine teslim edilmek üzere alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çelik kasayı bırakıp kaçan şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Çelik kasadan görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

Kılıçdaroğlu: Geçmişi bırakıp helalleşmemiz lazım (3)
‘BU VERGİLER NEREYE GİDİYOR?’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale temasları kapsamında, Hacılar kasabası ve Hasandede köyüne ziyarette bulundu. Kasaba meydanında vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Her biriniz vergi veriyorsunuz, şu küçük çocuk da vergi veriyor. Ekmek alırken vergi veriyorsunuz, süt içerken vergi veriyorsunuz, otobüse binerken vergi veriyorsunuz. Tek, teneffüs ettiğiniz hava dolayısıyla vergi vermiyorsunuz. Peki bu vergiler nereye gidiyor? Esnaf perişan vaziyette, Kırıkkale’de anlatıyorlar. O zaman bu devlet neden sosyal devlet değil? Bunu sorgulamamız lazım” dedi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra Hacılar Belediyesi’ni ziyaret etti. Ardından da bir mandıraya giren Kılıçdaroğlu, mandıracıların sorunlarını dinledi.
Hasandede köyünde bulunan Hasandede Türbesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, köylülere de seslendi. Hasandede Türbesi’nde Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nden bir bölüm olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Veda Hutbesi’ndeki amacı, aslında insanlık tarihinin çok önemli ifadelerinden bir tanesidir. İlk İnsan Hakları Beyannamesi olduğu da söylenir. Bunun ne kadar değerli olduğunu, belgelerin ne kadar değerli olduğunu hepimiz bilmeliyiz, öğrenmeliyiz ve anlatmalıyız” açıklamasında bulundu.
Kılıçdaroğlu, Kırıkkale ziyaretinin ardından İstanbul’a doğru hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kasaba meydanında vatandaşlara sesleniş
-Mandıra ziyareti
-Türbe ziyareti
-Köy meydanında vatandaşlara sesleniş
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA)
======================

KARAMAN’DA MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI, KAYIP 1 KİŞİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
KARAMAN’da yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatılan yolda araçları kara saplanan ve mahsur kalan Furkan Keleş (23) ile Rabia Bingöl (19), AFAD ve jandarma ekiplerince kurtarıldı. Yardım istemek için yanlarından uzaklaşan diğer arkadaşları Ege Kabalak’ın (26) bulunması için ise arama çalışması başlatıldı.
Furkan Keleş, önceki gün beraberinde arkadaşları Rabia Bingöl ve Ege Kabalak ile yönetimindeki araçla Mersin’e gitmek için yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Ayrancı- Erdemli yolunu kullanmak istedi. Keleş’in kullandığı araç dün saat 17.00 sıralarında Mersin il sınırı yakınlarında tipi nedeniyle kontrolden çıkıp kara saplandı. İddiaya göre cep telefonları da çekmeyen 3 arkadaş geceyi araçlarında geçirdi. Keleş’in Mersin’de oturan annesi, oğluna ulaşamayınca saat 21.00 sıralarında jandarma ve AFAD’ı arayıp, durumu bildirdi. 
İhbarın ardından harekete geçen ve gece boyunca çalışma yapan ekipler ancak dün saat 14.00 sıralarında Keleş’in aracına ulaştı. Rabia Bingöl ve yanındaki ‘liza’ isimle köpeği araç içinde, Keleş de yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Keleş ve Bingöl, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan sağlık kontrolünün ardından Keleş ve Bingöl taburcu olup, Mersin’e gitti.  
Geceyi araçta geçirdiklerini belirten Furkan Keleş, sabah saatlerinde arkadaşı Ege Kabalak ile birlikte yardım istemek için araçtan ayrıldıklarını belirtti. Ege Kabalak’ın halen kayıp olduğunu belirten Keleş, şunları söyledi:
“Dün saat 17.00  sıralarında aracımız kara saplandı. Bizim telefonlarımız bölgede çekmiyordu. Geceyi araçta geçirdik. Ailem ve arkadaşlarım bizim kaybolduğumuzu düşünerek ekiplere ulaşmışlar ve arama kurtarma çalışmalarını başlatmışlar. Ben arkadaşım Ege ile birlikte yardım  ve telefonun çektiği bir alan bulabilmek için yaklaşık 15 kilometre yürüdük. Bir süre sonra ben araca dönmek istedim. Ege de yardım bulmak için yoluna devam etti. Araca 2-3 kilometre kalmıştı. Kar yiyerek su ihtiyacımı karşılıyordum. Saat 14.00 sıralarıyla ve uzaktan bir ses geldi. Ekip araçlarını gördüm el salladım benim yanıma gelerek kurtardılar. Ege ise hala kayıp.” 
Yardım istemek için yanlarından uzaklaşan diğer arkadaşları Ege Kabalak’ın arama çalışması ise insansız hava aracı desteğiyle birlikte sürüyor.  

