Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-11

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Tahir Elçi’nin öldürülmesi davasında ikinci duruşma (2)
 
DURUŞMA 14 TEMMUZ’A ERTELENDİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, 2015’te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada vurularak, öldürülmesine ilişkin 3 polis memuru ve firari 1 PKK’lı teröristin yargılandığı davanın ikinci duruşması, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gün boyu süren duruşmada mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısı, Elçi’nin avukatlarının beyanını aldıktan sonra sanık polisler S.T., F.T. ve M.S.’yi çapraz sorguya aldı. Duruşmaya bulundukları ilden SEGBİS ile bağlanan sanık polisler S.T., F.T. ve M.S., üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Sanıkların da ifadesini dinleyen mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Temmuz’a ertelerken, sanık polisler S.T., F.T. ve M.S. hakkında yurtdışı yasağı uygulanması ve gizli tanıdığın gelecek duruşmada mahkemede hazır olup, yüz ve sesinin değiştirilerek ifadesinin alınmasına karar verdi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

HABER: Mehmet Mucahit CEYLAN -DİYARBAKIR -DHA 

Reklam Alanı

======================

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına yüzde 20 zam yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerde çalışan 6 bin 317 personelin maaşına yüzde 20,6 oranında zam yapılarak en düşük çalışan maaşı 3 bin 557 liraya yükseldi.

2 yıl süresini kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye bünyesinde hizmet veren şirket personellerinin maaşlarına ortalama 693 lira, ikramiye ve bayram yardımlarıyla da toplam da 810 lira zam yapıldı. Ayrıca sözleşme ve yeni geliştirilen prim sistemi ile eşit işe eşit ücret anlayışına göre maaş farklarının kapatılması, sosyal iyileştirmeler ve zamlarla beraber yüzde 20,6 oranında gelir artışı gerçekleştirilerek en düşük asgari ücretse 3 bin 557 liraya ulaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göreve geldiği günden bu yana eşit işe eşit ücret politikasıyla hareket ettiğini belirterek, çalışanların şartlarının iyileşmesi için çabaladıklarını kaydetti.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’de çalışma hayatına yönelik en büyük reformların yapıldığını ve sendikalı çalışan sayısının arttığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Fatma Şahin ile Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, 6317 personeli kapsayan 2 yıl süreli toplu sözleşme protokolünü imzaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’ın konuşması
– Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşması
-Sözleşmenin imzalanması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ATMACA- Kamera: Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)

=============================

Gaziantep’te çarşı ve meydanlarda yoğunluk

TÜRKİYE koronavirüs risk haritasında orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep’te, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşlar çarşı ve meydanlara akın etti.

Kafe ve restoranların açıldığı kentte çarşıların bulunduğu Gaziler Caddesi’nde alışveriş yapan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği caddede görevli polis ve zabıta ekipleri, vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Çarşıdaki kalabalık
– Alışveriş yapan vatandaşlar
– Restorantlara giren vatandaşlar
– Polis ve zabıta ekipleri
– Vatandaş ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)

========================

Adıyaman’da firari FETÖ şüphelisi yakalandı

ADIYAMAN’da, FETÖ/PDY üyeliğinden hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari A.E., yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır’da yargılandığı davada hakkında FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve firari olan A.E.’nin Adıyaman’da olduğu bilgisine ulaştı. Çalışma başlatan ekipler, şüpheli A.E.’yi gizlendiği adrese düzenlediği operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Adıyaman Adliyesi
– Şüpheli getirilmesi
– Şüpheli adliyeye götürülmesi
– Polis ekipleri
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=======================

Erdemli’de e-spor şampiyonları ödüllerini aldı

MERSİN’de Erdemli Belediyesi tarafından gençlere yönelik düzenlenen e-spor turnuvasında dereceye girenler ödüllerini aldı. 

