Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

İzmit’te Boğaziçi Üniversitesi eylemi

İZMİT’te, Eğitim-Sen üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlar nedeniyle eylem yaparken, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Polis araya girerek vatandaşları uzaklaştırdı. 

İzmit Sabri Yalım Parkı’nda Eğitim-Sen, siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle eylem yaptı. Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım yaptığı açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari ve teknik personeliyle siyasal tarihimizin sayfalarından silinmeyecek bir duruş sergiliyor. Rektörlerin atanarak değil seçimle gelmesini savunan, yöneticilerin de intihali, itaati ve yalanı değil liyakati görmek isteyen, tek tipçi, baskıcı ve kontrolcü bir öğrenme ortamı yerine eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir öğrenme iklimini talep eden üniversiteli gençler sabırla ve sebatla demokratik tepkilerini gösteriyor, taleplerini dile getiriyorlar. Başta LGBTİ’ler olmak üzere öğrencilerimizi hedef alan her türden ayrımcı, dışlayıcı, ötekileştirici yaklaşıma son verilmesini istiyoruz.” diyerek, Melih Bulu’nun istifa etmesini istedi. 

Bu arada eylem yapan gruba bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Araya giren polisler vatandaşları uzaklaştırdı. Açıklamanın ardından eylem sona erdi. 

Görüntü Dökümü 
-Basın açıklaması 
-Tepki gösteren vatandaşlar 
-Polisin uzaklaştırması 

Haber-Kamera: Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

Reklam Alanı

=============================

Kendi evine götürdüğü arkadaşını vurarak öldürdü

GAZİANTEP’te Murat Ö. (22), evinden alıp kendi evine götürdüğü yakın arkadaşı Umut Akturan’ı (21), çıkan kavgada tabancayla ensesinden vurarak öldürdü.

Olay, dün, Yukarıbayır Mahallesi’nde meydana geldi. Murat Ö., ailesiyle yaşayan Umut Akturan’ı evinden alarak kendi evinde götürdü. Evde bir süre sonra iki arkadaş arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Murat Ö., yanındaki tabanca ile evden uzaklaşmak isteyen arkadaşı Umut Akturan’ı arkasından ateş ederek ensesinden vurdu. Komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Umut Akturan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Bekar olan ve çiçekçilik işi ile uğraştığı belirtilen Umut Akturan’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsisinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan Murat Ö.’yü akşam saatlerinde saklandığı bir evin terasında yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Murat Ö., tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Adli Tıp Kurumu
– Cenaze aracı
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Mustafa KANLI -GAZİANTEP-DHA

=======================

Bıçakla ailesini rehin alan şizofreni hastası, Özel Harekat polislerince etkisiz hale getirildi

ŞANLIURFA’da annesi, yengesi ve kardeşlerini bıçakla rehin alan şizofreni hastası Halil A., Özel Harekat polisinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Olay, Eyüpnebi Mahallesi’ndeki 3 katlı bir binada meydana geldi. Şizofreni tedavisi gören Halil A., birlikte yaşadığı annesi, yengesi ve kardeşleriyle tartıştı. Halil A., odasından aldığı bıçakla tehditler savurunca, aile bireyleri korkuya kapılıp kendilerini bir odaya kilitledi. Bu sırada Halil A., elinde bıçak pencereden çıkarak bağırınca mahalleli polise haber verdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşları uzaklaştırdı. Ardından da Özel Harekat polisleri çağırıldı.

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu olay yerinde, Halil A. polisin tüm çağrılarına karşın eylemine sonlandırmayınca Özel Harekat polisleri operasyon düzenledi. Eve giren ekipler, Halil A.’yı etkisiz hale getirdi. Halil A. tedavisi için hastaneye götürüldü.