KAYIP KİŞİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 
Sosyal medya fenonemi olduğu öğrenilen ve ‘youtube’ da çok sayıda video paylaşımı bulunan Furkan Keleş ile arkadaşı Rabia Bingöl, sağlık kontrolünden geçirilip, taburcu olduktan sonra taksiyle Mersin’e hareket etti. AFAD ve jandarma ekipleri ise kayıp olan Ege Kabalak’ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, paletli ve insansız hava araçları ile aramalarını sürdürürken, Mersin sınırı tarafından da ikinci bir ekibin çalışma başlattığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Furkan Keleş’in mahsur kaldığı alanda yürümesi ve video çekmesi
-Kurtarılan kişilerin ambulansla hastaneye getirilmesi
-Furkan Keleş ile röp.
-Özel idare ekiplerinin kurtarılan kişilerin eşyalarını hastanede teslim etmesi

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

KARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞ KURTARILDI

NİĞDE’de kar ve tipi nedeniyle arazi aracında mahsur kalan Osman Çöl, ekipler tarafından kurtarıldı.
Çamardı ilçesine bağlı Celaler Köyü’nde arazi aracıyla ilerleyen Osman Çöl, yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Çöl, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, AFAD ekiplerinin yardımıyla Çöl’e ulaşarak bulunduğu yerden kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ekiplerden görüntü
-Mahsur kalan araçtan görüntü
-Detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI /NİĞDE,(DHA)
====================

KAR YAĞIŞI BURDUR-ANTALYA KARAYOLUNDA ULAŞIMI AKSATTI
 
BURDUR’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Burdur-Antalya karayolunda ulaşımı aksattı. Bir süre ulaşıma kapanan yol, çalışmanın ardından kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.
Burdur’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Burdur-Antalya karayolu Kurna rampalarından itibaren çift taraflı olarak ulaşıma kapandı. Kurna rampalarında başlayan buzlanma nedeniyle zincir ve kar lastiği olmayan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, önlem alarak araçların geçişine izin vermedi.
Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından karayolu, kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Trafik ekipleri
-Bekleyen kamyonlar
-Trafik ekiplerinin uyarıları
-Detay

Haber-Kamera: Mesut MADAN /BURDUR,(DHA)
=========================

DOMANİÇ’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI AKSATTI

KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu, Kocayayla mevkisinde çok sayıda araç yolda kaldı.
Domaniç ilçesinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Domaniç- İnegöl Karayolu’nun Kocayayla geçicinde çok sayıda araç yolda kaldı. Bölgede kar kalınlığı 20 santimi geçti. Karayolları ekipleri yolu açık tutabilmek için çalışmaların aralıksız devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kocayayla geçidi
-Ekipleri çalışmaları
-Yolda kalan araçlar
-Geçitteki araçların geçişi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa YİĞİT /DOMANİÇ(Kütahya),(DHA)
=================================

HAMİLE KADIN YOL KENARINDA ÖLÜ BULUNDU, KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
ADANA’nın Ceyhan ilçesinde hamile olduğu öğrenilen Suriye uyruklu İslim A. (21), bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Aralarında çıkan tartışma sonucu ablasını öldürdüğü öne sürülen kardeşi B.A. (19) gözaltına alındı.
Olay, ilçeye bağlı Yalak Mahallesi yakınındaki bir kanaletin yanında meydana geldi. Yol kenarındaki tarlada çalışan işçiler bir kadının kanlar içerisinde yerde hareketsiz yattığını görüp, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekipleri cesedin, Suriye uyruklu İslim A.’ya ait olduğunu tespit etti. Ayrıca cesedin yanında bıçak bulundu. Hamile olduğu belirlenen İslim A.’nın, çıkan tartışma sonucu kardeşi B.A. tarafından bıçaklandığı öne sürüldü. B.A. gözaltına alınırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Muhabir Ceyhun Özer’in anonsu
-Olaydan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER /CEYHAN(Adana),(DHA)
=========================

ÇANAKKALE ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ BURSA’DA TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

BURSA’nın Kestel ilçesine ailesiyle birlikte ziyarete gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci yönetimindeki otomobil, minibüs ile çarpıştı. Kazada Demirci’nin annesi Şadiye Demirci hayatını kaybederken, Enver Demirci’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise yaralandı.
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Kestel ilçesi Kurtuluş Caddesi ve Mandras Caddesi kesişiminde meydana geldi. Bir ziyaret için Bursa’ya gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci yönetimindeki 55 LL 025 plakalı otomobil, dört yolun kesiştiği kavşakta Osman T. yönetimindeki 16 ADT 16 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle iki araç da yoldan çıkarken Demirci’nin otomobilinde bulunan eşi Nevin Demirci, kızı Elif Demirci, annesi Nevin Demirci ile kayınvalidesi Adife Ekmekçi ile minibüste bulunan yolcu Önder Çimenova yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Nevin Demirci, kaldırıldığı Kestel Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kazadan sonra minibüs sürücüsü Osman T. gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
‘KAZADA AİLESİNDEN VEFAT EDENLER OLDU’
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile Bursa Valisi Yakup Canbolat trafik kazası geçiren Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile ailesini tedavi gördükleri Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaretten önce kazayla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Malumunuz Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz elim bir trafik kazası geçirdi. Kazada ailesinden vefat edenler oldu. Üzüntülü bir kaza, keşke olmasaydı. Biz ailesinin geri kalanlarına şifalar diliyoruz. Orman Bölge Müdürümüzün durumu gayet iyi” diye konuştu.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise “Arkadaşımıza geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinde bulunmak üzere geldik. Sayın Valimizin dediği gibi durumları iyi, yaralıların tedavileri devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Vali Aktaş ile Vali Canbolat açıklamanın ardından yanındaki heyetle beraber yaralıları ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazanın olay yeri cep telefonu kamera görüntüsü
-Yaralıların sedyeye alınması cep telefonu görüntüsü
+++
-Hastaneden görüntüler
-Açıklamalardan görüntüler

