Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

İzmir’de sel felaketinin ardından konuşan Çataklı: Yüzde 80 oranında mesele çözülmüş gözüküyor

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, yaşanan sel felaketinin ardından gelişmeleri takip etmek için İzmir’e geldi. Son durum hakkında açıklama yapan Çataklı, “Şuana kadar da 2 bin 693 ihbar ulaşmış durumda bunlardan 1714 su baskını 52 mahsur kalma olayına müdahale edilmiş durumda. Yani ihbarların yüzde 80’ine yakını karşılanmış durumda. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

İzmir’de dün gece etkili olan sağanak yağış nedeniyele hayat olumsuz etkilendi. Etkili olan sağanak yağış beraberinde seli getirdi.
Sel nedeniyle 2 vatandaş hayatını kaybederken, bin 714 su baskını ve 52 mahsur kalma olayı yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’un talimatıyla, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İzmir’e geldi. Son durum hakkında gelişmeleri değerlendirmek için, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi’nde, İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bir araya geldi. Toplantının ardından Çataklı basın açıklaması yaptı.

“İHBARLARIN YÜZDE 80’İNİ KARŞILANDI”
Sel felakatinin yaralarının sarılması için ekiplerim aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çataklı, ” Bildiğiniz gibi dün başlayan şiddetli yağışlar İzmir ilimizde sel ve su baskınlarına yol açtı. Özellikle Buca, Karabağlar, Konak ve Menderes ilçelerinde yoğun şekilde etkili oldu. Arkadaşlarımızın yaptığı tespite göre 19 dere taştı. Şuana kadar da 2 bin 693 ihbar ulaşmış durumda bunlardan 1714 su baskını 52 mahsur kalma olayına müdahale edilmiş durumda. Yani ihbarların yüzde 80’ine yakını karşılanmış durumda. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor, özellikle Konutlarsa ve iş yerlerindeki su baskınlarının ortaya çıkardığı tabloyu biran evvel normale döndürmek için, gerek büyük şehir belediyemiz, itfaiye dairemi ve İzsu başta olmak üzere AFAD’ımız ve diğer kurumlarımızın desteğiyle büyük bir gayretle çalışma sürdürülüyor” dedi.

“2 BİN 391 PERSONEL ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”
Bilanço hakkında konuşan Çatakli,”Malesef bu sel hadisesinde 2 vatandaşımızı kaybettik. Öncellikle Allahtan rahmet diliyoruz, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. İzmir ilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Resmin ortaya çıkmasıyla birlikte sayın Bakanımız Süleyman Soylu beyefendinin talimatlarıyla geldik. Sayın Valimiz, sayın vekilimiz, emniyet, jandarma, büyükşehir belediyesi, AFAD ve diğer kurumlarımızdaki arkadaşlarımızla genel durum değerlendirmesi yaptık. Ne aşamadayız çalışmalar ne düzeyde, eksiğimiz aksaklığımız var ne yapabiliriz, ilave almamız gereken tedbirler nedir bunu değerlendirdik. Şuanda 2 bin 391 personel 451 araçla çalışmalar devam ediyor. Esasen ilin bu tür afete bakımından araç gereç kapasitesi büyük oranda yeterli ancak yine de tedbiren çevre illerden başta vidanjör olmak üzere ihtiyaç durumunda araç ve gereç istemek üzere hazırlıklarda yapılmıştı ama vidanjör dışında birde jeneratör ola ki ihtiyaç olabilir diye sevk edildi. 8 vidanjör, diğer çevre illerden buraya yönlendirildi. Büyük oranda ilin araç ve gereç kapasitesi böyle bir afetle mücadele etmek için yeterli görünüyor.
Zaten büyük oranda da az önce belirttiğim gibi yüzde 80 oranında da mesele çözülmüş gözüküyor”dedi.

“66 BİN DÖNÜMLÜK ALAN SU ALTINDA KALDI”
Tarım arazilerinde ve konutlarda oluşan zararla ilgili ekiplerin oluşturulduğu belirten Çatakli, “Tabi başlangıçta derelerin taşması ve su baskınları nedeniyle trafikte bir takım sıkıntılar yaşandı. Büyük oranda şu an aşılmış durumda. İletişimde önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak elektrikte 170 trafonun arızalandığını görüyoruz. Bunlardan 99’unun arızası giderildi. 71’inde çalışmalar devam ediyor. Aldığımız bilgiye göre gece yarısına kadar arızaların giderilmesi bekleniyor. Elektrik bakımından önemli bir sıkıntı kalmamış olacak. Az sayıda büyükbaş, küçükbaş ve arı kovanı hasarı var. Büyük boyutlarda değil bunlar. Tarım arazilerinde de 66 bin dönümlük alanın su altında kaldığını görüyoruz. Ancak asıl hasar, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkacak. Hem tarım arazilerinde hem de konut ve iş yerlerindeki zararlarla ilgili gerekli ekipler oluşturuldu. Bir kısmı çalışmalara başladı. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zarar gören yapılarla ilgili defterdarlığımızla birlikte AFAD’ın koordinesinde konut ve iş yerlerindeki zararlarla ilgili çalışmaları sabah hızlı bir şekilde başlatacak. Bir gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam Alanı

