Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ARTVİN’DE YANGINDA 7 EV ALEVLERE TESLİM OLDU

ARTVİN’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde çıkan yangında 7 ev, 3 samanlık ve 8 ahır kullanılamaz hale geldi.
Yangın, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Ortaköy köyünde bir evde çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangında evi saran alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede bitişikteki diğer evlere sıçradı. Yangına, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. İlk belirlemelere göre alevlere teslim olan 4 ev ve samanlıklar kullanılamaz hale geldi. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangının, diğer evlere sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarfediyor.

VALİLİK: BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI
Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan ilk belirlemelere 4 evin etkilendiği yangında şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisine ulaşılmamıştır. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınmış olup söndürme çalışmaları vatandaşlarımızın can güvenliği ön planda tutularak devam etmektedir” denildi.

7 EV, 3 SAMANLIK VE 8 AHIR KÜLE DÖNDÜ
Artvin’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangında, 7 ev, 3 samanlık ve 8 ahır kullanılamaz hale geldi. Yangın bölgesinde itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürüyor.

‘YANGIN ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI’
Evi yanan Bircan Sağlam, yangının elektrik kontağından çıktığını öne sürdü. Sağlam, “Elektrik kontağından yangın çıktı. Biz önce fark etmedik. Dışarı çıkınca evin arkasının yandığını gördük. Alevler sonra bir anda büyüdü her yeri sardı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan evlerden detaylar
-Muhabir anons
-Yangın sonrası enkaz görüntüsü
-Röportaj
-Alevlerden görüntüler
-Röportaj 2

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Nurbay USTA /ARTVİN,(DHA)
=======================

GECE KULÜBÜNDEKİ SİLAHLI-BIÇAKLI KAVGA SOKAĞA SIÇRADI: 1 ÖLÜ, 2’Sİ AĞIR 6 YARALI 

İZMİR’in Konak ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenlerin toplandıkları gece kulübünde iki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Sokağa sıçrayan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, bugün saat 03.30 sıralarında İsmet Kaptan Mahallesi 1374 sokaktaki bir gece kulübünde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatte açık olan gece kulübünde, iki grup arasında küfür nedeniyle tartışma başladı. Gerginliğin artması üzerine tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Sokağa da taşan kavgada tarafların birbirine bıçak, silah ve cam parçaları ile saldırması üzerine Sinan Al, Uğur Ç., Can K., Fırat D., Abdullah A., Serdar Ç. ve Mehmet K. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine gece kulübüne sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolünde, kavgada 7 bıçak yarası aldığı öğrenilen Sinan Al’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. 
Kavga sırasında göğsüne ve sırtına aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Uğur Ç. ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, sırtından bıçaklanan Can K. ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavileri süren Can K. ile Uğur Ç.’nin hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi. 
Olayda ayağından tabanca ile vurulan Serdar Ç., bıçakla yaralanan Abdullah A. ve Fırat D. ise Alsancak Nevvar – Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olaya karıştıkları belirlenen S.A. ve D.K.’yi gözaltına aldı.
Olay sonrasında kavganın başladığı gece kulübü ve çevresinde, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı inceleme yaptı. Sinan Al’ın cansız bedeni, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 
Öte yandan, Sinan Al’ın kaybettiği, 2’si ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı olayda, kavganın bir bölümü güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, vücuduna 7 bıçak darbesi aldıktan sonra hayatını kaybeden Sinan Al’ın son saniyeleri görülüyor. Sinan Al, aldığı bıçak darbeleri sonrası yere yığılırken, arkadan gelen bir kişi tabanca ile çevredekilere ateş açıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Ekiplerin çalışmasından görüntü
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

SİVAS’TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 39 YARALI

SİVAS’ın Suşehri ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada 3’ü mürettebat, 39 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında ilçeye 2 kilometre uzaklıktaki Aşağısarıca köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Ağrı’ya giden Kemal Kızılkaya yönetimindeki 04 P 6566 plakalı yolcu otobüsü, Suşehri ilçe girişi Sarıca kavşağı yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 36 yolcu ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 39 kişinin bulunduğu otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. 
Can pazarının yaşandığı kaza yerine, ihbar üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 39 kişi, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yolculardan çoğunluğu ayakta tedavi görürken, durumu ağır olan 2 kişi ise Sivas kent merkezine sevk edildi.

YAĞMUR ETKİLEDİ
Kaza sırasında bölgede yağmur yağışı bulunduğu, kayganlaşan yolda otobüsün kontrolden çıkarak devrildiği öğrenildi. İstanbul’dan Ağrı’ya giden otobüste 36 yolcu ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 39 kişi bulunduğu öğrenildi. Kaza sonucu otobüstekilerden 21 kişi yaralanırken, durumları iyi olan 18 kişi de tedbir amacı ile hastanelere sevk edildi. Toplamda 39 kişi hastanelere kaldırılırken, bir çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenildi. Durumu ağır olan 2 kişi ise Suşehri Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Sivas kent merkezine sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Otobüsün görüntüsü
-Ekiplerin çalışmaları
-Hastaneden görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan ÇİFCİ /SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)
=========================

YOLCU OTOBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ

AMASYA’nın Suluova ilçesinde yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü Mustafa Demir (65), hayatını kaybetti.
Kaza, dün akşam saatlerinde, Amasya-Samsun karayolu Akören Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Mustafa Demir yönetimindeki 05 FA183 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşaktan yola çıkmak isteyen M.A. yönetimindeki 60 ABH 329 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen otomobilin sürücüsü Mustafa Demir, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalede bulunan Demir, kaldırıldığı Suluova Devlet Hastanesi’nde doktorlarca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Amatör cep telefonu)
-Kaza yerinden görüntüler

Haber: Serap Şerife KARA-Sinan HARMANCI /SULUOVA(Amasya),(DHA)
====================================