Erdemli Belediyesi tarafından pandemi döneminde evde kalan ve günlerinin uzun bir kısmını telefon ve tabletleri başında geçiren gençlere yönelik düzenlenen e-spor turnuvasına 990 kişi katıldı. Tek şartı akıllı telefon üzerinden katılmak ve Erdemli’ de ikamet etmek olan yarışlarda dereceye giren oyunculara ödüllerini, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu verdi. Turnuva sayesinde keşfedilen yetenekler arasında e-spor takımı kurulacak.

Yarışmalarda 1’inci olan Ömer Tol’a bilgisayar, 2’nci olan Ömer Erkam Aslan’a tablet, 3’üncü olan Alpay Türer’e kablosuz kulaklık hediye edilirken, Jüri Özel Ödülü’nü ise kadınlar içinde en yüksek puana sahip olan Zeynep Belgin Eren aldı. Uygulamadan memnun olduklarını belirten yarışmacılar, pandemi döneminde gerçekleştirilen bu uygulama ile motivasyonlarının yükseldiğini belirtti.

Yarışmacılardan Zeynep Belgin Eren, “Sosyalleşebilmek için bir fırsat olarak düşünüyorum. Kadınlara sunulan imkanlarla erkeklere sunulan imkanlar aynı. Pandemi sürecinde insanları sosyalleştirebilmek adına, birazcık da umut ışığı olmak adına güzel bir etkinlik oldu. Ayrıca oyunun yayında olması da şeffaf olması da çok önemli. O kadar insanın izlenmesi, şeffaf olarak görülebilmesi, kimin ne yaptığının bilinmesi, herhangi bir hile hurda karışmadan yapılan bir oyun olması da artıydı” diye konuştu.

Gençlerin pandemi sürecinde motive olabilmeleri adına sık sık online projeler gerçekleştiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise teknolojinin doğru kullanılmasıyla olumlu gelişmeler sağlanabileceğini, proje ile e-spor takımı seçmelerinin alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Başkan Tollu, “Biz bu kamu kurumunu daha nitelikli daha düzgün, çağın gereğine uygun şekilde, geleceğe en güzel şekilde hazırlıyoruz. Tabi yarınları emanet edecek olduğumuz, bizim gençlerimiz. Gençlerimizin de Büyük Atatürk’ün gösterdiği o hedefe, muasır medeniyetler seviyesine, bu ülkeyi kesinlikle ulaştırmaları gerekiyor. Ulaştırmak adına da gençlerimizin zihnen, bedenen gelişerek, çok güçlü olması gerekiyor. Dolayısıyla biz de her kuşağa, 7’den 70’e insanın yaşadığı her yerde, Erdemli Belediyesi’nin varlığını görüyoruz. İnsanlarımızın, gençlerimizin mutlu olması adına, onların geleceğe güvenle bakması adına, günlerini en güzel şekilde değerlendirmesi için değişik uygulamalar yapıyoruz. Bu uygulamalara gençlerimiz gerçekten ciddi bir teveccüh gösterdiler. Biz gençlerimizi seviyoruz. Bu ülkenin geleceğinin gençlerde olduğunu biliyoruz. İnşallah el birliği ile bu ülkeyi daha da yükseğe daha da yukarı taşıyacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Oyundan görüntü
-Ödül töreni
-Zeynep Belgin Eren röp
-Mükerrem Tollu röp

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

======================

Duş almadan önce sigara yaktı; meydana gelen patlamada yaralandı

ADANA’da E.E.A., banyoda sigara içmek için çakmak yakınca doğalgazlı şofben patladı. E.E.A. yaralanırken, parçalanan pencere ve cam parçaları park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda otomobilinde hasar oluşan, Ahmet Gürlek (63), “2 dakika ile kurtuldum” dedi.

Olay, saat 17.00 sıralarında merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde bir apartmanın 10’uncu katındaki dairede meydana geldi. Banyoya giren E.E.A. iddiaya göre duş almadan önce sigara içmek için çakmağını yaktı. Bu sırada doğalgazlı şofben bir anda patladı. Patlamanın etkisiyle E.E.A. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, evdeki bazı pencere çerçeveleri ve cam parçaları patlayıp, düştü. Düşen parçalar, park halindeki bir otomobile zarar verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine apartmana çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı E.E.A., sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Pencere çerçevesi ve cam parçalarının otomobilin üzerine düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.