Haber-Kamera: Derya EVREN /BURSA,(DHA)
========================

RESTORANDA SİLAHLI KAVGA: 7 YARALI
 
AYDIN’ın Çine ilçesindeki bir restoranda 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada, 7 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Hamitabat Mahallesi Soğancılar Caddesi’ndeki restoranda meydana geldi. Restoranda iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Şenol ve Halil F. kardeşler, pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Kavgada, iş yeri sahibi Ahmet A., restoranda çalışan Songül B. ile müşteriler Hüdayi Ö., Bilal K., Kenan A. tüfekten çıkan saçmalardan, Şenol ve Halil F. kardeşler de darp sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Çine Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Vatandaş cep telefonundan detay

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)
==========================

ADIYAMAN’DA KAVGA: 5 YARALI
 
ADIYAMAN’da iki grup arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.
Kavga, dün akşam saatlerinde Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde karşılaşan husumetli iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirlerine tekme- tokat ve taşlarla saldırdı. İhbar üzerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan 5 kişi çağrılan ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Polis ekipleri
-Ambulansların gelişi
-Yaralıların ambulansa bindirilmesi
-Ambulansların gidişi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)
=======================

İZMİR’DE SOKAK ORTASINDA İKİ GRUP ARASINDA ÇIKAN SİLAHLI KAVGA KAMERADA
 
İZMİR’in Bornova ilçesinde, husumetli iki grup arasında sokak ortasında silahlı kavga yaşandı. Tabanca ve pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırılırken, olay anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, çarşamba akşam saatlerinde Evka- 3 Mahallesi Cengizhan Caddesi’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Kadir B. (20) ve Feyzi B. (27) ile Osman D. (37) ve Ozan D. (35) cadde üzerinde karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışma, tabanca ve pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada iddiaya göre Ozan D. pompalı tüfekle, hafif ticari araçta bulunan Feyzi B. ise tabancayla birbirlerine ateş açtı. Sokak ortasında yaşanan çatışma nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar panik yaşarken, kurşun ve saçmaların isabet ettiği Kadir B., Feyzi B. ile Ozan D. yaralandı. Silah sesini duyanların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Öte yandan silahlı kavga, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, iki grup arasında başlayan kavga ve hafif ticari araçtaki kişiye pompalı tüfek ile ateş edilmesi görülürken, araçtaki kişinin de tabancayla karşılık verdiği görüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================

OTOMOBİL ARAKLI İLÇESİNDEKİ KARADERE’YE UÇTU; ARAÇTAKİ 3 GENCİ VATANDAŞLAR KURTARDI

TRABZON’un Araklı ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin dereye uçtuğu kazada can pazarı yaşandı. Otomobildeki 3 genç, vatandaşların yardımıyla bellerine bağlanan halatla çekilerek kurtarıldı.
Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Araklı ilçesi Taştepe Mahallesi’nde meydana geldi. Ağrı’dan Trabzon’a gelen Cezmi ve Bahattin Sağlam ile İlyas Şirin’in içerisinde bulunduğu otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Karadere’ye uçtu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve otomobilden çıkmayı başaran 3 genç, dere ortasında mahsur kaldı. Kazayı gören vatandaşlar, kuvveti akıntı nedeniyle derenin ortasındaki kaya parçasının üzerinde ayakta kalmaya çalışan gençler için seferber oldu. 3 genç, vatandaşların yardımıyla bellerine bağlanan halatla çekilerek kurtarıldı. Sağlık durumları iyi olan gençler, kontrol amaçlı Araklı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Azgın deredeki kurtarma anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kurtarma detayları

Haber: Selman KUTLU /TRABZON,(DHA)
================================

MADENDEKİ GÖÇÜKTE YARALANAN İŞÇİ TEDAVİYE ALINDI
 
DENİZLİ’nin Beyağaç ilçesindeki bir krom madeninde meydana gelen göçükte, kayaların altında kalan işçi Ramazan Karauzun (39), kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Başından ve elinden yaralanan Karauzun’un durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay, dün saat 14.00 sıralarında Beyağaç ilçesi Eşenler Mahallesi’ndeki bir krom madeninde meydana geldi. Madende işçi olarak çalışan Ramazan Karauzun, yaşanan göçük sırasında kayaların altında kaldı. Arkadaşları tarafından kayaların altından çıkartılan Karauzun, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından ve elinden yaralanan Karauzun, hastanede tedaviye alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında jandarma madende inceleme yaptı. Karauzun, hastaneden arkadaşlarına görüntülü mesaj göndererek, iyi olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
-Ramazan Karauzun’dan görüntü
-Karauzun’un iyi olduğunu söylemesi