” YAĞMUR GECE 3 GİBİ DURABİLİR”
Sağanak yağışın etkisini azalttığını söyleyen Çataklı, ” Sayın Valimiz olayın başından itibaren durumu vaziyet ediyor diğer arkadaşlarımızla birlikte. Bu aşamadan sonra önemli bir sıkıntı göremedik. Büyükşehir Belediyemiz, AFAD’ımız, Devlet Su İşleri, çalışmalarını sürdürüyorlar. Yağışlar azalarak da olsa bir süre devam edecek. Tahminlere göre gece 3 gibi durabilir bu yağmur. Sağanak yağışın etkisi azalmış durumda. Bu anlamda yoğun bir yağış bu saatten sonra beklemiyoruz ama yine de tedbirli olmakta fayda var. Tekrar geçmiş olsun İzmir’imize” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ;
-Bakan yardımcı İsmail Çataklı’nın açıklaması

Haber-Kamera: Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

==================================

Belediye Meclisinde ‘Boğaziçi’ gerginliği

MANİSA Yunusemre Belediyesi’nin şubat ayı meclis toplantısına Boğaziçi Üniversitesi tartışması damga vurdu. AK Parti’li Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, gündem dışı söz alarak Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın atanmasına tepki gösteren gruba selam gönderen CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli ile tartıştı. Meclis gündemine dönmesi konusunda kendisini uyaran başkan çerçi’nin üzerine yürüyen Mersinli salondan çıkartıldı. 

Manisa’nın Yunusemre Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı gerginliğe sahne oldu. Meclise, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli arasında yaşanan Boğaziçi Üniversitesi tartışması damga vurdu. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın atanmasına tepki gösteren öğrencilere selam gönderdi. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin tepkisi sert oldu. CHP’li Mersinli’ye, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamayı hatırlatan Başkan Çerçi, orada eylem yapanlardan sadece 15’inin öğrenci olduğunu, geri kalan kişilerin ise DHKP-C, MLKP ve PKK terör örgütleriyle ilgili önceden adli işlem yapıldığını söyledi ve kınadığını belirtti.

Başkan Çerçi, “Bu bir ülke meselesi. Bu meclisin gündemi değil, ben selam göndermiyorum, kınıyorum. Ben milliyetçiyim, muhafazakarım, millete ve devlete sonuna kadar sahip çıkıyorum. Eşkıyaya geçit vermem. DHKP-C’si, PKK’sı hepsi içinizde. Burası Yunusemre haddi bil” diye konuştu. 

Karşılıklı ‘Haddini bil’ söylemleri üzerine yaşanan tartışma üzerine tansiyon yükseldi. CHP’li Mersinli’yi konuyu kapatıp meclis gündemine dönme hususunda uyaran Başkan Çerçi, Meclis Başkanlığı yetkisini kullanarak, CHP’li Mersinli’nin meclisten çıkmasını istedi. CHP’li Mersinli’nin tepkisi üzerine masadan kalkan Başkan Çerçi, Mersinli’nin üzerine yürüdü. Diğer meclis üyelerinde karışmasıyla büyüyen tartışma, CHP grubunun meclisi terk etmesi üzerine son buldu. 5 dakikalık aranın ardından başlayan mecliste, İYİ Parti üyeleri meclisi terk etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Meclisten detay
– AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin konuşması
– CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli’nin konuşması
-Tartışma
-CHP’nin terk etmesi

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

==================================

Trabzon’da akaryakıt istasyonunda yangında faciadan dönüldü

TRABZON’un Beşikdüzü ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun dolum pompasında çıkan yangında, facianın eşiğinden dönüldü.

Beşikdüzü ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda öğlen saatlerinde yangın çıktı. Dolum pompasında çıkan alevleri fark eden istasyon çalışanları, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, pompadan yükselen yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, facianın eşiğinden dönüldü. Yangında, istasyonda hasar oluşurken, anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yangın anı
Yangın söndürme detayları

Haber-Kamera: TRABZON-DHA

===============================

Önce tabancayla vuruldu, sonra yaralı halde darp edildi

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde İran, Suriye ve Afganistan uyruklu 3 kişi arasında apart dairesinde çıkan kavgada tabancayla bacağından vurulan Afganistan uyruklu Sultan Mohammad Mohammadi (34), yaralı halde darp edildi. Darp anı apartın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Atalar Mahallesi 626 Sokak’taki bir apart dairesinde yaşandı. Apartın ikinci katındaki dairesinde yaşayan Afganistan uyruklu Sultan Mohammad Mohammadi (34),  evine gelen İran uyruklu Amir Rıza (34) ve ismi öğrenilemeyen Suriye uyruklu bir kişiyle henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce Amir Rıza, iddiaya göre yanında taşıdığı tabancayla Mohammadi’yi sol bacağından vurarak yaraladı.  Olayın ardından daireden çıkmaya çalışan iki kişi, kendilerine engel olmaya çalışan yaralı Mohammadi’yi koridorda darp etti. Darp anı apartın güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Kamere kaydında Mohammadi’nin dövülmesi ve şüpheli iki kişinin kaçması yer alıyor. Olayın ardından Mohammadi aparttan çıkarak yardım istemeye gitti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Mohammadi, ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırılırken, polis ekipleri kaçan şüpheliler İran uyruklu Amir Rıza ile Suriye uyruklu bir kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Güvenlik kamerası görüntülerinde Mohammadi’nin darp edilmesi
-İki şüphelinin kaçması ve Mohammadi’nin yürüyerek yardım istemeye gitmesi
-Olay yerinden detaylar
-Yaralıdan ambulans içinde detay
-Polis ekiplerinden detay

