Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN YOLUNUN KESİLMESİNE RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, “Malazgirt’ten bir kez daha söz veriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz” dedi.
Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 950’inci yıl dönümü kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgeyi tarihi önemine yakışır eserlere kavuşturduklarını söyledi. Malazgirt için Anadolu’daki tarihimizin sıfır noktası tanımı yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Bizim tarihimizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Malazgirt Zaferi’nin de gerisinde çok büyük fedakarlık vardır. Tarihimizin her döneminde olduğu gibi o yıllarda da devletimizi yıkmayı hedefleyen iç ve dış saldırılarla karşı karşıyaydık. Sultan Alparslan’ın 9 yıllık hükümdarlığı dönemi, halkta memnuniyetin zirveye ulaştığı bir devir olmuştur. Sultan Alparslan bu geniş coğrafyada birliğin ve adaletin tesisi için samimi gayret göstermiştir. Devletinin sınırlarını genişleten Sultan Alparslan, Malazgirt Kalesi’ni almış ve Halep’e kadar ulaşmıştı. Bizans İmparatoru ise Selçuklu ilerleyişini engellemek için yola çıkmıştı. Bizans ordusunun sergilediği vahşeti haber alan Sultan Alparslan, istikametini Ahlat’a çevirmişti. Sulh mümkün olmayınca savaş kaçınılmaz hale gelir. 26 Ağustos 1071 tarihinde yapılan meydan savaşında Bizans büyük bir bozguna uğrarken, Selçuklu Devleti tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanmıştır. Türk obaları adım adım bu toprakları vatan haline dönüştürmüştür. İnşa edilen camiler, medreseler, kütüphaneler, çarşılar, hanlar, bu toprakları yepyeni bir çehreye büründürmüştür. Bizim medeniyetimizin kökü hakka ve adalete dayalı fetih medeniyetidir. Güveni, huzuru, refahı hakim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelelerin şahididir” diye konuştu.
“Her zaman dediğimiz gibi bizim medeniyetimizin kökü sevgi, hoşgörü, hakka, adalete dayalı bir fetih medeniyetidir” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tarih, fethettiğimiz bütün beldelerde güveni, huzuru, hoşgörüyü, refahı hakim kılmak için milletçe verdiğimiz büyük mücadelelerin şahididir. Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri eman ve esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bizim için Malazgirt, tarihin tozlu raflarındaki sıradan bir zafer değildir. Malazgirt maziden atiye kurduğumuz köprünün başlangıcındaki en önemli taşıyıcısı. Bugün 950’nci yıl dönümüne ulaştığımız Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı olan 2071’de bu köprünün diğer tarafındaki iki büyük ayağı haline dönüştürmek istiyoruz. Bu iki taşıyıcı sütün arasındaki kemerin her bir tuğlası alın teriyle kanla canla azimle verilen mücadeleyle döşenmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti’nden Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyet’e kadar uzanan bu mücadeleler silsilesinde nice zaferler ve sevinçler yanında nice hüzünler de vardır. Malazgirt’ten başlayıp Konya’ya, ardından Söğüt’ten başlayıp Bursa, Edirne ve İstanbul’a bir asır önce de Ankara’ya kadar uzanan bu uzun yürüyüşün her anı bizim için ibretler ile doludur. Türkiye doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini de kucaklayan kuşatan bağrına basan bir büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir. İlhamını şanlı geçmişimizden alan, gözünü yarım asır bir asır sonrasının dünyasına diken bu atılımı gençlerimizle birlikte zafere ulaştırmakta kararlıyız. Bu asla içi boş bir hamaset, bir böbürlenme, romantik bir mazi özlemi değildir. Tam tersine hakikatin ta kendisidir. Çünkü dünyada bu kadar geniş bir alanda şehitlikleri ile abideleri ile nice tarihi eserleri ile iz bırakmış bir başka millet yoktur. İşte bu izleri takip eden Moğolistan’ın derinliklerinden Adriyatik kıyılarına, Viyana kapılarından her yerde bize ait eserlere sahip çıkıyoruz. Nereye gitsek rengiyle, kokusuyla, özlemiyle karşılaşıyoruz.”
‘BAZILARI 50 DAKİKA SONRASINI BİLE DÜŞÜNMÜYOR’
