Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-10 

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bakan Selçuk: İlk ve ortaokullarda yüzde 80, liselerde yüzde 70’in üzerinde katılım var (3)

BAKAN SELÇUK OKULLARI ZİYARET ETTİ, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sakarya Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Selçuk daha sonra Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’ne gelerek burada öğretmenlerle buluştu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ‘Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları’ programına katılan Bakan Selçuk, İstanbul’a gitmek üzere Sakarya’dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Bakan Ziya Selçuk’un Öğretmen Evi ziyareti
Bakan Ziya Selçuk’un Sakarya Anadolu Lisesi ziyareti
Bakan Ziya Selçuk’un Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerle buluşması

HABER: Onur GÜDEN-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

=======================

Şehidin amcası: Fırsat buldukça baba evine gelirdi

Reklam Alanı

BİTLİS’teki helikopter kazasında şehit olan Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz’ın (28), Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki baba ocağında taziyeleri kabul eden amcası Hikmet Yılmaz, yeğenin fırsat buldukça baba evini ziyaret ettiğini belirtti. Yılmaz, “En son bir ay önce baba evine geldi, tayinini bekliyordu” dedi.

?Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerden Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Nazmi Yılmaz’ın Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Kuşkayası Mahallesi’nde yaşayan amcası Hikmet Yılmaz, yeğeninin fırsat buldukça baba evini ziyaret ettiğini ifade etti. Yeğenin tayin beklediğini belirten Hikmet Yılmaz, “Göreve 2014 yılında başlamıştı. Vakit buldukça hep baba evine geliyordu. 2019 yılında evlenmişti, 8 aylık bir erkek çocuğu vardı. Kendisi tayinin almak istiyordu. Bitlis, Van, Muş taraflarından sürekli keşifler yapardı. Her zaman gelirdi. Ama bu defa gelemediö dedi.

Elif- Tayfur Yılmaz çiftinin 1’i polis, 3 çocuğundan en büyüğü olan şehit Nazmi Yılmaz’ın 2 yıl önce Gizem Yılmaz ile hayatını birleştirdiği ve Tayfur adında 8 aylık oğulları olduğu belirtildi.

Nazmi Yılmaz, yarın Afşin’de Kuşkayası Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şehidin evi
– Türk bayrakları
– Hikmet Yılmaz ile Röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa KANLI -Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

=======================

İzzet Baysal, ölümünün 21’inci yıldönümünde anıldı

BOLU’ya eğitim ve sağlık alanında yüzlerce tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, ölümünün 21’inci yıldönümünde anıt mezarı başında törenle anıldı.

Bolu’da kurduğu vakıf aracılığıyla kentin dört bir yanına eğitim ve sağlık alanında yüzlerce eser kazandıran Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi hayırsever İzzet Baysal için ölümünün 21’inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’ndeki anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, öğrenciler ve halk katıldı. Pandemi nedeniyle sınırlı kişinin katıldığı törende protokol üyeleri konuşma yaptı ve İzzet Baysal’a vefalarını iletti. Konuşmaların ardından İzzet Baysal’ın anıt mezarına çiçek bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Törenden görüntüler
-Konuşmalar
-Çiçek bırakılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

=======================
Bucak’ta AVM yangınında, 3 mağaza çalışanı dumandan etkilendi

BURDUR’un Bucak ilçesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında, 3 mağaza çalışanı dumandan etkilendi.

Bucak ilçesi Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinde saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Alışveriş merkezinin bodrum katındaki depo bölümünde çıkan yangını fark eden çalışanlar, yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri dumandan etkilenen 3 alışveriş merkezi çalışanı dışarı çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan bu kişiler Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan 3 kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Mağazanın dumanla dolması nedeniyle oksijen tüpleriyle içeri giren itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü. Mağaza deposu ve içini saran duman da tahliye edildi.

Maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeni, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– İtfaiyenin müdahale etmesinden görüntü
– Alışveriş merkezinin dışından
– Duman çıkarken ve koşuşturmacadan görüntüler

HABER-KAMERA: Halim AKCA/BUCAK (Burdur), (DHA)- 

=======================

Pencereden düşen kadın yaralandı

BOLU’da, apartmanın 3’üncü katındaki dairenin penceresinden düşen Döndü G., yaralandı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Sağlık Mahallesi Şengül Sokak’ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Apartmanda oturan Döndü G., 3’üncü kattaki dairenin penceresinden aşağıya düştü. Binanın yanında bulunan inşaatta çalışanlar düşen kadını görünce durumu 112 Acile haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanın kadına ilk müdahalede bulundu. Döndü G., ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ambulansın görüntüsü
-Olay yerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=======================

Oğlunun cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi
 
ADANA’da dün sabah evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Burak Tüylüce’nin (22), sulama kanalında cesedi bulundu. Acı haberi alıp bölgeye giden Hatice Tüylüce, oğlunun cansız bedeni sudan çıkarılırken fenalaşıp, sinir krizi geçirdi.

Dün sabah, Seyhan ilçesi Bey Mahallesi’ndeki evinden çıkan Burak Tüylüce’den bir daha haber alınamadı. Ailesi, polis merkezine giderek askerden yeni gelen oğulları için kayıp başvurusunda bulundu. Tüylüce’nin en son aynı ilçedeki Yalmanlı Mahallesi’nde görüldüğü belirlendi. Bölgede arama çalışması başlatan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, sulama kanalında Tüylüce’nin cansız bedenine ulaştı. Bu sırada olay yerine gelen Tüylüce’nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tüylüce’nin annesi Hatice Tüylüce, oğlunun cansız bedeni kanaldan çıkarılırken fenalaşıp, sinir krizi geçirdi.

Tüylüce’nin cenazesi, ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Sulama kanalının içerisindeki cesetten görüntü
-Annesinin ağıt yakması
-Yakınlarının olay yerine gelip ağıt yakmaları
-Polislerin cesedi su kanalından çıkarmaları
-Olay yerinden genel ve detaylar
Haber: Yusuf KANTARLI-Kamera: ADANA,(DHA)

=====================

Pencereden düşen çocuk yaralandı, düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, 3 yaşındaki çocuk binanın 3’üncü katının penceresinden yere düştü. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alınırken, çocuğun düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay öğle saatlerinde, Karasu Emniyet Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. 3’üncü kattaki dairenin penceresini çıkan çocuk dengesini kaybederek cadde ortasına düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi ağır yaralanan çocuğu Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Polis, Suriye uyruklu ailenin ifadesini aldı. Çocuğun pencereden aşağı düşme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Güvenlik kamerası
Çocuğun düşmesi
Vatandaşların panik anı
112 ekibinin gelmesi

HABER-KAMERA: Levent KIZILASLAN/KARASU (Sakarya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!