Evde rehin alınan yakınları da olay yerinde hazır bekleyen ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yerinde toplanan kalabalık
– Özel hareket polisi evden şahsı çıkarması
– Ambulansta tedavi gören kadınlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
     
==================================

Şanlıurfa’da taşlı sopalı kavgada 5 kişi yaralandı

ŞANLIURFA’nın simgesi olan Balıklıgöl yerleşkesinde iki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı. Aynı grup yol ortasında ikinci kez kavgaya tutuşması üzerine polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Her iki kavga, balıklıgöl ile Fuzuli caddesinde yaşandı. İddiaya göre aralarında alacak-verecek meselesi yüzünden husumet bulunan iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmaya her iki grubun yakınlarının katılmasıyla taraflar taş, sopa, bıçakla birbirlerine saldırdı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada polis tarafları birbirinden ayırmak için zaman zaman havaya uyarı ateşinde bulundu. Yol ortasında birbirlerine saldıran iki grubun yanında bulunan çocuk ve kadılar büyük korkuya kapanırken, polis biber gazıyla taraflara müdahalede bulundu. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada 5 kişi yaralandı. Kavgaya karışan 9 kişi ise gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Balıklıgöl çevresinde kavgaya karışan taraflar
– Birbirlerine taş sopa ve dubalarla saldıran taraflar
– Polis kavgaya karışanları ayırmaya çalışması
– İkinci kez yol ortasında kavgaya karışan taraflar sopalarla birbirlerine saldırması
– Polis tarafları ayırmak için havaya ateş açması ve biber gazı kullanması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA

=======================

Kestiği ağacın altında kalarak can verdi

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, kestiği ağacın altında kalan Durdu Topçu (62), hayatını kaybetti. 

Olay, saat 17.00 sıralarında Ereğli’ye bağlı Süleymanbeyler köyünde meydana geldi. Durdu Topçu’nun kestiği ağaç üzerine devrildi. Ağacın altında kalan Durdu Topçu’yu görenler, durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Durdu Topçu’nun yaşamını yitirdiği tespit edildi. Durdu Topçu’nun cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Cumhuriyet savcılığı, Durdu Topçu’nun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
-Olay yerinden detay görüntüler
-Ekiplerin inceleme yapması
-Battaniye ile örtülen ceset

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=======================
Otomobilin yayalara çarpma anı kamerada

GİRESUN’un Görele ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 2 kişi, otomobilin çarpması sonucu hafif yaralandı. Kaza anı araç içi kamerasınca görüntülendi.

Kaza saat 14.00 sıralarında ilçenin Çavuşlu beldesi sahil kesiminde meydana geldi. Muhsin A. idaresindeki 28 AAY 501 plakalı otomobil, trafik ışıklarının bulunduğu noktada, yolun karşısına geçmek isteyen Makbule Kılıç (59) ve Reyhan Dede’ye (51) çarptı.  Yaralanan Kılıç ve Dede, ihbarla gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından götürüldükleri Görele Opr. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza anı da araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaza anı görüntüsü

HABER KAMERA: Hakan KABAHASANOĞLU/GÖRELE(Giresun),(DHA)-

=======================

Ağrı Dağı 4 Şubat’ta tırmanışa açılıyor

GÜVENLİK sebebiyle tırmanışa kapatılan Ağrı Dağı, 4 Şubat’ta yeniden tırmanışa açılacak. 

Ağrı Valiliği, artan terör olayları nedeniyle 2015 yılının Ağustos ve Eylül aylarında yapılan askeri operasyonları gerekçe göstererek Ağrı Dağını ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan ettinken sonra tırmanışlara kapattı. O günden beri dağcıların tırmanmalarının yasaklandığı Ağrı Dağı, gerçekleştirilen operasyonlarla terörden arındırıldı. Ağrı Valisi Osman Varol, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve protokol üyeleri ile birlikte Ağrı Dağı’nda incelemelerde bulundu. Vali Varol, Ağrı Dağı’ndaki incelemeleriyle ilgili açıklamada bulunmazken Valiliğe ait sosyal paylaşım sitesinde “Valimiz Dr. Osman Varol, Doğubayazıt Kaymakamı Kemal Akpınar ve protokol üyeleriyle birlikte Ağrı Dağı’nın tırmanışa açılacağı programın düzenleneceği alanda incelemelerde bulunarak, açılış programında yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı” paylaşımı yapıldı.