Haber-Kamera : Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

==============================

İzmir’de meydana gelen su baskınında bir vatandaş caddede kano ile gezdi

İzmir’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentin birçok noktasında su baskınları meydana gelirken, Konak ilçesinde bir vatandaş tarafından cep telefonu ile ilginç bir görüntü çekildi. Sel nedeniye çok sayıda araç mahsur kalırken, bir vatandaş kano ile yolculuk yaptı. Bu anlar ise saniye saniye cep telefonu ile görüntülendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kano ile yolculuk

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 

=============================
Balkonundan rastgele ateş ettiği için kendisini ihbar eden kişiyi vurdu

ELAZIĞ’da akşam saatlerinde balkonundan rasgele ateş eden E.Ç., kendisini polise ihbar eden F.K.’yi, aşağıya inerek silahla yaraladı. F.K.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, E.Ç. gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Nailbey Mahallesi Bağlar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre evinin balkonundan rastgele ateş eden E.Ç., kendisini polise ihbar ettiğini öğrendiği F.K.’yle sokağa inerek tartışmaya başladı. Ellerinde silah bulunan E.Ç. ve F.K.7nin tartışması sokak ortasında çatışmaya dönüştü. F.K., vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. F.K., ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. E.Ç., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, F.K.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
Olay yeri
Ekiplerden detay
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

=================================

Çocukların kavgasına büyükler dahil oldu: 3 yaralı

GAZİANTEP’te, husumetli iki ailenin çocukları arasında top oynama nedeniyle çıkan tartışma ailelerin de karıştığı kavgaya dönüştü. Pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralandı. 

Olay, akşam saatlerinde Hacıbaba Mahallesinde meydana geldi. Husumetli iki ailenin çocukları arasında top oynama nedeniyle başlayan tartışmaya ailelerin de dahil olması ile kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada bir kişinin pompalı tüfeği ateşlemesi sonucu çıkan saçmalar 3 kişiye isabet etti. Yaralılar, ihbarla gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kavgaya karışanların tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Hacıbaba Mahallesi silahlı saldırı
– Polis ve sağlık ekiplerinin olaya müdahalesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

================================

Horoz dövüşü baskınında 77 kişiye 345 bin lira ceza 

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, Karasu Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’ne yapılan baskında, horoz dövüşü yaptıranları suçüstü yeakaladı. 77 kişiye koronavirüs tedbirleri kapsamında ve kumar oynamaları nedeniyle toplam 345 bin 422 lira ceza kesildi. 

Karasu Kuyumculu Mahallesi’nde bulunan Karasu Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’nde horoz dövüşü yapıldığına dair ihbar alan Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri baskın yaptı. Koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığı dernek binasına giren ekipler, horoz dövüşünü sonlandırdı. İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Bolu gibi illerden Sakarya’ya gelen 77 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymamaları ve kumar oynamaları nedeniyle toplam 345 bin 422 lira ceza kesildi. 

‘HOROZ MÜSABAKASI KÜLTÜREL MİRASIMIZ’
Türk Asil Horoz Yetiştiricileri Federasyonu Başkanı Hikmet Neğuç yaşanan duruma tepki gösterdi. Hayvan dövüş müsabakalarının yasal olması gerektiğini savunan Neğuç, “Horoz müsabakaları Türkiye’nin her yerinde yapılan kültürel mirasımızdır. Müsabakalar derneklerde ve hakem kontrolünde yapılır, dövüş kaçak yapılır. Türk kültürünün bir parçasıdır. Dünyanın her yerinde yapıldığı gibi burada da yapılıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde hayvan sporları ve sergileri kanunu istiyoruz. Burası bir hayvan derneğidir, yasal olarak yapılmış bir etkinliktir. Fakir fukaranın kışlık halk eğlencesidir. Bu müsabakalar, dünyanın her yerinde yapılmaktadır. Türkiye’de de serbest olmalıdır. Bu yasakçı anlayış kimsenin işine yaramıyor, Türkiye’yi dünyanın gerisinde bırakıyor. Bu yasakçı anlayış Türkiye’ye zarar getiriyor.” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Jandarma detay
Röportaj
Detay

HABER-KAMERA: Levent KIZILASLAN/KARASU (Sakarya),(DHA)

===============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!