Türkiye’yi gelişmiş ülkeler ligine getirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Geri kalmışlık, hak ve özgürlük eksikliklerini milletimizle birlikte 19 yıl gibi kısa bir sürede gidermeyi başardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye, spordan savunmaya, her alanda ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine kadar getirdik inşallah. Dünyanın küresel siyasi ve ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi de istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde Allah’ın izniyle artık zirveye çıkmış olacağız. Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl dönümü olan 2071’i uzun vadeli vizyonumuzun sembolü olarak belirlememizin gerisinde bu anlayış vardır. Bazıları bu ülkenin ve milletin bırakınız 50 yıl sonrasını, 50 dakika sonrasını bile düşünmüyor, bunun sorumluluğunu hissetmiyor olabilir ama bizim vizyonumuz işte budur. Hayali olmayanın hedefi, hedefi olmayanın yolu olmaz. Davası hak olanın yardımcısı haktır, hak olan davada zafer muhakkaktır” dedi. 
RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ
Anadolu’daki bin yıllık varlığın her dönemi gibi bugünlerin de kolay geçmediğine değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“Bir yandan bölgemizdeki terör ve istikrarsızlık sorunları, diğer yandan tabii felaketler, beri yandan küresel çalkantıların etkileri ile yüzleşiyoruz. Bunun yanında önümüzde pek çok fırsatın imkanın da olduğunu biliyoruz. İstiklal Marşı bile ‘Korkma’ diye başlayan bir millete yeis yakışmaz. Durmak, duraksamak, geri dönmek yakışmaz. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım/ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım/ Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım/ Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım. Evet, bu kükremiş sel gibi millete zincir vuracak gafiller gerektiğinde dağları yırtacak azim ve kararlılığa sahip olduğumuzu unutmasınlar. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı da bizimdir, İstanbul’un fethinin 600’üncü yılı da bizimdir. Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı da bizimdir Hicretin 1500’üncü yılı da bizimdir. Nasıl fetihlerimizle, bilim insanlarımızla, gönül insanlarımızla sahip çıktığımız, inşa etiğimiz eserlerimizle geçmiş bizimse teknolojiyle, yenilikçiliğiyle yapay zekası ile hiç unutmayın gelecek de bizimdir. Çünkü biz tarihin bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmamış, hiçbir mücadeleden geri durmamış, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, emeğini ve gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmemiş bir milletiz. Çünkü biz Türkiye’yiz, çünkü biz dünyanın en kadim topraklarını her karışıyla bütün mirasıyla sahip çıkan Türk milletiyiz. Çünkü biz insanlığın vicdanı, mazlumların ve mağdurların umut kapısıyız. Ne zaman ki bu vasıflarımızı kaybedersek işte o zaman geleceğimizi tehlikeye atmış oluruz. Hiç kimsenin ülkemize ve milletimize böyle bir kötülüğü yapmasına göz yummayacağız. Malazgirt’ten bir kez daha söz veriyoruz; Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz.”
Konuşmasının son bölümünde gençlere de seslenen Erdoğan, “Gençler, daha çok çalışacak, daha çok gayret gösterecek, daha çok mücadele edecek ve Türkiye’yi 2023’e hedeflerinden 2053 ve 2071 vizyonundan ayrı düşürmeyeceğiz. Milletimizin başını yere eğdirmeyecek, hüzün çektirmeyecek, gençlerimizin umutların kırılmasına meydan vermeyeceğiz. Bugün burada Malazgirt’te sizlerin gözlerinde gördüğüm ışık, hissiyatımda yalnız olmadığımı gösteriyor. Milletimizin daima yanı başında olan devletine gösterdiği güven ve ortaya koyduğu feraset, yürüdüğüm yolda yalnız olmadığımı gösteriyor. Gençlerimizin coşkusu sevgisi enerjisi mücadele gücümüzü sürekli tazeliyor, artırıyor” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Tören alanına gelen vatandaşlar
-Arama noktasından alana girenler
-Muhabir Şifanur Tavus’un anonsu
-Cumhurbaşkanlığı helikopterinin gelmesi
-Şifanur Tavus’un anonsu
-Tören alanından detaylar
-Kur’an-ı Kerim okunması, dua edilmesi
-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kürsüye çıkması
-Cumhurbaşkanı ve MHP liderine hediye takdimi
-Erdoğan ve Bahçeli’nin vatandaşı selamlaması
-Vatandaşların tören alanından ayrılması

