Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Düzce’de mutasyonlu virüsün görüldüğü köye giriş çıkışlar yasaklandı

DÜZCE merkeze bağlı Kurtsuyu köyüne giriş ve çıkışlar, görülen mutasyonlu virüs vakaları nedeniyle 27 Mart’a kadar yasaklandı.

Merkeze bağlı Kurtusuyu köyünde 10 kişide mutasyonlu koronavirüs görülmesi nedeniyle köye giriş ve çıkışlar Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla yasaklandı. Alınan kararda, “Covid-19 vaka ve temaslı sayılarının yüksek olması, Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla tedbiren; Kurtsuyu köyü sınırlarından karayolu ile yapılacak tüm giriş ve çıkışların 17 Mart 2021 Çarşamba günü saat 12.00’dan, 27 Mart 2021 Cumartesi günü saat 21.00’a kadar 10 günlük bir süre için geçici olarak sınırlandırılmasına karar verilmiştir. Köyde yaşayan kişilerin bu süre içerisinde ev izolasyonuna alınması ve temel gıda ihtiyaçlarının para alışverişi ve temastan kaçınılarak Vefa Sosyal Destek Ekiplerince yapılması gerekmektedir” ifadeleri yer verildi.

Alınan kararın ardından Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Köyün girişinde jandarma tedbirlerinin görüntüsü
– Jandarma ekiplerinin köye giriş yapmak isteyenlere yasaklar hakkında bilgi vermesi
– Köye giriş yapmak isteyen ancak ikametgahı olmayan araçların döndürülmesi ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA

Reklam Alanı

=====================

Mersin Valisi Su: Bulaşın en büyük nedeni ev ziyaretler

MERSİN’de koronavirüs denetimine çıkan Vali Ali İhsan Su, bulaşın en fazla ev içinden kaynaklandığını belirterek, vatandaşları ev ziyaretleri konusunda uyardı.

Koronavirüs haritasında yüksek riski belirten turuncu renkte olan Mersin’de Vali Ali İhsan Su, beraberindeki protokol üyeleri ve genel kolluk birimlerinin katılımıyla maskelerini takarak denetime çıktı. Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerindeki esnaf ve cadde üzerindeki toplu taşıma araçlarında denetleme yapan  Vali Su, 6 binin üzerinde personelle kent genelinde denetim yapıldığını kaydetti. Kentte alınacak önlemlerle birlikte hedefin maviye dönmek olduğunu belirten Vali Su, “Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yeni kontrollü normalleşme süreci çerçevesinde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İlimiz turuncu renkte. Kurallara uyduğumuz sürece maviye doğru geçiş yapacağız. Hedefimiz bu rengi mavi yapmak. Vatandaşlarda farkındalığı oluşturmamız gerekiyor. Genel itibariyle vatandaşlarımız kurallara uyuyor. İşletmelerde kurallara uyulduğunu gördük. Biz alanda kontrollerimizi yapıyoruz ama ev içi ziyaretlerinde vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyorum. İlimiz açısından bulaşların en büyük kaynağı ev içi bulaşlar. Vatandaşlarımızın bu konuya özellikle dikkat etmelerini istiyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Toplu taşıma araçlarının denetlenmesi
-İşletmelerin denetlenmesi
-Vali Ali İhsan Su açıklama

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=====================

Koronavirüsten ölen Prof. Dr. Ergenoğlu, babası için ayrılan mezarlığa defnedildi

İSTANBUL’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu (54), memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Ergenoğlu’nun cenazesi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden emekli babası Prof. Dr. Fuat Ergenoğlu’nun kendisi için ayrılan Üniversite Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yaklaşık 3 ay önce koronavirüse yakalanan ve ardından özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, 15 Mart’ta hayatını kaybetti. 2 çocuk babası olan Ergenoğlu’nun cenazesi, memleketi Adana’ya gönderildi. Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu için sabah saatlerinde eğitimini tamamladığı Çukurova Üniversitesi’nin Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Ergenoğlu’nun annesi Ayfer (81) ve babası Fuat Ergenoğlu (84) cenaze boyunca gözyaşı dökerken, meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından Ergenoğlu’nun cenazesi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden emekli babası Prof. Dr. Fuat Ergenoğlu’nun isteği üzerine kendisi için ayrılan mezarlığa defnedildi.