Şırnak’ta mayına basan çoban, yaşamını yitirdi (2)
TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hayvanları otlatırken mayına basarak hayatını kaybeden çoban Cemil Kaçar’ın cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere Siirt’te uğurlandı.
Şırnak Devlet Hastanesi önünde yapılan resmi uğurlama törenine Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ve Cemil Kaçar’ın yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, duaların okunmasının ardından Kaçar’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Siirt’te uğurlandı. Kaçar’ın yeni yaptığı evin borcunu kapatmak için Silopi’ye çobanlık yapmaya gittiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Hastane önünde bekleyen akrabaları
Ağlayan Kadınlar
Uğurlama töreni
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN /ŞIRNAK,(DHA)
=========================

AFRİN’DE PKK/YPG ÜYESİ İKİ KADIN CANLI BOMBA, EYLEM ÖNCESİ BOMBALARLA YAKALANDI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörden arındırdığı Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinde PKK/YPG üyesi iki kadın canlı bomba, üzerlerindeki bombalarla yakalandı.
PKK/YPG üyesi iki kadın canlı bombanın Afrin’e geldiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, çalışma başlattı. Emniyet Güçleri, fiziki takibin ardından eylem hazırlığındaki kadınları Villa Caddesi’nde üzerlerindeki bombalarla birlikte yakaladı. Çevrede alınan sıkı önlemlerin ardından bölgeye sevk edilen bomba imha ekipleri, büyük bir titizlikle kadınların üzerinden bombaları çıkardı. Ele geçirilen bombaların, imha edildiği duyuruldu.

EMNİYET GÜÇLERİNİN DİKKATİ BOMBALI EYLEMİ ÖNLEDİ
Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Saat 16.30 sıralarında Afrin’de sivil halkın yoğun olduğu bölgede emniyet güçlerinin dikkati sayesinde PPK/YPG terör örgütü mensubu 2 kadın canlı bomba, eylem yapmadan önce yapılan operasyon ile etkisiz hale getirilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştırö ifadelerine yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Suriye de üzerinde bomba taşıyan kadınların yakalanması
-Türk askerinin türkçe ve arapça anons etmesi

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU /REYHANLI(Hatay),(DHA)
========================

Yol kenarında ölü bulunan Buket’in ‘Vasiyetim olsun’ mesajı ortaya çıktı
ERKEK ARKADAŞINDAN ‘İNTİHAR ETTİ’ İDDİASI

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ailesinin önceki gün kayıp başvurusu yaptığı Bahriye Buket İ.’nin yol kenarındaki boş arazide silahla vurulmuş cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Şüpheyle gözaltına alınanların, olay sırasında genç kızın yanında bulunan ve erkek arkadaşı olduğu belirtilen Batuhan B. ile olayın ardından yardım istediği arkadaşı Serkan Ş. ve babası Abdullah Ş. olduğu öğrenildi. 
Batuhan B.’nin, ilk ifadesinde, Bahriye Buket İ.’nin intihar ettiğini öne sürerek, “Ben ve Buket, araçla birlikte mezarlığın karşısındaki boş araziye gittik. Buket orada intihar edeceğini söyleyip, çantasından çıkardığı tabancayı başına dayayıp, ateş etti. Buket, kanlar içinde yere yığıldıktan sonra tabancayı alıp, ben de intihar etmek istedim sonra panikleyip, arkadaşım Serkan Ş.’yi aradım. Serkan, babası Abdullah Ş. ile birlikte geldi. Tabancayı onlara vermiştim. Saklamışlar” dediği öğrenildi.

SİLAHI METRUK EVE SAKLAMIŞLAR
Olay yerine geldikten kısa süre sonra polis merkezine gidip, teslim olduğunu anlatan Batuhan B., “Olay yerinden sonra ben kedi aracımla arkadaşımla babası da araçlarıyla polis merkezine gidiyorduk. O sırada benim aracın yakıtı bitti. Aracın yol ortasında durmaması için ara sokağa itekleyerek götürdük sonra onlarla birlikte polis merkezine gidip, durumu anlattım” dedi.
Serkan Ş. ve babası Abdullah Ş.’nin de ifadelerinde, Batuhan B.’nin panik içinde evlerine gelip, durumu anlattığını, birlikte olay yerine gittiklerini ardından da Batuhan B.’nin durumu bildirmesi için polis merkezine gittiklerini söylediği öğrenildi.  Jandarma ekiplerinin, şüphelilerin mahallede kullanılmayan, ahşap eve sakladıkları tabancaya el koyup, kriminal laboratuvara gönderdiği belirtildi.

ARACI İTTİKLERİ AN KAMERADA
Öte yandan Batuhan B. ve arkadaşının yakıtı bittiği belirtilen aracı ara sokağa itme anlarının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detay
-Jandarma aracından detay
-Güvenlik kamera görüntüsünden detay
-Genç kızın ve paylaştığı mesajların fotoğrafı 

Haber-Kamera: Atilla ATMACA /EREĞLİ(Konya),(DHA)
=========================

OTOBÜSÜN ALTINDA SÜRÜKLENEN KADININ MUCİZE KURTULUŞU KAMERALARA YANSIDI

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, otobüsün çarpması sonucu altında sıkışan Emine B. (70), itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Emine B.’nin durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza anı ise otobüsün güvenilk kamerası tarafından görüntülendi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Laleli Mahallesi’nde meydana geldi. yolun karşısına geçmek isteyen Emine B.’ye, Fatih K. yönetimindeki 45 D 0118 plakalı özel halk otobüsü çarptı. Kazanın ardından Emine B., aracın altında sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri trafik güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri otobüsün altında kalan kadın için çalışma başlattı. Uzun uğraşlar sonucu Emine B., sıkıştığı yarden çıkarılarak sağlık ekibine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Emine B., Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracın altından mucize eseri çıkarılan Emine B.’nin tedavi gördüğü hastanede durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SÜRÜCÜNÜN SİNİR KRİZİ GEÇİRDİĞİ KAZA ANI KAMERALARDA
Bu arada kazayı yapan otobüs şoförü Fatih K., sinir krizi geçirdi. Bir türlü sakinleştirilemeyen Fatih K. daha sonra hastaneye sevk edildi. Kaza anı ise otobüsün güvenlİk kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otobüsün güvenlik kamerası görüntüsü
-Kazadan detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

