Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Vaka rekortmeni Samsun’da sıklaştırılan denetimlere polis takviyesi

SAĞLIK Bakanlığı’nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre 20-26 Mart tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü il, bir kez daha Samsun oldu. 4 haftadır vaka sayısında birinci olan kentte kontrol ve denetimler de sıklaştırıldı, ek tebdirler alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı kapsamında kenteki denetimler için ayrıca 209 takviye personel de görevlendirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 20-26 Mart tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısının güncel haritası paylaşıldı. Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller Samsun, Yalova, Giresun ve Sinop olurken, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Mardin ve Van ise en az vaka görülen iller oldu. Samsun’da 13- 19 Mart tarihleri arasında 508.97 olan haftalık vaka sayısı bir hafta içinde 586.84’e çıktı. Samsun’da artan vakalarla birlikte denetimler de sıklaştırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği talimat kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kente 209 takviye personel görevlendirildi. Görevlendirilen ek personelle birlikte kalabalık cadde ve sokakların giriş çıkışlarında uygulanan HES kodu denetimi ara sokaklara kadar genişletildi. 
‘GEZMEK İÇİN ÇIKMAMAK LAZIM’
Haftalardır vaka şampiyonu olmanın mutlu bir haber olmadığını ifade eden Gökhan Ketmen, “İster istemez bu duruma üzülüyoruz. Bir yerde hata var ve bu polisin işi de değil.  Aşılar da geldi inşallah daha iyi olacak. Esnafız biz ve insan bu durumdan korkuyor. Bizde ona göre dikkat ediyoruz. Esnafın, daha çok giden, geleni oluyor, o nedenle dikkat etmek lazım, daha çok risk altındayız. Devletimizin koyduğu kurallara uyarsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. İnsanların işleri olduğu için geliyorlar. Taksit yatırmaya gelenler oluyor, fatura ödemeye gelenler oluyor. Tabi elimizden geldiğince dışarı çıkmamak gerekiyor. İşimiz olmadığı sürece dışarı çıkmamıza gerek yok. Bu saatten sonra burası gezme yeri değil. Gezmek için çıkmamak lazım ama işin varsa o zaman yapacak bir şey yok. Düzeleceğine inanıyoruz ama biraz zaman alacakö dedi.
‘GERÇEKTEN KORKUTUCU BİR DURUM’
Sokaklardaki kalabalığın korkutucu olduğunu belirten Gürsel Yıldız, “Ben aynı zamanda korona atlattım. Daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum. Hatta zaman zaman arkadaşlarımın ve çevremdeki insanların korona olduklarını duydukça üzülüyorum. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Kronik hastalığım olmamasına rağmen beni çok zorladı hatta son 2 gün tamamen kendimi kaybetme durumuna geldim. Dikkat etmeme rağmen biraz zor atlattım. Bu kalabalık görüntülerini gördüğümüz zaman maalesef üzülüyoruz. Ben işim olmadığı sürece kesinlikle buraya gelmek istemiyorum. Evde kalmak istiyoruz ama mecbur çalışmamız gerekiyorö diye konuştu. 
‘15 GÜN TAM KAPANMA GEREKİYOR’
Fehmi Güngör ise, “İnsanlar dışarı çıkacaklar haliyle alışveriş yapmak zorundalar. İnsanların dışarı çıkmasını engelleyemeyiz. İnsanlarda bir şekilde hayatını idame ettirmek zorunda. Şu an sokağa çıkma yasağı yok. O zaman yasak getirilsin dışarı çıkmasın kimse. Vakaların düşmesi için 15 gün tam kapanma gerekiyorö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kalabalıktan detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal anonsu
-Denetimlerden detay
-Vatandaş röportajları
-Genel detay
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL, Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) –

======================
 
Giresun’da cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu

Reklam Alanı

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı vaka haritasında en çok vaka görülen ilk 5 il arasındaki Giresun’da cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu sürüyor.