‘BENİM YAVRUM HERKESE DOKUNDU’
Cenaze töreninde duygularını dile getiren anne Ayfer Ergenoğlu, kimsenin evlat acısı yaşamasını istemediğini bunun dayanılmaz olduğunu söyledi. Gözyaşları içinde konuşan Ergenoğlu, “Allah kimselere evlat acısı vermesin. Bittim ben. Sıra benimdi, ona nasıl sıra geldi. Dayanılmaz bir acı. Nur gibi bir çocuktu, herkese dokundu benim yavrum. Kimselere bir şey yapmadı, hasta kurbanı olduö dedi.

Oğlunun ömrünün baharında hayattan koptuğunu belirten baba Fuat Ergenoğlu ise “Bunca sene uğraştı, didindi, tam vatanına, evlatlarına faydalı olacak bir dönemde gitti. Onlar kahraman ama bunu bilen yokö diye konuştu.

MASKE UYARISI YAPMIŞTI
Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, 14 Eylül 2020’de sosyal medya hesabında maske uyarısında bulunmuş ve yaptığı paylaşımda “Maskesiz olmaz. Lütfen, herkes her koşulda maske takmaya, el hijyenine ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat edelim” ifadelerine yer vermişti.

Görüntü Dökümü
– Ölen doktorun anne ve babası ile röp
– Cenazenin araçtan indirilmesi
– Cenaze namazının kılınması
– Yakınlarının katılması
– Ölen doktorun fotosu

Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=======================

CHP’li 20 milletvekili, Şanlıurfa’da

CHP, 20 milletvekilinden oluşan heyetle Şanlıurfa’ya geldi. Heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “2014 yılından bu yana tarımsal sulamada elektrik faturaları yüzde 267 oranında zamlandı” dedi.

CHP’li 20 milletvekilinden oluşan heyet iki günlük ziyaret için Şanlıurfa’ya geldi. CHP heyeti; çiftçi, esnaf ve vatandaşın sorunlarını sahada tespit edip hazırladıkları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’na sunacak. İlk olarak CHP il başkanlığında toplantı düzenleyen heyet adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2014 yılından bu yana tarımsal sulamada elektrik faturalarının yüzde 267 oranında zamlandığını belirterek, “iktidarın verdiği sözü hatırlatmak için buradayız. Çiftçinin en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde su yok. Şanlıurfa’da, Mardin’de elektrik kesilen çiftçilerimiz oldu. Çiftçilerimizin desteklemelerine hukuksuzca el konuldu. Tarlaların sulamaya en çok ihtiyacı olduğu zamanda çiftçimiz yapayalnız kaldı” dedi.

CHP milletvekillerinden oluşan heyet Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde çiftçi, esnaf ve meslek odalarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kette gelen 20 CHP Milletvekilleri
– Esnafı dolaşan vekiller  
– Vatandaşların sorunlarını dinleyen vekiller
– CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın açıklama yapması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLA- Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=====================

Hastane bahçesinde kafatası bulundu

ANTALYA’da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içindeki ormanlık alanda, insana ait olduğu değerlendirilen kafatası bulundu.

Konyaaltı ilçesindeki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne tedavi için gelen kadın, öğle saatlerinde üniversitesi yerleşkesi içindeki ormanlık alanda yürüyüş yaparken ağaçların arasında kafatası olduğunu fark etti. Eline aldığı sopayı kafatasına geçiren kadın, hastane bahçesine çıkartıp, güvenlik görevlilerine teslim etti. İhbarın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da olay yerine gelen kafatası üzerinde inceleme yaptı.

Kafatası, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Polisin ve güvenlik görevlilerin kafatasını incelemesi
– Kafatasının bulunduğu alanda görevlilerin inceleme yapması
– Kafatasının taşındığı kazıktan görüntü
– Emekli emniyet müdürü Cemil Tonbul’un kafatasını incelemesi
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!