Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA, TRAFİKTE YOL KAVGASI: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

ŞANLIURFA’da iftar saatine yakın zamanda yol verme meselesi nedeniyle çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada İbrahim Halil Çetin (22) ile Lami Çetin (50) hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde Direkli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iftara yetişmek üzere otomobille seyir halindeki iki sürücü arasında yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Yol ortasında tartışan sürücülerin yakınlarının katılmasıyla olay kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına dönüştüğü kavgada taraflar taş, sopa, tabanca ve tüfeklerle birbirlerine saldırdı. Çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada yaralanan Lami Çetin ve İbrahim Halil Çetin kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kavgada yaralanan 10 kişi ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri kavgaya karışanları tespit edip yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinde inceleme yapan polis
-Yerde bulunan boş kovan ve kavgada kullanılan sopa
-Kavgada hasar gören hafif ticari araç
-Olay yerinde önlem alan polis
-Acil servis önünde bekleyenler
-Acilde önlem alan polis
-Morg önünde bekleyenler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420205
======================

2) EVDE OTURDUĞU SIRADA BAŞINDAN TABANCAYLA VURULAN ÇOCUK AĞIR YARALANDI

Adana’da evde oturduğu sırada başından tabancayla vurulan M.G. (7), ağır yaralandı. Komşuları tarafından otomobille hastaneye götürülen M.G.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polisin yaptığı incelemede, evin içerisinde boş kovan ve mermi çekirdeği bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olay, dün saat 14.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’ndeki iki katlı bir evin, en üst katında meydana geldi. İddiaya göre, mutfakta oturduğu sırada silah sesi duyan Refika G., evin salonuna geçti. Refika G., kızı M.G.’nin kanlar içerisinde yerde hareketsiz yattığını gördü. Refika G.’nin yardım istediği komşuları M.G.’yi otomobille Yüreğir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan M.G.’nin, başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Bu sırada hastanenin önüne gelen M.G.’nin yakınları uzun süre gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. M.G., yapılan müdahalenin ardından ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada hayati tehlike kaydıyla ameliyata alınan M.G.’nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, ev içerisinde bir boş kovan ve mermi çekirdeği buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-M.G.’nin ambulanstan indirilmesi
-Sedyeyle hastaneye götürülmesi
-Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin görüntüsü
-Hastane önünde bekleyen yakınlarından görüntü
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Anıl ATAR /ADANA,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420172
=====================

3) KAZADA KALBİ DURAN KADINI SAĞLIKÇILAR HAYATA DÖNDÜRDÜ

EDİRNE’de yolun karşısına geçmeye çalışan Aysun K., motosikletin çarpması sonucu metrelerce savruldu. Olay yerinde kalbi duran ve sağlık ekibinin yaptığı kalp masajı ile hayata döndürülen Aysun K., hastaneye kaldırıldı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi ise hafif yaralandı.  Kaza, Talatpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Hasan E.’nin kullandığı plakasız motosiklet cadde üzerinde karşıya geçmeye çalışan Aysun K.’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Hasan E. ve motosiklette bulunan kişi yola savrulurken, yaya Aysun K. ise ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Olay yerinde kalbi durduğu tespit edilen Aysun K., kısa sürede bölgeye gelen 112 ekipleri tarafından kalp masajıyla müdahale edilerek yeniden hayata döndürülüp, hemen hastaneye götürüldü.
Kazada motosikletteki sürücü ile yanında bulunan ve ismi öğrenilemeyen kişi de hafif yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yaralı yayaya kalp masajı yapılması
-Ambulanslardan detay
-Yaralanın ambulansla sevk edilmesi
-Kazaya karışan motosikletten detay
-Kapanan trafiğin açılması
-Polisin inceleme yapması
-Ambulansların kaza yerinden ayrılması
-Kaza yerinden detay

Haber-Kamera: Olgay GÜLER-Resul ORUÇOĞLU /EDİRNE,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420180
========================

4) GAZİANTEP’TE FIRTINADA ÇATI UÇTU, 10 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

