Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-10 

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

 

Üvey ağabeyinin istismarına uğradı, evde doğuma zorlandı

ZONGULDAK’ta ağabeyi G.K.’nın (28) cinsel istismarına uğrayan S.K. (17) hamile kaldı. Olay, anne H.K.’nın ilk evliliğinden olan oğlu G.K. ile birlikte evde doğum yaptırdığı S.K.’nın kanaması durmayınca kaldırıldığı hastanede ortaya çıktı. Duruşmada pedagog eşliğinde ifadesi alınan S.K., iki ağabeyinin de kendisine defalarca cinsel istismarda bulunduğunu anlatarak, “Evde sancım tutunca G.K. makasla karnımı kesmeye çalıştı” dedi.

Kilimli ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan S.K., geçen yıl 24 Şubat’ta evde yaptırılan doğum sonrası kanaması durmayınca annesi H.K. ve ağabeyi G.K. tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doğum yapan S.K., polise verdiği ifadesinde başından geçenleri anlattı. İfadesinde annelerinin bir, babalarının ise ayrı olduğu ağabeyi S.K.’nin kendisine evde cinsel istismarda bulunduğunu söyleyen S.K., annesinin durumu öğrendiğinde üzüldüğünü ve ağladığını söyledi. S.K.’nin Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporunda ise ruhsal yönden kendini savunamayacak durumda olduğu ve mevcut zeka geriliğinin hekim olmayanlarca anlaşılabileceği, ancak vereceği ifadelere ana hatları ve kuvvetli delillerle desteklendiği takdirde itibar edilebileceği belirtildi. Alınan DNA raporunda ise bebeğin S.K. isimli ağabeyinden değil, diğer ağabeyi G.K.’den olduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan G.K. tutuklanırken, S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamenin ardından tutuklu sanık G.K. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 24 yıl, tutuksuz sanık S.K. hakkında ise 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anne H.K. hakkında ise ‘suçu bildirmeme’ suçundan 1,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.K. ise doğumun ardından bebeğiyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

YAŞADIĞI İSTİSMARI PEDEGOG EŞLİĞİNDE ANLATTI
Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık G.K., tutuksuz sanıklar S.K. ve anne H.K. ve taraf avukatları hazır bulundu. S.K. ise pedagog eşliğinde özel odadan kamera sistemiyle davaya katıldı. Pedagogun sorularını cevaplayarak ifadesi alınan S.K., ‘Neden burada olduğunu biliyor musun?’ sorusuna, ‘Ağabeylerimin yaptığı şeyler için’ diye cevap verdi. Ağabeyleri S.K. ve G.K.’nın değişik tarihlerde cinsel istismarına maruz kaldığını anlatan S.K., “Evde kardeşlerim varken annem markete gittiğinde G.K. kapıyı çaldı. Açmayınca camdan atladı, içeri girdi. Biz G.K. ile yatak odasında kaldık. Uygunsuz yerlerimi ellemesine izin vermeyince bana bağırdı. Üstümü çıkardı. Ben yapma dedim. Bunu her gün yapıyordu. Cinsel istismarda bulundu. Anneme G.K.’nın bir şey yaptığını söylemedim. Kardeşim S.’ye söyledim. Sonra benim midem bulandı. Makasla bebeğimi almak için G.K. karnımı kesmek istedi. Bunu doğum sancısı olunca yaptı. Hamile olduğumu bir tek babam bilmiyordu.” dedi.
S.K., diğer ağabeyi S.K.’nin da G.K.’nin yaptığı şeylerin aynısını yaptığını ifade etti. Mahkeme başkanının diğer ifadeleriyle duruşmadaki ifadeleri arasındaki çelişkiyi sorduğu S.K., “Ağabeylerimden korktuğum için ifadelerim öyle oldu” diye konuştu.

Reklam Alanı

HAKİM: O ZAMAN ÇOCUK NASIL SENDEN OLDU?
Tutuklu sanık G.K. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “Böyle bir şey olmadı kesinlikle. Ben burada değildim o tarihte” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanının, “O zaman çocuk senden nasıl oldu?” sorusunu cevaplayan G.K., “Ben geldiğimde mağdur 7 aylık hamileydi. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Tutuksuz sanık S.K. de, “Ben böyle bir şey yapmadım kesinlikle. Ben evlerine de gitmiyorum. Kesinlikle kabul etmiyorum” diye konuştu. Anne H.K. ise kızının beyanlarına bir diyeceği olmadığını ifade ederek, “Kızımı ilk istismar eden sanık S.K.’dir” şeklinde konuştu.

