Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafasıyla kemikler bulundu

ADANA’nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Köpekler tarafından kemikler çevreye taşınırken, çevreye ise kötü kokuların yayıldığı belirtildi. Bölgeye yakın mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü (31), “Burada onlarca kesilmiş at var. Artık bu kokudan duramayacak hale geldik” dedi.

Yüreğir ilçesinde, Bahçelievler Mahallesi yakınında bulunan dere yatağında at ve eşek kafaları ve kemikleri bulundu. At ve eşekler kesildikten sonra geriye kalan parçalarının çuvallara konulup, dere yatağına atıldığı, köpekler tarafından parçaların çıkartılarak etrafa taşındığı öne sürüldü. Yaklaşık 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve eşek kafaları bulunurken, çevreye de kötü kokular yayıldı. Bölgede kafası kesilmiş bir atın gövdesinin de olduğu görüldü.

Mahallede hayvancılıkla uğraşan Mehmet Mustafa Köroğlu (75), astım hastası olduğunu, kötü kokular nedeniyle nefes alamayacak duruma geldiğini ifade ederek, “Geceleri kokudan boğulacakmış gibi uyanıyorum. Bizim elimizden bir şey gelmiyor, yeter artık” dedi.

‘KOKUDAN DURAMAYACAK HALE GELDİK’
Mahallede oturan Ramazan Dağgülü ise kemiklerin atılı olduğu yerde tarlasının olduğunu belirterek, “Biz tarlalarımızı artık sulayamayacak duruma geldik. Yaz geldiğinde ürünlerimiz susuz kalacak. Çünkü bu pislikten ve kokudan dolayı dereye inip, su alamıyoruz. Burada onlarca kesilmiş at var. Biz artık bu kokudan duramayacak hale geldik. Bu at ve eşeklerin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu at ve eşekleri gece saatlerinde getirip bıraktıktan sonra bir şekilde kaçıyorlar. Bunlar kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılıyor. Sabah uyandığımızda bu görüntüyle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

‘KÖPEKLER SALDIRIYOR
Nusrettin Dağgülü da rahat bir şekilde çiftçilik yapamadıklarını anlattı. Dağgülü, “Çocuklarımızı okula götürdüğümüzde köpekler at eti yemeğe geldiği için bölgelerini korumak amacıyla saldırganlaşıyorlar. Bizlere saldırıyorlar. Bu dereye bu leşler boydan boya atılıyor. Maalesef bütün tarlaların önünde bu leşler var” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
– Muhabir Yusuf Kantarlı anonslar
– Vatandaş röpü
– Kesilen at ve eşeklerin iskeletleri
– Çuvallara doldurulan atlar
– Genel ve detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=====================

‘Acılı’ diye çalışana fırlatılan çiğ köftenin, ‘silah’ sayılması talep edildi

AFYONKARAHİSAR’da verdiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle Yılmaz Koç’a (20) elindeki dürümü fırlatarak, darbeden Gurur Şenel hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, ‘silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlamalarından 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Gurur Şenel’in, Yılmaz Koç’a fırlattığı çiğ köfte dürümünün ise ‘silah’ sayılması talep edildi.

Olay, 23 Şubat Salı günü İstiklal Mahallesi’ndeki bir çiğ köfteci dükkanında meydana geldi. Alkollü olduğu öne sürülen Gurur Şenel, acısız istediği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle iş yeri çalışanı Yılmaz Koç’a elindeki çiğ köfte dürümünü fırlatıp, saldırdı. Küfürler eden Gurur Şenel, Koç’a yumruklar savurdu. İş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili polis, Yılmaz Koç’u yumruklayan Gurur Şenel’i yakalayıp, gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından serbest bırakılan Gurur Şenel, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

KARDEŞİ İŞ YERİNE SALDIRDI
Olaydan bir gün sonra ise çiğ köfteci bu kez Gurur Şenel’in kardeşi Hüseyin Şenel tarafından hedef alındı. Elindeki içki şişesini fırlattığı iş yerinin camını tekmeleyen Hüseyin Şenel, ardından dükkanın önündeki sehpayı fırlatarak, camı kırdı. Dükkan önünde duran motosiklete de tekme atarak zarar veren Hüseyin Şenel, kaçtı. Hüseyin Şenel polisin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Gurur Şenel ve kardeşi Hüseyin Şenel işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Gurur ve Hüseyin Şenel kardeşler bir süre sonra serbest bırakıldı.