GAZİANTEP’te akşam saatlerinde etkili olan fırtınada bir binanın çatısı uçtu. Bina bahçesinde bulunan 10 araç hasar görürken, olay anı güvenlik kamerasına da yansıdı.
Gaziantep’te dün akşam saatlerinde rüzgarın şiddetini artırması yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Şahintepe Mahallesinde bulunan Safir Sitesinin A Bloğunun çatısı uçtu, bahçe duvarı yıkıldı. Çatıdan çevreye dağılan moloz yığınları park halindeki araçlara ve basketbol sahasında zarara yol açtı. Site bahçesinde bulunan 10 araçta hasar meydana gelirken olay sırasında basketbol sahasında oyun oynayan çocuklar ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Bina sakinleri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Can kaybı veya yaralananın olmadığı binada AFAD ekipleri, hasar tespit çalışması başlattı.

VALİ GÜL: TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI
Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, fırtına nedeniyle çatısı uçan binada inceleme yaptı. Hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Vali Gül, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirterek, “Burada şiddetli fırtınadan dolayı bazı binaların çatıları uçtu. Bu çatıların bazıları balkonlara zarar verdi, bazıları araçların üzerine düştü. Tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması. Şu anda belediyelerimiz ile beraber, emniyetimiz, AFAD koordineli şekilde zararları tespit ediyor. Yarın bu zararların hepsi tespit edilecek. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini imkanlar çerçevesinde ortadan kaldıracağız” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kimseye bir şey olmamasının kendilerini teselli ettiğini vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Olay anı (Güvenlik Kamerası)
+++
-Zarar gören araçlar
-Davut Gül’ün açıklaması
-Fatma Şahin’in açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420199
========================

5) DATÇA AÇIKLARINDA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM; YİNE SALLANDI 

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Yerin 5.07 kilometre derinliğindeki deprem, Ege Denizi’nde ve Datça’ya 36.74 kilometre mesafede meydana geldi. Kentte hissedilmeyen depremin herhangi bir hasara yol açmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Datça sokaklarından görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL /DATÇA(Muğla),(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420177
=======================

6) KASTAMONU’DA 2 EV, 3 SAMANLIK YANGINDA KULLANILMAZ HALE GELDİ

KASTAMONU’nun Dalay ilçesinde bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen 2 ev ile 3 samanlık kullanılamaz hale geldi.
İlçeye bağlı Çamkonak köyü Yaylacık Mahallesi’ndeki dün akşam saatlerinde bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, 1 ev ile 3 samanlığa daha sıçradı. Mahalle sakinleri, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Yangın yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Yangının yayılımının önüne geçildiği belirtilirken, 2 ev ile 3 samanlık kullanılamaz hale geldi. Ekipler, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan ev ve ahırlar
-Genel ve detaylar

Haber: Gürkan YILMAZ /KASTAMONU,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421003 – 21.04.2021 – Haber Kodu : 210421005
===================

7) İŞYERİNDE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN BERBER AĞIR YARALANDI

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde işyerinde çalıştığı sırada bıçaklı saldırıya uğrayan berber Nida Ergin (43) ağır yaralandı. 
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Sırakapılar Mahallesi Yeşilköy Caddesi’nde meydana geldi. Erkek kuaförü Nida Ergin (43) işyerinde çalıştığı sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden 4 kez bıçaklandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Ergin, sağlık ekiplerince ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ergin’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin Ergin’i bıçakladıktan sonra “Kayınvalidene o tapuları vereceksin” şeklinde bağırdığı ve olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinden görüntü
-İşyerinden görüntü
-Polisin işyerinin içerisinde inceleme yapması  
-Berber Nida Ergin’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420185
========================