Duruşma, sanıklardan G.K.’nın tutukluluk halinin devamına karar verilerek dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hastane görüntüsü 
-Adliye görüntüsü 

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- 

======================

Işıkta beklerken otomobili yandı
 
AFYONKARAHİSAR’da trafik ışığında bekleyen otomobil yanarak, kullanılamaz hale geldi.

Olay, saat 16.00 sıralarında Ordu Bulvarı Orduevi önünde meydana geldi. Trafik ışıklarında beklerken motor kısmından dumanlar çıkan 42 AIA 037 plakalı otomobil bir süre sonra yanmaya başladı. Araç sürücüsü Abdullah Güner, olay anında aracını terk edip, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri ve çevredekilerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Yanan aracını çaresizce izleyen emlakçı Abdullah Güner, “Çarşıdan iş yerimize doğru giderken birden duman çıktığını fark ettik. Birden alev aldı zaten. Akabinde itfaiyeyi aradım. Araç gördüğünüz gibi bu halde. Yani ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Hiçbir şeyi yoktu. Birden alev çıkmaya başladı. Çıktık, aradık, itfaiye de Allah razı olsun kısa sürede geldi. 3-5 dakika içerisinde itfaiye geldi, müdahale ettiler” dedi.
Olayda can kaybı yaşanmazken araç kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Söndürülen araçtan detaylar
– Abdullah Güner konuşma
– Aracın yanması sırasında çekilen görüntüler
HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===========================

Malatya’da 13 köy okuluna yapılacak kütüphaneye 13 şehidin ismi verilecek

MALATYA’da, avukatlık yapan Veysel Taner Şenel, kentte bulunan 13 okula 13 kütüphane yaptırarak, 13 şehidin isminin verileceğini söyledi.

Malatya’da, avukatlık yapan Veysel Taner Şenel, 13 köy okulundan kütüphanesi olmayana kütüphane yaptıracağını, atıl durumda olanların ise onarımını gerçekleştireceğini belirterek, her kütüphaneye bir şehidin ismini vereceğini ifade etti.

Daha önce bu yılın ocak ayında Doğanyol ilçesinde Şehit Oğuzhan Günay adına yapılan kütüphaneden hemen sonra 4 ilçe için de kütüphane yapıldığını kaydeden Şenel tamamlananları şöyle sıraladı:

“Arapgir Ahmet Zeyneloğlu Ortaokulu’na Arapkirli Şehit Hüsnü Bilgiç, Hekimhan Kurşunlu Yatılı Bölge Okulu’na Şehit Furkan Peker, Kuluncak İlisuluk Ortaokulu’na 9 Ocak’ta şehit düşen Malatyalı Mehmet Çelik, Pütürge Bakımlı İlk ve Ortaokulu’na 18 Eylül 2015’te Tunceli- Erzincan kara yolunda alıkonulan 14 Şubat’ta şehit edilen Semih Özbey’in ismi verildi. Kalan diğer ilçeler için okul tespiti yapıldıktan hemen sonra kütüphanelerin yapılması için çalışmalara başlanacak.”

Avukat Şenel, “Allah rızası için çıktığımız bu yolda, köylerde yaşayan çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmek isterken aynı zamanda aziz şehitlerimizin isimlerini ilelebet yaşatma gayretindeyiz. Vatanımız için gözünü kırpmadan toprağı kanıyla sulayarak Şehadet şerbetini içen yiğitlerimiz için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Emanet bıraktıkları bu aziz vatanı canımız pahasına korumak ve şehitlerimizin isimlerini ebediyen yaşatmak boynumuzun borcudur. Minik yavrularımızın kalbine, aklına ve vicdanlarına şehitlerimizin isimlerini ve kahramanlık nişanesi olan şehadetlerini ilimle, irfanla, milli ruh ile aşılamak en büyük gayretimizdir” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kütüphaneden görüntü
– Şehit fotoğrafı
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!