Haber: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
====================

‘SÜTBANK’ DAVASINDA 2 SANIĞA BERAAT KARARI
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, 2007’de kurulan Ekta Et ve Süt Ürünleri Şirketi’nin ‘Sütbank’ adı altında kurdukları sisteme, hissedarlara hak ettikleri süt paralarını ödemediği iddia edilen eski yönetim kurulu başkanı Orhan T. ile muhasebeci İrfan A., ‘iştirak halinde dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından yargılandıkları davada beraat kararı çıktı. Mağdurlardan Ahmet Kavak, “30 yıl polislik yaptım, bütün kazancımı oraya yatırdım. Biz ceza almalarını beklerken beraat kararı çıktı. 1300 kişi hayal kırıklığına uğradı. Davayı istinaf mahkemesine götüreceğiz” dedi. 
Ereğli’de, 13 yıl önce, Orhan T. tarafından yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine kurulan Ekta Et ve Süt Ürünleri Anonim Şirketi, ‘Sütbank’ adlı bir sistem oluşturdu. Sütbank’a katılmak isteyen üyelerden toplanan paralarla, iddiaya göre çiftliğe süt üretimi için büyükbaş alındı. Üyelere de ödedikleri para karşılığı pay verilip, her ay hisseleri karşılığında süt parası alacakları belirtildi. İlk zamanlar üyelere düzenli para ödendi ancak son yıllarda aralarında farklı illerde oturan asker, polis, avukat ve savcıların da bulunduğu üyelere para ödenmemeye başlandı. Üyelerden bazıları, 2018’de şirketin yönetim kurulu başkanı Orhan T. ve muhasebecisi İrfan A. hakkında, illerindeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına giderek şikayette bulundu.

21 MAĞDURUN ŞİKAYETİYLE SORUŞTURMA BAŞLADI
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na 21 mağdur tarafından yapılan suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Ekta Et ve Süt Ürünleri Anonim Şirketi’nin 2007’de Ereğli ilçesinde o dönem belde olan Zengen’de kurulduktan sonra çiftlikte damızlık düve ve süt üretimine yönelik inek yetiştiriciliği yapıldığı, şüpheli Orhan T.’nin de kuruluşundan 2016’ya kadar yönetim kurulu başkanlığı yaptığı, diğer şüpheli İrfan A.’nın da 2008 ile 2016 arasında şirkette muhasebeci olarak görev yaptığı belirtildi. İddianamede, şirket tarafından, isteyen katılımcılara 5 inek almak şartıyla hamilelik dönemi haricinde 32 ay vadeli ve sözleşmeli inek satışı yapıldığı ve katılımcılara inek bedeli kadar teminat senedi verildiği belirtildi. İnek satın alan katılımcılara her inek için ayda 150- 180 litre arasında değişen miktarlarda süt bedeli ödenmesi taahhüt edildiğine değinildi. 2015 yılından itibaren de katılımcılara hayvanlarda hastalık ve ölümler görüldüğü için süt paralarının ödenmediği şikayet üzerine Ereğli Tarım Müdürlüğü’nce yapılan incelemede de çiftlikte hastalık ve ölümlere rastlanılmadığı belirtildi.

MAHKEMEDEN BERAAT KARARI
21 mağdur için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame sonrası Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisizlik kararı verilmesi üzerine dosya, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava geçen yılın ocak ayında başladı. Davanın önceki gün görülen karar duruşmasında da ‘Sütbank’ adı altında kurdukları sisteme hissedarlara hak ettikleri süt paralarını ödemediği iddia edilen şirketin eski yönetim kurulu başkanı Orhan T. ile muhasebeci İrfan A., ‘iştirak halinde dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından yargılandıkları mahkemece beraat etti.

’30 YILLIK KAZANCIM GİTTİ’
Duruşmaya katılan mağdurlardan Ahmet Kavak, “30 yıl polislik yaptım, bütün kazancımı oraya yatırdım. Şirket ilk başta çok iyiydi ama batırdılar. Biz ceza almalarını beklerken beraat kararı çıktı. 1300 kişi hayal kırıklığına uğradı. Davayı istinaf mahkemesine götüreceğiz. Sonuna kadar da hakkımızı arayacağız” dedi.