8) SİLAHLI SALDIRIDA YARALANAN TAKSİ SÜRÜCÜSÜ, ŞÜPHELİYE TEHDİTLER YAĞDIRDI

ADANA’da yol kenarında beklediği sırada konuşmak için yanına gelen Mesut U.’nun silahlı saldırısına uğrayan taksi sürücüsü Ekrem K., dizinden yaralandı. Ekrem K., ambulans beklediği sırada kendisini yaralayan şüpheli için “Mesut, sen bu mahalleye giremeyeceksin” diyerek tehditler yağdırdı.
Olay, gece yarısı merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi Mehmet Kartal Bulvarı ile Şair Hasibehatun Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Mesut U., iddiaya göre konuşmak için yol kenarında bekleyen taksi sürücüsü Ekrem K.’nın yanına geldi. Henüz bilinmeyen nedenle belindeki tabancayı çıkartan Mesut U., önce havaya ardından da Ekrem K.’ya ateş edip, olay yerinden kaçtı. Bölgede devriye görevinde bulunan mahalle bekçileri, silah sesini duyup, olay yerine geldiklerinde taksi sürücüsü Ekrem K.’nın aracının başında yaralı olarak durduğunu fark etti. Dizine isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralanan Ekrem K., polislerle birlikte kendisini yaralayan şüphelinin evine gidip, yakalanmasını sağladı. Daha sonra ambulans beklerken kendisini görüntüleyen gazetecileri fark eden Ekrem K., “Aramızda hiç husumet yok. Ben karşıda duruyordum, çağırdı ‘ağabey konuşalım’ dedi. İlk başta mermiyi ağzına verdi, havaya sıktı. Sonra ‘sana da sıkarım’ dedi, ben de ‘sık senden mi korkacağım’ dedim, sıktı. Sonra peşine koştum, ben vuracaktım, polisler elimden aldı” dedi. Ardından, “Mesut, sen daha bu mahalleye giremeyeceksin. Mermiyi ağzına verdi, ‘sıkacağım’ dedi. Ben de ‘sık’ dedim. Ateş etti, demek ki canına susamış. Biz mermiden korkmayız.” diye tehditler yağdıran Ekrem K., olay yerine gelen ambulans ile Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüpheliyi gözaltına alan polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisler ve taksi
-Taksi sürücüsü Ekrem K.’nin konuşması
-Yaralının taksinin yanında görüntüsü
-Ambulansın gelişi
-Yaralının ambulansa binmesi
-Olay yerinden görüntü
-Yerdeki boş kovanlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421007
============================

9) VAKA SAYISINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇANAKKALE’DE YENİ TEDBİRLER ALINDI

ÇANAKKALE’nin, 10-16 Nisan haftasında 962,98’e ulaşan koronavirüs vaka sayısıyla Türkiye’de birinci sırada yer alması üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler aldı. Bundan böyle, Salı günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 0,2 ve 4 olanlar, Cuma günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 6 ve 8 olanlar girebilecek. Cenaze töreni ve mezarlık ziyaretinde vatandaşlara HES kodu sorgulaması yapılacak. Açık alanda 2 kişiden daha fazla kişi bir araya gelemeyecek.
Koronavirüs risk haritasında ‘çok yüksek risk’ grubu ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34’ten 962,98’e yükseldi. Çanakkale, 10-16 Nisan haftasındaki vaka sayısında Türkiye’de birinciliğe yükseldi. Çanakkale’de vaka sayıları, 8 Şubat’tan günümüze değin 26 kat artış gösterdi. Kentte yaşayanları endişelendiren tablo üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, işyerlerine, verilen hizmet dışında ziyaretleri ve ikramları yasakladı. Yüz yüze eğitim yapmaya devam eden okul öncesi eğitim kurumları ve anasınıflarının uzaktan eğitime devam etmesi kararlaştırıldı.

MEZARLIKTA HES KODU UYGULAMASI
Cenaze törenlerinde, genelge ve kararla belirtilen katılım sayı sınırına uyulması ve mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafenin sağlanması gibi tedbirlere ek olarak, bundan böyle cenaze törenlerinde ve mezarlık ziyaretlerinde vatandaşlara, mezarlık görevlileri tarafından HES kodu sorgulaması yapılacak.