DENİZLİ’ DE ‘ARSA MİRASI’ TARTIŞMASINDA KAN AKTI: 1 TUTUKLAMA

DENİZLİ’nin Babadağ ilçesinde ‘arsa mirası’ anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada akrabası 79 yaşındaki Sait Tülüoğlu’nu av tüfeğiyle vurup öldüren Mehmet Kaba (37), sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında, Demirli Mahallesi’nde meydana geldi. Çiftçi Mehmet Kaba (37), iddiaya göre, arsa mirası nedeniyle bir süredir anlaşmazlık yaşadığı akrabası Sait Tülüoğlu’nun yaşadığı eve gitti. Evin bahçesinde ikili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Mehmet Kaba, yanında getirdiği av tüfeği ile Sait Tülüoğlu’na ateş etti. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde göğsüne saçmaların isabet ettiği Tülüoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Şüpheli Mehmet Kaba ise suç aletiyle birlikte olay yerinde gözaltına alındı. Savcının incelemesinin ardından Tülüoğlu’nun cenazesi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Şüpheli Kaba’nın jandarmadaki ilk ifadesinde, konuşmak için Sait Tülüoğlu’nun evine gittiğini, burada tartışmaya başladıkları sırada Tülüoğlu’nun kendisine küfrettiğini ileri sürüp, korkutmak amacıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kaba, tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adliyeden detay
-Zanlının adliyeye sevk edilmesi

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

YAKTIĞI ATEŞİN YANINDA TİNER DOLU BİDONA OTURUNCA ALEVLER İÇİNDE KALDI

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, ısınmak için yaktığı ateşin yanında tiner dolu bidona oturan mezarlık görevlisi Osman Öz (51), bir anda alevler içerisinde kaldı. Arkadaşları tarafından kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Öz’ün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Alaşehir Asri Mezarlığı’nda görevli Osman Öz, dün saat 12.00 sıralarında, arkadaşları ile ısınmak için odun toplayıp, varil içinde ateş yaktı. Öz, ardından ateşin yanına getirdiği içi yarısına kadar tiner dolu 5 litrelik plastik bidonunun üzerine oturup, ısınmaya başladı. Bir süre sonra tiner dolu bidon, ısının etkisiyle parlayıp, alev aldı. Alevlerin arasında kalıp, kıyafetleri tutuşan, bir çocuk babası Osman Öz, arkadaşları tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Ağır yaralanan Öz, ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öz, buradaki ilk müdahalenin ardından yanık ünitesi bulunan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Öz’ün hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Osman Öz’ün ambulansa taşınması
-Ateşin ısısında parlayıp alev alan tiner bidonunun görüntüsü
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
==========================

YANAN EVDE BAYILAN KADINI, KOMŞULARI KAPIYI KIRARAK KURTARDI

ANTALYA’da tek katlı evde çıkan yangın sırasında bayılan Güllü Asamaka (37), vatandaşların kapıyı kırıp girmesiyle kurtarıldı.
Yangın, dün saat 20.00 sıralarında Kepez ilçesi Yavuz Selim Mahallesi 6117 Sokak üzerinde bulunan tek katlı evde meydana geldi. Güllü Asamaka’nın tek başına yaşadığı evden alevlerin yükseldiğini görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

KAPIYI KIRIP ÇIKARDILAR
Güllü Asamaka’nın evde olduğunu öğrenen komşulardan Bora Karakeçeli ve Murat Torun, kapıyı kırarak eve girdi. Karakeçeli ve Torun, yerde baygın yatan Asamaka’yı dışarı çıkarttı. Asamaka ambulansla hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yangını söndürdü.

‘BAYGIN YERDE YATIYORDU’
Yangın anında alevler içindeki eve giren ve Asamaka’yı kurtaran Bora Karakeçili, “Kadını alevlerin içinde görünce önce camları kırdım, su hortumu alıp içeriye tuttum. Yerde yattığını görünce de son çare kapıyı kırarak içeriye girdim ve sırtlayarak arkadaşla beraber yolun ortasına getirdik” dedi.

‘ARKADAŞI GÖRÜNCE BEN DE EVE GİRDİM’
Arkadaşı Karakeçili ile beraber eve giren Murat Torun ise “Kadın yanan evde yerde yatıyordu. Arkadaş çıkarmaya çalışıyordu, onu görünce ben de gidip yardım ettim. Ambulansı aradık. Kadını kurtaracağımız zaman ‘İçeride biri var’ dedi, itfaiye gelip araştırdı ama evde başka kimse yokmuşö diye konuştu. İtfaiye ve polis ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan ev cep telefonu görüntüleri
-Yanan ev detay
-İtfaiye ve polis ekipleri detay
-Bora Karakeçili röp
-Murat Torun röp1
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

ÜÇÜNCÜ KATTAN OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞEN KADIN YARALANDI

BOLU’da 3’üncü kattaki apartman dairesinin penceresinden komşusuna ait otomobilin üzerine düşen G.A. (26) isimli kadın yaralandı.
Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Borazanlar Mahallesi 404’üncü Sokak’ta meydana geldi. G.A. apartmanın 3’üncü katındaki dairenin penceresinden, park halinde bulunan komşusuna ait otomobilin üzerine düştü. Gürültü üzerine cama çıkan komşuları G.A.’yı yerde yatarken görünce durumu Acil Sağlık ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edilen G.A.’ya ilk müdahalede bulundu. Yaralanan G.A. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. G.A.’nın üzerine düştüğü otomobilde ise hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. G.A.’nın atlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler 
-Olay yeri inceleme ekiplerini çalışmaları
-Hasar gören otomobil 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
========================