‘İSTİNAF MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ’
Karara itiraz edeceklerini ifade eden mağdur avukatlarından Ahmet Öztürk şöyle dedi: “Sanıkların 1 yıldır yargılanması devam ediyordu. Savcı bey geçen celse cezalandırma istemişti, mahkemede sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verildi. Bu kararı kabul etmek mümkün değil. Türkiye’de emsal bir ceza kararı çıkacaktı ancak maalesef ki beraat kararıyla sonuçlandı. Biz bunu kabul etmiyoruz. İstinaf mahkemesine gideceğiz. Yargılamanın hiçbir aşamasında, araştırma olsun, bilirkişi raporu olsun hiçbiri yapılmadı. Bunun üzerine mahkeme beraat verdi. Ortada 200 milyona yakın bir para aklama var maalesef.”  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sütbank çiftliğinden görüntüler
-Ereğli adliyesinden detay
-Avukat Ahmet Öztürk röp
-Mağdurlardan Ahmet Kavak röp

Haber-Kamera: Atilla ATMACA /EREĞLİ(Konya),(DHA)
=========================

ADANA’DA KAHVEHANE BASKININDA 8 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

ADANA’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde açık olan ruhsatsız kahvehaneye baskın düzenlendi. Kahvehanede oyun oynayan 7 kişi ile iş yeri sahibine koronavirüs tedbirlerini ihlalden idari para cezası kesildi.
Merkez Seyhan ilçesi Karasoku Mahallesi’ndeki bir işhanın üst katındaki kahvehanenin, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde açık olduğu bilgisini alan polis, iş yerine baskın yaptı. Seyhan Devriye Grup Amirliği’ne bağlı polislerin kahvehaneye yaptığı baskında oyun oynarken yakalanan 7 kişi ile iş yeri sahibine koronavirüs tedbirlerini ihlalden para cezası kesildi. Ruhsatsız olduğu tespit edilen iş yeri ise zabıta tarafından mühürlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polislerin iş hanına girmesi
-Kahvehanenin içi
-Masada oyun malzemeleri
-Polislerin ceza tutanaklarını yazması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

KIRMIZI REKORTMENİ SAMSUN’DA YASAĞA RAĞMEN ASKER UĞURLAMASINDA KURALLAR UNUTULDU
 
TÜRKİYE’de vaka sayısının en çok görüldüğü Samsun’da, asker uğurlamak üzere otogarda bir araya gelen yüzlerce kişi, sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Bölgeye sevk edilen polis ekiplerince, meşale yakarak eğlenen kişiler hakkında adli ve idari işlem başlattı. 
İl Emniyet Müdürlüğü İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yüzlerce kişinin bir araya gelerek, asker uğurlaması yaptıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Kısa sürede bölgeye giden ekipler, meşale yakarak eğlenen ve koronavirüs tedbirlerine uymayan kişiler hakkında adli ve idari işlem başlattı. Bir otomobilde yapılan aramada ise ruhsatsız 2 tabanca ve çok sayıda torpil ele geçirildi. Otogar girişinde uygulama yapan polis, bileti bulunmayan vatandaşların otogara girişine ise izin vermedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Vatandaşların asker uğurlaması yapması
-Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı’ndan polis detayları
-Polislerin cezai işlem uygulaması
-Yakalanan tabancalardan detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
========================

KARATAŞ KIYILARI GEMİ ATIKLARI NEDENİYLE SİYAHA BOYANDI
 
ADANA’nın Karataş ilçende Harb- İş sahili ve koruma altındaki Akyatan Lagünü’nde gemi atıkları nedeniyle deniz kirliliği yaşanması üzerine Adana Valiliği’nce bölgeye ekip gönderilerek inceleme başlatıldı.
İlçeye bağlı Harb- İş sahili ile kuşların konakladığı ve koruma altındaki Akyatan Lagünü’nde dün saat 15.00 sıralarında denizin siyaha büründüğünü görenler, durumu yetkililere bildirdi. Adana Valiliği, bölgeye ekip göndererek inceleme başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Karataş ilçesi Harb- İş sahilinde saat 15.00 sularında deniz kirliliği yaşandığına dair yapılan ihbar üzerine, ilgili ekipler olay yerine intikal ettirilmiştir. Yapılan ilk incelemede Harb- İş sahilinde yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridi ve kıyıdan denize doğru yaklaşık 300 metre mesafelik alanda siyah renkli, dokunulduğunda yağ tabakası izlenimi veren, gemi kaynaklı atık bulunduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce gerekli araştırma ve inceleme başlatılmıştır” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Denizdeki kirlilik
-Denizin siyaha bulanmış hali

Haber-Kamera: KARATAŞ(Adana),(DHA)
=====================

BURSA’DA 5 KATLI APARTMANIN İSTİNAT DUVARI BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ

BURSA’nın Osmangazi ilçesinde yamaçta bulunan 5 katlı bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu alt tarafta bulunan apartmandaki dairelerde hasar oluştu.
İlçeye bağlı Kavaklı Mahallesi Üftade Sokak’ta yamaçta bulunan 5 katlı bir apartmanın istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Duvarın çökmesiyle alt tarafta bulunan apartmandaki dairelerde hasar oluştu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alınırken, polis ekipleri tedbir amaçlı binalarda oturanları tahliye etti. İstinat duvarının çöktüğü binada hasar oluştu.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi Üftade Sokak’ta bulunan 5 katlı bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu, zemini kayan bina ile çevresindeki hasar gören binalarda oturanlar, tahliye edildi. Ekipler, binanın zeminin daha fazla kaymasını önlemek amacıyla çalışmalara başladı. Bina çevresinde park halinde olan araçlar ise çekicilerle kaldırıldı. İstinat duvarı çöken bina ve çevresi dronla havadan görüntülendi.