HALK PAZARINA GİRİŞLER KISITLANDI
Kentte Salı ve Cuma günleri kurulan halk pazarlarında daha önce alınan kararlar doğrultusunda sebze ve meyve reyonları ile giyim reyonlarının farklı günlerde kurulması ve tezgahlar arasındaki mesafenin 3 metre olması kararlaştırılmıştı. Alınan yeni tedbirler kapsamında, vatandaşların halk pazarlarına girişlerine de kısıtlama getirildi. Salı günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 0,2 ve 4 olanların, Cuma günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 6 ve 8 olanların giriş yapmalarına izin verilecek.
Kurul, özel sektörde imkanlar ölçüsünde esnek ve uzaktan mesai yapılması yönünde de karar aldı. Alınan tedbirlere göre, ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle, personel ve işçi servisi yapan araçlarda ayakta yolcu alınmayacak, oturma kapasitesi %50 ile sınırlandırılacak, sürücünün ve yolcuların HES kodu sorgulanacak.

AÇIK ALANDA 2 KİŞİDEN DAHA FAZLA KİŞİ BİR ARAYA GELEMEYECEK
Alış Veriş Merkezlerinin açık alanları da dahil olmak üzere açık alanlarda çekirdek aileler hariç 2 kişiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı. Kentte artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için işletmelerden gel-al şeklinde alınan yiyecek ve içeceklerin açık alanlarda kalabalık oluşturularak tüketilmesi de yasaklar arasında yer aldı.
Ayrıca, vatandaşların ev ziyaretleri ve evlerine konaklamalı misafir kabul etmesi de yasaklandı.

SAHİL BANTLARI, PARK VE BAHÇELER KAPATILMIŞTI
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bir süre önce aldığı kararlarla kentteki sahil bantları ile park ve bahçelerin 17 Mayıs tarihine kadar vatandaşların kullanımına kapatılmasına karar vermişti. Bu doğrultuda park ve bahçelerin kapıları kapatıldı, kordon boyuna girişler de konulan demir bariyerlerle önlendi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bariyerlerle kapatılan kordonboyundan görüntüler.
-İskele Meydanı’nda banklarda oturan vatandaşlardan görüntüler.
-Çarşı Caddesi’nde yürüyen vatandaşlardan görüntüler.
-Çarşı Caddesi’nde kalabalık oluşturan vatandaşlardan görüntüler.
-Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlardan görüntüler.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN /ÇANAKKALE,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420183
===================================

10) KORONAVİRÜSE RAĞMEN VİLLADA TOMBALA OYNAYAN 32 KİŞİYE PARA CEZASI; KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN BACAĞINI KIRDI

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde polisin tombala oynanan villaya yaptığı baskında, kaçmaya çalışan bir kişi pencereden atlayınca bacağını kırdı. Olay yerine çağırılan sağlık ekibi, sol bacağı kırılan kişiye ilk müdahalede bulundu. Hastaneye kaldırılan kişi tedaviye alınırken, koronavirüs tedbirlerine uymaması nedeniyle ceza yazıldı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin villaya yaptığı baskın sırasında çekilen görüntüler
-Ayağını kıran kişiye sağlık ekiplerinin müdahalesi 
-Şüphelinin ambulansa taşınması 

Haber: Dinçer AKBİR /KOCAELİ, DHA
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420192 – 20.04.2021 – Haber Kodu : 210420071
==============================

11) ‘KAYIP ATLAR’ İDDİASI SONRASI MHP, DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFASINI İŞLEME KOYDU 
VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ: ATLARIN AKIBETİ BİLİNMİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddiaları sonrası Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasıyla sonuçlanan tartışmanın ardından Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, atların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Atların kağıt üzerinde Dörtyol Belediyesi’ne sahiplendirildiğini ancak Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak kendilerinin teslim almadıklarını anlatan Yıldız, “Geçtiğimiz pazartesi günü bir görüşme esnasında bu konu bana ulaştı. Şahsıma İstanbul’dan gelen atların ne olduğu soruldu. Bende bizim at teslim almadığımızı belirttim ve bilgim olmadığını söyledim. Sonrasında bir araştırma yaparak evrak üzerinde atlarla ilgili bazı teslimatlar olduğunu ama fiiliyatta atların belediyemizce teslim alınmadığını tespit ettim. Bu durumu TCK’nın 279. maddesine istinaden bildirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili idari makam olarak kaymakamlığa ve adli makam olan Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdim. Atların akıbeti şu anda bilinmiyor. Kaymakamlık ve adli makamların incelemeleri sonucunda atların akıbeti ortaya çıkacak. Şahsımın bildiği bir atın nakil sırasında öldüğü ve bununla ilgili tutanak mevcut. Geri kalan 99 atın akıbetini şu anda bilmiyoruz. Yapılacak adli ve idari tahkikatın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.  

