Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SEYDİKEMER’DE ORMAN YANGINI
 
MUĞLA’nın Seydikemer ilçesindeki ağaçlık alanda yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Karaköy Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili bölgede, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler yangını, orman ekiplerine bildirdi. Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

Görüntü dökümü
—————————-
Vatandaşların söndürme çalışmalarına destek olması

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)

===================================

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ ATAN AKRABASI TUTUKLANDI

Reklam Alanı

İZMİT’te akrabası olan 13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel içerikli mesajlar göndererek, uygunsuz fotoğraflar isteyen Ç.B. (40) tutuklandı.
İzmit’te oturan P.A., 13 yaşındaki oğlu A.K.’nin gece geç saatlerde telefonu ile mesajlaşmasından şüphelendi. Okuma yazma bilmeyen anne P.A., cep telefonundaki uygunsuz fotoğrafları ve mesajları gördü. P.A., mesajları kardeşine göstererek okumasını istedi. Mesajlardaki uygunsuz içerikler olduğunu öğrenen P.A., oğluyla konuştu. Bunun üzerine A.K. annesine, Ç.B.’nin kendisine, ‘Annen banyoya girdiğinde telefon kameran ile onu çek ve bana gönder, Annenin iç çamaşırlarının resmini çek ve bana gönder’ şeklinde mesajlar attığı ve ‘cinsel organını göster bakayım’ diyerek sürekli olarak kendisini rahatsız ettiğini anlattı.
P.A. oğlunu da yanına alarak emniyete gidip şikayetçi oldu. Anne ve oğlunun Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmasının ardından Ç.B. gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Ç.B., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

===============================

BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE ALG PATLAMASI; SUYUN RENGİ YEŞİLE DÖNDÜ
 
TÜRKİYE’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü’nde suyun rengi yeşile büründü. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, yaşanan olayın alg patlaması olduğunu söyledi.

Su kaynaklarının hızla azalması ve kirlenmesiyle birlikte sıcaklıklardaki aşırı artışlar, göllerde dipte biriken mavi- yeşil algler yüzeye çıkıyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü, tatlı su açısından ise en büyüğü olan Beyşehir Gölü’nde de suyun rengi yeşile büründü. Göldeki alg patlamasını görüntüleyen bölgeden vatandaşlar, göl yüzeyini yeşil bir tabakanın kapladığı, su azaldıkça renginin de yemyeşil olduğunu söylediler.   Gölde çok ağır bir koku yayıldığını belirten köylüler, otların kıyıya vurduğunu dile getirdi.
TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Isparta ve Konya sınırlarındaki ülkemizin en büyük doğal tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde bugünkü yapılan araştırmalar sonucunda Mada Adası ve Gölyaka kısmında su renginin tamamen yeşile boyandığının görüldüğünü kaydetti.
Aynı Marmara Denizi’ndeki gibi göllerde de meydana gelen, temel nedeni azot ve fosfat yoğunluğuna bağlı aşırı kirlilik sonucu ortaya çıkan alg patlamasının Beyşehir’de de görüldüğünü anlatan Dr. Kesici, “Göllerin müsilajı dediğimiz bu algler siyonobakteri türü olup, mavi- yeşil algler mikrosystis türüdür. Bu tür sular daha önceleri de belirttiğimiz gibi Beyşehir gölünde su seviyesinin giderek azalması sonucu oluşan dip sularının içinde bulunduğumuz ayda göldeki su seviyesinin giderek azalmasıyla tamamen yüzeye vurmuştur. Bilimsel çalışmalarda, bu tür suların dördüncü sınıf kalitede su olduğu, bunların içme suyu olarak kullanımını bırakın tarımda bile kullanılmasının halk sağlığı açısından da tehlikeli olduğunu bildirmektedir” dedi.
Geçen günlerde de Beyşehir Gölü’nün bir yerinde meydana gelen balık ölümlerinin nedeninin yine göldeki aşırı alg artışı olduğunu dile getiren Dr. Kesici, çözüm için ise gölü besleyen kaynakların önlerinin bir an önce açılması, dip çamurunun temizlenmesi ve göle atık bırakılmamasını acil alınabilecek en önemli önlemler olarak sıraladı.

Görüntü dökümü:
– Alglerden görüntü
– Beyşehir gölünden detay
– Dr. Erol Kesici röp
– Plastik şişe içindeki yeşil renkli sudan detay
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) – 