Sevgilisinin arkadaşının boğazına bıçak dayadı, emniyette kurgu olduğunu savundu (3)

KUYUMCUDAN ALTIN HIRSIZLIĞINA KARIŞMIŞ
Adana’da ‘Ceren’ ismini kullanan sevgilisi Zekiye A.’nın arkadaşı Anıl H.’yi rehin alıp, boğazına bıçak dayayarak küfür ve tehditler savurduğu görüntüleri genç kıza gönderdikten sonra olayın kurgu olduğunu iddia eden Kemal A.’nın daha önce de kuyumcu dükkanından aldığı 65 bin lira değerindeki 7 altın bileziği çalmaya çalıştığı ortaya çıktı. 2019’un Kasım ayında Şehitler Bulvarı üzerinde bulunan bir kuyumcuya gelen Kemal A., iddiaya göre satın almak için 7 burma bilezik siparişi verip, yaklaşık bir saat sonra geri geleceğini söyleyerek dükkandan çıktı. Daha sonra geldiği kuyumcuda Kemal A., eline aldığı bilezikleri, arkasından içeri giren eşi Hale Nur A.’ya verdi. Hale Nur A., altınları alıp, kuyumcudan ayrıldı. Bir süre altın küpelere bakan Kemal A., bilezikleri almaktan vazgeçtiğini söyledi. Kuyumcu da, “O zaman altınları neden kadına verdin?” diye sordu. Kemal A.’nın yanıtı ise “Ben o kadını tanımıyorum, sen altınları ver dedin, ben de verdim” oldu. Bunun üzerine, iş yeri çalışanları polisi aradı.

EŞİNİ TANIMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ
Kuyumcu dükkanına gelen polis ekipleri, Kemal A.’yı gözaltına aldı. Hale Nur A. da altınlarla birlikte yakalandı. Hale Nur A.’yı tanımadığını öne süren Kemal A.’nın, kadınla olaydan 3 gün önce evlendiği ortaya çıktı. Kemal A.’nın Hale Nur A.’ya bu altınları ise ‘mihr’ olarak verdiği öne sürüldü. Olay anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

TAKMA İSMİNİ VÜCUDUNA DÖVME YAPTIRMIŞ
Adana’da Kemal A.’nın, Anıl H.’yi rehin alıp, boğazına bıçak dayayarak küfür ve tehditler savurduğu görüntüleri gönderdiği eski sevgilisi ‘Ceren’ ismini kullanan Zekiye A.’nın vücuduna ‘Ümitim’ yazdırdığı ortaya çıktı. ‘Ümit’ ismini takma isim olarak kullandığı saptanan Kemal A.’yı yakalamak için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

MİHR NEDİR?
İslam dininde kadına verilmesi taahhüt edilen para

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kuyumcuda güvenlik kamerası görüntüleri
-Zalıların emniyetten çıkartılması
-Emniyet tabela

Haber-Kamera: Akif ÖZDEMİR-Nuri PİR-Anıl ATAR-Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
========================================

ESKİ SEVGİLİSİNİN DARBETTİĞİ BEYZA: ÖLMEK İSTEMİYORUM

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde ayrıldığı sevgilisinin darbettiğini iddia eden Beyza Yurttaş (24), tanınmaz hale gelen yüzü ve vücudunun kan, yara bere içindeki fotoğrafını paylaşıp, “Ölmek istemiyorum” diyerek yardım çağrısında bulundu. Beyza Yurttaş’ı darbeden eski sevgili ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Alanya’nın Avsallar Mahallesi’nde oturan Beyza Yurttaş’ın eski sevgilisi B.Y., 2 gün önce genç kadını otomobiline bindirip, darbetti. Bayılana kadar dövülen Beyza Yurttaş, daha sonra eski sevgilisi tarafından evinin önüne bırakıldı. Kendine gelen Yurttaş, jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Jandarma olayın ardından B.Y.’yi gözaltına aldı. Karakolda ifade veren B.Y. işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Beyza Yurttaş’ın dövüldükten sonra tanınmaz hale geldiğini gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Genç kadının yüzü gözü şiş ve kan içindeki fotoğrafları sosyal medyada bir anda yayıldı. Sosyal medya kullanıcıları olaya tepki gösterdi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’
Beyza Yurttaş, tanınmaz hale gelen yüzü ve vücudunun kan içindeki fotoğraflarını kendi sosyal medya hesabından, “Ölmek istemiyorum, bana yardım edin” diye paylaştı.

TUTUKLANDI
Antalya’nın Alanya ilçesinde ayrıldığı sevgilisi Beyza Yurttaş’ı darbettiği iddia edilen Bülent Yüksek’in adli kontrolle bırakılmasına savcılık itiraz etti. Bunun üzerine Yüksel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli dün akşam saatlerinde yakalanarak, gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında 3 gram esrar maddesi de ele geçirilen Bülent Yüksek jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Antalya ili Alanya ilçesi Avsallar Mahallesi’nde 31 Mart 2021 tarihinde meydana gelen kasten yaralama ve hürriyeti tahdit olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın ve medya organlarında yayınlanan haberler üzerine basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. Şüpheli B.Y.’nin 31 Mart 2021 günü saat 23.20 sıralarında yanında bulunan suça sürüklenen çocuk G.K. ile Alanya ilçesi Avsallar Mahallesi’nde müşteki B.Y.’yi zor kullanarak sevk ve idaresindeki araca bindirdiği, şüphelinin müştekiyi araç içinde darp ederek zorla alıkoyduğu aldırılan doktor raporuna göre basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde kasten yaraladığı, müştekinin cep telefonunu kırarak zarar verdiği, şüpheli B.Y.’nin müştekiyi Konaklı Mahallesi’ne geldiklerinde aracından indirerek olay yerinden uzaklaştığı yönündeki müşteki şikayetinin İncekum Jandarma Karakol Komutanlığına bildirmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile olay hakkında soruşturma başlatılarak şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüpheli 1 Nisan 2021 tarihinde evrakı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmiştir. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan şüpheli B.Y. üzerine atılı olan cebir tehdit veya hile kullanarak birden fazla kişiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu itibarıyla CMK’nın 100. maddesi gereği tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir. Sulh ceza hakimliğinin şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması yönündeki kararına, cumhuriyet başsavcılığımız tarafından yapılan itiraz üzerine sulh ceza hakimliği itirazımızın kabulüne karar vererek şüpheli B.Y. hakkında yakalama kararı çıkartmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından derhal yakalanarak hazır edilen şüpheli, hakkında sulh ceza hakimliğince tutuklama kararı verilerek Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Beyza Yurttaş’ın paylaştığı TikTok videoları (MÜZİKLİ)
-Beyza Yurttaş’ın darbedilmiş halinin fotoğrafı
-Beyza Yurttaş’ın sağlıklı halinin fotoğrafı
+++
-Adliye dış plan görüntü (ARŞİV)
-Şüphelinin adliyeye getirilmesi

