Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)İZMİR’DE EĞLENCE MEKANINA KORONAVİRÜS BASKINI: 110 BİN LİRA CEZA
 
İZMİR’in Çiğli ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken eğlence mekanına polis tarafından baskın yapıldı. Baskında, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve koronavirüs kurallarına uymayan 22 kişiye ve iş yerine toplam 110 bin 260 lira para cezası kesildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, dün gece saat 22.00 sıralarında Yeni Mahalle Eski Havaalanı Caddesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken eğlence mekanının açık olduğunu ve içeride müşterilerin bulunduğunu tespit etti. Mekana baskın yapan polis ekipleri, hem sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden hem de sosyal mesafe kurallarına uymayan 22 kişiye işlem yaptı. 22 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek, sosyal mesafe kuralına uymamak 69 bin 600 lira, mekanda sigara içen 2 kişiye ise 300 lira para cezası kesildi.

İŞYERİNE CEZA

Polis, iş yerine de kısıtlama saatlerinde faaliyet göstermekten 25 bin lira, ruhsata aykırı faaliyet göstermekten 10 bin lira ve mekanı denetime elverişsiz hale getirerek kapının kilitlendiği gerekçesiyle 5 bin lira olmak üzere toplam 110 bin 260 lira para cezası kesti. Kurallara uymayan mekanın mühürleneceği öğrenildi.
Öte yandan, İzmir koronavirüs vaka sayılarına göre, çok yüksek riskli iller arasında yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Mekanın içinden görüntü
-Masada oturanlardan görüntü
-Ceza kesen ekiplerden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
======================================================

2)TESTİ POZİTİF ÇIKTI, AMBULANSA BİNMEMEK İÇİN 1,5 SAAT DİRENDİ

Reklam Alanı

ERZURUM’da, Covid-19 testi pozitif çıkan Semiha U. (80), sokakta elinde çantası ve bastonu ile yürürken, ambulansla karantinada kalması gereken eve gitmemek için polis ve sağlık ekiplerine direndi. Ekiplerin 1,5 saat ikna etmeye çalıştığı Semiha U., Almanya’daki kızıyla telefon görüşmesi yaptıktan sonra ambulansa binip, yakınının evine götürüldü.  

Olay, saat 15.00 sıralarında, merkez Yakutiye ilçesi Lalapaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Hastanede 1 gün önce Covid-19 testi yaptıran Semiha U.’nun sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine yakınları, tedavi için ikna edilemeyen Semiha U.’nun hastaneye götürülmesi amacıyla polisten yardım istedi. Elinde çantası ve bastonu ile sokakta yürüyen Semiha U., ihbarla bölgeye gelen polis ve sağlık ekiplerince hastaneye götürülmek istendi. Ambulansa binmeyeceğini, taksi tutup, evine gideceğini söyleyen Semiha U.’ya, polis memuru, “Taksiciye bulaşırsa ne yapacaksın? Taksici öldü, diyelim; onun vebaline girebilecek misin?” dedi. Cebinden çıkardığı parasını gösteren Semiha U., sağlık ekiplerine de ambulansa binmeyip, taksiyle eve gideceğini belirtti. 

Sağlıkçılardan yakınlarını aramasını isteyen Semiha U., testinin pozitif olduğu uyarısı üzerine “Oğul hiçbir şeyim yok” diyerek, yoluna devam etmek istedi. “Benim Allah’a şükür hastalığım yok, bir şeyim yok” diyen Semiha U.’ya, polis memuru “Seni tedavi ettirmemiz lazım. Sokakta tek başına olmaz. Allah rızası için bizimle gel, kurban olayım sana” karşılığını verdi. Semiha U., kendisini görüntülemeye çalışan gazeteciye de bağırdı. 

Polis ve sağlık ekiplerinin 1,5 saat süren ikna çalışmaları üzerine Semiha U., Almanya’da yaşayan kızıyla telefon görüşmesi yaptı. Bu sırada yaşlı kadının kızıyla görüşen ambulans doktoru, sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi. Ambulans doktoru, telefon görüşmesinde, Semiha U.’nun karantina şartları gereği eve götürülmesi gerektiğini söyledi. Kızıyla bir kere daha görüşen Semiha U., ambulansa binerek, yakınlarının evine götürüldü.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Yaşlı kadının elinde pazar çantasıyla durması
-Yaşlı kadının kendisine soru soran muhabire hasta olmadığını söyleyerek çekim yaptığı için tepki göstermesi
-Mahalle sakinlerinin yaşlı kadından kaçar gibi uzaklaşması
-Mahallelilerin durumu polis ekibine anlatması
-Polis memurlarının yaşlı kadını hastaneye götürmek için ikna çabaları
-112 ambulansının gelişi
-Sağlık ve polis ekiplerinin ambulansa binmesi için yaşlı kadını ikna etmeye çalışması
-Doktor ile röp
-Yaşlı kadının yakınları ile telefon görüşmesi
-Yaşlı kadının kızıyla yaptığı telefon görüşmesi sonrası ambulansa bindirilişi

