Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BABASININ TİNERLE YAKTIĞI AMARA, KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ
 
ŞANLIURFA’da evlenmek istemeyince babasının tinerle yaktığı 13 yaşındaki Amara Dwla’nın cenazesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talimatıyla görevliler tarafından alınıp, mezarlığın kimsesizler bölümünde toprağa verildi.
Olay, 2 Eylül’de Şıhmaksut Mahallesi’nde meydana geldi. Filistin asıllı Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla, kızları Amara (13) ve Lamur Dwla (12) arasında tartışma çıktı. İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Ahmet Mohammad Dwla, evlenmek istemeyen kızı Amara’yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek ateşe verdi. Amara’nın çığlıklarının duyulmaması için yüksek sesle müzik açan Ahmet Mohammad Dwla, diğer kızını da alarak evden kaçtı. Komşuların ihbarıyla kapıyı kırarak eve giren sağlık ekipleri, Amara’yı hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen Amara, kurtarılamadı. Amara’nın ambulansta kendisini babası ile kardeşinin yaktığını söylemesi üzerine Ahmet Mohammad Dwla ile Lamur Dwla’yı yolda yürüdükleri sırada gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Mohammad Dwla tutuklanırken, kızı devlet korumasına alındı.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Amara Dwla’nın cenazesine yakınları sahip çıkmayınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, harekete geçti. Talimat üzerine Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici ile personeli Amara Dwla’nın cenazesini Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan teslim aldı. Amara’nın cenazesi, Yeni Asri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazın ardından kimsesizler bölümüne defnedildi.

Görüntü dökümü
————————–
– Morgdan alınan cenaze
– Cenaze namazı kılınması
– Cenazeyi taşıyan bakanlık personeli
– Cenazenin toğrağa verilmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber :Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA – DHA)

=======================================

HİRA’NIN BABASI, BU KEZ DE ARAÇ YAPIP, ONU OKULUNA BIRAKTI
 
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan (38), yaklaşık 40 bin lira harcayarak hurda parçalardan araç yaptı. Karahan, ‘Hammer’a benzettiği aracıyla 8 yaşındaki kızı Hira’yı yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki okuluna bıraktı.
Yüksekova’nın Yeni Mahalle semtinde yaşayan ve bugüne kadar F-16 savaş uçağı, Aylan ve Ümran Bebek, Seyit Onbaşı ve Anıtkabir’i görmeyen kızı için geçen yıl ocak ayında eksi 20 derecede çalışarak ‘kardan Anıtkabir’ ve ‘Aslanlı Yol’ yapan inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, bu kez de yaklaşık 40 bin lira harcayarak hurda parçalardan araç yaptı. Karahan, 750 kilo ağırlığında, 25 beygir gücüne sahip ve 60 kilometre hıza ulaşabilen aracın yapımını 1,5 yılda bitirdi. Karahan, ‘Hummer’a benzettiği aracının 20 litre benzinle yaklaşık 150 kilometre gidebildiğini söyledi.
Mehmet Şerif Karahan, eksiklerini tamamladığı aracıyla ilk iş olarak da bugün kızı Hira’yı okuluna bıraktı. Karahan, “Bugün okulların ilk günü olduğu için yaptığım arabayla kızımı okula götürdüm. Öğrenciler arabaya meraklı gözlerle baktı. İnşallah bu öğrencilerde geleceğin en iyi arabalarını yaparlar ve bu yaptığım araba onlara ilham olur. Bundan sonra kızımı yaptığım arabamla okula götürmeyi düşünüyorum. Müşterisi çıkarsa satmayı da düşünüyorum. Amacım kazandığım parayla daha iyisini yapmak” dedi.
Büyük mutluluk yaşadığını belirten Hira Karahan ise, “Arkadaşlarım arabayı çok beğendi ve inceleyip içinde oturdular. Babamı çok seviyorum. Bundan sonrası da benim için eğlenceli olacak. Hafta sonları ise arabamızla gezmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
————————–
-Evin önündeki park halindeki araçtan detaylar
-Hiran’ın evde çıkması
-Baba ve kızı arabaya binmesi
-Arabanın çalıştırılması
-Hira Karahan’la röportaj
-Mehmet Şerif Karahan’la röportaj
-Okula gitmesinden detaylar
-Öğrencilerin arabaya dokunması ve sevmesinden detaylar
-Trafiğe çıkması
-Çevreden detaylar
-Arabayı brandayla kapatılması
Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 