Haber-Kamera: Burcu MUTLU-Engin ANAK /ALANYA(Antalya),(DHA)
==================================

KÖPEĞE CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU; ‘SARHOŞTUM, HATIRLAMIYORUM’ DEDİ

ANTALYA’da köpeğe cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Veli S. (64), polisin çalışmasıyla yakalandı. İlk ifadesinde suçunu itiraf eden Veli S., gazetecilerin “Neden yaptın” sorusuna ise “Ne bileyim, sarhoştum. Hatırlamıyorum” karşılığını verdi.
Olay, geçen hafta Kepez ilçesi Baraj Mahallesi’nde meydana geldi. Veli S.’nin çalılık alanda hareketlerini uzaktan görenler, durumdan şüphelenip, yanına yaklaştı. Alana gelen kişiler, şüphelinin köpeğe cinsel saldırıda bulunduğunu gördü. Cep telefonuyla durumu kayda alan kişiler, adamın yanına gidip müdahale etti.
Görüntülerde vatandaşların kendisine doğru geldiğini gören Veli S.’nin pantolonunu topladığı görüldü. Görüntülerin devamında ise vatandaşların “Köpeğe mi tecavüz ediyorsun” dediği Veli S.’nin, eline aldığı taşı göstererek “Git buradan” diye bağırdığı görüldü. Olayla ilgili Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık şikayetçi oldu.
Olay sonrası Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Veli S.’nin yakalanma korkusundan evine gitmediğini öğrenen Kepez Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi Habibler Mahallesi’nde ara sokaklardan birinde yakaladı. İşlemleri için Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Veli S., buradaki ilk ifadesinde pişman olduğunu söyledi.
Veli S., Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin “Neden yaptın” sorusuna ise “Ne bileyim, sarhoştum. Hatırlamıyorum” karşılığını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tecavüz anından cep telefonu görüntüleri
-Veli S.’nin karakoldan çıkarılışı ve soruya cevap vermesi
-Veli S.’nin araca bindirilip çıkarılması

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER-Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================================

TURŞU TANKINDA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ; FABRİKAYA CEZA KESİLDİ, MÜHÜRLENDİ

SOSYAL medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan turşu kazanında yarı çıplak bir kişinin dans ettiği görüntülerin Manisa’daki bir Turşu Fabrikası’nda çekildiği tespit edildi. Söz konusu  fabrika, insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlenip, faaliyetten men edilip 30 bin 406 lira idari para cezası kesildi. Sosyal medyada görüntüleri yer alan Ali G. (24)  ve işletme yetkilileri hakkında ise Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Görüntüleri paylaşan İsa T.’ nin  ise Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yakalandığı bildirildi.
Geçen 29 Mart’ta sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, tepki çekti. Turşu tesisinde çekilen görüntülerde, bir çalışanın turşuların depolandığı tanka belden yukarısı çıplak olarak girerek dans ettiği görüldü. Yarı çıplak kişinin tankta dans ettiği görüntülerin Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çekildiği iddia edildi. Viranşehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise ilçede turşu fabrikası ya da turşu imalatı yapan bir kuruluşun olmadığı, lahana da yetiştirilmediği belirtildi. Basın yayın organlarında yer alan ve tepkilere neden olan olayın ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Yapılan resmi kontrollerde söz konusu işletmenin Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyet gösterdiği ve sosyal medyada görüntüleri paylaşan kişinin Urfa Viranşehir nüfusuna kayıtlı İsa T.  olduğu tespit edildi.
Urfa ve Manisa’daki güvenlik güçleri ve gıda kontrol ekiplerince eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucunda  İsa T., Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Turşu kazanına girip, dans eden kişinin ise 24 yaşındaki Ali G. olduğu ve turşu fabrikasında çalıştığı belirlendi. Ali G.’nin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine ‘Bir cahillik ettim. Keşke girmez olaydım’ dediği öğrenildi.
Fabrikada yapılan denetimler sonucunda ise işletme, insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlenip, faaliyetten men edildi. Ayrıca söz konusu turşu kazanı da mühürlendi. Ayrıca, işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 30 bin 406 lira idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada görüntüleri yer alan Ali G. ve işletme yetkilileri hakkında ise Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Görüntülerin kamuoyuna yansımasından sonra Bakanlığımız harekete geçti. Yapılan araştırmada görüntülerin Manisa’da çekildiğini bize bildirdi. Burada ilgili işletme ve kişi hakkında idari işlem yaptık. İşletme mühürlenmiş vaziyette. Faaliyeti durduruldu. İdari para cezaları uygulandı. Görüntülere konu olan kişi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İlgili süreç adli makamlarla yürütülecek. Bakanımız bu konuda çok hassas. Biz de söz konusu işletmeye gelip, yapılması gereken bütün işlemleri yaptık. Vatandaşımız müsterih olsun. Bakanlığımız Gıda ve Gıda İşletmeleri ile ilgili süreçleri hassasiyetle takip etmekte. Hiçbir şekilde sorunlara, boşluğa meydan vermemekte. Konuyla ilgili bütün işlemler gerçekleştirilmiş durumda” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Turşu fabrikadan görüntü
-Turşu kazanlarından görüntü
-Mühürlenen turşu kazanın görüntüsü
-Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU (Manisa),(DHA)
==========================