‘TERÖRÜN OLDUĞU YERDE YATIRIMLAR OLMAZ’
Ağrı Dağı’nın tırmanışlara açılacak olmasının önemine dikkat çeken Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “4-7 Şubat tarihlerinde yapılacak tırmanışlar Ağrı için çok önemlidir. Çünkü terörden arındırılan ve güvenliğin sağlandığı bir mesaj olarak Türkiye’de algılanıyor. Bu yatırımlar açısından da çok önemli. Çünkü biliyorsunuz terörün olduğu yerlerde yatırımlar olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde insanlar turizm açısından tarihsel alanlarda bir gelişmeye şahitlik edemiyorlar. En azından bu başlangıçla, bu proje ile birlikte Ben Ağrı Dağı’nın artık güvenli bir yer olduğunu, herkesin gelebileceği, herkesin tırmanabileceğini, yatırım yapmak isteyenlerin artık terörü bahane etmek istemeyeceğini görmüş oluyoruz. Artık bu anlamda bu bizim için çok önemlidir. İnşallah en kısa zamanda bu tırmanışla birlikte artık Ağrı Dağı’nın ne kadar güvenli olduğunu her kes görecektir” diye konuştu. 

AĞRI’NIN GÜVENLİ OLDUĞUNU HERKES GÖRECEK
Ağrı’nın artık terör açısından güvenlik sorununun kalmadığını kaydeden Sayan şunları söyledi:
“Bu proje sadece basit bir dağa tırmanış olarak algılanmamalıdır. Ülkenin yıllarca terörden çektiği belayı ve büyük Ağrı Dağı’nın bu güne kadar terör yüzünden gereken değeri görmediğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla yapılan operasyonların ne kadar başarılı olduğunu, ilimizin artık ne kadar güvenli olduğunu herkes görecektir. Bu da yatırımcıları Ağrı’ya çekecektir. Hem Ağrı Dağı hem de bütün Türkiye’nin reklamı yerli ve yabancı turistlere yapılacaktır. Diğer ülkelerden ülkemize tırmanış için gelen insanlar olacaktır. Ayrıca bu güne kadar güvenlik sorunu yüzünden buralara gelmek istemeyenlerin de bahanesi kalmamıştır. Bu anlamda da bizim için çok önemlidir. Bu yüzden ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Başkan Savcı Sayan’ın konuşması
-Vali Varol’un Ağrı Dağı’ndaki incelemesinin fotoğrafları

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

=======================

Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi açıldı

SAKARYA Üniversitesi ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. işbirliği ile geliştirilen Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi törenle açıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Sakarya Üniversitesi ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) işbirliğiyle geliştirilen proje için düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, öğretim üyeleri ve mühendisler katıldı. Test merkezi, dijitalleşen yönetim şekillerinde ülkelerin enerji, ulaşım, su yönetimi ve bilgi güvenliğini sağlamak, siber saldırılara karşı tamamen korumak ya da bu saldırıları kabul edilebilir seviyede tutmak amacıyla projelendirilen, yapımına başlanılan ya da kullanıma hazır hale getirilen savunma sistemlerinin test edilmesine olanak sağlayacak. Yazılımsal ya da donanımsal prototipler bu test merkezde denenecek ve geliştirilecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, “Üniversitelerin en önemli fonksiyonlarından biri bizim üniversitemizde ete, kemiğe büründü. Bilgiyi ürüne, Ar-Ge’yi yüksek teknolojiye dönüştürmek üniversitelerin en önemli misyonlarındandır. Bu test yatağı Türkiye’de bir ilktir. İnanıyorum ki kritik altyapıların güvenliğinin sağlanması bakımından sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır.” dedi. 

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Günümüzde teknoloji her alanda hızla değişiyor. Artık her şeyin giderek daha da akıllı hala geldiği döneme giriyoruz ve kullandığımız sistemler gün geçtikçe adeta kendi kendine karar verebilen, bilgiyi toplayıp elde ettiği veriden bir sonraki adımı yorumlayabilen ve buna göre hareket eden sistemlerden oluşmaktadır. Bu sistemlerde yaşanabilecek bir problem devletin ve toplumun güvenliği ile ekonomi, sağlık gibi büyük değerlere zararlar verebiliyor. Kritik altyapılar arasında bilgi ve iletişim sektörünün diğer tüm altyapılarla ilişkisi neticesinde biraz daha önem kazanmış durumda. Bilgi ve iletişim teknolojileri her sektör için gelişmenin anahtarı adeta. Özellikle pandemi dönemini bu vesile ile fırsata çevirip pozitif ilim ve uygulama noktasında yeniliğe gidilemeyecek kadar tembel, dar kafalı, idrak yoksunu zihniyete bunun örnek olmasını diliyorum. Bu ve benzeri merkezlerimiz olduğu sürece biz yüzümüz ak, 2023 yerli ve milli hedeflerimize ulaşacak şekilde çalışmalarımız yapacağız.” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Konuşmalar
Ömer Fatih Sayan konuşması
Projenin Ömer Fatih Sayan’a anlatılması detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