===================================

DOKTOR ANNE VE BABASININ ÇALIŞTIĞI ÜNİVERSİTEDE TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI
 
TRAKYA Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretimi Üyesi Dr. Ayten Üstündağ’ın oğlu Kaan Üstündağ da tıp fakültesini kazandı. Anne ve babası gibi doktor olmak istediğini söyleyen Üstündağ “İlk tercihte Trakya’yı yazdım. Babam zaten yıllardır burada, o nedenle gönül rahatlığıyla yazdım. İyi ki yazmışım, çok mutlu oldum” dedi.
Trakya Üniversitesi’nde kayıt heyecanı sabah erken saatlerde başladı. Üniversiteye ilk kaydı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Tabakoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretimi Üyesi Dr. Ayten Üstündağ’ın oğulları Kaan Üstündağ’ın kaydını yaptı. Anne ve babası gibi tıp fakültesini seçen Üstündağ, çok yüksek puan almasına rağmen Trakya Üniversitesi’ni tercih ettiğini söyledi.
‘EVLADIMIZIN BURAYI TERCİH ETMESİ GURUR KAYNAĞI’
Oğlunun Trakya Üniversitesi’ni tercih etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Sedat Üstündağ, “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi de eğitim açısından ülkemizin en güçlü kurumlarından biri. 22 yıldır bu fakültede eğitim-öğretime hizmet veriyorum. Eğitim hizmetinin geliştirilmesine katkı vermeye çalışıyorum. Evladımızın birinci tercihle burayı tercih etmesi bizim için mutluluk kaynağı oldu. Umarım süreç hayırlı devam eder. Hem ailemiz için hem ülkemiz ve milletimiz için hem de insanlık için iyi sonuçlar doğurur” dedi. Trakya Üniversitesi’ne kayıt olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Kaan Üstündağ da, “İlk tercihte Trakya’yı yazdım. Babam zaten yıllardır burada, o nedenle gönül rahatlığıyla yazdım. İyi ki yazmışım çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim” diye konuştu.
‘EVLATLARINI CANI GÖNÜLDEN BİZE TESLİM EDİYORLAR’
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise 1,5 yıl aradan sonra kayıtlara başladıklarını belirterek “İnşallah yakında yüz yüze eğitime başlayacağız. İlk kaydımızı Trakya Üniversitesi’nin çok kıymetli iki hocası, Sedat Üstündağ profesörümüz ve eşinin kıymetli evlatlarını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, anne ve babasının görev yaptığı tıp fakültesine kaydı ile başlıyoruz. Bu bizim güçlü bir kurum olduğumuzun en önemli göstergesi. Evlatları çok yüksek bir puan aldılar ama tercihleri anne ve babasının hizmet ettiği kurum oldu. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu gerçekten gurur verici. Burada hizmet edenler evlatlarını bu kuruma teslim ediyorlar. Canı gönülden, severek, isteyerek teslim ediyorlar” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu’nun öğrenci ve velilerle konuşması
– Kayıt merkezinden genel görüntü
– Rektör Tabakoğlu’nun konuşması
– Kayıt yaptıran öğrencinin babası Prof.Dr. Sedat Üstündağ konuşması
– Kaan Üstündağ konuşması
– Rektör Tabakoğlu’nun ilk kaydı yapması
– Kayıt merkezinden detay
– Rektörün kayıt masalarını gezmesi
– Kayıt merkezinin dışında bekleyen öğrenciler