DÜNYACA ÜNLÜ KOYDA ‘KAÇAK İNŞAAT’ PROTESTOSU

MUĞLA’nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu’nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, protesto gösterisinde bulundu. Göcek Mahallesi İnceburun Koyu’nda, 28 Mart Pazar günü sahile iş makineleriyle kazık çakıp, beton dökerek beach club inşaatı yapıldığını öğrenen çevreciler, duruma tepki gösterdi. İhbar üzerine olay yerine  gelen jandarma ekipleri, çalışmayı durdurdu. Durum, Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirildii. Kaçak inşaatla ilgili inceleme yapılırken cezai işlem başlatılacağı öğrenildi.
İnceburun Koyu’nda dün bir araya gelen çevreciler ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirterek, protesto gösterisinde bulundu.
Grup adına açıklamada bulunan Göcek’te yat işletmeciliği yapan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Salgıncı, “Tekneyle gelenler yeşili, doğayı, tarihi, bakir koyları ve tertemiz denizi görüyor. Dalaman Havalimanı’na uçakla inenler, karayolu ile yarım saatte Göcek’e gelip, tekneyle denize açılıp istedikleri cennet koylarda yüzebiliyorlar. İinceburun, Binlik, Bedri Rahmi, Sıralıbük ve Batıkhamamı koyları ile Kapıdağ Yarımadası’na sahip olan Göcek’te asla ve asla kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Cennetimizi kimse cehenneme çeviremeyecek” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaçak inşaat alanından görüntü
-Çevreciler ve denizcilerin inşaat alanında incelemelerde bulunması

Haber: Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA)
============================

HACİZ İŞLEMİ BAŞLATAN BANKAYA, AYRAN VE YUMURTAYI BÖYLE ATTI

ANTALYALI Cafer B. (45), kredi borcunu ödeyemeyince evi ile aracına haciz işlemi başlatan banka şubesine önceki gün ayran ve yumurtalarla saldırdı. Gözaltına alınan Cafer B.’nin saldırı anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, 31 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde, Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi’ndeki Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’nde meydana geldi. 2016 yılında bankadan kredi çeken Cafer B. borcunu ödeyemeyince evi ve aracı için haciz işlemi başlatıldı. Sabah saatlerinde bankanın Akdeniz Bölge Müdürlüğü’ne giden Cafer B., aracının üzerindeki haczin kaldırılmasını istedi. Olumsuz yanıt alınca da, yakındaki bir markete giderek plastik bardakta ayran ve yumurta aldı. Tekrar bankanın önüne gelen Cafer B. ayran ve yumurtaları bankanın camına attı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri Cafer  B’ı gözaltına aldı.

O ANLAR KAMERADA
Cafer  B.’ın marketten ayran ve yumurta alıp gelip banka şubesine saldırdığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Sinkaflı sözler sarf eden Cafer B., öfke içinde ayran ve yumurtaları bankanın camlarına fırlattı. O anlar kamera kayıtlarına anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu kamerası)
-Cafer Balaban’ın bankanın karşı kaldırımında
-Bağırarak banka camlarına ayran ve yumurta atması
-Balaban’ın bağırma sesleri ve gitmesi

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER /ANTALYA,(DHA)
============================

SİVAS’TA DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

SİVAS’ta kısa süreli etkili olan dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Yağış nedeni ile sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı.
Kent merkezinde dün saat 15.00 sıralarında etkisini artıran yağmur, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 20 dakika etkili olan dolu yağışı, yerine tekrar sağanağa bıraktı. Dolu ile birlikte cadde ve sokaklar kısa sürede beyaza büründü. Esnaflar dükkanlarının önünde biriken dolu tanelerini kürek ve süpürgelerle temizledi. Dolu yağışı ve sonrasındaki sağanakla birlikte cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler trafikte ilerlemekte zorlanırken, su birikintileri de yayalara zor anlar yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kent merkezinden görüntüler
-Cadde ve sokaklardan görüntüler
-Araç ve yayaların görüntüleri

Haber-Kamera: Alperen YILDIZ-Ayşe Mine EĞÜZ /SİVAS,(DHA)
=======================================

6 İLDE DÜZENLENEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNA 15 TUTUKLAMA

ŞANLIURFA merkezli 6 ilde Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin desteğiyle düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 38 şüpheliden 15’i tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda tespit edilen şüpheliler 2 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. KOM ekipleri ile JÖH ve keskin nişancı timlerinin yer aldığı 252 jandarma, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Viranşehir, Harran ve Eyyübiye ilçeleri ile Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Mersin ile Uşak’ta belirlenen 38 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. JÖH timlerinin bazı adreslere ‘koçbaşı’ kullanarak girdiği operasyonda 38 şüpheli gözaltına alındı. Dedektör köpeğin de kullanıldığı aramalarda, saksı ve yastık gibi değişik alanlara saklanmış, 1 kilo 600 gram metamfetamin, 90 gram eroin, 173 gram esrar, 10 sentetik hap, 8 kök kenevir, 10 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 8 tabanca şarjörü ve bu silahlara ait 103 mermi ile 3 kesici alet ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerin ardından Ceylanpınar Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 15’i tutuklandı. Diğer 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Jandarma eşliğinde adliyeye çıkarılan şüpheliler
-Ele geçen uyuşturucu ve malzemeler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