7 BİNA BOŞALTILDI
Bursa Valisi Yakup Canbolat, istinat duvarı çöken bina ve çevresinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Vali Canbolat, çevredeki 7 binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını belirterek, “İlk yaptığımız belirlemelerde bir can kaybımız yok. Uçan kısmın binalara vermiş olduğu zarar var ama ön gözlemle yapılan tetkiklerde de çevredeki binalarda herhangi bir kaymaya rastlanmadı şu ana kadar. Ancak arkadaşlarımız bugün ve yarın çalışmalara devam edecek. Çevredeki 7 bina boşaltıldı. Burada oturan vatandaşlarımızın da rahat mekana taşınması konusunda AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gerekli çalışmaları yapıyor. Vatandaşlarımızın daha sonra binalarına taşınıp taşınamayacağı konularını teknik rapor sonuçlarına göre belirleyeceğiz. Mühendis ekiplerimiz burada. Bugün ve yarın buradaki olaya teknik olarak nasıl müdahale edilecekse öyle yapacağız. Bizi sevindiren kısmı can kaybının olmaması. Kaç evde zarar olduğunu öğrenmek için tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Olay çok yeni. Alt kattaki daireler zarar görmüş vaziyette. Ancak kaç dairenin zarar gördüğünü hasar tespit çalışmasından sonra öğreneceğiz. Hepimize geçmiş olsun. Allah beterinden korusunö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Drone görüntüleri
-Anons
-Çöken duvarın görüntüleri
-Röportajlar
-Vali ve belediye başkanının inceleme yapması
-Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklama yapması
-Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın açıklama yapması
-Genel ve detay görüntüler 

Haber-Kamera: Huzeyfe ÖZDEMİR-Semih ŞAHİN /BURSA,(DHA)
=======================================

SİVAS’TA İSTİNAT DUVARI PARK HALİNDEKİ KAMYONETİN ÜZERİNE YIKILDI
 
SİVAS’ta istinat duvarı park halindeki bir kamyonetin üzerine yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken araçta hasar oluştu.
Olay, dün saat 18.30 sıralarında Gökçebostan Mahallesi Ruhsati Baba Caddesi’nde meydana geldi. Kentte çay ocağı işleten İlkay K., 34 BC 7589 plakalı kamyonetini istinat duvarının yanına park etti. Daha sonra bölgeden uzaklaşan İlkay K., geri döndüğünde istinat duvarının kamyonetin üzerine yıkıldığını gördü. İhbar üzerine bölgeye polis ve Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, kamyonetin üzerine devrilen taş ve toprağın kaldırılması için çalışma başlatıldı. 
Mahalle sakinlerinden Hasan Yıldırım, “Ben evden markete gitmek için çıktım. Şoförün kamyoneti buraya park ettiğini gördüm. Daha sonra markete gidip, döndüğümde kısa bir süre içinde duvarın kamyonetin üzerine devrildiğini fark ettim. Allah’tan yaralı ve ölü yok” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Yıkılan duvar ve kamyonetin görüntüsü
-Görgü tanığının konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA) 
==========================

BAŞINA DAYADIĞI TABANCAYI ATEŞLEYEREK İNTİHAR ETTİ
 
SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde Osman H. (32), evinde başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar etti. 
Adapazarı ilçesi Şirinevler Mahallesi Çetinli Sokak’ta bir apartmanda oturan Osman H., dün saat 17.30 sıralarında evinde başına dayadığı tabancayı ateşledi. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekibi geldi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Osman H. yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri detay 
-Polis ekipleri detay 
-Yaralının ambulansa alınması 
-Yaralının hastane girmesi 
-Komşuların camdan izlemesi detay 

Haber-Kamera: Onur GÜDEN-Ramiz Kaan OKTAR /ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)
========================================

ÇALIŞTIĞI MARKETTE TABANCAYLA İNTİHAR ETTİ
 
GAZİANTEP’te çalıştığı marketin deposunda başına dayadığı tabancayı ateşleyen Ömer Tarık Ç. (19), yaşamına son verdi.
Olay, öğleden sonra Şahintepe Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir markette çalışan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ömer Tarık Ç., başına dayadığı tabancayı ateşledi. Silah sesini duyanlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Ömer Tarık Ç.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi.
Gencin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İntiharın gerçekleştiği market
-Ömer Tarık Ç’nin fotoğrafı
-Ömer Tarık Ç’nin yakınları
-Cenazenin marketten çıkartılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ATMACA /GAZİANTEP,(DHA)
==========================