ATLARDAN SUCUK YAPILDIĞI İDDİASI
Yıldız, atların kesilerek sucuk yapıldığı yönündeki iddialara karşı ise, “Akıbetini bilmediğimiz bir durum için öyle bir yorum yapmamız uygun olmaz. İnşallah öyle bir durum yoktur. Kimse öyle bir şey olsun istemez. Bu durum mutlaka netleşecek” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Belediye Başkanı Fadıl Durmaz ile röp.
-Dörtyol Belediyesi’nden görüntüler
-Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız ın açıklamaları

Haber-Kamera: Sedat İSKENDEROĞLU /DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420175
================================

12) YAYA ÜST GEÇİDİNE OTOMOBİLİ BIRAKIP, KAÇTI

ADANA’da kimliği belirsiz sürücü, otomobilini Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun üzerinden geçen yaya üst geçidine bırakıp, kaçtı. Akıllara durgunluk veren olay sonrası geçitte sıkışan otomobil, çekici yardımıyla bulunduğu yerden çıkartılıp, yediemin otoparkına götürüldü.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi’ndeki üst geçitte meydana geldi. TAG Otoyu üzerinden geçen ve Yenibaraj Mahallesi ile merkez Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesini birbirine bağlayan yaya üst geçidi üzerinde bir otomobilin bulunduğu görenler, büyük şaşkınlık yaşadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen polis ekibi, kimliği belirsiz sürücünün, yaya üst geçidine bırakıp, kaçtığı otomobilin sıkıştığını belirledi. Polis ekibinin olay yerine çağırdığı çekici tarafından zincirle bağlanan otomobil, bulunduğu yerden güçlükle çıkartıldı. Otomobil, yediemin otoparkına götürülürken, araç sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Üst geçitteki otomobil
-Otomobilin yanından geçen vatandaş
-Geçit üzerindeki otomobilin arkadan görüntüsü
-Otomobilin geçitten indirilmesi
-Otomobilin, çekici ile götürülmesi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420214
============================

13) YALNIZ YAŞADIĞI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, kendisinden bir süredir haber alınamayan Kemal Hacıhasanoğlu (77), oğlu tarafından evinde ölü bulundu. Yaşlı adamın ölümünün şüpheli bulunması üzerine polis soruşturma başlattı.
Olay, gece saatlerinde Muhittin Erener Mahallesi 2124 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, yalnız yaşadığı öğrenilen Kemal Hacıhasanoğlu’ndan haber alamayan oğlu, durumdan şüphelenerek babasının evine gitti. Eve gelen oğlu kapıyı açıp içeri girdiğinde babasını yerde hareketsiz halde yatarken buldu. İhbar üzerine, eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Hacıhasanoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Belediye tabibinin olayı şüpheli bulması üzerine, Olay Yeri İnceleme ekipleri incelemelerde bulundu. Hacıhasanoğlu’nun cesedi, incelemeler sonrası kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Evden detay
-Ekiplerden detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421011
================================

14) MURAT NEHRİ’NDE AKINTIYA KAPILIP HAYATINI KAYBEDEN İPEK TOPRAĞA VERİLDİ

AĞRI’nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde oynarken Murat Nehri’nde düşerek kaybolan ve yaklaşık 20 saat sonra cansız bedenine ulaşılan 6 yaşındaki İpek Yıldız toprağa verildi.
Olay, önceki gün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Murat Nehri kıyısında oynarken suya düşerek akıntıyla sürüklenen İpek Yıldız’ın, yaklaşık 20 saat sonra düştüğü yerden 15 kilometre uzaklıktaki kaplıcalar mevkisinde cansız bedenine ulaşıldı. İpek Yıldız, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından akşam saatlerinde köy mezarlığında yakınlarının göz yaşları içinde toprağa verildi. İpek’in cenazesine katılan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaymakamın aileye başsağlığı dileklerinde bulunması
-Kızın toprağa verilmesi
-Yakınlarının ağlaması