İZMİR’DE DURDURULAN KAMYONETTEN CEPHANELİK ÇIKTI

İZMİR’in Buca ilçesinde oto yolda seyir halindeyken durdurulan kapalı kasa kamyonette yapılan aramada, 40’ı 9, 20’si ise 7.65 milimetre olmak üzere toplam 60 tabanca ele geçirildi.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya’nın Beyşehir ilçesinde üretimi yapılan tabancaların, kentte yasa dışı yollardan satılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Plaka tanıma sistemiyle, Konya’dan yola çıkan 06 LB 111 plakalı kamyonetin Isparta, Afyon, Denizli ve Aydın üzerinden İzmir’e geldiği belirlendi. İzmir Otoyolu’nun Buca mevkisinde kamyoneti durduran ekipler, yaptıkları aramada 40’ı 9, 20’si ise 7.65 milimetre olmak üzere toplam 60 tabanca, bunlara ait 60 şarjör, ve 50 fişek ele geçirdi. Olayla ilgili olarak, kamyonetteki 2 kişinin yanı sıra, kamyonetle birlikte hareket ettiği belirlenen bir otomobildeki, Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ele geçirilen malzemelerden görüntü
-Emniyet binasından görüntüler

Haber-Kamera: Davut CAN-Can ÇUBUKÇIOĞLU /İZMİR,(DHA)
======================================

MANİSA’DA KAVŞAKTA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

MANİSA’da, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil kavşakta başka bir otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobillerden biri yol kenarındaki bir pastaneye girerken, diğeri park halindeki 3 otomobile çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücülerinden 1’i yaralandı.
Kaza, dün saat 13.45 sıralarında Manisa’nın Yunusemre ilçesi Menemen Caddesi’yle 19 Mayıs Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Vedat Demirel’in (41) kullandığı 45 AAG 229 plakalı otomobil, 19 Mayıs Bulvarı’nda, iddiaya göre ışık ihlali yapıp kırmızı da geçince, Menemen Caddesi yönünden gelip, kavşağa giren Davut Özbek (53) yönetimindeki 35 DB 4258 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Demirel’in kullandığı otomobil savrulup, yol kenarındaki pastaneye girdi. Özbek’in kullandığı otomobil ise yol kenarında park halindeki 45 AEK 955, 35 AJA 641, 45 ADF 663 plakalı otomobillere çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü Demirel, yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırılan Demirel tedaviye alındı. Demirel’in sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Kazada 5 otomobilde ve pastanede maddi hasar meydana gelirken, kaza anının pastanenin yanındaki bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.
Kaza yapan araçlardan birinin işyerine dalarak zarar verdiğini belirten pastane işletmecisi Serhat Ergül, “İçeride çalışıyorduk. Bir gürültü, patırtı duyduk. Sonrasında işyerime bir otomobilin girdiğiri duydum. Bir anda her taraf dağıldı. Allah’tan o anda o bölümde oturan müşterimiz yoktu da başlarına bir şey gelmedi. 40 bin lira kadar zararım var” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilin pastaneye girme anı
-Kazadan detay görüntü
-İşletme sahibi Serhat Ergül’ün konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİLER, KAZA YAPINCA YAKALANDI

NİĞDE’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan otomobil sürücüsü ile yanındaki kişi, kaza yapınca yakalandı. Kazada hafif şekilde yaralanan iki şüpheli, tedavilerinin ardından emniyete götürüldü. Sücücü ve beraberindeki kişiye idari para cezası uygulandı.
Merkeze bağlı eski sanayi yakınlarında devriye görevinde bulunan polis, durumundan şüphelendiği 51 ABH 278 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin takip ettiği otomobil sürücüsü, kaçış sırasında aracın direksiyon hakimiyetini kaybedip, Devlet Bahçeli Bulvarı Düven Tepesi mevkisinde yoldan çıkarak, toprağa saplandı. Kazada otomobil sürücüsü N.V. ve yanındaki arkadaşı V.G., hafif şekilde yaralandı.
Kaza sonrası yakalanan iki şüpheli, polislerin olay yerine çağırdığı ambulanslarla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından emniyete götürülen şüphelilerden sürücü N.V.’nin ehliyetsiz ve alkollü şekilde araç kullandığı tespit edildi. N.V.’ye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmak, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten para cezası kesilirken, arkadaşı V.G.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlaldan para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kovalama sırasında kaza yapan otomobil
-Kovalama sırasında hasar gören polis araçları
-Kaza yerinden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI /NİĞDE,(DHA)
====================

