Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi İbrahim: Zorlu süreçleri atlatmamızda destek oldunuz

AZERBAYCAN Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret etti. Büyükelçi İbrahim, “Bizler tek millet iki devletiz. Bu da demek oluyor ki bizler kardeşiz. Her zaman bizim yanımızda olarak bu zorlu süreçleri atlatmamızda destek oldunuz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Mehter Takımı eşliğinde karşılandı. Mehter Takımının çaldığı marşları dinleyen Yüce ve İbrahim daha sonra başkanlık makamında iş fırsatlarını değerlendirmek üzere görüşme gerçekleştirdi. 

‘İŞ FIRSATLARINI MASAMIZIN ÜZERİNDE TUTUYORUZ’
Tek millet iki devlet anlayışının sadece bir söz olmadığını vurgulayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya’mız farklı kültürlerin bir arada kardeşlik içerisinde yaşadığı doğa harikası bir şehir. Şehrimizde dolaştığınızda çok farklı kimlik ve etnik kökenden insana rastlarsınız. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz. Kültürel çeşitliliğe sahip, farklı etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı Sakarya’mız hoşgörü, kardeşlik ve huzur şehridir. Sakarya’nın avantajlarını ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atıyor, yatırımlar yapıyoruz. Tarımsal verimliliğimizi artıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Ayrıca iş birliği fırsatlarını da her zaman masamızın üzerinde tutuyoruz. Şehrimizde ‘Azerbaycan Köy Evleri’ kurarak Azerbaycan’dan gelen misafirleri ağırlamak istiyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimiz daim, kardeşliğimizi baki kılsın” dedi.

‘BİZLER BİR DEVLET İKİ MİLLETİZ’
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, “Sizlere bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Her zaman Karadeniz ve Hazar denizinde bayraklarımız dalgalanacaklar. Bizler tek millet iki devletiz. Bu da demek oluyor ki bizler kardeşiz. Her zaman bizim yanımızda olarak bu zorlu süreçleri atlatmamızda destek oldunuz. Sakarya gerçekten çok önemli bir şehir, sizlerle beraber yol kat edeceğimiz için gururluyuz. Türk kardeşlerimizle bir arada olduğumuz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Büyükelçinin karşılanması
Mehter Takımı’nın gösterileri
Ekrem Yüce açıklama
Hazar İbrahim açıklama
Hediye takdim edilmesi

Reklam Alanı

HABER: Güven HASBAŞ-KAMERA: Onur GÜDEN/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

=====================================

Marangoz ustası, 17 yaşındaki oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü (2)
 
TUTUKLANDI 
MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, kendisini hırsızlık yapmakla suçlayan marangoz ustası babası Mehmet Uzşener’i çıkan tartışmanın ardından kalbinden bıçaklayan F.U. çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Kasten adam öldürmek suçundan’ tutuklandı. Olay esnasında evde bulunan Mehmet Uzşener’in diğer oğlu H.U. (13) tanık olarak ifadesi alındıktan sonra Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderildi. Oğlu tarafından öldürülen Mehmet Uzşener’in boşandığı eşinin Kilis’ten yola çıktığı ve Marmaris ilçesine geldiğinde Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilen H.U.’nun velayetini alacağı öğrenildi. Muğla Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi devam eden Mehmet Uzşener’in işlemleri ardından akrabaları tarafından alınarak Gaziantep’e defin edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Marmaris Adliyesi genel görüntü
Marmaris Adliyesi’ne çıkartılan F.U. genel görüntü

Haber-Kamera:Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),(DHA)

====================================

Samsun’da izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahalesi: 19 gözaltı

SAMSUN’da Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etmek için bir araya gelen 19 kişi, polisin müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

Samsun Valiliği, bugün itibariyle kentte 15 gün boyunca eylem ve basın açıklaması yasağı getirdi. Yasağa rağmen bir grup Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş ve açıklama yapmak istedi. İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bir araya gelen grubun yürüyüşüne izin verilmedi. Polis, slogan atmaya başlayan gruba müdahale etti. Olayla ilgili 19 kişi gözaltına aldı. 

Görüntü Dökümü:
– Eylemden cep telefonu kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Tayfur KARA, Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)

==================================

Kamyonet ile otomobilin çarpıştı: 3 kişi yaralandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Devrek Yol Ayrımı mevkisinde meydana geldi. Fatih Çetin yönetimindeki 67 AAF 385 plakalı otomobil, aynı istikamette seyir halinde olan Sinan Danışmaz’ın kullandığı 67 TJ 861 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Fatih Çetin ve yanında bulunan Önder Koç ile yolun karşısına geçerken savrulan aracın çarptığı Yıldırım Pala yaralandı.  Çevredekilerin haber vermesinin ardından kaza yerine sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekibinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı 3 yaralı, ambulanslarla ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kamyonet sürücüsü Sinan Danışmaz ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-Kaza  yerinden görüntüler
 -Yaralıların ambulansa alınışı
-Yaralı yayanın görüntüleri
-Yayaya ilk müdahalenin yapılması
-Polislerin olay yerindeki incelmeleri
-Sürücünün olayı anlatışı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=================================

Kamyon ve iki otomobil çarpıştı, 2’si çocuk 5 kişi yaralandı

SAMSUN’da kamyon ve iki otomobilin karıştığı trafik kazasında aynı aileden 2’si çocuk, 5 kişi yaralandı. 