Haber: Turgay İPEK – Şifanur TAVUS / Kamera: Oktay POLAT / MALAZGİRT (MUŞ), (DHA)

========================================

2) JANDARMA, KAZADA ÖLEN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜNÜN ÇALAN TELEFONUNDAN ACI HABERİ VERDİ
 
DİYARBAKIR-Şanlıurfa kara yolunda TIR’a arkadan çarpıp, araziye yuvarlanan otomobilin sürücüsü Ramazan Salman (27) yaşamını yitirdi. Cep telefonu çalan Salman’ın ölüm haberini, yakınlarına jandarma verdi.
Kaza, öğle saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Ramazan Salman yönetimindeki 21 AAH 123 plakalı otomobil, aynı yönde seyir halinde olan ve plakası öğrenilemeyen TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, araziye yuvarlandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, yaptıkları kontrolde Salman’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan Salman’ın cansız bedeni, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. TIR şoförü ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, cep telefonu çalan Salman’ın ölüm haberini, yakınlarına jandarma personeli verdi. Ramazan Salman’ın cenazesi otopsi için morga götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yapan otomobil
-Jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri
-Yolun kontrollü geçişi
-Ölen sürücünün otomobilden çıkarılması
-Ekiplerin çalışması
-Cesedin götürülmesi
-Genel ve detay

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Emrah KIZIL- Burak EMEK/ DİYARBAKIR,(DHA)

========================================

3) AFYONKARAHİSAR’DA BÜYÜK ZAFERİN KAHRAMANLARI ANILDI
 
AFYONKARAHİSAR’da, Büyük Taarruz’un 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe’deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na il protokolü tarafından çelenk konuldu. Programda şehit mezarlarına da karanfil bırakıldı.
Afyonkarahisar merkeze bağlı Kocatepe (Büyükkalecik) beldesi sınırları içindeki Büyük Taarruz emrinin verildiği bölgede tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri ilçe ve belde belediye başkanlarıyla askeri erkan katıldı.
Tören öncesinde AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu ile beraberindekiler İzmir’e gidecek olan bisikletlilerle bir süre sohbet etti. Ardından Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İzmir’e gidecek olan Türk bayrağını bisikletlilere teslim etti. Daha sonra törene geçen protokol üyeleri programa başladı. Afyonkarahisar Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, törende yaptığı konuşmada, Türk istiklal harbinin zirvesini teşhir eden Büyük Taarruz’un ilk gününde kahraman Türk ordusunun ve bağrından çıktığı yüce Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 99’uncu yıl dönümünün haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Yüce milleti tarih sahnesinden silmeye çalışan düşmana karşı milletin ve kahraman ordunun sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan büyük zaferin taarruz emrinin 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği emirle başladığını dile getiren Alp, “Türk milleti kendisini tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı Malazgirt’te, Mercidabık’ta, Mohaç’ta ve Kıbrıs’ta olduğu gibi yine bir ağustos ayında Büyük Taarruz ile tarihe altın harflerle yeni zafer yazdırmıştır. Akif’in dediği gibi emperyalizme karşı ‘Dursun bu hayasızca akın’ diyerek makus tarihine Sakarya’da ‘dur’ demiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ emrini alan kahraman Türk ordusu şahlanarak düşmanı İzmir’de denize dökmüş ve zaferini pekiştirmiştir” dedi.
Tören Piyade Yüzbaşı Barış Dinç tarafından katılımcılara Büyük Taarruz’da yaşananları anlatmasıyla sona erdi.
Daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve il protokolü, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada okunan Kur’an-ı Kerim ve Yüzbaşı Agah Efendi’nin hayatının anlatılmasından sonra il protokolü şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ziyaretinden sonra il protokolü Büyük Taarruz Şehitliği’ne geçti. Burada da şehit mezarlarına karanfil bırakan il protokolü ve Sinanpaşa ilçe protokolü, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua etti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kocatepe’de bisikletliler detay
– Veysel Eroğlu ve bisikletliler sohbet
– Mehmet Keklik’in bayrağı teslim etmesi
– Bisikletlilerin yola çıkması
– Çelenk töreni
– Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’in konuşması
– Piyade Yüzbaşı Barış Dinç’in taarruzu anlatması
– Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni ziyaret detaylar
– Büyük Taarruz Şehitliği ziyaret detaylar