KARAMAN’DA ÇİFTÇİLER HAFTA SONU KISITLAMASI İÇİN İZİN BELGESİ SORUNU YAŞANDI

KARAMAN’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu hafta sonu kısıtlamasından muaf olacak çiftçiler için yeniden Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi alınması yönünde karar aldı. Bunun üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasına gidip izin belgesi alacak çiftçiler, iddiaya göre belge işlemleri yapacak bölümdeki personel yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Çiftçilerin bu duruma tepki göstermesi üzerine zaman zaman tartışmalar yaşandı.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu önceki gün, çiftçilerin yanlarında çalışacak işçilerle birlikte hafta sonu kısıtlamasında muaf olup çalışabilmeleri için şubat ayında alınan kurur kararlarının iptal olduğunu ve yeniden Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi almaları gerektiğini duyurdu. Çiftçiler, doldurdukları Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi’ni Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne onaylatmak için gittiğinde ise iddiaya göre işlem yapacak bölümdeki personel yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Çiftçiler de bu duruma tepki gösterdi. Zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine polis çağrıldı. Gelen polis memurları da çiftçilerin sosyal mesafe kuralları içinde sıraya girip, işlemlerini yaptırmaları konusunda uyardı.
Zaman zaman çiftçilerin yanlarına gelip konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, basın mensuplarına, “Yeni başladığı için yoğunluk var. Çiftçilerin bir rahatsızlığı yok. Belge alacaklar. Yanında işçi götürecekler belge alacak. Onların belgesi” dedi.
Saatlerce sırada beklediğini belirten çiftçilerden İbrahim Ünver, “Biz bugün saat 14.00’ten itibaren kurum önünde bekliyoruz. Bu iş için tek memur görevlendirilmiş. Saat 17.00 oldu. Bizi içeriye almadılar. Bizler cumartesi, pazar günü köye gidip çalışacağız. Bu belgeyi alamazsak tarlalarımıza gidemeyeceğiz” dedi.
Kamil Çimen ise, “Burada 3-4 saattir bekliyoruz ve saat 17.00 olduğu için gidin deniliyor. Saatlerce burada bekleyen insanlara gidin diyor. Bu insanlar yarın yine burada bekleyecek. Ya burada bekleyen kişilere bir sıra numarası versinler ve sıralamaya alsınlar ya da buna bir düzen getirsinler. Bizim istediğimiz bu” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çiftçilerin yoğunluk oluşturduğu görüntüler ve tepkileri
-Tarım İl Müdürünün konuşması
-Çiftçilerle röp.
-Polisin uyarıları
-Kalabalıktan genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

BALIKESİR’DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

BALIKESİR’in Manyas ilçesine bağlı kırsal Eşen Mahallesi, koronavirüslü vaka ve temaslı kişi sayısındaki artış nedeniyle karantinaya alındı.
Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı 186 nüfuslu kırsal Eşen Mahallesi, 3 hanede görülen koronavirüs vakalarının ardından karantinaya alındı. Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, kırsal Eşen Mahallesinde koronavirüs vakalarının artması ve çok sayıda temaslı bulunması nedeniyle enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla bu gece 21.00’den itibaren karantina uygulamasına karar verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eşen Mahallesi giriş ve çıkaşlarda önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Köyden görüntüler
-Jandarma ekipleri köyün giriş çıkışlarında nöbet tutması
-Detaylar

Haber-Kamera: Süleyman ÖZAYDIN /MANYAS(Balıkesir),(DHA)
=============================

BODRUM’DA MARANGOZHANEDE YANGIN PANİĞİ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, marangozhanede çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, iş yeri kullanılamaz hale geldi.
Yangın, dün saat 19.30 sıralarında Gümüşlük Mahallesi 1155 Sokak bulunan bir marangozhanede çıktı. İddiaya göre, marangozhanede kompresörden kaynaklı çıkan yangında alevler kısa sürede  iş yerinin büyük bölümünü sardı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yoğun uğraşlar sonucu yangını çevredeki ev ve iş yerlerine sıçramadan kontrol altına aldı. Ekiplerce soğutma çalışması yapılarak söndürülen yangında, marangozhanede büyük çapta hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangına müdühale eden ekiplerden detay

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

20 TL’YE ALDIĞI 4 TANE KAZI-KAZANDAN 200 BİN TL KAZANDI

BOLU’da, bir talihli 20 TL vererek aldığı 4 tane kazı-kazandan 200 bin TL’lik büyük ödülü kazandı. İkramiyenin çıktığı bayinin işletmecisi, isminin açıklanmasını istemeyen talihlinin gerçekten ihtiyacı olan biri olduğunu söyledi.
Bolu’da, isminin açıklanmasını istemeyen kişi, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan bir kazı-kazan bayisinde şans oyunu oynadı. 20 TL karşılığında tanesi 5 TL’den 4 tane kazı-kazan alalan talihli, ‘Süper 7’ olarak bilinen kazı kazan oyununda büyük ikramiyeyi kazandı. Bileti kazıdığında ‘7’ rakamının karşısında 200 bin TL’lik ikramiyenin sahibi olan talihli, büyük sevinç yaşadı. Bayiden ikramiyeyi ne şekilde alacağı konusunda görüşen talihli, ödemenin yapılacağı bankaya yönlendirildi. Talihli, daha sonra anlaşmalı bankadan biletinin karşılığı olan 200 bin TL’lik ödülü aldı.

‘ÇOK DA İHTİYACI OLAN BİRİYDİ’
Büyük ödülün çıktığı bayinin işletmecisi Emre Eldemir, ikramiyenin çıktığı talihlinin gerçekten ihtiyacı olan biri olduğunu ifade ederek, “Talihlimiz 4 tane kazı kazan aldı. 20 TL ödedi ve 1 tanesine 200 bin TL çıktı. Bu da bu serideki en büyük ikramiye. Tabi her partide bundan birkaç tane daha var. Her haftada 1 tane büyük ikramiye oluyor. Bu haftanın talihlisi bizim müessesemizden çıktı. Biz yaklaşık 30 yıldır burada işletme sahibiyiz. Büyük ikramiyeleri daha önce de verdik. Talihlimiz oldukça sevinçli ve mutlu. Çok da ihtiyacı olan biriydi. Biz de o yüzden çok mutluyuz.” dedi.
Eldemir, talihlinin ismini açıklamak istemediğini de belirterek, “Kendisi ekrana çıkmak istemedi. Ama çok ihtiyaçlıydı. Ben de şahsen tanıyordum. Bolu küçük bir yer herkes birbirini tanır. Talihlimiz için çok iyi oldu. İkramiyenin çıkma durumu değişiyor. Çünkü parti parti geliyor. 5 liralık, 10 liralık ve 30 liralık yeni kazı kazan modellerinde oldukça ikramiye dağılımları çok zengin. Özellikle 20’lik ve 30’luklarda 1 milyon 250 bin lira ve 2 milyon gibi büyük ikramiyeler var. Sıra onlarda diye düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki haftanın talihlisini de biz buradan veririz.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Murat Küçük anons
-Bayiden görüntüler
-Şans oyunu oynayanlar
-Bayi işletmecisi ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!