‘ÇİĞ KÖFTE SİLAH SAYILSIN’
Olayla ilgili Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Gurur Şenel’in, ‘silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlamalarından 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Gurur Şenel’in çiğ köftenin acı olması nedeniyle Yılmaz Koç ile tartıştığı, ardından öfkeye kapılıp, elindeki çiğ köfte dürümünü Koç’un yüzüne fırlatıp, küfrederek, darbettiğine yer verildi. Gurur Şenel’in elindeki dürümü Yılmaz Koç’a zarar verme kastıyla yüzüne fırlattığı, yüzüne vurup tekmelediği için ‘kasten yaralama’ suçunu işlediğine işaret edilen iddianamede, çiğ köfte dürümünün Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca ‘silah’ olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulandı. İddianamenin çiğ köfte dürümünün silah sayılmasına ilişkin bölümünde, “Çiğ köfte dürümünün ebadı, sertliği ve atılan mesafenin yakınlığıyla müştekinin yüzüne isabet etmesi, sonrasında şüphelinin öfkesine hakim olamayarak tekme ve tokatla eylemine devam etmesi nedeniyle kastının yoğunluğu göz önüne alındığına, yüze fırlatılan çiğ köfte dürümünün saldırıda kullanılmaya ve yaralamaya elverişli silahtan sayılması gerekmektedir” denildi.

TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMAMALI

Sanık hakkında uzlaştırma hükümlerinin uygulanmayacağı ve yargılama aşamasında da takdir indirimi almaması gerektiği yönünde görüş bildirilen iddianamede, olay neticesinde oluşan toplumsal tepkiye rağmen, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarıyla suçunu haklı göstermeye çalıştığı, tutum ve davranışları nedeniyle kardeşi tarafından 1 Mart 2021’de ilk olayın meydana geldiği iş yerine aynı şekilde saldırı olduğu, şüphelinin kolluk tarafından ifadesi alınmak üzere yapılan telefonla davete rağmen ifade vermeye gelmeyeceğini beyan ettiği ve soruşturma makamlarından kurtulma adına kaçma girişiminde bulunduğunun anlaşıldığı kaydedildi. Sanığın yakınlarının ikametlerinde yapılan araştırmalar sonucunda yakalanabildiği, olay nedeniyle pişmanlık duymadığı ve suça meyilli kişiliği bulunduğu belirtilen iddianamede, bu durumun devam edebileceği göz önüne alınarak, sanık hakkında takdir indirimi nedenlerinin uygulanmaması gerektiği talep edildi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- 

===================

Siverek’te bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, iki grup arasında çıkan, bıçakların da kullanıldığı kavgada Rıdvan Gez(31) öldü, 2 kişi ise yaralandı. Kavga anı bir işyerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Olay, gece saatlerinde Hürriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde karşılaşan iki grup arasında tartışma çıktı. Sebebi bilinmeyen tartışma kısa sürede büyüyerek taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada bıçaklanarak yaralanan Levent A., Vedat G. ve Rıdvan Gez yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bıçaklanarak yaralanan 3 kişi, ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Rıdvan Gez, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaşamını yitiren Rıdvan Gez’in cansız bedeni otopsi için morga konuldu.

Olaya karışan bir kişinin gözaltına alındığı kavga ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Elinde sopa aile koşanlar
– Polisin ambulansın gelmesi
– Kavgaya karışan 1 kişinin gözaltına alınması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA)

======================

Hatay’da lodos hayatı olumsuz etkiledi (2)

SU TAŞKINLARI YAŞANDI
Hatay’ın Samandağ ilçesinde 2 gündür devam eden şiddetli lodos kıyı şeridindeki yerleşim yerlerine de zarar verdi. Rüzgarın etkisiyle yükselen deniz dalgaları kıyı şeridindeki mahallerde su taşkınlarına sebep oldu. Deniz Mahallesi’ndeki bazı ev ve iş yerleri su taşkınlarından zarar görürken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri su basan yerlerde tahliye çalışma başlattı. İşletmesi zarar gören Ertan Şimşek ise her yıl benzer felaketler yaşadıklarını belirterek, zararlarının karşılanması için yetkililerden yardım istedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Denizden ve su basan iş yerlerinden genel detaylar
– Ertan Şimşek ile röportaj
– Su basan caddelerden genel detaylar
Haber-Kamera: Ali ARSLAN/SAMANDAĞ(Hatay),(DHA)

==========================

Karlı dağ manzarasında deniz keyfi

Antalya’da güneşli havayı fırsat bilenler, Konyaaltı Sahili’ne geldi.  Zirvesi karla kaplı Toros Dağları manzarası eşliğinde denize girenler keyifli anlar yaşadı.

Yurdun büyük bölümünde soğuk hava ve kar etkisini gösterirken, turizm kenti Antalya’da da hava sıcaklığı önceki haftaya göre düşmesine rağmen gün içerisinde 13 dereceye kadar ulaştı. Güneşli havayı fırsat bilenler de soluğu Konyaaltı Sahili’nde aldı. Sahile gelen vatandaşlar ve turistler, güneşli havanın keyfini doyasıya çıkardı. Bazıları sahilde otururken, bazıları da zirvesi karla kaplı Toros Dağları manzarası eşliğinde sıcaklığı 18 derece olan denize girdi.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentte bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen yağmurun yarın devam etmesi, hava sıcaklığının da yarın 16 dereceye ulaşması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Konyaaltı Sahili’nin yukarıdan görüntüsü
– Sahilde yürüyenlerden görüntü
– Sahilde oturanlardan görüntüler
– Denize giren kişilerden görüntüler
HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!