Haber – Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

========================================

VAKA SAYISINDA 6’NCI SIRADAKİ TRABZON’DA CADDELER DOLU, MASKE UNUTULDU
 
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı koronavirüs güncel vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü 6’ncı il Trabzon oldu. Bir haftada yüzde 18’lik vaka artışının yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda, maske ve mesafe kuralına yeterince uyulmadığı gözlendi.
Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı her 100 bin kişide görülen Covid-19 güncel vaka haritasında en çok vaka yoğunluğu yaşanan iller arasında Trabzon, 6’ncı sırada yer aldı. Trabzon’da, önceki hafta hafta 100 binde 310,63 olan vaka sayısı 366,67’ye yükseldi.  Kentte tarımsal göç, gurbetçilerin memleketlerine gelmesiyle birlikte yaşanan nüfus yoğunluğunun yanı sıra, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin de artışa neden olduğu tespit edildi. Yeni vaka haritasının açıklanması ile 1 haftada yüzde 18’lik artışın yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda maske ve mesafe kuralına da yeterince uyulmadığı gözlendi. Kentte kalabalık caddelerde bazı vatandaşların hiç maske takmadığı, bazılarının ise maskeyi çene altında kullandıkları ya da sadece kollarına taktıkları dikkati çekti.
‘ZORUNLU İZOLASYONU VAR AMA FILDIR FILDIR GEZİYOR’
Yaşanan vaka artışını değerlendiren kent sakini Anıl Çavuşoğlu, temaslı ve pozitif vakaların kendini gizlediğini belirterek “Trabzon turizm şehri. Büyük bir turist yoğunluğu var kentte. Bunun yanı sıra gurbetçilerimiz var. Onlarda yaz dolayısı ile Trabzon’a geldiler. Ne kadar kalabalık olursa o kadar kontrolsüz oldu şehir. Kimse maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymuyor. Bir rehavet söz konusu. Bu sabah köyünden gelen bir arkadaşım bindiği dolmuşta temaslı biri ile karşılaşmış. Eşi pozitif, adam ise temaslı zorunlu izolasyonu var ama fıldır fıldır geziyor. Bu kafalarla bu kadar cahillikle bizim 6’ncı sırada olmamız bile mucize. Böyle giderse 1’inci sıralara kadar gelirizö diye konuştu.
‘VAKA ARTIŞINI TARIMSAL FAALİYETLERE BAĞLIYORUM’
Vaka artışlarında bölgede olan tarımsal faaliyetlerin etkili olduğunu söyleyen Ali Şükrü Cihan, “Yaklaşık 15 gün önce Doğu, Güneydoğu ve Ege turu yaptım. Oralarda maske kullanımı buradaki gibi yok. Burada daha fazla dikkat ediliyor. Ben vaka sayılarındaki artışı fındık ve tarımsal faaliyetlere bağlıyorum. Bunun yanı sıra pandemide evlenemeyen herkes düğün yapmaya başladı. Kahvelerde insanlar oyun oynuyor. Gurbetçiler, turistler derken şehir kalabalıklaştı. Birçok etken varö dedi.
‘TRABZON’DA KURALLARA UYULMUYOR’
İnsanların kurallara uymadığını dile getiren Hümeyra Cesur da, “Trabzon’da kurallara uyulmuyor. İlk başlarda kurallara uyuluyordu ve hatta aşırı titizlik gösteriliyordu. Şimdi mutasyon var, Delta varyantı var ama insanlar maske bile takmıyorlar. Maske, çoğunun burnunun altında. Eskiden sadece yemek yerken maskeyi indiriyorduk o da temkinli bir şekilde ama şimdi kimsenin umurunda değil. Ne mesafe var ne de maske kuralı. Artış olmasını o yüzden normal karşıladımö diye konuştu.
‘SANKİ KORONA YOKMUŞ GİBİ’
Nevin Cordanoğlu ise, “Şehirde rehavet var, şehrin merkezleri oldukça kalabalık. Toplu taşımalarda pandemi yokmuş gibi. İnsanlar dezenfektana çok dikkat etmiyor. Sanki korona yokmuş gibi. İnsanlar ellerini yıkamadan simit yiyor. Birçok insan burnu açık bir şekilde maske kullanıyor. Daha fazla dikkat edilmesi gerekiyorö ifadelerinde bulundu.

Görüntü Dökümü
————————
-Trabzon sokaklarından kalabalık görüntü
-Trabzon Cadde ve sokaklarından görüntüler
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anonsu
-Vatandaş röportajları
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Tolga SAĞLAM TRABZON/ DHA

========================================

FİRARİ HÜKÜMLÜ, YAYLADA SAKLANDIĞI ÇADIRDA YAKALANDI
 
ELAZIĞ’da, hakkında 6 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari H.O., Palu ilçesinde bir yaylada saklandığı çadırda yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan 6 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari H.O.’nun Palu ilçesindeki bir yaylada çadırda saklandığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine operasyon düzenleyen ekipler H.O.’yu saklandığı çadırda yakalayıp, gözaltına alındı. Çadırdan yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Jandarmada işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Operasyondan drone görüntüsü
-Şüphelinin adliyeye sevki

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)

========================================

JANDARMA EĞİTİMİN İLK GÜNÜNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
 
KOCAELİ İL Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, yüz yüze eğitimin yeniden başlaması nedeniyle ilk ders zilinde okullarda öğrencilerle buluştu. Çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte, okula yeni başlayan öğrencilere jandarma teşkilatı tanıtılarak kendilerini güvende hissetmeleri amaçlandı.
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, yüz yüze eğitimin yeniden başlaması nedeniyle ilk ders zilinde okullarda öğrencilerle buluştu. 10 farklı ilçede jandarma bölgesinde bulunan 120 okula giden ekipler, çeşitli gösteriler düzenledi. Düzenlenen etkinliklerde okula yeni başlayan öğrencilere jandarma teşkilatı tanıtılarak, kendilerini güvende hissetmeleri amaçlandı. Jandarma arama kurtarma köpeği ‘Kor’ ile Atlı Jandarma Timi ekiplerinin gösterileri öğrenciler ve velileri tarafından ilgiyle izlendi. Etkinliğin sonunda, öğrencilere kitaplar hediye edildi. Bu arada eğitim yılı boyunca okul çevresinde jandarma ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri alınacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü 
————————
-Jandarma ekiplerinin gösterileri
-Arama kurtarma köpeğinin öğrencilerle buluşması
-Öğrencilere kitap hediye edilmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: Selda Hatun TAN/ İZMİT(Kocaeli),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!