Haber-Kamera: Oktay POLAT /ERZURUM,(DHA)
========================

3)KISITLAMADA, KAFENİN GİZLİ BÖLÜMÜNDE OKEY OYNAYIP, NARGİLE İÇERKEN YAKALANDILAR

SAĞLIK Bakanlığı’nın risk haritasına göre ‘çok yüksek riskli’ iller arasındaki Konya’da polis ekipleri, kısıtlama uygulanan saatte kapalı olması gereken kafeye, müşteri alındığı ihbarıyla baskın yaptı. Ekipler, kafenin kitaplıkla kapatılan gizli bölümünde 30 kişinin okey oynayıp, nargile içtiğini belirledi. Kentte 2 kafeye daha baskın düzenlenirken, toplam 167 kişiye 676 bin 350 lira ceza kesildi.
Bakanlığın risk haritasındaki kırmızı kategoride yer alan Konya’da polis ekipleri, önceki gün sokak kısıtlaması uygulanan saatte denetim yaptı. Selçuklu ve Meram ilçelerindeki kapalı olması gereken 3 kafeye müşteri alındığı ihbarı üzerine ekipler, harekete geçti. Meram’ın Havzan Mahallesi’ndeki kafe çevresinde yapılan fiziki takip sonucu içeri müşteri alındığı tespit edildi. Kafe görevlileri ise bir süre sonra polisi fark ederek, kapıyı kilitledi. Bunun üzerine ekiplerin çilingire açtırmaya çalıştığı kapı, kafe görevlisi tarafından açıldı. İçeri giren ekipler, 9 kişinin yanı sıra 30 kişinin, kitaplıkla kapatılan gizli bölümde okey oynayıp, nargile içtiğini belirledi. İş yeri sorumlusu Rüştü D. ve Hüseyin Ö. ile kapıyı kilitleyerek, polise zorluk çıkaran kafe çalışanları Abdullah Ö. ve Kemal K. de gözaltına alındı. Bu sırada kafede bulunanlardan biri ise polislere “Alt tarafı nargile içiyoruz” dedi.
Polis ekipleri, kısıtlamaya rağmen açık olan diğer 2 kafede de 128 kişi olduğunu tespit etti. Denetlenen iş yerlerinin sorumluları Haşim İ. ve Erkan A. hakkında da ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘mühür bozma’ suçlarından adli işlem başlatıldı. Kentteki 3 kafeye yapılan baskında, toplam 167 kişiye koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle 676 bin 350 lira ceza kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin kafedeki gizli bölmeye girmesi
-İçeride okey oynayıp nargile içenlerin görüntüsü
-Detay

Haber-Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI /KONYA,(DHA)
===============================

4)ANTALYA’DA ‘MEHTERANLI GELİN ALMA’ MERASİMİ PES DEDİRTTİ

ANTALYA’da bir damat adayı, ‘çok yüksek riskli’ iller kategorisindeki şehirde, gelin, sokak kısıtlamasına rağmen mehteran eşliğinde düzenlenen ‘gelin alma merasimi’ ile alındı. O anları site sakinlerini cep telefonları ile görüntülerken, onlarca lüks araçlık konvoy da kameralara yansıdı.
Salgın döneminde son günlerde asker eğlenceleriyle gündeme gelen Antalya’da bu kez ilginç bir düğün merasimi yaşandı. İki günlük kısıtlamanın olduğu iller arasında yer alan Antalya’da mehteranlı ‘gelin alma merasimi’ görenleri şaşkına çevirdi. Kepez ilçesinin Çankaya Mahallesi’ne lüks araçların da olduğu konvoy ile gelen damat adayı ve arkadaşları, sokak kısıtlamasına aldırış etmedi. Damat, gelinin olduğu siteye ‘Mehteran takımı’ ile girdi.
Sosyal mesafenin, kısıtlamaların hiçe sayıldığı, katılımcılardan bazılarının ise maske dahi takmadığı merteranlı gelin alma merasimi, sitede oturan çevre sakinlerinin cep telefonları ile görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine mahalleye gelen polis, konvoya müdahale ederek, dağıttı. Polisin kısıtlamayı ihlal edenlerden 5 kişiye cezai işlem uyguladığı öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Lüks araçların korna çalarak siteye gelmesi
-Yakın plan gelin aracından
-Mehteran ekibinin siteye çalarak girmesi
-Damat ve ailesinin önde, mehteran arkada gidişleri
-Mehteran önde, arkada araç konvoyu ve havai fişekler
-Polis aracından görüntü

Haber: Ahmet İSTEK /ANTALYA,(DHA)
==================================================