Otomobilin sahibi Ahmet Gürlek, “Apartmanın üçüncü katında oturuyorum. Daha eve çıkmadan otomobilimin üzerine pencere düştüğünü öğrendim. 2 dakika ile kurtuldum” dedi.
Görüntü Dökümü
– Yere düşen pencere parçaları
– Zarar gören araç
– Araç sahibi ile röp
– Detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

========================

Yaban hayatı sergisinde canlı hayvanlar da yer aldı

SİVAS’ta 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı. Sergide canlı hayvanlar da yer aldı.

Kent merkezinde bulunan bir otelde, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü fotoğraf ve canlı hayvan sergisi açtı. Çeşitli yaban hayvanı fotoğraflarının yanı sıra yılan, kertenkele, şahin, kartal ve kurt gibi birçok canlı hayvan da sergide yer aldı. Aynı yerde fotoğrafçı Mustafa Aslan da ‘Sivas’ın Renkli Yaban Hayatı’ adlı bir fotoğraf sergisi açtı. Her iki serginin açılışını Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Duman gerçekleştirdi.

Sergideki fotoğrafları ve hayvanları yakından inceleyen Vali Salih Ayhan, “Çok anlamlı bir faaliyet oldu. İlimizde doğal denge ve doğal sistemin yerinde olması her şeyin yerinde olduğunu gösteriyor. İlimizin zengin bir florası var ve faunasını korumak lazım. Sivas’ta kaçak avlanmaya yönelen ve doğayı tahrip eden insani olmayan duruşlar var. Bu konu özellikle kaçak avlanma şiddetli bir aktör ve ağır yaptırımlar uyguluyoruzö dedi.

‘AMACIMIZ YABAN HAYATINI GÜVENCE ALTINA ALMAK’
Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Okan Gün, “3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle bugün bir sergi açılışı gerçekleştirdik. Bu minvalde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 3 Mart 2014 tarihinde ilk kez ilan etmiş olduğu Dünya Yaban Hayatı Günü insanlar üzerinde yaban hayatının güvenilirliği artırmak, farkındalık oluşturmak, dünya üzerindeki flora fauna üzerinde bilinçli bir toplum yaratmak ve yaban hayatının aslında insanoğlunun bir parçası olduğunu ifade etmek için bugünü kutlamış bulunmaktayız. Dünya üzerinde uluslararası sözleşmelere tabii olduğumuz, nesli tehlike altında olan türlerin korunmasına yönelik olan sözleşmelerle, biz yaban hayatını bir şekilde koruyoruz. Ülkemizde de Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü öncülüğünde yaban hayatının koruması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve özellikle son yıllarda yaban hayvanların alanının daralması, insanların yaşam alanının genişlemesi veya etki alanının genişlemesiyle birlikte yaban hayatında ciddi anlamda bir azalma var. Bizim amacımız yaban hayatını güvence altına almakö diye konuştu.

Fotoğrafçı Mustafa Aslan ise “Sivas’ta sergi açmak istedim çünkü Sivas kırsalı çok büyük bir alana sahip ve bu kırsalda çeşitli birçok yaban hayvanı yer alıyor. Vatadaşlarımız bu hayvanları tanımıyor ve bu nedenle de koruyamıyor. Hayvanlara karşı bir farkındalık oluşturup, onları bir hazine gibi korumamız gerekiyor. Bu sergi ile bunu amaçladım” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Sergiden görüntüler
-Fotoğraflar ve canlı hayvanların görüntüsü
-Vali Ayhan’ın açıklaması
-Milli Parklar Şube Müdünün konuşması
-Fotoğrafçı Mustafa Aslan’ın konuşması

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!