=======================

50 kuruşluk krakeri kasadan geçmediği için kovuldu, 35 bin 888 lira tazminat kazandı

DİYARBAKIR’da 5 yıl önce bir market zincirinde mağaza yöneticisi olarak çalışan Yücel Korkutan, çalıştığı markette fiyatı 50 kuruş olan çubuk krakeri kasadan geçirmediği ve fişini kesmediği gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı. Hukuk mücadelesi başlatan Korkutan’ın avukatı Gülben Elhakan, açılan davada 35 bin 888 lira tazminat almaya hak kazandıklarını belirterek, kararın adil bir karar olduğunu düşündüğünü ve mağdur işçiler için emsal niteliğinde olması gerektiğini söyledi.

Kayapınar ilçesinde 5 yıl önce bir markette çalışan Yücel Korkutan, 50 kuruşluk krakeri kasadan geçirmediği gerekçe işten çıkartıldı. Korkutan, hukuk mücadelesi başlatarak avukat arabulucu Gülben Elhakan aracılığıyla dava açtı. Avukat Elhakan tarafından hazırlanan dilekçede, müvekkilinin 2013-2015 yıllarında en son mağaza sorumlusu olarak davalı nezdinde çalıştığı, iş akdinin 50 kuruş tutarındaki krakerin kasada fişinin kesilip paranın ödenmemesi gerekçe gösterilerek feshedildiği kaydedildi. Çalışana, diğer mağaza sorumlularından da az ücret ödenerek işte eşit ücret kuralının ihlal edildiği aktarılan dilekçede, normali aşan çalışmaları olmasına rağmen ücretleri ödenmediği için kıdem, ihbar tazminatı, yıllık izin, fazladan çalışma, haftalık tatil, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının tahsili talep edildi. Bu kapsamda Diyarbakır 3’üncü İş Mahkemesi, işvereni 35 bin 888 lira 490 kuruş tazminata mahkum etti.

‘UMARIM TÜM MAĞDUR İŞÇİLER TARAFINDAN EMSAL NİTELİĞİNDE OLACAKTIR’
Avukat arabulucu Gülben Elhakan, “İş akdi fesih edilirken ahlak ve iyi niyetine uymadığı davranış nedeniyle fesih edilmişti. Dolaysıyla onu hem maddi hem de çok ciddi anlamda yıpratan bir süreçti. Çünkü bir bakıma hırsızlıkla suçlanmıştı. Dolayısıyla işten çıkış kodu da işsizlik ödeneği alabilecek şekilde olmadığından uzunca bir süre işsiz kaldı. İşsizlik ödeneğinden de faydalanamadı. Fakat 5 yıl süren bir hukuk mücadelesinde aslında iş akdinin haksız yere fesih edildiği işveren tarafından akdin feshinin son çare olması ilkesine uyulmadığı mahkemece tespit edildi. Bundan dolayı müvekkilim aynı zamanda bu tespit nedeniyle işsizlik ödeneğinin de tamamını almaya hak kazandı. Bunun kesinleşme sürecini bekliyoruz. Vermiş olduğumuz bu mücadele sonucunda almış olduğumuz sonuçtan çok büyük bir memnuniyet duyduk. Özellikle müvekkil açısından mağduriyetinin giderilmiş olması bizim için çok anlamlı oldu. 35 bin 888 TL bir tutara hükmedildiler. Bunun içerisinde kıdem ve ihbar tazminatı yoktu. Aynı zamanda müvekkil dava açmışken fazla mesaileri, yıllık izni, bir de müvekkile diğer mağazalarda uygulanan ücret politikası uygulanmadığından eşit ücret politikası uygulanmamasından ücret farkı taleplerimiz vardı. Mahkemece bunların tamamı hüküm altına alındı. Adil bir karar olduğunu düşünüyorum. Umarım tüm mağdur işçiler için emsal niteliğinde olacaktır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
Avukatlık bürosu
Avukat Gülben Elhakan’dan detaylar
Röportaj
Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!