5)ARKADAŞLARININ DÜĞÜNÜNE GİTMEK İSTERKEN POLİSE YAKALANDILAR

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, arkadaşlarının düğününe gitmek isteyen 3 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesi ile tutanak tutuldu.
Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapan polis ekipleri, bir otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan 3 arkadaşın, izin belgelerinin olmadığı tespit edildi. Arkadaşlarının düğününe gittiği öğrenilen 3 kişi ekiplerin ceza yazmaması için dakikalarca dil döktü. 3 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları nedeniyle tutanak tutuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Polislerin denetim yapması
3 arkadaşın aracının durdurulması
Arkadaşların ekipleri ikna çabaları
3 kişiye tutanak tutulması
Detay

Haber-Kamera: SERDİVAN(Sakarya),(DHA)
======================

6)ÇIPLAK AYAK GELDİĞİ KONTROL NOKTASINDA EŞİNİN KENDİSİNİ DÖVDÜĞÜNÜ SÖYLEYİP POLİSE SIĞINDI
 
ÇORUM’da bir kadın, çıplak ayak 2 kilometre koşarak geldiği kontrol noktasında, evde tartıştığı eşinin kendisini dövdüğünü söyleyip polisten yardım istedi. Polis merkezine götürülen kadının darp iddiası araştırılıyor.  
Gazi Caddesi Hürriyet Meydanı Saat Kulesi önünde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında denetimlerini sürdüren polis ekiplerinin yanına çıplak ayakla koşarak bir kadın geldi. Eşinin, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki evlerinde kendisini dövdüğünü söyleyen kadın, polislerden yardım istedi. İsmi açıklanmayan kadın, sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.
Polis ekipleri, darp iddiasını araştırıyor.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Uygulama yapan polisler
-Kadın’a polisin maske vermesi
-Kadın’ın başına gelenleri polise anlatması
-Çıplak ayakları
-Polis otosuna bindirilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
===================================================

7) ÇALIŞMAYA GİTTİĞİNİ SÖYLEDİĞİ OĞLUNU ÖLDÜRÜP, ORMANA GÖMMÜŞ
 
ZONGULDAK’ın Karadere köyünde, 20 Aralık’tan bu yana kayıp olan Aydın Zengin (32) için çalışma başlatan jandarma, gerçeği ortaya çıkardı. Gözaltına alınan baba Sait Zengin (55), oğlunu öldürerek ormana gömdüğünü itiraf etti. Baba ve üvey anne Ü.Z. gözaltına alındı.
Zonguldak’ın Karadere köyünde yaşayan Aydın Zengin’in 20 Aralık’tan bu yana kayıp olduğu ancak ailesinin herhangi bir ihbar ve başvuruda bulunmaması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalarında Aydın Zengin’in öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında baba Sait Zengin ve üvey anne Ü.Z. gözaltına alındı. İfadesi alınan baba Sait Zengin, oğlunu yaşadıkları tartışmanın ardından ormanlık alanda tüfekle vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Jandarma ekipleri, Sait Zengin’in gösterdiği ormanlık alanda arama çalışması yaptı. Arama ve kurtarma köpekleri ile yapılan arama çalışmaları sonucunda Aydın Zengin’in cesedi bulundu. Cesedin bulunmasının ardından cinayeti nasıl işlediğini olay yerinde anlatan Sait Zengin, ardından jandarma karakoluna götürüldü. Sait Zengin ve üvey anne Ü.Z.’nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
Sait Zengin’in kayıp olan oğlunu soran kişilere Manisa’nın Soma ilçesine çalışmaya gittiğini söylediği öğrenildi. Aydın Zengin’in cesedi ise yapılan incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cesedin morga götürülmesi
-Olay yerinden detaylar
-Baba Seyit Zengin’in jandarma aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN /ZONGULDAK,(DHA)
=============================

8)DİYARBAKIR’DA HUSUMETLİLER SİLAH ATEŞLEDİ; SOKAKTAN GEÇEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI

DİYARBAKIR’da, husumetli 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada sokaktan geçen 8 yaşındaki Y.A., yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesinde bulunan Girne Caddesi’ndeki sokakta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan iki grup arasında bilinmeyen nedenle sözlü tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgadakiler tarafından silahla ateş edilmesiyle o sırada sokakta geçen 8 yaşındaki Y.A.’ya mermiler isabet etti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine ekipler sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaralı Y.A.’ya olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastane götürdü. Polis, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Polis ekipleri
Olay yeri
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
=======================

9)VİRAJI ALAMAYAN UTV, 30 METRELİK UÇURUMDAN YUVARLANDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde off-road yapan UTV aracı, virajı alamayarak yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki uçurumdan yuvarlandı. Araç sürücüsü yaralanırken, arkadaşı ise hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Gölcük Yukarı Değirmendere Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Orman içerisindeki toprak yolda off- road yapan Mert Kesgin (23) yönetimindeki 41 AFF 975 plakalı UTV, sürücüsünün kontrolünden çıkmasıyla virajda yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Aracın yuvarlandığını gören arkadan gelen UTV içerisindeki arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dağlık alanda yaklaşık 1 saat süren yolculuğun ardından polis ve sağlık ekipleri bölgeye ulaştı.
Sağlık ekipleri, araçta bulunan Ömer Faruk Kapıcıoğlu’nun (23) olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlenen sürücü Mert Kesgin ise ambulans ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgeye gelen polis olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Ömer Faruk Kapıcıoğlu’nun cenazesi bölgeden alındı. Ormanlık alanda ekipler tarafından yaklaşık 100 metre taşınarak ambulansa getirilen cenaze, otopsi yapılmak üzere Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler 
-Kaza yapan UTV’nin görüntüleri 
-Ekiplerin çalışmaları 
-Cenazenin olay yerinden alınması 
-Detay 