Kentte artan vaka sayıları üzerine Atatürk Meydanı, Gazi, Fatih ve Cemal Gürsel caddelerinde kontrol noktaları oluşturulması kararı alındı. Atatürk Meydanı ile Gazi Caddesi’nde oluşturulan kontrol noktalarında denetimler sürerken, diğer noktalarda da denetimlere başlanacak. Vaka sayılarının yüksekliğine rağmen kentte cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu sürüyor.

Koronavirüs vakasının ilk çıktığı günlerden itibaren tam kapanma uygulamasından yana olduğunu söyleyen Zafer Akten, “Ancak bunun devlete faturası yüksek olabilir ve zor günler yaşanabilir. Tam kapanmadan koronavirüsten kurtulmak mümkün değil. Mevcut tedbirlere uyularak virüsün etkisinin biraz azaltılabilirizö dedi.

Hasan Ekizoğlu da, “Halk tedbirlere uymuyor. Cumartesi kısıtlaması zamanında durum iyiydi ama insanlar rahatlasın diyerek bir süre önce cumartesi kısıtlamaları açıldı. Ama maalesef her şey biranda unutuldu. Maske ve tedbirsizlik başladı, hiçbir şey yaşanmamış gibi, bunun bedelleri de ortada. Tedbirlere uyulmadıktan sonra nasıl tedbir alırsanız alın. İnsanlar biraz daha dikkatli olmalı. Hasta olanlar ziyaretlerde bulunuyor, her yere dağıtıyor. Bunların daha dikkatli olmasını istiyorum. Eve kapansın, tedavisini olsun ki başkasına bulaştırmasın. Ben bu nedenle hastalığın yayıldığına inanıyorumö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Caddelerden detaylar
Sokak denetimleri
Kalabalık detayları
Vatandaş röpleri
Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN-DHA
======================

Melek İpek, 112 görevlisine ‘Kocamı vurdum, çabuk yetişin’ dedi

Antalya’da çıplak bir şekilde işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i (36) öldüren Melek İpek’in (31), olay sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Melek İpek’in telefondaki görevliye, “Kocamı vurdum, çabuk yetişin” dediği öğrenildi. 

Olay, 7 Ocak günü, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında tartışma çıktı. Ramazan İpek, kıyafetlerini çıkarttığı eşini kelepçe takarak saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek’e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısının ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanmasını istediği iddianamede, Melek İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi. Melek İpek, cuma günü saat 15.30’da Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıkacak.
GÖRÜŞMENİN DETAYLARI
Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Melek İpek’in, 112 Acil Çağrı Merkezi ile yaptığı görüşmenin detayları dava dosyasına eklendi. Melek İpek ile 112 görevlisi arasında geçen konuşma ise şöyle;
Melek İpek: Kocamı vurdum, çabuk yetişin
112 Görevlisi: Nasıl vurdunuz, neyle?
Melek İpek: Tartışıyorduk, tüfekle vurdum
112 Görevlisi: Nereden arıyorsunuz?
Melek İpek: Döşemealtı, Antalya Döşemealtı
112 Görevlisi: Yağca Mahallesi mi?
Melek İpek: Hayır Ilıca Mahallesi
112 Görevlisi: Ilıca Mahallesi, Ilıca Köyü diye mi geçiyor?
Melek İpek: Evet
112 Görevlisi: Tamam ambulans gönderiyoruz.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

======================

Bolu’da FETÖ operasyonunda 6 şüpheli adliyede

BOLU merkezli 5 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 ilde 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan E.E. ile eski astsubay Y.E.Y.’yi Bolu’da, görevden uzaklaştırılan astsubay E.G.’yi Balıkesir’de, aktif görevdeki uzman çavuş H.Ç.’yi Gaziantep’te, herhangi bir çalışma kaydı bulunmayan Z.K.’yi Edirne’de, aktif görevdeki uzman çavuş K.G.’yi de Ankara’da yakaladı. Şüpheliler, Bolu’ya getirildi. 6 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması
-Adliyeden detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!