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR, (DHA)

========================================

4) ADIYAMAN’DA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ TUTUKLANDI
 
ADIYAMAN’da jandarmanın terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü PKK/YPG soruşturması kapsamında jandarma ekipleri; 2015 Yılında Adıyaman- Çelikhan karayolu yakınlarındaki Koçali Baraj inşaatında 5 iş makinesinin yakılmasını planladığı ve Bezar Elçi kod adlı Abuzer Arıca isimli teröristi evine aldığı belirtilen Ali Karayılan’a (47) yönelik operasyon düzenlendi. Doğanlı köyünde bulunan bir evde yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli, karakoldaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Adıyaman Adliyesi
-Şüphelinin araçtan indirilmesi
-Şüphelinin adliye götürülmesi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

========================================

5) ASKER BABA, ANNE KARNINDAKİ ÇOCUĞUNUN KALP ATIŞINI SELAM VEREREK DİNLEDİ
 
ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 5 aylık hamile Zehra Tanyıldız (26) bebeğinin kalp atışlarını Edirne’de vatani görevini yapan eşi Hikmet Tanyıldız’ı (27) görüntülü arayarak dinletti. Tanyıldız, bebeğinin kalp atışlarını duyunca asker selamı verdi.
5 aylık hamile olan Zehra Tanyıldız kontrol için geldiği Kahta Devlet Hastanesi’nde bebeğinin kalp atışlarını dinledi. Eşinin askerlik görevi yaptığı için Zehra Tanyıldız’ın yanında olmadığını öğrenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Salıcı, babayı cep telefonu ile görüntülü arayıp bebeğin kalp atışlarını dinletebileceklerini söyledi. Bunun üzerine görüntülü olarak aranan Hikmet Tanyıldız çocuğunun kalp atışını dinleyerek duygulandı, asker selamı verdi.
Dr.  Mehmet Salıcı, “5 aylık hamile olan Zehra Tanyıldız, ilk defa kontrol için muayene olmaya geldiğinde önce eşinin nerede olduğunu sordum. O da bana Edirne’de vatani görevini yaptığını söyledi. Daha sonra çocuktan haberi olduğunu fakat hamilelik sürecini hiç görmediğini bana söylediğinde, hemen kendisini görüntülü arayarak çocuğunun kalp atışı sesini dinlettirip kendisine sürpriz yapalım, dedim. Hastam da bunu kabul edince asker ocağındaki babaya böyle bir sürpriz gerçekleştirdik. Tanyıldız Ailesi için güzel bir moral ve motivasyon olduö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Telefonla görüntülü konuşma
– Kalp atışının dinletilmesi
– Asker selamı

Haber- Kamera: ADIYAMAN-DHA

========================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!