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
=============================
10)PARAMOTORLA UÇARKEN ÇAKILDIĞI ANLAR KAMERADA

DENİZLİ’nin beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale’de, paramotorla uçuş yapan Kemal Oturak (32), yere yakın olduğu sırada manevra yaparken zemine çakıldı. Kazada, bacağı kırılan Oturak’ın çakılma anı ise cep telefonuyla görüntülendi.
Pamukkale travertenleri üzerinde dün saat 14.00 sıralarında paramotorla uçuş yapan Kemal Oturak, yere yakın uçtuğu sırada manevra yaparken, kanadın kapanması sonucu çakıldı. Kazada, bacağı kırılan Oturak, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

O ANLAR KAMERADA
Öte yandan Kemal Oturak’ın çakılma anı ise cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, Oturak’ın paramotorla uçtuğu sırada yere çakıldıktan sonra yaklaşık 20 metre sürüklendiği, çevredekilerin de yardıma koştuğu görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cep telefonu görüntüsünde
-Paramotorla havada tur atması
-Yere çakılıp sürüklenmesi
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
===============================

11)DOKTOR VE İLAÇ MÜMESSİLİ POLİSLERLE TARTIŞTI; İLAÇ MÜMESSİLİ ‘SİZİ IRAK’A, SURİYE’YE GÖNDERİRİM’ DEDİ
 
BOLU’da, alkollü olduğu iddia edilen doktor Özkan V. ve ilaç mümessili Çağlar A., gittikleri pizzacıda çalışanlarla tartıştan sonra olay yerine gelen polislerle de tartıştı. İlaç mümessili Çağlar A., polis ekiplerine “Sizi Irak’a, Suriye’ye gönderirim” diyerek tehditler savururken, polis memuru ise Çağlar A.’nın tehditlerine, “Çok korktum, keşke gitsek” diye cevap verdi. Alkol muayenesi için götürüldükleri hastanede de taşkınlık yapan doktor ve ilaç mümessili gözaltına alındı.
Olay, akşam saatlerinde Yaşamkent Mahallesi’nde bulunan bir pizzacıda meydana geldi. Bir aile sağlık merkezinde görev yapan doktor Özkan V. ile ilaç mümessili Çağlar A., iddiaya göre alkol kullandıktan sonra pizza almak için bir pizzacıya gitti. Doktor ve ilaç mümessili, sipariş verdikleri pizzalar hazırlandığı sırada çalışanlarla tartışmaya başladı. Tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Pizzacıda çalışanların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

POLİSLERE TEHDİT: SİZİ IRAK’A, SURİYE’YE GÖNDERİRİM

Olay yerine gelen polis ekipleri ile tartışan ilaç mümessili Çağlar A. polislere, “Sizi Irak’a, Suriye’ye gönderirim” diyerek tehditler savurdu. Polis memuru ise Çağlar A.’nın tehditlerine, “Çok korktum, keşke gitsek” diye cevap verdi. Doktor ve ilaç mümessili ile polisler arasında yaşanan diyaloglar ve arbede bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle polis aracına bindirilen Özkan V. ve Çağlar A. alkol muayenesi için İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne götürüldü. Bu sırada hastanede polis ekipleri ile tartışmaya devam eden iki kişi, polis ekiplerine küfür ve hakaret ederek, iddiaya göre hastane içerisindeki eşyalara zarar verdi.  

BİR POLİS YARALANDI

Öte yandan, Özkan V. ve Çağlar A.’nın hastane içerisinde kendilerini sakinleştirmeye çalışan polis ekiplerine saldırması sonucu ise bir polis hafif şekilde yaralandı. Saldırının ardından hastaneye çok sayıda polisi ekibi sevk edildi. Takviye ekiplerinin gelmesiyle etkisiz hale getirilen Özkan ve Çağlar A., ifadeleri alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi’ne götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İlaç mümessili ve polisin görüntüleri
-İlaç mümessilinin polisi tehdit etmesi
-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Ömer ÇETİNASLAN /BOLU,(DHA)
========================================
12)ONKOLOJİ UZMANI YERLİKAYA: KANSER PANDEMİSİ BİZİ BEKLİYOR