JİLETLE KENDİLERİNE ZARAR VERİP, YAKMAKLA TEHDİT EDEN İKİ KARDEŞ GÖZALTINA ALINDI
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde alkollü olduğu öne sürülen 2 kardeş, bir yakınlarının iş yeri önünde, kendilerini jiletle yaralayıp, yakmakla tehdit etti. Polisin uzun uğraşları sonucu ikna edilen kardeşler, gözaltına alındı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Alanya’nın Cumhuriyet Mahallesi Sanayi Sitesi Kocayusuflar Sokak’ta meydana geldi. Alkollü olan ve çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu belirlenen M.U. (35) ve ağabeyi A.U. (42), akrabaları N.Y.’nin dükkanına geldi. Henüz bilinmeyen nedenle çevreye küfürler eden 2 kardeş, kendilerini yakmakla tehdit ederek, jiletle de vücutlarına zarar vermeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Birimi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen polis ekipleri M.U. ve A.U.’yu uzun süre ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonunda ikna edilen şüpheliler, yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra şüpheliler işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay anlarından cep telefonu görüntüleri (Vatandaş kamerası)
-Olay yerinde ikna edilmeye çalışılan şahısların görüntüsü
-Şahıslar polis arabasına bindirilirken görüntü
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burcu MUTLU /ALANYA(Antalya),(DHA)
========================

İSLAHİYE’DE CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN FIRTINA VE SOBA ZEHİRLENMESİ UYARISI
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle hoparlörlerden karbanmonoksit zehirlenmesine karşı uyarı anonsları yapıldı.
İslahiye’de cami hoparlörlerinden şiddetli fırtına nedeniyle olası zehirlenmelere karşı uyarıda bulunuldu. Vatandaşlardan gerekli duyarlılığı göstermesi istenen uyarı anonslarında; “İlçemizde meydana gelebilecek şiddetli rüzgardan ve fırtına şeklinde esmesinde dolayı, soba zehirlenmelerine ve ağaç devrilesi, çatı uçmalarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ilanen duyrulur” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kent meydanı
-Rüzgarda etkisi 
-Belediye ve Camilerde Yapılan anons
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK /GAZİANTEP,(DHA)
=======================

Dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafasıyla kemikler bulundu (2)
EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde çok sayıda at ve eşek kafası ile kemiklerin bulunduğu bölgede İl Tarım Müdürlüğü ve Yüreğir Zabıta Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. Bahçelievler Mahallesi’ndeki dere yatağında at, eşek kafaları ve kemikleri bulunduğu bölgeye gelen ekipler, ilk olarak çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı. Daha sonra tek tek kemiklerin bulunduğu noktaları gezen ekipler, temizlik çalışmaları için belediye ekiplerine bilgi aktarımı yaptı.

‘ADANA’NIN İMAJINA ZARAR VERİYORLAR’
İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek, ‘Gece gündüz denetimlerimizi sürdürüyoruz. Gıda ve yetiştiricilik üzerine sıkı denetim var. Kasti bir durum olduğunu düşünüyoruz. Canlı bir hayvanın öldürüldükten sonra buraya atıldığından şüpheleniyoruz. Bu etin asla insan tüketimine sunulmadığını düşünüyoruz. Çünkü denetimlerimizde buna rastlamadık. Adana’ya zarar veren bu gıda teröristleriyle mücadele edeceğiz’ diye konuştu.
Ekiplerle incelemeye katılan Yüreğir Zabıta Müdürü Hayri Kuruoğlu ise denetimlerini 24 saat esasıyla devam ettireceklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ekiplerin inceleme yapması
-Şube Müdürünün konuşması
-Zabıta müdürünün konuşması
-Zabıta aracı
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Can ÇELİK-Gülşah ÖZGEN /ADANA,(DHA)
======================

VÜCUDUNDA SAÇMALAR BULUNAN KÖPEK, 1 AYLIK TEDAVİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İZMİR’in Urla ilçesinde vücudunda çok sayıda saçma ile bulunan ve acı çekmemesi için yaşamına son verilmesi düşünülen köpek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki 1 aylık zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.
İzmir Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Fernur Çapa, yaklaşık 1,5 ay önce Urla ilçesine bağlı Bademler Mahallesi’nde vücudunun büyük bölümü saçmayla kaplanmış, omurilik bölgesindeki hasar nedeniyle yürüyemeyen bir sokak köpeği buldu. Tedavi için hayvan kliniğine götürülen köpeğin röntgeni çekildi. Yapılacak bir şey olmadığı ve acı çekmemesi için yaşamının sonlandırılması gerektiği söylendi. Köpeğin yaşamının sonlandırılmasını istemeyen Fernur Çapa ise Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile irtibata geçti.

TEDAVİNİN ARDINDAN KURTULDU
Belediye’ye ait Geçici Hayvan Bakımevi’nde teslim edilen köpeğin vücudundaki saçmaların bir kısmı temizlendi, kısmı felce yönelik sinir tedavisi yapıldı. Bir ayın sonunda ise ‘Öznur’ adı verilen köpek sağlığına kavuşarak, yürümeye başladı. Ölmek üzere buldukları köpeğin yeniden hayata tutunmasından çok mutlu olduklarını söyleyen İzmir HAYTAP Temsilcisi Fernur Çapa, Köpeğimizi bulduğumuzda belden aşağısı tutmuyordu ve yürüyemiyordu. Pek çok özel veteriner kliniğinden arkadaşımıza başvurduk. Köpeğin röntgeni çekildi, kontrolü yapıldı. Özel kliniklerden kimisi çok yüksek ücret istedi kimisi ise operasyonu yapamayacaklarını söyledi. Sesimizi Muğla Büyükşehir Belediyesi duydu. Belediyede görevli veterinerler imkanları dahilinde köpeğin tedavisini yapıp, ikinci bir hayat vermek istediklerini söylediler. Biz de köpeğimizi İzmir’den Muğla’ya getirdik. Yapılan tedavinin ardından artık köpeğimiz yürüyebiliyor” dedi.