===============================

ŞAMPİYON BUSENAZ’A PİDECİDEN, ‘VURDUĞUN SON YUMRUKLA HESABI ÖDEDİN’ JESTİ
 
TRABZON’da bir pide restoranı sahibi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’nin evine sipariş ettiği pideye, ‘Sen Tokyo’da vurduğun son yumrukla hesabı ödedin’ yazılı fişle jest yapıp, ücret almadı. Duygulanan Sürmeneli, fişi sosyal medya hesabında paylaşıp pideciye teşekkür etti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar boks 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk boks tarihine geçen ve memleketi Trabzon’da coşkuyla karşılanan Busenaz Sürmeneli, yoğun sevgi selinin ardından bulduğu ilk fırsatta evine özlemini çektiği pide için sipariş verdi. Pideyi kuryeden teslim alan Sürmeneli, ücreti ödeyeceği sırada bir sürprizle karşılaştı. Pide restoranı sahibi, sipariş edilen pideye, ‘Sen Tokyo’da vurduğun son yumrukla hesabı ödedin’ yazılı fişle jest yapıp, ücret almadı. Jest karşısında duygulanan Sürmeneli, fişe dair fotoğrafı, kişisel sosyal medya hesabında paylaşarak teşekkür etti. Paylaşım kısa sürede binlerce takipçiden beğeni alırken, davranışı için pide işletmesine de övgü dolu yorumlarda bulunuldu.
‘GURUR DUYDUK’
Restoranın sahiplerinden Abdülkadir Bektaş, altın madalyalı Busenaz Sürmeneli’yi çocukluğundan beri tanıdığını ve bir jest hazırladıklarını söyleyerek, “Busenaz ile ağabey kardeş bağımız var. Yıllarca bu sporla uğraştı, mücadele etti. Allah nasip etti ve bu noktaya geldi. Biz de onunla gurur duyduk. Tokyo’dan döndükten sonra herhalde özlemiş, arayıp ‘bize pide gönder ağabey’ deyince, ‘Dünyaya ismimizi duyurduğun için, yumruklarınla bize altın madalya getirdin, biz sana niye pide göndermeyelim’ düşüncesiyle böyle bir jest yapalım dedik. Onun da çok hoşuna gitmiş sosyal medya hesabında paylaşmış. Bizi daha da gururlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorumö diye konuştu.
‘MADALYASINI ALIR, PİDE YEMEYE GELİR’
Olimpiyat şampiyonu Busenaz’ın sık sık mekana gelerek pide yediğini aktaran Bektaş, “Busenaz’ın bundan önce de Avrupa’da şampiyonlukları olmuştu. Bu ilk madalyası değil. Havalimanında indiği gibi madalyasını alır, pide yemeye gelir.  Bu sabah da ailesiyle birlikte iş yerimizdeydi. Cumhurbaşkanı ziyareti dönüşü, misafirimiz oldu. Cahit hocama da bu sabah ayrı bir jestimiz oldu. Daha önceki eksikliğimizi bu sabah giderdik. Hem Busenaz, hem Cahit hocam bizi gururlandırdı. Bundan sonra da gururlandıracaklarına inanıyorumö dedi.

Görüntü dökümü
————————–
– Busenaz Sürmeneli, annesi Songül Sürmeneli ve antrenör Cahit Süme ile oğlunun pidecide görüntüsü
– Busenaz Sürmeneli’nin sosyal medyasında paylaştığı fiş
– Antrenör Cahit Süme’nin sosyal medyasında paylaştığı fiş 
– Detaylar
Haber: Selay SAYKAL TRABZON-DHA

===============================

OTOMOBİL SATIŞI İÇİN NOTERİ BEKLERKEN, TORPİDODAKİ 75 BİN TL ÇALINDI
 
KAYSERİ’de, otomobil satışı için noterin açılmasını bekleyen iki kişinin, torpidoya bıraktığı 75 bin TL, kimliği belirsiz kişilerce aracın camı kırılarak çalındı.
Olay, saat 12.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Gümüş, 38 ZE 082 plakalı otomobilinin satışı için Abdurrahman Bircan ile buluştu. Öğle saatinde noterin kapalı olması nedeniyle Mustafa Gümüş, Bircan ile birlikte çalıştığı fabrikaya geldi. Otomobili satın alacak olan Abdurrahman Bircan, yanında taşıdığı 75 bin TL’yi aracın torpido gözünde bıraktı. Öğle tatilinin sona ermesiyle notere gitmek için otomobilin yanına gelen Gümüş ve Bircan, camın kırıldığını gördü. Yapılan kontrollerde torpidodaki paranın çalındığı tespit edildi.
İhbar üzerine adrese gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Şüphelilerin, olay yerine sahte plakalı otomobille gelerek, parayı çaldıkları belirlendi. Şüphelileri yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Genel detay
Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

==================================

BATMAN’DA AŞI TİMLERİ KAPI KAPI DOLAŞIYOR

BATMAN İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri, sahaya çıktı. Koronavirüs vakalarının arttığı kentte ekipler, kapı kapı dolaşıp aşı olmak istemeyenleri ikna etmeye çalışan ekipler, aşı hakkı olanların da aşısını yapıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri, aşılanmayanlar için harekete geçti. Aşılama oranının yüzde 59,4, vaka sayısının ise 100 binde 656,8 olduğu kentte, kapı kapı dolaşan ekipler, aşı olmak istemeyenleri ikna etmeye çalışıyor. Aşı hakkı olanların ise aşılarını yapıyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise bir markete giren ekipler, çalışanlar ile kasiyerlere aşı yaptı. Sağlık Mahallesi’nde ise ikna ekipleri kapı kapı dolaştı. Ekipte yer alan Toplum Sağlığı Merkezi Uzman Dr. Orhan Ayan, “Yaklaşık 250 personelden oluşan aşı ekiplerimiz kenar mahallelerde ev ev dolaşıyor. Gün içinde aşı ekiplerimiz 5-6 mahalleye yayılarak, aşı olmak isteyen vatandaşlarımızı aşılacakö dedi.
Dr. Ayan, aşı tereddüttü olan vatandaşlar için bilgilendirme yaptıklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızı aşı konusunda bilgilendiriyoruz. Covid-19 salgınının bitmesi ve azalması için aşı olmayanlar mutlaka ama mutlaka aşı olmalı ve ayaklarına kadar giden bu hizmeti geri çevirmemelerini istiyoruz. Herkesi aşıya davet ediyoruz. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı da aşıdır. Lütfen aşımızı olalım” dedi. 

Görüntü Dökümü  
————–
Market çalışanları aşılanırken
Aşı ekipleri kapı kapı gezerken
Vatandaşlar aşılanırken
Dr. Orhan Ayan ile röportaj
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Arif ARSLAN/BATMAN, DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!