ONKOLOJİ Uzmanı Halis Yerlikaya, yapılan araştırmalarda kanser taramalarının yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, “Son bir yıl içerisinde herkesin Kovid-19’a yoğunlaştığı dönemde açıkçası kanser hastalığı ihmal edildi. Hastaneler tamamen Kovid-19’a yoğunlaştı. İnsanlarımız hastaneye gitmekten korktular. Virüsün yarattığı korku nedeniyle hastanelere başvurmadı. Çok sayıda geç tanı alan hastamız var. Bütün bunların sonucunda aslında önümüzdeki yıllarda biriken bir hasta grubunun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kanser pandemisi bizi bekliyor” dedi.
Bir yıldan uzun süredir dünyayı etkisi altına alınan koronavirüs nedeniyle, sağlık çalışanları mesailerinin büyük bölümünü pandemiye harcadı. Salgın nedeniyle insanların, diğer hastalıklarının tedavisi için hastanelere başvurmaya korkmasının da etkisiyle özellikle kanser gibi hastalıklarda erken tanının önemi tekrar ortaya çıktı. Türkiye’de yılda yaklaşık 200 bin civarında yeni kanser tanısı alan hasta olduğunu söyleyen Diyarbakır’da özel bir hastanede görevli Onkoloji Uzmanı Halis Yerlikaya, son 1 yıl içerisinde herkesin koronavirüse yönelmesiyle kanser hastalığının ihmal edildiğini ifade ederek, “Kanser, tabii ki tedavisi multidisipliner bir hastalık. Bütün branşların birbiriyle koordineli biçimde ve bir araya gelerek tedavilerini yapmaları gereken hastalıkların başında geliyor. Bu dönemde evde kal çağrıları yapıldı. Hastaneler tamamen Kovid- 19’a yoğunlaştı. İnsanlarımız hastaneye gitmekten korktular. Virüsün yarattığı korku nedeniyle hastanelere başvurmadılar ve çok sayıda geç tanı alan hastamız var. Tanı almayan çok sayıda hastalarımız var. Bütün bunların sonucunda aslında önümüzdeki yıllarda biriken bir hasta grubunun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kanser pandemisi bizi bekliyor” diye konuştu.

‘KANSER ÖNLENEBİLİR VE TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK’
Kanserin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu dile getiren Yerlikaya, “Yaşlanan nüfus, beslenme biçimi, obezite, sigaranın kullanılması gibi nedenlerle toplum içerisinde de giderek artmaktadır. Kanser tanısı alan hasta sayısı artmaktadır. Dolayısıyla çok sayıda yeni hastamız olabilmektedir. Bütün bunların erken teşhis edilmiş olması lazım. Bu kanser pandemisinin yani toplum içerisinde çok sayıda kişinin kansere yakalanmasının önüne geçmek için de önlemler alınması, kanseri ortaya çıkaran faktörlere yönelik bir takım mücadele gerekiyor ama aynı zamanda kanser oluştuysa da erken teşhis etmemiz gerekiyor ki çok daha rahat tedavi edelim. Böylece hastalık yayılmadan, dördüncü evreye varmadan bu hastalarımıza gerekli tedavileri sağlayalım ve hayatta tutabilelim. Ne yazık ki Kovid-19 pandemisi sürecinde biz bunu yapamıyoruz. Hastalarımız hastanelere gelemiyorlar. Bütün bunların sonucunda da çok sayıda tanı almamış, tanısı gecikmiş hastamız olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

‘ÖLÜME NEDEN OLAN HASTALIKLARIN BAŞINDA OLACAĞINI ÖN GÖRÜYORUZ’
Önümüzdeki yıllarda kanserin en çok görülen hastalıklardan biri olacağını ve ölüme neden olan hastalıkların başında geleceğini ön gördüklerini kaydeden Yerlikaya, şunları söyledi:
“Toplumsal düzeyde farkındalık oluşturamazsak, buna yönelik gerekli önlemleri alamazsak, gerekli çalışmaları yapamazsak, sağlık sistemimizi buna göre düzenleyemezsek, Kovid-19 dışı hastaların sağlığa erişimini sağlayamazsak bu pandemiyi belki geçebiliriz, virüse bağlı pandemiyi kontrol altına alabiliriz ama kanserin oluşturacağı pandeminin bedelini de toplum olarak ödemek durumunda kalabiliriz. İnsanlarımız eğer kanserin belirtisi olabilecek bulgular varsa hastanelere gitmekten çekinmesin. Belirli yaş gruplarına göre tanımlanmış tarama programları var ve bunların mutlaka yapılması gerekiyor. Pandemi var diye bu taramaları yapmaktan vazgeçmesinler. Bizi bekleyen kanser pandemisinin önüne geçmek için aslında sağlık sistemimizin yeniden düzenlenmesi lazım. Kanser pandemisi, bir gerçeklik. Örneğin meme kanseri erken evrede sadece ameliyatla tamamen düzelteceğimiz bir hasta, ne yazık ki bu süreçte hastaneye başvurmadığı ve tanısı geciktiği için hastalığı yayılmış, 4’üncü evrede geliyor. Hastalık 4’üncü aşamaya geçtiği zaman sürekli tedavi altında kalması gerekiyor. Sürekli hastaneye gelip gitmeleri gerekiyor. Dolayısıyla iyileşme şansı tamamen ortadan kalkıyor. Bu çok ciddi bir halk sağlığı sorunu.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Doktor odası
Hasta ile doktor
Çalışmalar
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi, Onkoloji Uzmanı Halis Yerlikaya ile röportaj
Hasta sonuçlarının incelenmesi
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah Kızıl-Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
================================