‘SAĞLIĞI DAHA DA İYİ OLACAK’
Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli Dr. Veteriner Hekim Özgür Yaman ise Teşhisin ardından köpeğe müdahale ettik. İlk önce vücudundaki saçmaların bir kısmını temizledik ardından kısmi felce yönelik sinir tedavisine başladık. Omur ameliyatının ardından da güzel sonuçlar aldık. Sürekli sürünmekten arka diz bölgelerinde yaralar oluşan köpek, yürümeye başladı. Birkaç haftaya daha da iyi olacak. ‘Öznur’ adını verdiğimiz köpeğimiz tedavisinin tamamlanmasının ardından sahiplendirilecek dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yaralı halde yürümeye çalışan köpeğin görüntüsü
-Sağlığına kavuşan köpeğin fotoğrafları ve görüntüsü
-Köpeğin sağlığına kavuştuktan sonra yürütülmesi
-Hayvan barınağından görüntü
-Öznur Çapa ile röp.
-Veteriner Hekim Özgür Yaman ile röp.

Haber-Kamera Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA)
=======================

HAYVANAT BAHÇESİNDEN ÇALDIĞI ALAGEYİĞİ VURAN KİŞİYE 61 BİN LİRA CEZA
 
ZONGULDAK’ın Gökçebey ilçesinde seramik fabrikasının hayvanat bahçesinde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki alageyiği çalıp, tüfekle vurduktan sonra keserek yediği iddiasıyla tutuklanan Murat Benli’ye Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından 61 bin 370 lira para cezası kesildi.
İlçedeki seramik fabrikasına ait hayvanat bahçesinde bakılan nesli tükenme tehlikesi altındaki alageyiği 22 Şubat gecesi kaçırıp, tüfekli vurduktan sonra köy evinde yediği belirlenen Murat Benli ve yardım ettiği iddia edilen arkadaşı Celal Adıbay’ın tutuklanmasının ardından, konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya devam edildi. Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ifadesinde alageyiği vurduğunu itiraf eden Murat Benli’ye korunma altındaki alageyiği vurmaktan 60 bin lira para cezası kesti. Benli’ye ayrıca yasak günde avlanma nedeniyle bin 370 lira ceza uygulandı. Toplam 61 bin 370 liralık cezanın, cezaevinde bulunan Benli’ye tebliğ edileceği öğrenildi. Celal Adıbay hakkında ise cezai işlem uygulanmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hayvanat bahçesinden detaylar (arşiv)
-Bakıcıların olayı anlatması (arşiv)
-Diğer geyiklerden detaylar (arşiv)

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN /ZONGULDAK,(DHA)
=======================

YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEYE 288 LİRA CEZA
 
EDİRNE’nin Keşan ilçesinde aracına yerleştirdiği kolonlardan yüksek sesle müzik yayını yapan Ş.K.’ya 288 lira ceza yazıldı.  
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, aracına yerleştirdiği çok sayıda kolonla yüksek sesle müzik yayını yapan ve çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan Ş.K.’yi takibe aldı. Ş.K.’nin aracı, İspat Cami Mahallesi Muhtar Ali Çevikel Caddesi üzerinde, polis ekiplerince durduruldu. Sürücüye 288 lira ceza uygulanırken, ruhsata aykırı değişiklikler yapıldığı ve sigortasız olduğu ortaya çıkan araç, yediemin otoparkına çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araca yerleştirilen çok sayıda kolon
-Araçtan müzik yayını yapılması
-Polisin araca ceza uygulaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL /KEŞAN(Edirne),(DHA)
========================

MELEKLER, LATİFE NİNENİN ATATÜRK PORTRESİ İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİ
 
IĞDIR’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan Latife Yargı (87) evinde Atatürk portresi olmadığını belirterek yardım istedi. Sağlık ekibi, Yargı’nın evine Atatürk portresi götürerek bu anlamlı isteğini yerine getirdi.
Merkez Topçular Mahallesi’nde oturan 7 çocuk annesi Latife Yargı, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Yargı, telefonu açan görevliye evinde Atatürk portesi olmadığını söyleyerek yardım istedi. Yargı’nın bu talebine kayıtsız kalmayan melekler, kısa sürede harekete geçti. Yargı’yı evinde ziyaret eden sağlık ekibi, aldıkları Atatürk portresini hediye etti. Yargı da evine gelen ekibe Atatürk şiirini okuyarak teşekkür etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiğini söyleyen Latife Yargı, sağlık ekibinin getirdiği çerçeve içindeki Atatürk portresini evinin en güzel yerine asacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sağlık personeli Latife Yargı’ye portreyi vermesi
-Latife Yargı’nın Atatürk şiirini okuması

Haber-Kamera: Özkan AYDIN /IĞDIR,(DHA)
========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!