Kaza, saat 15.00 sıralarında Canik ilçesi Atatürk Bulvarı üzeri bir alışveriş merkezi önünde meydana geldi. H.U. idaresindeki 05 LS 242 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu E.K. idaresindeki 06 AOF 61 plakalı otomobile çarptı. Savrulan otomobil, aynı güzargahta seyir halinde bulunan M.P. idaresindeki 07 LPR 52 plakalı kamyona çarpıp metrelerce sürüklenerek durdu. Kazada, H.U. idaresindeki otomobilin içinde bulunan 2’si çocuk 5 kişi yaralandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü:
– Kazalı araçlardan detaylar
– Araç sürücülerinin polise ifade vermesi
– Detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

=================================

Sürücünün, kazadan önce canlı yayın yaptığı ortaya çıktı

SAMSUN’un Tekkeköy ilçesinde otomobili ile 200 metrelik uçuruma yuvarlanarak ağır yaralanan sürücü Ersin Dinçer (36), hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Dinçer’in kazadan önce sosyal medya hesabından ‘Dağlara Düşünce Ayaz’ adlı türkü eşliğinde canlı yayın yaptığı ortaya çıktı.

Kaza, öğlen saatlerinde Tekkeköy ilçesi Şabanoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Ersin Dinçer idaresindeki 55 SS 674 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak 200 metrelik uçurama yuvarlandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası ağır yaralanan 3 çocuk babası Ersin Dinçer, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Dinçer’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Öte yandan sürücü Ersin Dinçer’in kazadan önce cep telefonu ile sosyal medya hesabından ‘Dağlara Düşünce Ayaz’ adlı türkü eşliğinde canlı yayın yaptığı ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:
– Ersin Dinçer’in canlı yayın görüntüsü
– Kazalı araçtan fotoğraf
– Ersin Dinçer’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA) 

===================================

Antalya’da 6 metrelik köpekbalığı yakalandı

ANTALYA’da balıkçıların ağına dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan ve kırmızı listede bulunan yaklaşık 6 metre uzunluğunda sapan türü köpekbalığı takıldı. Yakalanan köpekbalığının zararsız olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Yakalanan köpekbalığı balık sürüsüne denk geldiği zaman kuyruğunu kamçı şekline getirerek onları sersemletir. Sonrasında ise onlarla beslenir” dedi. 

Antalya açıklarında balıkçıların ağına yaklaşık 6 metre uzunluğunda sapan türü köpek balığı (Alopias Vulpinus) takıldı. Kuyruğu boyunun yarısına denk gelen köpekbalığını gören balıkçılar şaşkına uğradı. Kepçeyle Antalya Balıkçı Barınağı’na taşınan balığın nesli hızla tükenmekte olan bir tür olduğu belirlendi. Öte yandan köpekbalığının Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) listesinde VU (Hassas) kategorisinde yer aldığına öğrenildi.

Yakalanan köpekbalığının zararsız olduğunu ve kuyruğuyla balık türlerine vurarak sersemlettiğini söyleyen AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, sapan köpekbalığının Akdeniz’de ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Gökoğlu, şunları söyledi:

“İki tür var, bunlar IUCN listesinde hassas kategoride bulunuyor. Sapan köpekbalıkları Akdeniz’de 300- 500 metre derinliklerde yer alıyor. İlginç bir türdür. Kuyruğu çok uzun ve kuyruğu ile avlanıyor. Balık sürüsünü gördüğü zaman kuyruğunu kamçı şeklinde kullanarak balıkları sersemletiyor ve sonrasında onlarla besleniyor. Sapan köpekbalıkları ayrıca çok fazla yavru veren türler arasında bulunmuyor. Büyük balık türlerinden olduğu içinde her türlü avlanmada yakalanabiliyor. Balıkçılar tarafından çok fazla yakalandığı için de nesli hızla azalan türler arasında yer alıyor. Bu balıklar zararsız ve yakalandıkları anda canlı bir şekilde tekrar denize bırakılmalı.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Köpekbalığı detay
– Köpekbalığının kepçeyle taşınması detay
– Genel detaylar

HABER- KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!