13)ULUSLARARASI MASKE DOLANDIRICILIĞINA SUÇ DUYURUSU

SLOVENYA’da kurulu bir şirket, Mersin’deki dış ticaret firması aracılığıyla, İzmir’deki bir firma ile 370 bin euro değerinde 400 bine yakın cerrahi maske için anlaşmaya vardı. Sloven şirket ve Mersin’deki dış ticaret firması, ödemesini yaptıkları maskeler, aradan geçen zamana rağmen teslim edilmeyince suç duyurusunda bulundu. Almanya’da gurbetçilere ait iki firmanın da benzer sorunu yaşadıkları gerekçesi ile aynı firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
İzmir merkezli firmanın sahibi E.B., Mersin’deki M.K.’ye ait dış ticaret firması ile iletişime geçerek maske ürettiklerini, yurt dışından maske siparişi alabileceklerini kaydetti. M.K., bir süre sonra kendileriyle irtibata geçen Slovenya’da faaliyet yürüten bir firmanın maske talebini E.B.’ye iletti. Maskeleri istenilen değerlere uygun şekilde üretebileceklerini kaydeden E.B., güven oluşturmak için maske üretim videoları ve ihracat görüntüleri yolladı. Belli bir sürenin ardından iki taraf arasında güven ilişkisi oluştu. M.K., Slovenya’dan 459 bin 728 Euro’luk maske siparişi aldı. Slovenyalı firma ile anlaşılan M.K., hesabına yatırılan 370 bin Euro’nun 365 bin Euro’sunu da E.B.’nin hesabına gönderdi.

SAYIM YALANI
Sipariş alımının üzerinden günler geçmesine rağmen maskeler, Slovenya’ya gönderilmedi. Firma ile iletişime geçen M.K., malın gümrükte olduğu, sayım işleminin yapıldığı ve sayımdan sonra ihracatın tamamlanacağı yanıtını aldı. Ancak aradan geçen zamana rağmen İzmir’deki firmanın yetkilileri, M.K.’yi oyalamaya devam etti. M.K., yaptığı araştırmada şirketin bir üretim merkezinin bulunmadığını öğrendi. Sorunun çözülmesini isteyen M.K.’ye, bu kez başka firmalardan ürün temin ederek Slovenya’ya göndereceklerini söyleyen E.B. ve ortakları, bunu da yapmadı. Uzun süren görüşmeler sonunda Mersin’deki dış ticaret firması ile Sloven şirket, konuyu yargıya taşıdı.

MAL VARLIKLARI İÇİN TEDBİR TALEP EDİLDİ
İzmir’deki firma sahibi Mustafa Koray O.’nun yanı sıra Cem, T., ağabeyi Necdet T., Erdem B. hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ iddiası ile yapılan suç duyurusunda şüphelilerin mal varlıkları için tedbir talep edildi.

İKİ ALMAN FİRMA DA ŞİKAYETÇİ 
Sloven firmanın yaşadığı sorunun bir benzerini Almanya’da kurulu iki gurbetçiye ait şirketin de yaşadığı anlaşıldı. Almanya’da kurulu iki ayrı firma da cerrahi maske satın almak üzere İzmir’deki yetkilileri ile temasa geçti. Firmalardan biri 15 bin, diğeri 22.800 Euro’luk ön ödemeyi gönderdi. Ancak, ön ödemeye rağmen satışı kararlaştırılan ürünler Almanya’ya gönderilmedi. İki Alman firmasının yetkilileri de suç duyurusunda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İzmir firmasının Mersin firmasına gönderdiği maske videoları
-Maske üretimi

Haber-Kamera: Soner AYDIN /MERSİN,(DHA)
========================
14)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI TAKSİ BETONLA TOPRAK ARASINDA ASILI KALDI

ANTALYA’da otomobilin arkadan çarptığı taksi, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, tramvay çalışması yapılan yolun boşluk kısmına düştü. Betonla toprak arasında asılı kalan taksinin şoförü Ferhat Bulut (43) ile avukat yolcusu kazayı yara almadan atlattı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı otogar yakınlarında 3. etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarının olduğu yerde meydana geldi. Ferhat Bulut, kent merkezinden 07 T 4345 plakalı taksisine aldığı avukat yolcusunu istediği yere götürmek üzere yola çıktı. Bulut, otogara yaklaştığı esnada, aynı istikamette seyir halinde olan ve sürücüsü belirlenemeyen 07 GFH 16 plakalı otomobil kendisine arkadan çarptı.