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR /AĞRI,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420201
==========================

15) SİLAHLI KAVGADA MUHTARI ÖLDÜRDÜĞÜ, 2 KİŞİYİ DE YARALADIĞI İDDİA EDİLEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

VAN’ın Gevaş ilçesi Dereağzı Mahallesi’nde cumartesi günü aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı kavga ile ilgili silahı kullandığı iddiasıyla aranan şüpheli M.H.Ö., jandarma tarafından yakalandı.
Olay, Cumartesi 17.30 sularında, Gevaş ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi’nde meydana geldi. M.S.Ö. Mahalle Muhtarı M.S.Ö., Y.Ö. ve R.Ö. ile aynı yerde ikamet eden M.H.Ö. arasında geçmişe dayalı husumet nedeni ile tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.H.Ö. üzerinde bulunan tabanca ile tartıştığı kişilere ateş etti. M.H.Ö.’nün tabacasından çıkan merminin isabet ettiği muhtar M.S.Ö, hayatını kaybederken, Y.Ö. ve R.Ö.de yaralandı. Yaralılar, Van’daki hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Olayın ardından kaçan şüpheli M.H.Ö. ve olayla bağlantısı olan kişilere yönelik Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile JASAT timleri müşterek operasyon başlattı. Operasyonda şüpheli M.H.Ö., Van’ın İpekyol ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Jandarma aracından indirilen şüpheli
-Şüphelinin jandarmaya götürülmesi

Haber: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420189
============================

16) DİYARBAKIR’DA KAPALI DÜKKANDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
 
DİYARBAKIR’da çanta satışı yapılan iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, dün gece saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki çanta satışı yapan bir dükkanda meydana geldi. Kapalı olduğu sırada dükkanda çıkan dumanı fark eden ekipler, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Bölgeye sevk edilen ekipler, kapalı dükkanın kepenklerini açma girişimlerinin ardından yangına müdahalede bulundu. Ekiplerin çalışması sonucu dükkanda çıkan yangın kontrol altına alındı. İtfaiye erlerinin yangı söndürme çalışmalarının ardından yaptıkları incelemede dükkanda malzemelerin çoğunluğu kullanılamaz hale getirildiğini belirledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
İtfaiye ekipleri
7 katlı bina 
Çanta dükkanı 
Kepenklerin kırılması
Halatların çekilmesi
Güvenlik önlemleri
Dumanlar
Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420209
=======================

17) CHP’Lİ BAŞKANLA POLİS ARASINDA PANKART TARTIŞMASI

BURDUR’da CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, basın açıklaması yaparken parti binasına ‘128 milyar dolar nerede’ yazılı pankart asıldı. Pankartın kaldırılmasını isteyen polis ekipleri ile Akbulut ve partililer arasında tartışma yaşandı. Bir süre sonra pankart indirilirken, Akbulut ve beraberindeki 5 kişi polis merkezinde ifade verdi.
CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ve partililer il başkanlığı önünde basın toplantısı düzenledi. Başkan Akbulut’un konuşması sırasında gençlik kolları üyeleri partinin balkonuna ‘128 milyar dolar nerede’ yazılı pankart astı.
Burada açıklama yapan İzzet Akbulut, “Günlerdir Türkiye’yi meşgul eden, Türkiye gündemini meşgul eden ve bizim ısrarla ‘o malum soru’ diye bahsettiğimiz soruyu bugün Burdur Cumhuriyet Halk Partisi’nden tüm Türkiye’ye duyurmak adına o soruyu içeren pankartımızı Burdur İl Başkanlığımıza asıyoruz ve hepinizin huzurunda tekrar bu soruyu soruyoruz. 128 milyar dolar nerede?” dedi.

PANKART İNDİRİLDİ
Açıklamayı takip eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Körük ve Asayiş Şube Müdürü Nail Çelik, pankartın indirilmesini istedi. Polis ekipleriyle CHP İl Başkanı İzzet Akbulut uzun süre tartıştı. CHP’liler savcılık kararı geldikten sonra pankartı vereceklerini söyledi. Grup il başkanlığı önünde saat 17.30’a kadar bekledikten sonra pankartı indirdi.