DİK ŞEKİLDE ASILI KALDI
Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Ferhat Bulut, taksiyle önce inşaat alanını belirtilen tahta bariyerleri yıktı, daha sonra da duvarla yol arasındaki boşluğa düştü. Diğer sürücü ise yaklaşık 60 metre ileride durduktan sonra, aracın içerisinde bulunan 2 arkadaşını bırakarak kaza yerinden kaçtı.
Kazayı görenler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Taksi şoförü Ferhat Bulut, taksisinin içerisinden yara almadan çıkarken, daha sonra avukat yolcusunu da çıkarttı. Olay yerine gelen polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de çalışmalarının ardından alandan ayrıldı.

BULUT’UN YAKINLARI AĞLADI
Taksi şoförü Ferhat Bulut’un kaza yaptığını duyan yakınları olay yerine geldi. Bulut’un kızı ve eşi de kaza yerine geldi. Bulut, gözyaşlarını tutamayan kızına iyi olduğunu söyleyerek sakinleştirmeye çalıştı.

TAKSİ İÇİNDEKİ TELEFONLARI ARKADAŞLARI ÇIKARDI
Ferhat Bulut’un, bir mesai arkadaşı ise taksinin içerisine girerek cep telefonu ve aracın belgelerini aldı. Polis ekipleri, şans eseri yaralının olmadığı kazayla ilgili inceleme başlattı.

‘ÇARPMA SESİNİ DUYDUM’
Yolda giderken bir anda ses duyduğunu ve daha sonra boşlukta asılı kaldığını anlatan Ferhat Bulut, “Yolcumla beraber normal şeridimde giderken, arkadan sadece çarpma sesini duydum. Diğer sürücü kaçtı, gitti. Araçta müşterim vardı. Bir anda düştük, sonra hem kendimi hem onu taksiden çıkardım. Ben avukat olan yolcumu gideceği yere götürüyordum. Her ikimiz de çok şükür iyiyiz. Karşı sürücü de alkollüymüş ve olay yerinden kaçmış” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yeri detay
-Asılı kalan taksi detay
-Polisler detay
-Yoldan detay
-Diğer araçtan detay
-Taksi içinde telefon arayan sürücünün arkadaşı
-Taksi başındaki kalabalık
-Kadın avukat detay
-Diğer araçtaki yolcular detay
-Ferhat Bulut’un ailesine sarılması
-Ferhat Bulut röp
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
========================

15)KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI: 1 YARALI

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.
Kaza, bugün saat 01.20 sıralarında Altınyol Karşıyaka- Bayraklı istikametinde Turan Köprü kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Dila K. idaresindeki 35 AEF 891 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çarptı ardından savrularak takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine, bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken takla atan araçtan kendi imkanlarıyla çıkan Dila K. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle tek şeritten sağlanan trafik akışı otomobilin kaldırılmasıyla normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilden detay
-Kaza yerinden detay
-Ekiplerden detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
======================

16)MOTOSİKLETLİ GENÇLERİN TEHLİKELİ SÜRÜŞÜ KAMERADA

ANTALYA’da 2 gencin yüzüstü uzanarak motosiklet kullandığı anlar, diğer sürücülerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde iki gencin de kasksız olduğu dikkat çekti.
Antalya’da koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, 2 motosikletli genç, karayolunda yaptıkları akrobatik hareketlerle hayatını riski attı, trafiği de tehlikeye soktu. Aksu yönünden Antalya istikametine doğru seyir halinde olan kasksız 2 sürücü, plakasız motosikletleri üzerinde yüzüstü yattı. Motosiklet sürücülerinden biri yanlarından geçen bir otomobilin kendilerini çektiğini fark etmesi üzerine bu kez de ellerinden birini bırakıp, gidonu tek eliyle tutmaya başladı. Motosiklet sürücülerinin tehlikeli yolculuğunda hızları zaman zaman 70 kilometreye ulaştı.
Sürücülerin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Motosikletli sürücülerin tehlikeli yürüyüşü
-Motosikletle yüzüstü gidişleri detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================
17)EDİRNE’DEKİ ÇEVRECİLER, KISITLAMAYI FIRSAT BİLİP, 1 KAMYON ÇÖP TOPLADI

EDİRNE’de çevre, doğa ve hayvanseverlerden oluşan bir grup, sokağa çıkma kısıtlamasında, Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi çevresinden 1 kamyon dolusu çöp topladı.
30 kişilik grup, dün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilip, Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi çevresindeki plastik ve cam şişeler ile evsel atıklar ve inşaat malzemelerini topladı.

‘DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM’
Türk- Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 130 torba içinde 1 kamyon çöp topladıklarını söyleyerek, “Plastiklerin doğaya zarar vermeden bir an önce temizlenmesi için böyle bir etkinlik yaptık. Pandemi nedeniyle az sayıda katılımla bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Temizlik yaptığımız alanlarda çok ilginç atıklar buluyoruz, tencere, tava, araba lastiği, inşaat malzemesi, küvet gibi çok miktarda atık topladık. Buradan insanlara çağrıda bulunuyorum, lütfen çevremizi temiz tutup, doğaya sahip çıkalım” dedi.

‘PLASTİK TÜKETİMİNİ OLABİLDİĞİNCE AZALTMALIYIZ’
Etkinliğe Edirne Barosu adına katılan çevre gönüllüsü Ulaş Pamukçu da “Buradaki kirliliğin tamamını arkadaşlarla temizlememiz mümkün değil. Plastik tüketimini olabildiğince azaltmak, bunu hayatımızda bir alışkanlık haline getirip, refleks sağlamak. Diğer yandan da çöpleri en azından geri dönüşüme uygun bir halde evimizden çıkarmak” diye konuştu.
Çok sayıda plastik atık olduğuna dikkat çeken çevreci Esra Bursalı ise “Düzenlediğimiz etkinlikle çevre temizliği gerçekleştirdik. Burada yaptığımız temizlikte çok sayıda plastik atığın yanında, toprağa gömülmüş şekilde kıyafetler de bulduk. İlginç olan da bu kadar çöpün içinde yeşeren otlar arasında açan sarı çiçeklerdi. Eğer ülkemizi seviyoruz diyorsak çevreyi kirletmememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çevrecilerin çöp toplaması
-Toplanan çöp detayı
-Çevreciler ile röp.
-Alandan görüntü
-Çevrecilerin toplanan çöplerle poz vermeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU /EDİRNE,(DHA)
========================================

18)MANİSA’DA BAŞI AĞAÇ KOVUĞUNA SIKIŞAN KÖPEK KURTARILDI

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesinde, başı ağaç kovuğuna sıkışan köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yapılan incelemede köpeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Şehzadeler ilçesinde 1’inci Komando Tugayı Komando eğitim alanında eğitimi süren askerler, bir köpeğin başının ağaç kovuğuna sıkıştığını fark etti. Köpeği bulunduğu yerden kurtaramayan askerler, durumu Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine bildirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen ekipler, ağacı keserek köpeği kurtarmayı başardı. Sağlık durumunun iyi olduğu görülen köpek, olay yerinde hızlıca uzaklaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Köpeğin kurtarılma anından detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
==================================================

19)YAVRU KEDİYİ KURTARAN İTFAİYE EKİPLERİNİ MAHALLELİ ALKIŞLADI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, 3 katlı binanın çatısında mahsur kalan yavru kediyi kurtaran itfaiye ekipleri, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.
Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan 3 katlı binanın çatısından kedi sesini duyan mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sokağı trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri çatıda yavru kedinin mahsur kaldığını belirledi. Sepetli itfaiye aracıyla apartmanın çatısına çıkan itfaiye eri, mahsur kalan yavru kediyi kurtardı. Korktuğu görülen kediyi kurtaran ekipler, mahalle sakinleri tarafından alkışlandı. Yavru kedi, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kedinin kurtarılma anı
-İtfaiye erinin kediyi indirmesi
-Mahalle sakinlerinin itfaiyeyi alkışlaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
==================================================

20)PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALINDA OTOMOBİLDE KONSER HEYECANI

ADANA’da pandemi süreci nedeniyle bu yıl dijital olarak düzenlenen “Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalıö açılışı otomobilde konser etkinliğiyle yapıldı.
Türkiye’de kent karnavalı olarak tek olma özelliği taşıyan ve önceki yıllarda yoğun insan kalabalıklarına sahne olan “Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalıö bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında dijital olarak düzenleniyor. Merkez Çukurova ilçesi TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleşen karnaval açılışına Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Karnaval Komite Başkanı Ali Haydar Bozkurt ve sınırlı sayıda ziyaretçi katıldı.
Açılışta sahneye çıkan Vali Elban, Belediye Başkanı Karalar ve Karnaval Komite Başkanı Bozkurt birlikte gong çalarak başlangıcı yaptı. Başlangıçtan sonra karnavalın geleneği haline gelen kostüm yürüyüşü yapılırken başarılı olanlara ödül verildi. Açılış sonrası konuşan Vali Elban, Adana’nın her mevsim güzel olduğunu ama Nisan ayında portakal çiçeği kokusuyla bir başka olduğunu söyledi. Adana’nın festival kentine dönüştüğünü belirten Elban, emeği geçen herkese teşekkür etti.

OTOMOBİLDE KONSER KEYFİ
Tören sonrası sınırlı katılım şartıyla otomobilde konser etkinliği düzenlendi. Otomobilleriyle gelen müzikseverlerin bir kısmı araçlarının içinde şarkıları dinlerken bir kısmı ise dışarı ya da otomobillerinin üstüne çıkarak dinlemeyi tercih etti. Etkinlikte Çukurova Symphonic Project eşliğinde Zuhal Olcay, Yeni Türkü, Sena Şener ve Adamlar sahne aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kostüm sergileyen kızlardan detaylar
-Adana Valisi Sülayman Elban’ın konuşması
-Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın konuşması
-İş insanı Ali Haydar Bozkurt’un konuşması
-Gongun çalınması
-Konsere gelenlerle röp.
-Konserden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Can ÇELİK /ADANA,(DHA)
======================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!