5 KİŞİ İFADE VERDİ
Polis ekipleri İl Başkanı İzzet Akbulut ile pankartı asan gençlik kollarındaki 5 kişiyi ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne davet etti. Savcılık belgesinin gelmesinin ardından pankart polis ekipleri tarafından alındı. İl Başkanı Akbulut ve 5 kişinin polis merkezinde ifade verdikten sonra bırakıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İzzet Akbulut’un basın açıklaması
-Pankartın asılması
-Polislerle tartışma
-Pankartın indirilmesi
-Detay

Haber-Kamera: Mesut MADAN /BURDUR,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420208
========================

18) EVLİLİK VAADİYLE KANDIRAN ÇETENİN ELEBAŞLARI YAKALANDI

DENİZLİ’de 2 kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdığı öne sürülen zanlılara yönelik 4 kişinin tutuklandığı operasyonun devamında, şebekenin elebaşı oldukları belirtilen 2 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen bu zanlıların da tutuklanmasıyla, tutuklu sayısı 6’ya yükseldi.
Beyağaç ilçesinde yaşayan V.Ş. ve Kale ilçesinde yaşayan H.Y.’yi evlenme vaadiyle kandırıp toplam 30 bin lira para ve bir miktar ziynet eşyasını alıp kaçan, aralarında kadınların da bulunduğu dolandırıcılık çetesine yönelik jandarma ekipleri harekete geçti. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), yaptığı 3 aylık araştırmanın ardından şüphelilerin kimliklerini ve bulundukları yeri tespit etti. Şüphelilerin adreslerinin belirlenmesini ardından geçen cuma günü Denizli, Muğla ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda kadın şüpheliler M.Y. (42), H.Ç. (44), Ö.K. (23) ile erkek şüpheliler Ö.Ç. (45), H.Y. (65) yakalanarak gözaltına alındı. M.Y., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
Operasyonu derinleştiren ekipler, bu sabah Denizli ve Muğla’da düzenledikleri operasyonlarla şebeke lideri olduğu öne sürülen H.H. (43) ve A.F.’yi (42) yakalayarak gözaltına alındı. Çetenin faaliyetlerini organize ettikleri belirlenen H.H. ve A.F. da sevk edildiği adliyede tutuklandı. Dolandırıcılık üyelerinin ifadelerinde, kandırdıkları kişinin evine gittiklerinde, bir kadını evde bıraktıkları, evliliğe aracılık ettikleri için bir miktar para alıp evden ayrıldıkları belirtildi. Daha sonra evde kalan kadının bir bahane üretip evlenme vaadiyle kandırılan kişiyi evden gönderdiği, para ve altınları alıp kaçtığını söyledikleri belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Habar-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
20.04.2021 – Haber Kodu : 210420179
========================

19) ARAMA KAYDI BULUNAN ŞÜPHELİ, MOTOSİKLETLE GEZERKEN YAKALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde uygulama yapan bekçilerin şüphe üzerine durdurduğu motosiklet sürücüsü Ozan A.’nın (24), hırsızlık suçundan arandığı ve motosikletin de trafikten men edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ozan A.’ya, sokağa çıkma yasağına uymadığı için 3 bin 150 lira cezai işlem uygulandı.
Olay, saat 23.00 sıralarında Sinanbey Mahallesi Yenişehir caddesinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında uygulama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bekçiler, farları yanmayan motosikleti durdurdu. Plakası olmayan ve hurda halindeki motosikletin sürücü Ozan A.’nın GBT sorgulamasında, hırsızlık olayından arandığı, motosikletin ise daha önceden trafikten men edildiği ortaya çıktı. Motosiklet, çekiciyle otoparka çekildi. Gözaltına alınan şüpheliye sokağa çıkma yasağına uymadığı için 3 bin 150 lira cezai işlem uygulandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Motosikletten görüntüler
-Şüpheliden görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421004
========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!